Overleg gebruiker:Multichill/Archief/okt 2008

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Waarom mijn ontwerp verwijderen ?[bewerken]

Beste Multichill, De PC-paint-tekening heb ikzelf getekend op de computer met de muis en het tekenprogramma. Het is geen afbeelding dat ergens van gedownload is van het weekblad Kuifje. Dit heb ikzelf uit mijn hoofd getekend en niet afgekeken van ergens. Dit geldt bijna voor al mijn tekeningen. Tevens staat het op mijn persoonlijke presentatieblad en niet in het artikel Kuifje of Raket naar de Maan. Daarom ook heb ik het vernoemd "Kuifje naar de Maan". Iemand heeft mijn tekening bij het artikel "Kuifje" gezet, dat nu verwijderd is. Daar kan ik in inkomen dat het misschien de auteursrechten gaat schenden. Ik snap niet wat er sprake is van plagiaat of auteursrechten bij mijn eigen ontwerp ? Men mag het ook niet té ver gaan zoeken of overdrijven. Renegade 1 okt 2008 - 11:41 (CEST)

Zie Derivative works & Fan art. Multichill 1 okt 2008 12:08 (CEST)

Golfbaan in Italië[bewerken]

Ik probeer te gaan begrijpen hoe je een categorie aanmaakt. Agora vroeg mij in april om golfbanen per land aan te maken, nu zie ik dat je Golfbaan in Italië hebt verwijderd op 27 mei 2008. Mijn geheugen laat me in de steek, was dat omdat ik hem probeerde aan te maken en iets verkeerds deed? Pvt pauline 6 okt 2008 11:27 (CEST)

Hoi Pauline, je had Categorie:Golfbaan in Italië aangemaakt en daarna meteen leeggehaald. De pagina is toen genomineerd voor verwijdering en ik heb de categorie toen weggegooid. Je moet trouwens oppassen voor overcategorisatie. Neem als vuistregel dat op het moment dat je een categorie aanmaakt je 5 artikelen hebt om meteen in de categorie te plaatsen. Multichill 7 okt 2008 18:09 (CEST)

Commons[bewerken]

Hallo Multichill,

Ik constateer dat nu een paar keer afbeeldingen van mij zijn verplaatst van de nl: naar Commons. Dat zal wellicht zo zijn omdat ik ze in het PD plaats? Het roept alleen de volgende vraag bij me op: bezorgt het jou en/of anderen extra werk als ik mijn plaatjes op de nl zet? Dat is niet de bedoeling, en uiteraard ben ik best bereid ze rechtstreeks op Commons te zetten (even van de fictie uitgaande dat me dat zou lukken). Vriendelijke groet, Bessel Dekker 7 okt 2008 00:55 (CEST)

Hoi Bessel, er zijn al een heleboel afbeeldingen verplaatst naar Commons en nieuwe uploads gaan eigenlijk vrijwel direct die kant op. Met direct uploaden bespaar je zeker een hoop werk! Commons uploaden begint hier. Ik zou je aan willen raden om dat een keer rustig door te lezen. Op Commons proberen we elke afbeelding van een categorie te voorzien. Als je "hotcat" (Special:Preferences -> Gadgets -> Tools for categories -> Hot Cat) aanzet dan kan je bij het uploaden heel makkelijk categorieën vinden. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het wel, dan wel hier, dan wel op mijn overleg op Commons. Multichill 7 okt 2008 20:05 (CEST)
Bedankt voor de uitleg, Multichill. Ik kopieer die naar mijn kladpagina, en mocht iets niet lukken, dan klop ik graag weer bij je aan. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 7 okt 2008 20:46 (CEST)
Ik kom je nog even lastigvallen! Als ik wil uploaden: Jalan Sisingamangaraja, dan wordt daar automatisch van gemaakt Jalan Sisingamaharaja. Maar zo heet het ding niet! Zit er een spellings"verbeteraar" in Commons, of stek ik nu een vraag waarop ik het antwoord zelf had kunnen vinden? Sorry voor het lastig vallen. Wellicht kom ik nog met iets anders, maar dan later. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 9 okt 2008 20:37 (CEST)
Prima hoor, maar vreemd dat het een andere naam geeft. Er worden volgens mij bij het uploaden geen titels aangepast. Zou je het nog eens willen proberen, maar nu met het bronbestand met meteen de juiste naam? Eens kijken of het dan wel gepikt wordt. Als dat niet het geval is moet ik misschien ergens in spamfilters of dat soort dingen gaan rondneuzen, misschien is het wel een scheldwoord in een of andere taal ;-). Multichill 9 okt 2008 20:53 (CEST)
Dat lijkt me toch niet? Ik dacht eerder dat er automatisch -maharaja van werd gemaakt, geen onbekende vorm immers. Maar de vorm die ik gebruik, was Bataks, en wijkt af. Ik weet niet of nogmaals proberen lukt, want ik heb in arren moede nu geüpload via de nl, en ErwinBot heeft die gecommonst; de naam is daarbij juist gebleven! Maar er zal nog wel meer met varianten op dezelfde naam komen, en dan zal ik het bronbestand meteen zo nauwkeurig mogelijk bemoemen. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 9 okt 2008 21:19 (CEST)

fotoverwijdering[bewerken]

Beste Multichill

Ik heb de foto "2001 monument 01.jpg" op de pagina Militaire Administratie opnieuw geupload en nu van de juiste info voorzien. Ik dacht dat het vermelden van mijn licentie eigen werk voldoende was. Ik heb geen idee hoe het verwijderen ongedaan te maken, maar dat gaat best goedkomen hoop ik. mvg. Thom van de Riet 12 okt 2008 23:11 (CEST)

Hoi Thom, je hebt zelf het plaatje geschoten? Multichill 12 okt 2008 23:18 (CEST)
Ja, want destijds heb ik zelf de aanwijzigingen gegeven hoe en waar het monument moest worden geplaatst. Bij de onthulling heb ik de toespraak gehouden.--Thom van de Riet 13 okt 2008 19:48 (CEST)

Verwijderde afbeeldingen[bewerken]

Je hebt drie afbeeldingen dor door mij waren geupload verwijderd. Dat deed je vanwege de deletion requests op commons. Ze waren niet geschikt voor commons en de engelse wiki vanwege de amerikaanse wetgeving. Ze zijn toch wel bruikbaar op de nederlandse wiki (lokaal dus)? Astanak 13 okt 2008 20:42 (CEST)

Nee, hier dus ook niet anders had ik het niet verwijderd. Multichill 13 okt 2008 21:32 (CEST)

Categorie:Wikipedia:Wikificatie_nodig_sinds_oktober_2008[bewerken]

Hallo Multichill, via je bot heb je een aantal artikelen die wikificatie behoeven van een datum voorzien, zoals Galen Marek. Die artikelen komen in de Categorie:Wikipedia:Wikificatie nodig sinds oktober 2008 te staan, maar die bestaat (nog) niet. Nu weet ik niet of dit een probeersel was of dat dit iets nieuws / structureels wordt. Daarom de vraag: maak je die categorie nog aan of moeten de data verwijderd worden van die artikelen? Alankomaat 14 okt 2008 11:18 (CEST)

Misschien heb je bovenstaand bericht gemist? Dus nog maar even een herhaalbericht: wat is de bedoeling van deze botactie? Alankomaat 16 okt 2008 10:13 (CEST)

Afbeelding Schmerling[bewerken]

Hallo, de Franstalige Wiki heeft een afbeelding van li:Philippe-Charles Schmerling die vlg mij zonder problemen op commons geplaatst zou kunnen worden, zodat ik het ook bij 't Limburgse lemma kan plaatsen. Overal, ook bv hier kom je hetzelfde plaatje tegen. Zou u zo vriendelijk willen zijn om dit eens te bekijken en het plaatje op commons te zetten, want dat kan ikzelf niet. Mijn dank bij voorbaat.(Ik ben user Mergelsberg op de Limburgstalige Wiki)--81.207.113.94 17 okt 2008 15:44 (CEST)

Afbeelding:Vitruvian Man (2) Rob ten Berge.jpg[bewerken]

Hoi, zou je nog even naar Afbeelding:Vitruvian Man (2) Rob ten Berge.jpg en Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20080925 willen kijken? Er staat namelijk nog een verwijdersjabloon op. Aangezien je de eerste afbeelding van deze sessie hebt verwijderd neem ik aan dat je de rest ook hebt gedaan. Groet, Erwin(85) 17 okt 2008 21:46 (CEST)

Verkeerde aanname, de afbeeldingverwijderlijst liep weer eens hopeloos achter (dat is al maanden zo). Dan pak ik weer zoveel mogelijk afbeeldingen die ik kan afhandelen en laat ik er een paar staan voor een later moment. Soms lijkt het wel of Edoderoo en ik de enigen zijn die nog naar die lijst kijken. Ik probeer eigenlijk afbeeldigen die ik zelf genomineerd heb en waarbij twijfel is niet zelf af te handelen. Multichill 17 okt 2008 22:15 (CEST)
Ik denk eerlijk gezegd dat je gelijk hebt. De meeste moderatoren behandelen alleen de paginasessie. Af en toe probeer ik vooral de sjablonen en categorieën bij te werken en heel af en toe de afbeeldingen, maar daar heb ik nu amper tijd voor. Als het je te veel wordt, moet je het in ieder geval even op de lijst aankaarten. Ik denk niet dat je op veel structurele hulp kunt rekenen, maar de achterstand wordt dan in ieder geval ingelopen. Was me trouwens niet opgevallen dat je de afbeelding zelf had genomineerd. Terecht dat je hem dus niet behandeld. Groet, Erwin(85) 17 okt 2008 22:28 (CEST)

Afbeelding:Andy en Le Nozze di Figaro.png[bewerken]

Een goedemiddag Miltichill,

Via deze weg wil ik je vragen naar de rede om mijn fotobijdrage te verwijderen. Ik heb de Engelse Shawshank Redemption/Plot wiki als voorbeeld genomen. Is er een verschil met deze wiki waardoor ik in overtreding ben?

Met vriendelijke groet Qzagnix

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Shawshank_RedemptionQzagnix 18 okt 2008 14:36 (CEST)

Zie Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst#De foto staat op de Engelstalige Wikipedia, waarom mag hij hier dan niet gebruikt worden?. Multichill 18 okt 2008 14:37 (CEST)


Hallo,

Op de Engelse wiki staat een andere foto maar dat ter zijde. Ik begrijp dat het beeldfragment als citaat kan worden gezien.

Succes verder Qzagnix 18 okt 2008 14:47 (CEST)

Dubbel sjabloon[bewerken]

Hoi Multichill, de bot is dubbel aan het sjabloon taggen, zie Categorie:Ventiel. Gr. mion 21 okt 2008 21:43 (CEST)

Grr, iemand heeft een redirect aangemaakt. Die draai ik zo te nek om. Multichill 21 okt 2008 21:48 (CEST)

Double links to Commons (cs:)[bewerken]

The problem (see Overleg gebruiker:Multichill/Archief/sep 2008#Double links to Commons) remains still (e. g. here). --ŠJů 20 okt 2008 14:35 (CEST)

Looks like the toolserver is almost back in business again. Will look into this soon. Multichill 25 okt 2008 00:13 (CEST)

Verwijdersessie afbeeldingen[bewerken]

Ik zag in het verwijderlogboek dat je de afbeeldingen die ik nog had laten staan hebt verwijderd. Meestal haal ik de afbeelding ook weg op de pagina's waar ze worden gebruikt, maar ik zag dat je dat niet had gedaan. Wil je dat nog gaan doen, anders blijven er allemaal van die lelijke kruisjes/foutmeldingen op deze pagina's achter. EdoOverleg 23 okt 2008 14:04 (CEST)

Sorry, even vergeten deze keer. Beetje in de war met Commons, daar heb je zo'n handige bot die alles voor je doet. Misschien toch maar eens tijd om die hier los te laten. Multichill 25 okt 2008 00:10 (CEST)

Coördinatenhulpmiddel[bewerken]

Hallo Multichill, Ik ben zo vrij geweest een stuk toe te voegen aan Help:Hulpmiddelen#Landkaarten_en_satellietbeelden over je recente dinges op de toolserver. Is gebaseerd op je kroegbijdrage. Als je 't nog even wilt nakijken.....

Nogmaals dank, werkt heel prettig! Groet, Wammes Waggel 24 okt 2008 23:42 (CEST)

Ok, top. Ik zal het morgen nog even rustig nakijken. Multichill 25 okt 2008 00:07 (CEST)

Afbeelding:Greenland coat of arms.png[bewerken]

Hallo Multichill, je plaatste een sjabloon dat Afbeelding:Greenland coat of arms.png nu ook op commons beschikbaar is. Da's mooi, maar daar was de afbeelding al twee keer eerder ook beschikbaar en is deze daarna weer verwijderd (om mij niet duidelijke redenen). Zou je de afbeelding op nl dus ook kunnen laten staan, voor het geval men op commons weer gaat verwijderen? Alankomaat 24 okt 2008 18:38 (CEST)

De verwijdering was volgens mij onterecht dus ik heb de afbeelding weer uit de prullenbak getrokken. Meegenieten kan op commons:Commons:Deletion requests/Image:Greenland coat of arms.svg. Multichill 25 okt 2008 00:09 (CEST)
Ok, thanx! Alankomaat 25 okt 2008 11:41 (CEST)

commonscat.py problem at nn-wiki[bewerken]

The reason for your blocking at nn-wiki seems to be the commonscat.py that you run there. It is a good thought of course, but because of the special iw-order at nn-wiki, we place a message, <!--interwiki (no, sv, da first; then other languages alphabetically by name)-->, in the line above the first iw, and this has to be placed below the categories (for people to see it). The commonscat.py moves this line up above the categories while inserting the commonscat template. So it kind of fix one problem, but adds another one.

Unfortunately I can't find the discussion among the admins that you refer to as I didn't participate in it, but I remember seeing it someplace. If Anders didn't leave you any message, I don't think he intended to do this on purpose. --Frokor 25 okt 2008 15:42 (CEST)

Thanks for your quick response Frokor. The bot moves it up because the standard order of a wikipedia page is content, cats, iw's. I use addtext.py to add the template, it first removes the iw's, than removes the cats, add's the text, restores the cats, restores the iw's. Strange to have this comment on every page, the iw bots will fix it anyway. I'll add an exception for nn, but i need of course to be unblocked to test it. Multichill 25 okt 2008 16:56 (CEST)
It is not the standard on nn, please read the nn:Wikipedia:Robotar. It is assumed that bot-owners (and their creators) read and understands these rules, when applying for their flags. I am terribe sorry that I have been unable to respond b4 now. The reason for having those comments on every page and category is that there are some anonymous people who adds links manually or start reordering them and such. Bots dont fix these unless there is a reason to edit it, like adding another link. Besides there is a lot of articles with interwikiconflicts wich stop the bots from editing. AndersL 25 okt 2008 17:06 (CEST)
That I have blocked your bot without proper warning is absolute nonsense, please check your log for august and july for at least some messages I've left you on this page. With such an neat archivesystem that you have got, you could have checked this out yourself before once again acusing me of lying. Also the block log explains why your bot got blocked, have you not bothered to check it, yet? You was properly warned that moving the iw-comments to the top of the page was, besides the other problems wich your bot made, unwanted at nn. Even though the first blocks and notes left you on this page, should have warned you that the bot misbehaved, you continued to run your bot automatically, that had to stop until we got the tools to fix your bots edits. Blocking is a preventive measure, not a punishment! It is not like you run your bot on a daily basis either, so a temporarily block is rather ineffective in such cases. Either fix your script to comply with nn:Wikipedia:Robotar or dont run it on nn. Anyway, did you ask for permissions to run commonscat? I only find your request for iw-linking... AndersL 25 okt 2008 17:02 (CEST)

Foto Sanne Hans[bewerken]

Je hebt Afbeelding:1223636530magnesia4sanne.jpg genomineerd voor verwijdering omdat hier geen juiste licentie aan hangt. Ik heb deze foto geupload. Het gaat om een rechten vrije foto die door het boekingskantoor van Miss Montreal beschikbaar is gesteld voor gebruik door de pers en die m.i. daarom ook probleemloos door Wikipedia gebruikt zou kunnen worden. Aangezien ik niet weet welke licentie het beste bij past in een situatie als deze, heb ik gekozen voor geen licentie. Het is logisch dat het gevolg hiervan is dat de afbeelding wordt genomineerd voor verwijdering. Helaas heb ik onvoldoende ervaring met het toevoegen van afbeeldingen op Wikipedia om deze afbeelding behouden te laten blijven. Zou je hier eens naar willen kijken?

Hier de link waar de foto vandaan komt: http://web.agentsafterall.nl/aaa/artiest.php?id=298

Jmember 23 okt 2008 09:56 (CEST)

Hoi Jmember, je zal vrijgave via OTRS moeten regelen. Misschien nog wel makkelijker om het via http://www.wikiportret.nl/ te regelen. Multichill 25 okt 2008 00:12 (CEST)
Ik vraag je dit juist omdat ik geen enkele ervaring heb met afbeeldingen op Wikipedia en dus ook niet met OTRS. Maar ik zal eens naar Wikiportret.nl kijken. Jmember 28 okt 2008 11:40 (CET)

Maaikefluitsma.jpg[bewerken]

Dag Multichill, de toestemming voor:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Afbeelding:Maaikefluitsma.JPG

is binnen, ticketnummer is geplaatst bij de afbeelding. Kan de nominatie voor verwijdering er nu af? Alvast dank voor je bericht, vriendelijke groet, --Lacon 31 okt 2008 10:28 (CET)

GeenOTRS[bewerken]

Hoi Multichill,

Aangezien je er vaak mee te maken krijgt, heb ik hopelijk goed nieuws voor je. Ik heb zojuist een nieuw sjabloon gemaakt voor gebruik bij nieuwe afbeeldingen waarvoor nog OTRS-toestemming vereist is. Dit voorkomt dat je steeds handmatig het verzoek tot OTRS-info moet toevoegen aan het bestaande {afbweg}-sjabloon.

Dit nieuwe sjabloon is {{GeenOTRS}} - kijk er gerust eens naar en pas eventueel aan wat er niet correct aan is.

Veel plezier ermee! ;)

Vriendelijke groeten, Erik'80 · 28 okt 2008 14:33 (CET)

Hoi Erik1980, goede toevoeging lijkt me! Multichill 2 nov 2008 13:04 (CET)

Foto's Roel1943[bewerken]

Hallo Multichill de foto's zijn geupload hoop dat het goed is gegaan. Ik heb de hoge resolutie van Kronenberg gezien kun je mij uitleggen wat het voor verschil maakt met een lagere resolutie op wiki ik zag nu pas hoe je een nieuw tekst kunt aanmaken (deze) en heb de oude verwijdert. ik heb gemerkt dat het geen verschil maakt.

Hoe krijg ik een apart vakje voor mijn bericht ik zit nu in een vak van OTRS te tikken.

Klaar voor de volgende ronde foto's Roel1943 30 okt 2008 09:37 (CET)

Hoi Roel1943, sorry voor de late reactie, had je berichtje een beetje over het hoofd gezien. Hoge resolutie is gewoon betere kwaliteit. Niet dat je een foto van een lagere resolutie naar een hogere resolutie moet gaan zetten, maar je hoeft in ieder geval niet de foto te verkleinen voordat je deze upload. De wiki software verkleint automatisch de afbeelding op het moment dat deze ergens in een pagina wordt gebruikt. Je kan dus gewoon direct de orginelen van je camera uploaden. Als je boven in beeld op het plusje (+) klikt dan kan je een nieuwe sectie beginnen. Multichill 2 nov 2008 13:04 (CET)