Overleg gebruiker:MHV GAC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Welkom Helma (als ok goed gegoogled heb).

Bedankt voor jou/jullie eerste bijdragen.

Alle begin is moeilijk. Ik zie dat je nogal wat stoeit met categorien. Hier bestaan al veel categortien, probeer die zo veel mogelijk te gebruiken. Ik zie dat je inmiddels Category:Rijswijk, Gelderland al gevonden hebt. De Category:Rijkwijk die je hebt aangemaakt (met typefout) heb ik dan ook voorgedragen voor verwijdering. De Category:Middeleeuwen is ongewenst, omdat de categorie namen meestal in het engels zijn. Overigens de beschrijving mag best in het nederlands, maar gebruik dan {{nl|beschrijving in het nederlands}}. Category:Middle Ages is daarvan de bestaande categorie, maar mogelijk kun je ook specifieker zijn als Category:Middle Ages in the Netherlands of Category:Netherlands in the 10th century.

Als laatste wil ik je wijzen op het gebruik van Category:Gelderland en dergelijke. Bijvoorbeeld Category:Rijswijk, Gelderland is hervan al onderdeel. Category:Gelderland is dan overbodig.

HenkvD (overleg) 12:19, 18 March 2017 (UTC)

Medieval jewellery[bewerken]

Helma, ik antwoord maar hier, want dat lijkt mij eenvoudiger voor jou. Hieronder een deel van de huidige categorie structuur. daaruit blijkt dat jewellery via art by type al onder art valt. Brooches en fibulae vallen nu blijkbaar rechtstreeks onder art. Mogelijk dat die twee verplaatst moeten worden naar art by type, of zelfs naar jewellery, of zijn fibulae ook brooches. Denk je dat dat logischer is?

De update die jij had gedaan was op Category:Medieval art. Eigenlijk had jij juist andersom Category:Medieval jewellery kunnen wijzigen en laten linken aan Category:Medieval art. Vandaar mijn melding 'Het is juist andersom, jewellery is art, art is niet jewellery'. Graag je reactie (als je dat nodig vind) hieronder. HenkvD (overleg) 19:43, 22 March 2017 (UTC)


  • Hoi Henk,

Na overleg, komen wij (hier op de Archeologieafdeling) uit op het volgende: Fibulae horen onder kledingaccessoires (niet 'mode'). En Jewellery is volgens archeologen geen kunst maar gebruiksvoorwerp/artefact. Volgens Wikipedia valt er ook nog een jewellery onder fashion accessory.

En nu? Moet ik iemand toestemming vragen om de categorieen om te gooien? Of second opinion van https://en.wikipedia.org/wiki/User:Jllm06? Of kan ik dit gewoon doen en hopen dat voortaan niemand het terugdraait? Ik vind dit een te grote ingreep om het mezelf toe te vertrouwen.

MHV GAC (overleg) 10:28, 23 March 2017 (UTC)

Helma, ik begrijp je opmerkingen maar half. (Medieval) Fibulae vallen al onder Clothing accessories
Category:Clothing accessories
Voor het aanpassen van de structuur van categorieen is geen toestemming nodig, maar daarvoor zou ik als ik jou was eerst wat meer ervaring opdoen. Je kunt je afbeedlingen gewoon plaatsen in bijvoorbeeld Category:Medieval fibulae en later de categorie anders indelen. Hiervoor hoef je niet je afbeeldinge opnieuw te bewerken. Je kunt me altijd vragen om assistentie. Wel wil ik je een tip geven. Jij paste Category:Medieval art om Category:Medieval jewellery hierin te plaatsen. Je moet echter Category:Medieval jewellery bewerken en Category:Medieval art er in te zetten. Eigenlijk net als een afbeelding. Je past een afbeelding aan om die in de categorie te zetten.
PS: bij een "discussie" als deze is het de gewoonte om elke volgende commentaar in te springen. Een volgende commentaar zou jij dan kunnen beginnen met ::Hoi henk,, waarna ik weer met :::Helma,, dus elke keer een extra " : ".
HenkvD (overleg) 18:49, 27 March 2017 (UTC)
Hoi Henk,
Ik ga voorlopig overal van afblijven. Ik heb steeds het gevoel dat categorieën tegenovergesteld zijn aan wat ik logisch vind, en zolang ik dat gevoel heb, weet ik nog niet genoeg om me ermee te bemoeien.
Volgende maand komt er een Wikipedian in Residence naar het museum. Dat zal zeker helpen.
MHV GAC (overleg) 08:12, 28 March 2017 (UTC)

ABR codes[bewerken]

Hallo MHV GAC, ik zag dat u een artikel hebt geschreven over ABR codes. Ik vind dat dit artikel niet of nog niet geschikt is voor Wikipedia. Een lijst is geen (leesbaar) artikel. Op de beoordelingslijst kunt u een omschrijving vinden van mijn bezwaren en daar ook op reageren. De komende twee weken kan iedereen, ook uzelf, zijn of haar mening geven over dit artikel. Bovendien kan iedereen het artikel in die periode nog verbeteren. Daarna beslist een van de moderatoren op grond van de argumenten op de beoordelingslijst of het artikel op Wikipedia blijft staan. Meer achtergrondinformatie is te vinden op Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst, Conventies waaraan artikelen na verloop van tijd (zouden moeten) voldoen, Relevantie van het onderwerp voor Wikipedia. - groeten, vis ← Oncorhynchus mykiss mid res 150dpi.jpg → overleg 19 mei 2017 17:39 (CEST)

Hoi Vis,
Bedankt voor je opmerking. Ik heb vandaag tijd gevonden om een korte inleiding te schrijven en categorieën toe te voegen (die waren er ook niet) Ik hoop dat er nog meer voorbijgangers iets zinnigs toevoegen. MHV GAC (overleg) 22 mei 2017 12:35 (CEST)

Category:Iron Age artefacts[bewerken]

Helma,

in antwoord op je vraag op Commons beteffende onder andere commons:Category:Iron Age artefacts. Ik heb jou wijziging inderdaad teruggedraaid, omdat jouw wijziging impliceert dat ALLE 'iron age artefacts' in het Museum het Valkenhof bevinden. Eventueel kun je nieuwe categorieen aanmaken als commons:Category:Ancient Roman inscriptions in Museum Het Valkhof‎, dus met toevoeging 'in Museum Het Valkhof'. Waarschijnlijk kan gebruiker:Ronn je hiermee binnenkort verder helpen.

HenkvD (overleg) 22 mei 2017 13:30 (CEST)

Dubbele themaweek natuurgebieden[bewerken]

Hallo MHV GAC,

Een nieuwe dubbele themaweek is begonnen!

Deze keer schrijven we over natuurgebieden en biodiversiteit. Deze themaweken zijn opgezet als een challenge, je kunt dus punten verdienen met geschreven artikelen. Degene met de meeste punten krijgt een leuke prijs: een eigen boom in een bos van Natuurmonumenten. De challenge loopt van 14 tot en met 27 augustus.

Vriendelijke groet van project Natuur.

Projectpagina · Regels · Suggesties · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 15 aug 2017 09:01 (CEST)

Tip voor de schrijfbijeenkomst[bewerken]

Laat de gebruikers op voorhand een account aanmaken (vanaf 1 ip adres mag je maar een paar nieuwe gebruikers per periode aanmaken), en laat ze hun eerste artikel schrijven in hun eigen kladblok. Dat voorkomt dat alle artikelen al tijdens de lunchpauze op de beoordelingslijst staan. Voor de rest zal het wel goedkomen ;-) ed0verleg 28 aug 2017 13:21 (CEST)

Schrijfmiddagen[bewerken]

Hoi Helma,

Ik heb de titels van je activiteitpagina's eventjes aangepast.

Omdat het activiteiten zijn in het kader van de schrijfweken, heb ik er onderpagina's van de schrijfweken van gemaakt. Zo houden we alles overzichtelijk bij elkaar!

Vriendelijke groet, Ciell 11 sep 2017 18:36 (CEST)

Dubbele schrijfweek Finland[bewerken]

Vlag van Finland

In 2017-2018 bestaat Finland 100 jaar! Na de schrijfweken in onder andere Zweden, Kaukasus, Brazilië, Baltische staten en Denemarken is het nu traditioneel tijd voor de schrijfweken rondom de republiek Finland. Voordien was het onderdeel van Koninkrijk Zweden en Rusland, tot het zich onafhankelijk verklaarde. Het land bestaat toch al 100 jaar maar is nog niet zo goed beschreven op de Nederlandstalige Wikipedia. Daarom houden we van 23 december 2017 t/m 7 januari 2018 de schrijfweken die gericht zijn op dit land. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Finland.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 23 dec 2017 01:13 (CET)

Astroschrijfweken 2017[bewerken]

Op 23-25 februari 2018 vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Deze vormen de aftrap voor de Astroschrijfweken op Wikipedia van 25 februari - 11 maart. Doe je mee? Zet dan #Astroschrijfweek in je bewerkingssamenvatting, en maak kans op een leuke prijs die beschikbaar is gesteld door de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie. Meer weten? Kijk dan op de projectpagina en meld je aan!

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 25 feb 2018 02:47 (CET)

De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018[bewerken]

Vrouwen op Wikipedia

Op 8 maart zal voor de tweede maal de #100wikiwoman-challenge eindigen, maar niet gevreesd want er komt meteen een tweede uitdaging aan. Vanaf 5 maart tot 9 april 2018 loopt de schrijfwedstrijd "De vrouwen die je nooit hebt ontmoet". Dit initiatief vindt plaats tijdens Women's History Month en wordt ondersteund door Iberocoop. Deze wedstrijd werd voor het eerst in 2015 georganiseerd op de Engelstalige Wikipedia en vanaf 2017 internationaal. De Nederlandse Wikipedia zal voor de tweede maal deelnemen. Tot nu toe resulteerde dit in 3500 nieuwe of bewerkte artikelen. Het doel is het verbeteren van Wikipedia's artikelen over vrouwen. We bedoelen hiermee ook alle artikelen gerelateerd aan vrouwenorganisaties en feministische bewegingen. Dit kan door bestaande vrouwgerelateerde artikelen zo neutraal mogelijk te maken of nieuwe artikelen te schrijven op een zo genderneutraal mogelijke wijze. Er zijn enkele mooie prijzen te winnen, ter beschikking gesteld door Wikimedia Argentinië en Wikimedia Nederland.

Alle informatie en het wedstrijdreglement is te vinden op De vrouwen die je nooit hebt ontmoet 2018

Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 5 mrt 2018 05:22 (CET)

Themaweken Maand van Verzet 2018[bewerken]

Hallo MHV GAC,

In mei lopen de themaweken van de Maand van het Verzet met als doel om het onderwerp verzet beter beschreven te krijgen met nieuwe artikelen en de uitbreiding van bestaande artikelen. Een jury beoordeelt na afloop de artikelen en kiest daaruit de tien beste artikels.

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 1 mei 2018 02:13 (CEST)

Schrijfweken Friesland 2018[bewerken]

Vlag Friesland

"It giet oan!"
In 2018 is Leeuwarden/Friesland Culturele Hoofdstad van Europa. Op Wikipedia besteden we hier aandacht aan middels een dubbele lokale schrijfweek over Friesland. Deze vindt plaats van 1 t/m 14 oktober 2018. Doe je mee? Meld je dan aan op de projectpagina en schrijf mee!

Deelnemen & meer informatie · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 2 okt 2018 10:54 (CEST)

Dubbele lokale schrijfweek: Duitstalige Gemeenschap[bewerken]

Vanaf maandag 10 tot en met vrijdag 21 december 2018 organiseren we de schrijfweken over de Duitstalige Gemeenschap van België.

De Duitstalige Gemeenschap is een van de drie gemeenschappen van België, gelegen tegen de grens met Duitsland en omvat negen gemeenten: Amel, Büllingen, Burg-Reuland, Bütgenbach, Eupen, Kelmis, Lontzen, Raeren en Sankt Vith. Het gebied strekt zich uit van het Drielandenpunt bij Vaals in het noorden tot aan het Drielandenpunt bij Ouren in het zuiden.

Het gebied is helaas nog maar heel beperkt op Wikipedia beschreven. Daarom nodigen we je uit om mee te schrijven over dit gebied en zo deze lacune stukje bij beetje mee te helpen opvullen.

Ook vindt er op zaterdag 15 december in Eupen een edit-a-thon plaats.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Insipiratie · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 10 dec 2018 05:16 (CET)

Nieuwe dubbele schrijfweek kerstweken 2018[bewerken]

Vlag van Luxemburg

Allereerst alvast fijne dagen gewenst!

Honderdtachtig jaar geleden werd België met het Verdrag van Londen (1839) een onafhankelijk land. Daarbij verloor Luxemburg meer dan de helft van haar grondgebied aan België. Laten we door artikelen te schrijven dit land weer groeien, maar dan op Wikipedia, en het op één na kleinste land binnen de Europese Unie op Wikipedia groot maken.

Daarom houden we van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 de jaarlijkse kerstschrijfweken schrijfweken die gericht zijn op dit gebied. Iedereen kan meedoen door te schrijven over Luxemburg en verwante onderwerpen.

Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek/Luxemburg.

Deelnemen & meer informatie · Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)


PS: Vanaf vandaag kun je ook je stem uitbrengen welk project of welke gebruiker een WikiUil zou moeten krijgen voor diens bijdragen aan de Nederlandstalige Wikipedia in 2018. Zie daarvoor op de pagina der genomineerden. - Taketa & Romaine 22 dec 2018 03:34 (CET)