Overleg gebruiker:Multichill

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Filing cabinet icon.svg

Archiefoverzicht

Welkom op mijn overlegpagina.
  • Als ik ergens een vraag stel dan verwacht ik daar ook het antwoord.
  • Als je hier een vraag stelt dan antwoord ik hier.
  • Onderteken je reactie aub met vier tildes (~~~~).
  • Voeg een nieuw bericht toeJe activiteit op NL-WP[bewerken]

Hoi Multichill, ik neem aan dat je het al wel gezien had.. maar ik zeg het nog maar even. Je staat op Wikipedia:Regelingen rond moderatoren/Activiteit moderatoren omdat je bewerkingen in de laatste 365 dagen onder de 500 zijn gezakt. Als ze onder de 250 zakken zou je je modbitje moeten inleveren. Zoals het er nu uitziet zal dat op 14 april 2020 zijn (als je geen bijdragen meer doet). Groet, Tom (overleg) 21 okt 2019 13:04 (CEST)

Echte edits, niet een botrun pal voor tijd. Glimlach The Banner Overleg 28 okt 2019 10:27 (CET)
Als je je wekker zet om twee minuten na tijd "volgens de regeltjes" de edits te tellen, dan moet je niet gaan zeuren als de edits vervolgens niet volgens *jouw* zelfbedachte regeltjes zijn uitgevoerd. Het edits tellen van Multichill geeft al aan dat het totaal geen zin heeft om "betrokkenheid bij de gemeenschap" op deze manier te toetsen, er zijn weinig gebruikers die meer betrokken zijn bij de gemeenschap dan Multichill, en dat al zeker tien jaar lang(er). Er dan nog een beetje grappig over gaan lopen doen, is niet iets waar je kudo's mee verdient. Juist niet. Ik begin te beseffen dat je totaal niet begrijpt waar het regeltje voor dient. Edoderoo (overleg) 28 okt 2019 10:30 (CET)
Die regel is er volgens mij gekomen voor twee redenen. Ten eerste werd het als onwenselijk geacht om moderatoren die eigenlijk al jaren gestopt zijn met Wikipedia toch de moderatorrechten te laten houden omdat als diens account gehackt wordt (iemand komt achter het password) niemand door heeft dat een hacker met moderatorrechten toegang heeft tot nl-wiki. Het tweede punt was dat van moderatoren verwacht wordt dat ze bijblijven met wat er speelt op nl-wiki. Op WP:RVM staat daarover: "... op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen op en rondom Wikipedia." Vroeger was de minimum activiteit 50 edits per jaar (grofweg gemiddeld 1 per week) en dat is later verhoogd naar 250 edits per jaar (grofweg gemiddeld 20 per maand). Er zijn meerdere moderatoren op nl-wiki van wie de laatste 250 edits langer teruggaan dan Multichill bij wie dat pas in april speelt. De opmerking hierboven lijkt me sowieso nogal premtuur (nog bijna 6 maanden te gaan), maar ja, beter wat vroeg dan te laat. - Robotje (overleg) 28 okt 2019 11:31 (CET)
Oké check. Niet inlichten is ongewenst en wel inlichten is ook ongewenst. Nee dan hebben we dat even helder. Tom (overleg) 28 okt 2019 11:35 (CET)
Ik snap sowieso niet waarom Robotje hier komt etaleren hoe hij de regels interpreteert. Als iedereen dat zou doen, wordt het een beetje chaotisch. Edoderoo (overleg) 28 okt 2019 12:15 (CET)
Hoi Edoderoo, ik ben van 2004 tot 2016 moderator geweest en heb mede daarom ook wat meer dan de gemiddelde wikipediaan hier, achtergrond informatie over wat er speelde bij de invoering en aanpassing van bepaalde regels. Jij schreef aan DutchTom "Ik begin te beseffen dat je totaal niet begrijpt waar het regeltje voor dient." Afgezien van zijn eerste 11 edits is hij pas vanaf oktober 2018 echt actief op nl-wiki, dus ik kan me prima voorstellen dat hij die achtergrond informatie mist. Het leek me daarom beter om hem iets uit te leggen over de achtergrond. Over hoe de regel geïnterpreteerd moet worden liet ik me hierboven trouwens niet uit. Bij Wikipedia:Regelingen rond moderatoren stond in de eerste versie: "Een moderator die meer dan een jaar niet actief is, zal de moderator-status worden ontnomen. Niet-actief betekent: geen edit in de afgelopen 6 maanden, en minder dan 50 edits gedurende een jaar. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale procedure." Intussen staat er: "Een moderator die in de afgelopen 365 dagen (een eventuele schrikkeldag niet meegerekend) minder dan 250 bewerkingen heeft gedaan, zal de moderatorstatus worden ontnomen. Opnieuw moderator worden gaat volgens de normale aanmeldingsprocedure." Als er minder dan 250 bewerkingen zijn gedaan in die periode dan zal de moderatorstatus ontnomen worden. Uit een eerdere discussie werd duidelijk dat jij er voorstander van bent om dat te interpreteren alsof die 250 grens niet zo hard is en dat iemand ook best moderator kan blijven met ongeveer 250 edits in de afgelopen 18 maanden. Als iedereen de regels zo vrij gaat interpreteren lijkt me chaos voor de hand te liggen. - Robotje (overleg) 28 okt 2019 13:27 (CET)
Bedankt voor je berichtje Tom. Multichill (overleg) 2 nov 2019 15:52 (CET)

Dubbele sjabloonparameters[bewerken]

Hoi, bij je botrun waarbij je Wikidata item ID's toevoegde aan monumentlijsten, ging het niet altijd goed. Als hetzelfde ID meerdere malen voor kwam, dan werd de parameter wd_item meerdere keren toegevoegd aan dezelfde tabelrij. Zie bv. hier. Het waren een stuk of 20 pagina's, ik heb alles voor nu hersteld. –bdijkstra (overleg) 4 nov 2019 10:52 (CET)