Wikipedia:Te beoordelen pagina's

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Klik hiernaast voor naar onder  Naar inhoud
Naar onder

Zie WP:TBP
Zie WP:TVP
Zie WP:AVW
Zie WP:AFD
Zie WP:WEG

Inhoud

Uitleg[bewerken]

Geen stemming

Dit is geen stempagina

Als u hier nieuw bent, of hierheen gekomen bent op uitnodiging of naar aanleiding van een bericht op een andere website, bedenk u dan dat op deze pagina geen stemming bij meerderheid plaatsvindt, maar een discussie tussen vrijwilligers van Wikipedia. Op Wikipedia bestaan regels en richtlijnen met betrekking tot de inhoud van de encyclopedie, en consensus (eenstemmigheid) wordt bereikt op basis van argumenten, niet door het tellen van stemmen.

U wordt niettemin uitgenodigd om mee te discussiëren en uw mening is welkom. Ga uit van de goede wil van anderen, wees beleefd en vergeet niet uw bijdragen te ondertekenen door aan het eind ~~~~ toe te voegen.

Overzicht beheerpagina's

Deze pagina is bestemd voor het melden van pagina's die naar uw mening, in de huidige vorm, van Wikipedia verwijderd zouden moeten worden. Dit kunnen pagina's zijn waarvan de inhoud verplaatst is, waar overbodige informatie op staat, waar geen of onjuiste informatie op staat, enzovoorts. Dit hoeft dus niet altijd bezwaar tegen het onderwerp zelf in te houden.

Staat er op deze lijst een pagina die u wilt verbeteren, dan kan dat: Verbeter de pagina en geef dan op deze lijst aan wat u heeft veranderd. De pagina kan dan mogelijk behouden blijven. Wanneer (een deel van) de inhoud van een pagina beter kan worden ingevoegd in een andere bestaande pagina, doe dit dan voordat na twee weken het artikel wordt verwijderd. Een pagina die verwijderd is, wordt in het logboek verwijderde pagina's vermeld. Wilt u over een onderwerp op een later moment een artikel schrijven, maak die pagina dan opnieuw aan. Probeer daarbij dan te voldoen aan de richtlijnen.

Bent u het oneens met de verwijderingsnominatie van een pagina op deze lijst, geef dat dan ook in de lijst aan, met een motivatie.

Een moderator beslist na een periode van twee weken op basis van inhoudelijke argumenten en toetst aan criteria wat er met het artikel gebeuren gaat. Artikelen die na twee weken verbetertijd en beoordelingstijd nog niet behoudenswaardig zijn, worden ook verwijderd.

Pagina nomineren

Aanbevolen wordt om een net aangemaakt artikel niet binnen één uur na plaatsing te nomineren, omdat degene die het artikel aanmaakte het misschien zelf nog aan het verbeteren is. Als er op een artikel een {{meebezig}}-sjabloon staat is het verstandig om de aanmaker van het artikel eerst de kans te geven het schrijven van het artikel af te ronden.
Als het onderwerp naar uw mening wel geschikt is voor Wikipedia, maar niet in de huidige vorm, overweeg dan of u zelf in staat bent het artikel te verbeteren.

Een nieuwe kandidaat voor beoordeling plaatst u onderaan deze lijst, bij de dag van vandaag, en vermeld waarom de pagina is genomineerd. Als het om volledige onzin gaat (of uw eigen fout), dan kan het helemaal onderaan, onder de kandidaten voor directe verwijdering. Wanneer u een pagina op deze lijst zet, moet u ook op de genomineerde pagina zelf vermelden dat deze op de nominatie voor beoordeling staat. Dit kunt u doen door bovenaan een van de sjablonen uit de volgende paragraaf te plaatsen. Plaats slechts één sjabloon; een combinatie met een sjabloon als {{wikify}}, {{beginnetje}} of {{nocat}} is in dit stadium overbodig en zal onervaren gebruikers afschrikken. Verder is het attent - en werkt het vaak ook constructief - om de aanmaker van een artikel op diens eigen gebruikers-overlegpagina met eventuele verbetertips persoonlijk te wijzen op de nominatie.

Overweeg ook of plaatsing elders dan op de beoordelingslijst beter is - zoals op Wikipedia:Dit kan beter (voor lemma's die overduidelijk wel encyclopedische waarde hebben) of op de samenvoeglijst. Voor het samenvoegen van twee artikelen plaats je op beide artikelen de sjablonen {{samenvoegen|[[lemma]]}}. Voor het invoegen van een artikel in een ander artikel plaats je op het te verplaatsen artikel het sjabloon {{samenvoegennaar|[[lemma]]}} en op het andere artikel het sjabloon {{samenvoegenvan|[[lemma]]}}.

Nominatiesjablonen

Artikelen kunnen worden voorzien van een van onderstaande sjablonen; tevens komen de artikelen dan in de erachter vermelde categorie. Met uitzondering van een nuweg-nominatie, blijven genomineerde artikelen twee weken beschikbaar voor verbetering voordat een moderator een besluit neemt voor behoud of verwijdering. Een artikel met nuweg-nominatie wordt in de regel zo snel mogelijk verwijderd.

Geef telkens de reden van nomineren op in het sjabloon; dit verschijnt dan op de pagina zelf. Geef bij schending van het auteursrecht zo mogelijk ook een link op.
Onder bepaalde voorwaarden mogen {{reclame}} en {{auteur}} ook direct worden verwijderd. Zie hier voor meer informatie.

Gebruikte afkortingen

(kan ook in kleine letters)

 • AUT: schending van auteursrechten
 • E: encyclopedisch (belangrijk genoeg om een artikel waard te zijn)
 • NE: niet encyclopedisch (niet belangrijk genoeg)
 • POV: point of view, een eenzijdig standpunt, in tegenstelling tot NPOV, neutral point of view (neutraal standpunt)
 • WB: woordenboekdefinitie
 • WIU: van onvoldoende kwaliteit (afkorting van de misleidende term "werk in uitvoering")
 • ZP: (zelf)promotie
Het toevoegen van een nieuwe dag

Als het goed is, wordt elke dag om 00.00 uur een nieuw sjabloon voor die dag toegevoegd door een botje (Gebruiker:Valhallasw-toolserver-botje). Als dit niet gebeurd is, moet deze pagina gewijzigd worden: boven het commentaar <!-- HIERVOOR --> moet het correcte sjabloon vanuit de queue (die eronder staat) gekopieerd worden. Let erop dat je de <!-- en --> vanomheen het sjabloon wegneemt.

Als er geen pagina's meer in de queue staan, moet een nieuwe pagina worden aangemaakt. Gebruik hiervoor de instructies op Sjabloon:Te beoordelen pagina's nieuwe dag.

Onterecht verwijderd?

Heeft een moderator na twee weken een artikel in uw ogen onterecht verwijderd? Vraag dan eerst de moderator die de lijst afgehandeld heeft om toelichting op diens overlegpagina. De naam van de moderator die het artikel heeft verwijderd vindt u terug in het Verwijderingslogboek. Doe pas na de navraag een eventueel terugplaatsingsverzoek op Verzoekpagina voor moderatoren/Terugplaatsen.

Recente beoordelingssessies[bewerken]

Hier staan de afgehandelde subpagina's van de laatste week gearchiveerd. Deze dienen als archief van beoordelingsnominaties. De moderator die als laatste een dag afhandelt of afmaakt dient deze hier, na de nodige controles, te archiveren.


Toegevoegd 05/10; af te handelen vanaf 19/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 05/10: Deel 1[bewerken]

 • Hr.Ms. Goeree (1944), weg - vormt kringverwijzing. Pompidom (overleg) 5 okt 2016 11:17 (CEST)
  • Eens, maar valt dit niet simpelweg onder onderhoud? Dan kan het toch een nuweg zijn? Nietanoniem (overleg) 5 okt 2016 11:51 (CEST)
 • Kareliden - lijkt me onvoldoende - tussen beide genoemde provincies ligt de historische provincie Oulu van 57.000 km² - is het gebergte zo groot? - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 5 okt 2016 11:32 (CEST)
 • Healthy Sisters, ne, ontbeert gezaghebbende bronnen. Tulp8 (overleg) 5 okt 2016 11:39 (CEST)
  • werd door de Metro opgepikt. Kranten doen wel eens meer een human-interest-story over NE mensen uit het dagelijks leven. Ik kan geen relevantie uit het artikel opmaken. ErikvanB (overleg) 5 okt 2016 11:41 (CEST)
  • Déjà vu. Oranjesam (overleg) 5 okt 2016 11:53 (CEST)
 • Lijst van eilanden van de Faeröer eilanden - enkel een incompleet lijstje - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 5 okt 2016 11:39 (CEST)
  • Een completer lijstje staat al in het artikel over de Faeröer. Fred (overleg) 5 okt 2016 14:52 (CEST)
  • Op WikiData zijn er 23 bekend, 5 meer dan deze lijst: http://tinyurl .com/hhxa9nf ed0verleg 5 okt 2016 23:09 (CEST)
   • Onlogische titel. ‘Faeröer eilanden’ zijn eilanden die Faeröer zijn, daar ‘Faeröer’ kennelijk als bijvoeglijk naamwoord wordt behandeld; daarenboven betekent ‘Faeröer’ reeds ‘eilanden’, namelijk Schapeneilanden. Wat je hier dus krijgt, is een ‘Lijst van eilanden van de Schapeneilanden-eilanden’. Northerner (overleg) 20 okt 2016 15:16 (CEST)
 • Brno hlavní nádraží - vertaling kan beter + vreemde link als: tramlijnen en Ringstrasse- vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 5 okt 2016 11:59 (CEST)
  • hlavní nádraží betekent gewoon hoofdstation. Waarom de titel in het Tsjechisch moet, is mij onduidelijk. Nederlands graag Jcwf (overleg) 6 okt 2016 21:24 (CEST)
  • Ik heb het artikel eens flink opgeschoond. Het is nog verre van perfect, maar ik denk dat het goed genoeg is om te mogen blijven. 83.208.207.158 8 okt 2016 04:42 (CEST)
   • Ach, ik streep het maar door. 83.208.207.158 9 okt 2016 22:02 (CEST)
 • Bewoning - ne - Dit artikel is een paar jaar geleden behouden, maar in mijn ogen is het nog altijd niet geschikt voor de encyclopedie, en wel hierom: 1) De informatie in het artikel staat ook al, en veel uitgebreider, in de artikelen wonen en woning; bewonen betekent wonen in, dus waarom naast wonen ook een artikel bewoning? 2) Het is een woordenboeklemma dat met quasi-encyclopedische - en weinig fraaie - formuleringen als "Een nederzetting is een gebied waar langdurig geconcentreerde bewoning plaatsvindt", waarin het woord bewoning geforceerd aandoet, wordt opgeklopt tot een encyclopedisch artikel; 3) Het is ook verder niet erg goed geschreven. De definitie "Bewoning is het vertoeven waar men gewoon is te zijn" is bijvoorbeeld ronduit tautologisch als je bedenkt dat zijn hier vertoeven betekent: bewoning is het vertoeven waar men gewoon is te vertoeven; 4) Bronnen schitteren door afwezigheid. Marrakech (overleg) 5 okt 2016 12:05 (CEST)
  • een doorverwijzing dan naar woning, woonplaats, woonwijk woonwagen? - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 5 okt 2016 12:52 (CEST)
   • Meen je dat serieus, van die doorverwijzing? Heb je het lemma wel bekeken? ed0verleg 5 okt 2016 15:58 (CEST)
  • Een prima artikel dat de relevante informatie geeft en goed linkt naar gerelateerde onderwerpen. De andere artikelen noemen ook de dieren niet: je wil toch wel via "bewoning" naar nest of hol kunnen doorklikken. Wonen is geen goed artikel. Bevat geen plaatje en komt uit de lucht iets vallen over woonakkoorden. Woning gaat over een huis, dus niet over een grot, nest of hol. Een paar jaar geleden vond Marrakech het geen goed artikel, maar het is behouden. Misschien als er maar vaak genoeg doorgedramd wordt dat het dan wel verwijderd wordt. — Zanaq (?) 5 okt 2016 18:01 (CEST)
   • Puntsgewijs: 1) Dat een artikel goed linkt naar gerelateerde onderwerpen zegt niets over de kwaliteit ervan en mag op zichzelf dan ook nooit reden voor behoud ervan zijn; 2) Dat de andere artikelen geen dieren noemen komt waarschijnlijk door het feit dat van dieren doorgaans niet wordt gezegd dat ze ergens 'wonen' of een gebied 'bewonen'; 3) Dat het artikel 'wonen' geen plaatje bevat doet niet ter zake. In het onderschrift bij het plaatje in het artikel 'bewoning' wordt de term 'bewoning' trouwens heel geforceerd gebruikt; normaler zou zijn 'Een woning in Senegal'; 4) En nogmaals: het ontbreekt aan - betrouwbare en gezaghebbende - bronnen. Marrakech (overleg) 5 okt 2016 19:49 (CEST)
    • vind het inderdaad mager - weggooien is evenwel jammer, dus als... is een dp een goede oplossing - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 5 okt 2016 21:42 (CEST)
     • Minder mager wordt het niet door er een dp van te maken. Het ontbreken van vermelde bronnen is op zich geen reden een artikel weg te gooien. Bijvoorbeeld bewoonde ooievaarsnesten zijn beschermd. Ook op wikipedia is het niet ongebruikelijk van bewoning door dieren te spreken. Het is geen afbeelding van "een woning" maar van "bewoning" met diverse woningen, geiten en publieke faciliteiten, te weten een deel van een dorp. Links zijn erg belangrijk. — Zanaq (?) 5 okt 2016 21:59 (CEST)
      • Het is helemaal niet ongewoon om van dieren te zeggen dat ze een bepaald gebied bewonen. Dat hier opvoeren als argument voor een verwijdernominatie komt dan ook ietwat geforceerd over. Overigens wel mee eens dat het artikel niet echt veel voorstelt, maar het alternatief is helemaal niets, en wat er nu staat lijkt me hoe dan ook niet zó slecht dat het per se weg moet. De Wikischim (overleg) 6 okt 2016 10:11 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Bij dit soort uiterst algemene onderwerpen bronnen eisen terwijl het toevoegen van bronnen hier feitelijk weinig tot geen enkele zin heeft, is een typische gewoonte die ik bij Marrakech wel vaker zie. Ik vind dat daarom geen geldige reden voor een verwijdernominatie. Verder is het artikel drie jaar geleden hier al behouden. Samenvoegen met wonen lijkt me geen reële optie aangezien dat laatste artikel focust op menselijke bewoning (bewoning is dus algemener). De Wikischim (overleg) 6 okt 2016 10:02 (CEST)
   • Wat een bizar standpunt. In de welbekende vijf zuilen staat niet voor niets: alle gebruikers moeten de geen origineel onderzoek-richtlijn aanhouden". Dat geldt uiteraard ook voor 'uiterst algemene onderwerpen' – waarom zouden gebruikers daarover zonder enige bronvermelding allerlei persoonlijke weetjes mogen spuien? Marrakech (overleg) 6 okt 2016 15:32 (CEST)
    • Op de nederlandstalige wikipedia willen we geen artikelen die onleesbaar zijn door alle voetnoten. Is er reden te twijfelen aan de beweringen? Dan kan daarvoor eventueel een bron opgevoerd worden. — Zanaq (?) 6 okt 2016 19:54 (CEST)
     • Als je voetnoten wil vermijden, kun je ook onder aan het artikel de bronnen (met paginanummers) vermelden waarop je je bij het schrijven van het artikel gebaseerd hebt. Uit die gezaghebbende bronnen zou vooral moeten blijken dat de specifieke term 'bewoning' in deze context net zo gangbaar is als het artikel suggereert. Marrakech (overleg) 6 okt 2016 22:48 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Bewoning (mensen/dieren) is algemener dan wonen (mensen). Samenvoegen zou dus informatievernietiging zijn. Nietanoniem (overleg) 6 okt 2016 10:12 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Ik weet niet wat er jammer zou zijn aan weggooien, want het is me niet duidelijk wat de lezer hiermee opschiet. Het zijn inderdaad geforceerde zinnen: langdurig geconcentreerde bewoning? En waarom zou er niet naar bronnen gevraagd mogen worden? Vreemd dat dit soort kwaliteitsbewaking zo belemmerd lijkt te worden door angst om ondermaats werk weg te gooien. Ondermaats klinkt onaardig, maar dit kan de toets der kritiek toch niet doorstaan? Vinvlugt (overleg) 6 okt 2016 10:26 (CEST)
   • Vragen om bronnen is heel iets anders dan stellen dat iets verwijderd moet worden omdat er geen bronnen vermeld worden. Hierboven is bijvoorbeeld al een bron gegegeven waaruit blijkt dat ooievaarsnesten bewoond worden. — Zanaq (?) 6 okt 2016 19:52 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Artikel bevat POV-woordjes zoals soms en meestal. Maar zonder gekkigheid. Marrakech slaat de spijker op z'n kop. Ook lijkt het artikel te spreken over bewoning als verschijnsel dat op een bepaalde locatie plaatsvindt (inleidende definitie) maar opeens kan het los staan van een specifieke locatie zoals bij een nomadische levensstijl? Spreken over bewoning bij dieren is wel wat ongewoon. (Tenzij je het over een dassenburcht hebt ofzo.) Je hebt het meestal over leefgebied bij wilde dieren. Natuur12 (overleg) 6 okt 2016 15:31 (CEST)
  • Yikes, ik zie nu dat ik drie jaar terug tegen verwijderen was. Shame on me ;). Natuur12 (overleg) 6 okt 2016 15:53 (CEST)
   • Het begint uiteraard algemeen, en daarna volgt verdieping en nuance. Spreken over bewoning bij dieren is gebruikelijk genoeg, zie boven. Soms en meestal zijn overigens geen povwoordjes. — Zanaq (?) 6 okt 2016 19:52 (CEST)
    • Of in andere woorden: er staat een fout in de inleiding. Natuur12 (overleg) 6 okt 2016 22:43 (CEST)
     • Nee, er staat geen fout in de inleiding. — Zanaq (?) 7 okt 2016 07:45 (CEST)
 • Willem Willem Hendrick van de Laar - wiu/ne - er blijkt nog geen relevantie voor opname uit het artikel - Iooryz (overleg) 5 okt 2016 12:56 (CEST)
 • Siciliaanse Barok - Ietwat wiu + copyvio-lemma over onder andere de Noormaanse periode en Siciliaanse Noormanse architectuur, wat mogelijk Normandische moet zijn. (En met enkele dp-links en een B in de titel.) ErikvanB (overleg) 5 okt 2016 14:17 (CEST)
  • Kreupele vertaling met veel redelijk wanhopig makende slechtvertaalde zinnen als "Hierdoor was het eerder ontstaan door een kruising van inheemse architectuur dan dat het was van de grote Barokke architectuur in Rome." en "Wat de reden ook mag zijn dat de Renaissancistische stijl nooit populair was, was zeker niet door onwetendheid." en "(...) gekoppeld met een unieke vrijheid van ontwerp die moeilijker is om te karakteriseren in woorden. " en "De meeste villa's en palazzi werden ontworpen voor een formele ingang in een koets,". En dit is slechts een greep uit de lange lappen tekst. Dit opkalefateren is geen doen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 5 okt 2016 14:31 (CEST)

Toegevoegd 05/10: Deel 2[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

Toegevoegd 06/10; af te handelen vanaf 20/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 06/10: Deel 1[bewerken]

 • Jobriath - zwaar wiu - Stond als nuweg, echter voldoet niet aan nuweg-criteria. ARVER (overleg) 6 okt 2016 08:21 (CEST)
  • Ah, de legendarische Jobriath. De rockster die het nooit werd. Ik ga er vandaag nog mee aan de slag. Belsen (overleg) 6 okt 2016 11:02 (CEST)
  • Artikel is voldoende verbeterd. Nominatie doorgehaald. ARVER (overleg) 6 okt 2016 15:45 (CEST)
 • Schouw (recht) - wiu. Veel te mager. Nu niets meer dan een wetboekregeltje zonder verdere uitweiding en bronnen e.d.MatthijsWiki (overleg) 6 okt 2016 14:13 (CEST)
  • Was absoluut te mager, ja. Maar het onderwerp is zonder meer E. Ik heb wat basale informatie ingevoegd om het artikel in elk geval voor verwijdering te behoeden, maar uiteraard kan er veel meer over dit onderwerp gezegd worden. Apdency (overleg) 9 okt 2016 12:46 (CEST)
  • Overlapt sterk met Schouw (toezicht). In beide gevallen is het een mooi woord voor 'even gaan kijken'. Tenzij er iets specifieks over te melden valt in het recht, ben ik Voor Voor verwijderen. Wikiwerner (overleg) 22 okt 2016 21:23 (CEST)
   • Dat artikel gaat duidelijk over een begrip binnen het waterschapswezen. Dat is nogal specifiek, dus ik zou niet van een overlap spreken. Apdency (overleg) 23 okt 2016 12:27 (CEST)

Toegevoegd 06/10: Deel 1b Genderongelijkheid op Wikipedia[bewerken]

Nuvola apps knotes.png
Uitgevoerd
Onderstaande verzoeken zijn door een moderator bekeken en uitgevoerd als daar aanleiding toe was.

 • Genderongelijkheid op Wikipedia - weg (in ieder geval uit de hoofdnaamruimte) - Prima en belangrijk thema, kan vast z'n plekje ook vinden op Wikipedia maar wat mij betreft niet als lemma. Sowieso missen onafhankelijke bronnen en is het in de huidige vorm nog erg onvoldoende. Maar daarnaast is op Wikipedia over een thema op Wikipedia schrijven ook een vreemdsoortige vorm van zelfbevlekking en kan je qua onafhankelijkheid en afstand tot het onderwerp ook twijfels zetten bij de encyclopedische relevantie. - Agora (overleg) 6 okt 2016 11:32 (CEST)
  • Voor Voor NE, geen toegevoegde waarde Happytravels (overleg) 6 okt 2016 12:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Liever niet dit soort dingen hier in de hoofdnaamruimte. Wat anderzijds zou kunnen is zo bondig mogelijk hierover iets vermelden op Wikipedia, maar dan wel graag op een feitelijke en neutrale manier zoals dat met alles in de hoofdnaamruimte de bedoeling is. De Wikischim (overleg) 6 okt 2016 13:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen. A. het onderwerp is wel encyclopedisch, want er wordt veel over gepubliceerd buiten Wikipedia. B. Het artikel is van bronnen voorzien. C. Het is geen zelfbevlekking hoogstens een beetje navelstaren. De term zelfbevlekking en het feit dat niemand er tegen protesteert laat al zien hoe groot de gendergap is. Dank je wel dus Agora voor dit QED (kortom, dat er genderongelijkheid is staat buiten kijf). Elly (overleg) 9 okt 2016 15:09 (CEST)
   • Agora (de nominator) geeft hierboven juist aan dat hij het op zich een belangrijk thema vindt, alleen niet geschikt als "eigen" encyclopedisch artikel, en ik ga daarin mee.Ik heb geen bezwaar tegen dit onderwerp als zodanig op Wikipedia, het zou zoals gezegd een mooie aanwinst zijn voor Categorie:Wikipedia. Maar sowieso is het beter als Wikipedia het niet teveel over zichzelf heeft in de ruimte die in principe bedoeld is voor alle bekende encyclopedische onderwerpen die er maar zijn. Dat wekt al gauw het idee van bias. De Wikischim (overleg) 9 okt 2016 19:03 (CEST)
  • Lijkt me op zich zelfstandig 'E' te kunnen zijn: er zijn genoeg externe publicaties over te vinden (bijv. via [1] of [2]). Vermoedelijk ook meer dan over vele andere aspecten van Wikipedia. Daar wordt nu al het een en ander van opgevoerd, en in die zin is het huidige artikel beslist al beter dan de vorm waarin het genomineerd werd. Wel zou ik niet de ED van de WMF zo prominent opvoeren - er zijn vast wel anderen die daarover hebben nagedacht die niet zo sterk met de WMF verbonden zijn/waren. Ook weet ik niet of die Motivaction-onderzoeken gelinkt zouden moeten worden: dat is wel erg primaire literatuur. Beter kijken we wat externe bronnen daar (wel of niet) over te zeggen hebben. Het uit de hoofdnaamruimte schuiven lijkt me geen goed idee: dit artikel is in principe bedoeld als encyclopedie-artikel, en een pagina in een van de 'dienstnaamruimten' zou heel anders van opzet worden. Paul B (overleg) 9 okt 2016 19:34 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen per WP:GOO, WP:NPOV, WP:VER en WP:REL. Artikel barst van het eigen onderzoek, gebruik van primaire bronnen en interne onderzoeken. Het zondigt zowat tegen alle grondbeginselen en uitgangswaarden van het project zelf. Het mist iedere vorm van afstandelijkheid, leidt aan tunnelvisie (dezelfde als die van de onderzoekers) en toont op geen enkele wijze de relevantie van het onderwerp aan (want laten we wel wezen, hoe zeer speelt dit nou eigenlijk helemaal buiten de eigen kringen?). Verder wordt er geschermd met termen als 'bevooroordeeld' en 'vooringenomenheid, maar nergens wordt aannemelijk gemaakt dat bevooroordeeldheid ook maar enige rol speelt in de gesuggereerde genderongelijkheid (die beslist niet bewezen is, er is enkel aangetoond dat er minder artikelen over vrouwen zijn dan over mannen, hetgeen ook gewoon het gevolg kan zijn van het feit dat er nu eenmaal meer relevante mannen zijn dan vrouwen). Er is geen enkel onafhankelijk onderzoek geweest naar de beweegredenen van de mannelijke bijdragers om meer over mannen dan over vrouwen te schrijven. Dus kan je ook niet beweren dat er sprake is van bevooroordeeldheid. Het artikel meent ook twee onderwerpen onder één noemer te moeten behandelen, en de getrokken (eigen) conclusies zijn dan ook een onjuiste synthese van de bronnen. De 'onderbouwing' begint nog goed door uiteen te zetten hoe die 'genderongelijkheid' vormgegeven is, maar eindigt met de presentatie van cijfers van een onderzoek naar genderongelijkheid in de bewerkersgemeenschap, waarvan niet aannemelijk wordt gemaakt wordt dat er een oorzakelijk verband is met de genderongelijkheid in de encyclopedie. De 'oorzaken' vervolgens is enkel een opsomming van de mogelijke oorzaken waarom er minder vrouwen bewerken dan mannen, terwijl dat helemaal niet het onderwerp is, en er zoals gezegd geen oorzakelijk verband is aangetoond. Het artikel is daarom suggestief wiki-activisme, presenteert een eigen vooringenomen synthese van de persoonlijke visie, en is ongeschikt voor opname in de encyclopedie. Temeer omdat de kritiek op de kritiek ten ene male ontbreekt. EvilFreD (overleg) 9 okt 2016 19:55 (CEST)Terzijde: in plaats van het 'probleem' op deze manier proberen op te lossen, zou je ook gewoon artikelen kunnen schrijven over relevante vrouwen(onderwerpen), en doe dan gelijk iets aan de ongelijkheid tussen Nederlandse en Belgische onderwerpen, tussen voetballers en andere sporters, etc. Maar begin eerst eens met je te realiseren dat dit een encyclopedie in wording is en voor zover er vrouwen in missen, we daar gewoon nog niet aan toegekomen zijn. Net als veel andere zaken die nog veel afweziger zijn dan vrouwen (nog niet 1% van de plaatsen in Chili is beschreven bijvoorbeeld).
  • Voegt niets toe aan de encyclopedie. Dit gegeven kan ruimte krijgen op de pagina over Wikipedia, maar een apart artikel in de hoofdnaamruimte is niet nodig en zelfs onwenselijk. Belsen (overleg) 9 okt 2016 20:47 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - @Agora: Graag aangeven voor welke uitspraken in het artikel er bronnen ontbreken. Het is lastig een artikel te verbeteren als de kritiek niet concreet is. Alice2Alice (overleg) 10 okt 2016 10:23 (CEST)
   • Een encyclopedie moet, m.i., niet teveel aan navelstaarderij doen. Ik vind de encyclopedische waarde van dit artikel, en dat dat uit mijn mond komt, onvoldoende. Het artikel beschrijft een duidelijk feit en dat feit kan prima worden opgenomen in de pagina over Wikipedia. De rest kan prima, ter informatie voor gebruikers, achter de schermen in het Wikipedia-gedeelte van de encyclopedie. Het hele kopje oorzaken is bijvoorbeeld gebaseerd op de uitspraken van één vrouw binnen Wikipedia. Prima, maar deze visie is slechts een visie. Een visie waar wij als gemeenschap veel van kunnen leren, maar die weinig encyclopedische waarde heeft. Het kopje Onderbouwing kan wat mij betreft zo, als encyclopedische informatie, worden opgenomen in het artikel over Wikipedia onder een kopje "Genderongelijkheid op Wikipedia". Zoals het nu staat is het meer een visiestuk dan een encyclopedisch artikel met daarbij de vraag of iemand deze informatie zou zoeken onder deze titel. Als ik een artikel zou aanmaken "Jeugdjaren van Willem Drees", is ook de vraag of iemand dat artikel op die plaats zou ontdekken. Vaak ben ik voorstander van het apart plaatsen van lijsten, en dergelijke, omdat dit anders teveel zijn stempel drukt op het hoofdartikel, maar voor dit onderwerp vind ik het niets toevoegen, behalve het willen maken van een WP:PUNT. Punt. Belsen (overleg) 10 okt 2016 12:19 (CEST)
  • Ik vraag me af of we wel weten wat we met dit artikel willen. De titel suggereert dat er sprake is van een feit. Maar vervolgens lezen we: "Genderongelijkheid op Wikipedia verwijst naar de kritiek op de vrij bewerkbare encyclopedie Wikipedia, die betoogt dat ...". Hoe kan een feit nou verwijzen naar een vorm van kritiek die het betreffende concept (die vermeende ongelijkheid) heeft gecreëerd?
   Maar ook als we aan deze discrepantie tegemoet zouden komen (wat met enkele herformuleringen in de tekst en/of de titel best mogelijk is), blijven we problemen houden. Er zijn in het verleden wel meer artikelen gestart die als onderwerp de kritiek op een bepaald fenomeen hadden, en daar zijn er nog wel wat van over (Kritiek op Windows Vista, Kritiek op het christendom bijvoorbeeld), maar ze blijken ook controversieel en resulteren nogal eens in een redirect of een verwijdering. Het lijkt me dat als er geen solide basis onder een artikel over een onderwerp als dit kan worden gelegd, zo'n artikel er beter niet kan zijn. Dan is het vragen om problemen. Een suggestie voor een ander uitgangspunt: de 'x en y'-constructie. Islam en homoseksualiteit. Het ene feit en het andere. Wikipedia en gender. Dat is een veel breder perspectief, dat in elk geval de mogelijkheid biedt tot een gebalanceerde benadering van de verhouding tussen de 2 hoofdonderwerpen (de mogelijkheid ja, niet de garantie). Apdency (overleg) 15 okt 2016 10:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen. Het artikeltje biedt inmiddels een redelijk evenwichtig beeld van de situatie (en kan natuurlijk nog in allerlei opzichten verbeterd en uitgebreid worden). --Dick Bos (overleg) 18 okt 2016 09:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen in de hoofdnaamruimte. Nogal groot zelfreflectieartikel dat in mijn ogen niet E is voor lezers van een encyclopedie. Veel eigen (vanuit Wikipedia/media gestart onderzoek) referenties, dus niet neutraal. Dat er genderongelijkheid is, wil niet zeggen dat dat gegeven ook gelijk E is. Daarnaast wordt het in mijn optiek vooral door Wikipedia/media zelf naar buiten gebracht om meer vrouwen aan te trekken (goed plan) maar daarmee is dit artikel ook gelijk zelfpromotie. In de Wikipedia-naamruimte vind ik het goed passen, want het is zonde om deze informatie niet 'intern' te gebruiken/verspreiden. Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 13:38 (CEST)
   • Mee eens, uitgezonderd de zin "Daarnaast wordt het ... gelijk zelfpromotie". De WP:-naamruimte lijkt me inderdaad een prima plek. Apdency (overleg) 19 okt 2016 16:44 (CEST)
    • Als je alleen meent te lezen dat het onderzoek is dat door Wikimedia geëntameerd is dan heb je niet goed het reeds aanwezige bronnenmateriaal gelezen. Er zijn werkelijk tientallen wetenschappelijke onderzoeken over dit onderzoek. En die zijn niet door Wikimedia gestart. zeggen dat het niet neutraal is, is dus echt de grootst mogelijke onzin. Ecritures (overleg) 19 okt 2016 21:02 (CEST)
     • 3 van de 4 genoemde/gelinkte onderzoeken zijn van Wiki(m)(p)edia. Ook van de andere referenties zijn er veel afkomstig van deze instantie of van 'persoonlijke' blogs van mensen die er werken. Ja, er zitten ook andere bronnen tussen. Dan nog vind ik dat zoals het artikel er nu uitziet te veel gekleurd is of in ieder geval een schijn van partijdigheid oproept. Informatie vind ik wel degelijk interessant - voor in de WP-naamruimte. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 12:01 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Ik vraag me af of er misschien een gendergap zit tussen de mensen die voor behoud en tegen behoud van dit artikel zijn... Knipoog Alice2Alice (overleg) 19 okt 2016 15:47 (CEST)
  • Die vraag alleen al geeft weinig blijk van een genderneutrale kijk op de zaak. Maar on topic Opmerking Opmerking: het stuk is in de tussenliggende periode flink uitgebreid en verbeterd. Blijft niet de vraag staan of we zo'n belangrijk en actueel thema moeten behandelen, maar wel waar. Vanuit Wikipedia over Wikipedia schrijven geeft toch altijd een wat apart beeld en gaat mijns inziens ook wel in tegen principes die we wel voor andere lemma's hanteren. Van mij mag het dus naar Categorie:Wikipedia en niet als echt lemma. - Agora (overleg) 19 okt 2016 20:01 (CEST)
   • (Jammer dat de knipoog je ontgaan is of althans niet het beoogde effect op je had...) maar ik ben voorstander om het artikel te behouden in de hoofdnaamruimte, net als nog veel meer artikelen in de Categorie:Encyclopedie Wikipedia Alice2Alice (overleg) 19 okt 2016 20:57 (CEST)
  • (na BWC) Tegen Tegen verwijderen Het is een encyclopediewaardig onderwerp waar heel erg veel onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek naar gedaan is. Het is volgens onze eigen richtlijnen niet mogelijk om dit als niet encyclopediewaardig te bestempelen. Er is geen sprake van GOO: het onderzoek is prima door anderen dan de auteurs en bijdragers gedaan. Het is neutraal geschreven: ik nodig iedereen uit om betrouwbare, wetenschappelijke bronnen te vinden die de kritiek op genderongelijkheid op Wikipedia bv als niet bestaand of als onbelangrijk bestempelen. Daar zou het artikel alleen maar sterker van worden. Persoonlijk ben ik wel in voor een eventuele naamswijziging in bv "Wikipedia en gender" zoals Apdency voorstelt om de drievoudige gendergap (in lezers, bijdragers en biografieën te beschrijven). Vele van bovenstaande commentaren zijn geschreven nadat het artikel door de aanmaker was geschreven. Vooral de commentaren van bv EvilFred snijden allang geen hout meer. En wat betreft het "wij van wc-eend"-verhaal cq navelstaarderij, ik denk dat niemand kan ontkennen dat in iets meer dan vijftien jaar wikipedia een hele belangrijke bron van kennis en informatie is geworden : het is onvermijdelijk dat de encyclopedie dan zelf ook het onderwerp wordt van tientallen onderzoeken. Ik zie niet in waarom een neutraal artikel over een onderwerp dat al een decennium onderwerp van onderzoek is hier niet gewoon een plek heeft. Sommige commentaren zij werkelijk lachwekkend: zoals de opmerking dat er een WP:PUNT gemaakt wordt met het beschrijven van een dergelijk onderwerp. Het is lastig om te reageren op opmerkingen als "liever niet in de hoofdruimte" zoals bv door collega's als De Wikischim wordt genoemd zonder verdere argumenten of onderbouwing. Ik denk dat de conclusie niet veel anders kan zijn dan dat het een relevant/encyclopediewaardig onderwerp (WP:REL) is dat wordt gestaafd en onderbouwd door tientallen bronnen (Geen WP:GOO) dat op een neutrale wijze een bestaand en bewezen verschijnsel op wikipedia beschrijft. Lijkt me duidelijk dat er geen sprake is van WP:PUNT. WP:VER speelt , zoals eenieder kan zien, in het geheel niet. Mocht er behoefte zijn aan vermelding van meer bronnen en onderzoek dan kunnen die in de referenties vermeld worden. Groet, Ecritures (overleg) 19 okt 2016 21:02 (CEST)
   Mijn argumenten en onderbouwing heb ik hierboven én hieronder gegeven (en eerder al op mijn eigen OP). "Ik ben het er niet mee eens" is iets anders dan "Ik zie het nergens staan". De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 20:57 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, een treffend voorbeeld van je eigen betrekkelijkheid niet inzien. Wikipedia is (nog net) interessant als encyclopedie, hoe dat proces tot stand komt is voor de buitenstaander volstrekt niet interessant. Peter b (overleg) 20 okt 2016 10:26 (CEST)
   • Misschien is de geneigdheid om het wat meer over jezelf te hebben ook de belangrijkste reden dat er enkele interwiki's zijn, overigens ook niet veel. Als dit écht encyclopedisch was, waren er ook al wel meer iw's geweest. Zoals gezegd mag het wmb nog best als een soort betoog in Categorie:Wikipedia. De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 11:25 (CEST)
    • Als je die mening toegedaan bent ben je dan ook van mening dat alle artikelen over Wikipedia weg moeten uit de hoofdnaamruimte? Het zijn er nogal wat zo te zien in Categorie:Encyclopedie Wikipedia, waaronder ook Wikipedia en Geschiedenis van Wikipedia Alice2Alice (overleg) 20 okt 2016 11:36 (CEST)
     Nee, want dat zijn gewoon twee algemene onderwerpen waarvoor een eigen artikel gerechtvaardigd is (die artikelen hebben dan ook logischerwijs veel meer iw's). Wat betreft een onderwerp als "genderongelijkheid binnen de Wikipedia-gemeenschap" kun je nog wel een korte sectie invoegen (of wat aanvullen) op het hoofdartikel Wikipedia, maar een eigen artikel hierover in de hoofnaamruimte van Wikipedia zelf gaat gewoon te ver en geeft blijk van geporteerdheid (= bias). De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 11:51 (CEST)
     Overigens, over iets als een lijst van films over Wikipedia heb ik ook wel wat twijfels of dit echt veel toevoegt, althans in de hoofdnaamruimte. Maar dat is verder een andere discussie die hier niet hoort. De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 11:56 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Laat juist zien dat we niet bang zijn om over Wikipedia zelf te schrijven. Datr mag rustig in de Hoofdnaamruimte gebeuren. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 15:37 (CEST)
Misschien, maar schrap alle feiten die alleen door betrokken bronnen ondersteund worden. Er zijn veel te veel bronnen gelieerd aan wikim/pedia. In deze vorm is het fancruft die weg kan. — Zanaq (?) 20 okt 2016 19:09 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Interessant onderwerp, maar het hoort niet thuis in de hoofdnaamruimte. Het lijkt me beter om het in de wikipedia-naamruimte te plaatsen. Wikipedia-lezers zijn een aanzienlijk aandeel van de wereldbevolking, maar wikipedia-bewerkers niet. Genderongelijkheid over zo'n kleinere groep is gewoon NE (voorlopig). Daar komt nog eens bovenop dat zo'n onderwerpen voldoende betrouwbare bronnen nodig hebben zodat het geen OO is. Hierdoor worden gendergap-artikelen ook gemakkelijker genomineerd omdat ze nogal wat betrouwbare bronnen nodig hebben.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 21 okt 2016 14:08 (CEST)

Offtopic[bewerken]

   • Hè? Waarom bewijst Agora's gebruik van de term 'zelfbevlekking' en het feit dat niemand daartegen protesteert volgens jou dat er sprake is van genderongelijkheid? Marrakech (overleg) 9 okt 2016 16:11 (CEST)
    • Oké, het bewijst hoe blind veel mannen zijn voor hun eigen en elkaars gedrag op Wikipedia. Elly (overleg) 9 okt 2016 16:29 (CEST)
     • Nogmaals: hè? Dat Agora de term 'zelfbevlekking' gebruikt bewijst volgens jou dat hij blind is voor zijn eigen gedrag, en dat niemand daartegen protesteert bewijst volgens jou dat veel mannen op Wikipedia blind zijn voor elkaars gedrag? Kun je die vergaande beschuldigingen onderbouwen? Marrakech (overleg) 9 okt 2016 16:58 (CEST)
      • Huh?? Wat betekent zelfbevlekking volgens jou dan? Is dat een woord dat je in zakelijke communicatie gebruikt? Elly (overleg) 9 okt 2016 17:34 (CEST)
       • Iedere lezer met enige culturele bagage ziet dat Agora de term 'zelfbevlekking' hier overdrachtelijk gebruikt, iets wat vaak genoeg gebeurt (zie bijvoorbeeld dit artikel van Femke Halsema). En op die manier kan het inderdaad heel normaal in zakelijke communicatie worden gebruikt, of je moet al ongelooflijk preuts zijn. Maar los daarvan: waarom bewijst het feit dat Agora die term bezigt dat hij blind is voor zijn eigen gedrag, en waarom bewijst het feit dat niemand daartegen protesteert dat veel mannen op Wikipedia blind zijn voor elkaars gedrag? Via welke stappen kom je bij die conclusies? Marrakech (overleg) 9 okt 2016 17:56 (CEST)
         • <cynisme aan>Via mijn verknipte brein, dat geheel gespeend is van elke culturele bagage.<cynisme uit> Marrakech, ik heb helemaal geen zin meer om met jou een overleg te hebben, voor het geval je het nog niet wist. Het enige wat ik doe richting jou is ingrijpen als ik je een ander toevallig op de huid zie zitten. Laat het maar rusten of doe met de zelfbevlekking wat je wilt verder, ik heb die term niet gebruikt. Stukjes van Femke Halsema lezen is prima. Het boeit mij echt geen sikkepit wat jij van mij wil weten. Werkelijk geïnteresseerd in mij ben je volgens mij niet, want dan zou je heel andere vragen stellen. En geen enkel antwoord op jouw vragen heeft voor zover mijn herinnering strekt nog tot een bevredigend einde van een overleg geleid. Een eind maken aan overleg met jou lukt alleen maar door verder te zwijgen. En dat zal je dus nu krijgen. Hetgeen niet betekent dat je hebt "gewonnen". Elly (overleg) 9 okt 2016 18:47 (CEST)
          • Kijk, daar hebben we de laffe uitvlucht. Wat jij blijkbaar heel graag wil doen is Agora er valselijk van beschuldigen dat hij blind is voor zijn eigen gedrag (en een sneer uitdelen aan alle mannen op Wikipedia die geen kwaad zien in zijn overdrachtelijke gebruik van de term 'zelfbevlekking'). Wat jij niet graag wil doen is die beschuldiging desgevraagd onderbouwen. Indien een man zo'n sneer uitdeelde aan alle vrouwen op Wikipedia zou het huis terecht te klein zijn en zou jij waarschijnlijk de eerste zijn die protesteerde. Als iemand blind is voor zijn eigen gedrag ben jij het wel. Marrakech (overleg) 9 okt 2016 19:25 (CEST)
           Oh ja, Marrakech weet natuurlijk weer heel erg precies wat de drijfveren van anderen zijn en wanneer ze "blind zijn voor hun eigen gedrag". @Marrakech: die tactiek van je van het voortdurend steken onder water uitdelen naar om wie het even wie ook maar een andere mening heeft dan jijzelf, zodat ze soms schier tot wanhoop worden gedreven, wordt onderhand wel heel erg doorzichtig. (Gelukkig zijn Ellywa en de meeste anderen dan nog zo verstandig om niet te vervallen in racistische uitlatingen e.d.) De Wikischim (overleg) 9 okt 2016 19:53 (CEST)
           Je begrijpt het weer eens niet, maar daar sta je niet alleen in. Wat mij zeer tegen de borst stuit is het gemak waarmee Elly in het wilde weg beschuldigingen uit (Agora zou blind zijn voor zijn eigen gedrag omdat hij het waagt de term 'zelfbevlekking' te gebruiken, en andere mannen op Wikipedia zouden ook blind zijn voor hun eigen en elkaars gedrag omdat zij daar niet tegen protesteren), terwijl ze met een laffe uitvlucht weigert om haar beschuldigingen te onderbouwen. Ik vind dat eerloos en hypocriet gedrag. Marrakech (overleg) 9 okt 2016 20:30 (CEST)
           OK, deel reactie boven weer doorgehaald, was bij nader inzien een beetje onnodig persoonlijk. Ik probeer in het vervolg maar iets spaarzamer met dit soort reacties te zijn. Ik laat jullie dit verder samen uitzoeken. Succes. De Wikischim (overleg) 9 okt 2016 20:41 (CEST)
  • Hee wat leuk, een hele discussie over de nominator, diens woorden en wat dat zou moeten betekenen voor diens gedrag. Een 'ping' was misschien ook wel handig geweest. Ik ben Elly erkentelijk voor haar bezorgdheid rond het onderwerp in het algemeen en haar interesse in mij als gebruiker. Qua reflectie op mijzelf hoeft ze niet ongerust te zijn. Overigens was het speciaal voor de discussie aanmaken van een redirect voor het woord 'zelfbevlekking' [3] naar een lemma wat niet voor preutse lezers geschikt is, een overbodige actie die absoluut onnodig was en ook niet volledig is. Ik gebruikte hier dat woord inderdaad in de overdrachtelijke zin in licht overdrijvende vorm om het 'Wikipedia schrijft over Wikipedia dilemma' te benadrukken. En dat staat hierboven al uitgelegd. Overigens wens ik de afhandelend moderator veel sterkte hiermee, want volgens mij is de uitkomst waar het komt te staan toch nooit goed. - Agora (overleg) 19 okt 2016 20:14 (CEST)
   • Sorry dat ik je niet gepingd heb. Ik verwacht eigenlijk van een nominator en ervaren Wikipediaan dat deze de op de nominatie volgende discussie ook leest met de nodige belangstelling. Dat doe ik zelf iig, omdat ik op grond van de argumenten de nominatie kan heroverwegen en eventueel terugtrekken. Wat ik vind van de term zelfbevlekking heb ik geuit. Ik heb het nog aan een aantal mannen IRL gevraagd (geen Wikipedianen), en die vonden hetzelfde. Je moet verder zelf maar weten verder of je het woord doorhaalt of niet. Elly (overleg) 19 okt 2016 22:39 (CEST)
Die mannen hebben dan kennelijk, net als jij, geen Dikke van Dale. Daarin staat namelijk bij 2: figuurlijk egotripperij. En bij 1 staat trouwens: verouderd zelfbevrediging. De enige hedendaagse betekenis is dus de overdrachtelijke. Wat eenieder daar persoonlijk van vindt is natuurlijk totaal niet aan de orde. Uitsluitend van belang is het om je te realiseren wat Agora bedoelde. Objectief bezien is er dus helemaal niets mis met het gebruik van de term door Agora in de context van deze verwijdervoordracht. EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 08:30 (CEST)

Conclusie afhandelend mod[bewerken]

Ik wilde dit artikel gisteren eigenlijk al afhandelen maar besloot om er nog even 24 uur over na te denken. (Om het standaardverwijt "de mod is niet ingelezen" voor te zijn.) Dat het onderwerp relevant is, dat zal ik niet ontkennen want er is voldoende over gepubliceerd in onafhankelijke en gezaghebbende secundaire bronnen. Echter, waar zijn die bronnen in dit artikel? We zitten nu voornamelijk met primaire literatuur die deels niet echt onafhankelijk is en op basis van die primaire literatuur wordt er een synthese gemaakt. Een schoolvoorbeeld van origineel onderzoek.

EvilFreD is wat dat betreft spot on met zijn betoog van 9 okt 2016 19:55 (CEST). Dit artikel behandeld hoe wij als Wikipedia over de gendergap denken in combinatie met wat statistieken. Dit zorgt dit ervoor dat het artikel onvoldoende neutraal is. Met alle respect voor de mensen die aan het gendergaproject meewerken en alle waardering voor hun goede werk maar op deze manier doen we onze basisprincipes in de uitverkoop en dat hoort niet. Dit is een essay. Natuur12 (overleg) 21 okt 2016 14:39 (CEST)

Toegevoegd 06/10: Deel 2[bewerken]

 • Gerbrand Maaskant - weg - over Maaskant valt zeker een prima lemma te schrijven, maar dit is vooral geleuter over een avondje NAC. - Agora (overleg) 6 okt 2016 11:44 (CEST)
  • Eveneens geheel herschreven. Belsen (overleg) 6 okt 2016 17:54 (CEST)
 • Studievereniging Flow -NE- Eénzinner aangaande NE-studievereniging. Daarnaast reclame, want geschreven door direct betrokkene. Blijkbaar al eerder verwijderd. Fred (overleg) 6 okt 2016 11:52 (CEST)
  • In september 2014 is deze vereniging reeds eerder beoordeeld als NE. Daarom heb ik er nuweg op gezet. Anders kunnen we ieder jaar dezelfde discussie voeren. Wikiwerner (overleg) 6 okt 2016 21:08 (CEST)
 • Onbewoond eiland - NE - Vol met irrelevante informatie. Voegt niets toe aan encyclopedische kennis. Er is al een lemma dat 'eiland' heet. Het is zonder toevoeging van een extra lemma duidelijk genoeg wat een 'onbewoond eiland' is. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Happytravels (overleg · bijdragen)
  • Tegen Tegen verwijderen - Ik vind de informatie best wel relevant, en verder is het een zeer tot de verbeelding sprekend begrip waar veel over geschreven en gezongen is, en dat m.i. daarom best een eigen artikel rechtvaardigt. (En kennelijk denkt men daar in andere talen ook zo over; blijkens de vele interwiki's). Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 6 okt 2016 12:56 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - per Erik, het is de trope die het artikel e-waardig maakt. Ik heb zelf nog een recente film toegevoegd die op dit scenario is gebaseerd. Oranjesam (overleg) 6 okt 2016 13:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Ja, het artikel was/is qua redactie nogal knullig (zie ook alle commentaar op de OP), maar deze verwijdernominatie vind ik eerlijk gezegd ronduit onzin en zie ik dan ook liever z.s.m. weer doorgehaald. De Wikischim (overleg) 6 okt 2016 13:12 (CEST)
  • Bronnen voor alle beweringen in het artikel zijn wel noodzakelijk. Marrakech (overleg) 6 okt 2016 14:42 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - mis overigens nog een paragraaf over de onbewoond-eiland-cartoon - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 6 okt 2016 15:50 (CEST)
  • Wat knullig maar mag wel blijven. Het is de zeevariant van een spookstad. Zolang er maar een palmboom in het midden staat, want dat is natuurlijk wel een vereiste. ErikvanB (overleg) 6 okt 2016 18:13 (CEST)
  • Geen bwzwaae als het verdwijnt, knullig inderdaad HenriDuvent 6 okt 2016 21:40 (CEST)
  • Er is geen eis dat alleen maar met Het [toevoegen] van een extra lemma duidelijk genoeg is wat een 'X' is. Een encyclopedisch artikel mag meer bieden dan "wat het is". Dat doet dit artikel. — Zanaq (?) 7 okt 2016 07:47 (CEST)
   Weet je wat, nomineer Menselijke mond en al dat soort overbodig op zichzelf staande dingen ook maar. Blijkbaar mag dit soort onderwerpen ineens niet meer. De Wikischim (overleg) 7 okt 2016 10:00 (CEST)
  • Ik pleit ervoor de discussie zakelijk te houden, met argumenten. M.i. zullen niet veel mensen last hebben van dit lemma, maar weinigen zullen er wijzer van worden. Wat er staat is inderdaad nogal triviaal. Bij behoud zou uitbreiding prettig zijn. mvg HenriDuvent 7 okt 2016 10:25 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Per Erik Wannee Someone Not Awful (overleg) 8 okt 2016 20:02 (CEST)
  • Alhoewel er geen onzin staat - denk ik - in het lemma, is alles bij elkaar gesprokkeld, en oogt het willekeurig (en veelal triviaal). Het lijstje oorzaken voor het onbewoonde karakter groeit, het lijstje cultuuruitingen ook. Maar alles volgens het roept-u-maar-principe. Ontsproten aan de geesten van bewerkers. Geen bron in de buurt. Ik wil niet scherprechten, noch creatieve gedachten doven. Maar toch. We zouden lemma's maken op basis van betrouwbare en gezaghebbende bronnen? mvg HenriDuvent 9 okt 2016 15:47 (CEST)
   • Als we elk artikel zouden verwijderen dat geen bronvermelding heeft dan zou er weinig overblijven. Wiki's werken ook volgens het principe dat iedereen iets kan en mag toevoegen dat hem/haar goeddunkt, en dat anderen het corrigeren als het niet juist is. Informatie die lange tijd niet aangepast is, heeft een grotere kans om correct te zijn. Ergo: als je ergens onzin ziet staan, corrigeer het dan en als het geen onzin is, laat het dan staan. 'Wiki' is in zekere zin synoniem aan het 'roept-u-maar-principe'. Verder denk ik dat er best mensen zijn die wat hebben aan wat er nu staat. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 9 okt 2016 19:15 (CEST)
  • Ik kan me wel vinden in wat Henri schrijft. Wat mij betreft móét het artikel niet weg, maar ik vind het weinig toevoegen. 1) Verifieerbaarheid is noodzakelijk op Wikipedia. Punt. Anders kan iedereen alles roepen. Inderdaad kunnen we corrigeren als informatie onjuist is, maar dan moeten we dat wel zeker weten, en niet elke lezer is geïnformeerd. Afwezigheid van bronnen kan in elk geval met behulp van een sjabloon onder de aandacht worden gebracht. 2) Het moet geen lijstje met trivia zijn. Als het onderwerp bijvoorbeeld interessant is als troop, dan moet het onderwerp ook vanuit die optiek beschreven worden. (Ter zijde, ik merk net dat er nog geen artikel bewoond eiland bestaat.) Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 10 okt 2016 08:26 (CEST).
   • Als je je geroepen voelt om een artikel Bewoond eiland aan te maken; ga gerust je gang. Er wonen veel meer mensen op bewoonde eilanden dan op onbewoonde Glimlach. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 23 okt 2016 10:30 (CEST)

Toegevoegd 06/10: Deel 3[bewerken]

 • Planidoo -reclame- Een prijzenswaardig initiatief, maar Wiki is geen aanplakzuil voor dit soort initiatieven, al is hun doelstelling nog zo nobel. Niet-neutraal taalgebruik, geen onafhankelijke bronnen, geschreven vanuit het perspectief van Planidoo, E-waarde wordt niet duidelijk gemaakt, geen encyclopedisch artikel. Hoort op eigen website thuis. Fred (overleg) 6 okt 2016 14:23 (CEST)
 • Iedereen Wetenschapper - ne/wiu - uit het artikel blijkt nog niet waarom het relevant is voor opname in de encyclopedie, ook een korte zoektocht levert geen onafhankelijke bronnen op die de relevantie aantonen. - Iooryz (overleg) 6 okt 2016 15:16 (CEST)
  • De aanmaker was zo te zien bezig met wat promo van initiatieven van Eos (tijdschrift). Dit artikel past daar ook wat in. Iedereen Wetenschapper is een eerbaar project, maar ik lees ook niets in het artikel dat rechtvaardigt dat het een eigen artikel verdient. MichielDMNZoo icon.svg (overleg) 6 okt 2016 22:47 (CEST)
 • Integrale Opdrachten - wb - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 6 okt 2016 15:41 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen een vak gegeven in de richting, en als zodanig NE. Is die richting een afstudeerrichting? Heeft die richting trouwens betrekking op universiteiten, hogescholen, ROC's of nog weer andere instellingen? En wordt dat vak dan op élk onderwijsinstituut gegeven dat die richting kent? En in welk land?Fred (overleg) 6 okt 2016 16:08 (CEST)
 • Kim Mestdagh - wiu - Je kan natuurlijk zeggen "Misschien wordt het ooit uitgebreid", maar dit is eigenlijk geen artikel. Bronloos bovendien. ErikvanB (overleg) 6 okt 2016 16:00 (CEST)
  • Relevant genoeg, ziet er netjes uit, genoeg feiten. Het ís een artikel, en of het ooit uitgebreid wordt doet niet terzake. — Zanaq (?) 21 okt 2016 17:16 (CEST)
 • Mayke Rademakers - is ze relevant genoeg? sowieso geen encyclopedische opmaak Kameraad Pjotr 6 okt 2016 16:55 (CEST)
 • Jochem Damstra -NE- Een personage uit een soap. Ook sterk wiu. Fancruft, want voor niet-ingewijden ontoegankelijk. Fred (overleg) 6 okt 2016 17:08 (CEST)
 • Distorted Order - Band - Relevantie blijkt niet uit het artikel, maar expliciete reclame (wat als reden voor nuweg was opgegeven) is het niet. Mbch331 (Overleg) 6 okt 2016 19:18 (CEST)
 • Rune Nesher - geen idee wat de man doet - wel dat-ie prachtig werk maakt - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 6 okt 2016 19:24 (CEST)
  • Blijkbaar een soort volkskunst, zoiets als Hindelooper schilderwerk. Maar subjectieve superlatieven als: Niet alleen in rosemaling behoort Rune Nesher tot de top, hij is ook een verdienstelijk schilder van landschap- en dierenportretten en dergelijke horen in een encyclopedie niet thuis. Fred (overleg) 6 okt 2016 20:27 (CEST)
  • Deze promo elders is echt niet de bedoeling. "Een van de meest bekende Noorse rosemålers" met 49 hits? Verwijderd op zijn Noorse wiki wegens gebrek aan relevantie. - ErikvanB (overleg) 6 okt 2016 22:10 (CEST)
 • Xavier De Vriendt - ne - Vermoedelijk ook zelfpromo: momenteel "modelstudent". Queeste (overleg) 6 okt 2016 20:08 (CEST)
 • De Duitse Veldtocht (1532) -weg- Geheel bronloos. Geeft geen enkele informatie over de werkelijke historische achtergrond van de veldtocht.Zie verder de Overlegpagina. Renevs (overleg) 6 okt 2016 22:13 (CEST)

Toegevoegd 07/10; af te handelen vanaf 21/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 07/10: Deel 1[bewerken]

 • Opgieting: aangemaakt door een vandaal, maar ik weet niets van sauna's dus het kan legitiem zijn. In alle haast heb ik er wel {{nuweg}} op gezet, maar het misbruikfilter wil mij het niet meer laten verwijderen. Kan iemand dat voor mij doen? Veel dank! 83.208.207.158 7 okt 2016 00:27 (CEST)
  • Veranderd in wiu. Hobbema (overleg) 7 okt 2016 01:22 (CEST)
   • Dank! Het ziet er nu wat beter uit, maar als het zo kort blijft zie ik het liever in Sauna gevoegd worden. 83.208.207.158 7 okt 2016 01:40 (CEST)
Stond al beschreven in het artikel sauna, dus omgezet naar redirect. KroySquare.jpgDirkVE overleg 7 okt 2016 08:47 (CEST)
Prima. Ik zal de voormalige(?) vandaal inlichten. 83.208.207.158 7 okt 2016 19:25 (CEST)
 • ARTI FILM - wiu/weg: twijfel aan E waarde; opmaak ontbreekt; titel ten onrechte met KOEIENLETTERS geschreven. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 7 okt 2016 11:16 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - relevantie blijkt niet uit artikel. 'Slechts' distributeur van films, dus te vergelijken met een importeur/handelaar en ook die zijn niet automatisch relevant. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 11:50 (CEST)
 • Agnes Stijnen - NE - CV van persoon zonder dat daar encyclopedische relevantie uit blijkt, niet in overeenstemming met WP:BLP - Iooryz (overleg) 7 okt 2016 12:00 (CEST)
 • Volkspark (Zaandam). In potentie mooi lemma, maar de hier verstrekte informatie wordt merendeels niet gestaafd met bronnen. mvg `HenriDuvent
  • Tegen Tegen verwijderen Die bronnen zullen wel te achterhalen zijn, en het ontbreken ervan hoeft geen reden tot verwijdering te zijn. Een van die bronnen is vermoedelijk [4]. Een andere is waarschijnlijk [5]. Wél zou het artikel wat bondiger kunnen. Fred (overleg) 7 okt 2016 13:06 (CEST)
De bronnen die je geeft heb ik toegevoegd maar dekken bij lange na niet de inhoud; ik kan nergens andere informatie vinden en vermoed dat deze bijelkaar gesprokkeld is door de aanmaker, eigen onderzoek dus. mvg HenriDuvent 7 okt 2016 14:47 (CEST)
NB: de aanmaker leverde een kort en keurig artikel af. Gebruiker Gre Braadslee heeft het vervolgens flink uitgebreid. Verwijderen lijkt me daarom niet de juiste weg, eventueel terug naar de versie van de aanmaker eventueel wel. ed0verleg 7 okt 2016 16:37 (CEST)
@Henriduvent: Je gebruikt de term "origineel onderzoek" hier onterecht. Origineel onderzoek betreft die informatie die nog niet eerder gepubliceerd is en uit nieuw onderzoek voortkomt, waarbij dit in de hoofdzaak om nieuwe ideeën, nieuwe theorieën, etc gaat. Dat je nergens de betreffende informatie kan vinden is géén origineel onderzoek. Het bijeensprokkelen van informatie is géén origineel onderzoek. De norm is niet wat je zelf (niet) kunt vinden, maar wat er in bronnen te vinden is. Het kan heel goed zijn dat de betrokken schrijver vergeten is om bepaalde bronnen op te nemen. Ik zie hier géén enkele aanleiding om te vermoeden dat er een nieuwe theorie gedeponeerd wordt, maar wél dat we bepaalde informatie op basis van de opgegeven bronnen niet kunnen verifiëren, terwijl dit wel mogelijk zou moeten zijn. In principe doet iedereen die een artikel schrijft zelf onderzoek, op basis van bestaande bronnen, dat is niet hetgeen wat er bedoeld wordt met de richtlijn Geen origineel onderzoek, wat betrekking heeft op nieuw onderzoek die nog niet breed gepubliceerd is geweest. Romaine 8 okt 2016 00:06 (CEST)

( Uit Romaines opmerking maak ik op dat er hier verschillend gedacht wordt over de betekenis van origineel onderzoek - of misschien over 'bij elkaar sprokkelen', waarmee ik op primaire bronnen doel. Waar ik vooral over twijfel - maar niet na te gaan is - of de informatie afkomstig is uit een betrouwbare openbare bron, misschien wel, mogelijk niet mvg HenriDuvent 8 okt 2016 01:02 (CEST)

Dan toch maar even ingehaakt ondanks de nare bijsmaak die ik van wiki heb gekregen; Wie de moeite neemt, als eerder gemeld, http://www.delpher.nl en http://kranten-historisch.startpagina.nl/ even te raadplegen, zal tot de conclusie komen dat daar karrevrachten met betrouwbare informatie voorhanden zijn. Iedere letter is daar te checken. Checks die uitwijzen dat bijvoorbeeld hetvolkspark.nl, direct na m'n publicatie door derden toegevoegd, pertinente kletskoek verkoopt. Wie achterhaald bij wikipedia of een 'bron' daadwerkelijk een correcte bron is? Of ook maar gewoon een gooi in de lucht doet? Ik heb overigens de indruk dat er heel wat mensen op het vinkentouw zitten zodra er een nieuwe tekst wordt aangeleverd. Die er vervolgens heel bijdehand vanalles aan menen te moeten veranderen waarmee de animo er mee voort te gaan wat mij betreft tot nul is gereduceerd.Gre Braadslee (overleg) 15 okt 2016 11:16 (CEST)
De aangehaalde http://kranten=jistorisch,startpagina.nl/ geeft als eerste treffer hetvolkspark,nl die blijkbaar onzin verkonddgt. De andere ingang, http://www.delpher.nl biedt toegang tot vele krantenartikelen over dit thema. Of deze deugen of ook onzin verkondigen weet ik niet. Dat is nu juist zo lastig. Er is geen goed overzichtsartikel waarnaar verwezen kan worden. het artikel brengt informatie uit vele krantenartikelen samen, en ordent dat op eigen wijze. Of dit eigen onderzoek heet maakt me niet zoveel uit, maar of het betrouwbaar is wel, en dat laatste weet ik niet. mvg HenriDuvent 15 okt 2016 18:25 (CEST).
 • The Rivals (Band - weg - bandje dat denkt dat het zich een eigen Wikipediapagina kan toe-eigenen, maar nog weinig bereikt heeft (ook al zijn ze trots op wat ze wél bereikt hebben) - Paul-MD (overleg) 7 okt 2016 12:53 (CEST)
  • Was bovendien een kopie van hier, daarom per direct verwijderd. Look Sharp! Eagle(owl)-eye.JPG 7 okt 2016 12:55 (CEST)
 • Riociguat -reclame- De tekst van een bijsluiter van een nieuw medicijn is nog geen encyclopedisch artikel. Het medicijn is uiteraard van...Bayer. Werd dan ook aangemaakt vanaf dezelfde computer die eerder negatief nieuws omtrent....Bayer uit het desbetreffende artikel had gewist en daarvoor een berisping had ontvangen. Los daarvan bevat de tekst de nodige vaktermen die in het geheel niet worden verklaard of waarnaar wordt doorverwezen. Teksten als: Bij patienten met PAH (pulmonale arteriele hypertensie) is de eNOS concentratie gereduceerd. Dit heeft als gevolg dat de algemene NO concentratie lager is en dat zo de vasodilatie door de vasculaire gladde spiercellen verminderd wordt. Naast vasodilatatie reduceert NO ook de groei van pulmonale gladde spiercellen en antagoneert platelet inhibitie, factoren die een rol spelen bij de pathogenese van PAH. Riociguat heeft een dubbele functie: het stimuleert rechtstreeks de sGC activiteit onafhankelijk van NO en het werkt synergistisch met NO om anti-aggregatoire, anti-proliferatieve en vasodilaterende effecten te veroorzaken zijn wellicht door een arts wél, doch door een nieuwsgierige encyclopedielezer wellicht niet zo goed te doorgronden.Fred (overleg) 7 okt 2016 13:02 (CEST)
 • Soufiane Eddyani - wiu/ew? Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 okt 2016 13:05 (CEST)
  • Ik heb de nominatie doorgestreept omdat ik hem geheel heb herschreven. Lijkt met niet meer nodig om de nominatie twee weken te laten lopen. Hij heeft twee singles en een sessie die elk meer dan een miljoen maal zijn bekeken; zijn grootste hit zelfs 2,5 miljoen maal. Ruim meer dan de 300.000, ofwel de lat zoals Lil Kleine hem een keer legde. Ook staat hij genoteerd in de Single Top 100, heeft hij een tipnotering in de Ultratop 50 en gaf hij al eens een sessie bij 101Barz. Ymnes (overleg) 7 okt 2016 16:36 (CEST)
  • Voor de administratie: was aangemaakt door Soufiane Eddyani, tweemaal verwijderd wegens (zelf)promotie en eenmaal wegens geklieder, maar is nu degene die een "vliegende start" maakt op Hiphop en Frithop. - ErikvanB (overleg) 7 okt 2016 18:40 (CEST)
  • Mijn complimenten. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 okt 2016 19:05 (CEST)
   • Graag gedaan. Ik had hem ongeveer af toen ik erachter kwam dat iemand vanmorgen had geprobeerd er iets van te maken. Ymnes (overleg) 7 okt 2016 19:13 (CEST)
 • The Rivals (Band) - enkel een infobox is geen artikel - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 7 okt 2016 13:35 (CEST)
  • ha, is ondertussen aangevuld - blijkt een coverbandje te zijn - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 7 okt 2016 13:43 (CEST)
  • Een NE-sjabloon kon ook. Het sjabloon was trouwens verdwenen. ErikvanB (overleg) 7 okt 2016 18:24 (CEST)
  • De aanmaker is blijkbaar de band zelf, hetgeen geen garantie is voor objectiviteit. Onafhankelijke bronnen ontbreken, trouwens. Fred (overleg) 7 okt 2016 22:40 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - een coverband is niet per definitie NE, maar in dit geval blijkt uit niets de encyclopedische relevantie. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 11:52 (CEST)

Toegevoegd 07/10: Deel 2[bewerken]

 • Dutch Senior Open 2011, Dutch Senior Open 2012 en Dutch Senior Open 2013. Volstrekt niet encyclopedische geschreven verslagen van golftoernooien. Strijdig met de richtlijn Geen origineel onderzoek. De Geo (overleg) 7 okt 2016 13:44 (CEST)
 • Dutch Senior Open - wiu. Inleiding is geschreven alsof de editie van 6 jaar geleden nog plaats moet vinden. Niet geactualiseerd na 2013. In 2013 overigens andere sponsor. Artikel kan zo beter weg? De Geo (overleg) 7 okt 2016 13:56 (CEST)
 • Dutch Senior Open 2001 - ne/wiu. Bronloos verslag. Geschreven in 2009 ("Het vijfde Dutch Senior Open wordt in 2010 op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club gespeeld."). De Geo (overleg) 7 okt 2016 14:03 (CEST)
  (Mbt de drie bovenstaande nominaties) Neutraal Neutraal - De onderwerpen op zich zouden toch best E kunnen zijn. Min of meer bekende sportevenementen gelden over het algemeen als E-waardig, meen ik. Dat al deze artikelen in de huidige vorm volstrekt nog niet voldoen is natuurlijk volkomen evident, maar dat is iets anders. De Wikischim (overleg) 7 okt 2016 22:44 (CEST)
  Of in ieder geval lijkt Dutch Senior Open me dan toch een evenement dat E-waardig genoeg is (er moeten wel nog bronnen bij). Over al die afzonderlijke edities heb ik bij nader inzien ook meer twijfels. Dit wordt hier in het algemeen voor sommige sporten (zoals voetbal) vaak wel gedaan en voor andere weer niet. Dat maakt objectief beoordelen hier sowieso al lastig. De Wikischim (overleg) 7 okt 2016 22:50 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen In ieder geval de afzonderlijke edities. Betreft wedstrijden voor voormalig golfprofessionals, en dan moet zo'n toernooi toch wel buiten de liefhebberij grote bekendheid genieten om aan afzonderlijke edities relevantie toe te kennen. Het toernooi wordt nauwelijks beschreven in media buiten de golfwereld, laat staan dat dat geldt voor het wedstrijdverloop of zelfs maar de uitslagen van de diverse edities. Wellicht is zelfs alleen de European Senior Tour, waar de wedstrijd onderdeel van is, relevant genoeg voor opname. Pas vanaf daar worden bronnen aangetroffen die niet direct gerelateerd zijn aan de golfwereld.
  In de huidige staat zijn ze in ieder geval allemaal zwaar wiu en totaal onacceptabel, en ik zou niet weten wie dat moet gaan verhelpen. Het artikel over de 'editie' van 2001 begint zelfs met een onwaarheid, want de Dutch Senior Open is niet hetzelfde als Legends of Golf. Feitelijk heeft Nederland tweemaal een aantal jaren een toernooi in de EST gehad, de 'Legends' (van 1998 tot 2001, eerder bekend onder de naam 'Efteling European Trophy') en het Senior Open (van 2010 tot 2014). Deze twee, evident verschillende, toernooien moeten zeker niet door elkaar gehaald worden en al helemaal niet gezien worden als één en hetzelfde toernooi. Twee, zich tot het relevante beperkende, artikels over de wedstrijden op zich, lijkt me het maximale hier. Dat de twee thans gecombineerd worden tot één artikel, maakt dat ook het hoofdartikel in de huidige staat niet handhaafbaar is.
  Dat combineren van de twee toernooien levert trouwens nog een vraagstuk op. Want er was nog een vijfde editie van 'Legends' die plaatsvond in 2002 in Hasselt. Was de editie van 2010 van het Dutch Open dan de vijfde of de zesde editie van 'Legends'? Wie het weet mag het zeggen. EvilFreD (overleg) 8 okt 2016 09:36 (CEST)
 • Robbin Stikvoort -NE- Robbin over Robbin. Onafhankelijke bronnen die een en ander bevestigen ontbreken helaas, maar in de Groep Kok, waar ze van alles omtrent CO2 en statushouders schijnen te weten, zal hij wel actief zijn, doch dat is uiteraard een volstrekt niet-encyclopedisch feit. Fred (overleg) 7 okt 2016 15:11 (CEST)
 • Driekamerparlement - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 7 okt 2016 16:17 (CEST)
  • voldoende aangevuld - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 23 okt 2016 11:29 (CEST)
 • Bed & Breakfast Europe, NE, geen neutrale bronnen, de opmaak dient aangepast – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Tulp8 (overleg · bijdragen)
  • Ik herinner me vaag dat iets dergelijks al eerder verwijderd is. Op Enwiki is de pagina direct verwijderd. Misschien kan en wil een moderator zoeken in de wikiprullenbak? Wikiwerner (overleg) 7 okt 2016 19:11 (CEST)
  • Uitgevoerd Uitgevoerd gekeken, zelfde aanmaker, zelfde soort reclame voor als niet relevant bij sessie verwijderd onderwerp dus verwijderd en aanmaker op de hoogte gesteld. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 7 okt 2016 19:40 (CEST)
 • Kisses - in mei opgericht meidengroepje - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 7 okt 2016 20:46 (CEST)
 • De Stand van Zaken - NE - Kameraad Pjotr 7 okt 2016 23:57 (CEST)
  • Vergelijkbaar met andere satirische sites zoals De Rechtzetting of De Speld - Booyo72 (overleg) 8 okt 2016 00:44 (CEST)
  • Neutraal Neutraal - E-waarde blijkt niet direct uit artikel, maar bezoekersaantallen (althans wat ik kon vinden) wijzen toch wel op enige relevantie (700k +). Wat tegen spreekt is de redelijk recente oprichtingsdatum, daar waar de hierboven genoemde sites langer bestaan en ook al veel aandacht van andere media hebben ontvangen. Nietanoniem (overleg) 20 okt 2016 11:55 (CEST)

Toegevoegd 08/10; af te handelen vanaf 22/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 08/10: Deel 1[bewerken]

 • Boeklon. Legitiem onderwerp, uiterst karig artikel, aanmaker verdwenen. Hebben wij daar niet al een pagina over, onder een andere naam? 83.208.207.158 8 okt 2016 00:47 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Aangevuld, gewikificeerd, gecategoriseerd en van een plaatje voorzien. Stunteltje (overleg) 11 okt 2016 23:35 (CEST)
 • Gebruiker:Dinand Webbink - Genomineerd door anoniem, maar volledig mee eens. Gebruikt gebruikerspagina puur als cv/pagina over zichzelf. Verder geen enkele bijdrage aan de encyclopedie. Wat mij betreft nu weg. Toth (overleg) 8 okt 2016 01:51 (CEST)
  • Ik had het eerst helemaal niet door, maar ik ben het roerend met je eens. Ik heb daarom de daad bij het woord gevoegd. 83.208.207.158 8 okt 2016 01:56 (CEST)
  • Ik zou deze potentiële medewerker toch graag twee weken de kans geven om zich te bewijzen, maar ik snap de nuwegnominatie wel. Met vriendelijke groet, Gasthuis(overleg) 8 okt 2016 02:01 (CEST).
  • Laatst hadden we ook al ene Gebruiker:Herman Kampman, die geloof ik ook uit Hellendoorn kwam. Die had dezelfde tactiek van het bij bezwaar leeghalen van de pagina, om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Is dit misschien geen zelfpromo, maar promo door een of andere Hellendoornfetisjist? Of ze steken elkaar aan, dat kan ook natuurlijk. 83.208.207.158 8 okt 2016 02:03 (CEST)
  • Ja, er is een patroon! Nu Gebruiker:Willem Wijnen, en die komt uit... (1x raden). 83.208.207.158 8 okt 2016 02:09 (CEST)
  • Ik heb er eerst maar eens aandacht voor gevraagd in De Kroeg. 83.208.207.158 8 okt 2016 02:21 (CEST)
  • Vreemd. Lijkt wel een grap. Misschien inderdaad reden voor een CU-verzoek. ErikvanB (overleg) 8 okt 2016 04:53 (CEST)
  • Gebruiker heeft gebruikerspagina na verwijdering opnieuw aangemaakt. Daarom heb ik het door Agora geplaatste wegsjabloon omgezet in een nuweg. Hopelijk leest Webbink deze keer wel wat er in het sjabloon en op zijn overlegpagina staat en begint hij met bijdragen aan de hoofdnaamruimte. Anders moet er misschien maar eens iemand naar Hellendoorn om uit te leggen hoe Wikipedia werkt... Gasthuis(overleg) 8 okt 2016 13:59 (CEST).
  • Gebruiker heeft zijn GP verplaatst naar de hoofdnaamruimte als Dinand Webbink. Mbch331 (Overleg) 8 okt 2016 14:26 (CEST)
   • Ook die is inmiddels verwijderd. Dank. 83.208.207.158 8 okt 2016 16:07 (CEST)
 • Eurovisiesongfestival 2018. - ne - Een artikel over een evenement wat pas over 2 komt lijkt mij nu nog niet echt nodig.Gympetic (overleg) 8 okt 2016 12:08 (CEST)
 • Prutsen - ne - Deze informatie hoort thuis in het WikiWoordenboek. Niet op Wikipedia zelf. Gympetic (overleg) 8 okt 2016 12:34 (CEST)
 • Sister location - wiu - Kattenkruid (overleg) 8 okt 2016 13:59 (CEST)

Toegevoegd 08/10: Deel 2[bewerken]

 • Mauriprank - weg - Niet alle youtubekanalen hoeven op Wikipedia vermeld te worden. (Overigens winnaar van de "kutste Prankaward 2016", uitgereikt door DumpertTV.) - Paul-MD (overleg) 8 okt 2016 16:16 (CEST)
 • Fränkische Schweiz - Reclame - Grasmat (overleg) 8 okt 2016 17:05 (CEST)
 • Kipster - reclame. Oranjesam (overleg) 8 okt 2016 17:27 (CEST)
  • Tekst lijkt erg op (maar is anders dan) eigen webstek. Magere Hein (overleg) 8 okt 2016 17:42 (CEST)
   • Ik snap de nominering, ik had al opmerkingen gemaakt op de overlegpagina van de schrijver. Volgens mij is verbetering mogelijk maar als er over een weekje niets is veranderd ben ik voorweg. Koos van den beukel (overleg) 8 okt 2016 19:38 (CEST)
  • Encyclopedisch gehalte niet duidelijk, wat is hier uniek i.v.m. andere bio-kip projecten? Naam doet marketingprojekt vermoeden. Kennelijk een toekomstproject: wikipedia doet geen voorspellingen. Wat is een "eerlijke prijs" voor een ei? Er worden uitsluitend positieve eigenschappen vermeld. Is de kip een "bosdier" na duizenden jaren domesticatie? etc.etc. Zwitser123 (overleg) 9 okt 2016 08:42 (CEST)
 • Ricardo Semler - wiu - Kan dit wat beter? Nadat ik hier heb verwijderd "...verkozen Semco als één van de meest succesvolle re-engineered bedrijven in de wereld. De BBC nam Semco op in zijn serie Re-Engineering the Business omdat het één van de meest succesvolle managementstructuren bouwde uit de business", lees ik verder nog: "een Braziliaans bedrijf dat vooral bekendstaat omwille van zijn radicale vorm van industriële democratie en corporate re-engineering", "zijn innovatieve business management methoden wekken wereldwijd veel interesse op", "zijn eerste boek werd het best verkopende non-fictie boek in de geschiedenis van Brazilië. Sindsdien heeft hij twee boeken in het Engels geschreven over de transformatie van Semco en werkplek re-engineering", "waardoor er meer suggesties kwamen voor het verbeteren van de business", "The Semco Way (Semco Stijl) is gebaseerd op een open geest en een open managementstijl en is in die zin vrij verschillend van conventioneel gemanagede bedrijven." En zo gaat het maar door. ErikvanB (overleg) 8 okt 2016 18:23 (CEST)
 • Chasing The Monsoon - NE. Band zonder album, hitnotering of iets dergelijks. Zie ook WP:REL. Tekst kan mogelijk worden ingevoegd in die van Karnataka (band), waar dit een afsplitsing van is. 77.249.47.76 8 okt 2016 19:24 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Band is nog steeds bezig, maar kan beter nu weg, ik heb tekst als voetnoot in Karnataka gezet, zoals voorgesteld.Ceescamel (overleg) 9 okt 2016 10:01 (CEST)
 • Remo Speijers reclame/ne Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 8 okt 2016 19:47 (CEST)
 • Twents onderwijsmodel - reclame - Onderwijsmethode die de universiteit zelf bedacht heeft. Er wordt niet aannemelijk gemaakt dat deze methode ook buiten Twente een zekere bekendheid heeft. Wikiwerner (overleg) 8 okt 2016 21:24 (CEST)

Toegevoegd 09/10; af te handelen vanaf 23/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 09/10: Deel 1[bewerken]

 • Konstgenoot: al eerder (in een meer summiere vorm) verwijderde dronkemansrommel(?), dat nu schijnbaar niet meer aan de {{nuweg}}-criteria voldoet. 83.208.207.158 9 okt 2016 01:42 (CEST)
  • Het is zo te zien geen hoax, zie hier. Sjoerd de Bruin (overleg) 9 okt 2016 10:25 (CEST)
  • Hooguit een WB, want het betekent natuurlijk niets anders dan 'vakgenoten'. In die betekenis lijkt het trouwens vooral voor medici te zijn gebruikt, dus het is nogal een raadsel waar die sterrenkundigen dan specifiek vandaan komen. Ja, die boektitel, maar dan heb je er dus als artikelschrijver niet veel van begrepen. Paul B (overleg) 9 okt 2016 19:07 (CEST)
 • Rubbergranulaat - is auteursrechtenschending van de RIVM veelgestelde vragen-pagina over rubbergranulaat. Itsme (overleg) 9 okt 2016 09:49 (CEST)
  • Volgens de proclaimer van de RIVM mag de tekst niet voor commerciele doelen worden hergbruikt, dus kan dit artikel met {{nuweg}} gelijk verwijderd worden. ed0verleg 9 okt 2016 10:04 (CEST)
  • Het vorige artikel was ook al auteursrechtschending, dus ik hoop dat de schrijver het inmiddels door heeft doorheeft. ErikvanB (overleg) 9 okt 2016 11:45 (CEST)
  • Het is me nu inderdaad duidelijk, mijn excuses nogmaals en zal meer unieke content schrijven NECAnGeL (overleg) 9 okt 2016 13:33 (CEST)
  • (bwc) Ik heb er nuweg van gemaakt en de aanmaker gewezen op de auteursrechten op de pagina: geen commercieel gebruik. Ik had het artikel nog wel gemarkeerd ... Wikiwerner (overleg) 9 okt 2016 13:36 (CEST)
  • Zag het goed gedaan maar misschien wel een idee om hierover te schrijven ? Dan wil ik ook nog even over het Artikel van Remo Speijers reageren daar is niks mis mee want heb nu toestemming van hem om zijn gegevens te gebruiken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door NECAnGeL (overleg · bijdragen) 9 okt 2016 13:38‎
 • Frank de bruyn -reclame- Frank de Bruyn over Frank de bruyn, en probeert zijn boeken te verkopen. Tekst boordevol POV. Blijkbaar heeft aanmaker over hetzelfde onderwerp al meermalen gepoogd een artikel aan te maken. Fred (overleg) 9 okt 2016 11:11 (CEST)
  • Ja, zie Frank de Bruyn. "Ook over deze periode schreef hij inmiddels een tweede boek waarmee hij vele lezers weet te inspireren." Voor Voor verwijderen ErikvanB (overleg) 9 okt 2016 11:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen "Zo veranderd zijn leven ineens..." Ik ben natuurlijk hopeloos ouderwets als ik vind dat een schrijver correct moet kunnen spellen. Sijtze Reurich (overleg) 9 okt 2016 11:56 (CEST)
 • SaVaNNa - ne - Niet-encyclopedisch anders sterk wiu. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 9 okt 2016 13:14 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Reeds eerder verwijderd, maar was dat vanwege NE? Wikiwerner (overleg) 9 okt 2016 14:14 (CEST)
   • Gezien de samenvatting was het vanwege NE/ZP. Die versie kon je nog een artikel noemen. Als je het stukje over de Nederlandse Selena Gomez weghaalt blijft er niet veel over dat haar relevantie aantoont. Mbch331 (Overleg) 9 okt 2016 18:49 (CEST)
 • Hetty Moll - NE/reclame. Zakenvrouw met bonuskinderen, hier schijnbaar in het zonnetje gezet door haar mededirecteur. Sonty (overleg) 9 okt 2016 13:54 (CEST)
  • Voor wie zich afvraagt wie de aanmaker is: [6]. Wikiwerner (overleg) 9 okt 2016 14:17 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - dit is pure bedrijfs- c.q. persoonspropaganda. Gouwenaar (overleg) 9 okt 2016 20:46 (CEST)

Toegevoegd 09/10: Deel 2[bewerken]

Toegevoegd 10/10; af te handelen vanaf 24/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 10/10: Deel 1[bewerken]

 • Pieter Cornelis van Uffelen - ew? - Ik zou graag willen weten wat jullie vinden van de E-waarde, omdat er momenteel nogal wat (sorry voor het woord) "fancruft" aan de gang is. Waar het op neerkomt als je alle tekst eromheen wegdenkt, is dat Van Uffelen van 1974 tot 1976 onderdirecteur van de Koninklijke Militaire Kapel was en enkele studieboekjes voor examens schreef. Overigens werd de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht (waar hij verder niets mee te maken heeft) opgericht op "Piet’s trouwdag". En waarom zijn er geen oudere markeringen terug te vinden dan 2016? O jawel, de pagina is hernoemd. PWester heeft dit gemarkeerd. ErikvanB (overleg) 10 okt 2016 01:05 (CEST)
 • Peter Stuyvesant (sigaret) - wiu - Dit heeft natuurlijk wel een artikel nodig (zeer bekend merk), maar niet zo. Op Peter Stuyvesant staat ook wat. ErikvanB (overleg) 10 okt 2016 01:36 (CEST)
  • Zie overigens Categorie:Tabaksmerk voor de naamgeving van de artikelen. Dunhill ontbreekt bijvoorbeeld nog maar is wel goed voor een hoop gratis sponsorreclame dankzij golftoernooien. Ik durf haast te zweren dat ik vroeger als kind wel eens Number Four-sigaretten voor mijn vader haalde (dat kon toen nog, want er waren sigarettenautomaten, niks legitimatie), maar op het hele internet is geen enkel bewijs meer voor dit sigarettenmerk te vinden; op Wikipedia is Number Four een personage uit Battlestar Galactica. ErikvanB (overleg) 10 okt 2016 02:56 (CEST)
 • De Delta FM Weekendshow - NE - Radioprogramma op lokaal radiostation. EvilFreD (overleg) 10 okt 2016 04:23 (CEST)
 • Brent Van Lancker - NE - Lokale radiopresentator. EvilFreD (overleg) 10 okt 2016 04:25 (CEST)
 • Hugo Klijn - ne - minderjarig talent. Tulp8 (overleg) 10 okt 2016 09:30 (CEST)
 • The Noob Gamer - weg - ne, relevantie niet gebleken. Tulp8 (overleg) 10 okt 2016 09:37 (CEST)
 • Frans peters - weg - niet elk dagboekverhaal heeft encyclopedische relevantie RONN (overleg) 10 okt 2016 10:24 (CEST)
  • Eerdere pogingen om over zichzelf te schrijven sneuvelden. Het artikel dat nu (terecht) voor verwijdering is genomineerd, gaat voornamelijk over vader Sybren de Hoo. (Zie over hem L. de Jong: Het koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, deel 7 eerste helft.) - Paul-MD (overleg) 14 okt 2016 11:43 (CEST)
 • Pup (band) - wiu - Band met twee albums, maar die kunnen net zo goed in eigen beheer zijn uitgegeven. In de oorspronkelijke versie werd gesproken over "een groot succes", maar bronnen ontbreken. Uit het artikel blijkt nog geen encyclopedische relevantie. RONN (overleg) 10 okt 2016 10:35 (CEST)
  • In het Engelstalige artikel valt te lezen dat de albums niet in eigen beheer zijn uitgegeven maar (ook) op dit label. Daarmee zou het onderwerp dus voldoen aan wat we hier doorgaans als relevantie-eis stellen. Hun laatste plaat wordt ook door bol.com geleverd. Frasen als 'een groot succes' zijn natuurlijk te vermijden, dat is maar zelden hard te maken. Paul B (overleg) 10 okt 2016 11:34 (CEST)
  • Bedankt voor de tip, weer een leuk bandje op mijn lijst. ed0verleg 10 okt 2016 22:10 (CEST)
  • Ik heb wat bronnen toegevoegd, maar geen informatie. Het artikel moet in ieder geval sterk uitgebreid worden. Zoals het er nu staat heeft het echter wel ER, naar mijn idee. AnarchistiCookie (overleg) 11 okt 2016 22:59 (CEST)
 • Sidekick Music - bedrijf dat sinds 1 oktober bestaat (10 dagen dus) - lijkt me een schoolproject - mag ook nuweg - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 okt 2016 11:29 (CEST)
 • Commissie voor de behandeling van klachten van seksueel misbruik in een pastorale relatie - onaf - gaat over een incident, niet daarover wat de commissie inhoudt - de opsomming van de leden is alvast een begin - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 okt 2016 13:18 (CEST)
  • Lijkt me behoorlijk wiu. Wie Vangheluwe is wordt niet uitgelegd of doorverwezen. Summiere artikel mist context. Jaartallen ontbreken. Waarom is de commissie opgeheven? Wat voor activiteiten heeft de commissie ontplooid? Wat was -na opheffing- het vervolg hierop? Wie gaan schuil achter de lange lijst nietszeggende namen? Overigens heet de instelling: Commissie Seksueel Misbruik in een pastorale relatie, zie ook [7], dus niet dat wat de titel zegt (daarvan is ook via Google niets terug te vinden). Op die site staat ook heel wat meer informatie dan in dit veel te summiere artikel. Fred (overleg) 10 okt 2016 13:25 (CEST)
 • Senioren Belangen - wervende tekst - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 okt 2016 15:32 (CEST)
  • Irrelevant. Een soort gortdroge oprichtingstekst. "Belangstellenden kunnen zich hier ook aanmelden als lid." Handig om daarvoor Wikipedia te gebruiken. ErikvanB (overleg) 10 okt 2016 16:01 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Lijkt sterk op een -na intern geruzie- recentelijk ontstane afsplitsing die nu tracht naamsbekendheid te verwerven, maar nog geen palmares heeft te bieden. Fred (overleg) 10 okt 2016 21:03 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen. NE want lokaal clubske. Van de hoofdpagina van hun webstek: "Vereniging "Senioren Belangen" is opgericht op 10 december 2015 met als hoofddoel lokaal de belangen te behartigen van de leden in Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude." - 11 okt 2016 08:23 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - lokaal, NE. Nietanoniem (overleg) 11 okt 2016 08:33 (CEST)
 • Loei Ordinair - rommeltje - staat bovendien al op Donnie - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 okt 2016 17:11 (CEST)
 • Lijst van afleveringen van SpangaS - ne - Lijst met 1200+ halfslachtige titels met dito aantal uitzenddata. Een lijst van afleveringen van een dagelijkse soapserie voegt weinig informatie toe. Het GTST-lijstartikel is in 2007 verwijdert en dit is mooi opgelost met een tabel met de relevante informatie (aantal aflevering per seizoen, begin-/einddatum seizoen, uitzenddagen in de week) in het hoofdartikel. - WillemBK (overleg) 10 okt 2016 17:29 (CEST)
  • Wat is er eigenlijk halfslachtig aan die titels? Ze zijn prachtig voluit geschreven. Of moet de minachting van de nominator daaruit blijken? ed0verleg 10 okt 2016 21:06 (CEST)
   • Deze lijst is genomineerd vanwege het feit dat SpangaS een dagelijks soapserie is. Net zoals bij o.a. GTST is de verhaallijn bij een soapserie belangrijker dan de (dagelijkse) afzonderlijke afleveringen. De grote hoop aan informatie in een lijstartikel van een dagelijks soapserie zorgt voor een overdaad aan informatie die daardoor meer lijkt op een database dan op een inzichtelijk en goed gestructureerd encyclopedisch artikel. Wikipedia is een encyclopedie en geen database. Daarom kan de belangrijke informatie uit deze lijst beter ondergebracht worden in een overzichtelijke tabel op het hoofdartikel (SpangaS) zoals op het gewezen GTST-artikel. In deze tabel kunnen de begin- en einddatum van het seizoen staan, het aantal afleveringen per seizoen en de dagen van de week dat de serie uitgezonden werd. De titels zijn in dit verhaal vrij onbelangrijk omdat een afzonderlijke uitzendingen in het geheel van een soapserie niet heel belangrijk is (speciale uitzendingen natuurlijk daar gelaten). WillemBK (overleg) 10 okt 2016 21:44 (CEST)
    • Er zijn inderdaad ook mensen die Excel een database vinden. En Word een woordenboek. En Powerpoint een kleurboek. Maar ik ben het daar niet zo heel erg mee eens. Je hebt gelijk dat een deel van de informatie ook op het artikel SpangaS zelf terug dient te komen, maar daar hoeft het niet per se voor verwijderd te worden. En er is niet 1 lijst die de kwalificatie een inzichtelijk en goed gestructureerd encyclopedisch artikel zal hebben, want een lijst is en blijft een lijst. Je hebt gelijk dat het een heel lange lijst is, maar ctrl-F4 lijkt me zinvoller dan verbieden anderen het te bekijken. ed0verleg 10 okt 2016 22:26 (CEST)
     • Ik durf bijna niet meer, maar ik vind de lijst bijna lachwekkend, een lijst die nergens toe dient - en zo ja, waartoe dan? Maak je geen zorgen, ik leg me altijd neer bij de meerderheid, maar ikzelf vind de lijst totaal zinloos voor het lezerspubliek. ErikvanB (overleg) 10 okt 2016 23:56 (CEST)
  • Deze lijst bevat geen kennis, maar informatie: het is een (nauwelijks) veredelde database van afleveringtitels en uitzenddata, zonder enige vorm van duiding, die wat mij betreft op een fansite thuishoort en niet in een encyclopedie. Wutsje 11 okt 2016 13:24 (CEST)

Toegevoegd 10/10: Deel 2[bewerken]

 • Ken Reniers - NE - was eens de beste beginner van een spel - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 okt 2016 18:41 (CEST)
  • Kan wat mij betreft ook meteen weg. Callcentermedewerker die naar eigen zeggen een 'game-icoon' is/was, maar blijkbaar zó onder de radar dat google er niet eens iets van weet. Toth (overleg) 10 okt 2016 18:45 (CEST)
 • Tilly Scott Pedersen - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 10 okt 2016 18:46 (CEST)
 • Andrew Hales - wiu - Resultaat van een computervertaling, heeft een poets nodig. Encyclopedische relevantie is mij niet duidelijk. RONN (overleg) 10 okt 2016 21:33 (CEST)
  • Op verzoek van aanmaker genuwegd. RONN (overleg) 10 okt 2016 21:54 (CEST)

Toegevoegd 11/10; af te handelen vanaf 25/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 11/10: Deel 1[bewerken]

 • Priscilla Chan - NE. Was eerder genomineerd als WIU. Artikel is echter aardig opgeknapt dus dat was voor mij geen reden om te verwijderen. Het gebrek aan zelfstandige relevantie is dat wel. Daarom opnieuw 2 weken gegeven, maar nu NE als reden. Wat maakt haar relevant? Uit de tekst lijkt haar enige relevantie te zijn dat ze vrouw van Zuckerberg is en dat lijkt mij onvoldoende voor een zelfstandig artikel. MatthijsWiki (overleg) 11 okt 2016 09:12 (CEST)
  • Ze staat in de juiste categorie: Amerikaans Filantroop. Dat maakt haar E, net zoals bijv. bij Melinda Gates. En voor zover de En.wiki een maatstaf is, daar kennen ze haar ook. Ldhank (overleg) 11 okt 2016 20:32 (CEST)
   • Dat iemand in een categorie staat toont natuurlijk geen relevantie aan. En ook niet alle Filantropen zijn automatisch relevant. En wat Chan dan wel relevant maakt kan ik niet uit het artikel halen. MatthijsWiki (overleg) 12 okt 2016 07:44 (CEST)
  • Ik vermoed dat ze die miljarden niet uit haar eigen fortuin ter beschikking stelt. En Melinda Gates is ook wat problematisch, om dezelfde reden. Het kan natuurlijk zijn dat zowel Priscilla Chan als Melinda Gates flink wat te zeggen hebben over hoe de respectievelijke stichtingen die enorme hopen geld uitgeven. Als dat het geval is, zou ik zeggen dat ze daarom (zelfstandig) encyclopedisch zouden kunnen zijn. Melinda Gates heeft daarnaast ook nog een aantal niet-triviale posities in het bedrijfsleven gehad. Het is misschien nuttig even te kijken wat onze Engelstalige collega's wisten te melden bij de verwijdernominatie aldaar: en:Wikipedia:Articles for deletion/Priscilla Chan (philanthropist). Daar wordt onder andere gesteld dat Chen een flinke invloed heeft op de filantropie van de stichting. Paul B (overleg) 11 okt 2016 22:43 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - uit artikel blijkt niet dat ze relevant is. Enkel filantroop zijn maakt in mijn ogen iemand niet direct E. Nietanoniem (overleg) 12 okt 2016 11:05 (CEST)
 • Golfclub Zeewolde - wiu. Tekst is zwaar achterhaald. Teksten als 'de baan is ruim twintig jaar geleden aangelegd' zijn snel achterhaald. Sinds 2007 zijn ze blijkbaar ook al bezig met een renovatie van 2 holes. Volgens de eigen site is Marcel Vollema hier geen golfprofessional meer. De polderbokaal is inmiddels een wedstrijd tussen 7 clubs en 2008 is blijkbaar nog een jaar dat moet komen. MatthijsWiki (overleg) 11 okt 2016 09:48 (CEST)
 • The Clinic (Walibi Holland) - wiu (promo/NE?) - Dat het park zegt dat dit een "experience" is, is een promoterm. Dit doet volgens mij perfect aan de definitie van een spookhuis en is het dat dan ook. Het artikel lijkt mij ook eerder geschreven voor hun website als iets voor een neutrale encyclopedie. Daarnaast stel ik mij de vraag of er écht encyclopedische relevantie zit in een attractie die maar enkele weken bestaat/zal bestaan? Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 okt 2016 10:32 (CEST)
Ik ging ervan uit dat dit een attractie zal zijn die meerdere jaren zal blijven bestaan. Anders idd NE.
Sorry voor mijn schrijfstijl, ik was blijkbaar niet zo aandachtig toen ik het schreef (het gebruik van "je" probeer ik normaal te vermijden maar dat is hier blijkbaar niet zo goed gelukt :p), en het woord 'experience' gebruikte ik omdat ik niet wist hoe ik het anders moest noemen. Ik had dit niet als promoterm gezien en bedoeld. Het woord "experience" heb ik zoals je ziet in de geschiedenis dan ook pas later toegevoegd.
Een haunted house of spookhuis is het niet aangezien je door een haunted house loopt in groep met mensen, dit is werkelijk een attractie waar je je in een voertuig bevindt (brancard). Daarom schreef ik er een artikel over. Mede om dit duidelijk te maken. Een encyclopedie is een plaats om informatie te delen, en gezien mensen weleens zouden durven denken dat dit een haunted house is, dacht ik dat een artikel hierover wel nuttig zou zijn.
Met vriendelijke groet, Rickie97 (overleg) 11 okt 2016 10:44 (CEST)
Volgens mij is er niets dat zegt dat men in een spookhuis moet lopen. Men kan evengoed in een karretje zitten. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 okt 2016 10:46 (CEST)
Dan is het ook een attractie, toch? Er bestaan inderdaad halloweenattracties waarbij je in een wagentje rondrijdt, maar ik dacht niet dat dat ook spookhuizen werden genoemd. Groeten, Rickie97 (overleg) 11 okt 2016 11:02 (CEST)
Spookhuis (attractie) (hoewel dit natuurlijk als zelfreferentie beschouwd kan worden) geeft de indruk van wel. Ik zou ook anders niet weten hoe men dat dan zou moeten noemen. Hoewel men deze soms ook met een darkride kruist, waarbij er dan dus sprake is van een ritje. Maar een darkride is hier niet echt het geval. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 okt 2016 11:10 (CEST)
Ik zou ook anders niet weten hoe men dat dan zou moeten noemen. Wel, dat was dus waarom ik dan toch het woord 'experience' gebruikte :p Darkride is inderdaad wat ik dat dan zou noemen met karretjes. Traag langs scènes rijden is volgens mij de definitie daarvan? The Clinic kan je ook wel als darkride zien (je rijdt traag langs scènes) maar doordat acteurs je kunnen aanraken en dat je wagentje niet gemotoriseerd is, is dat het ook niet helemaal... Ik had er wel nog zo niet over nagedacht maar desalniettemin lijkt darkride me dan toch de beste benaming voor The Clinic. Of vind je van niet? Iig beter dan "experience". Groet, Rickie97 (overleg) 11 okt 2016 11:23 (CEST)
Ik zie dat het artikel Spookhuis inderdaad zegt dat een spookhuis zowel walktrough als darkride kan zijn. Ik ging er vanuit dat een spookhuis per definitie walkthrough was, en noemde dat ander dan gewoon darkride (darkride met horrorthema, of halloweendarkride of zoiets). Daar zit ik blijkbaar verkeerd volgens het artikel hier. Een darkride lijkt mij overigens ook niet iets wat je eventjes snel opbouwt om dan 11 maanden gesloten te laten per jaar, iets wat ik een kenmerk achtte van een spookhuis. Wat ik ook vreemd vind, is dat er op die pagina pretparkattracties (walkthroughs én darkrides) staan opgelijst die permanent geopend zijn (dus niet enkel met Halloween). Ik had het nooit op die manier bekeken dat dat dan ook spookhuis wordt genoemd. Ik noemde dat dan gewoon een (haunted) attractie. Groet, Rickie97 (overleg) 11 okt 2016 18:03 (CEST)
Ik vind wel niet echt een definitie van 'Spookhuis' die meegaat met de definitie bij ons, behalve al die definitiewebsites die met Wikipedia werken natuurlijk. Ik vind één site die niet zo werkt, en die associeert spookhuizen ook met Halloween. Overigens is het artikel Spookhuis gelinkt met het Engelse artikel Haunted Attraction. Volgens mij is een spookhuis wel een "haunted attraction", maar niet omgekeerd, en zit daar het probleem. En beschrijft het artikel Spookhuis bij ons dus een haunted attraction in het algemeen en niet een spookhuis. Ik zal even werken aan een gescheiden definitie in mijn naamruimte. Rickie97 (overleg) 11 okt 2016 18:07 (CEST)
Volgens mij is een haunted house (in de zin van een attractie natuurlijk en geen écht huis) hetzelfde als een spookhuis (attractie). Deze (onafhankelijke) bron hanteert ook de term "spookhuis", dus dat lijkt mij het meest correcte. "Een manuele (niet geautomatiseerde) darkride" lijkt mij dan weer een zeer vreemde benaming.
Echter denk ik ook nog steeds dat zoiets beter ingevoegd kan worden in het artikel van het park zelf, dan een afzonderlijk artikel te maken voor zo'n attractie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 11 okt 2016 23:02 (CEST)
Daar zegt men inderdaad spookhuis, maar in een later artikel zegt men dan weer dat het géén spookhuis is en spreekt men van een attractie. En 'een darkride' vond ik nogal kort door de bocht, dus zei ik manuele darkride, maar vermits er geen pagina bestaat over wat manueel juist inhoudt, heb ik erbij getypt dat dat betekent dat hij niet geautomatiseerd is. :p Kan wel nog steeds beter idd. En inderdaad, haunted house is hetzelfde als spookhuis, dat is wat ik zeg. Maar een haunted house is niet hetzelfde als haunted attraction waarmee het nu gelinkt wordt. ik heb even wat research gedaan en Gebruiker:Rickie97/Spookhuis is wat ik er van kon maken. Gr, Rickie97 (overleg) 12 okt 2016 10:00 (CEST)
Een spookhuis is wel een attractie, dus dat is op zich correct. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 12 okt 2016 21:21 (CEST)
Dat klopt inderdaad. Nu, ik ga verder niet ingaan op deze nominatie, ik begrijp wel dat een artikel over een attractie die maar 1 op 12 maanden open is en waarvan niet eens zeker is dat ze volgend jaar nog bestaat niet echt een artikel hoeft. Ik heb ook niet echt een argument waarom het zou moeten blijven. Het enige waar ik het niet mee eens ben, is dat je zegt dat het aan de definitie van spookhuis voldoet.
Wat ik dus wél interessant vind, is de discussie over de term spookhuis in het algemeen. Maar dat is hier off-topic. Ik heb hier een overleg opgestart voor die spookhuis/spookattractie/spookdarkride-kwestie los van The Clinic. Wat mijn schrijfstijl voor het artikel betreft, het is gewoon veel te lang geleden dat ik nog eens een artikel heb geschreven :P Vriendelijke groeten, Rickie97 (overleg) 12 okt 2016 23:11 (CEST)
 • Debris (muzikant) - wiu / Ew? - Agora (overleg) 11 okt 2016 12:31 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb hert artikel wat aangepast en uitgebreid. Wat betreft encyclopedisch persoon. Ht artikel bevat genoeg afhankelijke bronnen. Gympetic (overleg) 11 okt 2016 17:53 (CEST)
   • Nou juist die variëren van facebook tot youtube via soundcloud en de eigen site. Het onafhankelijke is dat regionale media bericht over de tour van een lokale dj in Myanmar (leuk, maar Ew?) en een talentenstatus op djmag (ook wat weinig qua Ew). Geeft zelf z'n werk uit en overige relevantie zie ik niet terug in de lemmatekst. - Agora (overleg) 13 okt 2016 13:39 (CEST)
 • Alan Rijks - wiu - Vermoedelijk wel E, maar dat blijkt niet uit het artikel. Geen onafhankelijke bronnen, weinig informatie over Rijks zelf, maar wel een lange lijst met aangelegde banen. MatthijsWiki (overleg) 11 okt 2016 12:35 (CEST)
 • Post-acid - ne - geen bewijs dat dit genre bestaat, vermoedelijk eigen onderzoek. Oranjesam (overleg) 11 okt 2016 13:28 (CEST)

Toegevoegd 11/10: Deel 2[bewerken]

 • Wim de Roy - wiu - Kattenkruid (overleg) 11 okt 2016 13:46 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen En bronloze ZP bovendien. Fred (overleg) 11 okt 2016 15:01 (CEST)
  • Kom hem wel tegen bij Helmond Sport 86/87 [8][9]. Maar in deze vorm ongeschikt en zp ongewenst. - Agora (overleg) 19 okt 2016 20:43 (CEST)
 • Sophie Kassies - copyvio / Ew? - Overgenomen van [10] (rechten onduidelijk). Daarnaast zijn uitvoeringen opgesomd, maar niet wat haar aandeel hierin was of wat de status van het werk is. - Agora (overleg) 11 okt 2016 13:59 (CEST)
 • Informatie Vlaanderen -NE- Summier artikel over nog geen jaar oud agentschap, dat weer onderdeel is van. Eerder verwijderd als: Agentschap informatie Vlaanderen. Een sokpop verwijderde het sjabloon overigens onmiddellijk. Dit werd teruggeplaatst. Fred (overleg) 11 okt 2016 14:55 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - zelfpromotieartikel, net werd nog het missie-statement toegevoegd. Meer dan wat managementspeak was dit niet. Nietanoniem (overleg) 19 okt 2016 14:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Dit lijkt me geen irrelevante informatie, het gaat om een onderdeel van de Vlaamse overheid die bezig is met het faciliteren van de digitalisering van de werking van de overheid. Het lijkt me wel relevant om de wikipedia-gemeenschap hierover te informeren. - Wonko.the.sensei (overleg) 19 okt 2016 14:29 (CEST)
  • Met termen als "overheidsbreed informatiebeleid" en "informatiegedreven overheid" weet je het inderdaad wel: dit is ambtelijke promopraat. Zonder op zijn minst onafhankelijke bronnen van enig gezag lijkt me dit artikel niet te redden. Marrakech (overleg) 19 okt 2016 14:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Misschien ook te vermelden dat er op deze wiki pagina (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlaamse_overheid#Overzicht) een verwijzing staat naar dit agentschap (wel dode link). Het lijkt me best dat het dan geen loze link is. - Wonko.the.sensei (overleg) 19 okt 2016 15:09 (CEST)
 • Geldverstrekker - wb - WillemBK (overleg) 11 okt 2016 16:10 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Er zal niet veel encyclopedisch over te vertellen zijn. Madyno (overleg) 11 okt 2016 16:31 (CEST)
  • Volgens mij ook te beperkt. Wat er nu staat, wordt al volledig afgedekt door hypotheeknemer, maar er zijn natuurlijk ook andere geldverstrekkers. Je kunt bijvoorbeeld een persoonlijke lening (zonder onderpand) of een doorlopend krediet aangaan, en dat doe je ook bij een geldverstrekker. Paul B (overleg) 11 okt 2016 20:21 (CEST)
 • Jelle de Boer (musicus) - NE - Heeft een paar plaatjes in eigen beheer uitgegeven in het ondergrondse cicruit waar niemand warm of koud van wordt, en is vervolgens gaan 'produceren'. Maar uit de bronnen blijkt niet dat hij de producer is geweest van de genoemde artiesten (zoals in de hoofdverantwoordelijke bij de opnamen) of zelfs maar voor een deel van de opnamen verantwoordelijk is geweest, maar enkel dat hij voor die muzikanten loopjes en beats heeft gemaakt, oftewel 'geproduceert'. Is dus geen (hoofd)verantwoordelijke (de omschrijving van de Engelse term 'producer' waar de Nederlandse term producent vaak mee verward wordt) maar slechts een muzikant en zeker geen essentieel onderdeel van de successen van de genoemde artiesten waar hij al mee samenwerkte. Bronnen zijn ook in een te beperkte mate aanwezig, geven te weinig blijk van een algemene bekendheid, ontberen voldoende deskundigheid en komen te zeer voort uit een ons-kent-ons-wereldje om voldoende encyclopedische relevantie toe te kennen aan Snele Jelle. EvilFreD (overleg) 11 okt 2016 18:18 (CEST)
  • De betrokken producer heeft al een paar keer geklaagd, vandaag met de woorden: "Of ik wil dat de informatie die ik plaats zo blijft staan of ik wil deze pagina offline hebben". Het lijkt hem vooral te gaan om zijn echte naam en geboortedatum. Ik laat aan de moderator over of die misschien verwijderd dienen te worden uit het artikel; wat mij betreft niet in artikelen op Wikipedia.
   De uitleg van EvilFreD klopt maar ten dele en dan kun je er dus niet op bouwen helaas. Namelijk is een producer van hiphop weliswaar verantwoordelijk voor vooral de beats, maar die beats bepalen dan ook in grote mate het succes en de klank van een nummer: precies dat waar je een producer voor inhuurt. Even de feiten op een rij: als producer maakt deze man werk voor een vooraanstaand hiphoplabel (Noah's Ark), voor een eigen label waar bekende artiesten bij aangesloten zijn (Ellenbogenwerk) en zitten daar artiesten tussen tot en met Gers Pardoel. Geen underground meer dus, maar artiesten die hier ook gewoon E zijn op Wikipedia ("allen hitnoteringen behaalden in de Nederlandse hitlijsten"). Hij is als producer dus E; tel daar nog allerlei werk als artiest bij, plus dat hij doceert aan de Herman Brood Academie, finalist was in Turntablized, in het voorprogramma stond van Extince, ... dan versterkt dat de E-waarde alleen maar. Ymnes (overleg) 11 okt 2016 20:03 (CEST)
Die relevantie blijkt helaas niet uit de bronnen. Al zou hetgeen Ymnes schrijft wél een correcte weergave van de werkelijkheid zijn, hebben we daar dus ook weinig aan. Uit de bronnen , die maar schamel aanwezig zijn (en dáár gaat het om, of iemand in voldoende mate en voldoende deskundig beschreven is door voldoende gezaghebbende bronnen, niet of iemand voldoet doet aan door (sommigen van) onszelf opgestelde arbitraire criteria), blijkt te weinig die encyclopedische relevantie. En er blijkt ook te weinig uit wát Snelle Jelle nou precies geproduceerd heeft voor die bekende namen. Ten eerste blijkt niet dat hij verantwoordelijk was voor bepalende elementen in producties van bekende artiesten, en ten tweede blijkt niet dat hij verantwoordelijk is geweest voor elementen van welke omvang dan ook in producties die op zichzelf van voldoende van belang zijn geweest voor het succes van die bekende artiesten. Anders gezegd: voor hetzelfde geld heeft hij slechts een paar rifrafjes gemaakt voor B-kantjes of bonustracks van singles en/of albums. Beslist niet alle medewerkers aan die producties zijn pardoes relevant omdat die producties relevant zijn, en dat geldt ook voor de muzikanten. Maar het maakt allemaal weinig uit wát iemand nou precies gedaan heeft (al zou je bij wijze van spreken drie keer tegen een triangel geslagen hebben), als maar uit de bronnen blijkt dat hij daardoor dermate belangwekkend geacht wordt om er aandacht aan te besteden, dan zou iemand zomaar relevant kunnen zijn. De bronnen stammen allemaal uit het eigen wereldje, en zijn zoals gezegd niet talrijk. Niemand buiten de doorgewinterde hiphopfanaat kent Snelle Jelle of acht hem een achtenswaardige muziekproducent. De relevantie zou dan vooral uit zijn optredens moeten komen, en dat komt ook niet echt tot uiting. Grote zalen heeft hij zeker niet getrokken. Extince (bij het grote publiek bekend van één (1) nummer: het inmiddels tot culthit verworden 'spraakwater'), waar hij het voorprogramma voor verzorgde, stond in 2004 ook inmiddels alweer een paar schavotjes lager dan ten tijde van zijn hits en bivakkeerde toen alweer een tijdje in het clubcircuit. Dan kan je wel zeggen dat je in iemands voorprogramma stond, maar dat betekent dan niet dat je op grote venues gestaan hebt. Je hebt dan hooguit een paar keer voor een man of honderd mogen spelen die niet voor jou kwamen. EvilFreD (overleg) 11 okt 2016 20:23 (CEST)
Lang verhaal, maar het voegt niets toe aan mijn reactie. De man is E en de gebruikte bronnen zijn relevant. Wetenschappelijke bronnen zijn niet verplicht bij rappers. zelfs bronnen zijn niet verplicht, indien beweringen niet omstreden zijn zoals hier. Ymnes (overleg) 11 okt 2016 20:38 (CEST)
Zitten we niet op te wachten hier, weerlegging van de argumenten door te zeggen dat je ze weerlegt. Het gaat er hier trouwens niet om of het klopt wat er over hem geschreven wordt, maar of het ook relevant is. Als je dat wil aantonen, zal je toch echt met bronnen aan moeten komen. Die moeten niet wetenschappelijk van aard zijn (wie heeft je dat wijsgemaakt?), maar die moeten vooral voldoende gezaghebbend zijn om te achterhalen of iemand relevant is. Dat zijn de reeds gegeven bronnen niet. Ze zijn wel gezaghebbend genoeg (ruimschoots zelfs) om te controleren of de informatie klopt, maar niet om de relevantie na te gaan. Daar heb je juist andersoortige bronnen voor nodig, of heel veel dan dit soort bronnen. Hiphopinjesmoel is een uiterst specifiek platform waar, zoals te verwachten is, het kleinste detail van het deel van de muziekwereld waar het zich op richt besproken wordt (Is het Gentse kledingmerk EqualEyez relevant omdat Hiphopinjesmoel er in 2006 aandacht aan besteedde?) Hetzelfde geld voor DJ Guide. Paard van Troje is een poppodium, en die vinden natuurlijk automatisch alles wat op hun programma staat relevant. Bovendien stond hij daar niet als rapper, maar gaf hij er een lezing of een seminar (voor een beperkt aantal plaatsen!) Het HBA is zijn werklocatie, dus zijn profiel daar blijkt ook al geen relevantie uit. Discogs als laatste, streeft volledigheid na. EvilFreD (overleg) 11 okt 2016 21:00 (CEST)
Je belast alleen de werkdruk van moderatoren met je lappen tekst, want het voegt niets toe aan m'n eerste reactie. Hij is onomstreden E. Ymnes (overleg) 11 okt 2016 21:07 (CEST)
Als hij 'onomstreden E' is, moet dat met onafhankelijke en gezaghebbende bronnen zijn aan te tonen. Uit het ontbreken daarvan maak ik op dat Jelle de Boer vooralsnog van marginaal belang is. Marrakech (overleg) 12 okt 2016 07:45 (CEST)
De bronnen zijn hiphopgerelateerd en staan los van de rapper. Ymnes (overleg) 12 okt 2016 07:52 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het artikel lijkt mij genoeg van e waarde. Boven dien heb ik wel eens vaker van deze artiest gehoord.Gympetic (overleg) 11 okt 2016 20:22 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Bracht zijn debuutplaat uit bij Noah's Ark in 2008, dus zeker geen paar plaatjes in eigen beheer. Staat al jaren op de grotere podia en festivals. Bovendien al eerder genomineerd en behouden. mvg, Michielderoo (overleg) 14 okt 2016 22:20 (CEST)
  • Geen sprake van ZP, aangemaakt door gerespecteerde gebruiker: geen aanleiding om te denken dat het NE zou kunnen zijn. — Zanaq (?) 16 okt 2016 16:56 (CEST)

Toegevoegd 11/10: Deel 3[bewerken]

 • Cody Allen Christian -NE- Inhoudsloze éénzinner. Fred (overleg) 11 okt 2016 18:27 (CEST)
 • Zig-Zag Proeven ( manoeuvreren van een schip) - wiu als het bestaat... ErikvanB (overleg) 11 okt 2016 18:30 (CEST)
  • Het lijkt er sterk op dat een nieuwe gebruiker gelijk weer eens wordt belaagd met een verwijdernominatie. In plaats van een discussie te entameren met andere op dit onderwerp deskundige gebruikers wordt dit en het onderstaande artikel gelijk op deze lijst gekieperd. Typisch geval van "Wat de boer niet kent, eet hij niet." Vraag eerst eens in de kroeg of een zeeman er naar wil kijken. Hebben we meer aan. Stunteltje (overleg) 11 okt 2016 21:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen lijkt me een prima artikel, titel wellicht wijzigen conform Wikiconventies Hannolans (overleg) 12 okt 2016 11:35 (CEST)
  • Bij treinen doen ze ook wel eens een "Zig-Zag Proef". Ik beschik niet over de Cursus Manoeuvre die als referentie in het artikel wordt aangevoerd, maar van de overige 4 of 5 hits op Google die wel over schepen gaan, zijn de meeste van TU Delft, waaronder een "zig-zag proef JH-/JU in beladen- en ballast toestand" (minstens drie fouten in één zin, dezelfde zin met drie fouten staat in het tijdschrift Schip en werf). Met een fiets en auto is vast ook heel goed een "Zig-Zag Proef" te doen, dus de toevoeging "schip" lijkt me wel wenselijk. ErikvanB (overleg) 12 okt 2016 23:47 (CEST)
  • Die laatste hebben we al min of meer: Elandtest. Stunteltje (overleg) 13 okt 2016
  • Ik ben van mening dat Nautische studenten toch enige extra informatie kunnen halen uit dit artikel. Het manoeuvreren van een schip is nu eenmaal niet onbelangrijk als je wilt dat je zonder kleerscheuren je schip tegen de kade legt. Iemand nog tip voor de titel te wijzigen naar de Wikiconventies? En wat hiermee bedoelt wordt. Boreckx (overleg)

20:42 (CEST)

   • Daar ben ik het mee eens, wat uitbreiding zou wel nog wel gewenst zijn. Wanneer zijn de tests ingevoerd, zijn er normen etc. Ik heb de titel gewijzigd in Zigzagproef. Geen hoofdletter, geen spaties, geen uitleg tussen haakjes als er geen andere tests onder deze naam voorkomen in andere vakgebieden dan de scheepvaart. Hannolans (overleg) 15 okt 2016 21:46 (CEST)
 • Manual quick acting cleat - Bestaat dit? Redirect sinds vandaag: Hydraulisch uitvouwbare luikdeksels. - ErikvanB (overleg) 11 okt 2016 18:35 (CEST)
  • Idem. Een "aardige" nominatie eigenlijk, voor een voorziening waarvan zelfs een foto in het artikel is opgenomen. Stunteltje (overleg) 11 okt 2016 21:35 (CEST)
   • Beste gerespecteerde zeeman, Knipoog als amateurtje kijk ik maar even wat rond, en dan denk ik: waarom bijvoorbeeld niet "snelsluitklem" (pagina 234, middelste kolom), of ik noem maar wat. Dat is alleen maar wat rondkijken, want verder ben ik ook nog allerlei "klampen" en "knevels" tegengekomen, maar verder bent u hier de zeeman. Hier is nog een cleat (klem) die niet minder quickly act (snel sluit). Mvg, ErikvanB (overleg) 11 okt 2016 22:54 (CEST)
    • Mis, want ik heb nog nooit op zee gevaren anders dan 1x op de veerboot van Engeland naar huis en een tochtje met de reddingboot op Scheveningen. Ik ben een amateur binnenschipper, die ook iets van zeeschepen weet omdat ik jaren op school scheepsbouwkunde kreeg. Dat heeft alleen altijd wel mijn belangstelling gehouden en omdat ik bij het ontwerpen op tekenkamer in Europoort en Moerdijk ook de jetties in m'n pakket had. Stunteltje (overleg) 12 okt 2016 07:55 (CEST)
  • De hoeveelheid Google-hits valt heel erg tegen. Is dit inderdaad de gangbare naam voor wat is afgebeeld? Wel vind ik 'gewoon' quick acting cleat, soms tegenover hydraulic cleating, wat suggereert dat de quick acting cleat niet-hydraulisch en dus 'manueel' is. De redirect lijkt me dan wat merkwaardig. Paul B (overleg) 11 okt 2016 21:45 (CEST)
  • P.S. Mijn indruk lijkt (lijkt) bevestigd te worden door dit lemma in een 'encyclopedie' van Wärtsilä: [11]. "Quick-acting cleat, battening device: A cleat applied manually by a lever to provide the necessary locking." Voorstel: hernoemen naar quick-acting cleat, duidelijk maken dat dat ding handmatig ('manueel') wordt vastgezet, en artikel goedkeuren. Paul B (overleg) 11 okt 2016 21:59 (CEST)
  • Ik vind dit wel een E onderwerp, maar dan niet onder zo'n complexe anderstalige titel die volgens mij ook niet de lading dekt, want een slotje op mijn fietstas is ook een 'manual quick acting cleat'. En ik zou het onderwerp dan ook wat breder willen zien: niet alleen dit specifieke soort sluiting maar algemener, waarbij ook aan de hydraulische exemplaren aandacht wordt besteed. Bijvoorbeeld onder de noemer Scheepsluiksluiting of desnoods Scheepsluikbeslag. Ik vind trouwens dat met Hydraulisch uitvouwbare luikdeksels iets totaal anders wordt aangeduid, namelijk iets hydraulisch en niet manueel. Die redirect slaat dus nergens op, en daarom nomineer ik hem voor verwijdering. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 11:23 (CEST)
   • Opmerking Opmerking Ik ontdek nu dat de redirect ontstaan is doordat iemand een artikel op een onterechte manier tot een rd had omgevormd. Dat heb ik nu dus teruggedraaid. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 18:59 (CEST)
    • Twee vragen:
     1. Wordt 'quick-acting cleat', in het bijzonder in het Nederlands, daadwerkelijk gebruikt voor de sluiting van je fietstas? Of wordt het het uitsluitend gebruikt voor de in dit artikel beschreven sluitingen?
     2. Zijn er voorbeelden van hydraulische (niet-manuele) 'quick-acting cleats'? De link die ik hierboven geef, suggereert dat een quick-acting cleat in principe handmatig werkt.
    Paul B (overleg) 15 okt 2016 19:09 (CEST)
     • Ik vrees dat deze vragen alleen beantwoord kunnen worden door een echte kenner van het materieel en bovendien van het Engels. In mijn woordenboek vind ik 'cleat' alleen in de betekenis van een (houten) klamp of een kikker (en:Cleat (nautical)): zo'n dingetje waaraan je een touw kunt vastzetten. Als ik het dan letterlijk vertaal dan kom ik op een handbediende snelwerkende klamp, iets wat ik een 'snelsluiting' zou noemen. (Dat van die fietstas klopt trouwens niet, dat had ik te snel opgeschreven; ik dacht dat een cleat alles was waarmee je iets kon vastclippen.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 22:37 (CEST)
  • Natuurlijk geen NE onderwerp. Inhoudelijke overwegingen, waaronder de titel, kunnen op de overlegpagina besproken worden. — Zanaq (?) 16 okt 2016 16:53 (CEST)
 • Gülsah Dogan -wiu- Bronloze éénzinner. E-waarde wordt niet duidelijk gemaakt. Fred (overleg) 11 okt 2016 18:31 (CEST)
 • Kafr qasim Bloedbad van Kafr Qasim en Kafr Qasim (Bloedbad) - wiu - Opmaak is niet in orde (kopjes, teveel losse spaties, hoofdletters, spelling, etc.). Het dorp heet Kafr Qasim, maar dit artikel gaat over een bloedbad, waardoor het artikel dus niet het juiste onderwerp beschrijft. Dqfn13 (overleg) 11 okt 2016 19:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het lemma is onderhand zeer sterk bijgewerkt. Omdat het een beladen thema is zouden wat extra bronnen niet slecht zijn, maar ik vindt dat het in de huidige vorm kan blijven.SvenDK (overleg) 15 okt 2016 06:36 (CEST)
 • Interpret Europe - wiu / ne - Relevantie blijkt onvoldoende uit de tekst en uit de gegeven bronnen, die alleen van de organisatie zelf zijn. Er zijn 13 in dozijn van dit soort organisaties. Dqfn13 (overleg) 11 okt 2016 19:56 (CEST)
  • Artikel is aangepast en voorzien van meer context en referenties, nu ook NL-referenties. Vroegje (overleg) 14 okt 2016 13:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - het artikel ziet er inmiddels redelijk fatsoenlijk uit, met bronnen etc. --Dick Bos (overleg) 18 okt 2016 22:28 (CEST)
 • Michael de roos - ne/wiu - Bijzonder slordig: titelfout, geen opmaak, bronnen, ... Queeste (overleg) 11 okt 2016 20:22 (CEST)

Toegevoegd 11/10: Deel 4[bewerken]

 • RAM Mobile Data - ne - Wat maakt dit bedrijf relevant? Alleen maar omdat het een netwerk "exploiteert"? Er zijn duizenden bedrijven die dat doen, wat maakt dan dit ene bedrijf van internationale encyclopedische waarde? In ieder geval ontbreken bronnen in dit twee regels tellende artikeltje. Een fatsoenlijke historie van het bedrijf en andere relevante informatie ontbreekt eveneens. Dqfn13 (overleg) 11 okt 2016 20:26 (CEST)
  • Bedrijf is breder dan de Benelux, gaat al zeker 20 jaar mee en Mobitex was kennelijk nogal een 'ding' in Nederland zo in 1993/1994 (eerste landelijk dekkende netwerk voor mobiele datacommunicatie ter wereld). Bedrijf was destijds 80% dochter van het Amerikaanse Bell South en 20% van France Telecom). Zou heel goed E kunnen zijn, maar daar blijkt nu inderdaad helemaal niets van uit het artikel. Paul B (overleg) 11 okt 2016 20:35 (CEST)
 • Lijst van voetbalinterlands Kazachstan - Roemenië - Weg. Een duidingsloze "lijst" van voetbalinterlands tussen Kazachstan en Roemenië met daarop slechts één wedstrijd, waarvan dan ook nog eens een dubbel zo grote "samenvatting" wordt gegeven. Geïnteresseerden kunnen voor dit soort statistieken veel beter terecht bij bv. de FIFA en anders wel bij VI. Waarom zou deze informatie (want kennis is het niet) dan ook nog eens op nl:wiki moeten worden ingevoerd en bijgehouden? Wutsje 11 okt 2016 21:28 (CEST)
  • Ik moet wel zeggen dat deze specifieke invalshoek lastig is terug te vinden via de FIFA-website: daar kan ik bijv. wel alle interlands van Qatar in een gegeven jaar terugvinden, maar niet alle interlands tegen een bepaald land. Dat betekent overigens wel dat de bronvermelding lichtelijk problematisch is: hoe kan ik nagaan of er inderdaad maar éénmaal gespeeld is tussen Qatar en België? Paul B (overleg) 11 okt 2016 21:40 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Blijkbaar geen kennis van kwalificatiereeksen. Dit is de eerste ontmoeting, er volgt nog een returnwedstrijd. Dus is er een lijst, want 2 wedstrijden. En om op de opmerking van Paul B terug te komen. Er volgt nog een bronaanpassing waardoor het beter te vinden is. Diamantino is hiermee niet heel erg precies. Er zijn ook genoeg andere lemma's over beestjes die enkel de Latijnse benaming geven, dat is ook terug te vinden op andere plaatsen op het internet. VanBeem (overleg) 11 okt 2016 23:01 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen Zie hierboven. Ernie (overleg) 11 okt 2016 23:56 (CEST)
    • Een opsomming van twee wedstrijden (waarvan één toekomstmuziek) is in mijn ogen nog altijd geen lijst. En de hamvraag is: waarom zou dit soort duidingsloze statistische informatie op wp moeten worden bijgehouden? Wutsje 11 okt 2016 23:35 (CEST)~
     • Helemaal mee eens, en zie bijvoorbeeld ook deze eerdere discussie. Uit de bronnen blijkt alleen dat de wedstrijd heeft plaatsgevonden, maar niet de relevantie ervan voor de encyclopedie, laat staan voor een apart artikel. Marrakech (overleg) 12 okt 2016 07:38 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - er zijn een paar honderd van zulke lijsten. Als we ze dan niet allemaal verwijderen, dan lijkt het me logisch ze allemaal te behouden, zelfs al zijn ze (nog) leeg. Enkel landen die geen voetbal-team hebben behoeven geen artikel natuurlijk. ed0verleg 13 okt 2016 08:12 (CEST)
  • In verband met systematiek en consistentie is het beter de wat kortere elementen die wel mooi in de reeks passen gewoon te laten staan. — Zanaq (?) 16 okt 2016 17:00 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen - Per hierboven. Takk (overleg) 16 okt 2016 21:07 (CEST)
 • Lijst van voetbalinterlands België - Gibraltar - Zelfde verhaal. Wutsje 11 okt 2016 21:30 (CEST)
Met Wutsje ben ik het eens dat hier het 'streven naar volledigheid' doorschiet. Kennelijk volstaat het niet dat er melding gemaakt wordt van werkelijk iedere afzonderlijke interland, ook de artikelreeks van land x vs. land y moet kennelijk gecompleteerd worden. En daarmee krijg je dus dit soort waanzin. Wedstrijden die niet eens relevant genoeg worden geacht voor een eigen artikel, krijgen een plaats in de encyclopedie in een 'lijst' die slechts die ene wedstrijd bevat, inderdaad inclusief een dubbelgrote samenvatting van 'alle wedstrijden' in die lijst. De volgende stap is het aanmaken lijstartikels van alle mogelijke combinaties waarmee nog nooit een wedstrijd heeft plaatsgevonden. Derhalve tegen het aanmaken van lijsten van één interland, Voor Voor verwijderen dus. EvilFreD (overleg) 11 okt 2016 21:47 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Zie opmerking bij Lijst van voetbalinterlands Kazachstan - Roemenië. VanBeem (overleg) 11 okt 2016 23:01 (CEST)
Opmerking Opmerking Gaat dit een massanominatie worden? Want er zijn meer "lijsten" die slechts 1 of 2 wedstrijden bevatten. ARVER (overleg) 13 okt 2016 07:34 (CEST)
Hier zijn nu twee van deze "lijsten" genomineerd. De vraag is niet of het er nog meer gaan worden, de vraag is waarom dit soort statististische non-kennis op wp zou moeten worden ingevoerd en bijgehouden, terwijl er al talloos veel websites met voetbalstatistieken bestaan. Als een streven naar volledigheid zulke absurde resultaten oplevert, dan is er blijkbaar iets mis met dat streven. Dat doel heiligt niet ieder middel. Wutsje 13 okt 2016 16:55 (CEST)
Ik ben persoonlijk wel voor alles, of niks, en niet: we laten er een paar staan, maar gooien er ook een paar weg. ed0verleg 13 okt 2016 20:46 (CEST)
Dat is geen op de concrete inhoud van déze "artikelen" betrekking hebbend argument en bovendien is dat niet noodzakelijkerwijs het alternatief (er zou bijvoorbeeld ook iets als "minimaal tien wedstrijden" kunnen worden afgesproken). Overigens vind ik het opvallend hoezeer de allerbelangrijkste inhoudelijke vraag door de voorstanders van behoud telkens wordt ontweken: waarom moeten deze cijfers zonder enige vorm van duiding of context per se ook nog op nl:wiki worden bijgehouden? Wutsje 13 okt 2016 21:07 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen en bovendien eens met ed0 (ik ga dan voor niks weggooien). Wutsje er bestaan al talloze websites met talloze weetjes over koningen, plaatsen, kunstgerelateerde websites, politiek, onderwijs, muziek en zelfs de info over de voor mij totaal onbekende diertjes waar Der Belsj deze encyclopedie mee overspoelt zullen ongetwijfeld wel elders te vinden zijn. En wat mooi toch dat in Wikipedia alles te vinden is! Daka (overleg) 13 okt 2016 21:12 (CEST)
Zucht. Het gaat hier niet over "talloze weetjes over koningen, plaatsen, kunstgerelateerde websites, politiek, onderwijs, muziek en [...] diertjes", maar over deze twee nep-lijsten met zuiver statistische informatie. Dat zijn geen weetjes, maar contextloze cijfertjes. Wutsje 13 okt 2016 21:17 (CEST)
Maar die cijfertjes/lijsten zijn op heel veel gebieden te vinden (Lijst van grootste steden, Lijst van Radio 2-Top 2000's, Historische zetelverdeling Tweede Kamer, Lijst van dieren uit The Simpsons, Borstelwormen uit het Belgisch deel van de Noordzee, etc, etc. Wikipedia zit er vol mee....(dat wordt flink zuchten dus) Daka (overleg) 13 okt 2016 21:31 (CEST)
Oké, er zijn volgens jou dus meer artikelen die louter uit contextloze cijfertjes bestaan. Maar dan is het toch mooi dat er hier in ieder geval een begin wordt gemaakt met de verwijdering ervan? Marrakech (overleg) 13 okt 2016 21:41 (CEST)
Nee ik noem deze artikelen niet "artikelen die louter uit contextloze cijfertjes bestaan", want zoals je hebt kunnen lezen in mijn eerdere reactie vind ik het "mooi toch dat in Wikipedia alles te vinden is"... Ik vind dit soort lijstjes dus juist niet vervelend. Overigens waarom contextloos? De context zijn de artikelen over de voetbaltoernooien, pagina's die de voetballanden beschrijven, etc. etc. Daka (overleg) 13 okt 2016 21:50 (CEST)
Deze lijsten lijken mij hier sowieso weinig te zoeken te hebben, lees maar eens dit stukje, deze lijsten zijn cijfermateriaal en maken geen onderdeel uit van een artikel en hebben hier dus niks te zoeken. Wikipedia is namelijk geen statistiekensite, maar een encyclopedie. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2016 21:51 (CEST)
Ik geloof dat ik 'die cijfers' ook eens naar mijn hand ga zetten en ook allerlei regels ga opleggen. Er zijn voorbeelden waarbij de discografie van artiesten uit artikelen wordt verschoven naar een eigen lemma omdat die te groot wordt. Het gevolg van zo'n redenering kan dan al snel zijn dat de discografie van de belangrijkste artiesten verwijderd wordt. Sterk staaltje! Ymnes (overleg) 13 okt 2016 22:19 (CEST)
Discografieën maken onderdeel uit van het artikel van de artiest en staan dus niet volledig op zichzelf. Dqfn13 (overleg) 13 okt 2016 23:32 (CEST)
(na 2x bwc) Dat er wel meer "artikelen" met enkel data bestaan, betekent niet dat déze twee dús maar moeten worden behouden. Een encyclopedie is geen database, elk artikel wordt op zichzelf beoordeeld en kwantiteit gaat niet boven kwaliteit. Een substantieel deel van deze voetbal"artikelen" had nooit aangemaakt moeten worden en al helemaal niet zonder discussie als gecontroleerd mogen worden gemarkeerd.Wutsje 13 okt 2016 21:58 (CEST)
Ik kan de redenering van degenen die al deze geheel op zichzelf staande lijsten wegens het niet-encyclopedische karakter verwijderd willen zien op zich een beetje volgen (wat nadrukkelijk niet inhoudt dat ik het er per definitie mee eens ben). Maar wat als ze nu eens zouden worden overgezet naar Wikidata? De Wikischim (overleg) 14 okt 2016 14:54 (CEST)
Voor Voor, en meteen alle contextloze 'artikels' over beestjes naar Wikispecies. Zoals reeds eerder beargumenteerd is Wikipedia geen database. Het is een encyclopedie, en het karakterbepalende element daarvan is dat het onderwerpen behandeld in encyclopedisch geschreven artikelen. Eigenlijk horen lijsten die niet op welke wijze dan ook onderdeel zijn van, of een verbinding hebben met, een beschrijvend artikel überhaupt niet in een encyclopedie thuis. Als er dan toch lijsten in Wikipedia moeten, hou het dan in ieder geval zo dat ze nog enige verbinding hebben met de rest van het geheel. Zo is er niets tegen op het afsplitsen van een hoofdartikel, mét verwijzing ernaar vanuit het hoofdartikel, of een lijst van zaken die allemaal beschreven worden op Wikipedia (of waarvan aannemelijk is dat dat ooit gebeurd). Die laatsten fungeren dan als index van artikelen over zaken met een overeenkomstigheid. De hier voorliggende lijsten hebben geen zo'n verbinding met andere artikels. De onderwerpen erin worden niet beschreven in een apart artikel en ze maken ook geen deel uit van een beschrijvend artikel vanwaaruit ernaar verwezen wordt, en dat gaat ook niet gebeuren. Ze vormen zodoende een achterdeurtje om die wedstrijden toch maar vermeld te krijgen op Wikipedia, terwijl ze dus niet encyclopedisch relevant zijn. EvilFreD (overleg) 14 okt 2016 15:20 (CEST)
  • In verband met systematiek en consistentie is het beter de wat kortere elementen die wel mooi in de reeks passen gewoon te laten staan. En de artikelen over de beestjes ook gewoon met rust laten. — Zanaq (?) 16 okt 2016 17:00 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen - Per hierboven. Takk (overleg) 16 okt 2016 21:07 (CEST)
  • Merk op dat de voorstanders van behoud tot nu toe vrijwel allemaal geen antwoord geven op de vraag waarom deze wedstrijdcijfertjes ook nog op wp zouden moeten worden bijgehouden. Wutsje 18 okt 2016 22:43 (CEST)
 • Othilia Verdurmen - wiu - Kunstenares. Tekst vol POV en onbegrijpelijke zinnen als Door synchroniciteit van lichtsequentie en soundscape ontstaat een associatieve tijdslijn, waardoor een filmisch ervaren mogelijk wordt. Relevantie wordt me ook niet helemaal duidelijk. Joris (overleg) 11 okt 2016 22:35 (CEST)
Wel E als ik kijk naar tentoonstellingen en media, maar tekst moet flink gesnoeid en zakelijker. Hannolans (overleg) 17 okt 2016 14:52 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen - aangepakt, volgens mij nu goed Hannolans (overleg) 17 okt 2016 15:10 (CEST)
 • Scouts Wezemaal - NE - groepje van 15 personen (als ze allemaal op de foto staan) - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 11 okt 2016 23:23 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Foto van kleine groep weggehaald wegens foutief beeld van ledenaantal. Meer tekst toegevoegd. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Hole97 (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Voor Voor verwijderen Lokale scoutinggroepen zijn gewoonlijk NE, tenzij er iets interessants over te vertellen valt, wat hier overduidelijk niet het geval is. Fred (overleg) 12 okt 2016 14:55 (CEST)

Toegevoegd 12/10; af te handelen vanaf 26/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 12/10: Deel 1[bewerken]

 • Batavia gereedschappen - ne - Relevantie blijkt niet. Joris (overleg) 12 okt 2016 07:46 (CEST)
  • Ik sluit me aan bij Joris. Benedict Wydooghe (overleg) 12 okt 2016 22:38 (CEST)
  • Ik sluit me ook aan bij Joris. Zijn er verder nog liefhebbers die zich willen aansluiten bij Joris? ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 03:43 (CEST)
  • Jaaaaa, ik doe ook graag mee, want ik ben een echte liefhebber. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 11:06 (CEST)
  • Leverancier van mooie spullen, maar uit het artikel word je niet wijzer of ze die maken of er alleen maar een sticker op plakken. Een GmbH overigens. Stunteltje (overleg) 21 okt 2016 23:10 (CEST)
 • MACCS International - ne - Wat is de relevantie van dit bedrijf? Er wordt gesproken over het bedienen van internationale spelers, maar waar gaat het dan over? En zijn daar onafhankelijke bronnen voor? MatthijsWiki (overleg) 12 okt 2016 08:45 (CEST)
  • (referenties zijn toegevoegd, relevantie is dat het een grote werkgever is) – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.212.249.183 (overleg · bijdragen) 12 okt 2016 22:27
   • Mooi dat de referenties zijn toegevoegd. Dat het een grote werkgever is kan ik niet uit het artikel halen. Misschien het aantal werknemers toevoegen? MatthijsWiki (overleg) 13 okt 2016 14:39 (CEST)
 • Senne Vits - ne - Uit het artikel blijkt niet dat deze voetballer zijn debuut in het professioneel voetbal heeft gemaakt. MatthijsWiki (overleg) 12 okt 2016 08:48 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Nee, en ondertussen is dit ook alweer de derde sessie dit kalenderjaar. Agora (overleg) 14 okt 2016 22:59 (CEST)
  • Dat had ik nog niet gezien. Daarom nu verwijderd omdat het al eerder beoordeeld was en deze versie weinig verschilde met de vorige. MatthijsWiki (overleg) 17 okt 2016 10:46 (CEST)
 • Werner de Vogelaere - wiu - Zeker E-waardig, maar artikel kan nog enigszins verbeterd worden. ARVER (overleg) 12 okt 2016 09:56 (CEST)
 • Huell Howser - wiu - Een Amerikaanse acteur, maar te mager voor een beginnetje. ARVER (overleg) 12 okt 2016 10:14 (CEST)
 • GameParty, The-Party en Duh-Events - aangemaakt door dezelfde anonieme gebruiker, die tevens sluikreclame aanbracht in het artikel LAN-party. Als dit Ew is, dan kunnen deze drie artikelen samengevoegd worden. Sustructu 12 okt 2016 10:56 (CEST)
 • Kent Smith - wiu - éénzinner & infobox, ontbrekende inleiding, categorieën - KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 okt 2016 14:18 (CEST)
  • Voldoende opgeknapt, nominatie doorstreept. KroySquare.jpgDirkVE overleg 13 okt 2016 12:27 (CEST)

Toegevoegd 12/10: Deel 2[bewerken]

 • M.kogeldans - wiu / ne - Opmaak is niet in orde, bronnen ontbreken terwijl er aan de juistheid getwijfeld kan worden (Kogeldans ontbreekt op verschillende lijsten waar hij als voormalig voetballer hoort te staan), Stormvogels-Telstar vermeldt wel een A1-jeugd voetballer met de naam Mitchel Kogeldans. Dqfn13 (overleg) 12 okt 2016 14:48 (CEST)
  • Weg. Als-ie er behoefte aan heeft, kan hij zich op LinkedIn aanmelden. ErikvanB (overleg) 12 okt 2016 15:51 (CEST)
 • Wederkerige overeenkomst - ik wil graag iets mee weten dan de wettekst (die mij niet direct iets zeg) - betekent dit: ik doe wat voor jou als jij wat voor mij doet? - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 12 okt 2016 17:12 (CEST)
  • Ja, wat meer uitleg en context. En betreft het een Nederlandse wettekst? Weet elke encyclopedielezer wat het BW is? Hoe gaat zo'n overeenkomst in zijn werk? Is daar een notaris bij nodig, bijvoorbeeld? Fred (overleg) 12 okt 2016 17:15 (CEST)
  • Het artikel geeft niet eens de complete wettekst. Dit is nog maar lid 1; er is ook nog een lid 2. Zoals de voorgaande sprekers reeds zeiden: graag wat uitleg. Wat voorbeelden van jurisprudentie zouden ook niet weg zijn. De letterlijke tekst hoeft er niet in; een link naar de letterlijke tekst is ook goed. Kan de aanmaker van het artikel hier wat mee? Sijtze Reurich (overleg) 12 okt 2016 20:09 (CEST)
  • (bwc) De hier gegeven omschrijving zal specifiek Nederlands zijn, gezien de verwijzing naar (uitsluitend) een specifiek artikel in het Nederlandse BW. Overigens gaat de hele afdeling 5 van boek 6 over dit soort overeenkomsten en niet alleen art. 261. Op deze manier hebben we hier denk ik nog geen zinvolle toevoeging aan de encyclopedie. Op zijn minst zou een minder 'juristerige' definitie (ook) gewenst zijn, alsmede enkele concrete voorbeelden. Uiteraard kent men buiten het Nederlands recht ook dit soort overeenkomsten, zie bijv. art. 1325 van het Belgische BW. Dat stelt dan wel weer bepaalde eisen in geval het een onderhandse akte betreft. Paul B (overleg) 12 okt 2016 20:16 (CEST)
  • Hear, hear. Stunteltje (overleg) 21 okt 2016 23:12 (CEST)

Toegevoegd 12/10: Deel 3[bewerken]

 • Dominic Frontiere, Wiu + NE. Flag of California.svg Aspiringshortlot overleg? 12 okt 2016 18:57 (CEST)
  • Opmerking Opmerking: zeer zeker wiu maar wel Ew. KroySquare.jpgDirkVE overleg 13 okt 2016 07:21 (CEST)
   • In vergelijking met de korte regel wat was, is het nu toch wel uitgegroeid. Toch een blijvertje?!?!? Met dank, Chris K. (overleg) 14 okt 2016 08:06 (CEST)
 • Quinn Martin - wiu - De lemma's van deze auteur zijn geen succes. ErikvanB (overleg) 12 okt 2016 19:10 (CEST)
  • Een television producer, kan dat niet in onze eigen taal worden gezegd? Fred (overleg) 12 okt 2016 20:51 (CEST)
   • Er stond een foto bij van Martin Quinn, een Australische diplomaat. Glimlach ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 00:21 (CEST)
    • De foto gelijking was treffende, maar fout. Wat de pagina nu geworden is er wel zijn. Toch ookeen blijvertje?!?!? Met dank, Chris K. (overleg) 14 okt 2016 08:06 (CEST)
 • Cato Arends - ne - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 12 okt 2016 19:58 (CEST)
 • Gebruiker:Rodejong/Sjablonen/TOP Mededeling - Het vergelijken van twee collega's met Bromsnor en Flipsen houdt in dat je anderen wegzet als driftig, onbeduidend, sullig etc. Deze tekst in chocoladeletters in een rood kader bovenaan de eigen OP plaatsen betekent dat het oogt als een rancuneuze PA. Een verzoek tot overleg over verwijdering verwijdert RDJ van zijn Overlegpagina. Martijnovic (overleg) 12 okt 2016 21:30 (CEST) Verplaatst naar deze plek, aangezien het een sjabloon betreft. Graag daar reacties over deze schreeuwerige welkomstwaarschuwing in hoofdletters. - Martijnovic (overleg) 12 okt 2016 21:39 (CEST)
  • Ja, met een verwijdering gaan we de rancune te lijf. Wat je niet ziet is er niet. Apdency (overleg) 12 okt 2016 21:36 (CEST)
  • (bwc) Zo, dat zal lekker de-escalerend werken, zo'n verwijdernominatie. Mijn voorspelling is dat er nu alleen een hele hoop gedonder gaat volgen en er uiteindelijk helemaal niets gebeurt. Voor mij is dat rode blok trouwens vooral een indicatie dat iedereen die geïnteresseerd is in tweerichtingsverkeer, op die pagina niets te zoeken heeft. Maar ik ben het met de vorige spreker wel eens: wat zou deze verwijdernominatie precies moeten oplossen? Paul B (overleg) 12 okt 2016 21:41 (CEST)
  • Wil gewoon zijn zin doordrammen. Eerst in mijn gebruikersruimte zitten editen, zonder toestemming of overleg, en dan als hij zijn zin niet krijgt gaan nomineren. WP:Punt dus Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 12 okt 2016 21:46 (CEST)
   • WP:PUNT? Op welke manier? Dit is gewoon een ander direct middel om hetzelfde te bereiken. Daar kun je van alles van vinden, maar WP:PUNT lijkt het me niet (het heeft ook niets te maken met de hoofdnaamruimte). Paul B (overleg) 12 okt 2016 22:06 (CEST)
    • Ik heb het over mijn gebruikersruimte. Ruimte waar hij niet in mag redigeren. Niet de hoofdpagina, of doel je op iets anders? Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 12 okt 2016 22:09 (CEST)
     • WP:PUNT gaat met name over artikelen, en slechts in beperkte mate over andere al dan niet ongewenste dingen. Feit is dat de nominator je rode blok ongepast vindt, en een manier zoekt om dat weg te krijgen. Dan is het nomineren van die sjabloon in principe een daarvoor geschikte procedure. Het is niet dat hij bijvoorbeeld je hele OP voor verwijdering voordraagt voor die ene zin. Erg effectief zal het allemaal niet zijn, vermoed ik, maar dat is iets anders. Paul B (overleg) 12 okt 2016 22:14 (CEST)
      • Zoals ik op WP:REGBLOK al aangaf, als hij eerst op vriendelijke wijze was komen vragen of dat beter niet weggehaald zou kunnen worden, dan hadden we er over kunnen spreken. Maar hij ging gewoon editen in mijn GP-ruimte, en dan klagen als ik zijn achteraf gestelde vraag weghaal. Ongeacht wat hij beoogt, op deze manieren haal je zeker niet je doel. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 12 okt 2016 22:18 (CEST)
 • Urker Gereformeerde Partij - NE? Kameraad Pjotr 12 okt 2016 22:19 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Deze lokale partij heeft nooit op eigen kracht zetels behaald en is dus NE. Fred (overleg) 12 okt 2016 22:30 (CEST)
  • Externe bronnen zijn schaars. Buiten lokale media alleen een paar artikelen in De Stentor en het Reformatorisch Dagblad. Als deze twee leden niet onmiddellijk relevant waren als dissidente raadsfractie, dan toch ook niet wanneer er een naampje aan wordt gegeven. Anderzijds: in termen van beschikbaarheid van bronnen zou dit weleens niet kunnen onderdoen voor een wel verkozen eenpersoonsfractie in een kleine gemeente (Schiermonnikoger Volkspartij bijv.) Paul B (overleg) 13 okt 2016 12:11 (CEST)
  • Ik hoop dat die wel vaker naar voren geschoven maar zelfbedachte regel dat een lokale partij alleen relevant kan zijn als de kiezer zich daarover heeft uitgesproken, hier niet de doorslag gaat geven. De partij heeft zitting in een gemeenteraad en oefent daar invloed uit. Het is dus (terecht of onterecht, maar daar hebben we niets mee te maken) een politiek relevante factor in een encyclopedisch relevant orgaan, en daarmee m.i. zelf ook E. Apdency (overleg) 13 okt 2016 21:57 (CEST)
   • Nee, die regel is niet zelfbedacht. Mogelijk heeft een ander die bedacht. Los daarvan: Niet elk gemeenteraadslid dat ruzie krijgt met zijn fractie (en zo zijn er -tig, helaas) en vervolgens voor zichzelf begint, krijgt daarmee enige encyclopedische waarde. (in mijn dorp komt zulks meer dan regelmatig voor). Fred (overleg) 13 okt 2016 23:26 (CEST)
    • Ja, het komt overal voor, ook in mijn gemeente. Je mag je neus ophalen voor dit soort afsplitsers (en dat doe ik ook), maar daarmee houden ze niet op een factor te zijn waar de gemeentelijke politiek rekening mee heeft te houden, net als met de democratisch gelegitimeerde fracties. Overigens, als ik de term 'zelfbedacht' gebruik slaat dat niet per se op een medediscussiant. De betreffende regel zal vast een keer door iemand voor het eerst geopperd zijn, maar ik weet niet van een algemene acceptatie ervan. Apdency (overleg) 14 okt 2016 19:18 (CEST)
 • Product Engineer - NE? verschilt ook grondig van het Engelstalige equivalent Product engineering Kameraad Pjotr 12 okt 2016 22:21 (CEST)
  • Is dit niet gewoon een productontwikkelaar? Fred (overleg) 12 okt 2016 22:31 (CEST)
 • Paul Schenk -wiu- Een dor CV met een nietszeggend lijstje en ook veel POV. Gezien zijn webstek blijkbaar een in te huren sneltekenaar. Lijkt me reclame en ZP. Zijn webstek zegt verder: Grote hilariteit en gegarandeerd lachen geblazen, maar of zo iemand nu E is, zou ik niet durven te zeggen. Sneltekenaars vinden we bij elke toeristische attractie wel een paar... De gegeven "bronnen" zijn slechts verwijzingen naar zijn commercieel getinte webstekken. Ook namesdropping is ruimschoots aanwezig. Fred (overleg) 12 okt 2016 22:35 (CEST)

Toegevoegd 13/10; af te handelen vanaf 27/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 13/10: Deel 1[bewerken]

 • Dixie Dollar - weg - Verhaal klinkt plausibel maar er lijkt iets helemaal mis te gaan. "Dixie dollar" bestaat als uitdrukking, maar komt niet vaak voor en betekent sowieso iets anders ("It ain't worth a dixie dollar"), zie bijv. Google Books: [12]. Ook de gegeven bron heeft het niet over "dixie dollar" maar over "dix" en "dixes". Op zijn best kan er een artikel dix (bankbiljet) o.i.d. worden geplaatst dat dan alleen over die specifieke biljetten met opschrift 'dix' gaat, maar ik betwijfel of dat een artikel oplevert dat langer is dan één volzin. Paul B (overleg) 13 okt 2016 02:12 (CEST)
  • Goed gezien. De gebruiker was misschien vaker met munteenheden bezig, want zijn laatste bewerking is op Bitcoin. De tabon vond hij dan weer niks. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 03:28 (CEST)
   • Zie ook Dixie.Hobbema (overleg) 13 okt 2016 04:43 (CEST)
   • w:en:Dixie laat een afbeelding van de Dix(ie Dollar) zien. Het bestaan van dit biljet is trouwens maar één van de verklaringen voor het ontstaan van de naam Dixieland. Sijtze Reurich (overleg) 13 okt 2016 09:03 (CEST)
 • Shoppagina - ne/reclame Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 okt 2016 11:20 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Relevantie blijkt niet uit artikel. Nietanoniem (overleg) 13 okt 2016 16:30 (CEST)
 • Mocadazu - ne/reclame Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 14:54 (CEST)
  • Yep. Weg wmb. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 15:14 (CEST)
  • Zie de afbeeldingen met fijne spam eronder. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 15:16 (CEST)
   • Het verschil met de tekst op de webstek is zo'n beetje: 'wij' vervangen door 'zij' en 'onze' door 'de'. Lijkt me copyvio. Magere Hein (overleg) 13 okt 2016 15:47 (CEST)
    • Je hebt gelijk; dat had ik natuurlijk meteen moeten zien. Nuweg geplaatst en auteur ingelicht. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 16:21 (CEST)

Toegevoegd 13/10: Deel 2[bewerken]

 • Ilon Wikland, - wiu - te mager, bevat nog geen bronnen. Tulp8 (overleg) 13 okt 2016 16:58 (CEST)
 • Terberg - reclame. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 13 okt 2016 17:23 (CEST)
  • De meeste nieuw toegevoegde informatie is identiek aan [13] en [14]. Als de pagina behouden wordt, dan kunnen we die versies verbergen. Wikiwerner (overleg) 13 okt 2016 18:45 (CEST)
 • Wikipedia:Wikipedianen naar bloedgroep - Niet relevant, hier hebben maar twee mensen hun handtekening geplaatst en het is niet opgenomen in de zijbalk 'menu over Wikipedianen'. Geen volwaardig pagina dus. JP001 (overleg) 13 okt 2016 17:39 (CEST)
  • Dan dus maar opnemen in de zijbalk? Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 17:59 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen - Alleen handig voor wie een bloedtransfusie nodig heeft, maar ik denk niet dat de arts daarvoor eerst Wikipedia gaat raadplegen. Verder nutteloze humor/hobbyisme of hoe je het noemen wilt en gebruikers verleiden tot het vrijgeven van privacygevoelige informatie c.q. medische gegevens. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 20:00 (CEST)
    • Nutteloos en verleidend: dat zou ook van de andere 'Wikipedianen naar ...' pagina's gezegd kunnen worden. Apdency (overleg) 13 okt 2016 21:02 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Deze informatie biedt geen meerwaarde voor Wikipedia. De lijst Wikipedia:Wikipedianen naar expertise kan nog gebruikt worden om gericht iemand/een groep vragen te stellen. Ook bij andere lijsten zie ik nog wel voordelen. Prima om op te nemen op je gebruikerspagina als je dat wil. Nietanoniem (overleg) 14 okt 2016 08:17 (CEST)
"Ook bij andere lijsten zie ik nog wel voordelen." Sorry, maar zonder toelichting zegt zo'n algemene opmerking de lezer niets. Apdency (overleg) 15 okt 2016 12:12 (CEST)
 • Ginga - ne - 1 bron die enkel naar voetbal verwijst. Tulp8 (overleg) 13 okt 2016 17:52 (CEST)
 • Dion de Jong - NE? Kameraad Pjotr 13 okt 2016 19:19 (CEST)
  • Nee, promo. Gisteren tweemaal verwijderd. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 20:42 (CEST)
 • Origami filters - NE Kameraad Pjotr 13 okt 2016 19:48 (CEST)
  • Het moge duidelijk zijn dat ook het woord verkeerd gespeld is. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 20:34 (CEST)
 • Luchtig - weg - Artikel is nog niet in overeenstemming met de tekstopmaak. Bovendien een woordenboekdefinitie. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 13 okt 2016 19:50 (CEST)
 • University college venlo - Zeker nog werk aan en ik twijfel ook aan E Kameraad Pjotr 13 okt 2016 19:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - NE, studiebeschrijving. Daarnaast licht promotioneel. Nietanoniem (overleg) 14 okt 2016 08:20 (CEST)
 • Maastricht University Campus Venlo - volgens mij zelfde als hierboven - Kameraad Pjotr 13 okt 2016 19:54 (CEST)
  • Ik denk dat het 'university college' gevestigd is op de 'university campus' in Venlo. Het is dan niet hetzelfde, maar het blinkt mogelijk allebei niet uit in 'encyclopedische relevantie'. Paul B (overleg) 13 okt 2016 21:08 (CEST)
   • Volgens mij zijn deze onderdelen van een universiteit, mogelijk met een iets andere titel, al eerder langsgekomen en verwijderd. Fred (overleg) 13 okt 2016 23:24 (CEST)
    • Inderdaad beter samenvoegen. Universiteit Maastricht huurt gewoon een gebouw in Venlo; lossen daarmee hun plaatsgebrek een beetje op en hopen de Venlose bachelorstudenten voor de Master-studie naar Maastricht te lokken. Bovendien helemaal te herwerken tot jargon-vrij Nederlandstalig artikel. Bouwmaar (overleg) 17 okt 2016 10:13 (CEST)
 • Sociëteit "Tyche" - nog veel werk aan, twijfel aan E? Kameraad Pjotr 13 okt 2016 20:07 (CEST)
  • Is dit gebouw 'zelfstandig' E of eigenlijk alleen als huisvesting van de Delftsche Studenten Bond? Paul B (overleg) 13 okt 2016 20:51 (CEST)
  • Ja. Het is een rijksmonument. Commons heeft er foto's van. Ik heb een foto en een verwijzing naar de Commonscategorie aan het artikel toegevoegd. Sijtze Reurich (overleg) 13 okt 2016 22:26 (CEST)

Toegevoegd 13/10: Deel 3[bewerken]

 • Whiddy Island - zwaar wiu - Iemand vond het nodig om het in deze vorm goed te keuren, maar daarmee ben ik het oneens. Er is over dit eiland zeer veel te vertellen, zoals de militaire basis met luchthaven en diepwaterzeehaven in WO I, de vliegrampen in 1918, de olieopslag voor de Ierse strategische reserve, de ontploffing van de olietanker Betelgeuse, het toerisme. En dan schrijft de aanmaker alleen maar in één zinnetje dat er 20 inwoners zijn... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 20:39 (CEST)
  • Twee feiten dus bonafide beginnetje. Ik zie geen noodzaak het direct te verwijderen. Paul B (overleg) 13 okt 2016 20:50 (CEST)
   • Ik stelde ook helemaal niet voor om het direct te verwijderen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 21:15 (CEST)
    • Alleen maar om het over twee weken te verwijderen? Dit is nog steeds de verwijderlijst, ondanks de nogal verwarrende naam ervan. Plaatsing op deze pagina betekent vrij expliciet dat je een artikel in de aangetroffen toestand ongeschikt vindt voor Wikipedia, en een ultimatum stelt voor het (indien mogelijk) opknappen daarvan. Paul B (overleg) 13 okt 2016 21:47 (CEST)
     • Je hebt gelijk dat ik een ultimatum stel voor het opknappen. Niet dat ik vind dat het stuk weg moet. Het is ongetwijfeld een zeer E onderwerp. Maar als in het artikel álles ontbreekt dat het onderwerp nou juist zo E maakt (wat ik hierboven heb geïllustreerd) dan is het artikel een aanfluiting voor deze encyclopedie, en zal het weg moeten. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 10:26 (CEST)
     • Ik heb trouwens een sterk vermoeden dat de aanmaker de Nederlandse taal niet eens machtig is (gezien wat hij tot nu toe op de NL-WP heeft gepresteerd, het feit dat hij niet reageert op opmerkingen op zijn OP en gezien zijn globale bewerkingshistorie), en dat hij domweg zulke snippertjes plaatst en er dan van uit gaat dat de Nederlandstalige gemeenschap er dan wel steeds een artikel van zal maken. Maar zo werkt dat hier niet; daarvoor hebben we WP:GP. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 10:42 (CEST)
      • Artikel uitgebreid en nominatie doorgehaald per WP:SNOW. Er zijn (ook) andere manieren om Towel1401 te demotiveren om met zijn handelswijze door te gaan; ik vind dit namelijk niet de juiste manier. Je kan aangeven dat het schrijven van zeer korte artikelen niet de bedoeling is en hem vragen daarmee te stoppen. Gaat ie toch door hiermee, vraag dan een moderator om naar zijn gedrag te kijken. BlueKnight 15 okt 2016 15:41 (CEST)
       • Mooi stukje geworden; bedankt! Ik heb op de OP van de aanmaker verzocht om de stukjes uit te breiden omdat het niets voorstelde zoals hij ze geplaatst had; dat leek me toch een redelijke manier. Sinds de nominatie heeft hij trouwens geen nieuwe stukjes meer aangemaakt, dus het risico dat hij een nieuwe Knowle wordt lijkt me vrij beperkt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 22:12 (CEST)
 • Inishark - wiu - Ook dit prachtige stukje proza zal de Nobelprijs voor de literatuur niet binnenhalen... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 20:46 (CEST)
  • Twee feiten, dus een bonafide beginnetje. Niet verwijderen. Paul B (overleg) 13 okt 2016 20:49 (CEST)
  • Ierse eilanden, zeker in county Galway, zijn zeker E, maar dit lemma is wel heel droevig, hier doe je niemand een plezier mee. Twee feiten? waren dat er niet drie? En zelfs dan is het minimaal, bovendien, als het een keer behouden wordt dan wordt het niet meer beter. Dus als hetaan het einde van de beoordelingsperiode nog zo mager is dan moet het maar wegzingen. (en voor de Nobelprijs? alleen wat noten erbij en die rare Zweden geven je zo een prijs) Peter b (overleg) 13 okt 2016 21:57 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - zeer mager beginnetje, maar ik weet nu meer over Whiddy Island dan hiervoor. Nietanoniem (overleg) 14 okt 2016 08:22 (CEST) - ps-Het beginnetjes-sjabloon aan de onderkant zou wat mij betreft wel bovenaan bij artikelen kunnen worden geplaatst.
    • Grappig dat je bij het lezen van het artikel over Inishark meer te weten bent gekomen over Whiddy Island... Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 10:52 (CEST)
   • Bij zulke korte artikelen is het verschil tussen bovenaan en onderaan het artikel niet zo groot Knipogende smiley. Paul B (overleg) 14 okt 2016 20:13 (CEST)
 • sluitersnelheid, dit is geen doorverwijspagina, maar een verkrampte zie ook. ed0verleg 13 okt 2016 20:48 (CEST)
  • Redirecten naar Sluitertijd? Wikiwerner (overleg) 13 okt 2016 21:23 (CEST)
   • Lijkt me ook voor de lezer een beter alternatief dan dit. ed0verleg 13 okt 2016 22:09 (CEST)
  • Wat Wikiwerner zegt. Per direct en deze doorstrepen. Mooie foto(gif) trouwens op Sluitertijd. Nietanoniem (overleg) 14 okt 2016 08:24 (CEST)
   • Dit staat totaal verkeerd alhier. Geen nominatie waard. Het onderwerp is E en zou een gebrek zijn moest deze pagina weg zijn. Redirecten en opgelost waarom onnodig en totaal naast de kwestie nomineren? Vdkdaan (Gif mo sjette) 14 okt 2016 09:03 (CEST)
    • Ik heb de voorgestelde redirect gemaakt. Wikiwerner (overleg) 14 okt 2016 19:55 (CEST)
 • Kostprijscalculatie - wiu - Slecht opgemaakt, geschreven in een soort spreektaal, maar vooral begrijp ik nauwelijks wat de schrijver nou eigenlijk probeert uit te leggen. Wel en E onderwerp, daar is geen twijfel aan. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 13 okt 2016 21:36 (CEST)
  • Een gedeelte is overgenomen. Ook de rest ziet er zo uit. Ik vind de titel vreemd; we hebben bijv. ook niet winstberekening. Wikiwerner (overleg) 13 okt 2016 22:12 (CEST)
  • Gedeeltelijk copyvio, dus misschien een nuweg. In ieder geval Voor Voor verwijderen in deze vorm. Onsamenhangende/Niet gestructureerde tekstdump. Kan dit onderwerp niet worden opgenomen in het artikel Kostprijs, daar is het hoofdstuk 'Calculatie' nu maar een zeer klein stukje. Nietanoniem (overleg) 14 okt 2016 08:31 (CEST)
   • Als je in de zoekbalk kostprijsberekening invoert krijg je een doorverwijzing naar het artikel Kostprijs. Lijkt me dat dit ook moet gelden voor kostprijscalculatie, dus Voor Voor verwijderen. Het kostprijs-artikel acht ik voor een encyclopedie toereikend qua inhoud.Koos van den beukel (overleg) 19 okt 2016 17:06 (CEST)
 • Anouk van Schie, weg, mag ook nuweg, al eerder regulier verwijderd, en dat lijkt me volkomen terecht. Peter b (overleg) 13 okt 2016 21:53 (CEST)
  • Is in 2008 verwijderd omdat het een lege doorverwijspagina was. ed0verleg 13 okt 2016 22:10 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Het artikel is idd al eerder verwijderd. Het werd vervolgens een redirect naar Kus waarin ze destijds zong. Ik heb het artikel inmiddels weer herschreven wegens haar andere prestaties die zij heeft gemaakt. Niets mis mee dus.Gympetic (overleg) 13 okt 2016 22:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Enkel als lid van Kus was de relevantie te miniem voor een eigen artikel (zie de andere leden van die groep). Vanwege haar werk als voice-over en presentator heeft zij meer relevantie, dit artikel heeft zeker bestaansrecht (imo). Nietanoniem (overleg) 14 okt 2016 08:31 (CEST)
 • Queijo coalho - wiu - Kan deze "piepende" kaas beter, d.w.z. qua opmaak, met auteursrechtvermelding e.d., want hij is al afgevinkt. ErikvanB (overleg) 13 okt 2016 22:32 (CEST)
  • Lijkt mij in orde te zijn, gelijkaardig aan wat op en staat. Kameraad Pjotr 14 okt 2016 07:09 (CEST)

Toegevoegd 14/10; af te handelen vanaf 28/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 14/10: Deel 1[bewerken]

 • Zanger Maico - NE - zanger - komt mij bekend voor - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 14 okt 2016 00:04 (CEST)
 • I Love Lucy (band) - nE: Te weinig onafhankelijke bronnen over beschikbaar; hier en daar promotioneel qua toon; bronloos - 82.174.116.230 14 okt 2016 00:35 (CEST)
 • Orde der stalhouders - NE vereniging, deels copyvio van dit. - ErikvanB (overleg) 14 okt 2016 02:17 (CEST)
  • Die 2 niet-copyviozinnen kunnen we ook wel missen. Aangemaakt door "Orde Der Stalhouders", dus met maar één doel. Nuweg van gemaakt. Wikiwerner (overleg) 14 okt 2016 20:17 (CEST)
 • Bangalijst - Ziet er uit als Origineel Onderzoek. Deze lijsten zijn van alle tijden, ze bestonden al voor het internettijdperk. Dat alleen al weglaten, toont dat er OO heeft plaatsgevonden. (eerder op TBP: [15] - 82.174.116.230 14 okt 2016 03:30 (CEST)
  • Hoe langer ik met het artikel bezig ben, hoe korter het wordt, dus ik zal maar stoppen, voordat er niets meer overblijft. Knipoog Welterusten. ErikvanB (overleg) 14 okt 2016 03:52 (CEST)
  Ik heb verder geen speciaal oordeel over dit artikel, maar het onderwerp is van zichzelf toch zeker wel E? De term bangalijst is de laatste tijd ook gewoon in het nieuws. De Wikischim (overleg) 14 okt 2016 11:16 (CEST)
  • zoals het artikel er momenteel bijstaat lees ik er geen origineel onderzoek in, en vind ik het ook niet per se vreemd dat er niets over het pre-internet-tijdperk wordt genoemd. Als iemand dat er allemaal bij wil zetten, ga uw gang, maar daar hoeft dit niet voor verwijderd te worden. ed0verleg 14 okt 2016 11:52 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen Zeer onencyclopedisch geschreven en zelfs onacceptabel slecht. Eigen onderzoek, vrijwel compleet bronloos en deels gevuld met onzin. Een bangalijst hoeft bijvoorbeeld niet per se op internet te staan. Dat vrouwen zich daarbij altijd "machteloos" voelen is een POV en wordt niet met bijvoorbeeld een onderzoek gestaafd. Het onderwerp is op zich encyclopedisch, maar niet zoals er nu over geschreven wordt. Happytravels (overleg) 15 okt 2016 01:02 (CEST)
 • Ali Akla - weg. Nog geen debuut in de ere- of 1e divisie. MatthijsWiki (overleg) 14 okt 2016 10:32 (CEST)
  • Als speler voor het Iraaks voetbalelftal onder 23 geen criterium is om een artikel te mogen hebben op nl-Wikipedia dan kan hij weg. Is dat wel een criterium dan zijn er bronnen en een betere artikel-opmaak nodig. Alice2Alice (overleg) 14 okt 2016 11:13 (CEST)
   • Nee, hooguit als hij op die manier aan de Olympische Spelen deelgenomen had maar volgens mij heeft hij niet eens gespeeld voor Irak -23. En aangezien hij eerder dit jaar al na sessie verwijderd werd mag het nu ook best als nuweg afgehandeld worden. - Agora (overleg) 14 okt 2016 12:57 (CEST)
 • Bright FM -reclame- Allerminst neutraal artikel, staat bol van zendende POV. Fred (overleg) 14 okt 2016 11:56 (CEST)

Toegevoegd 14/10: Deel 2[bewerken]

 • Montasser AlDe’emeh - WIU/NE - er blijkt geen relevantie uit het artikel, nog uit onafhankelijke die gebruikt zijn bronnen in het artikel - Iooryz (overleg) 14 okt 2016 12:21 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zeker E. Komt veel in de media. Wel akkoord dat dit op dit ogenblik niet duidelijk blijkt uit het artikel. Mooi is de wereld (overleg) 15 okt 2016 14:49 (CEST)
 • Premjer-Liga 2006 - weg - ruim 10 jaar oud lemma maar op de deelnemers en wat algemene competitie-informatie na, nooit enige invulling aan gegeven. - Agora (overleg) 14 okt 2016 12:21 (CEST)
 • Jorinde Cielen - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 14 okt 2016 12:47 (CEST)
 • Gemini (armbanden) - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 14 okt 2016 12:55 (CEST)
 • Loosch! - NE - maandelijkse podcast over "de gebeurtenissen van weken voorafgaand aan de uitzending" - beetje vaag allemaal - lijkt me een hobbydingtje - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 14 okt 2016 13:02 (CEST)
 • UEFA Champions League 2017/18 - weg - Niks actueels aan, dit seizoen moet nog beginnen en dat zal pas over een maand of 9 gebeuren. Artikel is niks anders van snel gejaag om achter de nieuwsfeiten aan te rennen. Dqfn13 (overleg) 14 okt 2016 13:17 (CEST)
  • De competities van landen waar ze een voorjaar-najaar competitie spelen eindigen binnen nu en een maand en hieruit komen wel de eerste deelnemers aan de CL 17/18. Een paar zijn er zelfs al bekend en kunnen ingevoegd worden. - Agora (overleg) 14 okt 2016 15:13 (CEST)
 • Marcel Blok - ne/persoonspromo/cv Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 14 okt 2016 15:11 (CEST)
  • NE. Man met baan. Dat zijn stem te horen is in een reclamespotje van Neckermann Reizen maakt de man zelf op geen enkele wijze E. Zijn werk bij radiopiraten en commerciële internetzenders verandert daar niet veel aan. ErikvanB (overleg) 14 okt 2016 16:04 (CEST)
  • MoiraMoira, mogelijk kan deze pagina nuweg. Vorig jaar was het meneer MB946. Groet, ErikvanB (overleg) 14 okt 2016 16:25 (CEST)
 • Miss Amsterdam Verkiezing - weg - Dit is geen artikel maar een promo-verhaal voor een nog te houden (en in mijn ogen vooralsnog NE) miss verkiezing Ronnie PG (overleg) 14 okt 2016 17:48 (CEST)
  • Sterk voor nuweg, we zijn er niet om dit soort pseude-events te promoten. Peter b (overleg) 14 okt 2016 23:05 (CEST)
 • Lijst van Belgische zangkoren - NE - Ik begrijp niet goed wat lezers aanmoeten met zomaar wat rode en zwarte namen van zangkoren. Dient de lijst om op te zoeken of er een koor bij je in de buurt is waar je lid van kan worden? Maar dan moet er een adres, telefoonnummer en website bij. Er zijn in duizenden steden en dorpen duizenden koren, dus vanwaar deze lijst? Als alles blauw zou zijn, heb ik al minder problemen, want dan is het een veredelde categorie. ErikvanB (overleg) 14 okt 2016 19:41 (CEST)
  Er zitten ook al een paar blauwe links bij. Ik zou voor nu misschien maar even stoppen met al dit soort nominaties en dit op een andere plek verder ter discussie proberen te stellen. Op den duur kan de hele "kale lijsten-kwestie" wellicht op een algemeen acceptabele manier worden opgelost als er eenmaal goede afstemming is tussen Wikipedia en het nog in ontwikkeling zijnde Wikidata. Dat Wikipedia zoveel content bevat die er strikt genomen eigenlijk helemaal niet hoort, komt mede doordat de afstemming met andere projecten in veel opzichten nog erg gebrekkig is. Als dat alles eenmaal is gestroomlijnd, zullen hoogstwaarschijnlijk de discussies hierover vanzelf een stuk minder worden. De Wikischim (overleg) 14 okt 2016 23:07 (CEST)
  Je hebt er gelijk in dat dit eigenlijk een algemene kwestie is voor een andere plek. ErikvanB (overleg) 15 okt 2016 05:05 (CEST)

Toegevoegd 14/10: Deel 3[bewerken]

 • De Keefmen -NE- Vrijwel de gehele tekst bestaat uit namesdropping. Zelfs wanneer ze uit elkaar gingen staat er niet in. E-waarde wordt uit dit bronloze artikel al evenmin duidelijk. Het lijkt een coverband te zijn. Fred (overleg) 14 okt 2016 20:34 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Bekende band in die jaren, stond o.a. op Eurosonic. Ik heb het artikel geheel herschreven, het voldoet nu aan de criteria. Belsen (overleg) 15 okt 2016 15:14 (CEST)
 • E.S.T.V. Doppio -NE- Een studententoneelvereniging die naar eigen zeggen negentig leden telt (de eigen website zegt echter: Doppio bestaat elk jaar uit ongeveer 60 leden) en diverse voorstellingen zegt te geven zonder te verduidelijken wat voor voorstellingen dit zijn. Het zullen ongetwijfeld theatervoorstellingen zijn, maar wat de status ervan is blijft in nevelen gehuld. De E-waarde wordt eveneens niet duidelijk gemaakt, en al helemaal niet aan de hand van onafhankelijke bronnen. Fred (overleg) 14 okt 2016 20:44 (CEST)
 • Sander Kikkert - NE - plaatselijke atleet - Paul-MD (overleg) 14 okt 2016 21:03 (CEST)
  • aankomend triatleet met protentie richting Iron Man – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.213.169.93 (overleg · bijdragen) 15 okt 2016 14:29‎
   • Als uw bewering waar is zal er in de toekomst hier vast een artikel over hem verschijnen, vooralsnog is deze atleet echter NE. Ronnie PG (overleg) 15 okt 2016 14:39 (CEST)
 • Guy Huygens - wiu - Een schilder die studeerde, dit is zelfs voor een beginnetje erg weinig informatie. Waaruit blijkt de encyclopedische relevantie? RONN (overleg) 14 okt 2016 21:22 (CEST)
 • Aimeos - reclame - Tekst lijkt te komen uit een brochure voor ingewijden. Wikiwerner (overleg) 14 okt 2016 22:56 (CEST)
 • Arcavias - reclame - Idem. Wikiwerner (overleg) 14 okt 2016 22:56 (CEST)

Toegevoegd 15/10; af te handelen vanaf 29/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 15/10[bewerken]

 • Comfortabel Nu matige wb, kan iets van worden gemaakt adhv d:Q1367353. Milliped (overleg) 15 okt 2016 10:50 (CEST)
 • Hydraulisch uitvouwbare luikdeksels - weg: onjuiste redirect: het verwijst naar iets dat helemaal niet hydraulisch werkt. En niet naar een artikel over luikdeksels zelf maar over de sluiting ervan. Bovendien is de redirect ook nog eens in meervoudsvorm geschreven. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 11:21 (CEST)
  • Ik ontdek nu pas dat deze onterechte redirect eerder een nieuw aangemaakt artikel was dat wèl de lading dekte. Ik heb daarom de omzetting naar rd teruggedraaid. Daarmee vervalt ook mijn weg-nominatie. Ik zet er wel een wiu voor in de plaats, omdat het artikel nog niet af is. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 19:03 (CEST)
   • Maar dit artikel bestond toch al? Dit was toch die Manual quick acting cleat met bedenkelijke titel uit 2010? Wat een gedoe. ErikvanB (overleg) 15 okt 2016 19:41 (CEST)
    • Volgens de geschiedenis van dit artikel is het nieuw aangemaakt op 11 okt 2016 12:09. Ik zie niets over 2010. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 15 okt 2016 19:52 (CEST)
     • Manual dinges is uit 2010. Maar ik zie het al, Hydraulisch uitvouwbare luikdeksels gaat over wat anders. ErikvanB (overleg) 15 okt 2016 20:50 (CEST)
 • Paul Franklin - wiu - Door 87lieven voor nuweg, maar artikel voldoet niet aan de eisen. Daarom nominatie omgezet naar wiu met behoud van de nominatiereden: te weinig inhoud om te behoude; 1 zinnetje. Dqfn13 (overleg) 15 okt 2016 12:26 (CEST)
 • MojoOnPC - NE - Youtuber - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 15 okt 2016 15:14 (CEST)
 • Player (uitdrukking) - wb - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 15 okt 2016 15:19 (CEST)
 • Undercover Prodigy - iets meer graag - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 15 okt 2016 15:42 (CEST)
  • er staat nu iets meer, maar omdat het niveau eerder gebabbel is (Normaal gezien ging Undercover Prodigy de naam van Hopsin zijn nieuwe kledinglijn worden.), handhaaf ik de wiu-nominatie - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 10:55 (CEST)

Tegen Tegen verwijderen - Alles is aangepast, ook het gebabbel is weg. -

 • Novelty (muziek) - ne - Bronloos origineel onderzoek. Ja toch? ErikvanB (overleg) 15 okt 2016 16:24 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - zeker niet ne, is ondertussen niet bronloos en oo meer. Die lijst is vermoedelijk wel oo. Oranjesam (overleg) 15 okt 2016 22:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Nu wel bebrond en te goed om te verwijderen. Zegt voldoende over het genre. Belsen (overleg) 15 okt 2016 22:02 (CEST)
   • Ik wil niet moeilijk doen, maar ik weet niet of het handig is een bron (About.com) uit januari 2016 te gebruiken voor een artikel uit 2004 resp. 2003. Wikipedia is een populaire bron voor anderen. ErikvanB (overleg) 16 okt 2016 19:24 (CEST)
    • Ik vertrouw het wel. Volgens de Wayback Machine bestaat het artikel van About.com al zeker sinds 2010,[16] en de Wikipediapagina van toen kent niet bijzonder veel gelijkenissen.[17] Oranjesam (overleg) 16 okt 2016 20:14 (CEST)
 • Lijst van noveltyplaten in Nederlandstalige landen - ne - Bronloos origineel onderzoek. Ja toch? ErikvanB (overleg) 15 okt 2016 16:24 (CEST)
 • Misanthropia(band) - geen bronnen - onjuiste titel - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 15 okt 2016 18:34 (CEST)
  • Titel is al veranderd in Misanthropia (band). Mbch331 (Overleg) 15 okt 2016 19:41 (CEST)
  • Eénzinner, te mager voor een beginnetje, waaruit de E-waarde niet blijkt. Ook geen bronnen. Fred (overleg) 15 okt 2016 19:50 (CEST)
 • Paul Rem - ne/wiu - Geen bronnen, zinnen die geen zinnen zijn, ... Queeste (overleg) 15 okt 2016 18:40 (CEST)
  • "Ben ook in overleg met Paul Rem zelf over meer info". - ErikvanB (overleg) 15 okt 2016 19:19 (CEST)
   • Er werd een heel paleis verbouwd voor zijn studie: "Zijn afstudeerscriptie verklaarde de verbouwing van Paleis Soestdijk (1815-1821)". Lach RONN (overleg) 15 okt 2016 20:03 (CEST)
    • Het NE/wiu-sjabloon was foetsie, en ik weet wel waarom: daarom. - ErikvanB (overleg) 17 okt 2016 16:11 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Tot mijn spijt heeft Marjoke de pagina opgezet met de verkeerde instelling. Het is nu de derde keer in drie jaar dat er een pagina over Rem verschijnt, net als de vorige keer met dezelfde copyvio-afbeeldingsnaam Paul_Rem.jpg, en de pagina is mede genomineerd als NE, maar desondanks (en tegen de normale gang van zaken in) haalt Marjoke het nominatiebericht van het artikel af omdat Paul Rem op maandag verrast moet worden. Marjoke maakt een artikel aan omdat Paul Rem "steeds meer een BN aan het worden" is, baseert zich op vermeende mondelinge informatie van hemzelf i.p.v. secundaire, schriftelijke en dus verifieerbare bronnen, vraagt aan Wikiwerner die vriendelijk wijst op de te volgen OTRS-procedure "Waar bemoeit u zich mee" en is duidelijk veel te sterk persoonlijk betrokken, door persoonlijk contact en als webmaster van paleizen.nl. Er is geen reden verongelijkt te zijn als er twee weken een nominatiebericht op staat, want er wordt hier afgewogen of het artikel het waard is én de kwaliteit heeft om de komende eeuwen in een encyclopedie te staan en gelezen te worden. Er wordt hier niet afgewogen of de pagina geschikt is om op maandag aan Paul Rem te laten zien. Ik dacht dat Marjoke nieuw was, maar dat blijkt helemaal niet het geval, dus ik begrijp de opgewonden insteek niet. Probeer te relativeren en de rust te bewaren, Marjoke. Overigens lijkt het nu bijna of Paul Rem documentairemaker is. - ErikvanB (overleg) 18 okt 2016 05:06 (CEST)
   • Inmiddels is de foto voor de zoveelste keer geüpload en geplaatst voordat toestemming rond is. ErikvanB (overleg) 18 okt 2016 12:49 (CEST)
 • Captain Boomerang - weg/wiu - Lijkt me wel E, maar ernstig wiu. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 15 okt 2016 19:01 (CEST)
 • Funk Volume - ne - Platenlabel dat, volgens enwiki, slechts 7 jaar bestaan heeft. Geen van de artiesten heeft op nlwiki een artikel. De discografie telt op enwiki ook slechts 12 platen. Zeer kleine maatschappij dit, wat is daar de encyclopedische relevantie van?. Dqfn13 (overleg) 15 okt 2016 20:11 (CEST)
Ik mis bronnen in het verhaal. Of ze dan 11 of 13 platen uitbrengen, of 1300, vind ik dan eigenlijk niet belangrijk. ed0verleg 16 okt 2016 07:03 (CEST)
Dat ze dan maar 7 jaar bestaan hebben maakt zeker ook niet uit? Bij genoeg andere bedrijven ontstaat dan echt geen relevantie. Of is een winkelketen dat 7 jaar heeft bestaan ook relevant? Dqfn13 (overleg) 16 okt 2016 12:23 (CEST)
7 jaar is voor een winkel inderdaad verre van toereikend, ik zie weinig E-waarde. Wel dat veel spaties ontbreken aan het eind van een zin. Koos van den beukel (overleg) 16 okt 2016 16:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Ik vind het artikel wel nuttig, het is misschien niet de meest bekende platenfirma, maar Hopsin is wel een bekende rapper. Het is dus nuttig dat mensen weten wat Funk Volume was. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Elias Verhoeven (overleg · bijdragen)
   • Dat is niet zo gek, je bent ook de auteur van het artikel. Dqfn13 (overleg) 17 okt 2016 10:51 (CEST)
    • De maker mag op zijn minst zijn mening geven. Ymnes (overleg) 22 okt 2016 20:48 (CEST)
     • Laat ik het dan zo zeggen: natuurlijk vind je het als auteur een nuttig artikel. Dat de auteur tegen is, is ook logisch, maar daar gaat het mij niet om. Dqfn13 (overleg) 23 okt 2016 20:15 (CEST)
      • Hij is op de persoon, dat is wat me stoort. Op deze pagina's moeten meningen en argumenten gewisseld worden. Laten we het zuiver houden. Ymnes (overleg) 23 okt 2016 20:35 (CEST)
       • Meningen hebben ook op deze pagina niks te zoeken, artikelen worden hier beoordeeld op argumenten en iets interessant vinden is een nietszeggend argument. Ik vind modellen van klassieke en oude auto's interessant en verzamel ze ook, maar dat maakt die modellen nog niet relevant voor een encyclopedie. Dqfn13 (overleg) 23 okt 2016 21:08 (CEST)
        • Laten we dan afspreken dat je geen mening meer geeft over een schrijver van een artikel. Ymnes (overleg) 23 okt 2016 21:10 (CEST)
         • Als je goed kijk, geef ik alleen commentaar op het commentaar van de auteur. Ik stel nergens dat de auteur dom, slim, knap, lelijk, raar, geweldig of wat dan ook is. Ik geef alleen aan dat het niet meer dan logisch is dat de auteur het artikel interessant zal vinden. Dqfn13 (overleg) 23 okt 2016 21:27 (CEST)
          • Kom op nou. Het is geen argument, maar insinuatie. Gewoon niet doen, deze lijst is voor schrijvers al spannend genoeg. Ymnes (overleg) 23 okt 2016 21:32 (CEST)
           • Denk je dat ik daar geen weet van heb? Ik heb zelf meerdere artikelen hier gehad, meest recentelijk nog Johan Kerkmeijer. Maar goed, deze discussie gaat vanaf het begin af aan al niet over het artikel, dus na de punt reageer ik hier verder niet meer over. <-- dat is de punt, of de volgende, mag ook. Dqfn13 (overleg) 23 okt 2016 21:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Muzieklabel waar bekende artiesten bij aangesloten zijn. Weliswaar zijn die artiesten hier nog niet geschreven, maar de genoemde artiesten in het Nederlandse lemma hebben op de Engelse Wikipedia al een artikel. Ymnes (overleg) 22 okt 2016 20:48 (CEST)

Toegevoegd 16/10; af te handelen vanaf 30/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 16/10: Deel 1[bewerken]

 • Evert Etienne - NE - ErikvanB (overleg) 16 okt 2016 00:32 (CEST)
  • Uit zijn cv blijkt geen enkele relevantie. Quivr is een vrijwilligersproject door studenten. Daarom nuweg van gemaakt. Wikiwerner (overleg) 16 okt 2016 18:17 (CEST)
 • Lijst van Koreaanse filosofen- wiu - Ik denk dat lijsten een grote bijdrage kunnen leveren aan (het navigeren op) wikipedia en wat mij betreft mogen daar best rode linken op staan. Maar een lange lijst met (op 1 na!) alleen maar rode linken levert voor mijn gevoel geen goede bijdrage aan wikipedia. Ecritures (overleg) 16 okt 2016 00:47 (CEST)
  • Als dit inderdaad allemaal Koreaanse filosofen zijn, dan is dát de informatie die hier gedeeld wordt. Dat een blauwe link nog veel meer informatie deelt dan een rode, is logisch, maar voor mij geen reden het maar te verwijderen. ed0verleg 16 okt 2016 07:06 (CEST)
   • Ik heb ook lang getwijfeld, edo, maar ik vind toch dat lijsten in de basis een soort wegwijzer voor wikipedia moeten zijn, een manier om informatie met een andere invalshoek te kunnen benaderen. Als een lijst dan bestaat uit "alleen maar" (of overweldigend grotendeels) rode of zelfs zwarte linken dan biedt het voor wikipedia geen meerwaarde. Ecritures (overleg) 16 okt 2016 08:36 (CEST)
    • Enige bronvermelding ontbreekt bovendien. Hoe moet je nu controleren of deze lijst wel klopt? Joris (overleg) 16 okt 2016 20:20 (CEST)
 • Lijst van pythagoreïsche filosofen - wiu - Ik denk dat lijsten een grote bijdrage kunnen leveren aan (het navigeren op) wikipedia en wat mij betreft mogen daar best een paar rode linken op staan. Maar een lange lijst met voornamelijk zwarte items en een paar (heel weinig) blauwe linken levert voor mijn gevoel geen goede bijdrage aan wikipedia. Ecritures (overleg) 16 okt 2016 00:47 (CEST)
 • Theatermakelaar - NE/Promo - Onvoldoende onafhankelijke bronnen. Verschil met impresario wordt niet duidelijk. Promo. EvilFreD (overleg) 16 okt 2016 08:12 (CEST)
 • Robin Hagens - ne - Te weinig onafhankelijke bronnen die de relevantie van de acteur onderbouwen. Een kleine figurantentrol in een televisieserie, spelen in filmpjes van een minuut die publiek circuleren... Recensies en andere bronnen zouden meer kunnen aangeven. 2A02:1811:426:A00:91C3:7F15:AEDD:EB18 16 okt 2016 08:51 (CEST)
  • Heeft rollen in bioscoopfilms. De rol in Negeri van Oranje lijkt groot, hij wordt door de productiemaatschappij als een van de vijf Nederlandse rollen neergezet, tegenover vijf Indonesische rollen. De status van zijn rol in Prooi weet ik niet, maar niet alle personages worden daarin met naam genoemd, hij wel. Zou als, nu zeer goed, beginnetje kunnen gelden. Belsen (overleg) 16 okt 2016 14:29 (CEST)
   • Bedankt Belsen voor de correct informatie. Ik ben het niet eens met de nominatie en verzoek hierbij om dit artikel te behouden.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door WillemWiki (overleg · bijdragen) 16 okt 2016 18:59‎
  • Tegen Tegen verwijderen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 77.250.73.236 (overleg · bijdragen) 16 okt 2016 19:40 (CEST)~
  • Uiteraard dient het onderwerp op zijn inhoud beoordeeld te worden, maar ik wil de afhandelend moderator toch even meegeven dat is gebleken bij sokpopcontrole dat ten eerste bovenstaande twee reacties zijn geplaatst door dezelfde persoon en dat het hier toch wel behoorlijk lijkt te gaan om zelfpromotie. Ronnie PG (overleg) 17 okt 2016 17:58 (CEST)
   • Uiteraard wil een sokpoppencontrole (een reactie ingelogd, een niet ingelogd) niet zeggen het hier om zelfpromotie gaat, of dat deze twee opmerkingen hierboven per sé misleiding als doel hebben. Mogelijk is gebruiker vergeten om in te loggen, is mij ook wel overkomen. Daarnaast wil ik meegeven dat ondertussen een derde de pagina geheel herschreven en gecontroleerd heeft, mocht er hier al sprake zijn van ZP. Mij viel de naam op in het door mij geschreven artikel Prooi. Dat zou ook voor aanmaker kunnen gelden. Ergo: WP:GW. Belsen (overleg) 17 okt 2016 20:57 (CEST)
    • Per ongeluk ingelogd bewerken kan uiteraard altijd gebeuren. Maar zie wel het hele verhaal Belsen: eerst oningelogd nominatie-sjabloon en nominatie op deze pagina verwijderen vervolgens een nieuw 2e account aanmaken en daarmee op deze pagina reageren. Dat kan onmogelijk als per ongeluk gelden eerder. Dat is eerder het in alle bochten wringen om een zelf aangemaakte pagina (zeer vermoedelijk zelfs over over jezelf) op Wikipedia zien te laten bestaan. Ronnie PG (overleg) 17 okt 2016 21:28 (CEST)
     • Dat is inderdaad niet netjes, maar doet ook geen afbreuk aan het huidige artikel. Belsen (overleg) 17 okt 2016 21:31 (CEST)
     • En dat is ook wat ik in mijn eerdere reactie al zei: Uiteraard dient het artikel op zijn inhoud beoordeeld te worden Ronnie PG (overleg) 17 okt 2016 21:36 (CEST)
  • Ik heb overigens de film Negeri van Oranje even doorgekeken, daarin heeft Hagens een kleine, maar belangrijke bijrol van Greg. Belsen (overleg) 17 okt 2016 21:42 (CEST)
  • Gezaghebbende externe bronnen die de relevantie van het onderwerp onderbouwen lijken maar moeilijk te vinden te zijn. Paul B (overleg) 17 okt 2016 23:09 (CEST)
   • Dat geldt natuurlijk voor veel acteurs. Meestal is het een optelsom van oeuvre, gezond verstand en enkele bronnen. Voor mij hangt het eigenlijk af of zijn rol in Prooi die van edelfigurant ontstijgt, maar daar zal geen gezaghebbende bron voor zijn om dat te bevestigen of ontkennen. De kleine, maar belangrijke bijrol in Negeri van Oranje alleen, acht ik onvoldoende. Aan de andere kant heeft meneer ook een heel scala aan kortfilms op zijn naam staan, maar daarvan ken ik de status ook niet. Belsen (overleg) 17 okt 2016 23:14 (CEST)
  • Zoals ik bij nominatie aangaf ontbreken nog bronnen. Ik denk dat heel wat van bovenstaande terechte punten pro en contra met betere onderbouwing met externe bronnen helder gekregen zouden kunnen worden. En die vond ik zelf niet, vooraleer ik tot nomineren overging. 2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 18 okt 2016 22:55 (CEST)
 • Pedro Pablo Kuczynski - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 12:49 (CEST)
 • Domoticare - wiu - Er wordt een afkorting gebruikt, waarvan niet duidelijk is wat die betekent, de opmaak is niet helemaal netjes en alleen de voordelen worden genoemd, niet de nadelen (waarmee het artikel dus niet neutraal is). Mbch331 (Overleg) 16 okt 2016 13:01 (CEST)
 • Pasop - wiu sjabloon ingevoegd - spellingscontrole/grammatica/stijl etc. Lotje (overleg) 16 okt 2016 14:38 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - om iets te verwijdren omdat de stijl te wensen overlaat... zal er eens naar kijken - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 17:43 (CEST)
   • tjonge, wat is daarin geknoeid - heb het wat leesbaarder proberen te maken - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 18:08 (CEST)

Toegevoegd 16/10: Deel 2[bewerken]

 • Vragen en antwoorden betreffende de Bilderbergconferentie in het Europees parlement - ne, wiu - WillemBK (overleg) 16 okt 2016 14:46 (CEST)
 • Ellen Beekmans - wiu - wiu/ne? Na wikificatie (verwijderen van niet-encyclopedisch gebabbel) bleef er bar weinig over. Wie is Beekmans en waarom 'verdient' ze een plaats in de encyclopedie? Onafhankelijke bronnen ontbreken. RONN (overleg) 16 okt 2016 15:42 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Gewoon reclame voor NE-toko met heel erg veel niet-encyclopedische feitjes en POV. Wat moeten we trouwens met vreemde zinnen als: Ellen Beekmans Sieraden is een bedrijf dat opgezet is door Ellen Beekmans. Het bedrijf is op dit moment 6 jaar oud. In 2015 is daarom een groot feest geweest om te vieren dat het bedrijf 5 jaar bestond. Fred (overleg) 16 okt 2016 18:54 (CEST)
 • Akkolade - veel managersjargon - wervend - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 17:41 (CEST)
  • Een saai bedrijfsprofiel dat op de eigen website niet misstaat. ErikvanB (overleg) 16 okt 2016 17:43 (CEST)
 • Fushan - wiu - Artikel bevat maar één enkele zin. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 16 okt 2016 19:23 (CEST)
  • Is inderdaad een beginnetje, maar daarom hoeft het niet weg. Er is geen minimum aantal zinnen dat een artikel per se moet hebben. ed0verleg 16 okt 2016 21:56 (CEST)
   • Maar één enkele zin is echter héél erg weinig. Om die reden is het dan ook niet genomineerd als "weg", maar als WIU. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 17 okt 2016 00:57 (CEST)
     • De meeste moderatoren kieperen WIU-artikelen na twee weken gewoon weg, dus komt het in de praktijk op hetzelfde neer. ed0verleg 18 okt 2016 14:32 (CEST)
      • Wat de afhandelend moderator (of de "meeste moderatoren" hier) doen, is niet mijn verantwoordelijkheid of actie. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 18 okt 2016 23:14 (CEST)
    • Volgens mijn atlas is Fushan een voorstad van Yantai, de auteur zelf meldt op zijn pagina dat hij kennis heeft van China en is vast wel in staat om het artikel wat meer body te geven dan nu het geval is. Inwonertal, industrieën, monumenten en dergelijke.Koos van den beukel (overleg) 17 okt 2016 11:28 (CEST)
 • Ellen Parren - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 20:31 (CEST)
  • Persoonlijk twijfel ik aan het E-gehalte. Heeft ze al een belangrijke prijs gewonnen? Koos van den beukel (overleg) 17 okt 2016 11:13 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen - Voor zover ik weet heeft ze geen prijs gewonnen, maar ook een prijs bepaalt geen E-waarde. Als actrice en mede-presentatrice van een tv-programma is ze relevant (imo). Verder ziet het artikel er redelijk uit. Beter kan altijd. Nietanoniem (overleg) 17 okt 2016 14:08 (CEST)
 • De Levensboom (basisschool in Rouveen) - weer een lagere school - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 16 okt 2016 22:43 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Basisscholen zijn imo niet E, tenzij een uitzondering gemaakt kan worden.Koos van den beukel (overleg) 17 okt 2016 10:56 (CEST)
   • Tegen Tegen verwijderen We hebben op WP al een Categorie:Basisschool in Nederland waar ca. 30 lemma's onder hangen, wat dachten jullie daarmee te doen dan? Nuvola apps bug.pngalgont overleg 17 okt 2016 12:20 (CEST)
    • Dat is voor basisscholen die wel relevant zijn. Het basisschool-zijn op zichzelf is dat niet. Nietanoniem (overleg) 17 okt 2016 14:09 (CEST)
    • Tsja, we hebben ook de categorie: persoon, en niet alle personen zijn interessant. Sommige basisscholen hebben overigens wel een interessante geschiedenis, die nauw verbonden is met de geschiedenis van het betreffende dorp. Omtrent een dergelijke geschiedenis is echter niets in het artikel terug te vinden. Wie bijvoorbeeld het huidige schoolhoofd is en hoeveel onderwijzers er op dit moment werkzaam zijn is geen encyclopedische informatie. Daaruit blijkt enkel dat het niet zo'n grote school is. Fred (overleg) 17 okt 2016 15:33 (CEST)
     • Ja ik denk altijd weer een spin/mier/regenworm waar niets over te melden is, buiten dan dat die bestaat. Wikipedia is tegenwoordig meer database dan encylopedie. Mij staan de basisscholen niet in de weg. Joris (overleg) 17 okt 2016 20:13 (CEST)
      • Met spinnen en mieren, producten van miljoenen jaren evolutie, heeft deze basisschool niets van doen. Diersoorten zijn overigens E, basisscholen die pas enkele jaren bestaan, gewoonlijk niet, tenzij. Om het artikel te behouden zou, zoals reeds gesteld, meer dan trivia dienen te worden vermeld. Uiteraard staan basisscholen niet in de weg, mits er een encyclopedisch artikel aan is gewijd en dus niet het onderhavige artikel. Fred (overleg) 17 okt 2016 21:06 (CEST)
 • S3 trein Oudenaarde Brussel Dendermonde - wiu - Kattenkruid (overleg) 16 okt 2016 23:45 (CEST)
 • P trein Aalst-Burst - wiu - Kattenkruid (overleg) 16 okt 2016 23:46 (CEST)
  • Aantal taalfouten verbeterd, misschien valt er inhoudelijk wat meer over te vertellen. De historie, het materieel? Koos van den beukel (overleg) 17 okt 2016 11:09 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Deze tekst, die geheel contextvrij is, past uitstekend in een spoorboekje maar niet in een encyclopedie. Fred (overleg) 17 okt 2016 21:07 (CEST)
  • Beide Voor Voor verwijderen. Wikipedia is geen spoorboekje en deze info kan met het jaar (en soms vaker veranderen), daarnaast is de info geschikter op de artikels van de spoorlijnen. ARVER (overleg) 21 okt 2016 15:59 (CEST)

Toegevoegd 17/10; af te handelen vanaf 31/10[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 17/10: Deel 1[bewerken]

 • Maurice de Ramaix, dit is geen artikel maar een opsomming. Ik pleit zeker niet voor verwijderen van het artikel, de man is als politicus en diplomaat zeker E, maar in deze vorm past het niet binnen wikipedia. Bjelka (overleg) 17 okt 2016 00:49 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit is een nogal verwonderlijke nominatie. Over iemand met een uitgebreide en veelzijdige carrière is het nu eenmaal onvermijdelijk dat er een aantal betrekkingen of functies moeten worden opgesomd. Wikipedia laat nu net toe om dit op een ordentelijke en overzichtelijke wijze te doen. Van waar heelt de nominator het "dat deze vorm niet past binnen wikipedia"? Hoe zou hij dat anders wel doen? Het artikel bevat trouwens maar heel gedeeltelijk die onvermijdelijke opsomming. Men kan zich anderzijds de vraag stellen of het niet eerder de informatiebox is die overbodig is, aangezien hierin slechts de informatie wordt hernomen die in de tekst zelf wordt gegeven. Andries Van den Abeele (overleg) 17 okt 2016 13:00 (CEST)
   • Beste Andries, ik denk dat je beter moet lezen wat er staat. Ik pleit niet voor verwijderen van dit artikel, wel voor het verbeteren ervan. Het artikel is op deze manier nauwelijks leesbaar, dat zie je toch zelf ook... Bjelka (overleg) 17 okt 2016 18:18 (CEST)
    • Nauwelijks leesbaar? Dat zie ik helemaal niet, wel integendeel. Leg het me eens uit als u wil. Andries Van den Abeele (overleg) 17 okt 2016 23:59 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Veel te goed om nu plotseling tot verwijderen over te gaan. Een poets zou het artikel wel kunnen gebruiken, maar het artikel is niet in zo'n staat dat verwijdering noodzakelijk is. Belsen (overleg) 17 okt 2016 21:02 (CEST)
  • Ik heb het geheel wat gewikificeerd. Glimlach Belsen (overleg) 18 okt 2016 10:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit artikel is meer dan een opsomming. Het is een biografische notitie over de betrokken persoon (wat op zich al een weliswaar beknopte maar volwaardige wikipediapagina vormt), met daar bovenop enkele meer opsommende gedeelten, die eveneens een informatieve waarde en encyclopedische relevantie hebben. De infobox heb ik wat compacter gemaakt, want die nam onnodig veel ruimte in. Dat dit artikel nog kan verbeterd of aangevuld worden, betwist ik niet. Maar dat kan van vrijwel elk wikipedia-artikel gezegd worden. -- MJJR (overleg) 18 okt 2016 14:55 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - zie bovenstaande argumenten. Sonuwe () 18 okt 2016 19:03 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - Walterwiki (overleg) 18 okt 2016 19:17 (CEST)
  • Natuurlijk ben ik tegen weg... Benedict Wydooghe (overleg) 19 okt 2016 23:57 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Deze persoon is merkwaardig genoeg, dus aanvaardbaar in wikipedia. Bovendien gestaafd door gezaghebbende bronnen. Voor verbetering vatbaar ? Zeker, maar dit geldt voor heel veel artikels in wikipedia. JoJan (overleg) 20 okt 2016 16:06 (CEST)
 • Thijmen van Iersel - NE/wiu - Amateurvoetballer. De twee wedstrijden op het hoogste niveau (als dat bedoeld wordt) vallen niet te verifiëren. Bronnen gewenst. EvilFreD (overleg) 17 okt 2016 08:54 (CEST)
  • Wellicht ben ik te snel, maar licht je de aanmaker nog in op zijn OP? Vinvlugt (overleg) 17 okt 2016 10:22 (CEST)
   • Nee, dat laat ik over aan de bot. En waarom ik dat doe heb ik inmiddels wel vaak genoeg toegelicht. EvilFreD (overleg) 17 okt 2016 10:30 (CEST)
    • Hm, ok. Vriendelijkheid kost geen tijd wilde ik zeggen, maar dat doet het hier juist wel. Wat schiet een goedbedoelende nieuwkomer op met dat botbericht? Vinvlugt (overleg) 17 okt 2016 10:36 (CEST)
     • De bot komt vaak genoeg ook nog nadat de nominator de auteur ingelicht heeft. Dqfn13 (overleg) 17 okt 2016 22:37 (CEST)
  • Omdat ik zo vriendelijk ben, heb ik de pagina gewikificeerd, maar ik kan ook geen enkele bron vinden van een profdebuut. Wel iemand op een forum, die meldt dat hij als jeugdspeler onterecht is weggestuurd bij Roda JC. Belsen (overleg) 17 okt 2016 21:29 (CEST)
 • Dr. Kamikazi - NE - Vinvlugt (overleg) 17 okt 2016 10:14 (CEST)
 • Tommy Turnbull - NE - Vinvlugt (overleg) 17 okt 2016 10:14 (CEST)

Toegevoegd 17/10: Deel 2[bewerken]

 • Jason Kouchak - wiu - bijzonder matige autovertaling. Lijkt ook een crosswiki promocomponent aanwezig aangezien bijna alle interwiki's de afgelopen maand aangemaakt zijn. - Agora (overleg) 17 okt 2016 14:44 (CEST)
 • Mangalarga marchador - Is vast E, maar dit moet wel beter. Vinvlugt (overleg) 17 okt 2016 14:52 (CEST)
 • 4U - ne - Zeer recent ontstane jongensgroep met één single. Het winnen van een programma (dat nog geen eens een artikel heeft) maakt iemand nog niet acuut relevant voor een encyclopedie. Dqfn13 (overleg) 17 okt 2016 18:09 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Snap wat Dqfn13 bedoeld, maar zij hebben immers een programma gewonnen en een single in de charts. Dus vind wel dat ze een eigen pagina horen te hebben.Sander*17 (overleg) 18 okt 2016 10:26 (CEST)
 • Ducati Club Nederland - Reclame - Aanmaker is Gebruiker:Ducati Club Nederland. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 17 okt 2016 19:40 (CEST)
 • Schloss Dankern -weg- Eénzinner met fouten en zonder bronnen, noch aanduiding van enige E-waarde. Fred (overleg) 17 okt 2016 21:02 (CEST)
  • Het blijkt om een E-waterburcht te gaan. Foto werd reeds toegevoegd. Nu nog een passende tekst. Als die er is streep ik natuurlijk de nominatie door. Fred (overleg) 17 okt 2016 21:52 (CEST)
  • Is inmiddels flink uitgebreid. ed0verleg 18 okt 2016 08:41 (CEST)
   • Dank, nominatie verwijderd, al is verdere uitbreiding natuurlijk meer dan welkom. Fred (overleg) 18 okt 2016 15:10 (CEST)
 • Nicolien de Kroon - wiu / Ew? - Niet neutraal verhaal met een flinke dosis POV waarvan de relevantie nu ook nog niet duidelijk wordt. Agora (overleg) 17 okt 2016 22:36 (CEST)
  • Dit is amper een artikel te noemen, meer wat willekeurig geplaatste tekstdumps. Relevantie is in artikel niet te vinden, maar wat ik eruit haal is dat Nicolien blijkbaar een hoop goed werk doet maar dat maakt haar niet E. Ronnie PG (overleg) 17 okt 2016 23:39 (CEST)
  • Zij is moeder van vier prachtige zonen. Een deel van de tekst in het lemma komt sterk overeen met de derde alinea op deze pagina. Kattenkruid (overleg) 18 okt 2016 01:40 (CEST)
 • Rolstoelscooter (Pendel) - wiu / Ew? / reclame - Agora (overleg) 17 okt 2016 22:50 (CEST)
  • Dezelfde bijdrager maakte overigens ook Rolstoelscooter aan als doorverwijzing naar deze (ingewikkeldere) titel. Als de pagina behouden blijft, lijkt het me logischer om dat onder die eerste naam te doen. Toth (overleg) 17 okt 2016 23:40 (CEST)
  • Ja, het ding bestaat en verdient op zich wel een artikel. Het huidige artikel echter bevat nogal wat fouten en slordigheden en spreekt de lezer direct aan. Een flinke poets is dan ook vereist, want hethuidige artikel rammelt nogal. Het ding heet bovendien rolstoelscooter of (rolstoel-)pendel, maar ook de naam inrijdbare scootmobiel komt voor. Een probleem is dat er blijkbaar maar maar één merk van is (Huka) en dat er weinig over te vinden is. Fred (overleg) 18 okt 2016 16:11 (CEST)
 • Amsterdamse Kamer van Verenigingen - NE - lokale koepel van studentenverenigingen - Agora (overleg) 17 okt 2016 22:51 (CEST)
  • naar de pagina Amsterdamse Kamer van Verenigingen wordt verwezen op verschillende pagina's, zoals die van de Landelijke Kamer van Verenigingen, Unitas Studiosorum Amstelodamensium , A.A.S.R. Skøll , ASC/AVSV , L.A.N.X. , R.S.V.U. Okeanos , SSRA en A.S.Z.V. Orionis in het artikel of onder aan de pagina. Dit waren allemaal dode links tot ik de pagina aanmaakte. De pagina bevat nu nog alleen rudimentaire info vanwege tijdsgebrek. De intentie is echter zeer aanwezig om hem uit te breiden in ieder geval een korte geschiedenis van de Amsterdamse Kamer van Verenigingen. Aangezien er op verschillende pagina's naar mijn aangemaakte pagina wordt verwezen, denk ik dat het de encyclopedie die wikipedia is, zeker versterkt – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Merijnvandersluijs (overleg · bijdragen)
  • Onderhavig artikel, feitelijk niet meer dan een lijstje, werd aangemaakt door een direct betrokkene, werkzaam als PR-functionaris bij de Amsterdamse Kamer van Verenigingen. Wiki is er echter niet om reclame te maken of bekendheid te geven aan de eigen vereniging, want het is geen aanplakzuil, maar een encyclopedie. Voor bovengenoemde PR-doeleinden dient de eigen website. Fred (overleg) 18 okt 2016 16:15 (CEST)
 • Nederland in 2050 - wiu / Ew? - aankondiging voor een tv-programma Agora (overleg) 17 okt 2016 22:53 (CEST)
  • Laatste zin is verwijderd, ik kan me voorstellen dat deze inderdaad zou kunnen worden opgevat als aankondiging. Maar verder wordt er gewoon verteld wat het programma inhoudt, zoals dat eigenlijk bij ieder Wikipedia-artikel over televisieprogramma's het geval is. Verder is het ook geen toekomstig programma, daar het nu, op dit moment, uitgezonden wordt, dus die grond om het eventueel als aankondiging te kunnen aanmerken gaat ook niet op. Kort gezegd zie ik met de laatste zin verwijderd niet in waarom dit Wikipedia-artikel als aankondiging opgevat kán worden. Ik zou daarom ook graag willen verzoeken om het {{weg}}-sjabloon van de pagina te verwijderen. Ischa1 (overleg) 18 okt 2016 07:39 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - prima artikel. Oranjesam (overleg) 18 okt 2016 13:36 (CEST)
 • Jos Zegers - NE / wiu - Agora (overleg) 17 okt 2016 22:55 (CEST)
  • Dit lijkt sterk op een CV. Fred (overleg) 17 okt 2016 23:24 (CEST)
  • Volgens mij is er voldoende oeuvre. Ik heb het artikel wat bijgepunt en voorzien van bronnen. Belsen (overleg) 17 okt 2016 23:54 (CEST)

Toegevoegd 18/10; af te handelen vanaf 01/11[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 18/10: Deel 1[bewerken]

 • Statistieken van het Türkvizyonsongfestival - NE/OO - Een stapel tabellen, maar ik zie geen tekst die relevantie voor opname aantoont. Daarnaast hangt er een hele sterke geur van Orgineel Onderzoek aan het verhaal, met verklaringen waarom bepaalde talen nooit gewonnen hebben, en een overzicht van de talen waarin gezongen is "Ongeveer in volgorde van belang" - Iooryz (overleg) 18 okt 2016 08:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Met de beste bedoelingen aangemaakt en er is waarschijnlijk voldoende markt voor. Ongewenste passages kunnen altijd aangepast worden. Belsen (overleg) 18 okt 2016 10:41 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Het neigt niet alleen naar OO, het is het ook. Dit soort van Songfestival-artikelen komen louter tot stand door zelf bepaalde gegevens in een overzicht te zetten en hieruit conclusies te trekken. Zie bijvoorbeeld de gesuggereerde ranglijst in de eerste tabel onder "finale". Waarom is het hier relevant de eerste 5 plaatsen wel te noemen, terwijl het uiteindelijk alleen belangrijk is wie de winnaar was. De tabel met percentages deelname aan de halve finales is gebaseerd op onjuiste gegevens, omdat er ook gerekend wordt met data uit 2015, terwijl in dat jaar geen halve finale heeft plaatsgevonden. De debuterende landen in 2013 komt erg vreemd over, want dat was de eerste editie van het festival, dus is het logisch dat die landen toen debuteerden. Het criterium voor "geliefde liedjes" van 90% wordt nergens gedefinieerd en is ook wat vreemd, 90% van wat? Een zin als "Het Turks werd al 2 keer laatste en staat daarmee op kop" geeft eigenlijk al aan wat de relevantie is van de gehele pagina. Satistiek bedreven over 3 edities en dan durven zeggen dat je met twee laatste plaatsen aan kop staat; dat is nogal wat :-) Om maar niet te spreken van de zin "ongeveer in volgorde van belang", welk belang? Wat ook onjuist is, is de benoeming van de deelnemers als "landen", terwijl dit gebieden zijn. Kortom, leuk voor je eigen hobby-site, maar niet voor in een encyclopedie. Brimz (overleg) 18 okt 2016 10:55 (CEST)
  • Ik vind het ook bronloze fancruft, ook al waren de bedoelingen mogelijk best en zijn er lezers voor, dit past gewoon niet in een encyclopedie. Het is niet meer dan wat bij elkaar verzamelde getalletjes (hopelijk dan wel compleet), met daarin een eigen getrokken conclusie (dus OO). Als er nu voor alles een bron was, dan viel er nog wat te discussieren, maar nu is dit een mooi voorbeeld van Wikipedia is geen alternief voor een eigen website. ed0verleg 18 okt 2016 14:36 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen: Dit artikel geeft enkele statistieken weer van het festival. Dit artikel is trouwens gebaseerd op de artikels Statistieken van het Eurovisiesongfestival en Statistieken van het Junior Eurovisiesongfestival. Deze artikels zouden dan geen fancruft zijn? Er staat nochtans dezelfde informatie in. Dit artikel zal ook steeds verder bijgewerkt worden aangezien er ieder jaar weer meer informatie toegevoegd kan worden. Zo vindt binnen twee maanden de vierde editie van het festival plaats en wordt die informatie weer bij de statistieken toegevoegd. Ezeltje1598 (overleg) 18 okt 2016 14:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dit artikel is vergelijkbaar met de discografie van een artiest. Ter vergelijking daar: de ene gebruiker wil grote discografieën in een speciaal artikel hebben staan, en - als dat dan gebeurd is - komt er vervolgens een tweede gebruiker die de discografie wil verwijderen. Deze statistieken horen bij dit songfestival en verdienen daarom een plaats op Wikipedia. Dat er geen bronvermelding bij staat, is een flauwe redenering. De gegevens in deze lijst zijn heel goed terug te vinden op het internet, en zijn zelf niet discutabel. Ymnes (overleg) 18 okt 2016 16:50 (CEST)
   • Op zich heb je een punt, maar dan moeten wel al die zelf getrokken conclusies eruit zoals waarom meer dan de helft in het Turks zingt. Want dat zijn de dingen waar ik dan graag een bron voor zie. De mening van de schrijver van het artikel kan namelijk aan mijn spreekwoordelijke jeweetwel roesten. ed0verleg 19 okt 2016 08:39 (CEST)
  • Graag verwijderen. Slechts een lading cijfertjes, gepresenteerd in een context van origineel onderzoek. Dat is op wp niet de bedoeling. Wutsje 18 okt 2016 22:47 (CEST)
 • Elke van Meer - wiu - Nederlandse rugbyspeelster, artikel aangemaakt in 2009 en daarna weinig meer mee gebeurd. Tevens aan de zeer magere kant. ARVER (overleg) 18 okt 2016 09:01 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen (want veel moderatoren gooien alle WIU-artikelen na twee weken gewoon weg). ed0verleg 18 okt 2016 14:37 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen waarom mag dit niet als beginnetje bestaan? Ecritures (overleg) 18 okt 2016 17:55 (CEST)
   • Het mag van mij als een beginnetje, maar dan graag eentje die up-to-date is. Artikelen van sporters in hoogtij dagen horen niet aangemaakt worden en 7 jaar lang niet meer bewerkt te zijn. ARVER (overleg) 19 okt 2016 07:57 (CEST)
    • Een encyclopedie is per definitie niet up to date, dus dat kunnen we ook niet vereisen. Zoals ik eerder schreef, mondt deze nominatie vroeger of later uit in een verwijdering, dus is het niet vreemd dat mensen je nu gaan vertellen dat zulke nominaties in hun ogen ongewenste verwijdering van kennis in de hand werken. ed0verleg 19 okt 2016 13:17 (CEST)
 • Nationaal Park Hollandse Duinen - wiu - verwarrend geschreven artikel, laat de lezer vooral met vragen en onjuiste informatie achter. Bijvoorbeeld: bestaat er al een natuurgebied en waarom heet het artikel "Nationaal Park Hollandse Duinen" terwijl het nog geen nationaal park is? Sjoerd de Bruin (overleg) 18 okt 2016 13:24 (CEST)
  • Bronnen gevonden en informatie aangevuld. Het is een nationaal park 'in oprichting'. Moet de titel worden aangepast? Nl maclean (overleg) 20 okt 2016 20:29 (CEST)
 • Stakbabber - ne - Iooryz (overleg) 18 okt 2016 14:42 (CEST)
 • Statistieken van het Eurovisiesongfestival - ne/oo - Waar komt het idee vandaan dat "/61 = aantal deelnames" of het aantal keren dat een startnummer gewonnen heeft relevant is voor opname in een encyclopedie, welke onafhankelijke bron onderschrijft beweringen als "Nederlands is belangrijker dan Spaans op het songfestival" en " Maltees is statistisch de slechtstscorende taal op het Songfestival". Net als de nominatie bovenaan stinkt dit hele artikel mijnsinziens naar orgineel onderzoek. Dat mag best op de eigen site gepubliceerd worden, maar heeft geen plaats in een encyclopedie. Iooryz (overleg) 18 okt 2016 15:22 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik zie geen redenen om een artikel om dit soort verbeterpunten weg te gooien. Belsen (overleg) 18 okt 2016 21:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dezelfde reden als hierboven, discografieën mogen afgesplitst worden van artikelen en dit ligt in dezelfde lijn. Ymnes (overleg) 18 okt 2016 21:33 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - Vooral vanuit het perspectief van de schrijver geschreven, die voornamelijk gewoon wat cijfertjes lijkt te willen geven: wie bepaalt bv. de leeftijdsgrens voor "Jongste deelnemers" en "Oudste deelnemers"? "Startnummer van de overwinning" is grotendeels puur aan toeval toe te schrijven; een trivium zoals de meest winnende lottocombinaties. De cijfers zijn ook geheel niet te vergelijken, aangezien het aantal landen ieder jaar anders is. Wat zegt een statistiek over pakweg een tiende plaats als dat het ene jaar het bijna laatste lied is (zoals in de beginjaren) en het andere jaar net een van de eerste (zoals nu). "Geliefde liedjes" is een POV-titel. Dit heeft maar weinig met statistiek te maken. Er worden appels met peren vergeleken. MichielDMNZoo icon.svg (overleg) 18 okt 2016 22:16 (CEST)
  • Kan om mij weg. Dit soort cijfertjes zijn allemaal al op het net te vinden, bijvoorbeeld hier], een de nota bene in het "artikel" zelf al opgevoerde externe link. Geen reden om dat op wp ook nog te doen. Informatie is niet hetzelfde als kennis en voor resultaten van origineel onderzoek is op wp geen plaats. Wutsje 18 okt 2016 22:51 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen er kunnen best passages aangepast worden, maar zoals de tabellen met aantal deelnames, winst en dergelijk zijn toch best belangrijk en horen toch thuis op een informatiepagina als wikipedia? Waterloo1974 (overleg) 19 okt 2016 09:50 (CEST)
 • Statistieken van het Junior Eurovisiesongfestival - ne/oo - De hele pagina hangt van orgineel onderzoek aan elkaar, en er blijkt geen relevantie uit de tekst. - Iooryz (overleg) 18 okt 2016 15:29 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik zie geen redenen om een artikel om dit soort verbeterpunten weg te gooien. Belsen (overleg) 18 okt 2016 21:23 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Dezelfde reden als hierboven, discografieën mogen afgesplitst worden van artikelen en dit ligt in dezelfde lijn. Ymnes (overleg) 18 okt 2016 21:33 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - De cijfers zijn weinig relevant. "Totaal ontvangen punten" bevat bv. cijfers die zich moeilijk laten vergelijken, omdat niet ieder land ieder jaar meedoet. De landen die het meest meedoen, zullen uiteindelijk hoger komen. België bv., dat niet meer meedoet, kan enkel maar zakken in die lijst. "Van elk land top 5-punten gekregen" is volstrekte willekeur. Wat maakt die top 5-punten meer waard dan top 3? Of top 4? Dat is geen statistiek, maar willekeur. MichielDMNZoo icon.svg (overleg) 18 okt 2016 22:16 (CEST)
  • Mag om mij ook al weg. Zelfde verhaal: origineel onderzoek, alleen cijfertjes, en hier zelfs zonder ook maar één enkele bron. Wp zelf kan in elk geval die bron niet zijn. Wutsje 18 okt 2016 22:52 (CEST)
 • Kira van Horsen - ne - Weinig tot geen bronnen op Google. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 18 okt 2016 16:39 (CEST)

Toegevoegd 18/10: Deel 2[bewerken]

 • Porsche Type 12 - slechte vertaling - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 18 okt 2016 17:07 (CEST)
  • waarvan de bron ontbreekt.. Tulp8 (overleg) 18 okt 2016 17:13 (CEST)
  • Het was duidelijk een machinevertaling van het Engelstalige artikel. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 18 okt 2016 17:16 (CEST)
  • Ik heb het artikel grondig opgeknapt; nominatie overbodig geworden en dus doorgehaald. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 okt 2016 10:26 (CEST)
 • Stichting Boogbrug Vianen - wiuweg: Ik vind deze stichting NE, maar veel informatie die nu in het artikel wordt gezet gaat ook helemaal niet over die stichting maar over de brug zelf. Dat lijkt me wèl een E onderwerp. Het artikel zou dus m.i. herschreven en hernoemd moeten worden tot Boogbrug Vianen of zo iets. En dan zou in een klein regeltje ergens kunnen worden geschreven dat er een stichting is die die brug (en nog 11 andere bruggen) wil behouden. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 18 okt 2016 17:22 (CEST)
  • Die brug heeft al een lemma: Lekbrug. En daarin is al vaak gepoogd veel te veel over de stichting in te voegen. Stichting zelf lijkt mij ook NE en veel meer dan dat er een stichting is, hoeft nou ook weer niet in het hoofdlemma. Voor Voor verwijderen dus - Agora (overleg) 18 okt 2016 17:27 (CEST)
  • Voortschrijdend inzicht: Er zijn twee artikelen aangemaakt over één en dezelfde brug: 1. Viaanse brug (door mij inmiddels hernoemd tot Lekbrug bij Vianen (1936) en flink herschreven, en 2. Vredesbrug (Vianen). En bovendien is er nog het artikel Lekbrug. Van die drie artikelen mag er w.m.b. één overblijven. Daar kan best een zinnetje in komen over de stichting. Maar volgens mij is de stichting zelf niet E genoeg voor een eigen artikel in Wikipedia. Daarom nomineer ik dit artikel nu dus voor verwijdering i.p.v. als wiu. NB Zie ook de discussie op mijn overlegpagina. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 23 okt 2016 15:41 (CEST)
 • Post rem - wiu. Queeste (overleg) 18 okt 2016 20:02 (CEST)
 • IO Pages festival - ne/wiu - Was in een eerder stadium genomineerd voor nuweg, ik heb de nuwegreden in het sjabloon laten staan. ErikvanB (overleg) 18 okt 2016 20:03 (CEST)
 • Get Ready! - Dit artikel bevat wat ik zou willen aan duiden met "fancruft", de tekst is niet objectief en dient grondig herzien te worden om te komen tot een encyclopedische stijl. Voorbeelden: Diezelfde zomer mochten ze op 'Zomerhit' de trofee 'Revelatie van het jaar' in ontvangst nemen en kregen ze de ongelooflijke eer en op verzoek van de King Of Pop zelf, die de jongens al ontmoette in Disneyland in Parijs, om het voorprogramma van het concert van Michael Jackson in Oostende te verzorgen. . Een ander voorbeeld Get Ready! bewandelde nieuwe paden, en waagde zich ook op de stripmarkt. Met succes, want van het eerste album 'De geheimzinnige fan' werden er maar liefst 40.000 stuks verkocht. Uiteindelijk verschenen er 4 strips. Er kwamen zelfs poppen van de jongens op de markt, gebaseerd op de stripverhalen. etc. etc. Elly (overleg) 18 okt 2016 20:10 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Heb al die fan-toevoegingen gewoon terug weggekieperd. Queeste (overleg) 18 okt 2016 20:15 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ook geen reden om dit weg te gooien. Belsen (overleg) 18 okt 2016 21:24 (CEST)
  • Geen fancruft te zien, en slechts een klein beetje niet-neutraal taalgebruik. Geen enkele reden dit ter verwijdering te nomineren. — Zanaq (?) 19 okt 2016 04:26 (CEST)
  • Inmiddels is de fancruft eruit gehaald, met veel dank Queeste. Ik had niet gezien dat het door één gebruiker was toegevoegd, dan had ik het zelf eenvoudig kunnen weghalen. Het artikel is in de huidige vorm een saaie en voor mij totaal oninteressante opsomming van feitjes, maar goed, dat is inderdaad geen reden voor verwijdering. Uitbreiding van het artikel met aandacht voor de muziekstijl, inspiratiebronnen etc. zou mogelijk moeten zijn voor een band die kennelijk al 20 jaar bestaat. Elly (overleg) 19 okt 2016 08:06 (CEST)
 • Alevitische jongeren Nederland AjN - wiu. Queeste (overleg) 18 okt 2016 20:11 (CEST)

Toegevoegd 19/10; af te handelen vanaf 02/11[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 19/10: Deel 1[bewerken]

 • Fossa (anatomie) - wiu - Kattenkruid (overleg) 19 okt 2016 01:28 (CEST)
  • Volgens mij wel relevant, maar behoeft uitbreiding, bijvoorbeeld door het noemen van een paar voorbeelden. Fred (overleg) 19 okt 2016 16:00 (CEST)
 • Vredesbrug (Vianen) - wiu - Ik heb serieuze twijfel of dit de officiële naam is van deze brug. Verder vind ik dat er onevenredig veel aandacht is voor de nominatie als vredesbrug. (NB Hierboven heb ik het artikel Stichting Boogbrug Vianen genomineerd, dat door dezelfde persoon is aangemaakt. Hieronder nomineerde ik inmiddels ook het artikel Lekbrug.) Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 okt 2016 10:43 (CEST)
  • Inmiddels zie ik dat er twee artikelen zijn aangemaakt over één en dezelfde brug. Het andere artikel is Viaanse brug, dat ik inmiddels heb hernoemd tot Lekbrug bij Vianen (1936). Ik heb daarom mijn wiu-nominatie vervangen door een samenvoegnominatie. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 23 okt 2016 12:27 (CEST)
 • Module:Zandbak/Larske en Module:Zandbak/Larske/Test1 - 2 modules die niet werken, en enkel scriptfouten geven. Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 19 okt 2016 11:06 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen, op Module:Zandbak staat het volgende:
   "Wanneer een script voor een langere duur getest moet worden, of je zelf vaker wat wil testen, of de Module:Zandbak actief in gebruik is, kun je ook tests uitvoeren in subpagina's van Module:Zandbak."
   "Verzoek dan na testen op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Direct te verwijderen tot verwijdering van de subpagina.".
  De pagina's zijn aangemaakt door een gebruiker die verder geen bijdragen aan dit project heeft gedaan. Een jaar testen lijkt mij wel genoeg. Sjoerd de Bruin (overleg) 19 okt 2016 13:17 (CEST)
 • Regenbogenbunt -wiu- Voornamelijk een onopgemaakte tracklist. Fred (overleg) 19 okt 2016 12:00 (CEST)
 • Hoogeland (gemeente) - voorlopig nog even weg; erg speculatief. Ik begrijp uit diverse nieuwsmedia dat de bestuurders er nog helemaal niet uit zijn hoe de gemeentelijke herindeling precies gaat verlopen; laat staan wat de definitieve naam van de nieuwe gemeente(n) wordt. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 19 okt 2016 12:08 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen, de vier gemeenten hebben voor elkaar gekozen en de provincie vindt het prima, daar is niets speculatiefs aan. De naam staat nog niet definitief vast, maar mocht die anders worden dan kan dat worden opgelost met de knop titelwijzigen. Peter b (overleg) 20 okt 2016 11:57 (CEST)
  • Het is wel veel gespeculeer en er wordt veel verwacht, er is blijkbaar weinig concreets aan deze voorgestelde fusie. Voorlopig is het dus alleen maar een voorstel van de gemeenten zelf. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2016 12:15 (CEST)
   • Ik heb de tekst aangepast. Hoogeland is de werknaam voor het ingezette fusietraject. Zo moet het kunnen, lijkt me.Otto S. Knottnerus (overleg) 21 okt 2016 16:51 (CEST)
  • Er is weinig speculatiefs meer aan de totstandkoming van deze fusiegemeente, nu de vier afzonderlijke gemeenteraden ermee hebben ingestemd. Dat begrijp ik uit diverse nieuwsmedia; eentje heb ik als bron toegevoegd. Apdency (overleg) 22 okt 2016 11:29 (CEST)
   • Ik weet nog geen 10 jaar geleden dat Zeevang, Graft-De Rijp en Schermer zouden gaan fuseren. Er waren ook pogingen om Beemster er bij te betrekken. Die fusie is er nooit gekomen ook al hadden Zeevang en Schermer al getekend. Graft-De Rijp stapte plotseling er uit en de hele deal ging niet meer door. Twee jaar geleden zijn uiteindelijk Zeevang en Edam-Volendam gefuseerd, vorig jaar Alkmaar met Graf-De Rijp en Schermer en recentelijk praten Purmerend en Beemster over een fusie. Fusies kunnen dus ook na het tekenen nog afgeblazen worden, zeker als er nog twee jaar tussen het tekenen en de daadwerkelijk fusie zit. Dqfn13 (overleg) 22 okt 2016 11:40 (CEST)
    • Nee, we kunnen niet zéker weten of die gemeente Hoogeland daadwerkelijk zal ontstaan. Ik durf ook niet met 100% zekerheid te zeggen dat er daadwerkelijk een brexit zal plaatsvinden. Wel wijst alles erop. En ook indien het niet tot een gemeente Hoogeland of een brexit zou komen: we schrijven over allerlei dingen waar in verschillende bronnen veel over gezegd en geschreven wordt of is, ongeacht wat ervan geworden is. We hebben zelfs een Categorie:Niet-gerealiseerd project voor zaken waarvan het definitief niet gekomen is. Apdency (overleg) 22 okt 2016 15:21 (CEST)
 • Bob Zecha - ne - Wat maakt een krijgsgevangene relevant voor een encyclopedie? De beide bronnen werken niet meer en aan de titels te zien moeten het lokale kranten betreffen, die schrijven uiteraard wel over een lokale inwoner die de 100 is gepasseerd. Dqfn13 (overleg) 19 okt 2016 12:18 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Met alle respect voor de man, zonder relevante en encyclopedische informatie is hij NE. Oskardebot (overleg) 19 okt 2016 12:44 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Bronloos gebabbel en verder eens met nominator. Malinka1 (overleg) 19 okt 2016 14:51 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen per Oskardebot en Malinka1 JoostB (overleg) 22 okt 2016 10:57 (CEST)
 • Marco maas - NE/Promo - Geen onafhankelijke bronnen die relevantie aantonen. Tekst niet encyclopedisch, promotisch getint en bevat sluikreclame. Titel niet in orde. EvilFreD (overleg) 19 okt 2016 12:23 (CEST)
 • Greenyard Foods - reclame Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 19 okt 2016 14:20 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Verbeteringen zijn altijd welkom, maar het lijkt mij in zijn huidige toestand een neutrale beschrijving van het bedrijf. Goed vergelijkbaar met bijvoorbeeld de pagina van concurrent Bonduelle S.A.--Donar Reiskoffer (overleg) 20 okt 2016 09:12 (CEST)

Toegevoegd 19/10: Deel 2[bewerken]

 • G.S.S.V. Tjas - ne - In 2014 nog verwijderd als NE. Volledig nieuwe tekst en dus ook volledig nieuwe beoordelingsnominatie. Omdat het een lokale vereniging betreft, zonder enige landelijke intenties lijkt deze vereniging mij volledig onrelevant voor de encyclopedie. Dqfn13 (overleg) 19 okt 2016 15:02 (CEST)
  • Ik zie wel wat aanknopingspunten voor E-waarde: zo'n halve eeuw oud en schijnbaar ook leden die zijn doorgebroken naar het topschaatsen. Ik vergelijk het verder voor het gemak maar even met het studentenroeien (vb. A.U.S.R. Orca). Sonty (overleg) 19 okt 2016 15:15 (CEST)
 • Women on the web - ne/wiu - niet elke vereniging is relevant voor opname, en uit deze tekst blijkt nog niet waarom deze vereniging opgenomen zou moeten worden in de encyclopedie - Iooryz (overleg) 19 okt 2016 15:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Een vereniging van beperkte omvang en zonder encyclopedische relevantie. Fred (overleg) 19 okt 2016 15:58 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Mee eens dat niet elke vereniging beschreven hoeft te worden op Wikipedia. Maar deze 20-jarige vereniging komt hier volgens mij wel voor in aanmerking. Ik heb het artikel wat uitgebreid en voorzien van een aantal bronnen. Graag hoor ik of hiermee de relevantie voldoende is aangetoond. Alice2Alice (overleg) 20 okt 2016 11:22 (CEST)
 • De 4e Musketier NE, lijkt meer op propaganda van een groep gelovigen. Nuvola apps bug.pngalgont overleg 19 okt 2016 15:22 (CEST)
Is een tamelijk bekende beweging binnen christelijk Nederland, zal nog wat bronnen zoeken waaruit dat blijkt. De promotint heb ik in elk geval al een stuk doffer gemaakt. Apdency (overleg) 19 okt 2016 15:29 (CEST)
Voor Voor verwijderen De encyclopedische relevantie ontgaat me geheel. Overigens een slechts enkele jaren oude beweging. En, hoewel ook de katholieken gewoonlijk tot de christenen worden gerekend: In die kringen is de beweging helemaal niet tamelijk bekend, wat deze term dan ook moge betekenen. Artikel bevat ook POV, zoals: Stoorvogel ervoer vanuit zijn persoonlijke leven eenzaamheid en zag dat deze emotie bij meer mannen leefde. Dat kan natuurlijk zijn persoonlijke point of view zijn, maar het wordt geenszins door feiten gestaafd, het enige feit is dat hij dat zag, maar zulks is niet encyclopedisch te noemen. Fred (overleg) 19 okt 2016 15:53 (CEST)
Ik heb nog wat over kritiek toegevoegd en wat bronnen erbij zoals beloofd, en constateer tot mijn niet-verbazing dat het "Mij zegt het niets dus dan moet het wel NE zijn"-glas ondertussen weer rijkelijk is geheven. Bij katholieken bekend? Ja, ja. (Hoe kun je trouwens ontkennen dat iets een eigenschap heeft als je niet weet wat die eigenschap betekent?) Apdency (overleg) 19 okt 2016 20:02 (CEST)
Die eigenschap (tamelijk bekend) is dan ook betekenisloos, namelijk een wezelwoord (weaselword). Van de door jou genoemde bronnen is er één niet-onafhankelijk, en de andere is een -overigens zeer kritische- quote van een enkele katholiek. Dat is iets anders dan tamelijk bekend. Fred (overleg) 19 okt 2016 21:37 (CEST)
Tegen Tegen verwijderen Na de laatste wijzigingen is het imo neutraal genoeg en E-waardig, al had ik er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Koos van den beukel (overleg) 19 okt 2016 20:13 (CEST)
Voor Voor verwijderen In huidige vorm leest het ondanks de kritische noot nog teveel als propaganda, dit door het bronloze' al miljoenen opgehaald' en 'duizenden deelnemers'. Als ik Fred goed begrijp vindt ook hij, dat het woord Christelijk hier te algemeen is. Als het initiatief uit de Evangelische kerk komt benoem dat dan ook. Daarbij, de twee gevonden hits uit een zoekopdracht zeggen mij nagenoeg niets. Ldhank (overleg) 20 okt 2016 07:30 (CEST)
Ja, dat is goed begrepen. Er wordt naar christendom in zijn algemeenheid verwezen, maar de grootste groeperingen in het NL christendom (RK en PKN), en bovendien nog een aantal kleinere kerkgenootschappen, zullen zich in initiatieven als hier beschreven vermoedelijk niet herkennen. Fred (overleg) 20 okt 2016 20:38 (CEST)
Dus: "tamelijk x" is verdacht, maar "vermoedelijk y" kan wél. Interessant. Anderzijds heeft deze zijsprong over kleur niet veel te maken met het al dan niet E zijn van dit onderwerp, dus daar ga ik nu niet op door.
Ldhank heeft maar voor de helft gelijk wat de bebronning betreft: "duizenden" komt uit een onafhankelijke bron. Voor de 'miljoenen' aan geld geldt dat (nog) niet. Zie ook hieronder. Apdency (overleg) 21 okt 2016 19:22 (CEST)
Opmerking Opmerking Die 'miljoenen', daar kan inderdaad wel een bron bij. 'Duizenden deelnemers' is dat promo? Voetbalwedstrijden en de vierdaagse trekken er tienduizenden en zijn dus veel populairder. Koos van den beukel (overleg) 20 okt 2016 11:34 (CEST)
Klopt, die miljoenen kunnen best een bron gebruiken; ook zou het gewoon weg kunnen, want essentieel is het niet om het te vermelden. Ik zal ook Evert100, aanmaker van het artikel over de initiatiefnemer van 4M, even pingen; misschien weet hij meer te vertellen. Apdency (overleg) 21 okt 2016 19:22 (CEST)
Ik heb nog wel wat toegevoegd, maar volgens mij is het artikel vrij compleet. Het onderwerp is zeker E. Achterban van 4e Musketier is vrij synchroon aan EO-achterban, dus zeker niet alleen evangelisch, ook veel deelnemers van kleine gereformeerde kerken en Gereformeerde Bond. (Ben ooit één keer op een dag geweest, maar stamboomwerpen om je mannelijkheid te bewijzen is toch niet direct iets voor mij, dan liever een avond rummikubben. Evert100 22 okt 2016 21:06 (CEST)
 • Stichting Mondzorg -reclame- STMZ over Stichting Mondzorg. Rare woorden als outreach, marketingtaal, trivia en überhaupt een NE-stichting die beter de eigen website kan benutten om naamsbekendheid te genereren. Fred (overleg) 19 okt 2016 15:51 (CEST)
  • Ook Wat alle medewerkers gemeen hebben dat ze mondzorg-professionals zijn en van mensen houden, dit diskwalificeert andere mondzorgers.Tulp8 (overleg) 19 okt 2016 15:57 (CEST)
 • Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) - wervend door oa. het gebruik van links in de tekst (je kunt direct lid worden) - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 19 okt 2016 15:58 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Ook ZP en reclame, want aangemaakt door werkneemster van deze vereniging. Fred (overleg) 19 okt 2016 16:02 (CEST)
 • Nanja van den Broek - wiu - Vrijduiker. Ik kan weinig bronnen vinden en wat ik kan vinden, kan ik niet op betrouwbaarheid schatten. Iemand anders? Sander1453 (overleg) 19 okt 2016 16:46 (CEST)
  • relevante bronnen zijn de website van de dutch freediving association (www.dfa.nu) waarop de records vermeld staan en website van AIDA international,www.aidainternational.org, de bond die de records verifieert en de ranking op zijn site heeft. Ik weet alleen niet hoe deze bronnen toe te voegen. Iemand anders? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Judith van de griendt (overleg · bijdragen)
   • Nationaal recordhoudster in haar discipline mag blijven. Bouwmaar (overleg) 21 okt 2016 20:13 (CEST)

Toegevoegd 19/10: Deel 3[bewerken]

 • Orange Glow - NE: 4 platen, waarvan 2 in eigen beheer Kameraad Pjotr 19 okt 2016 16:48 (CEST)
  • Tegen Tegen De andere twee platen zijn uitgegeven bij een dochter van en gedistribueerd door Konkurrent, nota bene met name genoemd op Wikipedia:Relevantie/Muziek. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 19 okt 2016 18:54 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Ik heb het gehele artikel herschreven. Belsen (overleg) 19 okt 2016 19:05 (CEST)
   • Dus het simpelweg uitbrengen van een plaat, bij een officieel platenlabel, is tegenwoordig voldoende om in een encyclopedie te komen... Weten we dat ook weer. Zo kunnen we inderdaad alle schrijvers met één boek en bandjes/wannabeezangers met één album (of is een single al voldoende?) ook allemaal opnemen. Vergeten we voor het gemak dat al die mensen niets meer willen dan zoveel mogelijk producten verkopen en dus eigenlijk allemaal zzp'ers zijn. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2016 11:48 (CEST)
    • Ze worden al wel genoemd in de Muziekencyclopedie, dus in een gezaghebbende externe bron op dit gebied. Daarmee is er voldaan aan een belangrijke voorwaarde wat betreft E-waardigheid. Verder zijn er zo veel artikelen van dit "niveau"... die ook maar allemaal weg doen vanwege NE? (Ach, deze discussie kan hier zowat elke week wel minstens één keer worden gevoerd, en het zijn toch altijd weer dezelfde (non-)argumenten voor en tegen.) De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 13:01 (CEST)
     • En die discussie komt er alleen maar omdat de eisen bij bands (en een paar andere onderwerpen <kucht>voetbal</kucht>) veel te laag liggen. Ik redeneer altijd: is het onderwerp over 5 jaar nog steeds relevant/bekend genoeg? Als het antwoord met vrij grote zekerheid nee is, dan is het niet relevant genoeg voor opname. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2016 13:04 (CEST)
      • De band heeft grote optreden vanaf 2004 en twee albums uit, waarvan de eerste uit 2008, schijnbaar veel indruk maakte. Dat is al ruim meer dan 5 jaar. Er zijn ook voldoende bronnen en zelfs afwisselende bronnen én een vermelding bij MCN. De belangrijke keervraag is: waarom niet? Belsen (overleg) 20 okt 2016 22:14 (CEST)
 • Trappers hoogezand -NE- Linkspam voor NE-scoutinggroep. Fred (overleg) 19 okt 2016 17:36 (CEST)
  Het artikel zoals het nu is, is inderdaad onvoldoende voor een langdurig verblijf in deze encyclopedie. Bij deze wil ik de nominator nogmaals oproepen om het fatsoen te hebben om de aanmaker van een artikel (en eventueel de belangrijkste bewerkers) te informeren over de nominatie van hun artikel. Hij is hier al meerdere keren op aangesproken op zijn overlegpagina, maar dit kwartje lijkt niet te vallen. Ik heb het nu zelf gedaan, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 19 okt 2016 18:47 (CEST)
  • Een mens kan wel eens wat vergeten, dat heeft met fatsoen niets van doen. Los daarvan, zo keurig verzorgd was het oorspronkelijke artikel -niet meer dan linkspam voor een NE-vereniging- nu ook weer niet. Fred (overleg) 19 okt 2016 21:38 (CEST)
   Ja, maar jij vergeet het wel opvallend vaak, samen met een paar andere vaste gebruikers die heel geregeld artikelen op deze beoordelingslijst zetten. Een mens kan wel eens wat vergeten vind ik dan iets te makkelijk je ervanaf maken. De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 14:56 (CEST)
   • Indien de procedure niet is gevolgd dat is de nominatie ongeldig. Alice2Alice (overleg) 20 okt 2016 16:16 (CEST)
  • Wat een onzin, we zijn hier niet om procedures te volgen, we zijn hier om een encyclopedie te maken, als je graag procedures wil toetsen dan kun je beter een andere hobby zoeken, als iets weg moet dan mag dat ook zonder proceduregedoe. Een ieder heeft twee weken om desgewenst zo'n lemma op te knappen, en hier is dat volstrekt overbodig want het blijft ook dan NE. Peter b (overleg) 23 okt 2016 12:34 (CEST)
    • Het is en blijft een uiterst slordige linkspam over een NE-onderwerp. Op of over het randje van nuweg en zelfs op of over het randje van misbruik van de encyclopedie, cq vandalisme. Bovendien is er de bot. Die is er niet voor ongeldige nominaties. De kwaliteit van deze "bijdrage" is overigens dermate bedroevend dat deze schadelijk is voor een encyclopedie. Fred (overleg) 20 okt 2016 20:40 (CEST)
 • Maculopapulaire uitslag - slechte vertaling enz. - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 19 okt 2016 20:17 (CEST)
 • Maanvoorouders - NE en binnen welke strekking van de theosofie komt deze term voor? Kameraad Pjotr 19 okt 2016 20:31 (CEST)
  • Google leert dat die term binnen de theosofie wel voorkomt. Of die een eigen artikel behoeft dan wel in een groter artikel over theosofie moet worden geplaatst, daarover zou te discussiëren zijn. Fred (overleg) 19 okt 2016 21:40 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Aangezien de auteur me benaderde wegens deze nominatie, zal ik mijn mening maar geven. Persoonlijk hou ik mij helemaal niet met het betreffende onderwerp bezig, maar deze nominatie vind ik overbodig: 1) er zijn bronnen opgegeven; 2) het gaat kennelijk om een begrip uit het werk van Blavatsky, een belangrijke naam binnen de moderne esoterie; 3) indien neutraal geschreven en geput uit bronnen, kan zo'n begrip best afzonderlijk uitgelegd worden, zoals dat ook gebeurt bij talloze andere aspecten van stromingen, theorieën en filosofieën van personen. Dat is onder andere het geval bij Archonten (zie ook onderhavig artikel), Monade, Enneade, De magiër en Thelema. Zulke uitsplitsingen zijn kennelijk (m.i. terecht) geoorloofd op Wikipedia, ook al zijn de artikeltjes aan de magere kant. Als Maanvoorouders weg moet, dan moeten we een grootschalige schoonmaakactie beginnen, die evenwel leidt tot een verschraling van het aanbod. Incorporatie bij grotere artikelen is nog altijd beter dan simpelweg verwijderen. Groeten, Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 19 okt 2016 22:24 (CEST).
  • Voor Voor verwijderen in deze staat. Op zich kan ik mij wel iets voorstellen bij datgene wat Kiro Vermaas zegt. Dit artikel ontbeert echter echt iedere noodzakelijke context. Er wordt niets gezegd ovee Blavatsky, helemaal niets over het zeer omstreden karakter en inhoud van The Secret Doctrine. Hedendaagse theosofen hebben vaak een vorm van plaatsvervangende schaamte bij dit soort opvattingen van Blavatsky. Dat is ook geen wonder, want lees hier een deel van de oorspronkelijke tekst over de Maanvoorouders. Pas als dit artikel veel meer historische context heeft kan het behouden worden. Renevs (overleg) 19 okt 2016 23:12 (CEST)
Ik heb de auteur van het artikel ook op die context gewezen en hoop dat er iets zal veranderen. Kiro Vermaas Alchemic circle FMA alt black-white-transparent.svg 19 okt 2016 23:45 (CEST)
 • BAART (dispuut) - NE / wiu - er wordt wel heel erg veel bijgesleept om het maar te kunnen duiden. Maar uiteindelijk blijft het een NE studentendispuut wat onderdeel was van een grotere maar kortbestaande studentenvereniging. - Agora (overleg) 19 okt 2016 20:47 (CEST)
  • Het dispuut onderscheidde zich door grote belangstelling voor media en populaire cultuur. Leg uit. Wikiwerner (overleg) 19 okt 2016 21:42 (CEST)
 • Bolle Talkers - NE - Anderhalve maand oude YouTube-serie geen encyclopedische relevantie bespeurbaar. Ronnie PG (overleg) 19 okt 2016 21:43 (CEST)
 • Incabloc - wb / ne / wiu - Relevantie blijkt hier ook allerminst uit, op z'n minst verwacht ik er achter te komen welke merken dit product kopen. Door de beperkte uitleg komen we er dus onvoldoende achter wat het nou echt is en wat de relevantie van dit merk is. Dqfn13 (overleg) 19 okt 2016 22:04 (CEST)
 • Bizzy Blaze, bronloos artikel over een rapper. Geen andere bronnen op internet gevonden voor zijn CD's, lijkt mij derhalve niet encyclopedisch, zie WP:REL. Elly (overleg) 19 okt 2016 23:51 (CEST)
  • ARtikel is verbeterd, relevantie voldoende aangetoond, daarom wiu doorgehaald. Elly (overleg) 23 okt 2016 12:23 (CEST)

Toegevoegd 20/10; af te handelen vanaf 03/11[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 20/10: Deel 1[bewerken]

 • Jilt Groenendal. NE – Eerste versie van het artikel bestond voor 98% uit tekst die letterlijk van een website was overgenomen. Deze is wegens auteursrechtenschending onzichtbaar gemaakt. Uit het restant blijkt op geen enkele manier dat het onderwerp van dit artikel encyclopedisch significant is. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 20 okt 2016 01:11 (CEST)
Geboren in 1946 en afgestudeerd in 1995? De eeuwige student blijkbaar Flag Denmark Bornholmsflaget.svg  Rodejong  ¯\_(ツ)_/¯ ✉️ @     🕘 20 okt 2016 01:58 (CEST)
Of pas later in zijn leven gaan studeren. Magere Hein (overleg) 20 okt 2016 09:26 (CEST)
Hoe komt het dat de kunstenaars Wikipedia ontdekt hebben? Wikiwerner (overleg) 20 okt 2016 23:26 (CEST)
 • Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur - Deze pagina stond als gecontroleerd gemarkeerd, maar is of NE of anders verre van af. Toth (overleg) 20 okt 2016 04:10 (CEST)
  • Goed dat je dat opmerkte. Artikel kan in deze vorm inderdaad absoluut niet door de beugel. Ik heb degene die het artikel heeft gemarkeerd, daar ook even op aangesproken. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 20 okt 2016 07:52 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Het artikel is al eerder verwijderd (nuweg en wiu) Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 22 okt 2016 03:32 (CEST)
 • Zelfbevlekking - NE/wiu - Verwijst naar de volgens Van Dale verouderde betekenis. Thans heeft de term enkel nog de figuurlijke betekenis van 'egotripperij'. Scheve redirect dus. Voorts is Wikipedia geen woordenboek, dus heeft het ook niet voor te schrijven hoe een woord gebruikt zou moeten worden. EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 08:38 (CEST)
Overigens is de doorverwijzing zelfs in de verouderde betekenis scheef. Zelfbevrediging duidt níet uitsluitend op de mannelijke vorm van masturbatie, bovendien gaat het artikel waar naar verwezen wordt niet uitsluitend over masturbatie, maar over een seksuele handeling die zowel door de man zelf als door een partner uitgevoerd kan worden. De redirect is dus tamelijk ondoordacht (wat trouwens niet zo verrassend is, want de aanmaak van de redirect was een WP:PUNT-actie n.a.v. deze discussie). EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 08:44 (CEST)
Ik heb de redirect inmiddels gewijzigd in een doorverwijspagina. Elly (overleg) 20 okt 2016 09:46 (CEST)
Hoe kom je er toch bij dat zelfbevlekking zich beperkt tot (of "met name" betrekking heeft) op één geslacht? EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 10:04 (CEST)
<humorwaarschuwing> Tja, dan komen wij op het gevaarlijke gebied van WP:OO. Volgens mijn eigen onderzoek aan een minimale onderzoekspopulatie maken vrouwen geen vlekken tijdens masturbatie en mannen wel. Bovendien wisten de dokters (100% mannen) die in de puriteinse tijd schreven hoe slecht zelfbevlekking wel niet was, er niets van dat vrouwen ook aan zelfbevrediging deden. </humorwaarschuwing> Onanie, synoniem voor zelfbevlekking, betreft alleen mannen, volgens onze eigen onvolprezen Wikipedia en andere bronnen. Dat is een betere betekenis van zelfbevlekking dan aftrekken en ik heb dat dan ook gewijzigd in de doorverwijspagina. Daarmee is de scheefheid ook opgeheven. Elly (overleg) 20 okt 2016 11:02 (CEST)
[18] [19] [20]
Ook onanie is hartstikke scheef, en bovendien is Wikipedia een zeer onbetrouwbare bron. EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 11:27 (CEST)
Knap gevonden, die dokters wisten het toch! Althans sommige. Ik ga nu verder werken aan de hoofdnaamruimte. Maar eerst aan mijn herfsttuin, nu het niet regent. Elly (overleg) 20 okt 2016 11:39 (CEST)
Enfin, nu hebben we dus een DP met één nuttige verwijzing en één verwijzing die nooit geblauwificeerd gaat worden. Egotripperij is namelijk geen fenomeen dat zich anders laat beschrijven dan een ander woord voor zelfingenomenheid. Zelfingenomenheid is geen ziekte, geen psychologische noch een filosofische term, het is geen onderwerp waar je studies naar verwacht, geen natuurverschijnsel en geen persoonlijksheidsstoornis. Het is niet meer dan een term waarmee men iemands instelling beschrijft. Wikipedia is geen woordenboek maar een encyclopedie, en beschrijft aldus fenomenen en niet woorden (maar wel soms de etymologie van een woord waarmee een fenomeen aangeduid wordt, als dat relevant is). Ook de DP is daarmee een woordenboekdefinitie en hoort aldus niet thuis in een encyclopedie. Tenzij aannemelijk gemaakt kan worden dat er degelijke invulling gegeven kan worden aan het lemma egotripperij. EvilFreD (overleg) 20 okt 2016 11:53 (CEST)
Goed punt. Overigens snijdt Elly's argument over vlekken maken tijdens masturbatie ook geen hout. Volgens het WNT betekent bevlekking in zelfbevlekking namelijk "bezoedeling, en de onreinheid als gevolg daarvan", in aansluiting op de tweede betekenis van bevlekken: "bevuilen, bezoedelen, zonder dat bepaald aan vlekken wordt gedacht". Het gaat dus niet om letterlijke maar om 'morele' vlekken. Marrakech (overleg) 20 okt 2016 17:51 (CEST)
Ik denk dat voor dit soort woorden de nodige vraagtekens gezet kan worden bij de interpretatie van oude bronnen, vanwege de preutsheid. Zie bijvoorbeeld dit interessante essay over de eerste van Dale 1872. Met name dit woord komt daarin aan de orde. Ik blijf er overigens bij dat zelfbevlekking in de oude betekenis alleen voor mannen/jongens gebruikt werd, op misschien een enkele - moreel gebruikte - versie na. Elly (overleg) 21 okt 2016 16:13 (CEST)
 • Trenergy Fietsen - ne - een bedrijf Tulp8 (overleg) 20 okt 2016 09:27 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Geen productiebedrijf, maar een merk van een importeur dat bovendien pas enkele jaren bestaat. De fietsenfabrieken staan in China. Én POV: heeft naam gemaakt op de Nederlandse markt, zonder dat met harde cijfers toe te lichten, overigens. Fred (overleg) 20 okt 2016 11:46 (CEST)

Toegevoegd 20/10: Deel 2[bewerken]

 • Boruto - wiu - nog te weinig bekend over de Anime/Manga aangezien de anime pas over enkele maanden uit komt Kattenkruid (overleg) 20 okt 2016 18:06 (CEST)
 • Rick Waltmann - reclame/ne - Weinig bronnen op Google en promotioneel geschreven. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 20 okt 2016 18:55 (CEST)
 • Wiwilí - weg - Overbodige doorverwijspagina, omdat de genoemde twee gemeenten nog geen artikel hebben op nlwiki. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2016 19:46 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Zijn E onderwerpen, waarnaar ook al verwezen wordt. Na verwijdering kan er een artikel aangemaakt worden waarnaar dan niet verwezen wordt. Wikiwerner (overleg) 20 okt 2016 21:09 (CEST)
   • En het desambigueren gebeurd normaal gesproken pas als er een tweede artikel van een gelijke naam komt. Schepen zijn hierop sinds dit jaar de enige uitzondering, tenzij we ook andere onderwerpen bij voorbaat gaan desambigueren. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2016 21:14 (CEST)
    • Moest even zoeken, maar ik neem aan dat je op deze peiling doelt? Die gaat over het toevoegen van termen tussen haakjes zonder dat hier een noodzaak voor is. Als er een verband is met deze dp ontgaat die me. ♠ Troefkaart (overleg) 21 okt 2016 00:51 (CEST)
  • Voldoet op alle punten aan de eisen die aan een dp worden gesteld, zie sjabloon:dp, maar het schrijven van dit bericht kost al meer tijd dan het maken van deze dp, alle extra tijd is verspilling, maar ieder zijn ding. ♠ Troefkaart (overleg) 20 okt 2016 21:27 (CEST)
   • Toch nog maar wat meer tijd verspillen aan deze nonsens, omdat ik het vermoeden heb dat dergelijke nominaties vaker voorkomen. Volgens het sjabloon dat geplakt is door de sjablonenplakker moet de dp verbeterd worden, maar ik zou niet weten hoe. Meer links die betrekking hebben op Wiwilí ken ik niet en de omschrijving van de betekenissen plus de bijbehorende verwijzingen, "eisen" van eerder aangehaald sjabloon, lijken me afdoende en correct. De motivatie van de nominator is gebaseerd op zijn/haar persoonlijke mening aangaande dp's en dat is geen reden voor verwijdering, want overbodig is ze ze zeker niet. Ik ken geen richtlijn die stelt dat er tenminste een blauwe link op een dp moet staan. Het moeten aanmaken van een artikel kan geen eis zijn om een ander te behouden. ♠ Troefkaart (overleg) 21 okt 2016 01:42 (CEST)
  • Ik kom wel supervaak en veel dp's tegen met 1 blauwe en een of meer rode links. Van mij hoeft deze niet per se weg, maar we moeten ze ook niet eindeloos gaan aanmaken. Maar wellicht maakt iemand een van de links blauw de komende veertien dagen ;-) ed0verleg 20 okt 2016 22:50 (CEST)
   • Zodra er een fatsoenlijk artikel staat op een van de twee pagina's trek ik deze nominatie in, zoals ik voorheen ook vaak genoeg gedaan heb. Dqfn13 (overleg) 20 okt 2016 22:55 (CEST)
    • Dus je nomineert vaker dp's waar helemaal niets mis mee is? Worden die dan ook verwijderd? Dat zou me verbazen, de dp is namelijk helemaal niet overbodig, van beide Wiwilí's waren er verwijzingen naar wat nu (nog?) de dp is. Ik constateer dit, maak een dp en corrigeer de links. Potentieel probleem zoals Wikiwerner al schrijft opgelost, tot je het kennelijk weer wil herstellen. Als hier logica achter zit ontgaat het me. ♠ Troefkaart (overleg) 20 okt 2016 23:30 (CEST)
     • Hier zit het ene regeltje het andere in de weg. Het regeltje geen dp's met enkel rode links ten opzichte van het regeltje artikelen zo snel mogelijk laten verwijzen naar het juiste artikel. Maar Troefkaart geeft hier wel een valide reden om vroegtijdig dp's aan te maken, daar ga ik wel in mee. ed0verleg 21 okt 2016 09:14 (CEST)
      • @Troefkaart, ja ik nomineer wel vaker en ze worden ook regelmatig verwijderd. De regel is namelijk nog altijd: er komt pas een dp of een desambiguatie als er twee of meer artikelen zijn met eenzelfde naam. De dp geeft namelijk weinig tot geen extra informatie over wat de lezer wilt lezen. Er is dus nu ergens een blauwe link en de lezer komt dan op een dode pagina, want er wordt geen extra informatie gegeven anders dan dat er twee plekken met eenzelfde naam zijn en men kan ook niet ergens verder lezen. Dqfn13 (overleg) 21 okt 2016 12:06 (CEST)
       Je hebt uiteraard volkomen recht op jouw persoonlijke opvatting hierover, maar die gebruiken als argument om een verwijdernominatie door te drammen kan denk ik gelden als een vorm van projectverstoring. De Wikischim (overleg) 21 okt 2016 12:38 (CEST)
       Dat het mogelijk projectverstorend is, is jouw mening. Ik doe alleen wat al veel vaker (en ik ben echt niet de enige) gedaan is. Dqfn13 (overleg) 21 okt 2016 12:42 (CEST)
       Van een richtlijn hierover ben ik niet op de hoogte, misschien dat jij of iemand anders die kan melden hier. Wat ik nu wel weet is dat je de bedoeling van dp's niet snapt. "Er is dus nu ergens een blauwe link"... Nee, daarom heb ik juist een dp aangemaakt, om foute links nu en in de toekomst op te kunnen sporen. ♠ Troefkaart (overleg) 21 okt 2016 17:41 (CEST)
       Oh, wat een boefje is het toch, hij/zij geeft hier zelf aan niet op de hoogte te zijn van een afspraak over dp's met alleen rode links. Dus naast een verkeerde motivatie voor verwijdering, want niet overbodig, niet op de hoogte zijn van de functie van een dp, want geen blauwe links behalve degene die hij/zij zelf gemaakt heeft, is er nu ook, ik kan het niet anders noemen, liegen over een niet bestaande regel. Het zou je sieren deze beschamende vertoning te staken en je nominatie direct in te trekken, met als bewerkingssamenvatting "ik moet me niet bemoeien met zaken waar ik niets van weet".
  • Tegen Tegen verwijderen - Geheel per Wikiwerner en Troefkaart; dat een DP alleen maar rode links bevat maakt helemaal niets uit, zolang de links als zodanig maar zinvol zijn. Dit is weer het zoveelste voorbeeld van een uit de lucht gegrepen argument om dingen te verwijderen waar niets mis mee is. De Wikischim (overleg) 20 okt 2016 23:51 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - dit is het zoveelste voorbeeld van onnodig onzakelijk discussiëren. Dat je het met elkaar oneens bent, prima, dat je daar dramatisch over doet, niet prima. Vinvlugt (overleg) 21 okt 2016 08:16 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - erbarmelijke dp, vermoedelijk aangemaakt uit copycat-gedrag zonder ook maar enig benul waar het over gaat. Sonty (overleg) 21 okt 2016 19:27 (CEST)
  • Zo, opgelost! KroySquare.jpgDirkVE overleg 22 okt 2016 10:25 (CEST)
 • Nijdam (familie) - ne - gewoon een familie als zoveel andere. Relevantie blijkt niet uit de bron, die van de familie zelf is. Marrakech (overleg) 20 okt 2016 23:09 (CEST)
  • "Stamvader van de Nijdams is Willem Willems (de Oude) Nijdam [...] zoon van Willem Gerbensz Nijdam en Syts Idsdr Roorda." Uh? Magere Hein (overleg)

Toegevoegd 21/10; af te handelen vanaf 04/11[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 21/10: Deel 1[bewerken]

KLM DelftBlueHouses.PNG
 • Lijst met KLM Delfts blauwe huisjes - NE? Als schrijver over rijksmonumenten vind ik dit wel een aardige lijst, aan de andere kant is dit slechts een van de vele bedrijfsspaaracties. De uitgave is wellicht interessant genoeg om te vermelden als detail in het artikel over de KLM, maar wat is de encyclopedische relevantie van deze opsomming? Wikipedia is geen verlengstuk van de bedrijfswebsite, die het m.i. in dit geval beter doet. De lijst móet dus niet weg, ik wil graag de mening van anderen horen. RONN (overleg) 21 okt 2016 01:08 (CEST)
  • Ik ben het met je eens dat de KLM dit zelf beter bijhoudt, wat dat betreft zie ik geen toevoegende waarde in dat op wp ook nog doen, een linkje ergens is dan wat mij betreft wel genoeg. Wutsje 21 okt 2016 01:51 (CEST)
  • Reden dat ik de pagina heb aangemaakt: de website van de KLM bevat fouten. Ook de app van de klm bevat aantoonbaar fouten en is daarom niet compleet. Deze pagina wil een juiste opgave beiden voor verzamelaars (die zijn er heel veel) en geinteresseerden die willen weten wat het originele huis is van de overal in nederland te vinden miniatuurtjes. Een prima naslagfunctie lijkt mij. En ik wilde graag mijn naspeuringen delen met geinteresseerden. Mensos 21 okt 2016 16:09 (CEST)
  • Een artikel over de huisjes als geheel is iets anders dan een lijst van de panden. Dat KLM en de app fouten bevatten is niet ons probleem, Wikipedia publiceert namelijk aan de hand van deskundige bronnen. Misschien is mensen verwijzen naar het boek n.a.v. het 60-jarig jubileum dan een beter idee. Probleem is hier ook dat je de huisjes in de lijst wilt tonen, wat niet kan omdat die huisjes niet in het publieke domein vallen. Dqfn13 (overleg) 21 okt 2016 19:35 (CEST)
   • Die laatste opmerking kan ik niet plaatsen. Zie List_of_KLM_Delft_Blue_houses, waarin ook bijgaand plaatje is gebruikt. En in mijn optiek dient Wikipedia voor het uitdragen van zoveel mogelijk gedocumenteerde kennis. Dan komt het merkwaardig over dat daarvoor moet worden uitgeweken naar de Engelstalige versie. Stunteltje (overleg) 21 okt 2016 22:31 (CEST)
    • Wat EN:WP doet is niet ons probleem, die schrijven we namelijk niet. Die huisjes zijn vast EW, ze zijn immers breed bekend, al betekent dat niet dat een lijst ervan daarom als zelfstandig artikel EW is. Magere Hein (overleg) 22 okt 2016 08:48 (CEST)
  • Voldoende bekende bedrijfsspaaracties kunnen op wikipedia opgenomen worden. Prima lijst dus. — Zanaq (?) 22 okt 2016 00:40 (CEST)
  • Opmerking Opmerking De lijst lijkt me (op het eerste zicht) ne, hoewel dat de informatie misschien in een trivia-sectie kan bij de artikelen van de rijksmonumenten (dus in de artikels van de gebouwen waarop het gebaseerd is.)Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 22 okt 2016 16:28 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen deze huisjes zijn wereldberoemd. wat mij betreft vallen ze in de categorie pokemonbeestjes en andere lijsten van smurfen etc. Geen enkele reden om zo'n lijst weg te halen, en zeker niet met als argument dat de KLM ze op hun site heeft staan, dat kan morgen verdwenen zijn. Verder is het een ludieke ingang naar de rijksmonumenten. We zouden er ook een categorie van kunnen maken, maar een lijst lijkt me beter Hannolans (overleg) 22 okt 2016 22:16 (CEST)
 • Udo Klompenhouwer - wiu - Voldoet nog niet aan de conventies. Ik kan geen zinnige uitspraak doen over de relevantie, ik ken hem niet. Volgens eigen cv vooral bijrol- en reclamewerk als o.a. knappe klant, kippenboer en klusser. Wel hoofdrollen in theater, maar bij een mij onbekend gezelschap. RONN (overleg) 21 okt 2016 01:52 (CEST)
  • Ik volg deze acteur al een tijdje. Zeker de moeite waard om op wikipedia te zetten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 178.84.205.241 (overleg · bijdragen) 21 okt 2016 22:14 (CEST)
   • Voor Voor verwijderen in deze vorm. dit is een bronloze promotie-tekstdump. Beter opnieuw beginnen Hannolans (overleg) 22 okt 2016 22:21 (CEST)
 • Social impact bond - Bronloze wiu-tekst. ErikvanB (overleg) 21 okt 2016 02:55 (CEST)
 • Antonin de Pélichy d'Aertrycke -ne/wiu - Een meneer met één hit. Toevallig Wikipedia. - ErikvanB (overleg) 21 okt 2016 04:42 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen Wellicht interessant omdat hij op 5 augustus én 20 oktober is overleden. Gezicht met tong uit de mond Geen aantoonbare relevantie, ook de genoemde boektitels leiden alleen maar naar Wikipedia. RONN (overleg) 21 okt 2016 11:54 (CEST)
   • Misschien een hoax. ErikvanB (overleg) 21 okt 2016 16:15 (CEST)
    • Daarom genuwegd. Ook bij iemand die vóór het internettijdperk leefde zal er toch op z'n minst één bewijs van bestaan buiten Wikipedia gevonden moeten worden. De enige vermelding van de naam Pélichy d'Aertrycke leidt naar een animator op Facebook. RONN (overleg) 21 okt 2016 20:16 (CEST)
     • Voor Voor verwijderen Is terecht genuwegd. Immers heel wat aanwijzingen zijn aanwezig dat dit de fictieve biografie van een fictieve persoon is:
     • De naam 'de Pelichy d'Aertrycke' bestaat niet
     • De boektitels zijn nergens terug te vinden
     • De naam 'Aurore Chassé' is niet die van een vroegere uitgeverij maar van een thans actieve designer
     • Duidelijk het werk van iemand die de waakzaamheid op Wikipedia wil testen en wil aantonen dat een min of meer geloofwaardige biografie door de mazen van het net kan glippen. Hij is mislukt. Andries Van den Abeele (overleg) 22 okt 2016 23:29 (CEST)
 • Iris Stenger, - wiu - , was terecht verwijderd. Vooralsnog ook NE. Peter b (overleg) 21 okt 2016 11:33 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - De relevantieregels voor actrices zijn duidelijk. Vaste rol in een televisieserie is voldoende. Dit heb ik al beargumenteerd in de vorige discussie en het was reden om het verzoek voor terugplaatsing te honoreren door een moderator. Alice2Alice (overleg) 21 okt 2016 11:39 (CEST)
   • Of het meisje werkelijk E is laat ik in het midden, dit lemma is gewoon te dun. Wat er onder het kopje biografie staat is geen biografie. De eerste versie was wat dat betreft beter maar ook te nietszeggend. Een lemma dat feitelijk niets meer heeft te melden dan dat Iris in Spangas speelt is inhoudsloos, we verzamelen kennis, en dit is gewoon en regeltje uit een tv-gids. Peter b (overleg) 21 okt 2016 12:04 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen - is onlangs nog behouden, en te dun zijn is geen verwijderreden. ed0verleg 21 okt 2016 13:41 (CEST)
   • Nou nee, het was onlangs, volkomen terecht, verwijderd. Peter b (overleg) 21 okt 2016 20:25 (CEST)
    • Dat had je al gezegd, moet ik mijn argumenten nu ook herhalen? ed0verleg 22 okt 2016 06:33 (CEST)
     • Herhalen zou betekenen dat je al argumenten hebt gegeven. Je hebt echter een onjuistheid genoemd, (het zou behouden zijn), en nog een onjuistheid. Dus argumenten zijn welkom. Peter b (overleg) 22 okt 2016 12:38 (CEST)
      • Opmerking Opmerking Het is verwijderd omdat het onafhankelijke bronnen miste. Daarna is het teruggeplaatst via WP:TERUG waarna imdb is toegevoegd als bron.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vraagje? 22 okt 2016 16:35 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Om Peter b en zijn nominatiegedrag. Belsen (overleg) 22 okt 2016 17:58 (CEST)
 • Musico - Reclame - Pagina lijkt aangemaakt te zijn met als enige doel om een organisatie te promoten. Logo-ubuntu cof-orange-hex.svg maartenschrijft/schrijfmaarten 21 okt 2016 11:54 (CEST)
  • Die expliciete reclame (met schreeuwerige HOOFDLETTERS) heb ik alvast maar weggehaald. Fred (overleg) 21 okt 2016 11:56 (CEST)
  • Heeft (en had?) geen enkele inkomende link. Is dit een logische zoekingang? Wikiwerner (overleg) 21 okt 2016 22:34 (CEST)
  • Misschien. Ook op :en de promo weggehaald. Een dp die niet doorverwijst (en is aangemaakt door een gebruiker die niet begrijpt wat een dp is) kan beter verwijderd worden. — Zanaq (?) 22 okt 2016 00:47 (CEST)
  • Ik heb een paar links aangebracht en het artikel gekoppeld met het Engelstalige equivalent. Misschien kijk ik straks ook nog wel even naar de bronnen die en:wiki geeft. Terzijde: we missen nog een artikel over de travestierol in opera's en toneelstukken (zoals bijvoorbeeld Celia en Rosalind in As you like it van Shakespeare). Het artikel Travestie (gender) gaat daar helemaal niet op in. Wie pakt het onderwerp op? Sijtze Reurich (overleg) 22 okt 2016 09:38 (CEST)

Toegevoegd 21/10: Deel 2[bewerken]

 • Autofood - wiu - Artikel voldoet niet aan een encyclopedisch artikel. Pas uit de tweede alinea blijkt dat het om tankstations gaat. Wanneer ging de naam van Hartol naar Autofood? Artikel is duidelijk vanuit het bedrijf zelf geschreven, gezien de "nostalgische zegels". Dqfn13 (overleg) 21 okt 2016 16:54 (CEST)
 • Exposie - woordenboekdefinitie - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 21 okt 2016 16:54 (CEST)
 • Glysantin - wiu - Inleiding ontbreek, definitie van wat glysantin is komt vrijwel niet. Veel andere termen worden ook niet uitgelegd of gelinkt (er is geen enkele link).
  • Voor Voor verwijderen Het onderwerp is wel E, maar niet op deze wijze. De eigen website geeft een beter beeld van de geschiedenis. Engelse ziekte: Een coolant noemen we toch gewoon een koelmiddel? Het lijkt me eerder echter: antivries, want de website rept van: Frostschütz. Wat de chemie achter het goedje is (mono ethyleenglycol?), hoe het gebruikt wordt en hoe het werkt, blijft in het vage. Fred (overleg) 21 okt 2016 18:45 (CEST)
 • Theo Mulder (psycholoog) - weg - Cv van een psycholoog, die onder meer een boek schreef dat een succes werd. ErikvanB (overleg) 21 okt 2016 17:14 (CEST)
 • Winwinlening - ne/promo Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 21 okt 2016 18:02 (CEST)
  • Is het de bedoeling dat zo'n lening een win-winsituatie oplevert? Uiteraard een koppelteken. - ErikvanB (overleg) 21 okt 2016 18:32 (CEST)
 • DJ MC Group - wiu - Uit gegeven tekst en bron (waar deze groep niet eens genoemd wordt) blijkt de relevantie van deze groep onvoldoende. Dqfn13 (overleg) 21 okt 2016 20:17 (CEST)
 • Gerard van Schaik - weg: zeer persoonlijk verhaal - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 21 okt 2016 20:43 (CEST)
 • Kevin Marques - NE - Australische golfer, die noch als amateur noch als professional enig belangrijk resultaat heeft geboekt. Malinka1 (overleg) 21 okt 2016 21:50 (CEST)
 • Insecten prepareren - wiu - Handleiding die hier en daar wel erg gedetailleerd is over wat men moet of niet mag. Ook hebben we al entomologie. Wikiwerner (overleg) 21 okt 2016 22:02 (CEST)
  • Uiteraard is dit niet hetzelfde als entomologie. Kan prima een eigen pagina krijgen. Is grotendeels beschrijvend geschreven en niet als een handleiding. De delen die wel naar handleiding neigen zijn niet zo slecht dat daarom het hele artikel weg moet. — Zanaq (?) 22 okt 2016 00:43 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Een artikel met een eerbiedwaardige geschiedenis. Het artikel heeft wel wat liefdevolle zorg en toewijding nodig, en eigenlijk ook wel bronnen. 't Is wel wat lang. Ik kijk er nog eens naar. Magere Hein (overleg) 22 okt 2016 09:08 (CEST)
  • Voor Voor verwijderen - handleiding van hoe zaken te doen, daar is Wikipedia niet voor bedoelt. Als Wikipedia ook bedoelt is als handleiding, dan horen we ook artikelen te plaatsen over hoe men zelf een pc kan maken, Monopoly hoort te spelen, boekenplanken op kan hangen, een modelspoorbaan aan kan leggen, hoe men het beste munten of postzegels kan bewaren, etc. Dat dit artikel ook stukken behandelt over de studie is leuk, maar dat hoort onder het artikel entomologie geplaatst te worden. Dqfn13 (overleg) 22 okt 2016 11:13 (CEST)
   Dat is al de huidige situatie. In het artikel Monopoly bijv. worden ook de spelregels uitgelegd. Geen handleiding bij het spel meer nodig, je kijkt gewoon hier op Wikipedia. De Wikischim (overleg) 23 okt 2016 11:19 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - dit lijkt mij een prima gevalletje om naar Wikibooks over te hevelen. Flag Slovjanskogo Jazika.svg IJzeren Jan 22 okt 2016 20:30 (CEST)
 • Imperial Tobacco - wiu - Te kort voor een lemma. - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 21 okt 2016 23:03 (CEST)
  • uitgebreid en bijgewerkt - Agora (overleg) 22 okt 2016 02:32 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen na genoemde uitbreiding. Er valt natuurlijk nog veel meer over te vertellen, dus verdere uitbreiding zeer gewenst. Fred (overleg) 22 okt 2016 10:13 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen Prima uitgewerkt! Belsen (overleg) 22 okt 2016 17:59 (CEST)
 • Wikipedia:HERB - weg - zinloze redirect aangemaakt door een sokpop The Banner Overleg 21 okt 2016 23:40 (CEST)
 • Wikipedia:Herbevestiging - weg - redirect angemaakt door een sokpop. Lijkt tamelijk nutteloos. The Banner Overleg 21 okt 2016 23:44 (CEST)

Toegevoegd 22/10; af te handelen vanaf 05/11[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 22/10: Deel 1[bewerken]

 • Jesper van Iersel - reclame - Kattenkruid (overleg) 22 okt 2016 01:05 (CEST)
 • Joes Klijnsoon - Schaatser met als hoogtepunt een veertiende plaats op een NK. Toth (overleg) 22 okt 2016 02:25 (CEST)
  • Op zich is die prestatie wel voldoende, maar het artikel (nog) niet. Werk in uitvoering, het zou helpen als de aanmaker de andere schaatsartikelen eens had bekeken. ed0verleg 22 okt 2016 06:35 (CEST)
  • Wat jammer dat de aanmaker nog niet geïnformeerd is over het waarom van de nominatie en hoe het artikel verbeterd zou kunnen worden. The Banner Overleg 22 okt 2016 09:45 (CEST)
 • Mart Boudestein - NE - Geen onafhankelijke bronnen die de encyclopedische relevantie aantonen. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 07:22 (CEST)
 • Baum Cycles endurance team - NE/wiu - Te weinig onafhankelijke bronnen om de encyclopedische relevantie. Het is zelfs nog de vraag of de sporttak op zich voldoende relevant is. Artikel ook aangemaakt ter promotie van het team (zie hier, waar met trots het Wikipedia-artikel wordt gepresenteerd) en bevat niet ter zake doende uitleg over algemene zaken die betrekking hebben op de sport zelf, terwijl dat niet het onderwerp van het artikel is. Bij behoud zal het artikel dus sowieso onder het mes moeten. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 07:58 (CEST)
  • Ik heb twee bronnen gevonden, het lijkt me dat dit wel enige relevantie heeft, gezien er renners meedoen die al een artikel op nl-wiki hadden, en ook de 24-uurs-wielerwedstrijden al enige tijd bestaan. Ik heb het jongensboekachtige uit het artikel proberen te schrappen, maar het lijkt me goed als anderen ook nog even meekijken. ed0verleg 22 okt 2016 11:24 (CEST)
 • Joris Polfliet - NE - Geen functies die encyclopedische relevantie opleveren. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 08:30 (CEST)
  • Noch enig bewijs dat zijn activiteiten buitengewoon zijn en dat andere bronnen daarom veel over hem hebben geschreven. ErikvanB (overleg) 22 okt 2016 11:07 (CEST)
 • With Love (Suzanne Michaels) - wiu / ne - Zangeres is een beetje bekend, heeft hier geen lemma en het artikel is slechts een zin, hooguit net een beginnetje. Dus ik twijfel aan de relevantie en het lemma is zo en zo te kort naar mijn mening. - Richard KiWi Overleg 22 okt 2016 11:50 (CEST)

Toegevoegd 22/10: Deel 2[bewerken]

 • Dick Houwaart - wiu / ne - Een journalist is niet altijd relevant, dus uit het artikel en uit externe bronnen moet blijken waarom Houwaart relevant is. Gelieve de huidige twee zinnen dus uit te breiden. Wat voor artikelen of boeken heeft hij geschreven, bij welke krant(en) werkte hij, etc. Dqfn13 (overleg) 22 okt 2016 14:27 (CEST)
  • Dick Houwaart over Dick Houwaart. Dus dat zal hij wel weten! ErikvanB (overleg) 22 okt 2016 14:57 (CEST)
  • Qua E zal het wel meevallen, 46 publicaties. Nu nog iemand die hier een objectief biografisch lemma kan schrijven.
  • Dick Houwaart is een bekend journalist en publicist. Hij speelde o.a. een belangrijke rol in de affaire rond Friedrich Weinreb. Ik heb verschillende boeken van hem gelezen, o.a. zijn herinneringen Even omkijken. Volgens mij klopt alles wat er op dit moment in het artikel staat. Ik heb zelf inmiddels ook enige verbeteringen in het artikel aangebracht. P.M.A. Derks

2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 22 okt 2016 16:00 (CEST)

Op de gegeven locatie zou dat wel het geval moeten zijn. Wil je een artikel strikt beperken tot de Nederlandse situatie (en zelfs de Belgische onbehandeld laten), dan voeg je maar (Nederland) aan de titel toe. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 21:13 (CEST)
Misschien iets voor Wikipedia:Artikelen_van_de_dag/Opknappen#2016? The Banner Overleg 22 okt 2016 22:13 (CEST)
De verplaatsing naar Eenmanszaak (Nederland) en het aanmaken van een algemeen artikel zijn voor mij voldoende om de nominatie door te halen. EvilFreD (overleg) 23 okt 2016 07:12 (CEST)
Wil dat zeggen dat men in België niet arbeidsdeskundig kan zijn? EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 23:25 (CEST)
Het lijkt me dat de in het lemma beschreven specifieke functie niet wereldwijd als dusdanig op relevant grote schaal aanwezig is. Alleen al het ontbreken van interwiki links doet dit al vermoeden. Om nu te kijken naar het Nederlands taalgebied en dus Vlaanderen... Ik dacht het niet, er lijkt ook geen opleidingstraject te zijn en er zijn heel wat links als je Googleman vraagt arbeidsdeskundige op te zoeken met site:.be maar als je daar de eerste lijsten overloopt kom je dikwijls in het beschrijven van Nederlandse situaties, in verhalen van grensarbeid waar de betrokkene in een Nederlands traject terecht is gekomen, ... heb je ook nog die ene (bekende) specialist arbeidsrelaties van een al even bekend interimbureau die zichzelf in elk interview of artikel als arbeidsdeskundige laat duiden, maar vind je ten gronde niets wat kan staven dat een arbeidsdeskundige ook in België met die titel actief is. 2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 23 okt 2016 08:27 (CEST)
 • Verzekeringsarts - wiu - Zelfde euvel. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 20:03 (CEST)
  • Misschien iets voor Wikipedia:Artikelen_van_de_dag/Opknappen#2016? The Banner Overleg 22 okt 2016 22:13 (CEST)
  • Neen, zo'n lemma's mogen absoluut genomineerd worden en moeten niet in een vrijblijvend schema van opknapsuggesties terecht komen. Het moet een duidelijk basisgegeven zijn dat deze encyclopedia probeert informatie toe te voegen die tenzij expliciet vermeld een wereldwijd oogpunt probeert na te streven. In dit geval leek het me dat het Neerlandocentrisch gedeelte wel los te trekken was van wat meer algemeen van toepassing is, en kon het dus volgens mij zoals ik nu heb proberen te remidieëren opgelost worden met een algemeen stuk en een apart kopje met specifieke informatie over de Nederlandse situatie. 2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 22 okt 2016 23:23 (CEST)
Voldoende voor mij. EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 23:28 (CEST)
Dat staat eronder (beetje rare volgorde als je het mij vraagt). EvilFreD (overleg) 22 okt 2016 20:53 (CEST)
Klopt, dat moet beter. We zouden eigenlijk een Nederlandstalige versie van id:Pela moeten hebben. De bron van die Pela geeft aan dat Pela een belangrijke component van de Molukse cultuur zou zijn. In dat geval lijkt het goed dat iemand met kennis van zaken dat zou proberen te documenteren. Als je trouwens Molukse wijk leest krijg je de indruk dat het verschillende vormen zijn van een sterke band tussen de Molukkers. 2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 22 okt 2016 23:33 (CEST)
Moet de titel niet Haría (Saparua) zijn? Sijtze Reurich (overleg) 22 okt 2016 23:34 (CEST)
Klopt, goed opgemerkt! Op Saparua (eiland) stond een link naar de titel met -au. Misschien is dit artikel daarvandaan aangemaakt. Ik heb die link aangepast en het artikel hernoemd. Wikiwerner (overleg) 22 okt 2016 23:54 (CEST)
Nu zijn ook de pela goed uitgelegd. Ik heb daarom de nominatie ingetrokken. De spelling Saparau heb ik wel voor nuweg voorgedragen. Wikiwerner (overleg) 23 okt 2016 14:40 (CEST)

Toegevoegd 22/10: Deel 3[bewerken]

Toegevoegd 23/10; af te handelen vanaf 06/11[bewerken]

Dagpagina aan volglijst toevoegen | Geschiedenis van dagpagina bekijken | Alleen dagpagina bekijken

Toegevoegd 23/10: Deel 1[bewerken]

 • Dutch darts league 2017 - Tekst is grotendeels vertaald, maar de sjablonen zijn niet goed omgezet. Categorieën ontbreken nog. Mbch331 (Overleg) 23 okt 2016 08:14 (CEST)
 • Reinbert Martijn - weg/wiu - Artikel is in augustus na beoordelingssessie al eerder verwijderd. Nieuw gestarte artikel (door zelfde gebruiker als eerste versie) is gezien het ontbreken van bronnen, de opmaak en stijl echter wederom ondermaats. Ronnie PG (overleg) 23 okt 2016 10:37 (CEST)
  • Tegen Tegen verwijderen er zit verbetering in. Ik verwacht snel geoeg (of nu al?) zodanig dat de mod-van-dienst het zal behouden.  Klaas `Z4␟` V:  23 okt 2016 18:30 (CEST)
  • Nominatie ingetrokken, met dank aan de collega's die vandaag aan het artikel hebben gewerkt. Ronnie PG (overleg) 23 okt 2016 19:32 (CEST)
 • Rania Gaaloul, wiu - uitbreiding gevraagd om de relevantie aan te tonen. Tulp8 (overleg) 23 okt 2016 11:01 (CEST)
 • Death row syndrome - wb - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 23 okt 2016 11:27 (CEST)
 • Julie Taymor - wiu - vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 23 okt 2016 12:43 (CEST)
 • Steentje Molen - wiu - Flurp (overleg) 23 okt 2016 12:47 (CEST)
  • Opmerking Opmerking Aanbevolen wordt om een net aangemaakt artikel niet binnen één uur na plaatsing te nomineren, omdat degene die het artikel aanmaakte het misschien zelf nog aan het verbeteren is.. Een nominatie 13 minuten na aanmaak artikel vind ik wel erg snel en niet motiverend voor een nieuwe gebruiker Flurp. Ronnie PG (overleg) 23 okt 2016 12:53 (CEST)
   • Prima - heb overigens wel toelichting op overlegpagina nieuwe gebruiker geplaatst. Flurp (overleg) 23 okt 2016 13:19 (CEST)
    • Tegen Tegen verwijderen En ik heb het artikel nog een beetje aangepast en van bron, categorie en coördinaten voorzien. Fred (overleg) 23 okt 2016 14:47 (CEST)
     • Dat is heel mooi, maar de aanmaker is er nog niet klaar mee. Wacht dus maar rustig af. ErikvanB (overleg) 23 okt 2016 15:27 (CEST)
  • Opmerking Opmerking - Kennelijk gaat het om dezelfde molen als de Beukelaremolen. Het ligt dan toch voor de hand om van Steentje Molen een redirect te maken en zonodig het artikel Beukelaremolen aan te vullen wb de voorgeschiedenis. Een afzonderlijk artikel over hetzelfde object, maar met exact dezelfde titel als het recent in eigen beheer uitgegeven boek Steentje Molen roept de vraag op of dit een vorm van boekpromotie is. Gouwenaar (overleg) 23 okt 2016 16:50 (CEST)
   • Tsja, volgens de database is Steentje Molen niet de juiste naam. Redirect met voorgeschiedenis bij de Beukelaremolen is inderdaad een mogelijkheid. Fred (overleg) 23 okt 2016 17:10 (CEST)
 • BOO - ne - Lokaal radiostation. Wikiwerner (overleg) 23 okt 2016 14:12 (CEST)
 • Abribus - NE, reclame. Is slechts een merknaam voor het van reclame voorzien van abri's. Iets wat op zichzelf niet zodanig inventief is, dat dit onderwerp een eigen artikel behoeft. Tekstman (overleg) 23 okt 2016 15:01 (CEST)
  • Kan genoemd worden in Abri (wachthuisje). Wikiwerner (overleg) 23 okt 2016 15:15 (CEST)
   • Dat vind ik erg kort door de bocht, we hebben heel wat lemma's over bekende merknamen, en die hebben een relevantie eenmaal ze een bepaalde marktpenetratie en verspreiding hebben. Abribussen hebben van JCDecaux een wereldspeler gemaakt. Het bedrijf zit in massa's landen in het straatbeeld ... 2A02:1811:426:A00:BC4B:2D99:D043:AC0C 23 okt 2016 15:31 (CEST)
    • Als ik het Franse artikel goed begrijp, is het gewoon een merknaam bedacht door JCDecaux. Dat kan dus eventueel daar vermeld worden. ErikvanB (overleg) 23 okt 2016 15:43 (CEST)
    • De naam wordt daar zelfs al genoemd, zie ik. ErikvanB (overleg) 23 okt 2016 15:52 (CEST)

Toegevoegd 23/10: Deel 2[bewerken]

 • Lekbrug - weg: Dit artikel beschrijft meerdere lekbruggen tegelijk/door elkaar, en dat terwijl er over al die bruggen al aparte artikelen in Wikipedia bestaan. Dit artikel geeft dus meer verwarring dan duidelijkheid. Het zou dan alleen nog geschikt kunnen zijn als doorverwijspagina, maar die bestaat al als Lekbrug bij Vianen. Ik stel dus voor om dit artikel feitelijk te verwijderen en te veranderen in een redirect naar de dp Lekbrug bij Vianen. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 23 okt 2016 15:46 (CEST)
 • Ahmed Al Musgarrekh - NE - golfer uit Abu Dhabi, die het geprobeerd heeft, maar nooit ook maar enig resultaat heeft geboekt , alleen lokaal is opgetreden en in Saudi-Arabië als beste resultaat een 49ste plaats behaalde. Tja en dat is ruimschoots onvoldoende. Malinka1 (overleg) 23 okt 2016 16:18 (CEST)
 • Rai Gulp -wiu- Veel te mager. Fred (overleg) 23 okt 2016 17:07 (CEST)
 • Miss Nicky Trax -weg- Iemand die werd ontdekt, zij het niet door Columbus. Verder staat er niets begrijpelijks in deze onbebronde éénzinner. Fred (overleg) 23 okt 2016 17:12 (CEST)
  • Doorverwijzing van gemaakt. Kattenkruid (overleg) 23 okt 2016 17:36 (CEST)
  • @Kattenkruid bent u wel zeker van die doorverwijzing? Pagina verwijst nu door naar Nikkie Van Lierop maar als ik hier kijk is de echte naam van Miss Nicky Trax Nicky Vermeulen lijkt mij dus niet om dezelfde persoon te gaan, of zie ik iets over het hoofd? Ronnie PG (overleg) 23 okt 2016 17:45 (CEST)
  • Klopt idd niet. Ik kwam er ook achter. Kattenkruid (overleg) 23 okt 2016 17:50 (CEST)
 • Lijst van bezittingen van Time Warner - zwaar verouderd, na aanmaak nauwelijks bijgewerkt. Time Warner heeft veel activiteiten afgestoten, bijv. TimeWarnerCable en AOL, en deze staan allemaal nog op de lijst. Verder staan er veel rode links en heeft daarom ook weinig e. waarde Zandcee (overleg) 23 okt 2016 18:59 (CEST)
 • Florius (bedrijf) - reclame + NE - basistekst is nu gebaseerd op een vrijgegeven tekst van de eigen website, zie OP, en aangezien dat geen voor een encyclopedie geschreven tekst is ook niet neutraal en POV. Het ergste is wel bijgewerkt, maar toch. Daarnaast is het inhoudelijk dubbel met de historie in Bouwfonds en ABN AMRO Group en is de enige eigen historie van het bedrijf het korte stukje In maart 2007 wordt het nieuwe merk Florius geïntroduceerd. Dit is tevens de handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. ter vervanging van de naam Bouwfonds Hypotheken. En als relatief kort bestaand sublabel lijkt mij dat ook te weinig relevantie voor een eigen lemma. Gewoon kort in hoofdlemma noemen. - Agora (overleg) 23 okt 2016 19:33 (CEST)
 • Bela Szenasi - NE - enkel keeperstrainer en of hij daadwerkelijk als prof gespeeld heeft wordt niet duidelijk in lemma. - Agora (overleg) 23 okt 2016 19:42 (CEST)
 • Verkeerstalent - NE - uit het artikel blijkt niet wat het spel relevant maakte, het spel is tevens niet meer speelbaar. Sjoerd de Bruin (overleg) 23 okt 2016 19:47 (CEST)

Toegevoegd 23/10: Deel 3[bewerken]

Uitleg[bewerken]

Direct te verwijderen

In het geval van werkelijke onzin of als een artikel alleen maar (grove) fouten bevat, kan het hier genomineerd worden voor onmiddellijke verwijdering. Bij twijfel of als een artikel reeds inhoudelijk bewerkt is door iemand anders, dan dient het artikel of de afbeelding op de lijst te beoordelen pagina's geplaatst te worden volgens de normale procedure. Voor de exacte criteria, zie de richtlijnen voor moderatoren. Deze pagina is niet bedoeld voor discussie of een stemming. Bij onenigheid over een nominatie wordt aangeraden alsnog voor de gewone verwijderprocedure te kiezen.

Artikelen (veelal redirects) die verwijderd zouden moeten worden om daar een ander artikel neer te zetten door middel van een titelwijziging, kunnen met uitleg gemeld worden op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Artikel verplaatsen.

Het is beter deze (sub)pagina niet op te schonen. Zodoende betekent een melding van deze pagina op volglijsten dat er daadwerkelijk een verwijderverzoek is geplaatst. Gebruikers die hieronder een nieuw artikel toevoegen, wordt verzocht tevens de oude (rode) links te verwijderen.

Pagina's die zijn gemarkeerd met {{nuweg|1=reden}} staan eveneens in de categorie nu te verwijderen.

Nominaties voor directe verwijdering[bewerken]

 • Sjabloon:Welkom4-u - overbodige redirect - Aangezien het Welkom2-u-sjabloon nog niet bestond, is de inhoud van Welkom4-u hierin geplaatst. Welkom4-u bestaat niet meer, dus is het ook overbodig dat het naar een ander welkomssjabloon verwijst. JP001 (overleg) 23 okt 2016 22:09 (CEST)