Gebruiker:Patrick Vanhoucke

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Biografie[bewerken]

Patrick Vanhoucke1968) maakte kennis met het bibliotheekwezen toen hij in 1992 ter vervanging van zijn militaire dienst gedurende negentien maanden bij de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek-, Archief- en Documentatiewezen (VVBAD) ging werken. Op dat ogenblik was hij pas afgestudeerd als leerkracht wiskunde, biologie en scheikunde.

Na een intermezzo van bijna acht jaar als administratief beheerder van gebouwen bij de Antwerpse vastgoedfirma Immobiliën Hugo Ceusters, studeerde hij in september 2003 af als gegradueerde in het bibliotheekwezen en de documentaire informatiekunde.

Van oktober 2002 tot december 2003 werkte Patrick op de jeugdafdeling van de Openbare Bibliotheek Anderlecht. Van januari 2004 tot februari 2012 was hij werkzaam in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek te Brussel waar hij tot 2007 de dienst Bibliotheektechnologie leidde en vanaf 2008 coördinator was van BruNO, het Brussels Netwerk Openbare bibliotheken. Sinds februari 2012 werkt Patrick als verantwoordelijke projecten Digitale Bibliotheek voor de dienst Streekgericht Bibliotheekbeleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie die de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel ondersteunt.

Alhoewel hij een geboren Antwerpenaar is, woont Patrick sinds medio 2001 in Brussel, eerst in Laken, momenteel in Sint-Jans-Molenbeek. In zijn vrije tijd houdt hij zich o.a. bezig met genealogie en met de geschiedenis van Brussel. Hij is secretaris van Familiekunde Brussel, de Brusselse afdeling van Familiekunde Vlaanderen. Daarnaast is hij actief bij de Brusselse stadsblog BrusselBlogt.be.

Externe link[bewerken]