Overleg gebruiker:Troefkaart

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gebruikerspagina Overlegpagina Fotoos TroefBieb Scripts
Vragen die hier met goede intenties gesteld worden, worden hier beantwoord.
Vragen door mij gesteld kunnen op die plaats beantwoord worden.
Overleg met sjablonen in plaats van woorden of zonder goede intenties zal worden verwijderd.

Nuvola apps email.png Laat een nieuw bericht achter

Handel[brontekst bewerken]

Beste Troefkaart,

zullen we Handel (dus Handel (economisch)) maar hoofdbetekenis maken? Want dat is het. Dat spaart veel nodeloos doorklikken en problemen bij het schrijven van nieuwe artikelen. Dan wordt de doorverwijspagina Handel (doorverwijspagina) met de Amsterdamconstructie. Bedankt, groeten, Hansmuller (overleg) 21 aug 2019 14:03 (CEST)

Start maar overleg op een relevante overlegpagina, als daar consensus over het aanpassen van de doorverwijsconstructie is kan het aangepast worden. Succes, ♠ Troefkaart (overleg) 21 aug 2019 14:07 (CEST)

Verplaatste bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste Troefkaart,

In het verleden heb je bewerkingen gedaan op pagina's die op een volglijst staan. Ter verbetering van de kwaliteit van Wikipedia zijn de nog niet goedgekeurde artikelen van deze volglijst verplaatst naar de naamruimte van de aanmaker. Als je vindt dat een of meer van deze pagina's wel in de hoofdnaamruimte passen, kan je via deze pagina een verzoek daartoe aan de moderatoren doen.

Met vriendelijke groet, RonnieBot (overleg) 11 sep 2019 07:06 (CEST)

RonnieV, als er ooit een verkiezing komt voor meest projectverstorende actie maakt deze kans. In de hoop dat je botbitje permanent wordt afgenomen, vriendelijke groet, ♠ Troefkaart (overleg) 11 sep 2019 15:32 (CEST)

Ontduiking[brontekst bewerken]

Hi Troefkaart, Ik zie net deze wijzigingen, exact dezelfde type bewerkingen als waarvoor recent een gebruiker voor twee weken geblokkeerd is. Ik heb daarom een sokpopcheck aangevraagd. Wellicht zinvol om mee te blijven kijken. Romaine (overleg) 6 okt 2019 13:47 (CEST)

Gezien en hij is het niet. Mijn ervaring met hem is dat hij compleet onkundig is en echt niet snapt wat hij verkeerd doet. Hij lijkt me dan ook simpelweg niet in staat om een blok te ontduikemn, maar goed dat je meekijkt. ♠ Troefkaart (overleg) 6 okt 2019 18:55 (CEST)

Re: Taalstrijd[brontekst bewerken]

Je had gelijk. Zowel inhoudelijk, als dat ik een slechte dag had. Het direct dreigen met een blokkade schoot mij in het verkeerde keelgat, en hierna was ik even alle redelijkheid verloren. Mijn excuses. Feer (overleg) 20 okt 2019 06:01 (CEST)

Stand and Deliver[brontekst bewerken]

@Troefkaart:,

Mijn vraag hier is nog onbeantwoord gebleven, maar belangrijker: na (opnieuw) hernoemen van een pagina is het ook goed gebruik om het lijstje met links naar de vorige pagina ook even af te werken en om te zetten naar de nieuwe titel (dan kan die pagina met de oude – inderdaad onhandige titel – ook gewoon weg). -- martix (overleg) 16 nov 2019 09:09 (CET)

Die vraag is me ontgaan, ik ben daar eerst op ingegaan. Of het goed gebruik is de links van een redirect naar de gebruikte naam aan te passen weet ik niet, ik doe het in ieder geval nooit. Daar is het immers een redirect voor. Deze situatie is uiteraard anders dan bijvoorbeeld een link van Grou naar Grouw veranderen, waar het aanpassen van de redirect absoluut ongewenst is. Het gaat hier om naam met een toevoeging die op deze Wikipedia ongebruikelijk is, de toevoeging (jaar film), tegen de naam met toevoeging (jaar). Als ik in een artikel dat ik bewerk een dergelijke redirect tegenkom pas ik die aan, ik ga er niet speciaal achteraan. Groet, ♠ Troefkaart (overleg) 16 nov 2019 10:40 (CET)
Zie ook WP:REP. Groet. — Zanaq (?) 16 nov 2019 11:01 (CET)
Hoe dan ook, ik had destijds de pagina hernoemd naar een onhandige/incorrecte titel(vorm), die in elk geval niet in lijn was met de geldende conventies of naar goed gebruik, met als gevolg een (redirect-)pagina met een onhandige titel, die te elimineren was; of (de interpretatie van) WP:REP hier nu wel ruimte, aanmoediging of juist het ontraden voorschrijft, beschouwde ik het zelf als door mijzelf geintroduceerde 'rommel op de vloer', heb de (resterende) links naar de niet-conventionele titel omgezet en de betreffende redirect-pagina is, na het omzetten van links, opgeruimd omdat die niet (meer) nodig noch wenselijk was. Groeten -- martix (overleg) 3 dec 2019 20:13 (CET)

Doorschakelingsfix[brontekst bewerken]

Beste Troefkaart,

Waarom is deze bewerking een "fix" van een doorschakeling? Het doorschakelingsdoel blijft immers gelijk of er nu DOORVERWIJZING in hoofdletters staat of "redirect" in kleine letters.

Groeten, Bever (overleg) 5 feb 2020 13:55 (CET)

Ter voorkoming van verder onnodig heen en weer geschuif van het artikel. Groeten, ♠️ Troefkaart (overleg) 5 feb 2020 15:12 (CET)
Bedankt voor je antwoord. Omdat de film nog niet eens in première is gegaan, meende dat ik de artikelnaam wel meteen kon wijzigen, maar ik zou er geen bewerkingsoorlog om zijn begonnen.
Het is voorgekomen dat ik een bewerking van mijzelf of van iemand anders voor de tweede maal uitvoerde, als die zonder opgaaf van reden was teruggedraaid. Meestal met een extra argument in de bewerkingssamenvatting. Dat ik zo’n bewerking dan nóg eens deed, is zeer zeldzaam (op de vingers van een hand te tellen, denk ik zelfs).
Bij titelwijzigingen zou ik nog terughoudender zijn. In dit geval is duidelijk dat er beter een algemene discussie over hoofdlettergebruik in (film)titels kan komen.
In het algemeen denk ik dat een preventieve bewerking om titelwijzigingen te voorkomen niet zo’n goed idee is, want stel je voor dat iedereen zoiets gaat doen... Ga er liever vanuit dat men er in overleg uitkomt, en anders kan er nog worden ingegrepen en zal de oude artikelnaam worden teruggeplaatst.
Groeten, Bever (overleg) 6 feb 2020 11:30 (CET)
Het was niet omdat ik er van uitging dat je het weer zou hernoemen, maar mijn ervaring met titelwijzigingen die om verkeerde redenen worden uitgevoerd is dat het risico op verdere zinloze verschuivingen aanwezig is. Het dwingt tot overleg zonder dat er een bewerkingsoorlog komt terwijl het makkelijk is op te lossen als er toch iets anders wordt besloten. Goede preventieve methode zonder schade dus. ♠️ Troefkaart (overleg) 6 feb 2020 12:48 (CET)

Link naar dubieuze pagina[brontekst bewerken]

Beste Troefkaart, zou je de link naar "Stop de groene leugen" op je gebruikerspagina willen aanpassen danwel verwijderen? De url brengt de argeloze klikker nu zonder waarschuwing naar een onfrisse pagina. maarten|wpbe|mp 26 feb 2020 12:39 (CET)

We kunnen twisten over wat al dan niet onfris is, het is duidelijk niet meer de pagina waar ik oorspronkelijk naar linkte. De gebruikersbox is verwijderd, dank dat je me hier op wees en excuses voor eventuele ongemakkelijke momenten, ♠ Troefkaart (overleg) 26 feb 2020 12:50 (CET)
Onfris in die zin dat de content enigszins afweek van wat de linktitel suggereerde, wat onder werktijd tot fronsende wenkbrauwen kan leiden. Lach Dank voor je begrip en snelle actie. maarten|wpbe|mp 26 feb 2020 13:22 (CET)

Troefbieb[brontekst bewerken]

Hi Arjan (ik wen er soms maar niet aan dat ik niet altijd pseudoniemen hoef te gebruiken), sorry, het is niet mijn bedoeling om je te spammen. Ik wil alleen nog kwijt dat ik je TroefBieb een fantastisch idee vind! Een idee dat ik schaamteloos van je ga kopiëren. Wie weet hoe goed we elkaar kunnen helpen als we laten zien over welk bronnenmateriaal we beschikken... maarten|wpbe|mp 26 feb 2020 18:46 (CET)

Helemaal goed! Wat mij er voor de tweede keer vandaag aan herinnerd dat ik de pagina's in mijn eigen naamruimte al lange tijd niet meer bekeken heb. De bieb is her en der wat uitgebreid en behoeft dus aanvulling. Succes met je eigen bieb, ik kom er binnenkort eens neuzen. ♠ Troefkaart (overleg) 26 feb 2020 23:11 (CET)

Hoofdletters albums[brontekst bewerken]

Beste Arjan, afgelopen zaterdag heb ik o.a. jou gepingd met de vraag of er naar een oplossing gewerkt kan worden betreffende hoofdlettergebruik bij albumtitels. Mogelijk is de ping aan je aandacht ontsnapt. Zou je hier een reactie willen plaatsen? maarten|wpbe|mp 4 mrt 2020 20:18 (CET)

Geen ping gehad, maar heb gereageerd en ik hou de discussie verder in de gaten, ♠ Troefkaart (overleg) 5 mrt 2020 14:04 (CET)