Overleg gebruiker:Patrick Vanhoucke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Patrick Vanhoucke, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.942.372 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Adnergje (overleg) 6 aug 2006 14:28 (CEST)

Alexander van België[bewerken]

Beste Patrick Vanhoucke,

Zojuit verwijderde u de referentie die ik op het artikel Alexander van België had geplaast in verband met diens overlijden. Ik heb deze weer teruggeplaatst, de kans is groot dat er anders een editwar ontstaat vanwege vragen om bronnen (is reeds gebeurd, zie de bewerkingsgeschiedenis van het artikel). Dit gebeurt vaker op Wikipedia, het komt helaas voor dat mensen dood verklaard worden zonder bron. Standaard reactie is dus om dat direct terug te draaien, daarom is het beter om er enige dagen een referentie voor het feit toe te voegen. Mocht La Libre Belgique voor u niet acceptabel zijn als referentie, vervang die gerust door een andere (ik kon zo snel nog geen Nederlandstalige vinden) maar laat de komende dagen wel iets van een bron staan. Alvast bedankt en vriendelijke groet, Spraakverwarring 29 nov 2009 17:30 (CET)

Beste,

Geen probleem met het terugplaatsen van de referentie. Ik dacht dat het bij overlijdens - die doorgaans toch in de pers komen - niet gebruikelijk was om een echte referentie te geven en had ze daarom verwijderd. Het is inderdaad beter om ze even te laten staan. --Patrick Vanhoucke 29 nov 2009 17:42 (CET)

Externe link werkt niet[bewerken]

De externe link naar uw kennelijke website everyday.i.am.a.librarian.be werkt niet, de provider Prior zegt hem niet te hosten. 83.83.119.239 29 dec 2012 04:14 (CET)

Wikify het Theaterfestival[bewerken]

Dag Patrick

Aangezien je je interesseert voor Brussel gerelateerde onderwerpen, nodigen Packed vzw en Het Firmament je van harte uit om van de 28ste augustus tot de 8ste september mee te schrijven over de Belgisch theater en specifiek de gezelschappen die geprogrammeerd staan op Het_Theaterfestival Het Theaterfestival.

Meer info over ons project vind je op onze Wikipedia:Wikiproject/Belgische_podiumkunsten/intro projectpagina en inschrijven kan je hier.

Sam.Donvil (overleg) 24 jul 2017 17:49 (CEST)

Email[bewerken]

Beste Patrick, ik heb een email gestuurd met betrekking tot de schrijfweek Brussel, via het door u op de overlegpagina voorgestelde adres. Met vriendelijke groet, Taketa (overleg) 31 jan 2016 10:30 (CET)

Benoît van Innis[bewerken]

Patrick,

Ik zag dat iemand je voor was om het lemma aan te maken. Maar ik moet toegeven dat je heel goed werk geleverd hebt bij het aanvullen.

SvenDK (overleg) 8 apr 2016 08:26 (CEST)

Tja, het was een kwestie van een paar uren verschil. Om recht te doen aan degene die eerst was, heb ik mijn bijdrage er niet gewoon overheen geplakt, maar in kleine stukjes telkens aanpassingen gedaan, zodat in de bewerkingshistoriek beter de evolutie van de tekst te volgen is. Patrick Vanhoucke (overleg) 8 apr 2016 15:58 (CEST)

Gemeenschapscentra[bewerken]

Dag Patrick,

De pagina's over GC De Kroon en GC Den Dam die ik zaterdag heb aangemaakt, staan op de beoordelingslijst. Als je de discussie mee wil voeden, graag! Beireke1 (overleg) 24 apr 2017 17:10 (CEST)