Overleg gebruiker:Joostik

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Zie ook Gebruiker:Joostik/archief

2017[bewerken]

Dag Joostik,
Ik hoop dat ik je nogmaals mag lastigvallen mbt. deze pagina. De titel is nu gewijzigd in Kondratieffgolf, omdat het zo in Van Dale staat. Is het Wikipediabeleid om dat aan te houden, zelfs als daardoor de spelling inconsequent wordt? FNAS (overleg) 1 aug 2017 11:04 (CEST)

Lijst van culturen van het Neolithicum in Azië[bewerken]

Dag Joostik. Ik begrijp de redirect van Lijst van culturen van het Neolithicum in Azië naar Lijst van culturen van het Neolithicum in Oost-Europa en West-Siberië niet. Dat je een link legt met Centraal-Azië daar kan ik nog volgen, maar Oost-Europa en Azië lijkt me toch een brug te ver. (Peluba (overleg) 2 dec 2016 09:18 (CET))

De oorspronkelijke pagina Lijst van culturen van het Neolithicum in Azië omvatte slechts een aantal oosteuropees/westsiberische neolithische culturen plus een paar aziatische culturen die tot de bronstijd behoorden. Na verwijdering van de bronstijdculturen bleven slechts oosteuropees/westsiberische culturen over. Hierop heb ik de pagina herbenoemd. Lijst van culturen van het Neolithicum in Azië werd daardoor automatisch een wat ongelukkige redirect (hoewel West-Siberië toch ook in Azië ligt). M.i. kan Lijst van culturen van het Neolithicum in Azië beter gewoon opgeheven worden. Joostik (overleg) 2 dec 2016 14:14 (CET)

Belgische Kastelen[bewerken]

Hoi Joostik, bij toeval stuitte ik op je lijsten van Belgische kastelen, in exact hetzelfde formaat als de Nederlandse. Omdat het daardoor erg makkelijk te doen is, heb ik hem toegevoegd aan mijn bot, die er een overzicht van maakt. Zie Gebruiker:Akoopal/Kastelenoverzicht. Misschien vind je het handig? Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 apr 2017 13:43 (CEST)

Aanvulling op een artikel van jouw hand[bewerken]

Sinds dit onderwerp je interesseert laat ik je even weten dat er nieuwe informatie is: [1]. VanBuren (overleg) 7 jun 2017 21:51 (CEST)

Dank je! Dat is zeker interessant en moet ik eens goed doornemen. Joostik (overleg) 7 jun 2017 22:02 (CEST)

Beoordelingsnominatie Graafschap Culemborg[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Graafschap Culemborg dat is genomineerd door Rode raaf. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20170618 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 19 jun 2017 02:05 (CEST)

Siwa and Siba[bewerken]

Hi there, I'm from English Wikipedia and don't know Dutch. Thanks for creating Siwacultuur. However, Siba and Siwa are very different cultures despite their similar names, and the article is mixing the two together. Please see English wiki articles which I have fixed. Best regards, -Zanhe (overleg) 23 jul 2017 23:45 (CEST)

Ringfort[bewerken]

Ik heb moeite met jouw titelwijziging van dit artikel. Een ringfort is een algemene benaming voor ronde gefortificeerde nederzettingen. Ráth is in feite een type ringfort, naast de caher, caiseal, cathair en dún. Om een steenfort (caher) nu uit te maken voor een ráth (een fort gemaakt van aarde) klopt gewoon niet. Vriendelijk verzoek dus om de bredere naam weer te herstellen of anders het artikel te hernoemen naar "Iers ringfort" of iets dergelijks. The Banner Overleg 24 dec 2017 15:22 (CET)

Okay, naam gewijzigd. Joostik (overleg) 24 dec 2017 15:57 (CET)

Samenvoeging Apollo (Griekse mythologie) en Apollo (Romeinse mythologie)[bewerken]

Beste Joostik,

ik was verbaasd te zien dat de artikels Apollo (Griekse mythologie) en Apollo (Romeinse mythologie) vandaag zijn "samengevoegd" terwijl ikzelf nog recent (23 december) een bijdrage had geleverd - waarop nog niet was gereageerd - waarom deze artikel niet zouden moeten worden samengevoegd (Overleg:Apollo_(Griekse_mythologie)#Samenvoegen_met_Apollo_(Romeinse_mythologie)). Misschien dat je dit over het hoofd hebt gezien? Ik zou daarom ook voorlopig jouw bewerking willen terugdraaien teneinde eerst het overleg af te werken of een samenvoeging wel wenselijk is.

Met vriendelijke groeten,

Evil berry (overleg) 27 dec 2017 22:57 (CET)

Voor mijn part. Het blijft dezelfde god, maar als er mensen zijn die deze m.i. verwarrende constructie willen behouden dan blijft het maar zo. Joostik (overleg) 28 dec 2017 12:27 (CET)
We zouden het ook kunnen hernoemen naar Apollo in de Romeinse mythologie. Joostik (overleg) 28 dec 2017 12:28 (CET)

2018[bewerken]

Homo helmei[bewerken]

Dag Joostik, je hernoemde vandaag de pagina Homo helmei naar een Nederlandstalige naam. Als reden gaf je op: "verouderde naam, tegenwoordig als vroege moderne mens gezien". Dat is geen reden om te hernoemen naar een Nederlandstalige naam, hooguit om voor een andere wetenschappelijke naam te kiezen. Ik zie in het artikel geen referentie voor de Nederlandstalige naam, en de systematische positie liet je verder ongemoeid. Dat zijn twee dingen die niet met de naamswijziging te rijmen zijn. Als je recente bronnen hebt met een bespreking van een en ander, kun je die dan ook noemen, zowel voor de Nederlandstalige naam als voor een andere systeamtische positie dan Homo helmei? Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 31 jan 2018 23:36 (CET)

Oldest Known Homo Sapiens Fossils Found, How Homo Sapiens Fossils Found in Morocco May Rewrite the Human Story, bijvoorbeeld. De Florisbad-schedel werd vaak beschreven als "een overgangsvorm tussen H. heidelbergensis en H. sapiens", en als ontdekker wil je dan graag een nieuwe soortnaam invoeren om te benadrukken hoe bijzonder jouw vondst is. De meeste (bijna alle) soortnamen voor oude menselijke fossielen (ongeveer iedere vondst kreeg zijn eigen naam) blijken niet houdbaar als bona fide taxologische benamingen. Die "wetenschappelijke namen" suggereren dat het allemaal verschillende diersoorten waren, wat zelden of nooit het geval was. Zelfs de indeling in H. erectus, H. heidelbergensis en H.sapiens is er meer een van tijdelijk bepaalde stadia in een continue ontwikkeling van de soort mens. Ook recent DNA-onderzoek toont aan dat in ieder geval vanaf H. heidelbergensis alle "mensensoorten" onderling vruchtbaar waren en zich vrij mengden. Joostik (overleg) 1 feb 2018 00:15 (CET)
Wat betreft de Nederlandse naam: daar zijn wel een paar voorbelden van te vinden (Korte schets van de geschiedenis van Zuid-Afrika, De oorsprong van onze soort), maar Florisbad-schedel komt vaker voor (Moderne mens is ouder dan gedacht, Het oudst bekende haar van een mens gevonden, 'Sensationele ontdekking', homo sapiens veel ouder dan gedacht) dus misschien is het beter om te noemen naar Florisbad-schedel. Joostik (overleg) 1 feb 2018 00:39 (CET)
Is het niet wat raar dat je nu eigenlijk schrijft dat een schedel een wetenschappelijke naam heeft? De schedel hoort toe aan een soort/ondersoort/wat-de-discussie-ooit-oplevert met die wetenschappelijke naam, maar de schedel zelf draagt die naam niet. M.v.g., MichielDMN 🐘 (overleg) 1 feb 2018 09:08 (CET)
Dat is nou precies wat ik bedoelde. Het is de Florisbad-schedel, en die behoort naar huidig inzicht toe aan een vroege moderne mens. Die taxobox kan ook beter maar weg. Joostik (overleg) 1 feb 2018 17:27 (CET)
Maar het is toch raar dat er nu staat dat die schedel beschreven is als Homo helmei (of wat-dan-ook)? Het organisme waaraan het wordt toegeschreven, is zo genoemd, niet de schedel zelf. Er staat nu als definitie een begin dat ik ook zou verwachten bij een dier- of mensensoort, niet bij een schedel. Dat tussen haken zou je m.i. dus beter erna plaatsen en wat verduidelijken. Ik hoop dat je snapt wat ik bedoel. :-) MichielDMN 🐘 (overleg) 1 feb 2018 20:28 (CET)
Ja, dat was nog steeds niet erg gelukkig. Ik heb het nog wat aangepast. Joostik (overleg) 2 feb 2018 00:42 (CET)
Dank! MichielDMN 🐘 (overleg) 2 feb 2018 10:37 (CET)

Johannes Emilius Phaff[bewerken]

Hoi Joostik, Enige tijd geleden heb je een door mij aangemaakte pagina over Johannes Emilius Phaff verwijderd ivm copyright, het zou gekopieerd zijn van een website. Dat kan kloppen: ik ben beheerder van die website en auteur van het betreffende stuk. wat mij betreft kan de pagina gewoon weer in de lucht. Groeten, Marc Geerdink-Schaftenaar/ Mohawkmarcje

Voor alle duidelijkheid: ik heb de pagina niet zelf verwijderd, slechts aangegeven dat ze gekopiëerd was. Als je hem weer aanmaakt, geef dan duidelijk aan dat je de auteur van die website bent. Succes, Joostik (overleg) 7 mei 2018 21:58 (CEST)

Twee jaargedichten in Leiden[bewerken]

Beste Joostik,

Sorry dat onze edits elkaar kruisten, ik laat dit artikel, dat overlapt met Sint Jeroensbrug nu even met rust. Bedankt, Hansmuller (overleg) 16 jun 2018 15:12 (CEST)

  • Kan gebeuren. Overigens staat er in het artikel Sint Jeroensbrug een anders gespelde tekst, hetgeen in dit geval wel relevant is. Joostik (overleg) 16 jun 2018 15:15 (CEST)

Jean Evrard[bewerken]

Je had Jean Evrard van een verwijdersjabloon voorzien, maar niet op de TBP-pagina van de dag gezet. Daarom heb ik het sjabloon even weggehaald, anders krijg ik er ieder uur een email over. Mocht je het sjabloon terugplaatsen, let dan ook even op de datum (die van de dag op dat moment) en zet een korte motivatie op WP:TBP. Edoderoo (overleg) 23 jun 2018 15:32 (CEST)

Dmitrij Gerasimov[bewerken]

Ik zag dat je het artikel zonder overleg hebt ombenoemd naar Dmitri Gerasimov terwijl zijn naam op de belangrijkste taalvarianten van Wikipedia als Dmitry Gerasimov wordt gespeld. Ik kan me voorstellen dat je tegen Dmitrij aanhikt, maar dat komt toch dichterbij de naam Dmitry dan Dmitri. Enig overleg vooraf was hier toch wel wenselijk geweest. Jan Arkesteijn (overleg) 6 jul 2018 20:01 (CEST)

Zie Wikipedia:Transliteratie- en transcriptiegids/Russisch voor de transliteratie van het Russisch zoals we dat hier aanhouden. Inderdaad, in andere taalvarianten wordt het annders gespeld maar dit is de Nederlandstalige Wikipedia en daar houden we deze schrijfwijze aan. Joostik (overleg) 6 jul 2018 20:19 (CEST)
P.s.: Er is een goede reden dat we ий (uitspraak iej) als i en niet als ij of y schrijven: "ij" zou in het Nederlands verkeerd uitgesproken worden, terwijl de "y" voor de letter ы (/i/) gebruikt wordt. Joostik (overleg) 6 jul 2018 20:28 (CEST)

Is het zoveel gevraagd om deze uitleg op voorhand op de overlegpagina te zetten? Jan Arkesteijn (overleg) 7 jul 2018 12:26 (CEST)