Overleg gebruiker:Erik1980

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
The Penguin CabalThe Penguin Cabal
Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Gebruikerspagina Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Mijn overlegpagina Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Mijn afbeeldingen Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Mijn sjablonen Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Controlevensters Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF  


Welkom op mijn overlegpagina! Lees s.v.p. eerst dit:

 • Onderteken je bijdrage alsjeblieft altijd met 4 tildes (~~~~).
 • Vragen/opmerkingen over verwijdernominaties? Reageer op de verwijderlijst en lees ook eens de veelgestelde vragen hieronder. Klik hier voor afbeeldingen/bestanden en hier voor artikelen. Wil je er toch hier iets over kwijt, zorg dan wel voor een [[link]] zodat ik weet waarover je het hebt.
 • Nieuwe berichten plaats je door bovenaan op de "+" te drukken of door hier te klikken. Reageren in een lopend gesprek doe je door rechts van het kopje op "[bewerken]" te klikken.

Dank voor je reactie. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren! · Erik'80 ·
Archieven: ouder overleg
Filing cabinet icon.svg
 • Overlegarchief 2006
 • Overlegarchief 2007
 • Overlegarchief 2008
 • Overlegarchief 2009
 • Overlegarchief 2010
 • Overlegarchief 2011
Veelgestelde vragen / F.A.Q.
 • Waarom is de link die ik in een artikel naar een andere website plaatste weggehaald?
  Op Wikipedia zijn we heel terughoudend met het toelaten van externe links. Mogelijk paste die link niet in het strikte beleid voor externe links.
 • Waarom is het artikel over mijn band / ensemble / mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
  Als je echt beroemd bent, wordt er vanzelf door een ander een artikel over je geschreven. Anderen schrijven sowieso neutraler en zonder de verdenking van zelfpromotie. Wil je weten of je of je groep echt opnamewaardig zou zijn, lees dan eerst de relevante teksten over de relevantie van muziek en over relevantie van muziekgerelateerde artikelen.
 • Waarom is het artikel wat ik over mezelf schreef voor verwijdering voorgedragen?
  Over jezelf schrijven is vaak niet handig. Als je echt beroemd bent, wordt er met meer distantie en zonder de verdenking van zelfpromotie heus wel over je geschreven door iemand anders. Wil je weten of je echt opnamewaardig zou zijn, lees dan eerst de relevante teksten over relevantie van personen door. Als je echt blatante zelfpromotie schreef of als het copyrightschending van een andere site was, dan is je tekst meteen verwijderd zoals je wellicht begrijpt.
 • Waarom is het artikel over mijn bedrijf of bedrijfsprodukt voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
  Over het bedrijf waar je zelf bij betrokken bent schrijven is niet echt handig, want dan ontstaat al makkelijk de schijn van niet neutraal, belanghebbend of reclame. Je kunt verder lezen over mogelijke relevantie op deze pagina en ook een collega verwoordt misschien hier het motief daarvoor. Als het expliciete reclame of copyrightschending was, dan is het meteen verwijderd uiteraard. Wikipedia is een serieuze en neutrale encyclopedie, oftewel geen reclamefolder.
 • Waarom is het artikel wat ik een tijdje geleden gemaakt heb verwijderd?
  Het artikel heeft twee weken ter beoordeling/verbetering op de verwijderlijst gestaan. Omdat het ofwel niet verbeterd was ofwel er geen steun voor behoud was omdat het als niet encyclopediewaardig is beoordeeld door de gemeenschap is het regulier verwijderd bij een onderhoudssessie die ik uitvoerde als moderator. Als het geen reclame, zelfpromotie, auteursrechtenschending, niet-encyclopedisch of echt aperte onzin was maar enkel een echt encyclopedisch artikelonderwerp wat je nog verder wilt afmaken (check dat dan eerst eens via deze pagina) dan kun je een gemotiveerd verzoek tot terugplaatsing hier indienen.
 • Meer antwoorden en tips kun je vinden op de helppagina en bij de veelgestelde vragen.
B up.svg
Tot hier en niet verder...


tierelier?

Ik was laatst (opnieuw) in Frankrijk en vroeg een franse vriend naar de functie van een tierelier. Hij reageerde met een gebaar te maken alsof het ging om een bedelnap of houder om mee te collecteren. Bij een eerder bezoek aan chateaux Harcourt kwam ik een vitrinekast tegen met oude gebruiksvoorwerpen met daarin o.a. een aardewerken potje met daarvoor een kaartje "tierelier". Helaas toentertijd geen foto van gemaakt. Of en hoeverre er een link is met de nederlandse taal is niet zeker. Het lijkt me echter stug dat er sprake is van toeval. Wanneer ik weer daar naartoe ga (o.a. vanwege het unieke arboretum) zal ik zeker een foto maken. Intussen zal ik de conservator/beheerder van het kasteel om nadere info vragen. Tigg47 (overleg) 14 nov 2015 14:28 (CET)

bericht over Herbert Bönnen[bewerken]

Geachte heer,

Namens heer Herbert Bönnen wil ik u mededelen dat het bericht dat u er in 2009 op hebt gezet niet klopt! Ik wil u daarom ook vragen dit bericht te verwijderen!– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2001:1c05:602:3900:bcf9:838b:bc74:1064 (overleg · bijdragen) 14 mrt 2017 om 20:26

Geachte, . Erik1980 is dit artikel gestart in 2009 en is verder door een aantal andere mensen uitgebreid en/of gewijzigd. Als er iets niet klopt, staat het u vrij om informatie te veranderen, het lijkt me dan wel verstandig er een bron bij te plaatsen, zie Wikipedia:Bronvermelding. Als u meent dat het artikel grotendeels niet klopt, kunt u het nomineren voor verbetering / verwijdering, maar daar moet wel een goede reden voor zijn. "Namens heer ...." is onvoldoende voor een nominatie. Gebruiker Erik1980 heeft inmiddels bijna 1,5 jaar al niet meer bijgedragen hier, dus vandaar dat ik antwoord geef.
Een andere manier is overleg starten op de overlegpagina van het artikel zelf. U dient dan wel zeer duidelijk aan te geven wat dan niet klopt. Als het dingen zijn die u zelf kunt wijzigen en waar u een bron/referentie (niet de woorden van het onderwerp zelf, de heer Bönnen, dat valt onder 'eigen onderzoek' en is vaak niet verifieerbaar) voor heeft, dan kunt u het overleg achterwege laten en een bron/referentie plaatsen (evt. in de samenvatting). M.v.g. - Richard KiWi Overleg 15 mrt 2017 15:12 (CET)
p.s. de toen gebruikte bronnen, waar het artikel grotendeels op is gebaseerd, werkten niet meer, deze heb ik weer opgezocht in het webarchief en herplaatst in het artikel ( - Richardkiwi 15 mrt 2017 15:24 (CET) )

Schrijfweek Gelderland[bewerken]

Beste Erik,

in oktober 2017 organiseren we een Schrijfweek over Gelderland. Gedurende twee weken schrijven we met zijn allen over onderwerpen relateerd aan deze provincie. Het doel is om via een leuke samenwerking artikels te schrijven. Hiernaast zorgt de aandacht voor Wikipedia voor nieuwe vrijwilligers. Ik heb een pagina opgezet voor de schrijfweek en daar zal nog verdere informatie op worden toegevoegd in de komende maanden.

Samen met Michelle (Wikipedian in Residence bij Erfgoed Gelderland) en Arne (Wikimedia Nederland) ben ik een team aan het opzetten om de schrijfweek te organiseren. Momenteel zijn we met 10 Wikipedianen en ik hoop dat dit team nog verder uitgebreid kan worden. We betrekken graag meer Wikipedianen uit Gelderland, en zoeken vrijwilligers voor allerlei werkzaamheden onwiki en offwiki.

 • Als je wilt helpen organiseren, wilt meedenken of ideeen wilt voorstellen kun je me een email sturen en voeg ik je toe aan de groepsemail.
 • Je kunt ook onwiki helpen bij het maken van een lijst van onderwerpen die nog een artikel moeten krijgen.
 • Je kunt je aanmelden om in oktober offwiki te helpen bij bijeenkomsten in Gelderland.
 • We hebben vrijwilligers nodig die vragen willen beantwoorden voor de media.
 • En natuurlijk ben je van harte uitgenodigd om in oktober mee te schrijven over Gelderland!

Ik hoor graag of je mee wilt doen met de schrijfweek. Hulp in elke vorm is welkom.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 29 mrt 2017 08:33 (CEST)