Lucky Luke (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lucky Luke
Uitgever Infogrames
Uitgebracht 1984-2007
Spelmodus Singleplayer en multiplayer
Taal/talen Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Spaans
Platform Windows, MacOS, NES, Nintendo Wii, Nintendo DS, Game Boy
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Lucky Luke de Belgische stripheld uit het Wilde Westen figureerde door de jaren in meerdere computerspellen meestal uitgebracht door het Franse Infogrames voor Windows. Er was ook een spel van Tiger Electronics op hun eigen minitoestel met ingebouwde bediening en later kwamen er ook spellen voor de spelconsoles Game Boy, Nintendo Wii , Nintendo DS en MacOS.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Soms kan je enkel de rol van de held opnemen maar in sommige spelen zoals Go West! kan je ook de Daltons of andere figuren spelen. Je hebt altijd een hoofdverhaal soms aangevuld met minispellen om je behendigheid rond mikken, sturen, dansen en puzzelen te testen.

Computerspellen[bewerken | brontekst bewerken]

Jaar Titel Scenario
2015 Lucky Luke and the Daltons Neem het op in duels tegen de Daltons, waarin je schietkunsten op de proef worden gesteld en bereik je doel met Jolly Jumper in de kortst mogelijke tijd.
2007 Go West! A Lucky Luke Adventure De beruchte Daltons moeten voor een rechtszaak naar New York overgebracht worden. De broers kunnen hun ware aard niet onderdrukken. Ze ontsnappen en vervolgen hun criminele activiteiten.
2001 Lucky Luke: Wanted! De Daltons zijn nog maar net uit de gevangenis of ze overvallen alweer een bank. Lucky Luke zet galopperend de achtervolging in om de broeders in te rekenen. Het standaard avontuur bevat negen speelniveaus en vier bonusniveaus. Daarnaast is er ook een aparte multiplayerspelmodus met vier minispelletjes.
2001 Lucky Luke: Western Fever Lucky Luke moet zich een weg banen door Mexico en zich al schietend verweren tegen de lokale bandieten zonder zelf neergeschoten te worden.
2000 Lucky Luke: Desperado Trein Lucky Luke moet een door desperados gestolen trein achtervolgen. Dit brengt hem helemaal van de Amerikaanse Atlantische kust tot aan de Stille Oceaankust. Hij moet over 12 niveaus allerlei zaken verzamelen. Het spel bevat ook 5 minigames.
2000 Lucky Luke: Daltons Op Het Spoor
1998 Lucky Luke: Westernkoorts (zie hoger bij Western Fever)
1996 Lucky Luke
1987 Lucky Luke: Nitroglycerine
1984 Lucky Luke: Tiger[1]