Wikipedia:Te beoordelen afbeeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBA
Zie WP:AfbVW
Zie WP:TVB
Zie WP:VA

Uitleg[bewerken]

Een bestand op Commons nomineren voor verwijdering? Zie voor de procedure: Commons:Verwijderverzoeken.
Het nomineren kan ook door te klikken op de link Nomineer voor verwijdering in de sidebar onder het kopje Hulpmiddelen.
Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van afbeeldingen en andere media die genomineerd worden om uit het systeem verwijderd te worden. Dit kunnen afbeeldingen zijn waarvan de inhoud verplaatst is, die volgens u niet thuishoren in Wikipedia of niet voldoen aan het beleid voor gebruik van media.

Als u een afbeelding wilt nomineren voor verwijdering, kunt u het {{weg}}-sjabloon gebruiken om bovenaan de afbeeldingspagina te plaatsen.

Informeer alstublieft de uploader van de afbeelding op zijn overlegpagina over de nominatie. Maak hiervoor gebruik van het sjabloon {{Afbeeldingwegnominatie}} ({{awn}}). Plaats de nominatie vervolgens via deze pagina bij de huidige datum.

Als u het niet eens bent met de verwijdernominatie van een afbeelding, geef dat dan aan. Wanneer na twee weken consensus is bereikt over verwijdering of niet voldoende licentieverantwoording is gevonden, wordt de afbeelding verwijderd. Voer langere discussies over verwijdernominaties op de overlegpagina bij de afbeelding.

Ledig de cache van deze pagina

Veelgestelde vragen waarom afbeeldingen en bestanden worden genomineerd voor verwijdering staan op:
Help:Waarom staat mijn bestand op de beoordelingslijst?

Toegevoegd 2016[bewerken]

Let op: Hier kunnen alleen bestanden die fysiek op de Nederlandstalige Wikipedia zijn geüpload worden genomineerd. Andere bestanden staan op Commons, zie de link bovenaan voor de uitlegpagina.

 • Bestand:SHBO0342 wieringer boerderij.jpg - weg - Er is een auteur genoemd, maar nergens is vermeld of de tekenaar dezelfde is als de uploader. Dqfn13 (overleg) 18 apr 2016 21:25 (CEST)
  toelichting van Linktoevoeger op hieronder genoemde illustratie
  • het betreft een uitsnede uit door RCE aangeboden illustratie onder CC BY SA http://beeldbank.cultureelerfgoed.nl/alle-afbeeldingen/detail/c2603dd7-6c3a-54aa-f2c1-5f65e6100361/media/166bf683-1f63-df0a-f9e9-5a682367115a met de door RCE gewenste verwijzing naar collectie, collectienummer en auteur.
  • Nee de uploader is niet de tekenaar. Maar dat is ook niet nodig. De Rijksdienst voor het Cultureel erfgoed biedt deze illustratie onder cc by sa licentie aan, dat betekent m.i., vooropgesteld dat naamsvermelding en gelijk delen wordt toegepast dat upload is toegestaan. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Linktoevoeger (overleg · bijdragen)
   • Gelieve dat dan op Comons te doen, zodat ook Wikipediae in andere talen dan Nederlands haar gemakkelijker kunnen gebruiken. Dat project is er voor deze en andere goede redenen.  Klaas `Z4␟` V:  19 apr 2016 08:17 (CEST)
    • Als de Rijksdienst het onder de juiste licentie vrijgeeft, dan moet je daar een link voor plaatsen (mits het online staat) en anders toch even regelen via OTRS, want nu moeten we je maar op jouw blauwe ogen geloven... wat niet lukt omdat ik ze niet kan zien. Dqfn13 (overleg) 19 apr 2016 08:30 (CEST)
     • Hier is de link naar de licentie http://beeldbank.cultureelerfgoed.nl/rechten. De Beeldbank houdt echter wel een kleine slag om de arm, rechthebbenden kunnen zich nog melden. Het lijkt mij wel goed om deze afbeelding naar Commons te uploaden. Ten eerste is dat onze standaard, en dan kan de afbeelding ook op anderstalige Wikipedia's gebruikt worden. Ten tweede weten we dan - na beoordeling daar - ook zeker dat andere afbeeldingen van de Beeldbank gebruikt kunnen worden. Tenslotte lijkt het mij beter ook de volledige afbeelding te uploaden, en de uitsnede als detail toe te voegen. Elly (overleg) 19 apr 2016 10:21 (CEST)
      • Lekker veel gemiep weer, maar handelen... nee, daar doen we niet aan. Ik heb nu maar de link naar het bestand als bron toegevoegd en de licentie ook juist weergegeven. Fijn dat jullie ook eens wat doen, anders dan piepen. Dqfn13 (overleg) 19 apr 2016 13:25 (CEST)
       • Alles is echter nog niet in orde, want bestanden worden hier niet (meer) lokaal bewaard. Kan dus iemand die foto op Commons uploaden? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 19 apr 2016 14:13 (CEST)
        • Dat kan je zelf doen, door te gaan naar http://commons.wikimedia.org en dan op "upload file" te klikken, links in beeld onder het kopje "participate". Dan komt er een menu dat je moet doorlopen. Dan weet je het ook voor een volgende keer. Succes! Elly (overleg) 19 apr 2016 14:30 (CEST)
         • Sorry, ik zie nu dat jij de eerste uploader niet bent. Ik wil het vanavond wel doen. Dan zal ik Dqfn13 laten zien dat ik niet alleen maar "miep" Glimlach. Elly (overleg) 19 apr 2016 14:32 (CEST)
 • Linktoevoeger heeft het inmiddels zelf geüpload (althans zo lijkt het). Elly (overleg) 19 apr 2016 19:45 (CEST)
  • Ja, er staat dat het is overgeheveld van hier naar daar. Dqfn13 (overleg) 19 apr 2016 19:53 (CEST)
 • Bestand:Frassatilogo.gif - toestemming of bevestiging ontbreekt. Uploader en auteur verschillen. - Agora (overleg) 24 apr 2016 16:46 (CEST)


Afbeeldingen direct te verwijderen[bewerken]

Plaats hier alleen een afbeelding als die aan minstens één van de volgende criteria voldoet:

 1. Afbeeldingen die geen encyclopedische waarde hebben (zoals foto's van feestjes etc.) en geen ander nut voor Wikipedia hebben;
 2. Afbeeldingen die meerdere malen zijn geüpload en die niet van elkaar verschillen of alleen andere afmetingen hebben. Neem alle informatie van de beschrijvingspagina over;
 3. Afbeeldingen waarvan de uploader graag wil dat ze worden verwijderd, zoals foute uploads, dubbele uploads, foute namen, etc. Dit geldt niet voor vragen die gaan over het intrekken van eerder verstrekte licenties.

Afbeeldingen die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}} en voldoen aan de criteria worden in principe direct verwijderd en behoeven hieronder niet genoemd te worden: zie de categorie nu te verwijderen.


 • ...