Overleg gebruiker:Erik1980

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
The Penguin CabalThe Penguin Cabal
Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Gebruikerspagina Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Mijn overlegpagina Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Mijn afbeeldingen Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Mijn sjablonen Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF   Rond portaalhoekje linksboven.GIF  Controlevensters Rond portaalhoekje rechtsboven.GIF  


Welkom op mijn overlegpagina! Lees s.v.p. eerst dit:

 • Onderteken je bijdrage alsjeblieft altijd met 4 tildes (~~~~).
 • Vragen/opmerkingen over verwijdernominaties? Reageer op de verwijderlijst en lees ook eens de veelgestelde vragen hieronder. Klik hier voor afbeeldingen/bestanden en hier voor artikelen. Wil je er toch hier iets over kwijt, zorg dan wel voor een [[link]] zodat ik weet waarover je het hebt.
 • Nieuwe berichten plaats je door bovenaan op de "+" te drukken of door hier te klikken. Reageren in een lopend gesprek doe je door rechts van het kopje op "[bewerken]" te klikken.

Dank voor je reactie. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te reageren! · Erik'80 ·
Inhoudsopgave 
Archieven: ouder overleg 
Filing cabinet icon.svg
Veelgestelde vragen / F.A.Q.  
 • Waarom is de link die ik in een artikel naar een andere website plaatste weggehaald?
  Op Wikipedia zijn we heel terughoudend met het toelaten van externe links. Mogelijk paste die link niet in het strikte beleid voor externe links.
 • Waarom is het artikel over mijn band / ensemble / mezelf als musicus voor verwijdering voorgedragen?
  Als je echt beroemd bent, wordt er vanzelf door een ander een artikel over je geschreven. Anderen schrijven sowieso neutraler en zonder de verdenking van zelfpromotie. Wil je weten of je of je groep echt opnamewaardig zou zijn, lees dan eerst de relevante teksten over de relevantie van muziek en over relevantie van muziekgerelateerde artikelen.
 • Waarom is het artikel wat ik over mezelf schreef voor verwijdering voorgedragen?
  Over jezelf schrijven is vaak niet handig. Als je echt beroemd bent, wordt er met meer distantie en zonder de verdenking van zelfpromotie heus wel over je geschreven door iemand anders. Wil je weten of je echt opnamewaardig zou zijn, lees dan eerst de relevante teksten over relevantie van personen door. Als je echt blatante zelfpromotie schreef of als het copyrightschending van een andere site was, dan is je tekst meteen verwijderd zoals je wellicht begrijpt.
 • Waarom is het artikel over mijn bedrijf of bedrijfsprodukt voor verwijdering genomineerd of verwijderd?
  Over het bedrijf waar je zelf bij betrokken bent schrijven is niet echt handig, want dan ontstaat al makkelijk de schijn van niet neutraal, belanghebbend of reclame. Je kunt verder lezen over mogelijke relevantie op deze pagina en ook een collega verwoordt misschien hier het motief daarvoor. Als het expliciete reclame of copyrightschending was, dan is het meteen verwijderd uiteraard. Wikipedia is een serieuze en neutrale encyclopedie, oftewel geen reclamefolder.
 • Waarom is het artikel wat ik een tijdje geleden gemaakt heb verwijderd?
  Het artikel heeft twee weken ter beoordeling/verbetering op de verwijderlijst gestaan. Omdat het ofwel niet verbeterd was ofwel er geen steun voor behoud was omdat het als niet encyclopediewaardig is beoordeeld door de gemeenschap is het regulier verwijderd bij een onderhoudssessie die ik uitvoerde als moderator. Als het geen reclame, zelfpromotie, auteursrechtenschending, niet-encyclopedisch of echt aperte onzin was maar enkel een echt encyclopedisch artikelonderwerp wat je nog verder wilt afmaken (check dat dan eerst eens via deze pagina) dan kun je een gemotiveerd verzoek tot terugplaatsing hier indienen.
 • Meer antwoorden en tips kun je vinden op de helppagina en bij de veelgestelde vragen.
B up.svg
Tot hier en niet verder...


tierelier?

Ik was laatst (opnieuw) in Frankrijk en vroeg een franse vriend naar de functie van een tierelier. Hij reageerde met een gebaar te maken alsof het ging om een bedelnap of houder om mee te collecteren. Bij een eerder bezoek aan chateaux Harcourt kwam ik een vitrinekast tegen met oude gebruiksvoorwerpen met daarin o.a. een aardewerken potje met daarvoor een kaartje "tierelier". Helaas toentertijd geen foto van gemaakt. Of en hoeverre er een link is met de nederlandse taal is niet zeker. Het lijkt me echter stug dat er sprake is van toeval. Wanneer ik weer daar naartoe ga (o.a. vanwege het unieke arboretum) zal ik zeker een foto maken. Intussen zal ik de conservator/beheerder van het kasteel om nadere info vragen. Tigg47 (overleg) 14 nov 2015 14:28 (CET)Reageren[reageer]