Overleg gebruiker:Celaena1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Celaena1, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.967.438 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Artikelen van de dag[bewerken]

Sorry dat ik de meeste van jouw edits teruggedraaid heb met betrekking tot de Artikelen van de Dag. Vanwege de cache is het beter tijdens de lopende dag geen wijzigingen uit te voeren in de tabel. Er is een behoorlijk risico dat niet iedereen die wijzigingen dan ziet. Wat betreft de arresten: in beide gevallen waren juristen van mening dat jouw verbeteringen de juridische boodschap niet verbeterden. Collega "Jeroen N" is er daarna mee aan de slag gegaan. Maar met jouw edits op Margaret Harriman was niets mis.

Op jouw gebruikerspagina stel jij dat je "vroeger" al eens actief bent geweest. Wat heeft voor jouw terugkomst gezorgd? The Banner Overleg 2 sep 2018 22:52 (CEST)

Hi Banner, Dank voor je bericht! Geen probleem vwb het terugdraaien, ik had al het idee dat ik niet de juiste werkwijze had gebruikt voor het afmelden van artikelen-van-de-dag. Of er nog iets verbeterd kan worden aan de arresten laat ik in het midden :-). Ik kon in het verleden niet (zo goed) met iemand overweg, maar die lijkt gestopt te zijn met Wikipedia. Dat komt mijn plezier in het hier werken erg ten goede. Groet, Celaena Sardothien (overleg) 3 sep 2018 10:08 (CEST)
Ik was nog een detail vergeten: welkom terug! The Banner Overleg 3 sep 2018 11:07 (CEST)
Veel dank! Celaena Sardothien (overleg) 3 sep 2018 13:44 (CEST)

George Nypels[bewerken]

Hoi, misschien heb ik niet goed gekeken, maar de pagina George Nypels, militair en koloniaal historicus gaat niet over George Nypels. Twee verschillende personen. Dan is er dus geen sprake van dubbeling. Thieu1972 (overleg) 20 okt 2018 17:03 (CEST)

Je hebt helemaal gelijk! :bloos:. Ik ga vragen of iemand 'm terug wil zetten. Celaena Sardothien (overleg) 20 okt 2018 17:04 (CEST)
Prima! Ik had de pagina al wel op de beoordelingslijst gezet, omdat het een erg klungelig weergegeven tekst is, maar met aanpassingen wel geschikt lijkt. Thieu1972 (overleg) 20 okt 2018 17:06 (CEST)

Geklieder op een overlegpagina[bewerken]

Hallo Celaena1,

Ik zag dat je dit leeghaalde. Je had groot gelijk dat dit gewoon geklieder was en beter weggehaald kon worden natuurlijk. In dat soort gevallen kun je ook gerust een {{nuweg}}-sjabloon gebruiken. Een moderator verwijdert de pagina dan, zodat er niet een blauwe lege pagina achterblijft.

Vriendelijke groet, Woudloper overleg 7 nov 2018 15:08 (CET)

Dag Woudloper,

Bedankt voor de tip! Ik kende {{nuweg}} als manier om van een pagina af te komen, maar wist nog niet dat je daar ook alleen de overlegpagina mee kon verwijderen. Mocht het de volgende keer weer voorkomen, gebruik ik dat.

Groetjes,

Celaena Sardothien (overleg) 8 nov 2018 12:41 (CET)

PD-100 Black Hornet[bewerken]

Dag, Celaena1. Net heb ik PD-100 Black Hornet heb ik een hele reeks onzorgvuldigheden in het artikel PD-100 Black Hornet weggewerkt, een stevig artikel dat door jou binnen een minuut na publicatie als gecontroleerd was gemarkeerd. Als je nieuwe artikelen niet even bekijkt en doorleest, zou je ze dan ook niet willen aanvinken als gecontroleerd? De controlefunctie wordt anders namelijk nogal nutteloos. Groet, Jürgen Eissink (overleg) 30 nov 2018 09:33 (CET).

Dag Jurgen, De wijziging van de anoniem was geen vandalisme. Grroetjes, Celaena Sardothien (overleg) 30 nov 2018 18:57 (CET)

Plasma[bewerken]

Dag Celaena1. Kan jij uitleggen wat lasplasma is? Of deed de ip-er op Nedereindseplas een goede correctie? Natuurlijk vergissen we ons allemaal wel eens, maar weet wat je terugdraait! Groet, JanB46 (overleg) 30 nov 2018 19:34 (CET)

Hoi Jan, Je hebt helemaal gelijk, excuus! Ik dacht bij lasplasma bij een hulpstof voor het lassen, en bij laspasta aan een grapje. Groetjes, Celaena Sardothien (overleg) 30 nov 2018 21:59 (CET)

Survey bewerkers Nederlandstalige Wikipedia 2018[bewerken]

Dit jaar organiseert Wikimedia Nederland voor de derde keer een survey onder de bewerkers van de Nederlandstalige Wikipedia. Misschien heb je de banner al voorbij zien komen. Er zijn in 2013 en 2015 soortgelijke surveys gehouden. Doel van de survey is om meningen van de bewerkers te peilen (bijvoorbeeld over de werksfeer) en inzicht te krijgen in de samenstelling van de gemeenschap.

Naar aanleiding van suggesties in De Kroeg benaderen we de meest actieve bewerkers persoonlijk om te vragen mee te doen. We zijn erg geïnteresseerd in je mening. Meedoen kan tot 17 december. Hier vind je de link naar de survey.

Sandra Rientjes - Wikimedia Nederland 7 dec 2018 05:33 (CET)

Markeren[bewerken]

Hallo Celaena, ik zag dat je de pagina's over Els Mulders en Cameron Boyce hebt goedgekeurd. Misschien met goede bedoeling, maar volgens mij moeten deze pagina's nog worden bijgepoetst qua opmaak en inhoud. Het lijkt me dat je pas kunt markeren als gecontroleerd nadat het artikel op orde is of nadat er een wiu-sjabloon is geplaatst. Groet, Verdel (overleg) 16 jan 2019 13:48 (CET)

Beste Verdel, Ik heb de pagina niet "goedgekeurd", maar gecontroleerd of het vandalisme was - en dat was het niet. Zie ook hier voor meer informatie, en dan met name de zin die begint met "Heb je echter vandalisme (of een ongewenste wijziging) aangetroffen". Beide lemmata hebben stevig onderhoud nodig, maar ik zie geen reden om nieuwe bijdragers meteen met een wiu om de oren te slaan. Groetjes, Celaena Sardothien (overleg) 16 jan 2019 13:52 (CET)
Herstel, ik bedoelde "gemarkeerd". Hierdoor denken andere gebruikers dat het in orde is, terwijl de artikelen duidelijk nog werk nodig hebben. Bij mijn weten worden er geen uitzonderingen gemaakt voor nieuwe anonieme gebruikers door geen nominatiesjablonen toe te passen. Verdel (overleg) 16 jan 2019 20:13 (CET)
Nogmaals: de beide wijzigingen waren "goed", dwz: geen vandalisme. Onze encyclopedie is door deze anonieme gebruikers marginaal beter geworden. De eerder genoemde uitzondering kan ik je aanraden. Hij zorgt voor behoud van nieuwe gebruikers. Groetjes, Celaena Sardothien (overleg) 16 jan 2019 20:25 (CET)
Op zich prima dat je terughoudend bent met nomineren, maar misschien zou je wel een vriendelijke uitleg kunnen geven aan de aanmaker over wat er beter kan, zoals Verdel dat hier gedaan heeft. Op WP:TBP wordt trouwens sowieso al aangeraden om in principe niet binnen een uur te nomineren. Verder is markeren als gecontroleerd in de praktijk bij nieuwe artikelen vaak wel hetzelfde als 'goedgekeurd'; ikzelf zal ook eerder een 'ongecontroleerd' nieuw artikel aanklikken (en waar nodig opknappen) dan een 'gecontroleerd' artikel. Mvg, Encycloon (overleg) 16 jan 2019 22:56 (CET)

Paard opzadelen[bewerken]

Dag Celaena1, ook op deze plaats wil ik deze bewerkingssamenvatting nog even onder je aandacht brengen. Anders blijft de nominatie misschien onnodig lang 'in de lucht hangen'. Mvg, Encycloon (overleg) 17 mrt 2019 19:42 (CET)

Ik heb het inmiddels maar even zelf gedaan, zie hier (inclusief een vraag ter verduidelijking). Overigens is er laatst ook een Kroeg-discussie over nominatie-onderbouwingen geweest. Mvg, Encycloon (overleg) 17 mrt 2019 20:14 (CET)

Vragen om bron[bewerken]

U heeft met deze bewerking, zonder overleg een alinea verwijderd op Ark van het Verbond. In de bewerkingssamenvatting: "Bronloze POV verwijderd. *Wie* vindt het opmerkelijk?" Bent u bekend met het sjabloon {{bron?}}? Het gebruiken daarvan is een wat sympathieker manier van samenwerken dan zonder meer verwijderen. Uiteraard tenzij het overduidelijke onzin, vandalisme op POV-pushen is. Ik heb de bewerking teruggedraaid en bron toegevoegd, daar niet van. Gewoon een tip. Bertrand77 20 mrt 2019 10:05 (CET)

Beste @Bertrand77:, Dank voor je bericht! Ik ken het sjabloon {{bron?}} - je komt het met een datum van jaren her tegen rond allerlei onware of op z'n minst onbebronde teksten waar niets met het twijfelsjabloon wordt gedaan.
Ik zie je toevoeging, maar er is nog steeds niet duidelijk *wie* het "opmerkelijk" vindt. De schrijver? En is hij een autoriteit op het gebied van de Ark? Het zou al een stuk beter zijn als er zou staan: "x (professor Midden-Oosten Studies aan de Universiteit van Lutjebroek) vindt het opmerkelijk dat...". Nu wordt een mening als feit gepresenteerd wat in tegenstelling is met het neutrale karakter van de encyclopedie. Overigens ben ik niet bekend met de verplichting om voor een wijziging de gemeenschap te raadplegen. Wel met het principe VJVEGJG - zeker bij onbebronde POV. Groetjes, Celaena Sardothien (overleg) 20 mrt 2019 10:13 (CET)
Het is geen verplichting de gemeenschap te raadplegen. Zoals ik al zei, wel sympathieker. Bertrand77 20 mrt 2019 10:18 (CET)