Sjabloon:Hoofdpagina - afbeelding van de dag - onderschrift

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Geest van een Genie (1922)
Werk door Paul Klee uit de collectie van de Scottish National Gallery

Sjabloondocumentatie​
Meld problemen met de afbeelding van de dag en/of deze sjabloon zo snel mogelijk bij gebruiker Romaine.

Doel

Nederlandstalige onderschriften (zonder opmaak) voor de afbeelding van de dag van Commons.

N.B: Klopt de tekst van vandaag niet? Pas hem niet hier aan, maar op Commons:Template:Potd/2022-10-07 (nl). Een robot (geautomatiseerd hulpproces) neemt de inhoud van de sjabloon op Commons over achter de juiste datum op deze pagina. De robot, die elk kwartier zijn werk doet, zorgt ook dat de afbeelding in de sjabloon Sjabloon:Hoofdpagina - afbeelding van de dag op de juiste plek terechtkomt.

Algemene procedure

Het Nederlandstalige onderschrift voor de datum DD-MM-JJJJ (dagnummer, maandnummer, jaartal) staat op Commons in

Template:Potd/JJJJ-MM-DD (nl)

en dient dáár aangemaakt dan wel aangepast te worden. Bij het aanmaken van een nieuw onderschrift kan de Engelstalige variant als voorbeeld gebruikt worden:

  1. Ga naar de Engelstalige pagina van het onderschrift op Wikimedia Commons. Daar kom je door op Wikimedia Commons in het zoekveld "Template:Potd/JJJJ-MM-DD (en)" in te tikken, waarbij JJJJ vervangen moet worden door het jaartal, MM door het maandnummer (01 t/m 12) en DD door het dagnummer (01 t/m 31).
  2. Klik op bewerken en kopieer de inhoud van de pagina. Sluit het bewerkingsvenster af.
  3. Ga naar de Nederlandstalige pagina van het onderschrift. Deze pagina heeft bijna dezelfde naam als de Engelstalige pagina, maar eindigt op "(nl)" in plaats van op "(en)". Deze pagina bestaat nog niet en kan aangemaakt worden.
  4. Plak de gekopieerde inhoud van de nieuwe pagina.
  5. Verander de taalcode achter de tweede parameter van "en" naar "nl".
  6. Maak een Nederlandse onderschrift bij de afbeelding (eventueel door het Engelse onderschrift te vertalen). Link daarbij naar relevante pagina's met verwijzingen die er als volgt uit zien "[[:nl:ARTIKEL|NAAM]]".
  7. Sla de pagina op. De tekst wordt na enige tijd automatisch overgenomen in deze sjabloon.

Een bestaand onderschrift kunt u direct in de juiste sjabloon op Commons aanpassen. Gebruik ook in dit geval verwijzingen van de vorm "[[:nl:ARTIKEL|NAAM]]".

Zie ook