Gebruiker:Patrick Vanhoucke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Patrick Vanhoucke1968) maakte kennis met het bibliotheekwezen toen hij in 1992 ter vervanging van zijn militaire dienst gedurende negentien maanden bij de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen (VVBAD) ging werken. Op dat ogenblik was hij pas afgestudeerd als leerkracht wiskunde, biologie en scheikunde.

Na een intermezzo van bijna acht jaar als administratief beheerder van gebouwen bij de Antwerpse vastgoedfirma Immobiliën Hugo Ceusters, studeerde hij in september 2003 af als gegradueerde in het bibliotheekwezen en de documentaire informatiekunde.

Van oktober 2002 tot december 2003 werkte Patrick op de jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek Anderlecht. Van januari 2004 tot februari 2012 was hij werkzaam in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek te Brussel waar hij tot 2007 de dienst Bibliotheektechnologie leidde en vanaf 2008 coördinator was van BruNO, het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken (tegenwoordig kortweg Brusselse bibliotheken genoemd). Sinds februari 2012 werkt Patrick voor de dienst Ondersteuning Bibliotheken in Brussel (OBiB, voorheen Streekgericht Bibliotheekbeleid) van de Vlaamse Gemeenschapscommissie die de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel ondersteunt.

Patrick is sinds 2008 lid van de redactieraad van META : tijdschrift voor bibliotheek en archief en sinds 2023 ondervoorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen (VVBAD). Verder is hij lid van de Association des Professionnels des Bibliothèques Francophones de Belgique (APBFB) en van de Association Belge de Documentation / Belgische Vereniging voor Documentatie (ABD-BVD).

Alhoewel hij een geboren Antwerpenaar is, woont Patrick sinds medio 2001 in Brussel, eerst in Laken, momenteel in Sint-Jans-Molenbeek. In zijn vrije tijd houdt hij zich o.a. bezig met genealogie en met de geschiedenis van Brussel. Hij is sinds 2005 secretaris van Familiekunde Brussel, de Brusselse afdeling van Familiekunde Vlaanderen. Daarnaast was hij van 2007 tot 2020 actief bij de Brusselse stadsblog BrusselBlogt.be.

Taalvaardigheid

nl Deze gebruiker heeft het Nederlands als moedertaal.
fr-3 Cette personne peut contribuer avec un niveau avancé de français.
de-3 Dieser Benutzer hat sehr gute Deutschkenntnisse.
en-3 This user is able to contribute with an advanced level of English.
es-2 Este usuario puede contribuir con un nivel intermedio de español.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]