Wikipedia:SHEIC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SHEIC
SHEIC
SHEIC

Dit is een overlegruimte voor mensen die op de Nederlandstalige Wikipedia tijd willen besteden aan informatica, automatisering, andere technische zaken van de wiki (zoals sjablonen) en verwante onderwerpen. Dit is tevens een centrale plaats ter bespreking en afstemming van artikelen, categorieën, portalen, lijsten en andere zaken met betrekking tot informatica, automatisering en wat dies meer zij.

Cocktail1.jpg

Dit is een café in aanbouw, bekabeling en computerapparatuur is volledig aangelegd, en er is redundante internetconnectiviteit met GigE uplinks, maar stoelen, een bar, de fundering, het dak, de ramen en de deur ontbreken nog. We hopen dat de bouwplannen in de loop van 2015 zullen worden goedgekeurd, en het café aan de water- en gasleiding wordt aangesloten.

Let op dat er een zekere overlap is met de Helpdesk, stel voor dringende zaken je vraag ook daar.
Zie WP:ICT
A small cup of coffee.JPG

Naar inhoud   Naar onder   Nieuw onderwerp toevoegen   Archief   Beheerpagina's

U bevindt zich hier:


Tech News: 2016-11[bewerken]

14 mrt 2016 19:37 (CET)

Tech News: 2016-12[bewerken]

21 mrt 2016 17:04 (CET)

Hi, a minor correction: The MediaWiki deployment dates are March 22–24, not 21–23. My apologies. /Johan (WMF) (overleg) 22 mrt 2016 09:21 (CET)

Overleg gewenst Sjabloon:Samenvoegenvan[bewerken]

Mensen met praktische kennis van het omgaan met sjabloonparameters, worden verzocht om alhier deel te nemen aan de discussie. --BDijkstra (overleg) 24 mrt 2016 09:15 (CET)

Tech News: 2016-13[bewerken]

28 mrt 2016 21:43 (CEST)

sjablonen Turks voetbal (voetballers in de categorie vh sjabloon)[bewerken]

In de categorie:Wikipedia:Sjablonen_voetbal_Turkije staan ook een aantal Turkse voetballers, bijvoorbeeld Abdoulaye Ba. Ik neem aan dat er ergens iets fout is gegaan met een sjabloon. Vr. groet en bij voorbaat dank. – Maiella (overleg) 29 mrt 2016 14:07 (CEST)

Opgelost. Sjoerd de Bruin (overleg) 29 mrt 2016 14:19 (CEST)

sjablonen Spaans jeugdvoetbal[bewerken]

Het Sjabloon:Navigatie voetbal Spanje jeugd heeft drie info-balken tot resultaat, waarvan er twee precies hetzelfde zijn. Ik neem aan omdat het ene sjabloon een ander sjabloon oproept. Vr. groet. – Maiella (overleg) 29 mrt 2016 14:25 (CEST)

Inderdaad. Ik stel voor om dit sjabloon te verwijderen, aangezien de informatie al op Sjabloon:Navigatie voetbal Spanje staat. --BDijkstra (overleg) 29 mrt 2016 15:07 (CEST)

sjabloon Olympique Marseille (voetbal)[bewerken]

Het sjabloon Sjabloon:Navigatie Olympique Lyonnais zou ik graag uitlijnen op de dubbele punt, maar ik weet niet hoe dat moet. Mijn argumentatie: Dat vind ik mooier, maar vooral: een impliciete conventie, zó doen we dat normaliter. Die vette teksten van de rubrieknaam schots en scheef geven een onrustig tekstbeeld. Op deze manier... dat moet je niet willen. – Maiella (overleg) 29 mrt 2016 15:34 (CEST)

Zo? - FakirNLoverleg 29 mrt 2016 15:42 (CEST)
Mijn dank. – Maiella (overleg) 29 mrt 2016 15:51 (CEST)

Het sjabloon:Navigatie voetbal Nieuw-Zeeland idem dito. Ik heb een voorbeeld gezien en ik sta nog steeds met lege handen. – Maiella (overleg) 29 mrt 2016 16:18 (CEST)

Het is niet zo moeilijk. Je gebruikt {{Navigatie/Tabel ... }} en daartussenin
| R1C1 = rij 1 kolom 1
| R1C2 = rij 1 kolom 2
| R2C1 = rij 2 kolom 1
| R2C2 = rij 2 kolom 2
Enzovoorts. - FakirNLoverleg 1 apr 2016 11:24 (CEST)

Wat coördinaten en Wikidata dingen[bewerken]

Hoi daar,

Ik kwam recentelijk een paar dingen met betrekking tot het toevoegen van coördinaten aan lemmas. Een paar gedachten

  • Zou het mogelijk zijn een kopie van het coördinatentool te maken die in plaats van Google maps gebruikt maakt van Open Street Map? Of een switch in de tool zodat je kan omschakelen naar OSM. Google heeft z'n voordelen, maar is soms, zonder dollen, een stuk minder accuraat dan OSM. Huisnummers in een stad zijn veel preciezer terug te vinden met OSM bijvoorbeeld. Niet dat ik compleet van Google Maps en sattelite af wil, maar een keuze optie zou fijn zijn.
  • Importeren van coords van Wikidata. Is er vooraleerst een makkelijke manier om coordinaten uit Wikidata op nl-wiki te gebruiken? De beste optie noem ik hier even niet omdat ik gok dat dat de discussie meteen zal doen ontsporen, maar is er in ieder geval een makkelijker manier om Wikidata-coordinaatgegevens om te zetten in het sjabloon dat op dit project gebruikelijk is? Milliped (overleg) 2 apr 2016 12:42 (CEST)

DBNL ook bij Infobox persoon[bewerken]

Een verzoekje voor het Sjablonencafé. Wil iemand zo vriendelijk zijn om de mogelijkheid om een link naar DBNL, zoals dat is geregeld in Sjabloon:Infobox auteur, ook toe te voegen aan Sjabloon:Infobox persoon.

Waarom? Neem bijvoorbeeld het artikel Nico Frijda. In DBNL vind je een pagina Nico Frijda met 'werken', 'primaire teksten' en 'secundaire literatuur'. Het zou welkom zijn als een verwijzing naar deze DBNL pagina er in het sjabloon bij kan komen te staan. Met vriendelijke groet, - Aiko 4 apr 2016 19:54 (CEST)

Nico Frijda is gewoon auteur, dus daar kan Infobox auteur prima gebruikt worden. Heb je een voorbeeld van een persoon die geen auteur is maar wel een DBNL-profiel heeft? --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 20:04 (CEST)
Nou ja als je Infobox persoon gewoon kunt vervangen door Infobox auteur dan is dat ook een oplossing. Maar Infobox auteur verwijst altijd naar Portaal Literatuur en bij Nico Frijda ligt dat niet voor de hand, Portaal Psychologie is hier toch echt het juiste portaal. Het valt me op dat ik tegenwoordig vaak enigszins onverwacht op DBNL uitkom als ik informatie over iemand aan het googelen ben. Dat is dan meestal wel iemand die een of meerdere boeken heeft geschreven, maar meestal geen romans/literatuur, of in hoofdzaak geen literatuur, maar wel vakliteratuur. Ik heb de voorbeelden niet direct bij de hand. Wel zie ik Wim Brands die kreeg Infobox presentator (met Portaal Media), DBNL is momenteel offline, maar hij heeft er gegarandeerd een DBNL-profiel zal wel deze link zijn. Is er een bezwaar tegen het toevoegen van DBNL aan Infobox persoon of de Infobox presentator? Wie schrijft die blijft, immers. - Aiko 5 apr 2016 12:10 (CEST)
DBNL is er weer, ik bekijk even een paar willekeurige personen. Selma Leydesdorff [14]; (primaire teksten en secundaire literatuur) Meindert Fennema [15] (primaire teksten en secundaire literatuur). Er staan ongetwijfeld veel meer wetenschappers in DBNL.
Als ik breder zoek dan staat zelfs Johan Cruijff [16] er in (69 resultaten in teksten)en Beatrix van Oranje Nassau [17] (secundaire literatuur). - Aiko 5 apr 2016 12:31 (CEST)
Ik heb geen bezwaar tegen het toevoegen van DBNL aan Infobox persoon, maar dan moet het wel goed gebeuren. Bij Infobox auteur bijvoorbeeld staat de DBNL-link normaal onder het kopje Werk, maar bij niet-auteurs is de insteek anders. Voorlopig volstaat denk het kopje Overig voor dit doel. Overigens verwijst Infobox auteur niet altijd naar Portaal Literatuur, maar alleen als je geen ander portaal invult. --BDijkstra (overleg) 5 apr 2016 13:56 (CEST)
Het is mijn inschatting dat in alle beroepsgroepen tegenwoordig weleens iemand een boek schrijft, dus ik zou me kunnen voorstellen dat een DBNL link in principe in alle varianten van de 'persoonlijke infoboxen' een plaats kan hebben. Intussen kan ik ook bij de externe links zoiets plaatsen: {{Link dbnl auteur|id=frij004}}
Dat je ook een ander portaal zou kunnen invullen bij Infobox auteur had ik niet begrepen, dat is wel mooi. Dank je wel. - Aiko 5 apr 2016 17:12 (CEST)
En dan dit: Leydesdorff heeft geen infobox, Fennema heeft Infobox politicus Nederland, Cruijff heeft Infobox voetballer, Beatrix heeft Infobox dynastie. Iets toevoegen aan Infobox persoon zou in deze gevallen niets opleveren, omdat deze drie sjablonen zijn gebaseerd op Sjabloon:Infobox generiek, welke niet alleen gebruikt wordt voor personen. Zie ook Sjabloon:Navigatie infoboxen personen; deze sjablonen hebben veel gemeen, maar je kan ze (zo lijkt het althans) niet baseren op Infobox persoon vanwege de manier waarop infoboxen werken. --BDijkstra (overleg) 5 apr 2016 19:04 (CEST)
Waarom moet die link per se in de infobox komen te staan? Je hebt altijd de mogelijkheid om een kop "Externe links" aan te maken, onderaan het artikel. Voor links naar DBNL hebben we trouwens volgend sjabloon: Sjabloon:Link dbnl auteur. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 5 apr 2016 22:13 (CEST)
@Bdijkstra: Het is jammer en ook niet eenvoudig te begrijpen dat de 'persoonlijke infoboxen' niet gebaseerd zijn op de Infobox persoon, dat zou veel meer voor de hand hebben gelegen. Waarschijnlijk is dat verschil historisch gegroeid. Aan de andere kant zou de Infobox generiek misschien zo aangepast kunnen worden dat DBNL er ook bij kan.
@Dinosaur918: In de infobox is natuurlijk veel eleganter dan onderaan de pagina in het aparte sjabloon {{Link dbnl auteur|id=xxxx000}} - Aiko 6 apr 2016 12:12 (CEST)
infobox generiek is alleen maar een opmaak-sjabloon, daar word in principe geen inhoud in gedefineerd. Erving is niet iets dat je heel gemakkelijk in sjablonen doet, het is niet zo dat je een sjabloon kan maken dat een paar velden extra defineert en de rest doorgeeft aan een ander sjabloon. Je zult dus in elke infobox waar je dit wilt het moeten inbouwen, misschien het handigste door Sjabloon:Link dbnl auteur aan te roepen, mochten de url's dan veranderen kan dat op een plek aangepast worden. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 apr 2016 19:35 (CEST)
@Aiko: Kan wel zijn, maar het is ook niet echt ongebruikelijk om externe links onder een dergelijke kop te plaatsen. Dinosaur918 (vragen of opmerkingen?) 6 apr 2016 20:26 (CEST)
@Dinosaur918: Dat schreef ik overigens al op 5 apr 2016 17:12 (CEST).
Maar daarvoor kwam ik hier niet langs. Mijn verzoek heeft te maken met de ontwikkeling dat in steeds meer beroepsgroepen personen een boek schrijven en dat DBNL dan een bijpassende link is. Dat het daarom wenselijk is dat in alle varianten van de persoonlijke infoboxen een verwijzing naar DBNL mogelijk wordt. De weerstand hiertegen kan ik niet begrijpen. Dat het een klus is oké, maar daar zijn we hier toch voor, of zie ik dat verkeerd? - Aiko 12 apr 2016 11:25 (CEST)

Tech News: 2016-14[bewerken]

5 apr 2016 00:13 (CEST)

Tech News: 2016-15[bewerken]

11 apr 2016 22:44 (CEST)

Tech News: 2016-16[bewerken]

18 apr 2016 22:40 (CEST)

Tech News: 2016-17[bewerken]

25 apr 2016 23:02 (CEST)