Overleg gebruiker:De Maghrebijn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo De Maghrebijn, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het als ook u hieraan wilt bijdragen.
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.948.491 artikelen. In de loop van de jaren zijn voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer s.v.p. ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat u aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat u in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al uw vragen over Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die u beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe u ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gestelde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt u bij uw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op uw scherm staat, is trouwens uw persoonlijke overlegpagina, de plaats waar u berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wilt u een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doet u dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit uw bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: uw bericht wordt automatisch ondertekend met uw gebruikersnaam en de datum en tijd waarop u uw boodschap voltooide. Versturen doet u met de knop "Wijzigingen publiceren".

Woody|(?) 1 jun 2014 16:20 (CEST)

In antwoord op uw terugkoppeling[bewerken]

Waarvoor dank, Jebhaoui. Ga zo door! Ik zie dat u al sinds april bijdraagt maar nog niet bent verwelkomd. Bij dezen: van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia.

Als u ergens vragen over heeft, stel ze gerust. Dat kan hier, op mijn overlegpagina of op onze helpdesk.

Met vriendelijke groet,

Woody|(?) 1 jun 2014 16:19 (CEST)

 

Soennisme[bewerken]

Beste Jebhaoui, ik heb uw recente bewerkingen van het lemma Soennisme teruggedraaid. Wikipedia probeert een neutraal standpunt te verkondigen, en het verwijderen van kritiek op het Soennisme, die benoemd werd in het lemma hoort daar niet bij. Ook de informatie die u verwijderde over het Sjiisme in het artikel, welke een goede weergave gaf over de ontstaansgeschiedenis van beide stromingen verwijderde u, en werd vervangen door de bewering dat deze stroming de eerste en oudste stroming binnen de islam is. Misschien is het verstandig als u deze en deze pagina's eens leest, om beter te begrijpen wat de doelstellingen van Wikipedia zijn. Iooryz (overleg) 4 feb 2015 12:18 (CET)

Beste Woodcutterty,

Na lang opzoek werk heb ik bij Soennisme en Sjiisme enkele nodige aanpassingen gedaan omdat die niet neutraal zijn, u verwijderde Soennieten en Sjiieten waarop het verschil werd uitgelegd. Verder is het soennisme degelijk de oudste en eerste stroming van de islam. Ik heb gebruik gemaakt van verschillende betrouwbare bronnen en deze informatie is wel degelijk authentiek. Gelieve mijn werken a.u.b. niet te verwijderen. Bewijs me het tegendeel deze informatie is zeer betrouwbaar.

Azraqieten[bewerken]

Hallo Jebhaoui, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Azraqieten. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 23 feb 2015 10:25 (CET)

Najdat[bewerken]

Hallo Jebhaoui, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Najdat. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Het is niet echt duidelijk waar dit lemma over gaat, totdat men een aantal links volgt. Als ik het goed begrepen heb, gaat het over een uitgestorven sekte binnen een afsplitsing van de islam, khawarij genaamd. Misschien kan de informatie daar opgenomen worden voor de duidelijkheid, in plaats van een eigen lemma? Want interessant is het wel. Op de beoordelingslijst kun je een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook jijzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Iooryz (overleg) 23 feb 2015 11:22 (CET)

Beoordelingsnominatie Mohammed Al-Shafi'i[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Mohammed Al-Shafi'i dat is genomineerd door ErikvanB. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150223 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 24 feb 2015 01:05 (CET)

Beoordelingsnominatie van Ibn Majah en Al-Nasa'i[bewerken]

Hallo Jebhaoui ik heb zojuist de artikelen Ibn Majah en Al-Nasa'i genomineerd voor beoordeling door de gemeenschap. In de beide artikelen heb ik aangegeven waarom ik ze ter beoordeling heb voorgelegd. Ook op de beoordelingspagina van 21 april 2015 staat dit aangegeven. Op die pagina kan je ook reageren waarom de artikelen behouden zouden moeten blijven. Ik raad je aan om daar even te kijken en te reageren. Mocht je vragen hebben over de nominatie dan kan je die hieronder stellen, dan beantwoord ik ze ook hier, maar het kan ook op de helpdesk waar ook andere mensen kunnen reageren. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 21 apr 2015 11:47 (CEST)

Sahih Moslim[bewerken]

Hallo Blade2003, ik zag dat u een artikel hebt geschreven over Sahih Moslim. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Op de beoordelingslijst kunt u een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook uzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Kleuske (overleg) 5 aug 2015 17:11 (CEST)

Gelieve het sjabloon niet zomaar te verwijderen. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 aug 2015 21:17 (CEST)

Kaisanisme[bewerken]

Ook dit lemma is onaf en bovenaan de pagina staat wat er allemaal nog aan schort. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 aug 2015 21:17 (CEST)

Hetzelfde geldt voor Bida'isme Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 15 aug 2015 21:19 (CEST)

Beoordelingsnominatie Kaisanisme[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Kaisanisme dat is genomineerd door MoiraMoira. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150815 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 16 aug 2015 02:04 (CEST)

Beoordelingsnominatie van o.a. Sahih al-Bukhari[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Sahih al-Bukhari door MoiraMoira, Soenan Ibn Majah door MoiraMoira, Soenan Abu Dawud door MoiraMoira, Soenan Al-Nasa'i door MoiraMoira. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20150819 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 20 aug 2015 02:08 (CEST)


Hoofddoek[bewerken]

Dag Blade2003, ik zag net je bewerking in het artikel Hoofddoek. Daarbij haalde je een groot fragment uit het artikel weg, waarin onder meer enkele koranverzen worden aangehaald. Ik begreep niet goed wat daar de reden van was en heb de bewerking bijgevolg teruggedraaid. Zijn de aangehaalde koranverzen volgens jou niet geschikt voor het artikel? Met vriendelijke groet, GreenDay2 12 okt 2017 01:17 (CEST)

Dag GreenDay2, ik verwijderde een deel van de alinea omdat het niet objectief was. De hoofddoek is een gebod binnen de islam. Ik zette de fouten recht.

Bedankt![bewerken]

Bedankt voor het aanmaken van artikelen over de Arabische wereld. Zo begreep ik niet dat we nog geen artikel over de Dirham hadden! Met vriendelijke groet, GreenDay2 21 okt 2017 17:38 (CEST)

Ottomaans-Saoedische Oorlog[bewerken]

Hallo De Maghrebijn, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Ottomaans-Saoedische Oorlog. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Rode raaf (overleg) 26 okt 2017 10:26 (CEST)

Jemenitische hereniging[bewerken]

Hallo De Maghrebijn, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Jemenitische hereniging. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Rode raaf (overleg) 26 okt 2017 10:37 (CEST)

Groot-Mauretanië[bewerken]

Hai, in je artikel Groot-Mauritanië staat deze zin: De term werd voor het eerst gebruikt door Mauritanië's eerste president, Mokhtar Ould Daddah, omdat hij begon het territorium dat toen bekend was als Spaanse Sahara, zelfs vóór de Mauritanische onafhankelijkheid in 1960. Was je van plan er achter te zetten "als het zijne te beschouwen" of iets dergelijks.Ceescamel (overleg) 31 okt 2017 16:23 (CET) Ik heb het vertaald van de Engelstalige Wikipedia.

Je was vergeten het woord "claim" te vertalen...Ceescamel (overleg) 1 nov 2017 09:16 (CET)

Bronnen[bewerken]

Beste De Maghrebijn, het is verstandig vaker bronnen voor je toevoegingen te geven (als voetnootje of eventueel onder het bewerkingsveld), want anders kunnen mensen eraan gaan twijfelen of de informatie wel klopt en de tekst weer verwijderen. Zie voor algemene informatie ook Wikipedia:Verifieerbaarheid. Met vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 27 nov 2017 18:25 (CET)

Beste De Maghrebijn, de bewerkingen die u in het artikel String (kleding) deed werden om verschillende redenen niet geaccepteerd. Wat het eerste opvalt, en ook meteen veel argwaan wekt, is dat uw bijdragen in beroerd Nederlands geschreven zijn, in een stijl bovendien die niet bij de encyclopedie pas. U schreef:
Aanhalingsteken openen

Bij vrouwen kan nauw contact van het bindweefsel met de slijmvliezen irritatie veroorzaken en bij slechte hygiëne, infecties vergemakkelijken, met name vaginale infecties. Vrouwen die ongesteld zijn kunnen best geen string dragen. Dit omdat het bloed makkelijk door de string heen kan druppen. Ook vrouwen die ziek zijn en diarree hebben kunnen het beter niet dragen. Op dat moment zorgt een string vooral voor het verspreiden van poepresten en ziektekiemen. Verder is de string niet geschikt om te dragen voor vrouwen die last hebben van aambeien of urineweginfecties.

Aanhalingsteken sluiten
Eerst en vooral staat daar een bijzonder storende fout die het hele stuk onbegrijpelijk maakt: bindweefsel is geen stof waarvan een string wordt gemaakt, maar een weefseltype dat in het lichaam voorkomt. Wat u daar schreef was nonsens. Wat volgde was een soort handleiding, en dat is Wikipedia niet. String is geen onzijdig woord, dus taaltechnisch is het niet correct om er met "het" naar te verwijzen. Als een bepaald voorwerp of gedrag onbedoelde gevolgen heeft, dan zeggen we niet dat het daarvoor zorgt maar dat het zulks als gevolg heeft. "Zorgen" veronderstelt een bewust gekozen doel (ik zorg wel dat je eten om vijf uur klaar is). Dat "poepresten" hier niet thuishoort, hoeft denk ik geen nader betoog, en verder zijn alle zaken die u daar beschrijft sowieso een probleem bij gebrekkige hygiëne, niet alleen bij het dragen van een string. Dat laatste, gecombineerd met het ontbreken van een deugdelijke bron waaraan u de informatie ontleende, maakte de hele passage ongeschikt voor de encyclopedie. Het leek vooral uw eigen idee hierover te zijn. De "bron" die u uiteindelijk noemde was een wiki, een stuk tekst dat niet afkomstig is van deskundigen, maar van mensen die voldoende rechten hebben om een pagina te bewerken.
Tot slot veranderde u in het bestaande artikel een goed lopende tekst in een lijst met bullets. Dat was nergens voor nodig, eerder kwalijk, en werd daarom ook niet geaccepteerd als verbetering. Ik reken erop dat ik hiermee met voldoende argumenten heb uiteengezet waarom uw bijdragen niet werden behouden. Met vriendelijke groet, WIKIKLAAS overleg 11 dec 2017 22:41 (CET)

Beoordelingsnominatie Jbala[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Jbala dat is genomineerd door Wikiklaas. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20171226 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 27 dec 2017 01:02 (CET)

Deel je feedback en je ervaringen als Wikimediabewerker in een wereldwijde enquête[bewerken]

WMF Surveys, 29 mrt 2018 20:34 (CEST)

Herinnering: Deel je feedback in de Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 13 apr 2018 03:32 (CEST)

Jouw feedback is belangrijk! Laatste herinnering om deel te nemen aan de wereldwijde Wikimedia-enquête[bewerken]

WMF Surveys, 20 apr 2018 02:42 (CEST)

Beoordelingsnominatie van o.a. Ierse hereniging[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. De genomineerde artikelen zijn: Ierse hereniging door The Banner, Koreaanse hereniging door The Banner, Senegambia (confederatie) door The Banner. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20180618 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld, dan zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 19 jun 2018 02:01 (CEST)

Banu Qasi[bewerken]

Hallo De Maghrebijn, ik zag dat je een artikel hebt geschreven over Banu Qasi. Dit artikel is naar mijn mening nu (nog) niet geschikt voor Wikipedia. Te beperkte vertaling, zodat het niet meer te begrijpen is: wat is een dynastie die ontheemd wordt? Wat gebeurt daar dan mee? Het is daarom op de beoordelingslijst geplaatst en daar is ook de mogelijkheid op de geuite bezwaren te reageren. De komende twee weken kan iedereen daar zijn of haar mening geven. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst en de richtlijnen of het artikel op Wikipedia kan blijven staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. Queeste (overleg) 8 jul 2018 14:28 (CEST)