Overleg gebruiker:Dwergenpaartje

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Hallo Dwergenpaartje, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia! Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English
Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!
De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 1.981.154 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.
Crystal Clear app lassist.png De vijf pijlers van Wikipedia
Uitgangspunten en richtlijnen in vijf regels
Gtk-dialog-info.svg Portaal:Hulp en beheer
Algemene handleiding van Wikipedia
Crystal Clear app Startup Wizard.png Snelcursus
Leer stap-voor-stap bewerken in een ogenblik
Crystal Clear app kedit.svg Zandbak
Voor het experimenteren met bewerken
Cicero.PNG Tips voor het schrijven van een goed artikel
Slimme aanwijzingen van ervaren Wikipedianen
Crystal Clear action apply.png Helpdesk
Voor al je vragen over Wikipedia en over zaken buiten Wikipedia
Nuvola apps important yellow.svg Dingen die je beter niet kunt doen
Veelgemaakte fouten en hoe je ze vermijdt
Nuvola apps ksirc.png Veelgestelde vragen
Antwoorden op de meest gehoorde vragen
Crystal Clear app file-manager.png Conventies en relevantie
Nuttige hulp voor het schrijven van een nieuw artikel
Nuvola apps edu languages.svg Coachingsprogramma
Een coach helpt je bij jouw eerste stappen op Wikipedia
Signature button.png

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. U kunt hier uw opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Gebruiker:FoxBot FoxBot 2 sep 2011 19:21 (CEST)

Afbeeldingen[bewerken]

Hallo Dwergenpaartje

Bedankt voor je artikel Keichousaurus. Even een tip; om een afbeelding in te voegen in een artikel hoef je niet de volledige URL in de bestandsnaam te zetten, maar enkel de naam van de afbeelding.

Dus niet:

[[Bestand:http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/MyKeichousaurus.JPG]]

Maar

[[Bestand:MyKeichousaurus.JPG]]

Anders denkt de software dat http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/MyKeichousaurus.JPG de naam van de afbeelding is, maar er is geen afbeelding die zo heet.

Mvg. **Man!agO** 2 sep 2011 21:20 (CEST)

Argo floats hernoemd[bewerken]

Beste Dwergenpaartje, ik heb je pagina "Argo floats" hernoemd naar Argo (boei). Dit is de nederlandstalige wikipedia en indien mogelijk hebben we liever geen engelstalige artikelnamen. Daarnaast was er ook al een doorverwijspagina Argo waar ik de nieuwe titel ook bij heb gezet. Mooi artikel overigens. groet, Caseman 24 sep 2012 11:53 (CEST)

Dank voor het compliment, en wat betreft de titel, worstelde ik er ook een beetje mee wat de beste naam zou zijn. Als er een REDIRECT is vanaf Argo floats, komt het voor de gebruiker helemaal goed. Groet, Dwergenpaartje (overleg) 25 sep 2012 22:48 (CEST)

Trilobieten[bewerken]

Dag Dwergenpaartje, ik las je suggesties op de OP van Der Belsj en werd even achterdochtig toen ik merkte dat je bezig was je eigen artikelen te promoten. Eén blik op en:Olenellus was echter voldoende om me te overtuigen. Wat een fantastisch werk, compleet met een determinatiesleutel. Dat is voor het eerst dat ik een artikel over een geslacht zie met een sleutel naar de soorten. Inderdaad zeer de moeite om als bron voor een Nederlandstalig artikel te worden gebruikt. Mijn bewondering is groot. Hartelijke groet, Wikiklaas (overleg) 15 nov 2012 13:19 (CET)

Beste Wikiklaas. Hier moet ik natuurlijk even van blozen. Dank voor het compliment. Ze zijn schaars, dus ik ga 'm koesteren. Ik probeer veel vaker zulke artikeljes te maken. Als je naar groepen hoger in de taxonomie klikt zul je zien dat ik probeer ook sleutels te maken voor hogere taxonomische groepen. Maar ik ben natuurlijk wel afhankelijk van beschikbare revisie literatuur en die is er heel vaak niet. Hartelijke groet, Dwergenpaartje (overleg) 15 nov 2012 14:11 (CET)

Pentacrinites[bewerken]

Je had een vraag gesteld op mijn OP. Het duurde even maar er staat nu ook een antwoord. Het tweede deel van je vraag heb ik ook gezien. Daar kijk ik nog een keer naar.  Wikiklaas  overleg  17 feb 2014 04:31 (CET)

Ik zag dat je mijn antwoord waardeerde. Ik maak je erop attent dat ik ook op een eerder gestelde vraag inmiddels een antwoord heb geformuleerd.  Wikiklaas  overleg  22 feb 2014 01:00 (CET)

Bijenplant?[bewerken]

Beste Dwergenpaartje, Wat is precies de achtergrond van Categorie:Bijenplant? Ik kan geen artikel vinden dat bijenplanten definieert. Zo op het eerste gezicht lijkt me de term bijenplant ook niet helemaal welgedefinieerd. Maar misschien kun je me overtuigen. Groet, Lymantria overleg 26 jan 2015 13:17 (CET)

Beste Lymantria, in de wereld van imkers wordt het begrip "drachtplant" gebruikt voor een plant met een dusdanige stuifmeel- en nektaropbrengst dat deze interessant is voor de productie van honing. Letterlijk: "Drachtplanten zijn planten die nectar en/of pollen (=stuifmeel) leveren. Echter, ... als een imker het over drachtplanten heeft dan heeft hij/zij het in het algemeen alleen over de drachtplanten die door onze honingbij worden bevlogen. Onze honingbijen bevliegen alleen de drachtplanten waarvan ze de nectar en/of stuifmeel kunnen bereiken, en die in een voldoende hoeveelheid bloeien. Onze honingbij is bloemvast, en als er van een bepaalde plant maar weinig bloemen zijn dan levert een vlucht te weinig op om voor onze honingbij te renderen. Speurbijen beoordelen een drachtplant derhalve niet alleen op nectar en/of stuifmeel per bloem, maar ook op hoeveelheid bloemen. Pas wanneer er veel drachtplanten door onze honingbij worden bevlogen zal de imker zeggen dat er dracht is". Deze website gebruikt bijenplanten en drachtplanten voor wilde bijen en honingbijen. Er is ook een boek met de titel Bijenplanten uitgegeven door het Kenniscentrum Insekten Stichting en gedistribueerd door Naturalis.
Als ik me niet sterk vergis wordt er in floristische publicaties ook gesproken van bijenplanten, in de zin van planten die opvallend vaak door bijen bevlogen worden. Op dezelfde manier wordt ook het begrip vlinderplant gebruikt. Zie bijvoorbeeld kwekerij Bastin, Het lijkt me nuttig zulke planten te kunnen overzien. Heb ik je al overtuigd, of denk je dat het nodig is om een pagina aan te maken met als titel Lijst van planten die door bijen bezocht worden of iets dergelijks? De Engelstalige wiki heeft een pagina "List of crop plants pollinated by bees", wat natuurlijk smaller is, maar toch enigszins op dezelfde gedachte is gestoeld.
Nu ik je toch "aan de lijn" heb, mij valt op dat er geen categorie Inheemse planten (van de Benelux bijvoorbeeld) lijkt te zijn. Lijkt me eigenlijk best nuttig. We moeten het nu doen met de categorie Planten van het Palearctisch gebied. Wat denk jij? Groet, Dwergenpaartje (overleg) 26 jan 2015 17:40 (CET)
Beste Dwergenpaartje, Eerlijk gezegd denk ik dat het beter is om zowel voor de "bijenplanten" als voor de "inheemse planten" gebruik te maken van lijsten in plaats van categorieën. Dat is op de NL-wikipedia denk ik gebruikelijker. Er is bijvoorbeeld ook een Lijst van vlinders in Nederland. Splitsen zal wel nodig zijn, anders is de lijst niet te overzien.
Ik maak me wel een beetje zorgen over een goede definitie van bijenplant. De verwijzing naar vlinderplant maakt me dan niet helemaal gerust, want dat is een term die vooral gebruikt wordt voor bepaalde planten die zo bloeien dat ze veel (niet zo kieskeurige) vlinders trekken naar hun bloemen. Maar dat is een niet zo best afgebakende definitie. En daarvoor ben ik bij bijenplanten ook bang. Groet, Lymantria overleg 26 jan 2015 18:36 (CET)
Dat boek "bijenplanten" kende ik niet, ga ik eens doornemen.
Beste Limantria, bijna alle natuurlijke categorieën hebben afgrenzingsmoeilijkheden. Maar ik kan me voorstellen dat het nuttig is wildgroei te beperken en leg me graag neer bij het oordeel van iemand die de integriteit van de categorieboom in de gaten houdt. Toch is het verschil met de Engelse wiki wel heel groot, waar ik me zonder succes heb proberen sterk te maken voor het opheffen van de categorie uitgestorven trilobiten naast trilobiten (en ook voor alle trilobiten-ordes zijn er die twee categorieën) aangezien alle trilobiten uitgestorven zijn.... Overigens bestaat die lijst van inheemse planten al: Lijst van wilde planten in Nederland (maar geen lijst van wilde planten in België), hoewel die meer informatie zou kunnen bevatten met informatie over de status (zeldzaamheid, oorspronkelijk of ingeburgerd, oorsprongsgebied en wijze van introductie, aanwezig of uitgestorven), en waar de planten voorkomen (plantengeografische districten). Mocht er nog iets anders uitkomen, hoor ik het wel, ik ga gewoon door met het maken van inhoud voor artikelen. Groet, Dwergenpaartje (overleg) 26 jan 2015 21:57 (CET)
Goed werk. Ik denk er nog eens een tijdje over. En het klopt dat op het gebied van categorisatie tussen nlwiki en enwiki bijzonder grote verschillen bestaan. Groet, Lymantria overleg 26 jan 2015 22:10 (CET)

Artikel en redirect omwisselen[bewerken]

Als je een redirect en een artikel wilt omwisselen mag dat maar op 2 manieren: 1) Hernoem het artikel naar de redirect. 2) Gaat dit niet, dien een verzoek in op WP:AV. Tekst verplaatsen mag NOOIT!!! Ik heb je actie dan ook weer ongedaan gemaakt. Mbch331 (Overleg) 28 jan 2015 13:38 (CET)

Ha, dank je wel. Helaas zijn de twee hierbovengenoemde manieren voor mij volkomen abacadabra. Zou je het svp niet voor mij kunnen doen? Vast dank en groet, Dwergenpaartje (overleg) 28 jan 2015 13:50 (CET)
Voor dit keer geen probleem. De volgende keer ga je naar WP:AV en volg je de instructies daar. Dat is een verzoekpagina om een artikel te laten verplaatsen. Dan zal een moderator het verzoek beoordelen en, indien juist en niet controversieel, ook uitvoeren. Mbch331 (Overleg) 28 jan 2015 13:55 (CET)
Dit moest echt door een moderator uitgevoerd worden. De geschiedenis van beide artikelen moest samengevoegd worden. Alles is nu uitgevoerd. Mbch331 (Overleg) 28 jan 2015 14:02 (CET)
OK, thanks! Dwergenpaartje (overleg) 28 jan 2015 14:11 (CET)

Leucospermum[bewerken]

Sorry dat ik er wat doorheen fietste. Succes met Leucospermum! PAvdK (overleg) 17 jul 2018 14:00 (CEST)

Prima, kom over een paar dagen nog eens kijken. Er zitten dan vast nog een heleboel rafeltjes aan. Een aantal templates die goed werken op :EN: doen het op :NL: niet. Als anderen dat kunnen oplossen heel graag. Groet, Dwergenpaartje (overleg) 17 jul 2018 14:04 (CEST)
Voor dat korte lijstje leek me trouwens een sjabloon:div ook niet zo nodig, daarom heb ik niet gezocht naar een vervanger. PAvdK (overleg) 17 jul 2018 14:10 (CEST)