Wikipedia:Te beoordelen afbeeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBA
Zie WP:AfbVW
Zie WP:TVB
Zie WP:VA

Uitleg[bewerken]

Een bestand op Commons nomineren voor verwijdering? Zie voor de procedure: Commons:Verwijderverzoeken.
Het nomineren kan ook door te klikken op de link Nomineer voor verwijdering in de sidebar onder het kopje Hulpmiddelen.
Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van afbeeldingen en andere media die genomineerd worden om uit het systeem verwijderd te worden. Dit kunnen afbeeldingen zijn waarvan de inhoud verplaatst is, die volgens u niet thuishoren in Wikipedia of niet voldoen aan het beleid voor gebruik van media.

Als u een afbeelding wilt nomineren voor verwijdering, kunt u het {{weg}}-sjabloon gebruiken om bovenaan de afbeeldingspagina te plaatsen.

Informeer alstublieft de uploader van de afbeelding op zijn overlegpagina over de nominatie. Maak hiervoor gebruik van het sjabloon {{Afbeeldingwegnominatie}} ({{awn}}). Plaats de nominatie vervolgens via deze pagina bij de huidige datum.

Als u het niet eens bent met de verwijdernominatie van een afbeelding, geef dat dan aan. Wanneer na twee weken consensus is bereikt over verwijdering of niet voldoende licentieverantwoording is gevonden, wordt de afbeelding verwijderd. Voer langere discussies over verwijdernominaties op de overlegpagina bij de afbeelding.

Ledig de cache van deze pagina

Veelgestelde vragen waarom afbeeldingen en bestanden worden genomineerd voor verwijdering staan op:
Help:Waarom staat mijn bestand op de beoordelingslijst?

Toegevoegd 2019[bewerken]

Let op: Hier kunnen alleen bestanden die fysiek op de Nederlandstalige Wikipedia zijn geüpload worden genomineerd. Andere bestanden staan op Commons, zie de link bovenaan voor de uitlegpagina.

  • Bestand:Kapitein Timmermans.jpg - Staat op nlwiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. De bron is "wikipedia", dus na een klein beetje zoeken, vond ik Bestand:LJ Timmermans.jpg (dat op Commons staat). Het lijkt een bijgesneden afbeelding te zijn van een afbeelding op Commons. Bij "auteur" staat naast de originele uploader een andere naam die een lichte gelijkenis met de nieuwe uploader vertoont (die de afbeelding vermoedelijk heeft bijgesneden).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 9 mei 2019 03:28 (CEST)
  • Bestand:Klu-groep-luchtmacht-reserve.svg - Staat op nlwiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. De opgegeven licentie lijkt niet te kloppen. De opgegeven datum en wat er bij auteur staat, lijkt me wat raar. De opgegeven licentie is CC BY-SA 3.0, maar de sectie copyright van de opgegeven bron geeft aan dat de licentie CC0 is tenzij anders is vermeld. De opgegeven link is gewoon een link naar de uitvergrootte afbeelding, dus zocht ik even naar waar het op de site staat om te kijken of er iets anders van licentie bij staat vermeld. Het lijkt ofwel van hier of hier op die site te komen. Bij beide zie ik niks aangegeven, dus lijkt de licentie me CC0 te zijn. Nu ja, CC0 mag zo te zien ook op Commons.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 23 mei 2019 03:10 (CEST)


Afbeeldingen direct te verwijderen[bewerken]

Plaats hier alleen een afbeelding als die aan minstens één van de volgende criteria voldoet:

  1. Afbeeldingen die geen encyclopedische waarde hebben (zoals foto's van feestjes etc.) en geen ander nut voor Wikipedia hebben;
  2. Afbeeldingen die meerdere malen zijn geüpload en die niet van elkaar verschillen of alleen andere afmetingen hebben. Neem alle informatie van de beschrijvingspagina over;
  3. Afbeeldingen waarvan de uploader graag wil dat ze worden verwijderd, zoals foute uploads, dubbele uploads, foute namen, etc. Dit geldt niet voor vragen die gaan over het intrekken van eerder verstrekte licenties.

Afbeeldingen die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}} en voldoen aan de criteria worden in principe direct verwijderd en behoeven hieronder niet genoemd te worden: zie de categorie nu te verwijderen.


  • ...