Gebruiker:Caseman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

In het dagelijkse leven noemt men mij meestal Kees, maar Caseman is de nickname die ik wel vaker gebruik als ik op het internet verkeer en sinds 31 juli 2004 dus ook op Wikipedia. Overigens schreef ik op 14 juli 2004 al als anonieme gebruiker het artikel Mellotron.

Over mijzelf[bewerken | brontekst bewerken]

Voor mijn werk bij Emerson Process Management hou ik me bezig met de automatisering van de procesindustrie en kom daardoor regelmatig over de vloer bij diverse bedrijven in onder andere de chemie, olie- en gaswinning en openbare voorzieningen. Ik ben er ook beheerder van een wiki die ik opgezet heb voor het delen van kennis onder collega's.

Als hobby vaar ik in een vouwkano en hou daar ook een website van bij: www.vouwkano.nl, andere boten hebben ook mijn interesse.
Andere hobbies zijn fotografie, muziek (zowel aktief als passief) en astronomie. Ook ben ik gek op toegepaste technologie, ook wel gadgets genoemd, mits ze ook enigszins nuttig zijn voor mij. De vouwkano is natuurlijk het ultieme gadget.

Ook weet ik waar mijn handdoek is.

Een favoriete website (na Wikipedia en die van mezelf natuurlijk 🙂) is Astronomy picture of the day.

Voor het werken aan Wikipedia vind ik de browsers van Mozilla ideaal, door pagina's met een "middelklik" in verschillende tabs te openen kun je snel dingen vergelijken, controleren en gecoördineerd aanpassen. Het komt regelmatig voor dat ik een stuk of tien tabs tegelijkertijd open heb staan. Ik moet zeggen dat ik voor de bedrijfswiki eigenlijk alleen IE gebruik, vanaf versie 7 ook met tabs en daar is ook best mee te werken. Beide browsers hebben zo hun eigenaardigheden, mijn voorkeur ligt nog steeds bij Firefox, vooral sinds 3.6 nieuwe tabs ook weer op een handige plek openen.

Wikipedia projecten[bewerken | brontekst bewerken]

 • Het aanmaken en bijhouden van artikelen over astronomische onderwerpen, zoals de sterrenbeelden, sterren, nevels en gaswolken, de Messierobjecten en dergelijke.
 • Het bewaken en promoten van het gebruik van de term Planetoïde in plaats van het uit de populaire engelstalige pers overgenomen Asteroïde.
 • Ik wil ooit nog eens een serie artikelen schrijven/aanvullen over geluidssynthese, aangevuld met geluidsvoorbeelden.
 • Het samenvoegen van doorverwijspagina's die alleen verschillen in hoofd- en kleine letters, zoals URI en Uri.
 • Het aanpassen van pagina's die linksboven een plaatje hebben.
 • Het verrichten van hand- en spandiensten voor de Wikipedia gemeenschap zoals vandalismebestrijding en schoonmaakwerk. Het meeste hiervan doe ik "Real-time" via mijn volglijst, via de Recente wijzigingen en wat ik toevallig tegenkom via de willekeurige pagina.
 • Het bieden van hulp op allerlei gebied via de helpdesk (en tot de samenvoeging ook de Informatiebalie).
  • Inmiddels heb ik al redelijk wat gebruikers met tabelprobleempjes op weg geholpen.
  • Omdat ik naast Wikipedia zowel een persoonlijke als ook een bedrijfswiki beheer kan ik gebruikers met vragen daarover ook wel eens verder helpen.
 • Tot slot probeer ik me ver te houden van allerlei persoonlijke discussies en andere onproductieve toestanden die helaas op Wikipedia wel eens naar boven borrelen. De kroeg bezoek ik zelden en daar bijdragen doe ik nog minder.