Tramlijn 19 (Haaglanden)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen naar Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in RandstadRail 19, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).

.

RandstadRail 19
Totale lengte 11,5 km
Aangelegd door HTM
Geopend
1 juli 2010: Leidschendam Leidsenhage – Delft Tanthof (Abtswoudsepark)
Gesloten
7 oktober 2013: Nieuwe Plantage – Delft Tanthof (Abtswoudsepark)
Huidige status In gebruik
Aantal sporen 2
Baanvaksnelheid 25-50 km/h
Tramdienst door HTM
RandstadRail 19
uKBHFa MCH Antoniushove
uABZg+l tram 6
uHST Leidsenhage
uABZgr tram 2 en 6
uHST Weigelia
utSTRa (Vliettunnel)
utHST Oosteinde
utSTRe (Vliettunnel)
uHST Oude Middenweg
uHST Klaverveld
uTSHSTu Leidschenveen Centrum (RR)
overstap: RandstadRail  3   4  en Metrolijn  E 
uHST Lanen
umKRZu Spoorlijn Den Haag - Gouda
uHST Station Ypenburg (NS)
uHST Weidevogellaan
uABZgl+l (Verbindingsboog)
tram 15
uHST Gruttosingel
uHST Scholekstersingel
uABZgr+r tram 15
(Verbindingsboog)
uHST Ypenburg Centrum
uHST Anthony Fokkersingel
uABZg+r tram 1
uHST Brasserskade
uKBHFe Nieuwe Plantage
Toekomstige route lijn 19
uSTR Vanuit Leidsenhage
uKHSTxe Nieuwe Plantage
uexHST Prinsenhof
uexHST Delft Station (NS)
uexHST Zuidpoort
uexHST Mijnbouwplein
uexHST TU - Aula
uexHST TU - Mekelpark
uexHST TU - Sport en Cultuur
uexHST TU - Kluyverpark
uexKBHFe TU - Technopolis

Lijn 19 van HTM en RandstadRail is een tramlijn in de regio Haaglanden, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het is net als tramlijn 11 en 12 een HTM-tramlijn die het centrum van Den Haag niet aandoet.

Geschiedenis[bewerken]

Tramplan 1927[bewerken]

In het Tramplan 1927 was een nieuwe zomerlijn 19 opgenomen, die zou gaan rijden van de Schimmelweg (het eindpunt van lijn 2) via de Calandstraat en de Vaillantlaan naar de Westduinweg/Kranenburgweg (het eindpunt van lijn 10). De minder gunstige ontwikkeling van de economie die zich na de beurskrach van 1929 begon af te tekenen werd er de oorzaak van dat deze lijn niet is aangelegd.

Sinds 2010[bewerken]

  • 1 juli 2010: Lijn 19 werd ingesteld op het traject Leidschendam Leidsenhage – Delft Tanthof.
  • 16 april 2011: Lijn 1 en 19 waren voor de duur van negen maanden ingekort tot Delft Station. De Irenetunnel, waar zij doorheen liepen, werd opgebroken om plaats te maken voor een spoortunnel.
  • 12 december 2011: Lijn 1 en 19 reden weer de volledige route tussen Station Delft en Delft Tanthof (Abtswoudsepark). Ook reden de lijnen 1 en 19 met een nieuwe tramhalte: Martinus Nijhofflaan. Deze verving de halte Aart van der Leeuwlaan. In de Delftse Spoorzone werd een nieuw, tijdelijk tracé aangelegd, aan weerszijden van de tramhalte Delft Station. Dit tracé bleef in gebruik tot na de ingebruikname van de spoortunnel in 2015. Daarna wordt het oude tracé over de Westvest in ere hersteld.
  • 8 april 2013: Lijn 19 werd voor de duur van zes maanden verlengd naar Leidschendam Noord. Bij de eindhalte MCH Antoniushove werd de keerlus omgebouwd tot een kopeindpunt en de tramhaltes werden vernieuwd. Tevens werd de halte Nieuwe Plantage tijdelijk opgeheven wegens de aanleg van een kopeindpunt.

RandstadRail 19[bewerken]

  • 7 oktober 2013: Lijn 19 werd ingekort en rijdt sindsdien niet verder dan de halte Nieuwe Plantage in Delft. Tevens wordt er met RandstadRailvoertuigen (Haagse RegioCitadis) over het tracé gereden.[1][2]

Traject[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Lijn 19, ingesteld op 1 juli 2010, is een tangentiële lijn die de Technische Universiteit Delft en het in aanbouw zijnde researchbedrijventerrein Technopolis Innovation Park zal verbinden met Leidschendam via de Vinex-locaties Ypenburg en Leidschenveen in het Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De tram doet ook winkelcentrum Leidsenhage aan. Het is de enige tramlijn die niet één van de twee grote Haagse stations (Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor) aandoet.

Op station Delft en station Ypenburg heeft de lijn overstapmogelijkheden op het landelijke spoorwegennet. Op station Leidschenveen kan overgestapt worden op RandstadRail 3, 4 en de Rotterdamse metrolijn E.

De lijn heeft een lengte van 12 km, waarvan 7 km op nieuw aangelegd spoor. De lijn deelt verder sporen met de lijnen 1, 2, 6 en 15. Een groot infrastructureel werk is de Sijtwendetunnel. De tram doet ca. 25 minuten over een rit van begin- tot eindpunt en rijdt in een frequentie van 15 minuten.[3]

Besluitvorming en aanleg[bewerken]

De besluitvorming over de aanleg van lijn 19 verliep moeizaam. Na de eeuwwisseling ontstond aan de TU Delft een discussie over de route van de tram. De TU wilde de lijn via de Schoemakerstraat naar het nieuwe Delftechpark leiden. Studentenorganisaties zagen de tram liever over de Mekelweg lopen, zodat hij zou stoppen voor de collegezalen. Kort daarna schrapte Haaglanden de gehele tramlijn wegens geldgebrek. In 2004 kwam men weer van deze beslissing terug. De tramlijn zou toch worden aangelegd, toch over de as van de TU-wijk lopen, en eindigen bij het te realiseren Technopolis.

De werkzaamheden voor de aanleg begonnen eind 2005. De openingsdatum was voorzien voor rond de jaarwisseling 2007/'08. Er ontstond echter vertraging door een hoger beroep tegen de kap van enkele bomen op de Vrijenbanselaan in Rijswijk. Deze werd tot aan de Raad van State uitgevochten. De opening werd uitgesteld tot eind 2009.

In oktober 2009 maakte het Stadsgewest Haaglanden een nieuwe vertraging van enkele maanden bekend omdat het traject door de Sijtwendetunnel niet voldeed aan de veiligheidseisen. Uiteindelijk werd 1 juli 2010 de openingsdatum.

Tijdelijke verbouwing tot RandstadRail[bewerken]

In 2012 waren er plannen gemaakt voor de dienstregeling in 2013. Voor lijn 19 was het plan vastgesteld om de lijn geschikt te maken voor RandstadRailvoertuigen. Hierbij werden de haltes aangepast en op een aantal plekken de situatie veranderd, met name de verbouwing van keerlus naar een kopeindpunt bij MCH Antoniushove. RandstadRail 19 kon echter niet verder rijden naar Delft Tanthof, omdat de kosten voor de verbouwing van de haltes voorbij Station Delft, niet zinvol zijn en vanwege de verlenging naar Delft TU Wijk. Als gevolg hiervan werd er besloten om een kopeindpunt te maken bij Delft Nieuwe Plantage. Bij Delft Station was dit niet mogelijk door werkzaamheden.[4] Hierdoor kunnen de passagiers Delft tijdelijk alleen bereiken door over te stappen op lijn 1. Pas als de werkzaamheden zijn voltooid in Delft TU Wijk (vanaf 2020) en Delft Station (vanaf 2017) zal lijn 19 weer verlengd worden naar Delft.[5][6]

In 2012 waren de werkzaamheden bij Delft Nieuwe Plantage vertraagd, omdat de materialen nog niet leverbaar waren. Ook bij het MCH Antoniushove waren werkzaamheden vertraagd. De werkzaamheden begonnen pas in april 2013 en de ombouw tot RandstadRail 19 zou op 13 juli 2013 gaan gebeuren.[7]

Eind juni 2013 werd bekendgemaakt dat de oplevering van 13 juli 2013 niet gehaald zou worden. Dit kwam door het gewicht van de RandstadRailvoertuigen, die niet over de brug over de A4 konden rijden, wanneer er 2 trams elkaar zouden passeren. Ook stond er een bovenleidingmast gehinderd bij de bocht rondom de halte Brasserskade. Lijn 19 reed voorlopig met gewone trams en reed tussen Delft Tanthof en Leidschendam Noord. Lijn 19 kon niet meer naar MCH Antoniushove, omdat er daar een kopeindpunt is aangelegd. Lijn 19 werd uiteindelijk pas omgebouwd op 7 oktober 2013.

Toekomst[bewerken]

Verlenging naar Delft TU Wijk[bewerken]

Het gedeelte van station Delft naar Technopolis zal pas in de toekomst in gebruik worden genomen. Dit heeft te maken met de slechte staat van de Sint Sebastiaansbrug: om het gewicht van de trams te kunnen dragen moet de brug volledig gerenoveerd worden. Ook de nabijgelegen Kapelsbrug is in zijn huidige staat te zwak voor een tram.[8] Als gevolg hiervan zal lijn 19 tot na de renovatie van beide bruggen in Delft deels het traject volgen van lijn 1. Begin juni 2010 maakte de gemeente Delft bekend dat de aanbesteding voor de vervanging van de St. Sebastiaansbrug is ingetrokken en dat de brug voorlopig niet zal worden vervangen.[9] Op 22 juni 2010 deelde de Delftse wethouder Junius de gemeenteraad mee dat er niet voor 2015 een tram over de St. Sebastiaansbrug zal rijden. Op 22 mei 2014 werd bekend dat de aannemers meer tijd nemen voor de voorbereiding en bouw van een nieuwe St. Sebastiaansbrug in Delft, de trambaan op de brug en de aansluiting op tramlijn 19. Hierdoor vervalt de geplande ingebruikneming van december 2015.[10]

Op 27 november 2015 werd door de gemeente Delft, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag een intentieovereenkomst getekend inzake de vernieuwing van de St. Sebastiaansbrug. Op basis van een eerste verkenning denken partijen dat de oplevering van de nieuwe brug begin 2020 zou kunnen plaatsvinden, waardoor tramlijn 19 voor de zomer van 2020 kan gaan rijden. Wanneer lijn 19 wordt verlengd naar Delft Station, dan wordt Nieuwe Plantage opnieuw heringericht.[11][12]

Verlenging naar Delft Station[bewerken]

In 2017 wordt lijn 19 verlengd van Nieuwe Plantage naar Delft Station. Hiermee zal een einde komen aan een onhandige overstap op lijn 1 bij Nieuwe Plantage. Om de tram bij Delft Station te kunnen keren, wordt hiervoor een keerspoor aangelegd op het Westvest. In medio 2016 werden de wissels voor het keerspoor al aangelegd. In 2017 wordt nog het laatste stukje spoor aangelegd en wordt nog een nieuwe tramhalte gebouwd. Dit in combinatie met de bouwwerkzaamheden van station Delft.[13][14]

Vervoerswaarde[bewerken]

Er is rekening mee gehouden dat lijn 19 de eerste jaren een geringe vervoerswaarde zal hebben, vergeleken met de overige Haagse tramlijnen. De overheden verwachten dat de lijn zal zorgen voor investeringen op het gebied van wonen en werken binnen de invloedssfeer van de route.

Dienstregeling[bewerken]

RandstadRail 19 rijdt elke dag iedere 15 minuten.

Foto's[bewerken]

Externe links[bewerken]