Villo!

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Villo!
Villo!
Villo!
Plaats Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Oprichtingsdatum 16 mei 2009
Systeem Cyclocity
Exploitant JCDecaux
Aantal stations 360
Aantal fietsen 5000
Toeristisch gebruik ja
Website http://nl.villo.be

Villo! is het openbaar fietsverhuurprogramma van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Er zijn 360 stations met vijfduizend fietsen in gebruik[1]. In maart 2014 werd de vijf miljoenste rit geregistreerd. In Antwerpen kent men Velo Antwerpen.

Medewerkers van Villo! zorgen voor optimale spreiding van fietsen en beschikbare stallingsplaatsen door fietsen tussen de verschillende stations te verplaatsen.[2] Daarnaast zijn er ook extra minuten te winnen voor gebruikers die fietsen terugplaatsen in fietsstations waar anders vooral fietsen weggenomen worden, bijvoorbeeld fietsstations boven op een heuvel.

Werking[bewerken]

Villo!-station

Om een fiets te gebruiken heb je een abonnement nodig in de vorm van een dagkaart, een weekkaart of een jaarkaart. De dag- en weekversie kunnen op de stallingsstations verkregen worden met een kredietkaart; de jaarversie is enkel op de website te bekomen en is voorzien van een RFID-chip die het mogelijk maakt de fiets contactloos te ontgrendelen.

Het doel is de gebruikers ertoe te bewegen de fiets zo snel mogelijk weer in een stallingsstation terug te zetten, zodat deze weer beschikbaar wordt voor de circulatie. Enkel bij ritten langer dan 30 minuten komt er een meerprijs. JCDecaux staat in voor het beheer van dit gepatenteerde Cyclocity fietsverhuursysteem dat lijkt op de Parijse Vélib''s.

Geschiedenis[bewerken]

In mei 2006 begon Cyclocity met 250 fietsen op 23 standplaatsen in Stad Brussel. Dit beperkte aanbod werd op 16 mei 2009 vervangen door Villo! dat met 2500 fietsen verspreid over 180 standplaatsen meerdere gemeentes uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestreek. In een tweede fase vanaf april 2012 zijn hier 140 stations bijgekomen en nog eens 2500 fietsen in acht nieuwe gemeentes.[3] Begin 2013 telt het systeem 5000 fietsen en 360 door de stad verspreide automatische stallingsstations. 450 meter tussen elk station is essentieel voor het succes van het fietssysteem. Villo! vormt een bijkomende schakel in de hedendaagse mobiliteit. Het biedt de mogelijkheid om snel en ecologisch door een drukke stad te verplaatsen, of om een traject met het openbaar vervoer of met de auto aan te vullen.

Elektrische fietsen[bewerken]

In februari 2014 is JCDecaux gestart met elektrische testfietsen om ouderen op de Villo! te helpen, heuvelachtige gebieden beter bereikbaar te maken en een antwoord te bieden op de vraag vanuit de gebruikers en de toeristische sector. Elektrische Villo!'s zouden er ten vroegste in 2016 kunnen komen.[4]

Externe link[bewerken]