Overleg gebruiker:Karmakolle

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Archief 2014-2019

Uitnodiging - doe je mee met de activiteiten rondom Internationale Vrouwendag?[brontekst bewerken]

7 maart 2020 - Aankondiging.jpg

In 2019 heb je een Wikipedia artikel geschreven, een foto toegevoegd aan Wikimedia Commons en/of een Wikidata item aangemaakt in het kader van het gendergap project. Binnenkort viert de wereld Internationale Vrouwendag 2020. Om hierbij stil te staan, organiseren we ook dit jaar extra activiteiten rondom het gendergap project. Doe je mee?

WikiZaterdag in Utrecht

Er is een speciale WikiZaterdag in Utrecht op 7 maart waar je samen met andere Wikimedianen kunt werken aan het vergroten van kennis over vrouwen en vrouw gerelateerde onderwerpen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Online meedoen

Maar je kunt natuurlijk ook vanaf een andere locatie online aan de slag. Kijk voor inspiratie eens rond bij de te schrijven artikelen, of bijvoorbeeld bij de uit te breiden artikelen. Onder iedereen die in de periode van 1 tot en met 8 maart een bijdrage doet voor gendergap en dit laat weten op de resultatenpagina, verloten we 1 x 4 toegangskaarten voor het Rijksmuseum.

Meer weten of gelijk inschrijven voor de bijeenkomst in Utrecht? Ga dan naar de projectpagina.

Graag tot ziens! namens de gendergap werkgroep Denise Jansen - Wikimedia Nederland (overleg)

Onafhankelijke Congostaat[brontekst bewerken]

Hallo.

Hartelijk dank voor uw uitbreiding "Betrekkingen met België" op de pagina Onafhankelijke Congostaat. Zou je hierbij echter (een) bron(nen) kunnen plaatsen voor deze informatie? Alvast bedankt. Geschiedschrijver (overleg) 4 mrt 2020 09:13 (CET)

Zonet gebeurd. Mvg, Karmakolle (overleg) 5 mrt 2020 12:55 (CET)

Charles Liebrechts[brontekst bewerken]

@Karmakolle:, zonet ben ik op een afbeelding gestoten waarvan ik meen dat dit wel eens Charles Liebrechts zou kunnen zijn. Gelet op de spelling echter... Misschien het overwegen waard om toe te voegen aan het artikel? :-) Grts. Lotje (overleg) 15 jun 2020 11:14 (CEST)

Lotje, Inderdaad ontbreekt de slot-s, maar dat gebeurde wel vaker. Er waren geen andere commandanten met die naam in 1887. Ik heb de foto toegevoegd, bedankt voor de tip! Karmakolle (overleg) 15 jun 2020 11:23 (CEST)
Graag gedaan. Lotje (overleg) 15 jun 2020 11:57 (CEST)

Verwijdering bewerking Nederlands in Wallonië[brontekst bewerken]

Hey, Ik snap volledig waarom je in mijn toevoeging gesnoeid hebt, het was dan ook redelijk dubieus. Wat mij echter ontgaat is waarom je Waterloo specifiek hebt laten staan; deze plaats ligt immers ook aan de taalgrens, en zou dan ook met dat fenomeen te verklaren vallen. Als ik ergens tijd te veel vind, maak ik misschien werk van een herwerking van het dubieuze kaartje.

Aulendur (overleg) 15 jul 2020 12:24 (CEST)

Waterloo vond ik het beste voorbeeld van de drie omdat het bij de taalgrens ligt maar niet erop en vooral ook omdat het een vroegmiddeleeuwse benaming is, in tegenstelling tot Gastuche lijkt me. Waarschijnlijk zijn er dieper in Wallonië nog plaatsnamen met een Oudnederlandse etymologie die we kunnen toevoegen. Goede kaartjes zijn een probleem op wikipedia: ofwel zijn ze verouderd ofwel zijn ze op andere manieren dubieus. Het zou leuk zijn mochten we voor een belangrijk onderwerp als het Oudnederlands een kwalitatieve kaart kunnen tonen die ook de omringende talen weergeeft. Beste groet, Karmakolle (overleg) 15 jul 2020 13:26 (CEST)

Wereldtentoonstelling van 1894 (Antwerpen)[brontekst bewerken]

Dag Karmakolle, persoonlijk vind ik die benaming menselijke zoo niet echt geslaagd. Kan men het kind niet bij de naam noemen en het gewoon over een "etnologische tentoonstelling" hebben? Er staan ook afbeeldingen van een betere kwaliteit bij Commons:Category:Exposition Universelle d'Anvers (1894). Wat denk je? Thanks. Lotje (overleg) 16 jul 2020 08:23 (CEST)

Hey Lotje, Je kan hierover discussiëren. Persoonlijk vind ik 'etnologische tentoontelling' nogal verbloemend omdat je ook zo'n volkenkundige tentoonstelling kan houden zonder dat er levende mensen aan te pas komen. De masterproef van Ben Timmerman bereikt een genuanceerde conclusie voor België. Het is niet dat de geëxposeerden als dieren werden behandeld, maar de opzet (met onder meer schuttingen) was wel om ze als evolutionaire 'missing links' voor te stellen en dus als inferieure rassen die een koloniale meester verdienden. Die Antwerpse foto is inderdaad niet de beste kwaliteit, maar ik vond geen betere die de relatie toeschouwers-geëxposeerden in beeld brengt, wat mijn keuze bepaalde. Karmakolle (overleg) 16 jul 2020 08:50 (CEST)