Sjabloon:Hoofdpagina - afbeelding van de dag - onderschrift

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Spaanse plaats Tarazona, gezien vanuit het bisschoppelijk paleis.

De sjabloonbeschrijving hieronder wordt niet afgebeeld wanneer het sjabloon wordt geplaatst.
Meld problemen met de afbeelding van de dag en/of dit sjabloon zo snel mogelijk bij gebruiker Romaine.

Doel

Nederlandstalige onderschriften (zonder opmaak) voor de afbeelding van de dag van Commons zolang als dit tenminste in dit sjabloon handmatig bijgehouden wordt. Dit wordt uitgevoerd door Gebruiker:Supercarwaar.

Instructies voor updaten

  1. Ga naar de Engelstalige pagina van het onderschrift op Wikimedia Commons. Daar kom je door op Wikimedia Commons in het zoekveld "Template:Potd/JJJJ-MM-DD (en)", waarbij JJJJ vervangen moet worden door het jaar, MM door het nummer van de maand en DD door de dag.
  2. Klik op bewerken en kopieer de inhoud van de pagina.
  3. Plak de inhoud van die pagina op de pagina "Template:Potd-JJJJ-MM-DD (nl)" op Wikimedia Commons, waarbij wederom JJJJ, MM en DD door de datum moeten worden vervangen.
  4. Verander de taalcode achter de twee parameter van "en" naar "nl".
  5. Maak een Nederlandse onderschrift bij de afbeelding (eventueel door het Engelse onderschrift te vertalen). Link daarbij naar relevantie pagina's met links die er als volgt uit zien "[[:nl:ARTIKEL|NAAM]]".
  6. Sla die pagina op Wikimedia Commons op en kopieer de sjabloon van die pagina naar deze pagina. Zet de sjabloon achter de juiste datum.
  7. Zorg dat ook de afbeelding in de sjabloon Sjabloon:Hoofdpagina - afbeelding van de dag staat om te voorkomen dat er een afbeelding op de hoofdpagina komt met een onjuist onderschrift.

Hulpmiddelen

Voor dit sjabloon is op Commons een pagina gemaakt die de brontekst van dit sjabloon zelf automatisch genereert. Deze automatisch gegenereerde brontekst bevat steeds de actuele onderschriften en kan zonodig in zijn geheel of gedeeltelijk worden gekopieerd naar dit sjabloon.

Voor deze gegenereerde brontekst zie hier. Let er wel op dat deze broncode soms nog wel informatie bevat die er niet in hoort, zoals sjablonen of categorieën (de links die met :nl: specifiek naar de Nederlandse Wikipedia linken kunnen blijven staan, daar deze automatisch goed worden geïnterpreteerd). De tekst laat dan nog wel dubbele woorden zien als [[artikel|artikel]], maar dat maakt verder geen verschil wanneer de onderschriften worden getoond.

Zie ook