Wikipedia:SHEIC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SHEIC
SHEIC
SHEIC

Dit is een overlegruimte voor mensen die op de Nederlandstalige Wikipedia tijd willen besteden aan informatica, automatisering, andere technische zaken van de wiki (zoals sjablonen) en verwante onderwerpen. Dit is tevens een centrale plaats ter bespreking en afstemming van artikelen, categorieën, portalen, lijsten en andere zaken met betrekking tot informatica, automatisering en wat dies meer zij.

Cocktail1.jpg

Dit is een café in aanbouw, bekabeling en computerapparatuur is volledig aangelegd, en er is redundante internetconnectiviteit met GigE uplinks, maar stoelen, een bar, de fundering, het dak, de ramen en de deur ontbreken nog. We hopen dat de bouwplannen in de loop van 2015 zullen worden goedgekeurd, en het café aan de water- en gasleiding wordt aangesloten.

Let op dat er een zekere overlap is met de Helpdesk, stel voor dringende zaken je vraag ook daar.
Zie WP:ICT
A small cup of coffee.JPG

Naar inhoud   Naar onder   Nieuw onderwerp toevoegen   Archief   Beheerpagina's

U bevindt zich hier:


minder hoofdletters in navigatie-sjablonen inzake ICT[bewerken]

Navigatiesjablonen zijn de sjablonen die doorgaans onderaan een lemma worden getoond.

Sjabloon:Navigatie semantisch web – minder hoofdletters[bewerken]

In dit navigatiesjabloon heb ik zo veel mogelijk – in casu drie – trefwoorden zonder begin-hoofdletter gerealiseerd. (Voor zo lang als het duurt.) Inzake informatica worden in veel sjablonen minder hoofdletters gebruikt. In dit voorbeeld lijkt het een beetje armetierig, maar het is wél informatief! In de resterende trefwoorden met een hoofdletter aan het begin heeft die hoofdletter telkens écht betekenis.

(Op deze plek komt nog een standaardverhaal dat ik nu even oversla.) – Maiella (overleg) 27 jul 2017 23:25 (CEST)

Ik heb de code van de van de versie hierheen gekopieerd, zodat iedereen kan zien hoe Maiella het in gedachten had. Wikiwerner (overleg) 28 jul 2017 21:24 (CEST)
In dit overlegcafé weten de bezoekers heus wel hoe het werkt: de naam van het sjabloon (in de kopregel hierboven) aanklikken – [Geschiedenis] aanklikken – [Geselecteerde versies vergelijken] aanklikken – [Oudere bewerking] en/of (daarna) [Nieuwere bewerking] aanklikken, en naar onder bladeren – Voilà, een kind kan de was doen, als je weet hoe het moet. – Maiella (overleg) 29 jul 2017 05:39 (CEST)
Sinds de aanmaak begonnen alle interne links met een hoofdletter. Vanwege ruimtegebrek of zo iets ruimte besparen door bij drie ervan dat te vervangen door kleine letters helpt amper en zorgt ook nog eens voor een inconsistentie. Ik ben daarom fel tegen de keuze voor de die enkele kleine letters. Het stond na de aanmaak jaren lang prima, die versie graag behouden. - Robotje (overleg) 29 jul 2017 08:32 (CEST)
Ik herhaal: minder hoofdletters is meer informatie! Immers de juiste spelling van de trefwoorden die met een kleine letter beginnen. Maar óok de juiste spelling van de trefwoorden die (nog steeds) met een hoofdletter beginnen. Juist in dit navigatiesjabloon.
Dat het dan misschien ietsje minder mooi eruitziet, tja ... Wellicht moeten we daarmee leren leven. – Maiella (overleg) 29 jul 2017 17:40 (CEST)
Bij dit soort vakgebieden is de door Maiella geplaatste opmerking inderdaad nog een valide extra argument contra het overmatig gebruiken van hoofdletters. In de kroeg ben ik een kopje over dit onderwerp begonnen, de discussie blijkt momenteel wat versnipperd te worden gevoerd. Bob.v.R (overleg) 29 jul 2017 17:46 (CEST)
Hoi Maiella, je kunt wel herhalen dat minder hoofdletters meer informatie is, maar waar komt die informatie dan opeens vandaan? Werkt dat ook omgekeerd, meer hoofdletters is minder informatie en zo ja, waar blijft die informatie dan? Is dat definitief verdwenen (afgezien van het feit dat in de pagina geschiedenis het nog terug te vinden is)? Dit lijkt me een machtig interessant verschijnsel waar ik nog nooit van gehoord heb. - Robotje (overleg) 1 aug 2017 15:40 (CEST)
Je begint het te snappen: Met meer beginhoofdletters in een navigatiesjabloon wordt inderdaad minder informatie getoond: immers de juiste spelling van de trefwoorden wat betreft de beginhoofdletter ontbreekt. Als je in een woordenboek alle trefwoorden met een hoofdletter laat beginnen, dan biedt zo'n woordenboek minder informatie. En als je in een navigatiesjabloon beginhoofdletters door een kleine letter vervangt, mits correct, dan wordt er door het redactieteam informatie toegevoegd. – Maiella (overleg) 1 aug 2017 18:57 (CEST)
Nee, ik snap je verhaal niet. Leg eens uit WAAR die extra informatie vandaan komt als er minder hoofdletters gebruikt worden en WAARUIT die extra informatie bestaat. Ik heb een achtergrond in de informatietechnologie en dit is het café voor ICT gerelateerde zaken dus het is niet erg om technische termen te gebruiken in je uitleg. - Robotje (overleg) 1 aug 2017 20:14 (CEST)
Ik heb niet de illusie dat ik Robotje kan overtuigen. En ik ben dit "zuigen" spuugzat. – Maiella (overleg) 2 aug 2017 02:20 (CEST)
Gezien de wijze van overleggen die Robotje in het algemeen aan de dag legt, is het zeer de vraag of hij hier oprecht niet begrijpt wat hier door Maiella bedoeld wordt, of dat dit een spelletje is (en voor spelletjes is overleggen niet bedoeld). Zeker als Robotje dan ook nog beweert iets te weten van informatietheorie. Volgens mij is het hierboven door Maiella duidelijk genoeg toegelicht. Bob.v.R (overleg) 6 sep 2017 05:51 (CEST)

Categorie:Wikipedia:Te indexeren pagina's[bewerken]

Kan deze categorie aangemaakt worden? (zoals Categorie:Wikipedia:Niet te indexeren pagina's) en:Category:Indexed pages bestaat ook op de Engelstalige Wikipedia. Of is het iets dat we hier niet gebruiken? Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 8 aug 2017 20:08 (CEST)

Op enwiki zijn de gebruikers- en kladnaamruimtes standaard ingesteld op __NOINDEX__ en kan je __INDEX__ gebruiken om dat selectief ongedaan te maken (T104797). Hier niet. Het aanmaken van de categorie kan denk ik geen kwaad, mits er een melding op komt dat ie (vooralsnog) vrij weinig betekent. --bdijkstra (overleg) 8 aug 2017 21:09 (CEST)
Aangezien dat _INDEX_ pagina's automatisch in deze categorie zet en er hier geen bezwaren kwamen, heb ik ze maar aangemaakt. ( Categorie:Wikipedia:Te indexeren pagina's ) Ook omdat er een derde pagina in de gebruikersnaamruimte bijkwam. Bdijkstra suggestie heb ik ook vermeld. Prima zo? Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 14 aug 2017 17:29 (CEST)
Na mijn aanpassing wel. :) Wat is die derde pagina? --bdijkstra (overleg) 14 aug 2017 17:43 (CEST)
Bedankt. Ik bedoelde met de derde pagina de inhoud van de categorie. Toen ik bovenstaand kopje aanmaakte, stonden er 2 gebruikerspagina's in de categorie. Enkele dagen geleden kwam er een derde bij (Gebruiker:AntonyFragakis). Mogelijk zouden er dus nog kunnen volgen. Zulke categorieën zijn echter gewoonlijk verborgen en als het niet bestaat, is het ook geen verborgen cat. Dat beschouwde ik als een extra reden om de categorie aan te maken.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 14 aug 2017 18:22 (CEST)

Koppeling met Wikidata[bewerken]

Wanneer ik op Wikipedia via Wikidata een koppeling met een artikel in een andere taal wil maken (linksonder "Koppelingen bewerken"), dan krijg ik een venster waarbij ik verticaal moet scrollen. Hij is gewoon te klein. Dat was een aantal maanden geleden niet zo. Eerst dacht ik dat er een bug was die opgelost zou worden. Maar het lijkt toch niet opgepakt te worden. Nu ik ook geregeld op Wikinieuws zit, merk ik dat het daar nog als vanouds werkt. Het valt me echter ook op dat er niemand een probleem mee lijkt te hebben. Ben ik de enige die dit heeft? Of is dit een lopende zaak die nog ergens op afhandeling wacht? Ymnes (overleg) 14 aug 2017 12:25 (CEST)

Als ik dat doe dan kom ik in hetzelfde venster(/tab) op wikidata terecht. Wat voor soort venster krijg je? --bdijkstra (overleg) 14 aug 2017 17:48 (CEST)
Ik krijg gewoon het popup-schermpje dat ik altijd krijg zonder scrollbalken bij ongekoppelde artikelen, bij gekoppelde artikelen kom ik op Wikidata uit. Mbch331 (Overleg) 14 aug 2017 20:40 (CEST)

Door jullie reacties kom ik erachter dat ik blijkbaar de enige ben. Dit, in combinatie met de wetenschap dat de tool om doorverwijspagina's op te sporen tegelijkertijd niet meer werkte, heb ik deze regel verwijderd en nu werkt alles weer goed. Het probleem is dus opgelost. Brengt me meteen op de volgende vraag. Heeft iemand nog een alternatief om doorverwijspagina's snel te herkennen? Ymnes (overleg) 14 aug 2017 23:04 (CEST)

Gewenst: sjabloon met afbreekstreepje[bewerken]

Misschien bestaat er al iets dergelijks (evt. interwiki), dat zou helemaal fijn zijn. Is het mogelijk om een sjabloon te maken met een afbreekstreepje (-) op de plek waar het sjabloon is ingevoegd, INDIEN het gehele woord niet op de betreffende regel past, maar het afgebroken woord inclusief afbreekstreepje wél op de regel past. Het sjabloon moet ook bruikbaar zijn in de (smalle) koppen boven de kolommen van een tabel. B.v.d. – Maiella (overleg) 14 aug 2017 18:26 (CEST)

Dit kan zonder sjabloon, met ­ (van soft hyphen), maar dan komt er een melding in WP:CW. Dus had iemand sjabloon:shy aangemaakt met die code erin. In 2009 is dit sjabloon verwijderd omdat dit vaak verkeerd werd gebruikt, het corrigeren ervan was te veel werk en omdat men er geen ander nut in zag. De situatie is nu wellicht anders. --bdijkstra (overleg) 14 aug 2017 19:06 (CEST)
Gisteren heb ik het sjabloon opnieuw aangemaakt en gebruikt op trifloxystrobine. A.u.b. niet gelijk massaal gaan gebruiken; het zou jammer zijn als het opnieuw wordt verwijderd vanwege verkeerd gebruik. --bdijkstra (overleg) 28 aug 2017 17:26 (CEST)

Tech News: 2017-33[bewerken]

15 aug 2017 01:28 (CEST)

Portaal vd week: Mexico[bewerken]

Op de hoofdpagina is Mexico het portaal van de week. Als ik aldaar de functie [bewerken] aanklik dan kom ik (meestal) terecht op het bewerken van een slash ( / ) in de hoofdnaamruimte. Zulks kan niet de bedoeling zijn. – Maiella (overleg) 17 aug 2017 22:34 (CEST)

Uitgevoerd Uitgevoerd. --bdijkstra (overleg) 17 aug 2017 22:53 (CEST)

Categoriedingetjes[bewerken]

Ik kwam twee merkwaardige categoriedingetjes tegen:

  1. MediaWiki:Gadget-extrabewerkingsknoppen.js staat om de 1 of andere reden in Categorie:Wikipedia:Pagina's met referentiefouten. Ik bekijk die cat af en toe. Dit is nog maar recent, dus hooguit een paar weken. Wel iets dat alleen een mod kan doen.
  2. Wanneer ik op de niet-bestaande Categorie:⧼math-tracking-category-render-error⧽ klik, dan zie ik daar twee artikelen staan. Ik zie echter die rode categorie niet onderaan staan op de artikelen zelf (of de recente versies in de geschiedenis). Ook niet bij verborgen of zo (ik heb mijn voorkeuren aanstaan dat ik verborgen cats op artikels kan zien). Ik bekijk de speciale pagina af en toe. Dit is ook nog maar recent, dus hooguit een paar weken.

Ik weet niet of bovenstaande echt zo'n probleem is, maar ik meld het voor de zekerheid maar even hier.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 18 aug 2017 22:37 (CEST)

#2 lijkt inmiddels al opgelost.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 6 sep 2017 00:28 (CEST)

Tech News: 2017-34[bewerken]

21 aug 2017 20:00 (CEST)

Vraag in het muziekcafé[bewerken]

Willen jullie eens naar deze vraag in het muziekcafé kijken? Ymnes (overleg) 22 aug 2017 12:11 (CEST)

Het is geen technische vraag. — Zanaq (?) 22 aug 2017 15:09 (CEST)

Beta feature: advanced filters and more options for Watchlists, starting September 5[bewerken]

Rc-beta-tour-welcome-ltr.gif

Hello!

Sorry to write in English. Help met het vertalen naar uw taal!

As you may already know, the Global Collaboration team has created a Beta feature. This feature is on your wiki since few months: "New filters for edit review". You can activate it in your Beta preferences.

What is this feature again?

This feature improves Special:RecentChanges and Special:RecentChangesLinked. It adds new features that ease vandalism tracking and support of newcomers:

  • Filtering - filter recent changes with easy-to-use and powerful filters combinations, including filtering by namespace or tagged edits.
  • Highlighting - add a colored background to the different changes you are monitoring. It helps quick identification of changes that matter to you.
  • Bookmarking to keep your favorite configurations of filters ready to be used.
  • Quality and Intent Filters - those filters use ORES predictions. They identify real vandalism or good faith intent contributions that need help.

You can know more about this project by visiting the quick tour help page.

What's new?

On September 5, the Beta feature will have a new option. Watchlists will have all features available on the Beta Recent Changes improvements.

If you have already activated the Beta feature "New filters for edit review", you have no action to take. If you haven't activated the Beta feature "New filters for edit review" and you want to try the filters on Watchlists, please go to your Beta preferences on September 6. It will not be possible to try the filters only on Recent Changes or only on Watchlist.

Please also note that later in September, some changes will happen on Recent Changes. We will release some features at the moment available in Beta as default features. This will impact all users, but we will provide an option to opt-out. I'll recontact you with a more precise schedule and all the details very soon.

You can ping me if you have questions.

All the best, Trizek (WMF) (overleg) 24 aug 2017 17:51 (CEST)

Tech News e.d.[bewerken]

Is het mogelijk om Tech News e.d. onder te brengen in een separaat "dedicated" café, bijvoorbeeld met de titel "TECH NEWS". Ik kan me voorstellen dat een aantal mensen vooral hierin geïnteresseerd is en de rest van SHEIC voor lief neemt. – Maiella (overleg) 26 aug 2017 11:22 (CEST)

Zulke mensen kunnen zich persoonlijk abonneren op Tech News. --bdijkstra (overleg) 26 aug 2017 11:54 (CEST)
Juist daarom vind ik het niet nodig dat De Kroeg en SHEIC wordt opgezadeld (vervuild?) met dit soort info. Wat mij betreft liever afsplitsen naar een separaat café dat iedereen wel op niet in zijn volglijst kan opnemen. Misschien is dit voor sommige mensen een goed alternatief voor al die "fancruft" op persoonlijke overlegpagina's. – Maiella (overleg) 26 aug 2017 12:35 (CEST)
Voor the signpost is er een aparte pagina die mensen op hun volglijst kunnen zetten als ze er geen behoefte aan hebben het op hun OP te krijgen. Lijkt me ook een oplossing voor de diverse technische nieuwsbrieven, en ik zou er ook een voorstander van zijn dit café puur voor discussie te houden, en niet voor allerlei nieuwsbrieven. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 26 aug 2017 23:34 (CEST)
Zolang hij maar in de kroeg blijft. Er staat soms informatie in die ook voor de normale lezer of bijdrager interessant is. Hoewel ondanks dat er toch altijd weer kopjes in de helpdesk en kroeg komen. Sjoerd de Bruin (overleg) 27 aug 2017 00:12 (CEST)
Een mooi overzicht kan je trouwens van alle Wikimedia-nieuwsbrieven in deze categorie vinden. Livenws (overleg) 29 aug 2017 00:44 (CEST)
Niet alle. Zo ontbreekt de Wikidata weekly summary. --bdijkstra (overleg) 29 aug 2017 08:53 (CEST)
Opgelost! Staat er nu bij. Livenws (overleg) 31 aug 2017 00:02 (CEST)
Voor de verandering een discussie die we eenvoudig af kunnen ronden. De Kroeg laat ik verder buiten beschouwing. Dit café kan worden gesplitst. Wat is de juiste naam (een vlag die de lading dekt) voor een nieuw café met al die abonnementen op technische berichten? – Maiella (overleg) 14 sep 2017 20:30 (CEST)
Je mag jezelf natuurlijk altijd afsplitsen in een nieuw café, maar ik zie hier geen consensus voor het deabonneren van SHEIC op wat dan ook. --bdijkstra (overleg) 14 sep 2017 20:52 (CEST)
Dan zal ik maar even expliciet melden dat ik het persoonlijk een goed idee vind dat de diverse nieuwsbrieven hier niet meer zouden komen, dat zou de overzichtelijkheid ten goede komen.
Ik denk zelf niet aan een apart cafe maar per nieuwsbrief aan een pagina ala Wikipedia:Signpost, dan kan je die volgen als je een nieuwsbrief wilt volgen, danwel hem op je OP laten binnenkomen. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 14 sep 2017 22:38 (CEST)

het tijdstip dat een archiefbot gaat lopen[bewerken]

Ik zie dat in de loop van (het begin van) de avond een bot gaat lopen om café's te archiveren. Zodoende raken meldingen op mijn volglijst verborgen. Waarom kan die bot niet om pakweg 03.00 uur 's nacht gaan lopen. (Want kort na middernacht kijk ik meestal nog eenmaal op mijn volglijst.) Misschien is daar een goede reden voor, maar dan wil ik wel graag weten waarom! – Maiella (overleg) 28 aug 2017 23:15 (CEST)

Die vraag kan je beter aan de botbeheerders vragen. Instructies om contact met hen op te nemen staan op Overleg Wikipedia:Nlwikibots. Mbch331 (Overleg) 28 aug 2017 23:19 (CEST)
Een alternatief is het verbergen van botbewerkingen op je Volglijst, tenzij je andere botbewerkingen wel wilt zien. Wikiwerner (overleg) 28 aug 2017 23:51 (CEST)
Okay, ik kan mijn volglijst ook bekijken zonder botbewerkingen. Effe aanvinken. – Maiella (overleg) 29 aug 2017 19:44 (CEST)

En ik word heel boos van een bewerkingsconflict om 9 minuten na middernacht. – Maiella (overleg) 29 aug 2017 00:18 (CEST)

Heb je de optie "Uitgebreide volglijst gebruiken om alle wijzigingen te bekijken, en niet alleen de laatste" uit staan in je voorkeuren? --bdijkstra (overleg) 29 aug 2017 00:28 (CEST)
Ik gebruik altijd de standaard-instellingen. Opdat ik hetzelfde zie, wat een argeloze gebruiker te zien krijgt. – Maiella (overleg) 29 aug 2017 19:44 (CEST)
Pas op om botbewerkingen uit te zetten. De volglijst laat in principe de laatste bewerking zien. Als je botbewerkingen uit zet filtert hij die eruit, maar dan krijg je niet de voorlaatste bewerking te zien, dus zie je die edits evengoed niet.
Ik vind het een nobel streven om te zien wat een argeloze gebruiker ziet, maar een argeloze gebruiker (zonder account) heeft niet eens een volglijst. Dat is wat persoonlijker, dus lijkt mij minder een probleem om wel aan te zetten.
Voor de tijd van de archivering, die draait om 6:30 en 18:30 GMT. Als er consensus is het aan te passen, kan dat natuurlijk, lijkt me zelf wel verstandig om het wel op 2x per dag te houden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 29 aug 2017 23:00 (CEST)
Er zijn vast wel veel argeloze gebruikers mét volglijst. – Maiella (overleg) 29 aug 2017 23:58 (CEST)

Tech News: 2017-35[bewerken]

29 aug 2017 00:09 (CEST)

Sjabloon:Zijbalk afgeleide eenheden van meter[bewerken]

In dit sjabloon zie ik erg veel spatieruimte in de middelste kolom. Hoezo? Heeft de bovenste kop zoveel ruimte nodig? – Maiella (overleg) 29 aug 2017 22:03 (CEST)

Ik zag dat je ook de hoofdletters van de tabel koppen al weggehaald hebt. Je kunt je vast de discussie daaromtrent nog wel herinneren. Wikiwerner (overleg) 29 aug 2017 22:25 (CEST)
Natuurkunde is "mijn ding". Dan kies ik voor een optimale oplossing inzake de typografie. Zonder hoofdletters voldoet net zo goed, maar vraagt iets minder ruimte. Ergo ... – Maiella (overleg) 29 aug 2017 22:36 (CEST)
Iemand had de breedte ingesteld op 200px. In de middelste kolom staan de langste teksten, dan kiezen browsers ervoor om die zo breed mogelijk te maken. Ik heb het e.e.a. aangepast. --bdijkstra (overleg) 29 aug 2017 22:26 (CEST)
Mijn dank. – Maiella (overleg) 29 aug 2017 22:36 (CEST)

Ik zie hetzelfde probleem op Sjabloon:Zijbalk afgeleide eenheden van rai. Wat een gedoe ... Bij voorbaat dank. – Maiella (overleg) 30 aug 2017 00:06 (CEST)!

Infobox bij Condroz[bewerken]

In het lemma van deze gemeente zie ik in de infobox dat de omschrijving van het kaartbijschrift is gecentreerd. Dat vind ik héel lelijk. Kan iemand dit corrigeren, althans mij vertellen op welke plek (in welk sjabloon?) dit gebeurt? – Maiella (overleg) 29 aug 2017 22:53 (CEST)

Welkom in de sjablonenhel! De parameter "kaart" dient alleen voor de kaart zelf gebruikt te worden, centreren is dan gewenst. De moedersjablonen hebben een parameter "legenda" voor de legenda, hiervoor is centreren minder vanzelfsprekend. Echter, voordat je de layout van "legenda" kan veranderen, moet je eerst zorgen dat alle (klein)dochtersjablonen de parameter "legenda" uiteindelijk doorgeven aan {{Infobox plaats}}, en vervolgens alle plaatsartikelen nalopen en eventuele legenda's verplaatsen uit de parameter "kaart". Succes! --bdijkstra (overleg) 30 aug 2017 00:15 (CEST)
Zo ingewikkeld hoeft het niet. Er staat een <div> om de legenda en daar kan je styling op toepassen. De legenda staat voortaan links uitgelijnd met 10px witruimte links en rechts ten opzichte van het kader en onder 5px. Mbch331 (Overleg) 30 aug 2017 07:19 (CEST)
Het probleem wat ik aanstipte is dat de parameter "legenda" (blijkbaar) niet altijd gebruikt wordt en (blijkbaar) niet overal beschikbaar is. --bdijkstra (overleg) 30 aug 2017 08:41 (CEST)

Tech News: 2017-36[bewerken]

5 sep 2017 00:14 (CEST)

gecentreerde tekst onder afbeelding van de dag[bewerken]

Ik constateer dat op de hoofdpagina de tekst onder de afbeelding van de dag is gecentreerd. Ik vind dat vreselijk, bijvoorbeeld contrair ten opzichte van de tekst erboven onder het kopje "Over Wikipedia". Ik kan me niet herinneren dat ik dit eerder heb gezien, althans onlangs. Met welke mutatie is dit onlangs teweeggebracht? – Maiella (overleg) 7 sep 2017 00:27 (CEST)

Is al meer dan 10 jaar zo op Sjabloon:Hoofdpagina - afbeelding van de dag. Misschien viel het niet zo op omdat het meestal maar 1 regel was? --bdijkstra (overleg) 7 sep 2017 00:54 (CEST)
Ik zie nu (opnieuw?), dat het probleem is dat met het weglaten van centreren ook de afbeelding naar links verschuift. Dat is eigenlijk niet de bedoeling. Is hier een oplossing voor? – Maiella (overleg) 7 sep 2017 01:19 (CEST)
Ja, dan moet je de afbeelding centreren maar de tekst niet. --bdijkstra (overleg) 7 sep 2017 08:33 (CEST)
In dit geval moet je dan een text-align: left; toevoegen aan de style attribuut van de span die om de onderschrift heen staat. Daarmee wordt die tekst links uitgelijnd. Ik stoor mij niet aan de gecentreerde tekst, dus heb ik het niet aangepast. Mbch331 (Overleg) 7 sep 2017 09:23 (CEST)

intro van Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen[bewerken]

Ik constateer dat op Wikipedia:Verzoekpagina voor moderatoren/Beveiligen de toelichting nog niet in een sjabloon is ondergebracht. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn. – Maiella (overleg) 8 sep 2017 22:36 (CEST)

Maar wat is het nut daarvan? --bdijkstra (overleg) 9 sep 2017 01:39 (CEST)

intro van volglijst[bewerken]

Aldaar zie ik veel overbodige witregels. Alhier kan iemand mij wel vertellen waar ik moet kijken. – Maiella (overleg) 9 sep 2017 13:05 (CEST)

Ik zie daar alleen wenselijke witregels. --bdijkstra (overleg) 9 sep 2017 13:12 (CEST)
Inclusief een dubbele witregel? – Maiella (overleg) 9 sep 2017 13:19 (CEST)
Ja, tussen de mededelingen en de eigenlijke volglijst. Lijkt me wel iets waar een duidelijke scheiding tussen moet. --bdijkstra (overleg) 9 sep 2017 13:41 (CEST)
Inderdaad, niks mis mee. Wikiwerner (overleg) 9 sep 2017 14:11 (CEST)
Voorafgaand aan de melding "Er staan 1.000 pagina's op uw volglijst ..." zie ik een dubbele witregel. – Maiella (overleg) 9 sep 2017 19:25 (CEST)
Deze is vastgeprogrammeerd in de software. Sjoerd de Bruin (overleg) 9 sep 2017 19:41 (CEST)

Melding niet-bestaande overlegpagina's hoofdnaamruimte[bewerken]

Ik merkte iets op dat me wat vaag lijkt. Dus meld het maar voor de zekerheid hier. Bij niet-bestaande overlegpagina's in de hoofdnaamruimte lees ik zoiets als : "Kijk voordat je deze pagina aanmaakt eerst of [[::Aaaaaaa|Aaaaaaa]] wel bestaat." (zie o.a. Overleg:Aaaaaaa) Dat ( [[::Aaaaaaa|Aaaaaaa]] ) lijkt me niet helemaal de bedoeling. In andere naamruimtes lijkt het me wel in orde. Zie bv. Overleg Wikipedia:Aaaa, Overleg gebruiker:Aaaa, Overleg sjabloon:Aaaa, Overleg categorie:Aaaa en Overleg help:Aaaa. Ligt het aan mij of aan iets anders? Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 sep 2017 17:10 (CEST)

De tekst komt van MediaWiki:Newarticletext, misschien kan je het op de overlegpagina aldaar melden. --bdijkstra (overleg) 11 sep 2017 17:57 (CEST)
Wat is het probleem? — Zanaq (?) 11 sep 2017 18:43 (CEST)
Dit is eerder iets dat je krijgt wanneer je iets bewerkt.Mvg, Flag of Belgium (civil).svg TheDragonhunter | Vragen? 11 sep 2017 18:46 (CEST)
Ah, er staat een dubbele punt te veel. Volgens mij zou zoiets:
{{#ifeq:{{NAMESPACE}}|{{TALKSPACE}}|Kijk voordat je deze pagina aanmaakt eerst of {{#ifeq:{{NAMESPACE}}|Overleg gebruiker|''{{BASEPAGENAME}}'' wel [//nl.wikipedia.org/wiki/Special:Listusers?username={{BASEPAGENAMEE}}&limit=1 bestaat]|''[[{{#ifeq: {{SUBJECTSPACE}} | {{ns:0}} |<!-- niks -->| : }}{{SUBJECTSPACE}}:{{PAGENAME}}|<!-- alleen een dubbele punt als SUBJECT niet de Hoofdnaamruimte is (want dan krijg je of ":Artikel" bestaat (: te veel) -->{{#ifeq: {{SUBJECTSPACE}} | {{ns:0}} |<!-- niks -->| {{SUBJECTSPACE}}: }}<!-- -->{{PAGENAME}}]]'' wel bestaat}}.}} 
het op kunnen lossen. — Zanaq (?) 11 sep 2017 19:17 (CEST)
Of zo:
{{#ifeq:{{NAMESPACE}}|{{TALKSPACE}}|Kijk voordat je deze pagina aanmaakt eerst of {{#ifeq:{{NAMESPACE}}|Overleg gebruiker|''{{BASEPAGENAME}}'' wel [//nl.wikipedia.org/wiki/Special:Listusers?username={{BASEPAGENAMEE}}&limit=1 bestaat]|''[[:{{#ifeq:{{SUBJECTSPACE}}|{{ns:0}} |<!-- niks -->|{{SUBJECTSPACE}}:}}<!-- -->{{PAGENAME}}|]]'' wel bestaat}}.}}
Want je hebt maar één #ifeq nodig. --bdijkstra (overleg) 11 sep 2017 21:40 (CEST)
Nee, die werkt niet. — Zanaq (?) 12 sep 2017 00:56 (CEST)
Hmm inderdaad, op Speciaal:SjablonenSubstitueren werkt ie niet, maar in de editor werken dat soort constructies wel. Zeker omdat daar nog een vertaalslag tussen zit. --bdijkstra (overleg) 12 sep 2017 01:07 (CEST)
Het is duidelijk dat genoemde variant niet werkt. — Zanaq (?) 12 sep 2017 01:24 (CEST)
Voor de duidelijkheid: de door mij voorgestelde oplossing zou wel moeten werken. Als we het daarmee eens zijn kan er een verzoek worden ingediend op Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten. — Zanaq (?) 12 sep 2017 20:23 (CEST)

Tech News: 2017-37[bewerken]

11 sep 2017 21:15 (CEST)

Improvements coming soon to Recent Changes[bewerken]

Rc-beta-tour-welcome-ltr.gif

Hello

Sorry to use English. Help met het vertalen naar uw taal! Dank u.

In short: starting on 26 September, New Filters for Edit Review (now in Beta) will become standard on Recent Changes. They provide an array of new tools and an improved interface. If you prefer the current page you will be able to opt out. Learn more about the New Filters.

What is this feature again?

This feature improves Special:RecentChanges and Special:RecentChangesLinked (and soon, Special:Watchlist – see below).

Based on a new design, it adds new features that ease vandalism tracking and support of newcomers:

  • Filtering - filter recent changes with easy-to-use and powerful filters combinations, including filtering by namespace or tagged edits.
  • Highlighting - add a colored background to the different changes you are monitoring. It helps quick identification of changes that matter to you.
  • Bookmarking to keep your favorite configurations of filters ready to be used.
  • Quality and Intent Filters - those filters use ORES predictions. They identify real vandalism or good faith intent contributions that need help. They are not available on all wikis.

You can know more about this project by visiting the quick tour help page.

Concerning RecentChanges

Starting on 26 September, New Filters for Edit Review will become standard on Recent Changes. We have decided to do this release because of a long and successful Beta test phase, positive feedback from various users and positive user testing.

Some features will remain as Beta features and will be added later. Learn more about those different features.

If your community has specific concerns about this deployment or internal discussion, it can request to have the deployment to their wikis delayed to October 1, if they have sensible, consistent with the project, actionable, realistic feedback to oppose (at the development team's appreciation).

You will also be able to opt-out this change in your preferences.

Concerning Watchlists

Starting on September 19, the Beta feature will have a new option. Watchlists will have all filters available now on the Beta Recent Changes improvements.

If you have already activated the Beta feature "New filters for edit review", you have no action to take. If you haven't activated the Beta feature "New filters for edit review" and you want to try the filters on Watchlists, please go to your Beta preferences on September 19.

How to be ready

Please share this announcement!

Do you use Gadgets that change things on your RecentChanges or Watchlist pages, or have you customized them with scripts or CSS? You may have to make some changes to your configuration. Despite the fact that we have tried to take most cases into consideration, some configurations may break. The Beta phase is a great opportunity to have a look at local scripts and gadgets: some of them may be replaced by native features from the Beta feature.

Please ping me if you have questions.

On behalf of the Global Collaboration team, Trizek (WMF) 14 sep 2017 17:27 (CEST)

Tech News: 2017-38[bewerken]

18 sep 2017 17:31 (CEST)

Afbeeldingsbreedte[bewerken]

Het instellen van de afbeeldingsbreedte werkt blijkbaar niet bij dit artikel, terwijl de korrel daar nu wat grof is. Zou iemand die optie willen toevoegen aan het Sjabloon:Infobox ambtsbekleder? Bedankt! Ymnes (overleg) 24 sep 2017 10:34 (CEST)

Die was er al, maar slecht gedocumenteerd: Er is een optie afbeeldinggrootte. Ik zal het voorbeeld aanpassen. Milliped (overleg) 24 sep 2017 10:53 (CEST)
Dankjewel! Daar zijn bij verschillende infoboxen blijkbaar twee parameternamen voor: afbeeldingsbreedte en afbeeldinggrootte (ik vermoed trouwens dat die laatste een tussen-s mist). Ymnes (overleg) 24 sep 2017 10:57 (CEST)