Overleg gebruiker:Romaine/Archief 2016

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Inhoud

Browser-afhankelijk probleem Wikivoyage pagebanner[bewerken]

Hallo Romaine,

Allereerst een fijne kerst en de beste wensen voor het nieuwe jaar toegewenst.

Maar nu even een Wiki-probleempje. Sedert enige dagen verschijnt de TOC in een pagebanner onder elkaar en niet naast elkaar in:

 • Chrome op mijn laptop
 • in mijn standaard Android 5.0 browser (na de keuze voor desktopweergave)

maar gaat het wel goed in IE en FF. Aan sjabloon:pagebanner is al maanden niets gewijzigd.

Weet jij ook waar dat wordt geregeld en wie daar nu mee aan het werk is? Ik heb het een paar dagen aangezien, met het idee dat het "werk in uitvoering" daarna wel zou zijn afgerond. Maar dat is dus kennelijk als afgerond beschouwd, maar wel met de introductie van deze browser-afhankelijke fout. FredTC (overleg) 25 dec 2015 03:57 (CET)

Vandaag bemerkte ik een nieuw TOC-probleem: in IE komt de TOC slechts even in beeld en is dan weer verdwenen. In FF gaat het (nog) wel goed. Chrome is onveranderd. FredTC (overleg) 1 feb 2016 03:30 (CET)
Hallo Romaine, het probleem doet zich nog steeds voor. Had jij dit nog ergens aangekaart? FredTC (overleg) 4 mrt 2016 15:49 (CET)

Beste wensen[bewerken]

Beste Romaine. In de eerste plaats de beste wensen voor 2016 en een compliment voor je onvermoeibare inzet voor Wikipedia.Ik heb twee vragen voor je. Ik heb, na onze korte gedachtewisseling, meegedaan aan de Deense schrijfweken en een lemma gemaakt over het Deense arbeidsmarktmodel. Ik heb dit item toegevoegd aan de lijst Denemarken A-Z. Nu wil ik het graag toevoegen aan de Wikidata, maar de uitleg die hierover staat, vind ik hopeloos ingewikkeld. Is er geen shortcut voor Wikidata om mijn item van een Q-nummer te voorzien? En verder staat er op de Engelse wikipedia ook een lemma over dit Deense model, n.l. Flexicurity. Zal ik dan mijn lemma een andere benaming geven? Bijvoorbeeld:Deense arbeidsmarktmodel/Flexicurity of staat dat raar ? Met dank en groet.Hamnico (overleg) 1 jan 2016 11:34 (CET)

Hallo Hamnico, Een mooi nieuw jaar gewenst! Er staat enige uitleg op Wikipedia:Wikidata, had je die al gezien? De eerste vraag is of er in een andere taal al een artikel bestaat over dit onderwerp? Indien ja: die moeten dan aan elkaar gekoppeld worden door het nl-wiki artikel toe te voegen aan het bestaande Q... op Wikidata. Indien nee: een nieuwe Q moet aangemaakt worden op Wikidata. Het koppelen van een artikel aan een anderstalig artikel op Wikidata kan op twee manieren. Enerzijds kun je op het anderstalige artikel op "Koppelingen toevoegen" klikken, helemaal onderaan in de linker zijbalk. Dan krijg je (meestal) een popup met de vraag om de taalcode in te vullen en de titel van het artikel. Anderzijds kun je op het anderstalige artikel, in de linker zijbalk, in de sectie "Hulpmiddelen" klikken op "Wikidata-item". Dan kom je uit op de Q... van dat artikel. Op die pagina ga je naar de sectie "Wikipedia" waar je op bewerken klikt. In het onderste grijze vakje typ je "nl", en na keuze van de taal voeg je in het witte vakje waarin "pagina" staat de titel van de pagina op nl-wiki in. Vervolgens klik je bovenaan op opslaan.
De keuze voor een titel als "Deense arbeidsmarktmodel/Flexicurity" is geen goede omdat het onnodig lang is. Je moet echt een van de twee kiezen. Groetjes - Romaine 1 jan 2016 16:33 (CET)

Helder. Dank.Hamnico (overleg) 3 jan 2016 11:27 (CET)

sjabloon:Horizontale staafdiagram[bewerken]

Beste, ik zag dat je mijn sjabloon hebt hernoemd, net zoals de parameters. Er was echter ook nog een mogelijkheid om de lengte van de balk in pixels uit te drukken, en niet alleen in procent (zie sjabloon:bar pixel). Ik weet niet of je je hier van bewust bent of niet, maar het lijkt mij ook een nuttige optie. Indien je oordeelt dat dit niet van belang is stel ik voor om deze pagina voor te dragen voor verwijdering net zoals de Categorie:Wikipedia:Sjablonen Horizontaal Staafdiagram. Mvg Thalei (overleg) 2 jan 2016 18:45 (CET)

Hallo Thalei, Ik was er nog niet helemaal klaar mee. In principe voer ik alleen iets door als ik de gevolgen doordacht heb en er zeker van ben dat dit goed gaat lopen. Mijn intentie was om de beide balken samen te voegen en dat heb ik zojuist gedaan. Als je op de categorie {{Nuweg|op verzoek aanmaker, onjuiste categorienaam}} zou willen plakken zou dat erg fijn zijn! :-) Als het goed is werkt het sjabloon nu naar behoren en kan de balk nu alle mogelijkheden aan die er mogelijk nodig zijn. Groetjes - Romaine 2 jan 2016 22:13 (CET)

Wederik van Avesnes[bewerken]

Hallo Romaine,

Zou je op de overlegpagina bij Wederik van Avesnes willen aangeven, wat er volgens jou dringend moet worden verbeterd aan dit lemma? Ik zie wel tekortkomingen, maar die zie ik op heel veel plaatsen in Wikipedia, en daaraan werken we elke dag met ons allen.

Henk van Haandel (overleg) 4 jan 2016 22:14 (CET)

Hoi Henk, je bent bij de verkeerde, Romaine heeft alleen maar met zijn bot een datum in de nominatie gezet, je moet bij TheBanner zijn. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 4 jan 2016 22:17 (CET)

Hallo ...[bewerken]

... Romaine, I wish you a wonderful new year, too and sent you an e-mail. Greetings --Alraunenstern (overleg) 6 jan 2016 11:34 (CET)

Hi Alraunenstern, I will have a chat with my colleague about it. Greetings - Romaine 6 jan 2016 13:48 (CET)

Sjabloon:Infobox wielerploeg[bewerken]

Hallo Romaine, de wijziging een week geleden van Sjabloon:Infobox wielerploeg heeft tot gevolg dat er opeens wielerploegen als Bissell Pro Cycling en Navigators Insurance opduiken in de verborgen categorie Categorie:Wikipedia:Geen afbeelding lokaal en wel op Wikidata. Dat komt omdat voor de afbeelding in het wielersjabloon nu 'otherimage' gebruikt wordt die bij 'Infobox generiek' niet meetelt bij het vaststellen of er een afbeelding is, zodat de afbeelding die er bij die twee voorbeelden wel degelijk is, niet meer als zodanig herkend wordt. Dit vorige week ontstaan probleem, dat waarschijnlijk alleen speelt als er geen logo is, kan volgens mij op twee manieren worden opgelost:

 1. bij het wielersjabloon niet 'otherimage' maar bijv. 'image1' gebruiken (en natuurlijk de bijbehorende caption ook aanpassen)
 2. bij het generieke sjabloon ook 'otherimage' meenemen in de vergelijking

Zie jij nog een derde (betere) oplossing en zo nee, welke van die twee hierboven lijkt jou het beste? - Robotje (overleg) 6 jan 2016 13:25 (CET)

Hallo Robotje, Ooit is die check ingebouwd in infobox generiek zonder echt goed na te denken over de gevolgen ervan. Infobox generiek stamt van voor die situatie en de combinatie met deze categorie werkt niet optimaal. Dit probleem is bij meerdere infoboxen ondertussen aan het licht gekomen. De oplossing die ergens in de komende tijd toegepast moet gaan worden is dat de manier waarop de set van afbeeldingsparameters in generiek geïmplementeerd is in de infoboxen in z'n totaliteit herschikt zal moeten gaan worden. Iets wat voor het uiterlijk op artikelen geen verschil zal betekenen, maar wel een structurele oplossing is voor het categorie-probleem. En dit moet dan voor alle infoboxen goed uitgezocht worden. Ik moet er even een keer een goed moment voor vinden deze klus te doen. Groetjes - Romaine 6 jan 2016 13:47 (CET)
De huidige check in 'infobox generiek' heeft inderdaad de nodige tekortkomingen. Als er bijvoorbeeld twee of meer infoboxen staan in hetzelfde artikel en een ervan heeft geen plaatje komt het artikel toch in categorie met 'wel afbeelding op Wikidata maar geen lokaal' (zie bijv. Belle-Vue (bier)). Toch is de huidige oplossing al een heel stuk beter dan niets. Maar even terug naar mijn oorspronkelijke probleemmelding. Heb je er problemen mee (of voorzie je problemen) als ik bij het wielersjabloon 'otherimage' vervang door 'image1' en hetzelfde voor de caption? - Robotje (overleg) 6 jan 2016 14:21 (CET)
Bij image1 wordt de afbeelding onderaan in de infobox getoond. Als dat geen probleem is, kan dat ingevoerd worden. Er kan wel mainimage gebruikt worden bovenaan. Wat er nu ook gewijzigd wordt, dit gaat allemaal aangepast worden met de generiek-update die moet gaan komen. Groetjes - Romaine 6 jan 2016 15:17 (CET)
Dan wacht ik dat voorlopig wel af (en als het echt te lang gaat duren dan zal ik me er maar wat verder in gaan verdiepen). - Robotje (overleg) 6 jan 2016 15:49 (CET)
Volgens mij is de voorlopig netste oplossing om afbeelding in image te stoppen, en het logo in otherimage, wat een beetje het idee was van de check in infobox generiek naar ik weet. Dan wisselen de afbeeldingen wel van plek uiteraard. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 6 jan 2016 16:43 (CET)

The Signpost: 06 January 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Infobox[bewerken]

Goedendag,

Ik ben nieuw op Wikipedia en ik vroeg mij af hoe ik een goede infobox kan maken. Weet u misschien hoe dit moet? Als u dit weet, zou u dit mij dan misschien kunnen vertellen of anders een infobox maken bij het artikel "Tobias Haccou"?

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,

José van Eldik

Vladimir6999 7 jan 2016 10:56 (CET)

Hallo José, Allereerst welkom op Wikipedia! Je kunt daarvoor het beste de code onder het kopje Gebruik van de pagina Sjabloon:Infobox sporter kopiëren naar het artikel en dan in het artikel na de =-tekens verder invullen. Op die manier kun je in het artikel een infobox maken. Succes! :-) Als je er niet mocht uitkomen of vragen mocht hebben, verneem ik het graag! Romaine 7 jan 2016 11:44 (CET)

Sjabloon:Cycling race/listofstages[bewerken]

Hi Romaine, I discover this discussion only today. I write a documentation (with Google Translate) for Sjabloon:Cycling race/listofstages and I give examples. This program evolves, and this function is now fully operational. Can you correct the text ? Google Translate is good but not perfect. Jérémy-Günther-Heinz Jähnick (overleg) 10 jan 2016 13:05 (CET)

Wikidata weekly summary #191[bewerken]

Mail[bewerken]

Beste Romaine, ik heb jullie mail beantwoord via je email-adres. Mvg, ErikvanB (overleg) 11 jan 2016 03:04 (CET)

Gezien en beantwoord. :-) Romaine 11 jan 2016 03:12 (CET)

Tech News: 2016-02[bewerken]

11 jan 2016 17:59 (CET)

Aantal artikels[bewerken]

Beste Romaine, ik kom eens beroep doen op je grote wikipediakennis.

Enkele jaren terug plaatste ik op mijn gebruikerspagina de link naar een statistiek: Statistiek van door mij geschreven artikels

Thans kan ik die niet meer bereiken en veronderstel ik dat hij niet meer geldig is.

Je kan me soms niet helpen aan de juiste link?

met dank en hartelijke groeten,

Dries.

Andries Van den Abeele 13 jan 2016 13:20 (CET)

Hallo Dries, De Toolserver is ondertussen opgeheven en weet niet precies wat die tool deed wat jij graag wilt.
 • Wil je gewoon een lijstje van bewerkingen, zoals bv met deze tool?
 • Wil je je bewerkingen in een taartdiagram, zoals bv met deze tool?
 • Wil je een overzicht van de artikelen die je nieuw geschreven hebt, zoals via deze link?
Is een van deze wat je bedoelde en zocht? Groetjes - Romaine 26 jan 2016 13:58 (CET)

This Month in GLAM: December 2015[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jan 2016 18:57 (CET)

Samenvoegenvan[bewerken]

Beste Romaine, alles goed? Ik heb {{Samenvoegenvan}} in twee stappen uitgebreid. Alles werkt zo prima, maar ik vind het geruststellender als je het nog eventjes zou willen bekijken. Hartelijke groet van ErikvanB (overleg) 13 jan 2016 21:58 (CET)

Erik, in je laatste bewerkingssamenvatting stel je dat het niet nog niet in orde is, dus heb ik het maar teruggedraaid. Experimenteren kan je het beste doen in je eigen naamruimte. --BDijkstra (overleg) 13 jan 2016 22:13 (CET)
Het werkte wel, alleen wist ik dat nog niet bij het opslaan. Had het niet gewerkt, dan had ik zelf teruggedraaid natuurlijk. ErikvanB (overleg) 13 jan 2016 23:49 (CET)
Evengoed is het volgens mij beter als het sjabloon gewoon met één argument blijft. Het is misschien minder mooi, maar het is net zo makkelijk, de sjablonen zijn tijdelijk en het scheelt code. --BDijkstra (overleg) 14 jan 2016 00:04 (CET)
O sorry, ik heb al teruggedraaid omdat ik hierboven had gelezen dat het nog niet in orde zou zijn. Afijn, ik weet niet of 'scheelt code' zo belangrijk is. En volgens mij zijn er meer sjablonen waar één of twee argumenten ingevuld kunnen worden. Je hebt er wel gelijk in dat je ook gewoon twee sjablonen op de pagina kunt plaatsen; daaraan had ik gek genoeg niet gedacht. Misschien Romaines oordeel afwachten nu? Mvg, ErikvanB (overleg) 14 jan 2016 00:36 (CET)
Code lijkt te kloppen. Wel heb ik de uitleg wat verbeterd. Ik oordeel hier alleen op het technische vlak. Over de wenselijkheid wel/niet laat ik me niet uit. Romaine 14 jan 2016 05:41 (CET)
Gezien. Bedankt. ErikvanB (overleg) 14 jan 2016 17:30 (CET)

Blok User800[bewerken]

Hallo Romaine, onlangs is User800, geheel terecht, geblokkeerd. Is er misschien ook nog te zien of deze gebruiker werkt via 145.101.48.xxx-adressen? Op Wikivoyage is ook een onzinbijdrage gedaan door User800, waarbij aanvankelijk een artikel "Anja" was aangemaakt. Verscheidene 145.101.48.xxx-bijdragen op Wikivoyage bestonden ook uit o.a. de naam "Anja" toe te voegen. FredTC (overleg) 14 jan 2016 11:28 (CET)

Hallo FredTC, Voor mij is het niet te zien of een gebruiker ook werkt. Dat kan alleen een CheckUser/Steward. Ik heb zojuist de problemen van User800 gezien en het account geblokkeerd. Ik denk dat dit voldoende is. Als het blijkt dat er toch weer problemen komen, verneem ik het graag. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 13:42 (CET)

Sjabloon:Infobox land plus[bewerken]

Beste Romaine, op {{Infobox land plus}} zit een fout bij "inwoners". Ik ontdekte het op Kosovo. De parameter "Ontstaan" is daar bovendien ook niet zichtbaar. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 15 jan 2016 12:28 (CET)

Oorzaak: ontbreekt in Sjabloon:Array landen census. Weet (nog) niet hoe ik dat moet oplossen. Romaine 26 jan 2016 13:23 (CET)

The Signpost: 13 January 2016[bewerken]

uilenwinnaars[bewerken]

WikiEulen 2

Goedemorgen, hoop dat je goed geslapen hebt! Ik denk dat iedereen heel benieuwd is naar de Wikipedia:WikiUilen/Projectpagina/Laureaten/2015. De complimenten voor de organisatie, de sheets op de presentatie, kortom voor alles! Elly (overleg) 17 jan 2016 00:53 (CET)

Hallo Elly, Zie: Wikipedia:WikiUilen/2015. Dank voor de waardering en dank voor je hulp! Romaine 17 jan 2016 00:58 (CET)
En leuk je ontmoet te hebben, Romaine. ;-) Prettige week alvast! ErikvanB (overleg) 17 jan 2016 01:34 (CET)
Ons beeld van elkaar zal nu nooit meer hetzelfde zijn, Erik. ;) Leuk om jou te ontmoeten.. en Elly ook.. en Romaine natuurlijk, maar die ken ik al jaaaaaaren. Mijn uil heeft inmiddels een prominente plaats gekregen. Glimlach RONN (overleg) 17 jan 2016 02:04 (CET)
De speciale onderscheiding voor het opzetten en uitvoeren van het eerste WikiUilen project op de Nederlandstalige Wikipedia, tot en met de uitreiking van de uilen op 16 januari 2016, door Elly (overleg) 17 jan 2016 09:46 (CET)van 17 jan 2016 09:52 (CET)
Dag Romaine, Fijn dat jullie die WikiUilen uitreiking hebben georganiseerd en helemaal bijzonder vind ik de ontspannen manier waarop jullie dat hebben geregeld. Maar wel met aandacht voor alle kleine dingetjes die het leuk en compleet maken. Het uitreiken door 7 verschillende Wikipedianen maakt het ook meteen een community project. Chapeau! WeeJeeVee (overleg) 17 jan 2016 10:12 (CET)
Bedankt voor het organiseren, Romaine en Taketa. Goed gedaan. Ben het met WeeJeeVee eens dat de uitreiking door verschillende Wikipedianen het wel extra leuk maakte. Eigenlijk hadden jullie stiekem twee uiltjes apart moeten houden voor jullie zelf, omdat jullie zo goed voor de diertjes gezorgd hebben. Knipoog Trijnstel (overleg) 17 jan 2016 17:37 (CET)
Graag gedaan allen! Na al het uilenwerk hoef ik even geen uilen meer te zien, want ze vallen me nu echt overal op zo bijna.
De aandacht zou nu wat mij betreft mogen gaan naar de bijdragen en goede projecten op Wikipedia. Misschien moeten we eens maandelijks een lijstje rondsturen met de meest actieve projecten in een maand? Romaine 26 jan 2016 13:15 (CET)

WikiUil voor Gendergap[bewerken]

Hoi Romaine,

Het Gendergapproject heeft een WikiUil gekregen, maar je hebt hem digitaal uitgereikt aan het GLAM-gedeelte. Is het niet voor het algemene Wikiproject Gendergap? Ciell 17 jan 2016 10:19 (CET)

Hallo Ciell, Dat is een lastige. We hebben ons niet gerealiseerd dat er twee projectpagina's bestonden. We hebben klaarblijkelijk overal steeds gelinkt naar het GLAM-gedeelte. We hebben daar geen specifieke bedoeling mee dus gehad. Eerlijk gezegd voel ik er weinig voor nu alles gecommuniceerd is het nog te wijzigen. Ik heb wel op de algemene Wikiproject overlegpagina ook de digitale WikiUil geplaatst. Ik kan voorstellen om op de pagina ook de algemene Wikiproject pagina te linken? Groetjes - Romaine 17 jan 2016 13:04 (CET)
Hoi Romaine,
Excuses dat het me niet eerder op is gevallen. Het staat wel in de eerste zin op de GLAM-pagina, maar dat moet je net doorlezen allemaal. Ik zou zeggen: pas aan wat actueel is, laat de rest maar zitten. Ciell 17 jan 2016 13:44 (CET)
Hoi Ciell, de prijs is natuurlijk voor het hele project. Ik had net als Romaine niet gemerkt dat we op de verkeerde pagina zaten. Ik denk dat het allemaal momenteel wel goed is, die linken zijn in de praktijk geen probleem. Maar pas gerust aan wat je denkt dat beter kan. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 17 jan 2016 18:14 (CET)

Nieuwe lokale schrijfweek: Noord-Brabant[bewerken]

Kaart van Noord-Brabant

Hallo Romaine,

Morgen, 18 januari, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden van 18 t/m 24 januari 2016 een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze provincie. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Noord-Brabant.

Tijdens deze lokale schrijfweek vinden er ook twee lokale schrijfbijeenkomsten plaats:

Je kunt vrij deelnemen aan deze bijeenkomsten, maar het is wel prettig om op de bijeenkomstpagina aan te geven dat je komt.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Uit- of inschrijven voor deze mailing - Romaine 17 jan 2016 17:27 (CET)

Jiddische en Hebreeuwse woorden op WikiWoordenboek[bewerken]

Dag Romaine, Zoals zaterdag aangekondigd nog even de vraag bij wie ik het best terecht kan met een vraag over de schrijfwijze volgens Sofeer. In hun spellingregels zijn ze heel stellig dat waar in het Hebreeuws -iem klinkt, de Nederlandse transcriptie ook -iem hoort te zijn (regel I.1). Ze geven twee uitzonderingsregels, maar ik kom nog negen woorden tegen die niet onder die twee regels lijken te vallen en toch met -im zijn gespeld. Bij een de meeste kom ik de vorm met -iem ook gewoon in het gebruik tegen, bij enkele niet. Het kan zijn dat er nog een uitzonderingsregel ontbreekt, het kan zijn dat er nog een klein stukje onderhoud nodig was. Bij wie kan ik hierover uitsluitsel krijgen? Groeten! --MarcoSwart (overleg) 17 jan 2016 17:41 (CET)

Moi MarcoSwart, misschien weet collega Metzujan raad. Peter b (overleg) 17 jan 2016 18:22 (CET)
Beste MarcoSwart, in de gesloten lettergrepen wordt in principe de "ie"-klank inderdaad als "ie" geschreven per Sofeer. Uitzonderingen worden toegelaten bv indien er een oude Nederlandse spellingstraditie zoals bv in Poerim waarbij de "i"spelling een foute uitspraak tot gevolg kan hebben. Ik weet niet welke negen woorden je tegen bent gekomen, maar laat maar gerust een bericht op mijn overlegpagina achter. Mvg, Metzujan 19 jan 2016 12:24 (CET)
Hallo MarcoSwart, Ik heb je, zoals ik je met de uitreiking van de WikiUilen beloofde, zojuist een mail toegestuurd met de privégegevens van twee personen van de stichting Sofeer die je verder moeten kunnen helpen met je vraag. Succes! Romaine 26 jan 2016 13:07 (CET)

Wikidata weekly summary #192[bewerken]

Portalen[bewerken]

Hi Romaine,

Ik ben wat bezig op de Afrikaanse wiki en daar zijn zo ver ik kan zien nog helemaal geen portalen. Weet jij misschien hoe ik dat aan de praat kan krijgen?

Bij voorbaat dank

Jcwf (overleg) 18 jan 2016 17:15 (CET)

Hallo Jcwf, Zo te zien bestaat er op de Wikipedia in het Afrikaans reeds een naamruimte voor portalen, dus technisch is het gewoon geregeld. Voor de rest is het een kwestie van gebruikers die portalen willen maken en vooral ook willen bijhouden. Portalen kunnen zinvol zijn, maar vallen/staan met de kwaliteit van de inhoud (geven ze een goed overzicht ter navigatie over het grote onderwerp) en de vindbaarheid van het betreffende portaal. Ik hoop dat dit antwoord is op je vraag, anders hoor ik het wel. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 13:00 (CET)

Uil van Athene[bewerken]

Beste Romaine, ik zal binnenkort een artikeltje schrijven over de bewuste uil! heinGlas z3.pngnlein'' 18 jan 2016 17:49 (CET)

Afgevinkt gereed! heinGlas z3.pngnlein'' 19 jan 2016 17:25 (CET)
Leuk artikel! :-) Romaine 26 jan 2016 12:30 (CET)

Bedankt voor coaching[bewerken]

Dag, Romaine, zoals voor vele anderen was ook voor mij het begin van het nieuwe jaar aanleiding prioriteiten te herzien. Ik stelde vast dat ik meewerken aan Wikipedia te weinig prioriteit kan geven. Langs deze weg bedank ik jou voor je coaching, en anderen voor het geduld dat zij met mij hadden.

Groetend,

Sidallum (overleg) 18 jan 2016 18:46 (CET)

Beste Sidallum,
Dank voor je bijdragen aan Wikipedia! Mocht je in de toekomst vragen hebben, verneem ik die graag.
Succes met alles wat je doet en nog gaat doen. Romaine 26 jan 2016 12:29 (CET)

Tech News: 2016-03[bewerken]

18 jan 2016 18:55 (CET)

Anoniemen op de verzendlijst[bewerken]

Hoi Romaine, ik vroeg me, uit nieuwsgierigheid en naar aanleiding van een bericht dat iemand daar abusievelijk plaatste, af hoe al die anonieme gebruikers op Wikipedia:Wikiproject/Themaweek/Verzendlijst belanden. Weet jij dat misschien? Met vriendelijke groet, Mathonius 22 jan 2016 23:38 (CET)

zelf gedaan.  Klaas `Z4␟` V:  23 jan 2016 11:25 (CET)
Bedankt, Klaas, dat is één; benieuwd naar de rest. Glimlach Mathonius 23 jan 2016 14:48 (CET)
Hallo Mathonius, De verzendlijst stond gelinkt op de projectpagina van de schrijfweken over het Koninkrijk Denemarken en nu op die van Noord-Brabant, zodat gebruikers die graag op de hoogte willen blijven zich bewust zijn van de mogelijkheid. En die projectpagina werd weer gelinkt vanuit de Sitenotice. Ik denk dat op die manier de niet-ingelogde gebruikers op de verzendlijst uitkomen. In december is de verzendlijst tijdelijk semi-beveiligd en ik zie dat deze gisteren permanent semi-beveiligd is. Dat lijkt me een goede zaak. De verzendlijst is bedoeld voor serieuze gebruikers die actief zijn en dat het te weinig zinvol is voor niet-ingelogde gebruikers. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 12:22 (CET)
Ah, vandaar! Prima. Bedankt voor je uitleg, Romaine! Vriendelijke groet, Mathonius 27 jan 2016 20:02 (CET)
Klopt. Ik was de beveiliger omdat ik via het IRC wijzigingencontrolekanaal verveelscholieren zag langskomen die klikten op de sitenotice en dan knopje gebruikten Glimlach. Symbole-faune.png MoiraMoira overleg 28 jan 2016 09:21 (CET)

The Signpost: 20 January 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Tech News: 2016-04[bewerken]

25 jan 2016 17:38 (CET)

Wikidata weekly summary #193[bewerken]

Wikimedia Highlights from December 2015[bewerken]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in December 2015.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 25 jan 2016 23:53 (CET)

Bewerkingsscherm Wikivoyage[bewerken]

Beste Romaine, het bewerkingsvenster van Wikivoyage had tot voor kort deze heading:

Kop bewerkingsvenster

Een browser-afhankelijk probleem was dat niet alle picogrammetjes bij "Item toevoegen" werden afgebeeld in IE, zoals hierboven te zien is. Sinds enkele dagen zijn echter alle pictogrammetjes lege kwart cirkels zijn geworden, en dat ook nog eens in alle browsers die ik heb (IE, FF en Chrome). Is er werk in uitvoering dat je weet? Kan ik zo'n probleem ook ergens anders kwijt? En zo ja, waar en hoe? FredTC (overleg) 26 jan 2016 13:33 (CET)

Hallo FredTC, Het probleem lag er volgens mij in dat de afbeeldingen niet correct ingevoegd waren. Ik zag op en-Wikivoyage dat het wel goed ging en keek toen hoe het ingevoegd werd op nl-Wikivoyage en dat klopte inderdaad niet. Dat heb ik nu aangepast en zojuist getest. Het zou het nou moeten doen. Mogelijk is geforceerd verversen of even wat uren, nodig in sommige browsers. Groetjes - Romaine 26 jan 2016 16:16 (CET)

Suggestie voor nieuwe (serie) themaweken[bewerken]

Hoi Romaine,

We hadden onlangs een Themaweek Natuur over Thijsse. Wat denk je van een Taalthemawee Portugees?

Waarom Portugees? Omdat een officiële taal is in Brazilië waar de Olympische Spelen dit jaar zijn. Ook Portugal en andere landen waar Portugees officieel is kunnen aan bod komen.  Klaas `Z4␟` V:  28 jan 2016 10:15 (CET)

Een themaweek Olympische Spelen 2016 lijkt me ook geen slecht plan, als ik zo brutaal mag zijn ;-) Er zijn heel wat sporters nog niet beschreven, veel van de venues waar de sporten uitgevoerd gaan worden ook nog niet, ik hoop wel dat ze allemaal in het eggie al afgebouwd zijn ;-) ed0verleg 28 jan 2016 16:28 (CET)
Ik zou het breder doen en er een (dubbele) themaweek sport van maken. We kunnen de themaweek dan organiseren tijdens de olympische spelen in augustus, met als aanleiding de olympische spelen (en de nationale sportweek een maand later). Sport is namelijk net iets breder en dan kun je meer mensen bereiken. We kunnen dan bijvoorbeeld een minister voor sport betrekken en een participant bedanken voor deelname tijdens een van de vele sportbijeenkomsten die in Nederland worden gehouden tijdens de Nederlandse nationale sportweek in september. Mvg, Taketa (overleg) 28 jan 2016 18:11 (CET)
Themaweek sport lijkt me te breed. Wellicht als restrictie dat de sport olympisch {is (geweest)|zal worden} ?  Klaas `Z4␟` V:  3 feb 2016 09:48 (CET)

Learning Quarterly: January 2016[bewerken]

L&E Newsletter / Volume 3 / Issue 7 / January 2016
Learning Quarterly

Stay tuned
blogs, events
& more!

Leave your mark on Meta!
Inspiring ideas and learning patterns you can contribute to.

MediaWiki message delivery (overleg) 29 jan 2016 20:22 (CET)

Het Scheepvaartmuseum[bewerken]

Hoi Romaine. Wil jij eens kijken naar het lemma Het Scheepvaartmuseum. Daar is een behoorlijk grote lap witregels zichtbaar en ik kan de fout niet vinden. Alvast bedankt!! Happytravels (overleg) 31 jan 2016 14:19 (CET)

Ik zie hier geen behoorlijke grote lap witregels, welke browser (inclusief versienummer graag) gebruik je? Sjoerd de Bruin (overleg) 31 jan 2016 14:28 (CET)
Hoi Sjoerd. Het probleem heeft zich opgelost. Na het lemma opnieuw te hebben aangeklikt, blijkt de stapel witregels (een regel of 20) in zijn geheel te zijn verdwenen. Ik had eerder alle vermeende info in die witruimte gedelete, maar nadat ik de pagina had opgeslagen, bleek de witruimte er nog steeds te zijn. De browser was preview Windows 10. Het lijkt me dat alle versies van deze browser sowieso op iemands computer beter vervangen kunnen worden door de echte Windows 10. Bedankt voor je - ook nog eens supersnelle - reactie ! Happytravels (overleg) 31 jan 2016 21:51 (CET)

Nieuwsbrief 48 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 1 feb 2016 12:46 (CET)

Wikidata weekly summary #194[bewerken]

Learning Quarterly: January 2016[bewerken]

If you are receiving this message for the second time, our apologies! On the first attempt, there was an error with the targets list and only a few users got the newsletter in their Talk Page.

L&E Newsletter / Volume 3 / Issue 7 / January 2016
Learning Quarterly

Stay tuned
blogs, events
& more!

Leave your mark on Meta!
Inspiring ideas and learning patterns you can contribute to.

MediaWiki message delivery (overleg) 1 feb 2016 20:20 (CET)

Tech News: 2016-05[bewerken]

1 feb 2016 22:02 (CET)

Vlaggen[bewerken]

Ken jij iemand op de nederlandse wiki die bezig is met vlaggen maken? Ik ben op zoek naar de oude vlag van de provincie brabant (België) om te gebruiken voor een artikel... Alvast bedankt! Bjelka (overleg) 2 feb 2016 22:50 (CET)

Hi Bjelka, Zo 1-2-3 kan ik niemand bedenken. Je kunt deze vraag het beste voorleggen op Wikipedia:Wikiproject/Heraldiek. Groetjes - Romaine 3 feb 2016 03:22 (CET)

Waarschijnlijk weet Dqfn meer dan de meeste anderen over dit onderwerp.  Klaas `Z4␟` V:  3 feb 2016 09:59 (CET)

Ik ben bang dat ik in dit geval ook weinig kan betekenen. Ik kan vanavond nog wel in twee van mijn boeken kijken. Mogelijk staat er wel wat in Gemeentewapens in België of de Franstalige Armoiries communales en Belgique, dat eigenlijk over de Franse gemeentes en provincies gaat. De beide boeken behandelen officieel alleen de wapens, maar nemen vaak ook de vlaggen even mee. Dqfn13 (overleg) 3 feb 2016 11:35 (CET)
Helaas heb ik niks kunnen vinden in de boeken. Ook in het boek Geschied- en aardrijkskundig woordenboek der Belgische gemeenten heb ik niks kunnen vinden. Dqfn13 (overleg) 3 feb 2016 19:31 (CET)
Voor wat me lijkt - moet het dezelfde zijn als die van het huidige Vlaams-Brabant maar dan zonder schildje... dit geeft google Bjelka (overleg) 3 feb 2016 20:20 (CET)
Ik kan wel de vlag van de voormalige provincie vinden. Flagspot geeft niks over een oude vlag bij de huidige provincie. Dqfn13 (overleg) 3 feb 2016 20:25 (CET)

Sjabloon Miles Davis[bewerken]

Dag Romaine, ik probeer een navigatiesjabloon te maken, maar ik krijg de tekst linksboven niet vetgedrukt (The Birth of the Cool (1945-1956)). Kun jij zien wat ik fout doe? Het gaat om dit sjabloon: Gebruiker:Heinonlein/alfabet#Sjabloon:Navigatie Miles Davis. Alvast bedankt! heinGlas z3.pngnlein'' 4 feb 2016 07:43 (CET)

Al gevonden, was weer eens slordig... OnaangenaamheinGlas z3.pngnlein'' 4 feb 2016 07:53 (CET)

Sjabloon:SortDatum[bewerken]

Hallo Romaine,

Ik ben bezig met een (nieuwe) pagina waarin een tabel voorkomt. In die tabel wordt een kolom opgenomen met een datum. De kolom moet sorteerbaar zijn op jaar-maand-dag, en daarvoor kan ik natuurlijk SortDatum gebruiken.

Nu heb ik twee wensen:

1. SortDatum levert wel een correcte datum op, maar die datum bevat twee links, naar maand/dag en naar jaar. Dat is in dit geval volslagen overbodig; het gaat om zittingsperioden van parlementsleden, en die willen we natuurlijk niet met een verwijzing naar de betreffende datum opnemen (geen encyclopedisch doel). Dat zou wellicht kunnen met een nolink-parameter.

2. SortDatum levert de maand uitgeschreven op: {{SortDatum|8|5|1967}} levert op <8 mei 1967>. Maar ik zou het resultaat graag hebben in de vorm <08-05-1967> (rustiger kolomindeling, en minder ruimtebeslag in de breedte).

Zie jij een mogelijkheid om deze wensen te realiseren? Of wellicht bestaat er al iets; dat zou helemaal mooi zijn!

Groeten, - Skuipers (overleg) 4 feb 2016 17:01 (CET)

Hallo Skuipers, Ik zou zelf SortDatum wegens de vele beperkingen (wat mij betreft té veel) helemaal niet gebruiken en in plaats daarvan Sjabloon:Sorteer gebruiken. Daarmee kan de auteur alle vrijheid benutten die die nodig heeft om informatie goed weer te geven en goed te laten sorteren. Je twee wensen in SortDatum implementeren gaat een heleboel code opleveren voor zeer kleine verschillen, die het simpele toepassing van het sjabloon niet echt ten goede gaan komen. Sowieso zou ik SortDatum niet aanbevelen, maar hier in deze zou sjabloon:Sorteer het helemaal veel makkelijker maken naar mijn idee. Groetjes - Romaine 11 feb 2016 03:06 (CET)
Hallo Romaine, bedankt voor de suggestie; dit werkt goed. Groeten, - Skuipers (overleg) 11 feb 2016 15:00 (CET)

Sjabloon:Tabelrij weg - Doodlopende weg[bewerken]

Hoi, ik ben bij het aanmaken van de Belgische N-wegen een aantal keren op een doodlopende route gestuit. Maar hiervoor is bij Tabelrij weg geen sjabloon. Nu heb ik {{Tabelrij weg/traject||[[Bestand:Belgian road sign F45.svg|15px]]}} ervoor gedaan, maar om eerlijk te zijn vind ik het er niet zo mooi uitzien. Aangezien het doodlopende weg bordje nu in de kolom van de plaatsnamen beland. Voorbeeld is bij N370 (België) onder andere te vinden. Zou het mogelijk zijn om dat doodlopende weg bordje te verplaatsen naar de 1e kolom, dus in het rijtje van het kruising en overweg logootje? ARVER (overleg) 7 feb 2016 14:33 (CET)

Hallo ARVER, Zou het mogelijk zijn, technisch wel. Ik denk echter dat daarmee de systematiek van deze tabelrij-sjablonen overboord gegooid wordt. De systematiek die we hebben is dat de eerste kolom een symbolische weergave is van wat er in de tweede kolom staat. De symbolische weergave is ondersteunende informatie. In het genoemde artikel wordt enkel dit symbooltje gebruikt, waarbij deze niet de functie heeft van te ondersteunen wat in de eerste kolom staat, maar primaire informatie biedt. Dus zolang er enkel een bestand ingevoegd wordt om aan te geven dat een weg doodloopt, is dat iets wat in de 2e kolom thuishoort. Groetjes - Romaine 11 feb 2016 03:00 (CET)
Dank je voor je antwoord, ik zou in dit geval de plaats naam er nog achter kunnen zetten. Want om eerlijk te zijn twijfel ik op dit moment wel of het voor een leek duidelijk is dat de weg na de kruising met de N32 doodlopend is. Ik zal het in ieder geval nu zo laten staan. Met groet, ARVER (overleg) 11 feb 2016 15:34 (CET)

Invulling parameters sjabloon[bewerken]

Beste Romaine, mag men bij een wiu-nominatie ook zelf de datum invullen? Haagschebluf (overleg) 8 feb 2016 09:06 (CET)

Dat mag bij iedere nominatie. De bot doet het bij sjablonen waar het nog niet gedaan is, omdat anders in het sjabloon naar een verkeerde dagpagina gewezen wordt (alleen op de dag van nominatie zelf is die link correct). Mbch331 (Overleg) 8 feb 2016 11:29 (CET)
Het mag, het is alleen niet heel erg aan te bevelen. Geregeld gaat het handmatig invullen fout en bij het automatisch invullen worden ook codes in artikelen gerepareerd en verbeterd. Ik denk dat hier het principe geldt dat als een bot het kan doen, een mens het beter aan de bot kan overlaten en in plaats daarvan tijd te besteden aan datgeen wat een bot niet kan. Groetjes - Romaine 11 feb 2016 02:55 (CET)

Tech News: 2016-06[bewerken]

8 feb 2016 19:58 (CET)

Wikidata weekly summary #195[bewerken]

The Signpost: 03 February 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

This Month in GLAM: January 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 feb 2016 09:59 (CET)

Groesbeek = Berg en Dal?[bewerken]

Vanwaar deze actie?. Nu staat er een keer Groesbeek en een keer Berg en Dal. Wat is juist?  Klaas `Z4␟` V:  12 feb 2016 15:13 (CET)

The Signpost: 10 February 2016[bewerken]

Tech News: 2016-07[bewerken]

15 feb 2016 17:16 (CET)

Wikidata weekly summary #196[bewerken]

Wikidata weekly summary #196[bewerken]

sjabloon OCLC[bewerken]

Dag Romaine,

hoe is het? Mag ik jou eens om advies vragen? Op en-wiki is een mooi sjabloon, dat ik ook heel graag op nl-wiki zou gebruiken: en:Template:OCLC. Daarmee kun je een OCLC nummer ingeven. Dat is een nummer dat gebruikt wordt in OCLC, en vooral in WorldCat, de wereldwijde bibliotheek-catalogus. Ook in Wikidata en Wikisource wordt er veel gebruik van gemaakt. Zou zoiets op nl-wiki ook kunnen? En bij wie zou ik dan moeten zijn om dat in elkaar te laten zetten? (want je snapt wel dat ik dat niet kan). Ik hoor het graag van je. Groet, ook van Wilma, --Dick Bos (overleg) 16 feb 2016 18:34 (CET)

Goed idee. Het zou nog mooier kunnen, door in één sjabloon diverse nuttige nummers op te nemen die in de Nederlandstalige Wiki handige links vormen naar uitgebreide externe informatie: OCLC, VIAF, dbnl, biografisch portaal, RKD, Narcis etc. Dan voorkom je ook de wildgroei die je nu in NL-Wiki ziet, met soms wel vier regels nummertjes onder de externe links. Vergelijk Joost Zwagerman, met 3 regels voor dnbl, RKD en VIAF, en het veel handiger lemma op en:Joost Zwagerman, waar je dbnl en RKD voor het Nederlandse sjabloon aan zou kunnen toevoegen. Misschien moeten we hier op een andere plaats een wat uitgebreidere discussie over voeren om te kijken hoe andere Wikipedianen hier over denken? Vysotsky (overleg) 16 feb 2016 22:40 (CET)
Ik meen dat Jane al eens eerder geopperd heeft om een Nederlandse versie te maken van de Authority Control, dat kreeg toen niet echt bijval. Je kunt altijd opnieuw een balletje opgooien natuurlijk. (Ik kan overigens niet terugvinden waar dat destijds werd besproken, ik kwam wel deze discussie tegen.) RONN (overleg) 16 feb 2016 23:04 (CET)

The Signpost: 17 February 2016[bewerken]

News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Nieuwsbrief 49 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 22 feb 2016 13:02 (CET)

Tech News: 2016-08[bewerken]

22 feb 2016 19:22 (CET)

Wikimedia Highlights from January 2016[bewerken]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in January 2016.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 22 feb 2016 21:18 (CET)

Wikidata weekly summary #197[bewerken]

Wikidata weekly summary #186

The Signpost: 24 February 2016[bewerken]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Infobox plaats in Nederland[bewerken]

Ha Romaine, ik had een dingentje met sjabloon:Infobox plaats in Nederland. Bij de gemeente Berg en Dal wordt de parameter | gemeente = {{NL-vlag|Berg en Dal}} weergegeven als Gemeente Berg en dal. Dal dus met een kleine letter ipv een hoofdletter. Hoe dit te verhelpen? mvg - Agora (overleg) 25 feb 2016 14:23 (CET)

Uitgevoerd Opgelost - Romaine 8 mrt 2016 06:23 (CET)

VisualEditor News #1—2016[bewerken]

Elitre (WMF), 26 feb 2016 20:22 (CET)

Survivalsport[bewerken]

Hoi Romaine,

Ik ben bezig een wiki-artikel te schrijven over Survivalsport. Ik zag dat het artikel Survivalrun al enkele keren is verwijderd, de afgelopen jaren. Dit wil ik natuurlijk voorkomen. Wordt een artikel minder snel genomineerd tot verwijdering als er veel bronnen worden geciteerd? Of is dit bij sportartikelen niet relevant? Bijv. Boulderen heeft één externe link, Wakesurfen geen één. Of zijn deze oudere versies van Survivalrun verwijderd (ik kan de verwijderde versies helaas niet bekijken) omdat ze te veel als reclame geschreven waren en niet objectief genoeg? Bennie91 (overleg) 27 feb 2016 14:12 (CET)

Romaine kan ze ook niet inzien, omdat hij geen moderator is. Survivalrun is verwijderd omdat er teveel naar de Survival Bond Nederland werd verwezen en omdat de tekst van onvoldoende kwaliteit was. Door hier te klikken, kunt u de meest recente "artikel" versie bekijken. Dqfn13 (overleg) 27 feb 2016 16:37 (CET)

Tech News: 2016-09[bewerken]

29 feb 2016 21:12 (CET)

Wikidata weekly summary #198[bewerken]

This Month in Education: [March 2016][bewerken]

Arab World Education Program at WISE Doha 2015

By Walaa Abdel Manaem (Wikipedia Education Program Egypt) & (Egypt Wikimedians user group)

Walaa with Mr. Rashid El Telwaty and Ms. Suad Alhalwachi
Walaa with Dr. Sherifa Atallah
Walaa with Mr. Rashid El Telwaty, Ms. Bonnie Chiu, Mr. Jake and Ms. Naadiya Moosajee.

Snippet: Education Leaders at WISE Doha 2015 introducing Wikipedia Education Program in Egypt to WISE Conference attendees, as an example of a program in the Arab World, to share their experience to inspire other universities and institutions starting new programs in the area.

WISE 2015 Sessions and Plenaries were designed around three main pillars such as the UN Sustainable Development Goals; education and the economy; fostering innovation in education systems. Each pillar examined a variety of key topics including: the linkages between education, employment, and entrepreneurship; education reform and innovation in the MENA region and Qatar; emerging models of education financing, attracting, rewarding and retaining quality teachers; and the importance of investing in early childhood development.

Representatives of Wikipedia Education Program Walaa Abdel Manaem and Reem Al-Kashif participated in WISE Doha 2015 in Qatar, the annual World Innovation Summit for Education is the premier international platform dedicated to innovation and creative action in education where top decision-makers share insights with on-the-ground practitioners and collaborate to rethink education. Also, WISE 2015 was the first global education conference following the ratification of the UN Sustainable Development Goals (SDGs) in September 2015. Contributions ranged from Arabic Brochure of Editing Wikipedia for students in WEP in Egypt and everybody who would like to edit Wikipedia without ‎problems, The Arabic version of Welcome to Wikipedia reference guideline, PDF of brochure handed out during Arabic Wikipedia Convening, Doha, Qatar, 2011 and Introduction to Wikipedia. These contributions are related to show a case study of Wikipedia Education program in Egypt and how it worked since February 2012 till the November 2015, as the seventh edition ended last October. All discussions were about the program's mechanism and what were the motivations keeping it going. The program helped increasing gender diversity and supported the featured content on Arabic Wikipedia. Wikipedia Education Program, like any other initiative, has achievements and dark sides, for that reason, the representatives had to locate both of them and how they influence the Arabic community and how the community interact with this phenomenon.


Read more about the Wikipedia Education Program in Egypt here.

Read more about the Wikipedia Education program in the Arab World here (in Arabic).

Wikipedia in Higher Education in Israel: A new for-credit elective course focusing on contributing to Wikipedia at Tel Aviv University

By Shani Evenstein (WMIL)

Amir explains about the new translation tool to students

Snippet: A first-of-its-kind, for-credit, elective course that focuses on contributing to Wikipedia has opened at Tel Aviv University and is now available to all B.A. students on campus

On October 19th a new for-credit elective course called "Wikipedia: Skills for producing and consuming knowledge"[1] has opened at Tel Aviv University (TAU). The semester-long course (13 weeks) is available to all B.A. students on campus and this semester about 50 students from various disciplines are taking part in this first-of-its-kind course in Israel.

Working in small groups to correct copyrights and Non-NPOV violations

The course draws from "flipped classroom" concepts and uses "blended learning" methods, which practically means combining in-class lectures, workshops and small-group activities, as well as online individual learning. Both the Moodle learning management system (LMS) and the Wikipedia Education Extension are used to monitor the students' work and progress throughout the course.

The course has 2 main assignments - expanding an existing stub, as well as writing a new article, in the hopes that the content added during the course will assist not only the students themselves, but also future generations of learners as well as the general public. Though the course focuses on adding quality content to Wikipedia, it also aims to help students sharpen their academic skills and their 21st century skills, highlighting collaborative learning, joint online research and interdisciplinary collaborations in the process of constructing knowledge.

This course was initiated and is led by Shani Evenstein, an educator, Wikimedian and member of the Wikipedia Education Collaborative, in collaboration with the Orange Institute for Internet Studies, as well as the School of Education at TAU. The syllabus for the new course builds on the success of Wiki-Med, a for-credit elective course, which was designed in 2013 and is led by Evenstein at the Sackler school of Medicine for the third consecutive year. While Wiki-med is focused on contributing medical content to Wikipedia and is only available to Medical Students on campus, the new course is designed to accommodate students from different academic disciplines and varying backgrounds.

Wikipedia course for BA students at Tel Aviv University - Course Logo.png

The course was chosen to be part of TAU's cross-discipline elective courses system ("Kelim Shluvim") and was approved by the Vice-Rector, who heads the program. In that, the course marks an important precedent in the collaboration between Academia and the Wikipedia Education Program, as it is the first time a higher institution acknowledges the importance of a course focusing on Wikipedia on a university level, offering it to all students, rather than a faculty level or individual lecturers as mostly practiced. It is our hope that other higher education institutions will follow this example and offer similar courses to students both in Israel and around the world.

Read more about the Wikipedia Education Program in Israel here.

The collaborative production in open educational environments: Is Wikipedia an answer?

By Melina Masnatta, Wikimedia Argentina

Snippet: University professors become Wikipedians in an online course during just a week.

How to be a Wikipedian in a week (educactional MOOC for university professors)

Educators with different profiles and from different latin america countries, but most of them professors at the University of Buenos Aires (UBA) from different faculties, have just participated in the online training and free course "Educational scenarios with technology. Among the real and the possible" organized by the Center for Innovation in Technology and Pedagogy (CITEP) of this university.

Different educational activities were carried out simultaneously. During the week and under the topic “Open movement”, Wikimedia Argentina participated with three different proposals: starting with an interview of Patricio Lorente accompanied with a short text to know more about the movement. To make an immersive experience we designed " Knowing Wikipedia by first-hand or Wikipedia in the first person" to work directly on the platform translating articles from english to spanish from a list created especially for that purpose. Along with this specific proposal, educators participated in a videoconference with Galileo Vidoni (available in Spanish), where participants could talk and learn more about how are the first steps to become a Wikipedian and the importance of the movement at the local and regional level.

A professor´s educational experience with Wikipedia explained with a tweet. He said: "I´m translating, enjoying and learning with Wikipedia". Know more experiences on Storify.

With only seven days and without being mandatory, different educators discovered how to edit on Wikipedia, indeed many of them mentioned that they had it as a pending to learn and participate on the free encyclopedia, but never had the time or the real chance. The enthusiasm was also present on social networks, where they shared the experience with the hashtag #escenariostec.

The result

More than 100 educators got involved and exchanged their experience in an online forum with more of 280 messages that reflected their learning process while experiencing with the activity. 80 of them were new users, and they created 61 new articles in spanish. An important fact: 78 of them were women, which means that working with educators is a key issue to continue closing the digital gender gap.

Finally from CITEP, they shared the following insights regarding the question that ran through all the activities that took place during the week dedicated to the open movement. Some thoughts can be sum up as follows:

The collaborative production in open environments: chaos or construction? (...) For the teacher also means accepting new challenges: encourage students to produce knowledge in an environment of divergent nature, it requires permanent operations and convergence. In a space that fosters interventions unmarked, the teacher needs to frame depending on the purpose of education and teaching purposes. (…) Wikipedia is the best example of the challenges posed by the digital era in the educational field, it forces us to rethink the relationship between technology and the production of knowledge and allows us to confirm that the collaborative work does not lead to chaos, if not to the construction. (. ..) [Authors: Angeles Solectic and Miri Latorre]

We share some of the voices of the protagonists in social networks with storify (available in Spanish). Read more about the Wikipedia Education Program in Argentina here.

Collaboration with Masaryk University turns official

By Vojtěch Dostál (Wikimedia Czech Republic)

Masaryk University employees are being trained in using and editing Wikipedia
Marek Blahuš, Wikipedian in residence at Masaryk University

Snippet: The second largest university in the Czech Republic has employed a Wikipedian in residence, leading to a boom of Wikimedia activities in the city of Brno.

Collaboration between Wikipedia and Czech institutions has always been a priority for Wikimedia Czech Republic, but the year 2015 has taken this to another level. First, an official memorandum of collaboration with the National Heritage Institute (NPÚ) was signed in May 2015, to be followed by official collaboration with Masaryk University in Brno (the second largest city and university in the Czech Republic), which was contracted in November 2015. In fact, Wikimedia activities in Brno have been blooming for several years now, mainly as a result of the community's own development, but aided substantially by the external interest in Wikipedia by Masaryk University alumni society, demonstrated as early as March 2013.

In February 2015, the university employed one of the most experienced Czech Wikipedians – Marek Blahuš (Blahma) – who was appointed to become the university's first "Wikipedian in residence". Marek Blahuš has been in the center of the Wikimedia community in Brno for about two years, organizing regular Wikipedia meetups, the 2014 edition of the annual WikiConference (more in English here) and creating the Czech-Slovak Wikipedia translation tool, which has famously led to the creation of >9000 articles on Czech and Slovak Wikipedias (more in English here). His current work as Wikipedian in residence is funded by Masaryk University and runs under the patronage of Wikimedia Czech Republic as well as Masaryk University's rector Mikuláš Bek.

Since February, Wikipedia has taken a prominent role within Masaryk University. Marek Blahuš started a "Masaryk University Wikipedians team", gathering local Wikipedians and facilitating contacts with the university, aided by his status of a graduate and current employee in its language center. Articles about Masaryk University alumni and faculties have been identified and improved after consultations with Masaryk University archives and libraries which provided helpful resources. Wikipedia citation templates can now be directly generated from the university's on-line archive of theses. In September, a public conference called "Masaryk University Is Getting High on Wikipedia" took place on university grounds, featuring the experienced Wikipedian Jan Sokol (Sokoljan), who is a philosopher, university teacher and a former presidential candidate. The talks focused on the use of Wikipedia in university education, in line with the successful Czech "Students Write Wikipedia" program. One of the teachers, Jiří Rambousek, expressed his desire to organize a Wikipedia Club as a regular meetup where articles would be improved in a collaborative effort and new editors introduced to Wikipedia.

The program is actively preparing for 2016 when we expect Wikimedia Czech Republic to take a more active role in overseeing the initiatives as well as the creation of a position of a "Wikipedian in Brno" – person officially in charge of the wide array of Wikimedia activities happening in the city. The chapter's annual plan includes initiatives to increase the number of university courses which incorporate Wikipedia into the curriculum, public presentations of Wikipedia at various events, scanning and uploading of images from institutional and personal archives, and much more. Let's wish that our plans come true!

Read more about the Wikipedia Education Program in the Czech Republic here.

Wiki expeditions, animation clips about alebrijes and more at the Tec de Monterrey in Mexico

By Leigh Thelmadatter (Wiki Learning-Tec de Monterrey)

Group photo of Reto Wikimedia participants at Tec de Monterrey, Mexico City Campus

Snippet: Student participation is more than just text!

For the Fall 2015 Wiki Learning-Tec de Monterrey held two wiki expeditions in Mexico City and began a collaboration with the Museo de Arte Popular. We also received our first grant!

Wiki expeditions[bewerken]

The 32-campus Tec de Monterrey system has each semester an event called "Semana i" (i Week), when students forego normal classes for an entire week to work on challenging projects called "retos." For the Mexico City and Santa Fe campuses, one option for students was to work with Wikimedia, with the aptly named projects "Reto Wikimedia." Both campuses opted to do wiki-expeditions to different parts of Mexico City. The Mexico City campus had the larger group with almost 90 students registered, who covered the two southern boroughs of Xochimilco and Tlalpan. The Santa Fe group had 35 participants, and covered the San Ángel neighborhood found not far from this campus.

Both campus took photos of landmarks with the Mexico City campus also focusing on photos of everyday life in the south of the city. The Mexico City campus tallied 5264 photos, 8 videos and 36 articles, including articles related to the area into French, Swedish and Danish. The Santa Fe group tallied 605 photos, and ten articles in Spanish on landmarks in San Ángel.

In addition, the Mexico City campus had a special speaker the borough chronicler of Xochmilco, Sebastián Flores Farfán. A short montage video of the event is in the works.

Some student photos:

Some video clips of the event:

Animation clips with the Museo de Arte Popular[bewerken]

Animation about alebrijes

Wikiservicio, students working with Wikimedia for their community service requirement, added a new component. To attract more students and encourage more students to do all of their community service hours with Wikimedia, a collaboration was set up with the Museo de Arte Popular (MAP)... the first of many we hope! Six students from the digital art and animation major (see last newsletter) have continued working with Wikimedia, but focusing their efforts in creating short animation clips in relation to the mission of promoting and preserving Mexican folk art. One clip has been completed and can be see to the right of this text. So far, the video has subtitles in English, German, French and Punjabi. A second clip is nearing completion at the time of this writing.

Classes and Wikimetrics[bewerken]

Fifteen students completed work with Wikiservicio doing translations, writing new articles and doing photography projects. As of this date, 7 have indicated interest in working with Wikiservicio on campus and another six with MAP.

Five university level classes and one high school class on the Mexico City (South) campus have had projects, all in writing and translation, with some video work.

Wikimetrics for the semester are:

According to Wikimetrics tool....

 • 9,589,918 bytes to Spanish Wikipedia
 • 3,098 edits to the mainspace of Spanish Wikipedia
 • 367 pages created in the mainspace of Spanish Wikipedia

Manual count

 • 302 student and teacher participants
 • 281 Spanish Wikipedia articles created or expanded
 • 6,057 photographs
 • 10 videos
 • 9 articles in English Wikipedia
 • 2 articles in French Wikipedia
 • 1 article in Swedish Wikipedia
 • 1 article in Danish Wikipedia

First grant Wiki Learning received its first grant from the Wikimedia Foundation. The long-term goal of this grant is to establish a system for financing Wiki Learning. The grant, which totals a modest 12,500 Mexican pesos, will be used for swag, such as t shirts, stickers, buttons, etc, especially for Semana i activities and promotion of wiki activities to other campus. The money will also be used for incidental travel expenses, especially for projects needing to move expensive camera equipment.

Read more about the Wikipedia Education Program in Mexico here.

Wikimedia Argentina, about the global and local in the digital and academic communities

By Christian Cariño (Wikimedia México) and Melina Masnatta (Wikimedia Argentina)

Snippet: Aprender para Educar writes about Wikipedia Education Program in Argentina.

The digital free magazine Aprender para Educar (Learning to educate) of the National Technological University (UTN) is recognized in the community of education and technology in Argentina to write about innovation issues in Spanish, which is not common in the academic dissemination and teacher training field.

Cristina Velazquez, general editor of the magazine invited Wikimedia Argentina to write an article that generally describes their activities in the Education Program, after reading the proposal she decided to publish it as the main article of the 12th edition.

To describe the education program, WMAR wrote two notes completing one another, as doing a zoom: from the local to the global and from the global to the local, showing how a movement of this magnitude does not stand alone, it is part of a huge network.

Melina Masnatta, education manager in WMAR and Patricio Lorente, chair of the Wikimedia Foundation Board of Trustees wrote those two notes.The first one focuses on the Education Program, implementation, challenges and obstacles that they had at the beginning, plans to integrate it into the classrooms in Argentina and how different Wikimedia Projects are also relevant in education. The most important thing, Melina adds, is to strengthen the values that inspire them, show how the free culture give meaning to education in general and digital culture in particular.

Meanwhile in the second part, Lorente focuses on the global movement, the community pillars, the agenda of today's challenges and the effort of their volunteers as protagonists. It is not easy show the world what drives us and why we work as volunteers in different countries. In education very few people understand the value of building free knowledge. There is still a great prejudice or negative perceptions of Wikipedia in the classroom because teachers ignore how Wikipedia is built.

Everybody reads Wikipedia, but few people edit it. We can change this fact by spreading in spaces such as the Journal of the UTN and inviting more people to collaborate and be the protagonist of this huge collective work for humanity.

Read more about the Wikipedia Education Program in Argentina here.

Online ambassador played a prominent role in helping Egyptian students to nominate their excellent content

By Walaa Abdel Manaem (Wikipedia Education Program Egypt) & (Egypt Wikimedians user group)

Bassem Fleifel

Snippet: Online ambassador helped spanish students course in Cairo University to nominate their articles, scoring an exceptional record of WEP excellent content.

Bassem Fleifel, an online ambassador of Cairo university spanish course, played a prominent role to help all students to encourage them to nominate their excellent content to be a featured and good articles in Arabic Wikipedia. Those articles are History of bread (Featured article); Walt Disney; Daniel Radcliffe; Al-Andalus; Poet in New York; and Popol Vuh.

The seventh term, the program started in Cairo University with promoting posts on Wikipedia and social media websites to help new participants understand the general idea of the program as well as holding meetings with professors from the departments of History, chinese, English language and Spanish language. Walaa Abdel Manaem (program leader in Cairo University) and Bassem Fleifel (online ambassador) have held some workshops in campus and online for the whole students to teach them "How to edit Wikipedia". On the other hand, Prof. Abeer Abdel-Hafiz has exerted great efforts with her students in addition to introducing Walaa to new classes of senior students for whom she has organized general seminars about Wikipedia and the education program. At the same time Walaa was assigning her Spanish department students of the first and second year to edit Wikipedia.

This term, Prof. Abeer let the chance to her students to choose any articles they would like to translate from the Spanish Wikipedia to the Arabic Wikipedia or working on articles about history. They already have chosen some articles to translate with the target of nominating them to be a featured and good articles.

Most of students worked on articles about different topics like history, writers, actors, history of food and drink, mayan literature, islam and politics, etc. This course itself achieved an exceptional record of Wikipedia Education program excellent content and the best term ever in the history of WEP in Egypt in general and in the Faculty of Arts, Cairo University in specific. Walaa has held 2 online webinars to follow up with her students in addition to the workshops held at the campus. Regarding numbers, 38 students joined this course, of which 35 are female and 3 are male students. They worked on 1748 articles adding more than 12,282,943 million bytes to the article namespace on the Arabic Wikipedia, with the help of the online ambassador, who also participated as a student.

See the course page of this group on the Arabic Wikipedia here.

Full statistics of WEP in Egypt the first term in 2012 till the seventh term in 2015 which include numbers of created articles, featured and good articles, featured portals and lists.

Read more about the Wikipedia Education Program in Egypt here.

Norwegian Masters students in History and Archeology twists their brains on Wikipedia

By Jorid Martinsen (Wikimedia Norge)

Jorid Martinsen teaching students at the University of Oslo about Wikipedia.

Snippet: This fall masters students in History and Archeology at the University of Oslo take on the task of Wikipedia editing as one of the main parts in a subject on communication of History.

The University of Oslo is Norway’s largest higher education institution, and it is the first time Wikimedia Norway collaborates with this University in forming and using Wikipedia editing as a integrated part of higher education. The collaboration started by Wikimedia Norway contacting assistant professor John McNicol, who already had gotten some media attention on his eagerness to make students skilled in knowledge sharing.

Starting off with a two hour lecture on the secret world of Wikipedia and a two hour editing workshop in mid-September, and in October the students will evaluate the life of their articles. Has there been many additional edits on their articles? Discussions? Request to delete everything? For Wikimedia Norge it is fun to see the students both engaging in Wikipedia editing and using the ways of Wikipedia to discuss how knowledge is formed.

Read more about the Wikipedia Education Program in Norway here.

MediaWiki message delivery (overleg) 1 mrt 2016 09:26 (CET).

If this message is not on your home wiki's talk page, update your subscription.
 1. Link to the course page at the TAU website (in Hebrew) - http://www2.tau.ac.il/yedion/syllabus.asp?course=1880180101&year=2015

This Month in Education: [March 2016][bewerken]

We apologize for an earlier distribution that mistakenly took on the older content. We hope you enjoy the newest issue of the newsletter we are sharing now.--Sailesh Patnaik (Distribution leader) using MediaWiki message delivery (overleg) 2 mrt 2016 19:44 (CET)

Wiki Loves The Olympics[bewerken]

Hello Romaine,

I'm thinking to propose a new project here in Brasil to engage more contributors during that good opportunity of having The Olympic Games in our backyard. My idea is to do a local event but in a way that this project can have international cooperation and be replicated during the next Olympics. I would like to talk to you ang get some ideas/guidance to move forward with that proposal. Since we dont have a local chapter my idea is to promote that project though our user group. Do you have some time to support me in that new initiative? Best regards Rodrigo Padula (overleg) 3 mrt 2016 01:24 (CET)

Tech News: 2016-10[bewerken]

7 mrt 2016 21:24 (CET)

Wikidata weekly summary #199[bewerken]

The Signpost: 2 March 2016[bewerken]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Burcht[bewerken]

Romaine, zie jij de fout? Om één of andere reden werkt de verwijzing naar de categorie Burcht op wikimedia niet. Greetz, Bjelka (overleg) 9 mrt 2016 20:17 (CET)

Ik ben Romaine dan wel niet, maar commons en commonscat zijn twee verschillende sjablonen, de eerste linkt naar een pagina, het idee is een gallerij-pagina, maar word eigenlijk nauwlijks gebruikt, de tweede linkt naar een categorie. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 9 mrt 2016 20:58 (CET)
thx! :-) Bjelka (overleg) 9 mrt 2016 23:00 (CET)

This Month in GLAM: February 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 9 mrt 2016 22:05 (CET)

Schrijfweek Brussel[bewerken]

Je had gezegd dat je coordinaten wou toevogen op Lijst van kerken in Brussel‎, wel de pagina is er nu. SvenDK (overleg) 12 mrt 2016 13:37 (CET)

Hi Sven, Dank je voor de lijst! Daar ben ik erg blij mee. Ik heb de coördinaten toegevoegd. Ik heb wel een aantal problemen tegen: kerkgebouwen waarvan ik de locatie niet kon vinden, gemarkeerd met ???. Zou je daar naar willen kijken? Je kunt zelf coördinaten prikken met tool 1 of tool 2. Twee in de lijst zijn er volgens mij dubbel: Onze-Lieve-Vrouw ter Kameren en Sint-Philippus Neriuskerk lijkt me dubbel aan Kerk van de abdij Ter Kameren en Magdalenakerk lijkt me dubbel aal Sint-Annakapel. Daarnaast kwam ik tijdens het prikken van coördinaten ook nog een aantal kerkgebouwen tegen die ik niet in de lijst kon vinden:
Aangezien ik deze kerken niet lijk terug te kunnen vinden in de lijst, vraag ik me af waar je je lijst op gebaseerd hebt? Welke bron heb je gebruikt om tot deze lijst te komen? Tevens ben ik volgens mij ook nog andere kerkgebouwen tegengekomen: synagogen en moskeeën. Gaan die nog aan de lijst worden toegevoegd? Groetjes - Romaine 12 mrt 2016 23:29 (CET)

The Signpost: 09 March 2016[bewerken]

Tech News: 2016-11[bewerken]

14 mrt 2016 19:37 (CET)

Wikidata weekly summary #200[bewerken]

Wikidata weekly summary #186

Thank you[bewerken]

Hello Romaine,

Thank you for leaving me the message and explaining everything today! I will make my user page now and hopefully start working on articles soon.

Thanks again and best regards, Johannes

Johannesvdv (overleg) 16 mrt 2016 17:07 (CET)

Wikidata als zoekoptie[bewerken]

Hoi Romaine, ik heb een vraag over Wikidata waarop jij hopelijk het antwoord weet. Ik vroeg me namelijk af of het mogelijk is een lijst van een schrijfweek, bijv. de lijst over Brussel, aan te vullen met behulp van Wikidata. Ik dacht eraan dat er een lijst wordt gemaakt die alle artikelen weergeeft die op Wikidata gelinkt staan met de locatie Brussel (geboorteplaats, vestigingslocatie, enz.) terwijl daar geen artikel over bestaat in het Nederlands. Ik vroeg me dat zo af uit ervaring met de schrijfweek over de gendergap. Die lijst was nogal lang, waardoor er voor iedereen wel iets leuks tussen zat om over te schrijven. Ook zie ik dat er nu nog steeds artikelen worden geschreven, terwijl de schrijfweek al een paar dagen is afgelopen. Persoonlijk link ik het succes van die schrijfweek (mede) aan het hebben van een goede voorbeeldlijst om uit te putten. Ik zie namelijk wel eens lijsten die gemaakt lijken m.b.v. Wikidata. Ymnes (overleg) 16 mrt 2016 17:49 (CET)

Hallo Ymnes, Dat zou mogelijk moeten zijn met een query as nolink[nlwiki] and claim[131:240]. Heb je toevallig een Gendergap-pagina waar er wat stond over de lijst van artikelen? Groetjes - Romaine 21 mrt 2016 04:30 (CET)
Ik denk niet dat die lijst toen met Wikidata is gemaakt, daar wordt met deze lijst gewerkt. Je hoeft er niet veel werk in te steken hoor. Als je een pagina met uitleg kent, hoe je hier op Wikipedia lijsten kunt maken met behulp van items uit Wikidata, dan ben ik ook al geholpen. Ymnes (overleg) 21 mrt 2016 17:19 (CET)
Op de overlegpagina aldaar zie ik een query, via http://tools.wmflabs.org/autolist/autolist1.html . Deze kan ook hier gebruikt worden. Maar dan wellicht met: CLAIM[131:240] and nolink[nlwiki] (P131 = bestuurlijke eenheid, Q240 = Brussels Hoofdstedelijk Gewest). Ik heb hiervan nog niet al te veel gebruik gemaakt dus wellicht kan een grotere kenner hier beter mee helpen. Groetjes - Romaine 29 mrt 2016 05:47 (CEST)
Dankjewel, ik zal eens kijken wat er mee kan. Ymnes (overleg) 29 mrt 2016 17:21 (CEST)

Wikidata[bewerken]

Beste Romaine, U heeft mij een keer aangesproken op het toevoegen van interwiki's, (Zie mijn overlegpagina) vandaar dat ik mijn vraag op uw overlegpagina neerzet. Ik wilde African Championship of Nations 2016 (kwalificatie) hier toevoegen. Dat lukte niet omdat er blijkbaar al een aparte pagina van gemaakt is. Het lijkt mij dat die laatste pagina verwijderd moet worden zodat de Nederlandse link kan worden toegevoegd bij de andere talen. Helaas weet ik te weinig (zeg gerust niks...) van Wikidata. Zou u daar een keer naar willen kijken? Alvast dank! Daka (overleg) 16 mrt 2016 20:41 (CET)

Daka, dat gebeurt wel vaker, dat een item wordt aangemaakt, terwijl het al bestaat. In het pulldown-menu zit daarvoor een optie samenvoegen, hoewel je die bij de voorkeuren (op Wikidata) wel weer moet aanzetten. Ik heb deze voor je samengevoegd! ed0verleg 16 mrt 2016 21:10 (CET)
Dank daarvoor! Daka (overleg) 17 mrt 2016 18:07 (CET)
Dank Edoderoo! Romaine 21 mrt 2016 04:32 (CET)

datums correct?[bewerken]

Er staan op deze pagina een serie genomineerde artikelen, dus gedateerd 17 maart, echter in het sjabloon op de artikelen heeft je bot 18 maart gezet. dat klopt toch niet? Ik heb er tot nu toe twee veranderd van 18 naar 17. VanBuren (overleg) 18 mrt 2016 13:03 (CET)

Hallo VanBuren, Dank je voor de melding, ik zal ze alle even nakijken. Groetjes - Romaine 19 mrt 2016 15:06 (CET)
Uitgevoerd Gecheckt en waar nodig aangepast - Romaine 19 mrt 2016 15:39 (CET)

Beoordelingsnominatie USS Arizona (BB-39)[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om USS Arizona (BB-39) dat is genomineerd door Sonty567. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160318 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 19 mrt 2016 01:05 (CET)

The Signpost: 16 March 2016[bewerken]

Wikidata weekly summary #201[bewerken]

Tech News: 2016-12[bewerken]

21 mrt 2016 17:04 (CET)

Speciaal:Logboeken/upload[bewerken]

Why keep uploads enabled for such a low usage? Perhaps it's time to turn off local uploads? :) Nemo bis (overleg) 23 mrt 2016 22:27 (CET)

Hi Nemo bis, Because once the community decided so in a voting. At the moment the only files on this wiki are there because of historic purposes (upload history with desire to keep older versions accessible), and thus cannot be moved to Commons. Second a large number of non-admin users disliked the idea that only admins could upload. This resulted in keeping the upload link open, all new files (still) being deleted and moved if possible, and the upload button only linking to Commons. So officially we have not disabled it, but practically we have. Greetings - Romaine 24 mrt 2016 00:47 (CET)

The Signpost: 23 March 2016[bewerken]

Sjabloon schildjes N-wegen België: wegnummer vaker gebruikt[bewerken]

Hoi Romaine, in de provincie Luxemburg ben ik op een probleempje gestuit: De N813 bestaat voor zo ver ik het kan achter halen 2 keer, in het noorden en in het zuiden van de provincie. Om die reden heb ik ook 2 artikels aangemaakt: N813 (Wârre) en N813 (Sivry) en van de N813 (België) heb ik een dp gemaakt. En daar ligt nu het probleem, de schildjes van de kruisende wegen verwijzen nu naar de dp. Is er er een mogelijkheid om dit probleem op te lossen? Ik vermoed zelf, maar weet het nog niet 100% zeker, dat ik nog een paar gevallen van dubbele wegnummers tegen ga komen in de provincie Luxemburg, omdat ze daar oude P-wegen omnummeren naar N-wegen. Met groet, ARVER (overleg) 27 mrt 2016 10:36 (CEST)

Hallo ARVER, Eerlijk gezegd denk ik niet dat dit correct is. Als het klopt dat er twee wegen hetzelfde wegnummer hebben, denk ik dat dit twee delen van een weg zijn waarvan men ooit gepland heeft dat die via enige manier met elkaar verbonden gaan worden. Ik heb zowel in België als in andere landen tal van dit soort wegen tegengekomen en die kregen allemaal gewoon één artikel. Kijkend met Google Maps of OpenStreetMap kan ik die van Sivry overigens niet op de kaart vinden. Wat is je bron voor deze weg? Groetjes - Romaine 29 mrt 2016 05:55 (CEST)
De wegen website van Harry is mijn bron. Ik heb met streetview gekeken en in 2010 stond er inderdaad nog geen kilometerpaaltjes bij Sivry, maar waar km 0 op de foto (jaar 2015) van Harry staat komt overeen met begin van de straat in Sivry. Ik heb tot op heden slechts 1 kaart gevonden die ook P-wegen vermeld en dat is de Nederlands ANWB routeplanner.
Zelf denk ik dat de N813 in Wârre zijn nummer is kwijt geraakt als ik ook kijk naar de het type weg en dat vergelijk met die van Sivry, maar 100% zeker durf ik daar niet over te zijn. Ook de N814 (België) is namelijk een stukje korter geworden en begint niet meer in het dorp Wârre. (Overigens staat op de plek waar km 0 van N814 hoorde te staan een kilometerpaaltje met N31a km 0, oftewel een zeer oud wegnummer, aangezien 31 tot West-Vlaanderen behoort tegenwoordig.)
Wat mij wel opvalt aan Luxemburg is dat elk, maar ook elk nummer gebruikt word en dat ze dus geen reserve nummers meer hebben. En als ze nieuwe wegen willen benummeren ze al een gebruikt nummer moeten kiezen. En wat ik uit andere verhalen heb begrepen worden alle P-wegen qua benummering opgeheven en eventueel omgenummerd. Dus dat zou met Sivry ook weer kunnen overeenkomen aangezien dit P1 was.
Overigens heb ik een soort gelijk iets gehad bij de N404 (België) in Oost-Vlaanderen, waar ze het wegnummer op een andere locatie zijn gaan gebruiken. Maar daar had ik het nog wel in 1 artikel gestopt omdat er behalve een enkele kaart zowel in Gent als in Beveren het allemaal erg onduidelijk was en alleen de kilometerpaaltjes de bewijsstukken zijn. Bij de N516 (België) speelt eigenlijk een soort gelijk verhaal als met de N813. Alleen door toen nog "gebrek aan kennis" heb ik daar de website van Harry aangehouden om die andere weg de N516a (België) genoemd, waarvan ik achteraf zeg dat hoort eigenlijk ook N516 te zijn.
Verder qua brongebruik kan zeggen: Vertrouw Google Maps niet qua wegennummers het is een van de meest onbetrouwbare kaarten heb ik ontdekt. ARVER (overleg) 29 mrt 2016 08:00 (CEST)

De vraag is of deze Harry Fluks een autoriteit is bij Verkeer en Waterstaat (of hoe de equivalent in België heet) en derhalve zijn webstek betrouwbaar genoeg (lees: betrouwbaarder dan GoogleMaps, Michelin e.d.) is als bron voor ons. Kortom: eens met Romaine.  Klaas `Z4␟` V:  29 mrt 2016 08:39 (CEST)

Klaas, voor mij is Harry niet de hoofdbron, alleen een hulpmiddel, door middel van zijn website is het vinden van de wegen eenvoudiger. Voor mij is de belangrijkste bron Streetview met de bordjes, aangezien iedereen die er langs rijd die bordjes kan zien. En Harry zit er af en toe ook gewoon naast en soms twijfel ik bij enkele wegen ook teveel aan de juistheid van Harry waardoor ik alleen het zekere gedeelte neem. Maar mijn ervaring met alle wegenkaarten in België is wel dat ze allemaal ongelijk aan elkaar zijn en allemaal wel fouten bevatten ten opzichte van bijvoorbeeld kilometerpaaltjes en wegwijzers. De meest betrouwbare is topoviewer, maar ook die zit er af en toe naast. Op dat gebied kan ik alleen zeggen door ervaring met aanmaken van dit soort artikelen begrijp je de puinhopen van de Belgische wegennummers te begrijpen (en dat is nog best lastig). En verder is Harry alleen maar een Nederlandse hobbyist die foto's probeert te maken van alle wegnummers die er bestaan. ARVER (overleg) 29 mrt 2016 09:11 (CEST)
Aanvulling: N887 (België) word ook dubbel gebruikt, echter kan ik de nieuwe route tussen Anlier en Fauvillers nog niet aanmaken omdat ik daar geen zekerheid heb over de exacte route die het nummer volgt. Wat ik overigens vermoed is dat de nieuwe kilometerpaaltjes langs de voormalige P-wegen in 2014 of 2015 zijn geplaatst en mijn ervaring is inmiddels met wegenkaarten dat deze vaak niet up-to-date zijn. ARVER (overleg) 31 mrt 2016 15:00 (CEST)

Wikidata weekly summary #202[bewerken]

Tech News: 2016-13[bewerken]

28 mrt 2016 21:43 (CEST)

The Signpost: 1 April 2016[bewerken]

Dubbele schrijfweek Brussel[bewerken]

Ligging van Brussel stad in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Maandag 4 april, begint er een nieuwe lokale schrijfweek!

We houden tot 17 april 2016 een dubbele schrijfweek over de Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Iedereen kan meedoen door te schrijven over onderwerpen met betrekking tot deze regio. Meer informatie, de deelnemerslijst en de bijdragenlijst zijn te vinden op: Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel.

In samenwerking met het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken, de studentenvereniging InfoGroep van de Vrije Universiteit Brussel en Wikimedia België worden 11 schrijfmomenten of edit-a-thons georganiseerd op 6 locaties. Kom gerust langs. Als je hierbij wil assisteren om nieuwe gebruikers te begeleiden, laat dan een berichtje achter bij Gebruiker:SvenDK.

Voor de schrijfmomenten in de Brusselse bibliotheken, wordt gevraagd je in te schrijven via een registratieformulier.

Mocht je liever vanuit je luie zetel thuis werken, dan is het goed te weten dat we al een stevige lijst van Gewenste lemmas hebben.

Deelnemerslijst · Bijdragenlijst · Gewenste lemmas · Uit- of inschrijven voor deze mailing - SvenDK (overleg) 2 apr 2016 16:26 (CEST)

Nieuwsbrief 50 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 4 apr 2016 05:48 (CEST)

Datumparameters bij samenvoegsjablonen[bewerken]

Zie deze discussie. Was je al van plan om de genoemde wijzigingen door te voeren? Ik heb sjabloon:samenvoegen en sjabloon:samenvoegennaar al aangepast, voor die twee zou je je bot al kunnen inschakelen. --BDijkstra (overleg) 4 apr 2016 12:18 (CEST)

Tech News: 2016-14[bewerken]

5 apr 2016 00:13 (CEST)

Wikidata weekly summary #203[bewerken]

Uitstaande Oekraïners[bewerken]

Hi Romaine! Ik spreek geen Nederlands. Ik vraag u om bij te dragen aan artikelen over prominente Oekraïners hier, deze page vermeld werden in het Nederlandse deel geschreven van wikipedia. Ik denk dat een grote ruimte die in uw brede taal sectie van wikipedia geen artikelen zelfs de meeste meest verdienstelijke persoonlijkheden van Oekraïne. Ik heb artikelen in andere groepen en schrijven avtenticheskim volgens het juiste geluid kan spelling een vergissing zijn. Sorry voor de vertaling gebreken.--Yasnodark (overleg) 5 apr 2016 15:28 (CEST)

2rightarrow.png My homewiki is located at: w:uk:Обговорення користувача:Yasnodark
нет статей


Benoît van Innis[bewerken]

Dag Romaine, ik heb het gisteren door Alexandersam aangemaakte lemma over Benoît van Innis uitgebreid en van meer bronnen voorzien. In verband met de bronnen (of juist het ontbreken daarvan) van Alexandersam heb ik daarover bij hem overleg gevraagd.

Kun jij eens naar het lemma kijken en eventuele technische verbeterpunten aangeven? Ik heb ook een vraag over de referenties bij de bibliografie. Is dit de juiste manier? De referenties in het kopje staan misschien wat vreemd.

Ik ben nog van plan om een lijstje toe te voegen van werken van de kunstenaar in de publieke ruimte. Dat zijn dingen waar mensen echt kunnen naar gaan kijken, dus dat lijkt me wel relevant. Hiervoor moet ik nog research doen. Ook wil ik nog kort zijn vlaggenproject uit 2011 voor de stad Brugge documenteren.

Ik heb de kunstenaar via e-mail gevraagd of hij onder Creative Commons licentie een foto van zichzelf ter beschikking wil stellen voor Wikimedia, ik vond nog geen afbeelding van hem. Patrick Vanhoucke (overleg) 7 apr 2016 12:29 (CEST)

Contribution with pictures[bewerken]

Hi Romaine,

My name is Sara Risco and I live in Brussels since 2004. I love photography and travel and I have seen that you are also taking photographs in Brussels to illustrate Wikipedia articles about Brussels, so I would like to just offer my help in case you need some photographs of places in Brussels (or any other place that I might have visited and photographed in the past).

I will leave you my Flickr (https://www.flickr.com/photos/72946435@N02/) and Instagram [100] accounts. These are not specific about architecture so you'll find a lot of unrelated pictures, this is just for you to have an idea of the kind of pictures I usually take.

You can contact me at sara_risco-at-yahoo.es

Kind regards,

Sara

Thanks for sharing your images first of all. I see you use a ccbyNC license on Flickr, which is not compatible by Wikipedia. We use a ccbySA-license. The difference is so called commercial use, Wikimedia also allows commercial use of images. If you could consider to change the license of your images to CCbySA on Flickr, then anyone can upload your images with correct attribution to Wikimedia Commons, so they can be used in Wikipedia. ed0verleg 7 apr 2016 14:01 (CEST)
Sara
I had a quick look. You are a very good photographer. It would be great if you could put your most relevant work on wiki commons yourself. If you have the time to visit one of our edit-a-thons this week, we can even show you how. There are even professional photographers donating some of their work to Wikipedia. Would be lovely if you join them. Later this year, romaine is organising a wiki loves arts, where some musea will allow pictures take of their top pieces. Seems you are cut-out to be part of this.
If you are looking for topics, have a look at the articles with lists of monuments in Brussels. (Dutch and French Wikipedia). There you see in a flick of an eye what is missing.
Greets, SvenDK (overleg) 11 apr 2016 08:33 (CEST)

Muntpunt[bewerken]

Romaine,

In het laatste deel staat een decretale tekst. Die wou ik als quote zetten, maar ik vind niet hoe.

SvenDK (overleg) 11 apr 2016 08:21 (CEST)

Hi Sven, Dat kun je doen met het sjabloon {{Cquote|...}}. Groetjes - Romaine 11 apr 2016 09:54 (CEST)

Foto's van Brussel[bewerken]

Hoi Romaine, ik zie dat je foto's heb gemaakt in Brussel. Ik denk dat het een leuk idee is om die onder een speciaal kopje te tonen op Wikipedia:Wikiproject/Schrijfweek Lokaal/Brussel/Bijdragen, omdat het wel eens Brusselaars zou kunnen motiveren om ook foto's bij te dragen aan de schrijfweken. Eventueel met een korte uitleg erbij hoe iemand een foto op Commons kan zetten en met een link naar Wikiportret. Zou je zo'n kopje onder Bijdragen willen maken? Ymnes (overleg) 11 apr 2016 21:12 (CEST)

Bedankt! Ymnes (overleg) 13 apr 2016 18:19 (CEST)
Ah, vergeten hier te melden. Graag gedaan! :-) Romaine 13 apr 2016 18:39 (CEST)

Tech News: 2016-15[bewerken]

11 apr 2016 22:44 (CEST)

Dikke pluim[bewerken]

A single white feather closeup.jpg Witlof en wortel.jpg
Alsjeblieft, speciaal voor jou een pluim met lof!
Voor de organisatie van de Brusselse schrijfweken
KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 apr 2016 08:35 (CEST)

Dik verdiende pluim voor al het werk dat je tot nu toe verricht hebt! Met een twintigtal nieuwe artikelen per dag ziet het er naar uit dat dit project heel succesvol kan genoemd worden. KroySquare.jpgDirkVE overleg 12 apr 2016 08:35 (CEST)

Helemaal mee eens. Bedankt voor het vele werk aan dit project, heel goed gedaan! Ymnes (overleg) 12 apr 2016 17:18 (CEST)

Wikidata weekly summary #204[bewerken]

This Month in GLAM: March 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 12 apr 2016 14:30 (CEST)

Wikimedia Highlights from March 2016[bewerken]

Here are the highlights from the Wikimedia blog in March 2016.
Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg
About · Subscribe/unsubscribe, 13 apr 2016 21:25 (CEST)

The Signpost: 14 April 2016[bewerken]

Sjablonen op Parijs Portaal[bewerken]

Hallo Romaine, ik wilde graag je ondersteuning vragen voor het Parijs portaal. Het lijkt mij dat op de "homepage' van dit portaal onderdeel "het arrondissement van de maand" niet (meer) werkt. Volgens mij staat al langere tijd het 1e arrondissement in de spotlight. Zou dat nu niet het 13e arrondissement moeten zijn? Ik begrijp echt maar weinig hoe een portaal qua techniek werkt, anders zou ik het zelf aangepast oid hebben. Ik zou het liefst dit onderdeel hetzelfde hebben als het onderdeel 'Bezienswaardigheid van de maand' (zodat ik steeds losse stukjes tekst van de arrondissementen kan invoeren en ik niet voortdurend in 1 grote tekst zit te werken.) Indien je mij zou kunnen verwijzen naar een "handleiding" voor sjablonen dan wil ik ook best zelf proberen om het aan te passen :) Hartelijke groet, Ecritures (overleg) 15 apr 2016 15:13 (CEST)

Volgens mij heb ik het opgelost nu. --BDijkstra (overleg) 15 apr 2016 16:21 (CEST)

Sjabloon:Infobox gemeente Finland[bewerken]

Hallo Romaine,

Zou jij Sjabloon:Infobox gemeente Finland kunnen aanpassen, en dan liefst zo dat een gewone gebruiker de cijfers kan invullen? Er is in 2007 iets verzonnen met Sjabloon:Array Finland gemeentes inwonertallen, wat sindsdien nooit lijkt te hebben gefunctioneerd. De pagina's waarop dat sjabloon staat, zijn hopeloos verouderd. Dank en groeten, Fransvannes (overleg) 15 apr 2016 17:12 (CEST)

Volgens mij functioneert het gewoon, hoewel het misschien niet helemaal up-to-date is en niet overal correct wordt gebruikt, in welk geval de waarde uit de array niet getoond wordt. De documentatie is een beetje summier, maar het werkt ongeveer hetzelfde als met Sjabloon:Infobox gemeente Nederland en Sjabloon:Array Nederland gemeentes inwonertallen. Kan je exact iets aanwijzen wat volgens jou niet functioneert? --BDijkstra (overleg) 15 apr 2016 19:42 (CEST)
Op Imatra staat in de infobox het inwoneraantal 29.155 met de datum 31-12-2007. Beide cijfers zijn onwijzigbaar en verouderd. Als je gaat bewerken verschijnen de cijfers 30.230 en 2003. Dat is nog meer verouderd, en wél wijzigbaar, maar met wat je daar neerzet gebeurt niets. En dat geldt voor alle Finse gemeenten. Fransvannes (overleg) 15 apr 2016 21:00 (CEST)
Bij het invoeren van het Finse array-sjabloon (sep 2006) hadden eigenlijk de inwonercijfers verwijderd moeten worden van alle pagina's waarop het gemeentesjabloon gebruikt werd. Het was (en is) de bedoeling van het array-sjabloon om het gemakkelijk te maken om de cijfers van alle gemeenten in een keer op alle plekken te kunnen updaten. De cijfers zijn wel wijzigbaar, maar je (men) moet ze dus wijzigen in het array-sjabloon. Ditzelfde geldt voor de gemeenten van praktisch alle landen waar een infobox voor is. Dus ja, een gewone gebruiker kan de cijfers invullen; heb je als eens op "Bewerken" geklikt op Sjabloon:Array Finland gemeentes inwonertallen? --BDijkstra (overleg) 15 apr 2016 22:38 (CEST)
Dank voor de verwijzing naar de juiste plek. Maar dit is natuurlijk een verre van toegankelijke constructie. Gevolg daarvan is dat die cijfers nooit worden aangepast. De weinigen die weten hoe het werkt, doen het niet en de velen die het zouden kunnen doen, weten niet hoe het moet. Zo is Wikipedia nooit bedoeld. Fransvannes (overleg) 16 apr 2016 00:25 (CEST)
Kortom meer uitleg over sjabloonontwerp, -gebruik en =onderhoud is dringend gewenst als zelfs "ouwe ervaren rotten" als Frans het pas nu te weten komen.  Klaas `Z4␟` V:  16 apr 2016 10:16 (CEST)
Ik ben nooit een sjabloonrot geweest, en wil het ook niet worden. Wikipedia moet gewoon voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk zijn. You can edit this page right now! Fransvannes (overleg) 16 apr 2016 14:46 (CEST) Maar ik zal Romaine op deze plek niet verder lastigvallen met mijn stokpaardjes.
Kan Wikidata hierin iets betekenen?  Klaas `Z4␟` V:  19 apr 2016 10:00 (CEST)
Dat is nog ingewikkelder om bij te werken, me dunkt. Bovendien is deze feature van Wikidata nog in ontwikkeling. Het is al wel mogelijk om het inwonertal in te voegen (met {{#property:inwonertal}}) maar nog niet de bijbehorende datum (meta:Talk:Wikidata/Notes/Inclusion_syntax_v0.4#Nesting). --BDijkstra (overleg) 19 apr 2016 10:47 (CEST)
Voor de geïnteresseerden: updates alhier. In de komende weken ga ik (Finse) data naar Wikidata verhuizen. --bdijkstra (overleg) 12 aug 2016 17:48 (CEST)

Weergaveprobleem met panorama[bewerken]

Dag, Romaine! Door het {{panorama}} is bijna de hele pagina Manama (stad) grijs. Het ligt niet aan het onderschrift en ik zie verder niks bijzonders. Het panorama werd hier toegevoegd. Erg benieuwd of jij het kan oplossen. Groetjes, ErikvanB (overleg) 17 apr 2016 21:41 (CEST)

Die panorama begint nu net onder de tekst van het artikel, maar wordt ook geforceerd onder de infobox. De code van panorama zorgt er nu voor dat dat allemaal grijs wordt gemaakt, omdat dat technisch gesproken allemaal bij dat panorama-stuk hoort. Als je het panorama-stuk onder de Appendix zet, ben je dat grijze vlak kwijt, maar staat de foto op een wat minder logische plek. Het is een beetje de combinatie van dingen die dat vlak veroorzaken. ed0verleg 17 apr 2016 22:00 (CEST)
O ja. Bdijkstra is al langs geweest voor een fix. Bedankt, ed0. ErikvanB (overleg) 17 apr 2016 23:25 (CEST)

Wikidata weekly summary #205[bewerken]


Coaching gevraagd[bewerken]

Hallo Romaine, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Guppie (overleg) 18 apr 2016 19:38 (CEST)

Gereageerd op overlegpagina GuppieB52. Romaine 8 jun 2016 05:03 (CEST)

Tech News: 2016-16[bewerken]

18 apr 2016 22:40 (CEST)

Bekijken[bewerken]

Beste Romaine

Zou je dit nog eens willen bekijken.

Vriendelijke groeten JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 19 apr 2016 17:52 (CEST)

Beoordelingsnominatie Nagorno-Karabach[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Nagorno-Karabach dat is genomineerd door Aiko. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160420 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 21 apr 2016 02:09 (CEST)

Beoordelingsnominatie Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Archief[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Archief dat is genomineerd door Kippenvlees1. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160423 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 24 apr 2016 02:02 (CEST)

The Signpost: 24 April 2016[bewerken]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

Wikidata weekly summary #206[bewerken]

Tech News: 2016-17[bewerken]

25 apr 2016 23:02 (CEST)

Nieuwsbrief 51 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 29 apr 2016 15:45 (CEST)

Learning Quarterly: April 2016[bewerken]

L&E Newsletter / Volume 3 / Issue 8 / April 2016
Learning Quarterly

Stay tuned
blogs, events
& more!

Leave your mark on Meta!
Inspiring ideas and learning patterns you can contribute to.

MediaWiki message delivery (overleg) 29 apr 2016 16:51 (CEST)

Leeghalen van categorieën[bewerken]

Op Wikipedia:Te beoordelen categorieën/Toegevoegd 2015 week 53 ben ik tegen een aantal categorieën aangelopen die zijn leeggehaald voordat de nominatie periode was afgelopen. Je loopt hier lang genoeg rond om te weten dat dat niet de bedoeling is. Niet meer doen. Multichill (overleg) 1 mei 2016 21:25 (CEST)

The Signpost: 2 May 2016[bewerken]

Wikidata weekly summary #207[bewerken]

Tech News: 2016-18[bewerken]

2 mei 2016 22:09 (CEST)

Contact on wmbe email[bewerken]

Bonjour Romaine,
Je vous ai écrit à deux reprises à l'adresse wmbeatwikimediadotorg et je n'ai malheureusement pas obtenu de réponse.
Je me demandais si vous aviez reçu mes messages ? Simon Villeneuve (overleg) 3 mei 2016 14:33 (CEST)

responded by e-mail. Romaine 8 jun 2016 05:05 (CEST)

Draft for the GLAM newsletter[bewerken]

Dear Romaine, I wrote a draft for a report for the Belgium section of the next GLAM newsletter on outreach.wikimedia.org: outreach:User:Gereon K./Newsletter. Maybe you would like to expand the draft or correct it? Best regards, see you in Esino Lario, --Gereon K. (overleg) 8 mei 2016 23:18 (CEST)

Both versions have been merged. Romaine 8 jun 2016 05:06 (CEST)

Wikidata weekly summary #208[bewerken]

Participate in the Ibero-American Culture Challenge![bewerken]

Hi!

Iberocoop has launched a translating contest to improve the content in other Wikipedia related to Ibero-American Culture.

We would love to have you on board :)

Please find the contest here: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Translating_Ibero_-_America/Participants_2016

Hugs!--Anna Torres (WMAR) (talk) 15:06, 9 May 2016 (UTC)

Tech News: 2016-19[bewerken]

10 mei 2016 01:22 (CEST)

This Month in GLAM: April 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 10 mei 2016 14:52 (CEST)

Beoordelingsnominatie Anne Elisabet Jensen[bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor beoordeling. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Anne Elisabet Jensen dat is genomineerd door Peter b. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20160514 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de nominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Mocht het het artikel na 2 weken als niet voldoende worden beoordeeld zal het worden verwijderd.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --Nlwikibots (overleg) 15 mei 2016 02:05 (CEST)

edit request to mediawiki:Onlyifediting.js[bewerken]

Hi,

I'm writing on your talk page since you're the only person I know at nlwiki. I have an edit request for mediawiki:Onlyifediting.js. I'm hoping a local admin would be able to complete it. Thanks. BWolff (WMF) (overleg) 16 mei 2016 14:41 (CEST)

I've taken care of this. :) Sjoerd de Bruin (overleg) 16 mei 2016 14:42 (CEST)
For BWolff for next time, the official route is a request via Wikipedia:Verzoeken voor wijziging menu's en dialoogteksten. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 16 mei 2016 17:35 (CEST)

Tech News: 2016-20[bewerken]

16 mei 2016 18:01 (CEST)

Wikidata weekly summary #209[bewerken]

The Signpost: 17 May 2016[bewerken]

Invoegen afbeeldingen in infobox[bewerken]

Hallo Romaine, je zal je (mischien) nog herinneren dat ik een tijdje geleden begon afbeeldingen in de infobox te plaatsen. Je gaf me toen de tip "image" en "caption" in te voegen. Heeft zich iets aan het sjabloon gewijzigd en is het nu ongewenst een typisch dorpsgezicht in de infobox te plaatsen? Lotje (overleg) 17 mei 2016 14:05 (CEST)

Hallo Lotje, Je vraag is me iets te vaag. Ik vermoed dat het antwoord is dat bepaalde infoboxen nog de Engelstalige parameterbenaming gebruiken voor het invoegen van afbeeldingen, maar dat de infobox waarnaar je verwijst juist werkt met | afbeelding = en | onderschrift = . Succes! :-) Romaine 8 jun 2016 05:11 (CEST)

de:Wikipedia:Aachen: Nächstes überregionales Wikipedia-Treffen mit Exkursion nach Vaals[bewerken]

Hallo Romaine,

nachdem wir schon so oft thematische "Berührungspunkte" hatten, wäre es diesmal doch an der Zeit, uns in "Deiner" Heimatregion wieder einmal zu treffen. Wir würden uns sehr freuen, wenn Du für unsere Veranstaltung bei Deinen niederländischen Wikipedia-Freunden und im niederländischen Veranstaltungskalender für uns einen Hinweis setzen kannst:

de:Wikipedia:Aachen lädt ein:

Das nächste überregionale Wikipedia-Treffen der Aachener Community findet am 25. Juni 2016 um 12.00 Uhr im Grenzort Vaals statt
Über Deine Teilnahme würden wir uns sehr freuen!

Einzelheiten, Ablauf und Besichtigungsprogramm siehe unter de:Wikipedia:Aachen#Exkursion Vaals – Ablauf (kleinere Änderungen noch möglich)

Sollte der Thementag Vaals auf Dein Interesse stoßen, trage Dich bitte zwecks Planung (für die Führung und die Tischreservierung im Kloster-Lokal) in die Teilnehmer-Liste auf de:Wikipedia:Aachen#Exkursion Vaals – Ablauf (kleinere Änderungen noch möglich) ein und nehme die Seite auf Deine Beobachtungsliste, damit Du jederzeit über eventuelle Änderungen informiert bist. Beste Grüße,

Im Auftrag der Aachener Community, ArthurMcGill (Diskussion) 11:09, 22. Mai 2016 (CEST)

Wikidata weekly summary #210[bewerken]

Tech News: 2016-21[bewerken]

23 mei 2016 20:40 (CEST)

Biologiecafé[bewerken]

Kan jij hier eens naar kijken? Het gaat om een foutmelding die behoorlijk in de weg zit en meer kwaad dan goed doet. En een nog belangrijker vraag: heb je enig idee hoeveel artikelen het betreft? Ik schat enkele honderden maar harde data zijn natuurlijk welkom! Groetjes Bart -B kimmel (overleg) 24 mei 2016 20:51 (CEST)

Dit gaat om alle artikelen met het sjabloon Taxobox of daarvan afgeleide taxoboxen waarbij de tekst in titelweergave afwijkt van de daadwerkelijke paginatitel. Het schuingedrukt is geen probleem, de afwijkende titel wel. Mbch331 (Overleg) 24 mei 2016 20:59 (CEST)
Ik heb die wapenvliegen in drie verschillende browsers bekeken (op windows 10) en ik heb het probleem niet gezien. Is het inmiddels opgelost, of komt dit enkel voor bij een bepaalde browser of OS? ed0verleg 24 mei 2016 21:08 (CEST)
Op wapenvliegen zelf is niets aan de hand, maar als je doorklikt naar een willekeurige wapenvlieg (bijv. Grote moeraswapenvlieg zie je het wel), al is de taxobox wel weer te zien. Mbch331 (Overleg) 24 mei 2016 21:11 (CEST)
Ik zie het ... dit is inderdaad een mooie klus voor een sjabloon-guru. ed0verleg 24 mei 2016 21:23 (CEST)
Dit komt door phab:T28546. Ik heb wel een categorie aangemaakt waar alle pagina's met een foutieve weergavetitel in terechtkomen: Categorie:Wikipedia:Foutieve weergavetitel. Mbch331 (Overleg) 24 mei 2016 21:26 (CEST)
Natuurlijk was het phab:T28546, ik had het kunnen weten Glimlach Maar even serieus; bedankt iedereen voor de snelle actie! -B kimmel (overleg) 24 mei 2016 22:04 (CEST)

De oude categorie Categorie:Wikipedia:Foutieve weergavetitel is hernoemd naar Categorie:Wikipedia:Pagina's met genegeerde titelweergaven (geen flauw idee waarom). Het bevat nog steeds een berg artikels. Ik heb een verzoek in het Botcafé geplaatst. heinGlas z3.pngnlein'' 7 jun 2016 07:34 (CEST)

Maquette de Rome de Bigot[bewerken]

Bonjour Romaine, Je me permets de vous contacter car il y a à Bruxelles une maquette en plâtre colorisée de Rome au IVe siècle dont la soeur se trouve à Caen (ici la galerie dédiée sur commons). Serait il possible que des wikimédiens belges élaborent une galerie avec quelques éléments de détail ? Par ailleurs, nous manquons d'informations sur la maquette que vous possédez. Merci par avance pour tout, bien cordialement. Pradigue (overleg) 25 mei 2016 07:21 (CEST)

@Pradique, Q'est-ce-que vous proposez, exactement? Propose-toi qu'une article serait amélioré? Laquelle? Ou ce trouve à Bruxelles cette maquette? Dans un musé? Geertivp (overleg) 8 jun 2016 11:08 (CEST)

100 chefs-d'oeuvre des musées bruxellois[bewerken]

Bonjour (désolé, je ne sais pas écrire en néerlandais) Je viens de finir le 5e article suggéré sur le bistro (fr) à propos des musées bruxellois : Musée international de la marionnette Peruchet. Il y aura besoin d'une relecture quant à mes traductions et tournures de phrases, je n'ai fait que dégrossir le travail... Cordialement --Cbyd (overleg) 27 mei 2016 19:21 (CEST)

Merci pour l'écriture ! Romaine 8 jun 2016 05:42 (CEST)

The Signpost: 28 May 2016[bewerken]

Tech News: 2016-22[bewerken]

30 mei 2016 18:18 (CEST)


Coaching gevraagd[bewerken]

Hallo Romaine, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Maartjejan (overleg) 30 mei 2016 20:18 (CEST)

Sinds lange tijd weer een bio geplaatst op Wikipedia, maar nu krijg de foto uit Wiki Commons niet gekoppeld, kun je me helpen? https://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Beerekamp https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hans_Beerekamp.jpg

Geantwoord op overlegpagina Maartjejan. Romaine 8 jun 2016 05:45 (CEST)

Wikidata weekly summary #211[bewerken]

Verzoekje voor aangepast sjabloon 'Hoe Lang Geleden'[bewerken]

Dag Romaine,

Ik merk dat er nogal eens behoefte lijkt te bestaan aan een sjabloon dat aangeeft hoeveel jaar geleden iets is gebeurd. Vooral gebeurt dat op gebruikerspagina's, maar mits verantwoord toegepast zou het ook wel in de hoofdnaamruimte kunnen worden gedaan. We hebben het Sjabloon:Hoe Lang Geleden, dat als output het aantal jaren, maanden en dagen geeft. Maar vaak is de exacte vermelding van het aantal maanden en dagen overbodig en kan zelfs behoorlijk irritant zijn; het aantal jaren is dan voldoende. Daarom zou het mooi zijn als er een variant bestaat die alleen de jaren (of alleen de jaren en maanden) opgeeft. Ik dacht eerst aan een variant zoals Sjabloon:Hoeveel jaar geleden, maar misschien is het wel veel mooier als er een extra optionele variabele aan het originele sjabloon toegevoegd kan worden waarmee de maanden en dagen worden weggelaten.
Dus bv:

 • {{Hoe Lang Geleden|jaar=2004|maand=3|dag=10}} geeft als resultaat: 12 jaar, 2 maanden en 9 dagen
 • {{Hoe Lang Geleden|jaar=2004|maand=3|dag=10|j}} geeft als resultaat: 12 jaar
 • {{Hoe Lang Geleden|jaar=2004|maand=3|dag=10|jm}} geeft als resultaat: 12 jaar en 2 maanden
 • ({{Hoe Lang Geleden|jaar=2004|maand=3|dag=10|d}} zou het sjabloon:Aantal dagen kunnen vervangen, maar misschien wordt er dan wel erg veel overhoop gehaald.)

Mijn vraag aan jou is of je bereid bent dit sjabloon aan te maken of uit te breiden. Ik zou er erg blij mee zijn, en waarschijnlijk veel anderen ook. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 30 mei 2016 21:56 (CEST)

Hallo Erik Wannee, Ik denk dat ik het wel kan, maar in de komende maanden ontbreekt het me aan tijd om dit te doen. Ik moet het nu dus aan me voorbij laten gaan. Groetjes - Romaine 8 jun 2016 05:47 (CEST)
Ik begrijp het. Misschien later. Full pentagon.svgErik Wannee (overleg) 8 jun 2016 08:15 (CEST)

Sjabloon:Wanneer?[bewerken]

Hallo Romaine, mag ik ook een verzoekje indienen? Ik weet wel dat het niet is van u vraagt, wij draaien, maar toch, naar analogie met Template:When? Wat denk je? Glimlach Lotje (overleg) 31 mei 2016 21:09 (CEST)

Ik zie het nut niet zo van klakkeloos overnemen wat Engels(talig)en doen. Wij kunnen ons vrij voelen en onze gang gaan, toch?  Klaas `Z4␟` V:  1 jun 2016 10:18 (CEST)
Je vrij voelen en je eigen gang gaan kan inderdaad, de vraag is maar, wanneer in een lemma laatst bewerkt werd op 4 maart 2015 een zin begint met: Recentelijk werd de groep beschreven als een aparte familie. die op 9 maart 2013 werd toegevoegd. Wat is "recentelijk" ? Het toevoegen van (tenminste) en jaartal zou imo toch al veel verhelpen. Of neem nu Michail Oeljanov --> ...Onlangs werd hij geroemd voor zijn rol als Julius Caesar, dateert reeds van 6 april 2007. Wat is "onlangs" ? Dat heeft m.i. toch niets met klakkeloos overnemen te doen. Op die manier raken lemmata bovendien minder {{Verouderd}}. Glimlach Lotje (overleg) 1 jun 2016 15:06 (CEST)
Zie mijn overlegpagina (onderaan) voor nog een paar sprekende voorbeelden. ed0verleg 1 jun 2016 15:35 (CEST)
Hallo Lotje, Het sjabloon dat je vraagt is ooit al eens aangemaakt en reeds meermaals verwijderd. Het lijkt me daarom geen goed idee om het opnieuw aan te gaan maken. Tevens is aanmaken niet nodig. Wat je met het sjabloon wanneer? eigenlijk zou willen zeggen is dat er voor een bepaald gegeven een datum met bronvermelding toegevoegd zou moeten worden. Om dat te doen volstaat het gebruik van {{Bron?|wanneer?}}. Het voordeel is bovendien dat veel gebruikers al bekend zijn met dit sjabloon, en het te lastig is om een diversiteit aan sjablonen aan te leren. Hier volstaat één sjabloon, andere varianten zijn daarom eerder verwijderd. Groetjes - Romaine 8 jun 2016 05:53 (CEST)

This Month in Education: [June 2016][bewerken]


If this message is not on your home wiki's talk page, update your subscription.

We hope you enjoy the newest issue of the Education Newsletter.--Sailesh Patnaik (Distribution leader) using MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 18:53 (CEST)

De Wikimedia Foundation zoekt een Directeur Enquête-oproep voor de Vrijwilligersgemeenschap[bewerken]

De Raad van Bestuur van de Wikimedia Foundation heeft een commissie ingesteld die verantwoordelijk is voor het vinden van een nieuwe directeur. Een van de eerste taken van de commissie is het opstellen van een functieomschrijving voor de directeur, waarvoor we de Wikimedia-gemeenschap graag om input willen vragen. We zouden het op prijs stellen als je de tijd kunt nemen om deze enquête in te vullen. Het helpt ons inzicht te krijgen in wat de vrijwilligersgemeenschap en de betaalde medewerkers verwachten van de directeur van de Wikimedia Foundation.

Bij voorbaat dank,

De commissie verantwoordelijk voor de zoektocht naar een nieuwe directeur voor de Wikimedia Foundation via MediaWiki message delivery (overleg) 1 jun 2016 23:52 (CEST)

Hi from Mexico! Also, about This Month in GLAM[bewerken]

Hallo!

Remember me? I'm Andy from Wikimedia Mexico, former Head of Volunteers at Wikimania. Now I'm Wikipedian in Residence at Museo Soumaya, where we had the reception, so I'm basically living my dream job :)

I just published an event to the June calendar I hope it's OK with you (and you're invited to help us!). I also want to write a short report, should have it ready this weekend, but I don't know exactly how to publish it. Can you help me out with it?

Thank you for your many efforts. Abrazos (hugs) from Mexico!

PS: I hope cross-wiki notifications are really working now. --Andycyca (overleg) 3 jun 2016 03:50 (CEST)

Hi Andy, Yes! I remember you! AFter the great organisation of last year, if I would anyone expect to get this function it would be you! :-)
The adding the event to the calender is great! There it is for.
I see you already have written something at outreach:GLAM/Newsletter/May 2016/Contents/Mexico report. Thank you for that, it is excellent! Going through the page I see you are very active and a lot of familiar faces, I miss you a lot. Maybe we will meet at Wikimania?
Let's see if those cross-wiki notifications work! :-) Romaine 8 jun 2016 06:14 (CEST)

Geschiedenis Waterschap Roer en Overmaas[bewerken]

Ik heb een vectorkaart gemaakt Bestand:Geschiedenis Waterschap Roer en Overmaas.svg Hans Erren (overleg) 3 jun 2016 21:58 (CEST)

Uitstekend! :-) Romaine 8 jun 2016 06:15 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Hallo Romaine, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, Wevisitus (overleg) 4 jun 2016 13:47 (CEST) Ik ben op zoek naar een coach. ik weet nog niet goed wat dit juist in houd. Maar het werd me sterk aanbevolenWevisitus (overleg) 4 jun 2016 13:47 (CEST)

Bericht geplaatst op overlegpagina Wevisitus. Romaine 8 jun 2016 06:17 (CEST)

Coaching gevraagd[bewerken]

Hallo Romaine, ik zou je graag als mijn coach willen hebben. Met vriendelijke groet, MLNBLD (overleg) 5 jun 2016 10:37 (CEST)

Graag reactie! MLNBLD (overleg) 6 jun 2016 18:36 (CEST)
Bericht geplaatst op overlegpagina MLNBLD. Romaine 8 jun 2016 06:18 (CEST)

Wikidata weekly summary #212[bewerken]

Tech News: 2016-23[bewerken]

6 jun 2016 22:51 (CEST)

Zorgen[bewerken]

Ik begin me een beetje zorgen te maken. De laatste keer dat Romaine zijn eigen OP bewerkte was 13 mei. Wat is er met hem aan de hand?  Klaas `Z4␟` V:  7 jun 2016 08:04 (CEST)

Nergens voor nodig. Je kan ook kijken naar de laatste mutatie die Romaine heeft uitgevoerd op Wikipedia en dat is op 5 juni, 2 dagen geleden.Smiley.toerist (overleg) 7 jun 2016 09:11 (CEST)
Mijn enthousiasme is op Wikipedia is altijd met vlagen geweest. Als ik zie welke discussies er steeds weer zijn, na vele jaren, gaat dat wel vervelen. Maar ik ben niet weg, mijn aandacht ligt deze zomer alleen ergens anders. Ik organiseer mede Wiki Loves Earth, Wiki Loves Art om meer Belgische kunstwerken op Commons/Wikipedia te krijgen, Wiki Loves Monuments voor meer erfgoed op Wikipedia, en nog allerlei meer. Deze week heb ik bv specifiek aandacht voor monumenten in overzeese gebieden. Voor Nederland zijn dat naast Aruba, waarvan we de monumenten al hebben op Wikipedia op Lijst van monumenten op Aruba, daarnaast Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Saba en Sint Eustatius. Zouden we van die eilanden kunnen proberen om de monumenten te vinden en op een lijst te hebben (net als Aruba en de rest van Europees Nederland). Bij deze nodig ik je, Klaas, en ieder ander, uit om mee te helpen en deze monumentenlijsten op te sporen. Dank alvast! :-) Romaine 8 jun 2016 06:25 (CEST)

Nieuwsbrief 52 Wikimedia Nederland[bewerken]

Info over nieuwsbrief · Inschrijven/Uitschrijven · Global message delivery · Romaine 8 jun 2016 04:37 (CEST)

Datumparameter[bewerken]

Hoi Romaine. Geen idee of het probleem al bekend was bij jou, maar het komt voor dat bij het invullen van de datumparameter een verkeerde datum wordt ingevuld. Bijvoorbeeld bij dit artikel: genomineerd en op de lijst geplaatst op 3 juni, krijgt de parameter 4 juni. Groet, Pompidom (overleg) 8 jun 2016 09:42 (CEST)

Dat gebeurt heel regelmatig, ik weet niet hoe die parameters worden gevuld. Is het wellicht deels handwerk? ed0verleg 8 jun 2016 11:15 (CEST)
Ik denk dat het te maken heeft met het moment waarop de bot begint te werken; vult dan deze datum in. Dat kun je, om bij het gegeven voorbeeld te blijven, hier zien. Als de bot om 23:59 dezelfde dag zou starten, is er geen probleem. Mensen verplichten een datum in te vullen of dat automatisch doen, zou een betere oplossing zijn.  Klaas `Z4␟` V:  9 jun 2016 07:57 (CEST)
Ik vroeg dat, omdat ik me meen te herinneren dat Romaine sommige (dus wellicht ook deze) acties met AWB doet. Ik, of Geerlings, zou er een botscript voor kunnen schrijven. Dat heeft twee directe voordelen: zo'n script kan ieder uur draaien, en maakt geen schoonheidsfoutjes per ongeluk. En passant zouden we Romaine dan van wat monikkenwerk afhelpen. ed0verleg 9 jun 2016 08:09 (CEST)
Inmiddels heb ik een botscript die ze kan vinden (voor wiu/weg/ne), ook de gevallen waarin ze niet goed stonden. Het script aanpassen dat ze ingevuld gaan worden zal iets meer studie kosten, want mijn code zet nu het sjabloon twee keer neer :-( ... maar da's een kwestie van tijd. ed0verleg 14 jun 2016 22:06 (CEST)
@Pompidom: dank voor de melding!
@Edoderoo: "Dat gebeurt heel regelmatig" -> dit is de grootste flauwekul.
Ontwikkeling van een "alternatief" is mijn inziens totaal onzinnig en tijdverspilling. Iedere bot maakt fouten. Tevens is hetgeen wat mijn bot niet simpel enkel een datumpje invullen, maar houdt deze rekening met een uitgebreid scala aan variabelen, gebaseerd op zo'n 6 jaar activiteit. Als je denkt dat je echt met een botscipt het denkt te gaan oplossen, heb je er de ballen verstand van en kan ik straks jouw rommel alsnog opruimen. Dus als je slim bent ga je iets zinvollers doen, er zijn tig dingen die er met een bot gedaan kunnen worden. Romaine 14 jun 2016 23:16 (CEST)
Zo'n flauwekul zal het niet zijn, want ik heb er zeker tien opgeruimd, procentueel zal dit dan wel meevallen, en er is uiteraard geen man overboord, maar helemaal foutloos lijkt het dan ook niet te gaan. Met AWB is dit ook niet zomaar vanzelf goed te doen, behalve als je die stipt elke dag om 23:55 opstart. Een botscript kan zien op welke beoordelingslijsten een artikel staat, en zolang deze niet op meerdere lijsten voorkomt, gaat dit daarom/dan vanzelf goed. Tijdsverspilling is het nooit, zolang ik nog a) werkloos ben, b) pywikibot kan leren, c) python kan leren d) wikipedia geen betaalde arbeid is. Zolang mijn bot doet wat het moet doen, is er ook geen troep op te ruimen. Wel heb ik gezien dat ik voor categorieen nog even aan de slag moet, want die hebben een heel andere structuur van beoordelingspagina's, dus het zal nog wel even duren voor mijn script net zoveel kan als jouw AWB-handelingen. De overige fixes die jij aan een artikel doet, daar heb ik nog niet over nagedacht, behalve over de datum bij {{feit}} en {{bron?}}-sjablonen, maar daar is de datum iets minder belangrijk dan bij de weg-sjablonen (die moeten namelijk naar de juiste lijst wijzen). Wat mij overigens wel verbaast, is dat veel gebruikers zelf met de hand die parameters al invullen, veel meer dan ik had vermoed. ed0verleg 15 jun 2016 08:31 (CEST)
Als je die tien die je opgeruimd afzet tegen het aantal dat al vele jaren wel goed gaat, dan is dat wel degelijk flauwekul. Je werpt de suggestie op alsof het iedere week ofzo fout gaat. Ja, dat is onzin, dit is een vorm van framing.
De verwijderlijst zal wel iets achterlopen, dus die tien zijn dan van de laatste 3-4 weken. De artikelen worden verwijderd, of het sjabloon gaat eraf. Wat vorig jaar goed of fout ging is niet meer zo belangrijk. Ik heb niet gecontroleerd of die tien door jou waren neergezet, of door gebruikers, want het kan ook nog prima zijn dat die door mij gevonden zijn door gewone gebruikers met de hand erin waren gezet. Wat mijn script wel extra doet, is controleren of de parameters die erin staan goed lijken (eigenlijk of het artikel op de pagina van die dag gelinkt staat). Vooralsnog ga ik die niet automagisch aanpassen, maar op een lijstje zetten of emailen ofzo.
Om nog te zwijgen over het feit dat mijn bot er meer fouten uithaalt, dan instopt.
En nee, je denkt dat je bot doet wat het doen moet. Maar je hebt hier te maken met een uitgebreide set aan variabelen, waarbij er sprake is van de grilligheid van hoe mensen sjablonen invoegen. Zolang je denkt het te kunnen "verbeteren" en denkt dat het een kwestie is van simpel datumpje invullen, zal mijn bot jouw bewerkingen ook langslopen, om te voorkomen dat jouw botfouten en alle niet opgeloste problemen later alsnog op mijn bord komen. Tot vanavond! Romaine 15 jun 2016 11:42 (CEST)
Nee, tot zaterdag ;-) ed0verleg 15 jun 2016 12:28 (CEST)
Nogmaals, ik heb geen hulp nodig.
Tevens wil ik aangeven dat er door gebruikers geklaagd is dat het niet nodig is meerdere bots te laten draaien, omdat dat de bewerkingssamenvatting vervuild wordt. Dus nogmaals, het is overbodig.
Vrijwel al je botwijzigingen met datums zijn door mijn bot of door andere gebruikers gecorrigeerd. Je bot levert ondermaatse kwaliteit en introduceert fouten. Dat kan echt niet.
Gezien de ver ondermaatse kwaliteit van jouw bot zal mijn bot al je botbewerkingen voor datums gaan overschrijven, zodat andere gebruikers geen last hebben van de slechte kwaliteit van je bot. Romaine 17 jun 2016 06:28 (CEST)

dubbelepunt wel/niet vet na rubrieknaam in sjabloon[bewerken]

Heb ik het goed begrepen, dat jij met evenveel gemak in een sjabloon de dubbelepunt van een rubrieknaam buiten het vet plaatst? – Maiella (overleg) 8 jun 2016 13:44 (CEST) Ik ben niet de eerste die heeft bedacht dat een vette dubbelepunt wel erg vet is. In de sjablonen van biologie wordt ook vaak een niet-vette dubbele punt gebruikt. Goed initiatief!Ga zo door. – Maiella (overleg) 14 jun 2016 14:55 (CEST)

Ook in de sjablonen voor biologie wordt in principe dezelfde opmaak gebruikt. Dit lijkt mij een smaakkwestie. Gezien het aantal sjablonen van duizenden met deze opmaak, is dat niet iets wat zonder goede onderbouwing en draagvlak doorgevoerd kan worden. Deze opmaak is bovendien al zeker in 2008 gangbaar, als het niet eerder is, niet iets om maar even eenzijdig te wijzigen. Groetjes - Romaine 17 jun 2016 06:38 (CEST)

This Month in GLAM: May 2016[bewerken]

This month in GLAM logo.png
Headlines
Read this edition in fullSingle-page

To assist with preparing the newsletter, please visit the newsroom. Past editions may be viewed here.

About This Month in GLAM · Subscribe/Unsubscribe · Global message delivery · Romaine 11 jun 2016 14:33 (CEST)

Wikidata weekly summary #213[bewerken]

Tech News: 2016-24[bewerken]

13 jun 2016 20:41 (CEST)

The Signpost: 05 June 2016[bewerken]

WikipediaSignpostIcon.svg
News, reports and features from the English Wikipedia's weekly journal about Wikipedia and Wikimedia

The Signpost: 15 June 2016[bewerken]

Robot en samenvattingen[bewerken]

Hoi Romaine,

Volgens mij is het de bedoeling dat de bewerkingssamenvatting de lading dekt. Jouw robot vat deze bewerking samen als Fix parameter. De bewerkingen die gedaan worden hebben, voor zover ik kan zien, geen enkele parameter gefixed. Of je zou het verwijderen van een niet-foute maar overbodige spatie als zodanig moeten betitelen. Ondertussen worden er wel een hoop andere dingen gedaan. De samenvatting dekt dus niet de lading. Daarnaast geef je hier aan welke bewerkingen je robot zou doen en welke bewerkingssamenvattingen daarbij gegenereerd worden. De genoemde samenvatting komt daar niet in voor.

Wil jij er voor zorgen dat je robot passende en de lading dekkende samenvattingen achterlaat?

Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 16 jun 2016 00:14 (CEST)

AWB werkt doorgaans met een "standaard samenvatting", in dit geval zou het vervangen van de samenvatting door iets als fix parameter plus andere genfixes de lading wellicht beter dekken. ed0verleg 16 jun 2016 08:50 (CEST)
Beste RonnieV, In principe tracht mijn bot altijd een goede samenvatting weer te geven. Kijkende naar de bewerking wordt de datum ingevuld in sjablonen. Ik tracht het te voorkomen, maar heeft helaas bij deze bewerking niet de hoofdzaak als omschrijving meegegeven. Dank voor de melding, ik zal kijken wat ik er aan kan doen. Groetjes - Romaine 17 jun 2016 06:43 (CEST)

Themaweek Cultureel Erfgoed[bewerken]

Hoi Romaine,

zou jij mensen kunnen informeren via de themaweek verzendlijst over Themaweek Cultureel Erfgoed? Dan zijn mensen namelijk op de hoogte voordat we zaterdag iedereen zien bij het vieren van 15 jaar Nederlandstalige Wikipedia. Dank je wel.

Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 16 jun 2016 15:26 (CEST)

Voor een thema/schrijfweek is het gebruikelijk om de deelnemers op de eerste dag of de dag ervoor uit te nodigen. Dat er een bepaalde activiteit is lijkt mij niet echt een reden om het zo vroeg aan te gaan kondigen. Daarnaast wordt de aankondiging slechts één keer gestuurd om onnodige vervuiling met berichten te voorkomen, waardoor de kracht ervan afneemt. Bovendien zou nu aankondigen er voor zorgen dat men ten tijde van de daadwerkelijke week het alweer vergeten is. Romaine 17 jun 2016 06:45 (CEST)
Hoi Romaine, de schrijfweek is begonnen. Zou je de verzendlijst kunnen activeren? Mvg, Taketa (overleg) 30 jun 2016 07:25 (CEST)

Wikidata weekly summary #214[bewerken]