Wikipedia:Te beoordelen afbeeldingen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBA
Zie WP:AfbVW
Zie WP:TVB
Zie WP:VA

Uitleg[bewerken]

Een bestand op Commons nomineren voor verwijdering? Zie voor de procedure: Commons:Verwijderverzoeken.
Het nomineren kan ook door te klikken op de link Nomineer voor verwijdering in de zijbalk onder het kopje Hulpmiddelen.
Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het vermelden van afbeeldingen en andere bestanden die genomineerd worden om uit het systeem verwijderd te worden. Dit kunnen bestanden zijn waarvan de inhoud verplaatst is, die volgens u niet thuishoren in Wikipedia of niet voldoen aan het beleid voor gebruik van media.

Als u een bestanden wilt nomineren voor verwijdering, kunt u het {{weg}}-sjabloon gebruiken om bovenaan de bestandspagina te plaatsen.

Informeer alstublieft de uploader van het bestand op zijn overlegpagina over de nominatie. Maak hiervoor gebruik van het sjabloon {{Afbeeldingwegnominatie}} ({{awn}}). Plaats de nominatie vervolgens via deze pagina bij de huidige datum.

Als u het niet eens bent met de verwijdernominatie van een bestand, geef dat dan aan. Wanneer na twee weken consensus is bereikt over verwijdering of niet voldoende licentieverantwoording is gevonden, wordt het bestand verwijderd. Voer langere discussies over verwijdernominaties op de overlegpagina bij het bestand.

Ledig de cache van deze pagina

Veelgestelde vragen waarom afbeeldingen en bestanden worden genomineerd voor verwijdering staan op:
Help:Waarom staat mijn bestand op de beoordelingslijst?

Toegevoegd 2019[bewerken]

Let op: Hier kunnen alleen bestanden die fysiek op de Nederlandstalige Wikipedia zijn geüpload worden genomineerd. Andere bestanden staan op Commons, zie de link bovenaan voor de uitlegpagina.

 • Bestand:Kapitein Timmermans.jpg - Staat op nlwiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. De bron is "wikipedia", dus na een klein beetje zoeken, vond ik Bestand:LJ Timmermans.jpg (dat op Commons staat). Het lijkt een bijgesneden afbeelding te zijn van een afbeelding op Commons. Bij "auteur" staat naast de originele uploader een andere naam die een lichte gelijkenis met de nieuwe uploader vertoont (die de afbeelding vermoedelijk heeft bijgesneden).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 9 mei 2019 03:28 (CEST)
  • Ik wacht met behandelen hier totdat de verwijdernominatie van "LJ Timmermans.jpg" op Commons is behandeld. –bdijkstra (overleg) 31 mei 2019 16:16 (CEST)
 • Bestand:Kc9bwieD 400x400.jpg - Staat op nl.wiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. Het lijkt een foto te zijn van een Nederlandse Youtuber. De bron is instagram, maar instagram claimt zo te zien geen eigendomsrechten, maar wel een licentie om die foto's te mogen gebruiken. Ik betwijfel echter of die licentie ook voor Wikipedia geldt. Zie ook hier. Instagram lijkt daarom vooral aan te raden om eigen werk te gebruiken. De rechten zijn dus niet veranderd, maar er staat niets van een licentie of zoiets aangegeven op de bron. Bij toestemming staat er een link naar twitter waarin de Youtuber vraagt dat iemand haar foto op haar Wikipedia-artikel vervangt door haar profielfoto op twitter. Dat lijkt me niet echt voldoende... . Ik zie ook niets van OTRS staan.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 30 jun 2019 16:35 (CEST)
 • Bestand:Vulfpeck-1612-sample.ogg - Staat op nl.wiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. Het is een geluidsbestand (dus strikt genomen geen afbeelding), maar aangezien het in dezelfde naamruimte als een afbeelding staat en deze pagina (niet TBP, TBC of TBS) er ook voor bedoeld lijkt te zijn, zet ik het maar hier. Volgens het bestand zelf zou de licentie CC BY-SA 3.0, maar als ik bij de bron kijk, zie ik "© all rights reserved" staan en dit. Ik zie ook niets van OTRS staan.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 jul 2019 16:13 (CEST)
  • Uploader heeft aangegeven dat ie het op Commons zal zetten. Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 jul 2019 16:28 (CEST)
  • Dus we moeten deze pagina hernoemen naar Wikipedia:Te beoordelen bestanden, analoog aan de hernoeming van de Afbeelding-naamruimte naar "Bestand"? Wikiwerner (overleg) 11 jul 2019 19:14 (CEST)
   • Niet per se. Vrijwel alle bestanden staan op Commons. Deze pagina wordt quasi alleen nog gebruikt voor bestanden die af en toe hier toch nog geüpload worden. Dat zijn er niet zoveel. Verder zijn het overgrote deel van de bestanden afbeeldingen, dus is dit geval vrij uitzonderlijk. Ik zette het er maar gewoon bij mocht je je afvragen waarom ik het hier (te beoordelen afbeeldingen) zet ipv elders. Voor een uitzondering hoeft de paginanaam wat mij betreft niet per se hernoemd te worden.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 jul 2019 19:26 (CEST)
 • Bestand:KimPutters2015.jpg - Staat op nl.wiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. Bij toestemming en de bron staat er: Deze foto's zijn rechtenvrij. De foto's mogen niet bewerkt of aangetast worden en niet onder een andere naamsvermelding gepubliceerd worden. Als ik het me goed herinner, was rechtenvrij te vaag om hier gebruikt te worden. Bovendien staat er expliciet dat het niet onder een andere naamsvermelding gepubliceerd mag worden, maar het is hier vrijgegeven als CC BY-SA 3.0 terwijl ik die licentie niet direct terugvind bij de bron.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 15 jul 2019 17:03 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - foto is vrijgeven door het SCP onder voorwaarden die strijdig zijn met de licenties van Wikipedia. Kan noch hier, noch op Commons geplaatst worden. Gouwenaar (overleg) 15 jul 2019 17:22 (CEST)
 • Bestand:RolandBal2017.jpg - Staat op nl.wiki. Hoort echter op Commons of weg indien er iets niet in orde is. Er staat bij toestemming: Profielfoto's zijn rechtenvrij, bewerking niet toegestaan. De Erasmus Universiteit Rotterdam dient vermeld te worden. en op de bestandspagina staat de licentie CC BY-SA 3.0. Zoiets vind ik echter niet terug bij de bron. Wel dit (zie kopje auteursrechten).Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 15 jul 2019 17:08 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - deze foto zou direct verwijderd moeten worden vanwege schending van auteursrechten. Gouwenaar (overleg) 15 jul 2019 17:22 (CEST)
 • ...


Afbeeldingen direct te verwijderen[bewerken]

Plaats hier alleen een afbeelding als die aan minstens één van de volgende criteria voldoet:

 1. Afbeeldingen die geen encyclopedische waarde hebben (zoals foto's van feestjes etc.) en geen ander nut voor Wikipedia hebben;
 2. Afbeeldingen die meerdere malen zijn geüpload en die niet van elkaar verschillen of alleen andere afmetingen hebben. Neem alle informatie van de beschrijvingspagina over;
 3. Afbeeldingen waarvan de uploader graag wil dat ze worden verwijderd, zoals foute uploads, dubbele uploads, foute namen, etc. Dit geldt niet voor vragen die gaan over het intrekken van eerder verstrekte licenties.

Afbeeldingen die zijn gemarkeerd met {{nuweg|reden}} en voldoen aan de criteria worden in principe direct verwijderd en behoeven hieronder niet genoemd te worden: zie de categorie nu te verwijderen.


 • ...