Overleg gebruiker:SvenDK

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search

Overleg van voor 1 april 2016 bevindt zich op Gebruiker:SvenDK/overlegarchief

Inhoud

Dubbele schrijfweek Brussel[bewerken]

Ligging van Brussel stad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden tot 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.

In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.

Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.

Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 2 apr 2016 16:26 (CEST)

Schrijfweek posts[bewerken]

Hi,

Ik zag dat je alle notificaties met de hand geplaatst hebt. Dat is best een hoop werk. Het is ook mogelijk om iedereen die op de lijst staat automatisch een bericht te sturen. Romaine kan dit bijvoorbeeld via meta maar mods kunnen dit lokaal. Mocht het een volgende keer nodig zijn wil ik hier best mee helpen. Mocht ik niet beschikbaar zijn is er vast wel een andere mod te vinden die kan helpen. Natuur12 (overleg) 3 apr 2016 21:30 (CEST)

Het was een beetje een noodoplossing. Romaine was ziek, en ik te groen in het organizeren van dingen (ik ken nog te weinig mensen). Dankjewel voor de aangeboden hulp. SvenDK (overleg) 4 apr 2016 03:19 (CEST)

Dag SvenDK

Bedankt voor je feedback over mijn eerste lemma op wikipedia (n.a.v. Brusselse schrijfweek) over Gorik Lindemans. Ik heb de eerste alinea aangepast en uitgebreid.AMVBrussel (overleg) 28 apr 2016 16:33 (CEST)

Bedankt voor je steun en feedback! Ik heb de smaak te pakken en we hadden tijdens de digitale week ook graag iets met wikipedia gedaan. Wordt vervolgd :-) AMVBrussel (overleg) 12 mei 2016 14:47 (CEST)

Dikke pluim[bewerken]

A single white feather closeup.jpg Witlof en wortel.jpg
Alsjeblieft, speciaal voor jou een pluim met lof!
Voor de organisatie van de Brusselse schrijfweken
KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 apr 2016 08:34 (CEST)

Dik verdiende pluim voor al het werk dat je tot nu toe verricht hebt! Met een twintigtal nieuwe artikelen per dag ziet het er naar uit dat dit project heel succesvol kan genoemd worden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 apr 2016 08:34 (CEST)

Helemaal mee eens. Bedankt voor het vele werk aan dit project, heel goed gedaan! Ymnes (overleg) 12 apr 2016 17:18 (CEST)

Schrijfweken Brussel[bewerken]

Beste SvenDK, Wat een mooi resultaat hebben jullie weten te bereiken met de schrijfweken. Mijn complimenten! Ik vroeg mij af of jullie toevallig gebruikersnamen hebben genoteerd, van de mensen die aanwezig zijn geweest tijdens de workshops? Wij zouden het leerzaam en nuttig vinden om over een aantal maanden te kijken of deze mensen nog actief zijn. Groet SindyM3 (overleg) 25 apr 2016 15:48 (CEST)

Brussels Writing week Barnstar?[bewerken]

Hi

I have left you this same message in your talk page in .

I know this is now over, but following an email I recevied from Taketa, I proposed to him that may be a barnstar could be a simple on-line recognition for the participants having contributed. I think a simple combination of a wikipedia barnstar plus the heart of Belgium already in use in the writing week for Brussels and may be the logo of the Brussels capital region would not be too difficult to concoct. What do you think?. Of course, I am thinking in particular about the contributors who could not attend the physical ceremony (like me) --Basquetteur (talk) 10:51, 22 April 2016 (UTC)

Bedankt![bewerken]

Bedankt voor je bijdrage!

Dankjewel voor jouw bijdrage aan het gendergap project. Samen werken we er op Wikipedia, maar ook op Wikimedia Commons en Wikidata, aan om vrouwen en vrouwgerelateerde onderwerpen een groter aandeel te laten krijgen.

Te schrijven artikelen en resultaten
Sinds begin 2015 zijn er door de mensen die bijdragen al 366 nieuwe artikelen geregistreerd op de resultatenlijst. Daarnaast zijn er 29 artikelen aangevuld en met behulp van Wikidata is een lijst met zelfportretten van vrouwen gerealiseerd. Help jij ons mee om in 2016 de resultatenlijst op minimaal 500 artikelen te krijgen?

Doe mee - schrijf mee
De resultaten zijn een prachtig begin en we zijn erg gemotiveerd om de resultatenlijst nog langer te maken. Doe je met ons mee op de projectpagina op Wikipedia geeft je tips en links ter inspiratie. Daarnaast is er een actieve facebookgroep, waar altijd wel iemand online is om mee te overleggen.

Doe mee - deel je ideeën met ons
Wij zijn heel benieuwd naar jouw suggesties om de gendergap verder aan te pakken. Stuur je ideeën in! Ook horen we graag jouw verhaal. Waarom schrijf je op Wikipedia, aan welke onderwerpen, heb je iets meegemaakt dat je wilt delen? Jouw feedback wordt vertrouwelijk behandeld door de gendergap werkgroep en zal puur ten behoeve van evaluatie van ons project worden gebruikt. Mail jouw reactie naar Denise Jansen via jansen-at-wikimedia.nl.

Doe mee - aan een schrijfsessie in het land
We organiseren eens per maand een bijeenkomst op locatie (Gendergap WikiZaterdag), dan werken we samen verder. Dat is vooral heel gezellig en handig, overleg gaat dan nog makkelijker. Wanneer en waar deze dagen gepland zijn, kun je zien in de agenda.

Nogmaals dank en op naar de 500 artikelen!

Hartelijke groet, de Gendergap werkgroep.

Diamantino[bewerken]

Hallo Sven, ik weet niet of dit een gepast bericht is op de overlegpagina van een van de meest ervaren en actieve vrijwilligers die we hier hebben. JurriaanH (overleg) 8 mei 2016 11:20 (CEST)

Ik zag een lege overlegpagina, een lege gebruikerspagina, en enkel bijdragen in de laatste twee dagen (maar had niet gezien dat de lijst langer was). Leek mij dus een nieuwe gebruiker. Nu zie ik dat dit niet het geval is. Tekst licht aangepast. SvenDK (overleg) 8 mei 2016 11:27 (CEST)

Draft for the GLAM newsletter[bewerken]

Dear SvenDK, I wrote a draft for a report for the Belgium section of the next GLAM newsletter on outreach.wikimedia.org: outreach:User:Gereon K./Newsletter. Maybe you would like to expand the draft or correct it? Best regards, --Gereon K. (overleg) 8 mei 2016 23:19 (CEST)

I read the German version that you published in the Kurier, nice work. If you don't mind I'll rework the text a bit. By when do you needs it's? SvenDK (overleg) 8 mei 2016 23:50 (CEST)
Thank you. I don't think the GLAM newsletter has deadlines. Whatever gets written gets published in the next edition. You are free and invited to rework the text of course. Cheers, --Gereon K. (overleg) 8 mei 2016 23:55 (CEST)
P.S.: Romaine just sent me a message that he wants to publish the newsletter article on Monday... --Gereon K. (overleg) 9 mei 2016 08:43 (CEST)

Modern Museum[bewerken]

Hallo SvenDK, Ik kwam langs het artikel Modern Museum dat je recentelijk hebt aangemaakt. Ik las het artikel met belangstelling. Een ding viel me op: ik las de tijdsaanduiding Maar eind 2013 is er nog altijd geen Brussels museum voor moderne en hedendaagse kunst gepland. Deze leek me wat onlogisch gezien het feit dat het inmiddels bijna midden 2016 is. Dank voor je interessante artikel Glimlach, Ecritures (overleg) 31 mei 2016 07:13 (CEST)

Het is dan ook een aanzet, die we nodig hadden omdat in het kader van wiki Loves arts we willen pogen om alle 100 Brusselse topwerken een lemma te geven. Je wil uiteindelijk wel weten waar die hangen. Dat stuk is op basis van de Franse versie en wil eigenlijk onderlijnen dat de minister die het belooft had zijn belofte niet is nagekomen.SvenDK (overleg) 31 mei 2016 07:32 (CEST)
Ha SvenDK, is 'Wiki loves Art' een project? Kan ik eventueel een bijdrage leveren? Ik ben bezig met de voorbereidingen om voor Parijs musea te beschrijven Lijst van musea in Parijs. En met betrekking tot deze tijdsaanduiding: zou het beter zijn deze te verwijderen of zie jij een mogelijkheid deze te actualiseren naar de huidige situatie? Ecritures (overleg) 31 mei 2016 07:38 (CEST)
ik ga sowieso nog aan het lemma werken. Voor wiki Loves arts geef je best een seintje aan Gebruiker:Romaine. SvenDK (overleg) 31 mei 2016 08:05 (CEST)
Mooi dat hier nog aan gewerkt wordt. Ik had ook een paar problemen met het huidige lemma en met name dat het een beetje onduidelijk is als geheel. Het is blijkbaar een toekomstig museum waar nog een hoop gedoe over is. De interwiki's lijken ook over 'Koninklijk Museum voor moderne kunst' te gaan. mvg Agora (overleg) 31 mei 2016 12:20 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Dubbele themaweek cultureel erfgoed[bewerken]

Gisterochtend heeft de Nederlandse minister voor onderwijs, cultuur en wetenschap, Jet Bussemaker, het startsein gegeven voor de themaweken over cultureel erfgoed op Wikipedia. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen die vallen onder cultureel erfgoed, waar ook ter wereld, inclusief ook de ontwerpers en makers ervan. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Cultureel Erfgoed.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - MediaWiki message delivery (overleg) 30 jun 2016 13:14 (CEST)

Vlaamse Club voor kunst, wetenschap en letteren[bewerken]

Ik ben sinds de Brusselse schrijfweek actief op wikipedia en zag net dat je mijn wijzigingen aan het artikel van de Vlaamse Club volgt. De huidige voorzitter van de Vlaamse Club vroeg me de afbeeldingen van alle voorzitters die Luc de Decker maakte bij hun lemma te zetten. Nu is dat vormelijk niet zo'n mooie bedoening: al die afbeeldingen bij zo'n kleine tekst. Is er een manier om verschillende afbeeldingen binnen 1 kadertje te plaatsen (een soort van grid)? AMVBrussel (overleg) 5 jul 2016 15:59 (CEST)

ik vind het best leuk zo. Ja het heet een gallery. Kijk eens op Paltserwoud, naar voorbeelden. En als je nog iets moet weten, vraag maar. Schitterend dat je gevonden hebt om de beelden met juiste copyrightbescherming op Commons te krijgen. Daar weet je al meer van dan ik. SvenDK (overleg) 5 jul 2016 18:00 (CEST)

merci voor de tip! Ik heb de erfgenaam een mail naar OTRS laten sturen. Hopelijk is dat voldoende en vliegen ze er niet af! Ik vond wel nergens waar ik het ticketnummer moet vermelden in die uploadwizard.AMVBrussel (overleg) 6 jul 2016 11:31 (CEST)

Peperpot Nature Park[bewerken]

Hallo Sven, ik heb nog wat gesleuteld aan Peperpot Nature Park. Hopelijk kun je je er in vinden... Vr. groet, --JanB46 (overleg) 7 jul 2016 10:14 (CEST)

geen probleem. Ik probeerde gewoon Marcia, de originele auteur, stap voor stap op weg te helpen. Dank je Pm te helpen dit lemma van de ondergang te redden. SvenDK (overleg) 7 jul 2016 17:38 (CEST)

Maandag 25 juli starten de LHBT-themaweken![bewerken]

Van 25 juli tot en met 7 augustus 2016, tijdens Europride, houden we een dubbele themaweek over LGBT: Engels voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel en transgender. Doel is om meer artikelen over LHBT op Wikipedia te krijgen. Iedereen kan meedoen door te schrijven over LHBT gerelateerde onderwerpen. Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de themaweek.

Doe je mee?

Kijk voor inspiratie op de lijst met gewenste artikelen & deel jouw bijdrage op de resultatenlijst.


Hartelijke groet, de gendergap werkgroep

MediaWiki message delivery (overleg) 19 jul 2016 22:25 (CEST)

Ontbrekende musea[bewerken]

Hallo SvenDk, Eerder heb je meegeschreven om de musea in Brussel te vervolledigen, waarvoor dank! Nu zijn we bezig met het project Wiki Loves Art, waarin musea hun collectie openstellen voor fotograferende Wikipedianen. Van de deelnemende musea zijn er drie die nog geen artikel hebben op Wikipedia. Zou je er wat voor voelen om deze drie een artikel te geven? Het gaat om:

Dank! Romaine 20 jul 2016 05:33 (CEST)

Bardelaeremuseum is al opgezet. De laatste is niet makkelijk. SvenDK (overleg) 20 jul 2016 08:54 (CEST)
Hoi SvenDK, ik zie nu dat Romaine je dezelfde vraag stelde. De eerste is al bijna klaar. Ik zal ook kijken of me de laatste lukt. Bedankt voor het schrijven van het Bardelaeremuseum! Ymnes (overleg) 20 jul 2016 15:21 (CEST)

Dé Universiteitsbibliotheek Luik bestaat volgens de Franse Wikipedia niet als zodanig, want er zijn bij elkaar 6 musea van de universiteit van Luik. Het gaat om de volgende musea/collecties:

 1. Aquarium-Muséum (dit artikel bestaat hier al)
 2. Wittertgalerie (kunstcollecties van de Universiteit van Luik) (Frans: Galerie Wittert)
 3. Espaces botaniques universitaires de Liège (Frans: Espaces botaniques universitaires de Liège)
 4. Museum van de Zoölogie (Frans: Musée de zoologie de Liège)
 5. Openluchtmuseum van Sart-Tilman (Frans: Musée en plein air du Sart Tilman)
 6. Préhistomuseum (Frans: Préhistomuseum/ voorheen Musée de Préhistoire de l'université de Liège) (link/link)

Eén is al geschreven en zes worden mij een beetje te veel. SvenDK, welke kun jij oppakken? Ik zal vooraf aangeven waar ik mee aan de slag ga. Ik wil beginnen met de Espaces botaniques (als je een betere naam weet, laat het dan gerust weten). Ymnes (overleg) 20 jul 2016 16:00 (CEST)

Alternatief is dat je een overkoepelend lemma maakt. Bv. Bibliotheken van de Universiteit van Luik. Een beetje zoals de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis verschillende museau groepeert. Anderzijds is Romaine geïnteresseerd in diegene die aan wiki loven arts meedoet.SvenDK (overleg) 20 jul 2016 17:00 (CEST)
Een samenvoeging zou ook bereikt kunnen worden met een paragraaf in het artikel over de universiteit, zoals de Franstalige Wikipedia het hier doet. Ymnes (overleg) 20 jul 2016 17:09 (CEST)
Ja, en we maken een redirect van romaine zijn link Naar de sectie in de pagina van de unief. Kort en krachtig. SvenDK (overleg) 20 jul 2016 17:52 (CEST)
Oké, dan staan ze in elk geval op een rij. Als ik zin heb dan schrijf ik er nog eentje. Het evenement van Romaine in Luik vindt pas op 12 augustus plaats zag ik, dus wie weet wat in de tussentijd nog mogelijk is. Ymnes (overleg) 20 jul 2016 18:01 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Ymnes (overleg) 20 jul 2016 18:08 (CEST)
Hallo Ymnes & SvenDK, Hartelijk dank voor het schrijven! Ik verbaas me alleen over de Universiteitsbibliotheek van Luik. In het Franstalige artikel over de universiteit van Luik lees ik niet dat de bibliotheek ook uit musea bestaat. Zie ik iets over het hoofd? Ja, de universiteit heeft ook musea onder zich, maar die zijn toch niet onderdeel van de universiteitsbibliotheek? (Of heb ik het mis?) Romaine 21 jul 2016 06:02 (CEST)
PS: Het kan er ook aan liggen dat ik een ander beeld heb van een universiteitsbibliotheek, ik dacht meer aan een zoals deze: Universiteitsbibliotheek Maastricht. Romaine 21 jul 2016 06:03 (CEST)
Mijn fout, ik las er helemaal overheen. Je begon namelijk over dat we musea hebben beschreven en vervolgens vraag je als derde om een bibliotheek te beschrijven. Ik kan echter geen Frans artikel vinden over de bibliotheek van de universiteit van Luik.[1] Heb je misschien even een link naar het artikel? Ymnes (overleg) 21 jul 2016 09:30 (CEST)
beste bron is waarschijnlijk: [2]. Secundaire is ook [3] interessant
Ik vind hem te lastig als niet-Belg die nog nooit in een Belgische bibliotheek is geweest. Zou jij hem willen schrijven Sven? (ik heb de redirect ter verwijdering (nuweg) aangedragen) Ymnes (overleg) 21 jul 2016 18:29 (CEST)
Ik hoop dat SvenDK dan een poging wil wagen om de universiteitsbibliotheek van Luik een artikel te geven. Dan hebben alle organisaties een artikel gekregen en is goede sier voor Wikipedia richting die instellingen toe. Romaine 30 jul 2016 09:04 (CEST)
Dank SvenDK voor het aanmaken! Ik heb voor de bibliotheek een item aangemaakt op Wikidata: d:Q26196729. Romaine
Uitgevoerd Uitgevoerd, voila. Het is nog een beginnetje, maar het maakt al zeer duidelijk dat het een netwerk van bibliotheken is en het een aantal belangrijke werken en archieven beheert. Zal ik de wiu2 weghalen? SvenDK (overleg) 30 jul 2016 12:36 (CEST)

MU[bewerken]

Dag SvenDK,

Je hebt de pagina over de MU-rijtuigen aangevuld. Kun je er op letten dat je aanvullingen ook daadwerkelijk verbeteringen zijn? De modeltreinensectie is niet relevant voor een encyclopedie. De vernummering bij de OSE was een UIC-nummer. Nu heb je er vijf totaal ondoorgrondelijke nummers van gemaakt. Maurits '90 (overleg) 29 jul 2016 14:40 (CEST)

Maurits,
het was mij niet duidelijk dat het om UIC nummers. Daar is het lemma nu duidelijker. Persoonlijk vind ik de Modeltreinen info wel van toepassing. Daar verschillen we van opinie. Ik maak er geen punt van. Voor mij geeft het informatie over welke landen met deze rijtuigen reden, want daar is het lemma niet compleet. Groeten, SvenDK (overleg) 29 jul 2016 19:09 (CEST)
Dank voor je opmerkingen. Ik heb in elk geval nu een mooi boek waarin erg veel staat over de belgische spoorwegrijtuigen, gelukkig kan ik hiermee de erg karige materieelpaginas flink van kwaliteit voorzien. Maurits '90 (overleg) 30 jul 2016 19:38 (CEST)

Schrijfweek Italië[bewerken]

Beste SvenDK,

Schrijfweek Italië is begonnen! Van 12 t/m 25 september 2016 houden we een dubbele schrijfweek die gericht is op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Italië.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 12 sep 2016 15:16 (CEST)

Vertaling van Duits artikel in het kader van het educatieprogramma[bewerken]

Beste SvenDK, Zojuist ben ik begonnen met het vertalen van een door jou aangevraagd artikel in het kader van mijn stage. Het betreft het artikel: de. Je hoort van mij zodra de vertaling gereed is (en mogelijk eerder als ik er vragen over heb). Mvg, Daniëlle Stipdonk (overleg) 22 sep 2016 11:52 (CEST)

Fijn, veel plezier.

Beste SvenDK, Binnenkort ga ik met de vertaling van dit artikel aan de slag: de. Je hoort van mij zodra de vertaling gereed is (en mogelijk eerder als ik er vragen over heb). Mvg, Daniëlle Stipdonk (overleg) 26 sep 2016 21:31 (CEST) Ook dit artikel hoop ik in oktober te vertalen: de. Mvg, Daniëlle Stipdonk (overleg) 26 sep 2016 22:20 (CEST)

Beste SvenDK, Zojuist heb ik een eerste versie op de projectpagina geplaatst:Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Klooster van Berlaymont. Zou je er naar willen kijken? Er was één zin die ik erg onduidelijk vond en omdat ik niet precies wist wat ermee bedoeld werd, heb ik hem vertaald zoals het voor mij logisch leek, maar misschien is dit niet juist. Het gaat om de zin "Zij wilden t/m geëxecuteerd was." Mvg, Daniëlle Stipdonk (overleg) 13 nov 2016 15:06 (CET)

kleine suggestie, Het Nederlands is in Brussel een officiële taal. In een Nederlandstalige test best Nederlandstalige straatnamen gebruiken. Leuk dat je extra foto's uit de Franstalige versie hebt gehaald. SvenDK (overleg) 13 nov 2016 21:20 (CET)

Zojuist heb ik nog een eerste versie op de projectpagina geplaatst: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Peter Ludwig Kühnen. Mvg, Daniëlle Stipdonk (overleg) 13 nov 2016 16:43 (CET)


En de Conferentie van Brussel: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Conferentie van Brussel. Mvg, Daniëlle Stipdonk (overleg) 13 nov 2016 17:29 (CET)

wow, even een stroomversnelling. Thx. Ik kijk er in de volgende dagen naar. SvenDK (overleg) 13 nov 2016 20:46 (CET)

Beste SvenDK, Inmiddels heb ik een "te adopteren" artikel vertaald en op de projectpagina geplaatst: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Bomaanslag van Ansbach. Zou jij hier naar willen kijken? Ik heb het ook aan Natuur12 laten weten, hij had ook aangegeven te willen helpen. Met vriendelijke groet, Daniëlle Stipdonk (overleg) 23 feb 2017 15:56 (CET)

Gustave Serrurier-Bovy[bewerken]

Beste SvenDK,

Het artikel Gustave Serrurier-Bovy in de franse taal is de bron met betrekking tot de overlijdensplaats.

In dat artikel is er eveneens een afbeelding van het graf (op de begraafplaats van Luik).

Ingevolge uw opmerkingen heb ik de bronvermelding in het nederlandstalig artikel vermeld, en ook de eerste zin van het artikel aangepast.

Met hoogachting.

IDD5000 (overleg)

Dank je, heb je gezien dat er in de infobox van het Franstalige lemma Antwerpen staat? Ik ga wat verder zoeken, want ik wil er het fijne van weten. Want het is niet omdat zijn graf in Luik ligt dat hij er ook gestorven is. Er moet een reden zijn. Waarom er verschillende bronnen over Antwerpen spreken. SvenDK (overleg) 7 nov 2016 21:28 (CET)

vertalen in het kader van het educatieprogramma[bewerken]

Beste Sven, In de lijst met vertaalverzoeken Frans staat ook een vertaalverzoek van jou. Je vraagt om een vertaling van een paar dozijn lemma's in het kader van de Brusselse schrijfweken. Als ik die link open kom ik in een lijst met onderwerpen, maar ik kan niet doorlinken naar een concrete pagina, ik krijg steeds melding dat een pagina niet bestaat ... Wat moet er nu precies vertaald worden? Ik hoor het graag! Met vriendelijk groet, Marion M. Verbruggen (overleg) 16 nov 2016 09:13 (CET)

Beste Marion. Kijk naar de onderwerpen waar (fr) naast staat, en klik op die (fr). Dat is een link naar de Franstalige Wikipedia. De rode links is waar de uiteindelijke vertaling moet komen. Als die rode link blauw wordt is het werk al door iemand anders gedaan. Groeten, SvenDK (overleg) 16 nov 2016 23:07 (CET)

Dank je wel Sven, nu heb ik hem door! Ik ga binnenkort een artikel van je lijst uitzoeken! Groet, Marion M. Verbruggen (overleg) 17 nov 2016 09:12 (CET)

Gustave Serrurier-Bovy (2)[bewerken]

Beste Sven,

Volledigheidshalve heb ik vandaag in het artikel, bij middel van een voetnoot, melding gemaakt van het conflict.

Met hoogachting. IDD5000 (overleg)

Vertaling van Frans artikel in het kader van het Educatieprogramma[bewerken]

Beste SvenDK, Ik begin binnenkort met het vertalen van twee artikelen uit 'het dozijn lemma's n.a.v. de Brusselse schrijfweek'. Het gaat om de artikelen 'Le Mariage de mademoiselle Beulemans' en 'Théâtre Royal des Galeries'. Ik stuur je een bericht wanneer de vertaling klaar is. Ook wanneer ik vragen heb neem ik contact met je op. Met vriendelijke groet, Marion Verbruggen M. Verbruggen (overleg) 23 nov 2016 09:05 (CET)

Leuke selectie. Over het eerste vind je ook wel Nederlandstalige bronnen die je kunnen helpen. Als je vragen hebt, doe maar hier. SvenDK (overleg) 23 nov 2016 17:54 (CET)

Beste Sven, Beide vertalingen staan in de projectnaamruimte: Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Het Trouwfeest van Juffrouw Beulemans/Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Théâtre Royal des Galeries Mochten er nog links, infoboxen of andere dingen vertaald moeten worden, wil ik dat nog graag voor je doen!M. Verbruggen (overleg) 8 dec 2016 14:09 (CET)

Christiane Desroches Noblecourt[bewerken]

Hoi SvenDK, ik zie dat je vandaag het artikel Christiane Desroches Noblecourt 'live' hebt gezet: dank daarvoor. Ik had dit artikel aangevraagd indertijd om te laten vertalen. Ik had het echter gewaardeerd als je even contact met me had opgenomen voordat je het in de hoofdnaamruimte plaatste; ik had er zelf namelijk eerst nog even naar willen kijken en eventueel wat wijzigingen willen doorvoeren. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 22 dec 2016 17:11 (CET)

inderdaad Ecritures, dat had ik misschien beter gedaan. Ik dacht zo, er wordt niet naar gekeken en ik ben de enige die het gewikified heeft, misschien is de aanvrager het vergeten. Maar inderdaad, had ik het beter eerst gevraagd. Had jij ook het lemma van Rees gevraagd? Dat is ook bijna af. Neem het gerust over. SvenDK (overleg) 22 dec 2016 21:11 (CET)
ha SvenDK, het viel me vooral op omdat ik het artikel van Christiane Desroches Noblecourt voor een paar dagen later op de lijst van #100wikiwomen had gezet :P Nu moest ik een nieuw artikel schrijven (Elisabeth Hasebroek) Geen probleem natuurlijk, maar ik dacht op deze manier twee dingen te combineren. Dat was trouwens ook de reden dat ik het artikel nog niet gewikificeerd had. En Catharina van Rees was aangevraagd door Oranjesam. Ik had het artikel over Laura Bassi aangevraagd (en inmiddels gewikificeerd). Trouwens, ik waardeer alle artikelen die je 'voor de gendergap' hebt geschreven: dank daarvoor. Ik hoop dat je nog tijd hebt om in januari/februari een artikel/een paar artikelen te schrijven voor #100wikiwomen. Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 28 dec 2016 12:27 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek[bewerken]

Hallo SvenDK,
De nieuwe dubbele schrijfweek is begonnen!
Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom het Koninkrijk Noorwegen. Het koninkrijk omvat naast Noorwegen zelf ook Jan Mayen en Spitsbergen (Svalbard) in de noordelijke Atlantische Oceaan, en op het zuidelijk halfrond Bouveteiland, Peter I-eiland en Koningin Maudland. Vanuit de Benelux gezien ligt Noorwegen aan de overkant van de Noordzee en hoewel het zo dichtbij ligt is er nog best weinig over dit land geschreven.
Daarom houden we van 24 december 2016 t/m 8 januari 2017 de schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Noorwegen en haar overzeese territoria.
Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Noorwegen.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)

PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2016. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 25 dec 2016 11:54 (CET)

Wat betreft Gendergap-project[bewerken]

Beste Sven, Op mijn overlegpagina tip je mij om het Gendergapsjabloon op mijn pagina te zetten. Dank daarvoor! Dat ik een aantal stukken over vrouwen heb vertaald heeft echter meer te maken met het aanbod aan vertaalverzoeken op de projectpagina van Wiki en ITV. Wat niet wegneemt dat ik het reuze interessante artikelen vind! Dus ik ga erover denken ... Nu ik je toch 'spreek': Ik ben ook degene die Catharina van Rees heeft vertaald, en zoals jij terecht opmerkt komen veel passages (bijna) letterlijk uit de tekst van het Huygens. De Franse tekst is namelijk een vrijwel letterlijke vertaling van die tekst. Ik heb die tekst dus in feite terugvertaald. Toen ik, na wat speurwerk naar Nederlandse benamingen op het net, dit bemerkte, heb ik 'Oranjesam' daarvan op de hoogte gebracht. Die zei dat dat geen probleem was omdat ook de Huygenstekst onder Common License zou vallen. Mijn vertaling is door hem gewikificeerd en op Wikipedia geplaatst. Daar werd hij echter teruggefloten door een andere gebruiker: er zou wel een copyrightprobleem bestaan! De tekst is daarom weer van Wikipedia verwijderd. Daarna ben jij er weer mee aan de slag gegaan ... enfin, het vervolg ken je ... Groeten, Marion M. Verbruggen (overleg) 28 dec 2016 11:43 (CET)

Helaas zijn de teksten van ING Huygens niet volledig vrijgegeven (ze staan namelijk geen commercieel gebruik toe); mijns inziens een gemiste kans omdat zij veel biografieën hebben (geschreven) over vrouwelijke auteurs. Zo beheren zij de database 'WomenWriters'. Ik heb je vertaalde tekst ook gelezen en het is uitermate jammer dat die vanwege copyright-problemen niet op wikipedia geplaatst mag worden. De gendergap-groep (waarvoor SvenDK heel vriendelijk wat promotie heeft gedaan op jouw pagina) is wel bezig om te overleggen met instanties als ING Huygens om te bekijken of er toch niet materiaal onder een vrije licentie beschikbaar gesteld kan worden.
De aangevraagde biografieën van vrouwelijke auteurs en wetenschappers zijn inderdaad vaak (niet altijd) afkomstig van deelnemers van de gendergap-groep :) Ook op deze manier proberen we het aantal artikelen over vrouwen wat omhoog te krijgen; wist je dat slechts 18% van de biografieën op de Nlse wikipedia over vrouwen gaan? (<einde promoverhaal>), hartelijke groet en dank voor je goede vertaalwerk, Marion :) Ecritures (overleg) 28 dec 2016 12:06 (CET)

Hilversumse zwem en badgeschiedenis[bewerken]

Geachte SvenDK, wil je mee (blijven) kijken bij de ontwikkelingen rond/van de lemma's van dhr. Ha.Jager, ihb Hilversumsche Bad- en Zweminrichting? bvd mvg HenriDuvent 15 jan 2017 18:42 (CET)

Ik heb fors ingegrepen; hoewel het niet perfect is, kan het zo denk ik wel. Eens?
mvg HenriDuvent 17 jan 2017 11:18 (CET)
voor mij kan het zo, maar ik had ook niet echt problemen met het origineel. Vraag eens aan zij die het ter herziening voorlegden SvenDK (overleg) 18 jan 2017 04:33 (CET)

Initiatiesessies[bewerken]

Hi Sven, heel nuttig initiatief om aan de VUB initatiesessies te geven! Helaas laat de agenda mij niet toe om te komen meedoen... Groeten, Mushlack (overleg) 30 jan 2017 12:48 (CET)

Am Brunnen vor dem Tore[bewerken]

Beste SvenDK, Dank voor het wikiceren van mijn voorlopige gedeeltelijke vertaling van het artikel Am Brunnen vor dem Tore. Hebt u deze taak van RozemarijnvL overgenomen? Ik wil graag nog wat wijzigingen aanbrengen in mijn tekst en ook in de opmaak. Het gedicht in het Duits en het Nederlands zou ik graag in twee kolommen naast elkaar willen zetten voor het gemak van de lezer. Nu staan ze onder elkaar maar op één regel staan nu steeds vier regels van het gedicht. Kunt u dat op één of andere manier oplossen? De wijzigingen in de tekst ga ik zelf proberen te verwerken. Alvast mijn dank! Hartelijke groet, E.C.Poser (overleg) 13 feb 2017 17:43 (CET)

neen, ik heb het niet overgenomen. Gewoon een handje toegestoken. Dus verander gerust verder, en voeg meer toe. Ik moet ook eens kijken hoe die tekst naast elkaar kan. Zal eens moeten kijken op de Duitse versie. SvenDK (overleg) 13 feb 2017 19:33 (CET)

Beste SvenDK, Hartelijk dank voor de aanpassing aan de opmaak van het gedicht Am Brunnen vor dem Thore. Dat ziet er nu heel goed uit. Ik heb hevig gezocht naar een bestaande vertaling van Heines 'Mondscheintrunkene Lindenblüten', maar vooralsnog zonder resultaat. Heb dus zelf maar een voorlopige vertaling gemaakt. Ik begrijp alleen niet dat als ik de kolommen Duits en Nederlands tijdens de bewerking op de pagina goed onder en naast elkaar zie staan (en ook bij controleren wijzigingen) het er na het opslaan toch weer niet goed op komt. Dus ik geloof dat daarbij weer de inspanningen van een ervaren Wikipediaan vereist zijn ... Groet, E.C.Poser (overleg) 15 feb 2017 18:01 (CET)

als je de teksten achter elkaar kan zetten doe ik de layout. Zie hieronder over mijn pc problemen. Copy/paste op iPad is niet evidentSvenDK (overleg) 20 feb 2017 03:56 (CET)

Beste Sven, ik heb het luistervoorbeeld van Der Lindenbaum uit de Franse Wikipagina overgenomen en in de projectpagina gezet. Het is 100x beter dan het voorbeeld op de Duitse. Helaas heb ik met de verdere luistervoorbeelden (in het volgende hoofdstuk) een probleem, ik kan ze niet goed afspelen. Een vraag: wordt er alleen een link gemaakt naar Nederlandse wikipagins's? Er staat op de Duitse pagina een fout waardoor je niet naar de juiste pagina doorklikt (er staat "Berliner Musikschule" en dat moet zijn "Berliner Liederschule" en dan bestaat er een linkmogelijkheid naar "Erste Berliner Liederschule"). Maar die is er niet in het Nederlands.Hartelijke groet, E.C.Poser (overleg) 19 feb 2017 21:28 (CET)

met luistervoorbeelden heb ik totaal geen ervaring. Zal daar eens moeten induiken. Mijn Pc heeft het laten afweten, en mijn iPad ondersteund niet alles van sound enzo. Dubbele uitdaging. Technisch kan een verwijzing naar een anderstalige pagina, maar dat wordt uit princiepe niet gedaan. We laten de links gewoon rood. SvenDK (overleg) 20 feb 2017 03:49 (CET)

Inmiddels kan ik de luistervoorbeelden afluisteren. Misschien kunnen ze gewoon overgenomen worden, dat weet ik als ik het muzikale gedeelte af heb. Dus ik werk nog even door ... Groet,E.C.Poser (overleg) 20 feb 2017 12:30 (CET)

Beste Sven, bedankt voor je wikificering! Is er nog iets wat ik kan doen? Kun je verder met de voetnoten of wil je dat anders aangeleverd hebben? Ik heb nog een weblink voor het Goetheportal toegevoegd, die is namelijk moeilijk te vinden als je op het enorme Goetheportal gaat zoeken. Wat de muziekvoorbeelden betreft: daarvoor moest ik een oudere versie van een bepaalde java-speler downloaden om ze op de computer tekenen afspelen en op de i-pad gaat het helemaal niet. Ze zijn ook niet erg fraai. We zouden misschien kunnen volstaan met alleen het visuele gedeelte van het notenbeeld. Is dat een optie? Groet, E.C.Poser (overleg) 14 mrt 2017 11:07 (CET)

we kunnen hiermee verder. Er is wel nog veel werk. Dank alvast voor de vertaling. SvenDK (overleg) 14 mrt 2017 17:41 (CET)

Cinema Capitol[bewerken]

Enige zaken zijn al aangepast op de pagina (door anderen). Inhoudelijk is volgens mij niks mis met de pagina, alles is via de bronnen terug te vinden. Op welke manier kan ik ze dan nog verbeteren? De oorspronkelijke bouwplannen heb ik niet kunnen vinden. Buiten veelal vergelijkbare krantenartikels is er niet veel te vinden.

Jahil Debaets (overleg) 14 feb 2017 09:42 (CET)

Beste SvenDK Dank u voor de hulp bij het stuk. Ondertussen ben ik het wat aan het fine-tunen. Hopelijk mag het blijven staan. Met vriendelijke groet Jahil Debaets (overleg) 17 feb 2017 19:31 (CET)

Bomaanslag van Ansbach[bewerken]

Hi SvenDK,

Ik denk dat we hem ondertussen wel naar de hoofdnaamruimte kunnen slingeren via een paginahernoeming. Wat denk jij? Natuur12 (overleg) 28 feb 2017 13:26 (CET)

 • zouden we kunnen, ja SvenDK (overleg) 28 feb 2017 19:58 (CET)
  • Inmiddels gedaan. Fijne manier van samenwerken zo :). Natuur12 (overleg) 2 mrt 2017 15:08 (CET)
   • inderdaad, zeer aangenaam SvenDK (overleg) 2 mrt 2017 20:03 (CET)

Skyblaster[bewerken]

Beste Sven Ik weet niet of ik hier nu correct handel en als deze boodschap je zal bereiken. Het is inderdaad nogal nieuw voor mij ;-) Ik zal de pagina wat herwerken. Ik ben lid van Skyblasters en alle tekst heb ik zelf geschreven, dus wat auteursrechten betreft ben ik helemaal in orde. Misschien kan ik u meteen ook vragen hoe dat zit met afbeeldingen. Ik wou graag de foto's van de platenhoezen integreren, maar de foto's zijn geweigerd. Nochtans heb ik toestemming. Ook een foto van de band zou ik graag integreren aan de linkerkant. Maar opnieuw: geweigerd (ondanks toestemming en bronvermelding...).

Kan jij me op weg helpen? Alvast bedankt Johan

Afbeeldingssprint[bewerken]

Beste SvenDK, Bedankt voor jouw deelname aan de afbeeldingssprint op Wikipedia, mede dankzij jouw hulp hebben 1927 illustraties een plekje gekregen op Wikipedia. Van China tot Nederland de illustraties zijn in 26 verschillende taalversies te vinden. Helaas ben je niet als winnaar uit de bus gekomen. Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten? Neem dan een kijkje op onze projectpagina. SindyM3 (overleg) 30 mrt 2017 13:45 (CEST)

Dubbele schrijfweek Brussel 2017[bewerken]

Hallo SvenDK,

De nieuwe dubbele schrijfweek over Brussel is begonnen!

In 2016 organiseerden we de Brusselse schrijfweken om Brussel beter op Wikipedia beschreven te krijgen. Dat leverde een mooi resultaat op en daarom organiseren we het in 2017 opnieuw. In 2017 valt dit samen met de twee zaterdagen waarop de Dag van de Dans georganiseerd wordt. Internationaal staat Brussel bekend als een ‘Mekka van de hedendaagse dans’. Toch vinden we slechts weinig of onvolledige informatie over deze rijke dansscène op Wikipedia. De Dag van de Dans vormt het uitgelezen moment om hierin verandering te brengen!

Iedereen kan online en op locatie meedoen door te schrijven over een onderwerp gerelateerd aan Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De schrijfweken duren van 22 april t/m 6 mei!

Op locatie worden er op verschillende locaties in Brussel schrijfsessies georganiseerd waar iedereen welkom is. Zie voor meer informatie op de projectpagina. Specifiek voor het thema dans kun je terecht op deze projectpagina.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 apr 2017 05:41 (CEST)

Gemeenschapscentra[bewerken]

Dag Sven,

De pagina's over GC De Kroon en GC Den Dam die ik zaterdag heb aangemaakt, staan op de beoordelingslijst. Als je de discussie mee wil voeden, graag! Beireke1 (overleg) 24 apr 2017 17:12 (CEST)

 • Doe ik zeker. SvenDK (overleg) 24 apr 2017 19:19 (CEST)
  • Dag Sven, om te antwoorden op je vraag op mijn overlegpagina: je had de extra info over Den Dam nog niet doorgestuurd. Beireke1 (overleg) 8 mei 2017 09:29 (CEST)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet[bewerken]

Dank je wel voor het deelnemen aan de schrijfwedstrijd van maart 2017 in het kader van het Wikiproject Gendergap: De vrouwen die je nooit hebt ontmoet. Het juryrapport staat hier.

Beste SvenDK, de jury heeft het juryrapport gepubliceerd van de schrijfwedstrijd De vrouwen die je nooit hebt ontmoet van maart 2017. DirkVE is de winnaar van beide prijzen. Namens de jury bedank ik jou graag voor het meedoen en voor je goede bijdragen. Met vriendelijke groet, Elly (overleg) 2 mei 2017 21:08 (CEST)

Mei 2017: Wikipedia-schrijfchallenge over Rijksmonumenten[bewerken]

monumenten- schildje voor rijksmonumenten

Van 1 tot en met 31 mei 2017 organiseert het Wiki Loves Monuments team de Monument Challenge. Een schrijfwedstrijd waaraan je kunt meedoen door Wikipedia-artikelen over rijksmonumenten te schrijven. Er worden in mei ook twee Wikipedia schrijfworkshops georganiseerd voor de Monument Challenge. Hoe je kunt deelnemen aan de Monument Challenge en meer informatie over de workshops lees je op de projectpagina.

Deelnemerslijst en bijdragen · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 3 mei 2017 06:27 (CEST)

Duitse immigratie naar de Verenigde Staten[bewerken]

Beste SvenDK, ik zag dat je weer met wikificeren bent bezig geweest, daarvoor hartelijk dank! Het lukt me niet om de afbeeldingen goed over te nemen, iets doe ik blijkbaar niet goed. Ik had de vertaling van de onderschriften aan het eind achter elkaar gezet, dat is nu abusievelijk een eigen hoofdstuk geworden. En tot slot: de voetnoten die er nu staan zijn meegekomen met het overhevelen van de tabel. Ze horen blijkbaar bij de tabel van de bevolkingsstatistiek. Ik kon ze ook niet bewerken of weghalen. Vooral die eerste voetnoot met 'Faust S.12' zegt me niets in deze context. Bij de lopende tekst zijn er in de Duitse versie 111 voetnoten. Die heb ik tot nu toe niet overgenomen en vertaald omdat ik zag dat dat bij de andere artikelen niet werd gedaan. Maar dat kan ik nog wel doen indien gewenst, alleen kan ik bij die hoeveelheid niet alles controleren op korte termijn. Met vriendelijke groet,E.C.Poser (overleg) 4 jun 2017 13:33 (CEST)

Ik zie dat het je ondertussen gelukt is. Die van Auswandererschiff "Samuel Hop" is goed.
Dubbele vierkante haakjes, file of bestand, dubbele punt, bestandsnaam op commons, |thumb| om het de juiste grootte te geven, en dan uitleg en sluitende dubbele haakjes.
SvenDK (overleg) 4 jun 2017 17:59 (CEST)
Bedankt, Sven, nu is het gelukt. Groet,E.C.Poser (overleg) 4 jun 2017 22:46 (CEST)

Themaweek: schrijf mee over de VOC[bewerken]

VOC-logo

Nederland kent een koloniaal en een handelsverleden, waarbij er vele eeuwen interactie is geweest met landen verspreid over de wereld. Met verschillende landen is door deze eeuwenlange interactie gemeenschappelijk erfgoed ontstaan. Eén van de bekendste Nederlandse handelsonderneming was de Vereenigde Oostindische Compagnie ofwel de VOC.

In de week van 19 juni t/m 26 juni is de VOC het onderwerp van de Wikipedia themaweek. Iedereen die geïnteresseerd is kan meedoen aan de themaweek door een Wikipedia-artikel te schrijven of aan te vullen. Voor meer inspiratie of suggesties voor artikelen en onderwerpen kun je terecht op de projectpagina van de themaweek. Hier vind je tevens enkele handige bronnen naar het VOC archief van het Nationaal Archief.

Projectpagina themaweek · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 19 jun 2017 05:40 (CEST)

Fort Pereyra[bewerken]

Hoi SvenDK,

Je mag gerust een grote pluim op je hoed steken voor het behoud van het artikel over het Fort Pereyra. Het staat je vrij om het artikel nog toe te voegen onder het kopje Aangepakt op de bijdragenlijst van Wikiproject:België die je hier kan vinden. Groeten, Sonuwe () 6 jul 2017 12:09 (CEST)

Vertaling in het kader van het Educatieprogramma[bewerken]

Beste SvenDK, ik zag dat je flink bezig bent met het wikificeren van mijn laatste vertalingen. Mooi! Daarom ben ik zo vrij om je te vragen of je hier ook even naar wilt kijken: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Kasteel Tramontano. Het is een kort artikeltje, maar er moet nog wel een afbeelding en een kaartje van Italië of coördinaten bij. Ook dit artikel komt uit de lijst Gewenste artikelen/Italië. Daar zit niet echt een concrete aanvrager achter en daarom dacht ik aan jou. Groeten, JvdZwaag (overleg) 12 jul 2017 21:57 (CEST)

OK, is inderdaad kort. Dat lukt mij deze week wel. SvenDK (overleg) 12 jul 2017 23:10 (CEST)
Done SvenDK (overleg) 13 jul 2017 16:00 (CEST)

Beste Sven, Inmiddels staat ook deze pagina online: Wikipedia:Educatieprogramma/ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalers/Kathedraal van Matera. Zou je daar ook even naar kunnen kijken? Ik heb zelf ook al wat linken gemaakt. Ik heb er nog vier externe links bijgezet, die volgens mij wel een mooie toevoeging zijn aan het artikel. Groeten, JvdZwaag (overleg) 14 jul 2017 22:33 (CEST)

Francien van Westering[bewerken]

Hi Sven,

Ontzettend bedankt voor je hulp tot zo ver. Alleen wil ik de geboortedatum aanpassen (van 1952 naar 1951) maar kom er niet uit waar dat kan. Het is me wel gelukt een wikilink toe te voegen. (yay!)

--Bouwjaar78 (overleg) 23 jul 2017 20:36 (CEST)

Vergeet mijn vorige opmerking! Ik geloof dat ik het begin te snappen :)

--Bouwjaar78 (overleg) 23 jul 2017 20:43 (CEST)

Uitnodiging Wikify het Theaterfestival[bewerken]

Beste Sven, Aangezien je je interesseert voor Brussel gerelateerde onderwerpen, nodigen Packed vzw en Het Firmament je van harte uit om van de 28ste augustus tot de 8ste september mee te schrijven over de Belgisch theater en specifiek de gezelschappen die geprogrammeerd staan op Het Theaterfestival.

Meer info over ons project vind je op onze Wikipedia:Wikiproject/Belgische_podiumkunsten/intro projectpagina en inschrijven kan je hier.

Sam.Donvil (overleg) 24 jul 2017 17:46 (CEST)

De eerste week wordt moeilijk voor mij, eerste schooldag kinderen en eind van een groot project op werk. De tweede week moet wel lukken. Waarschijnlijk woensdag of vrijdag. Gaat niet makkelijk zijn om theatergezelschappen geaccepteerd te krijgen tenzij ze al lang bestaan of grote prijzen gewonnen hebben. Kijk eens of Romaine daar richtlijnen over kan vinden over wanneer een gezelschap Encyclopedisch is. Anders goeien we het misschien beter vooraf in de groep in "De Kroeg". Ik ben tot 15 augustus in Duitsland, SvenDK (overleg) 24 jul 2017 21:34 (CEST)
spijtig dat je oproep vol rode links zit door schrijffouten in de links. SvenDK (overleg) 24 jul 2017 23:26 (CEST)

Josefa de Óbidos[bewerken]

Zou je even kunnen afblijven van dat artikel, ik ben het aan het afronden. Elly (overleg) 7 aug 2017 22:41 (CEST)

ok, SvenDK (overleg) 7 aug 2017 22:46 (CEST)
Dank voor je geduld, het is klaar, sorry dat ik wat kortaf was... BWC... voel je vrij verder! Elly (overleg) 7 aug 2017 23:14 (CEST)
Geen probleem.SvenDK (overleg) 8 aug 2017 06:45 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo SvenDK,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Voila, eertste lemma is een feit. Heb nog vlug de puntenpagina aangemaakt. SvenDK (overleg) 15 aug 2017 09:29 (CEST)
Ik zag dat die pagina in een verkeerd stukje projectruimte staat (bij de oude monumentenchalenge) Ik zal het even aanpassen :) Succes met de wedstrijd SvenDK, je hebt alvast een vliegende start gemaakt Lach Ecritures (overleg) 15 aug 2017 10:54 (CEST)
Uitgevoerd Uitgevoerd Ecritures (overleg) 15 aug 2017 11:00 (CEST)

Georges Delcoigne[bewerken]

Geachte Heer,

Dank voor uw opmerkingen in verband met het artikeltje over Georges Delcoigne.

Ik heb me gisteren nog even naar Sint-Gillis begeven om Delcoigne's bouwwerken met eigen ogen te aanschouwen en om er enkele foto's van te maken. Zodoende werd het artikeltje een beetje opgefleurd.

Het achterhalen van de actuele benaming van het reizigershotel aan de Louizalaan 71 te Elsene was aanvankelijk niet eenvoudig. Het hotel heeft in de loop der jaren meermaals een andere benaming gekregen, maar draagt nu opnieuw dezelfde naam als een eeuw geleden.

De constructie van het hotel was een puike prestatie: zonder meer indrukwekkend. Voor een autodidact als Georges Delcoigne: een meesterwerk.

Er zijn in Brussel overigens veel mooie gebouwen.

Oprechte groeten.

IDD5000 (overleg) 16 aug 2017 14:57 (CEST)

Schrijfwedstrijd 2017[bewerken]

Hey collega-schrijver! Binnenkort gaat de editie 2017 van de Schrijfwedstrijd van start. Is dat niet wat voor jou? Het zou heel fijn zijn als je ook kon deelnemen! Je kunt je nog tot 31 augustus inschrijven. Groetjes, Flag of California.svg DimiTalen 21 aug 2017 17:40 (CEST)

Dank voor je bijdragen aan de themaweek natuurgebieden 2017[bewerken]

Themaweek
Natuurgebieden 2017
Ambrosius Oak
Deze Ambrosius-eik
is uitgereikt aan
SvenDK
als dank voor de
substantiële bijdrage
aan de themaweek
natuurgebieden.

Beste SvenDK, dank voor je goede bijdragen aan de themaweek natuurgebieden. We geven je deze symbolische boom als dank. Ga zo door dan verzamel je in de loop der tijd mogelijk een bos. Vriendelijke groeten namens wikiproject Natuur, K.vliet (overleg) 28 aug 2017 22:55 (CEST)

Mening gevraagd[bewerken]

Ik kom jouw naam tegen bij een themaweek over natuurverschijnselen. Omdat je ook al een groot aantal jaren actief bent, en daarom ook een redelijk inzicht hebt in kwalitatief goede artikelen, vraag ik om je mening in hoeverre informatie van googlemaps kan worden afgelezen voor artikelen over rivieren. Zie hier [4] en voor meer info hier [5]. Alvast dank. VanBuren (overleg) 11 nov 2017 13:36 (CET)

Brussel in de literatuur[bewerken]

 • Dag Sven, Bovenstaand artikel is genomineerd voor verwijdering. Als je daar een mening over hebt, kan je die nog twee weken geven. Beste groet, Karmakolle (overleg) 27 nov 2017 16:26 (CET)

Haven van Cork[bewerken]

Hallo Sven,

Mijn waardering voor je hulp aan Cianpalmer en je opbouwende opstelling in het overleg over de verwijdernominatie. Ik heb ook mijn hulp aangeboden en ik hoop, dat deze nieuwe Iers-Nederlandse bewerker zich door ons aangemoedigd voelt om verder te gaan.

Henk van Haandel (overleg) 18 dec 2017 19:03 (CET)

Bedankt[bewerken]

Dag Sven, bedankt om me te begeleiden in mijn eerste stappen op wikipedia! Artloverbrussels

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken]

Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Vertaling universiteit van Ingolstadt[bewerken]

Hoi, ik wil starten met de vertaling van jouw aanvraag betreffende de Universiteit van Ingolstadt. Heb je suggesties of specifieke wensen met betrekking tot het artikel cq. vertaling.EriTeu (overleg) 12 mrt 2018 14:00 (CET)

eigenlijk niet. Het is gewoon een oude universiteit die heel wat belangrijke professoren heeft gehad die invloed hadden op de geschiedenis van Europa. Dus een interessant onderwerp waarvan ik graag de vertaalde versie wikificeer. Dank je voor je keuze en groeten uit Brussel, SvenDK (overleg) 12 mrt 2018 17:38 (CET)
literatuurlijst moet je niet vertalen en voetnoten ook niet. Laat misschien de tabellen ook voorlopig links liggen. Ik moet eens kijken hoe we dat het meedt efficiënt kunnen doen. Misschien is het beter als we de origineele wilicode overnemen en jij dan concentreert op de te vertalen tekst in de wikicode. SvenDK (overleg) 12 mrt 2018 18:43 (CET)

Hernoemen van kladblokartikelen[bewerken]

Je draait hier lang genoeg mee om te weten dat het niet de bedoeling is om ongevraagd aan iemands kladblokartikelen te werken. Ik kan de hernoeming niet eens zelf ongedaan maken, het artikel is nog niet af. Zou je zo vriendelijk willen zijn dat snel weer te regelen? Stunteltje (overleg) 27 mrt 2018 22:14 (CEST)

inderdaad. Het artikel dook op in de lijst van lemmas zonder categorie. Hoogstwaarschijnlijk heeft een bot er nocat aan toegevoegd omdat het lemma in de hoofdnaamruimte stond. Kladbloklemmas staan normaal in de gebruikersruimte en niet in de hoofdnaamruimte. Omdat het dus in de hoofdnaamruimte stond ging ik ervanuit dat het fout hernoemd was en heb ik dat willen fixen. Ik denk dat het lemma volledig genoeg is om af te werken waar het nu staat als de inhoud feitelijk juist is. Wil je het echt terug in een kladblok? SvenDK (overleg) 28 mrt 2018 06:03 (CEST)
Ja, want ik ben nog in discussie met de eigenaren over de naam van het schip. Hoort daar nu wel of niet een streepje in. Ik kreeg een mail met "Westfries" en vroeg het na. Nog geen antwoord gekregen. Stunteltje (overleg) 28 mrt 2018 08:38 (CEST)
Herstel de beweging, riepen we vroeger. Ik heb even doorgevraagd en de naam klopt. Laat dus maar staan. Stunteltje (overleg) 28 mrt 2018 10:01 (CEST)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:33 (CEST)

Pagina's aanmaken[bewerken]

Beste,

Bedankt voor het berichtje. Ik kan inderdaad wel wat hulp gebruiken voor het schrijven van wikipedia pagina's. Hebt u dagen / uren waar u vrij bent en makkelijk op campus geraakt? Met vriendelijke groeten,

Vincent Mathys

Educatieprogramma ITV Hogeschool[bewerken]

Hoi Sven, Ik wilde het bij de inleiding houden. Rozemarie2017 (overleg) 30 apr 2018 10:28 (CEST)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo SvenDK,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:13 (CEST)

Het Kasteelgoed Eikeldreef te Pittem[bewerken]

Beste SvenDK,

Naar aanleiding van je opmerking op TBP heb ik de pagina Het Kasteelgoed Eikeldreef te Pittem verplaatst naar Gebruiker:SvenDK/Het Kasteelgoed Eikeldreef te Pittem zodat je er rustig aan kunt verder werken. Succes en groeten, Kattenkruid (overleg) 7 mei 2018 14:41 (CEST)

Dank je wel. Zo gaat het niet verloren. Ik werk er verder aan en probeer de originele auteur er maximaal bij te betrekken. SvenDK (overleg) 7 mei 2018 21:19 (CEST)

Schrijfwedstrijd[bewerken]

Dank je wel voor het deelnemen aan de schrijfwedstrijd in het kader van het Wikiproject Gendergap: De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018.

Beste SvenDK, zojuist is het juryrapport gepubliceerd van de schrijfwedstrijd De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018. Namens de jury bedank ik je voor het meedoen en voor je boeiende artikel over Carolyn Shoemaker. Het juryrapport staat hier. Vriendelijke groet, Kattiel (overleg) 18 mei 2018 15:50 (CEST)

Vertalingen[bewerken]

Hoi,

Best fijn dat je voor anderen al wilt gaan wikificeren. Maar ik zou liever dat zelf willen doen. Zodra een vertaler de tekst vrijgeeft - en mij daar attent op maakt, da wil ik zelf daar mee aan de slag.

Nu moet ik kiezen, neem ik jouw bewerkingen over, of draai ik de boel terug?

Daarom zou ik willen vragen om toekomstige vertalingen die ik aangevraagd heb (veelal van Duitstalige artikelen) ongemoeid te laten. Met vriendelijke groet,  •   Rodejong   ✉️ 👀 → 🕘  7 jun 2018 16:19 (CEST)

Geen probleem SvenDK (overleg) 7 jun 2018 17:30 (CEST)