Overleg gebruiker:Multichill

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Filing cabinet icon.svg

Archiefoverzicht

Welkom op mijn overlegpagina.
  • Als ik ergens een vraag stel dan verwacht ik daar ook het antwoord.
  • Als je hier een vraag stelt dan antwoord ik hier.
  • Onderteken je reactie aub met vier tildes (~~~~).
  • Voeg een nieuw bericht toeMonumenten op Wikidata - lijsten[brontekst bewerken]

Hi Multichill, Niet al te lang geleden heeft je bot op de lijsten van rijksmonumenten op basis van het monumentnummer de Q van Wikidata toegevoegd. Dat lijkt allemaal goed gegaan te zijn.

Ondertussen heb ik voor de lijsten van oorlogsmonumenten dezelfde parameter aan het tabelrij-sjabloon toegevoegd waarmee ook in de lijsten van oorlogsmonumenten een linkje naar Wikidata toegevoegd kan worden. Voor enkele gemeenten heb ik dit reeds gedaan, maar voor de rest van de gemeenten hoop ik dat dit met een bot kan gebeuren op basis van P3638 op Wikidata met de parameter objnr in de lijsten. Zou je met je bot de Q's van Wikidata kunnen toevoegen aan de lijsten, net zoals ik hier deed?

Paar opmerkingen:

  • Vele oorlogsmonumenten staan al in Wikidata, maar nog niet allemaal.
  • Er zullen een flink aantal oorlogsmonumenten zijn zonder nummer van 4 en 5 mei in Wikidata. Als de bekende Q's aan de lijsten zijn toegevoegd, kan ik makkelijker de oorlogsmonumenten in de lijsten zonder Q op Wikidata opsporen en op Wikidata voorzien van 4 en 5 mei-nummer.
  • Niet alle bekende oorlogsmonumenten hebben al een nummer in de database van 4 en 5 mei.
  • Ik heb recent weer contact opgenomen met het Comité voor 4 en 5 mei en hoop met hen het eerdere project voort te zetten. Dat omvat onder andere ook het laten toevoegen van oorlogsmonumenten aan hun database die wel al in de lijsten op Wikipedia staan.


Naast de oorlogsmonumenten deed me een vraag van iemand me ook denken aan de provinciale monumenten en de gemeentelijke monumenten. Het lijkt er op dat deze twee type monumenten nog amper in Wikidata staan. Zouden deze type monumenten aan Wikidata toegevoegd kunnen worden en dan ook weer in de lijsten gekoppeld kunnen worden met Wikidata? Groetjes - Romaine (overleg) 13 mei 2020 15:49 (CEST)