Overleg gebruiker:Maartenschrijft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


Hoofdletters in titels[brontekst bewerken]

Ik zag dat je deze discussie (weer) opgestart hebt. "We" komen er niet uit, beide zijn goed (de Engelse manier of Nederlandse). Ik houd zoveel mogelijk de Nederlandse wijze aan (alles kleine letters, behalve het beginwoord en eigennamen en "I"). Echter als er al een doorverwijspagina is waarin alles met hoofdletters is geschreven dan doe ik ook wel eens de Engelse manier. De buitenwereld is er ook nog niet uit. Kranten gebruiken de beide systemen door elkaar, ook de Top2000 maakt er soms een potje van. Ik probeer het binnen een band en album gelijk te houden, maar ook dat lukt soms niet. Nu is het mode om alles met een hoofdletter te schrijven (de Amerikaanse manier), soms hoofdletters maar voorzetsels en lidwoorden niet (Engels); het was ook enige tijd mode om helemaal geen hoofdletters te gebruiken. Advies; houdt gewoon je eigen methode aan, maar kijk niet vreemd op als iemand het verfoutert of corrigeert, veel belangrijker is om het artikel te hebben,Ceescamel (overleg) 24 feb 2020 11:26 (CET)

Dag Cees, dank je wel voor je bijdrage. Ik heb de hoop een beetje opgegeven dat er een afspraak komt die geldt voor alle titels en die leidt tot wpnl-brede consistentie. Collega Troefkaart schreef "consistentie is altijd beter" en dat is natuurlijk gewoon waar. Maar ik kan leven met wat de Spellinggids voorschrijft, namelijk het volgen van het donorprincipe. Binnen het veel nauwere kader van titels van werken van een band leidt dat namelijk alsnog tot enige consistentie. En die consistentie is beter te verdedigen dan "maar ik vind het mooi staan", zodat discussies wat makkelijker worden. maarten|wpbe|mp 24 feb 2020 12:04 (CET)
En dank je wel voor het plakken van het Sjabloon:Navigatie Guided by Voices. Glimlach Ik had het sjabloon bewust nog niet in de artikelen geplakt omdat ik het nog moet bijwerken, maar dat bijwerken liep wat uit vanwege de discussies over hoofdletters. maarten|wpbe|mp 24 feb 2020 12:06 (CET)
Ach ik had wat tijd over tijdens het afspelen van Steve Hackett, dus ik dacht, ik help hem een beetje. En ondertussen: schrijf lekker door,Ceescamel (overleg) 24 feb 2020 12:11 (CET)

Newland (Nederland)[brontekst bewerken]

Maarten ik heb geen idee of ik het zo goed doe...Ik ben niet alleen nieuw hier maar ook blond :) En ja ik ben betrokkenen bij Newland, maar ook weer niet zo nauw als jij denkt :)

Kun je aangeven wat er nog moet worden verbeterd om op Wikipedia te worden toegelaten? 3voor12 is geen klein blogje trouwens.

Idzznew (overleg) 27 feb 2020 11:24 (CET)

Hier beantwoord. maarten|wpbe|mp 27 feb 2020 18:23 (CET)