Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Informatiebalie)
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Contact

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


teksten als pdf downloaden[bewerken]

Down loaden van teksten als pdf lukt niet,steeds verschijnt de vermelding "er is iets mis met het aanmaken van uw boek" Ik maak helemaal geen boek aan,wil alleen tekst van wikipedia omzetten in pdf maar hoe?

Een "boek" (een verzameling artikelen) wordt uiteindelijk wel als PDF opgeslagen, maar blijkbaar werkt dat niet. Deze "feature" wordt niet heel veel gebruikt bij mijn weten, en er zijn wel vaker problemen mee. Maar wellicht kunt U in uw geval de pagina gewoon naar de PDF-printer sturen? ed0verleg 18 jul 2016 21:54 (CEST)
Bedoel je met "de PDF-printer" de software CutePDF Writer? Alice2Alice (overleg) 18 jul 2016 22:43 (CEST)
"Downloaden als PDF" werkt volgens mij al heel lang niet meer. Je kunt als 'workaround' wel op "printervriendelijke versie" klikken, vervolgens op CTRL + P, en dan bij "bestemming" "Opslaan als PDF" selecteren. EvilFreD (overleg) 19 jul 2016 00:06 (CEST)
"Downloaden als PDF" werkte enkele weken geleden nog wel. FredTC (overleg) 19 jul 2016 10:06 (CEST)
Ik meen mij van een tijd geleden eenzelfde vraag te herinneren. Ik kan mij vergissen, maar het kan ook dat het in de tussentijd wel gewerkt heeft en nu opnieuw kapot is. EvilFreD (overleg) 19 jul 2016 12:25 (CEST)

Foutmelding pdf maken[bewerken]

Als ik "pdf maken" selecteer dat krijg ik de melding "Boekweergave is mislukt". Gebeurt ook op de Engelse versie. Wat doe ik verkeerd?

Bij voorbaat dank voor uw/je advies.

Met vriendelijke groet,

Max Leerentveld

Zie het kopje hierboven: de software werkt niet goed, het probleem ligt dus bij Wikipedia. Dqfn13 (overleg) 19 jul 2016 12:17 (CEST)
Op de website van de Mediawiki software lijkt deze issue genoemd te zijn, 6 dagen geleden: https://www.mediawiki.org/wiki/Project:Current_issues. Vriendelijke groet, Elly (overleg) 19 jul 2016 12:28 (CEST)
Bij mij is het probleem opgelost. Raspberry Pi Logo.png Xxmarijnw (overleg) 22 jul 2016 10:00 (CEST)
Bij mij (met MS IE) gaat het ook weer goed. Alleen heb ik met het resultaat wel een nieuw probleem bemerkt: een <gallery> verschijnt niet in het resultaat. Dat een tabel niet in het resultaat kwam, had ik al eerder ergens gelezen. FredTC (overleg) 22 jul 2016 15:42 (CEST)

toevoegen informatie tilburgs bedrijf[bewerken]

hallo, ik probeer een pagina toe te voegen met informatie over het tilburgse bedrijf Nooteboom Textiles. bedrijf heeft een lange geschiedenis wat ik graag verteld wil hebben. maar de pagina word direct gemarkeerd als zelf promotie? wat te doen?– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door BPetersbewerking (overleg · bijdragen) 21 jul 2016 10:30‎ PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.

De argumentatie op de daarvoor bedoelde pagina lezen en aldaar reageren. EvilFreD (overleg) 21 jul 2016 10:41 (CEST)
Beste BPetersbewerking, allereerst fijn dat u wilt bijdragen aan Wikipedia. En dat u ons de kans geeft enige uitleg te geven.
Wikipedia is een Nederlandstalige encyclopedie. Artikelen dienen dan ook in het Nederlands geschreven te worden, een artikel dat niet in het Nederlands is mag direct verwijderd worden. Dat was de reden voor de eerste nuweg-nominatie.
U heeft dit aangepakt en het artikel inmiddels zeer flink ingekort en in het Nederlands gezet. Uw snoeiwerk is echter zo grondig geweest dat het nu niet meer duidelijk is waarom Nooteboom Textiles een plaats in deze encyclopedie verdient. Dat bedoelt de gebruiker die de nominatie vervangen heeft. Aan u, en anderen, om binnen de beoordelingstermijn van twee weken duidelijk te maken wat Nooteboom Textiles zo bijzonder maakt. Op Wikipedia:Relevantie/Ondernemingen kunt u wat meer lezen over wanneer bedrijven in onze ogen belangrijk/onderscheidend genoeg zijn, al is dat geen wet van maten en pakken... euhhh Meden en Perzen. Ik kan me zo voorstellen dat een bedrijf dat 164 jaar bestaat inmiddels het predicaat 'Koninklijk' mag voeren, maar ik zie daarvan zo snel geen melding op de site van het bedrijf.
Wikipedia is nadrukkelijk niet bedoeld om reclame te maken voor een bedrijf of een product (ik heb niet gekeken in hoeverre dat in de Engelstalige tekst speelde). Wikipedia is daarnaast ook strikt in het handhaven van het auteursrecht, wat betekent dat teksten slechts onder strikte voorwaarden overgenomen mogen worden uit andere bronnen. Wel willen we de lezer graag informeren over relevante zaken in de ontwikkeling van een prominent bedrijf, maar dat zijn vooral de zaken die interessant zijn voor een breder publiek. U heeft de infobox al gevonden, en voorzien van een link naar de bedrijfswebsite. Die site is een aanvulling op het artikel op Wikipedia, het artikel op Wikipedia is geen vervanging voor de website! Succes met de aanvullingen van het artikel, en voelt u zich vrij om hier, op de overlegpagina van het artikel of op uw eigen overlegpagina meer vragen te stellen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 21 jul 2016 10:55 (CEST)

Ridderorde van Oranje-Nassau[bewerken]

L.S. Twintig jaar geleden ben ik vereerd met de Ridderorde van Oranje-Nassau (5e klasse). Ik vond in Wikipedia een site met namen van deze Ridders en zou graag ook mijn naam toegevoegd willen zien. De snelcursus heb ik doorgelezen, maar ik kan het niet allemaal bevatten. Zou iemand mij willen helpen? Carel J.M. Vis 10-11-1935 84.85.31.52 22 jul 2016 13:06 (CEST)

Goedemiddag. Gefeliciteerd alsnog met deze mooie onderscheiding. De naamlijsten op Wikipedia over de Orde van Oranje-Nassau, zoals Lid in de Orde van Oranje-Nassau, Lijst van ridders in de Orde van Oranje-Nassau en Lijst van officieren in de Orde van Oranje-Nassau, bevatten uitsluitend de namen van personen over wie een artikel bestaat. (Daarom zijn alle namen op de lijsten blauw gekleurd.) Dat is opzettelijk gedaan om de lijsten beheersbaar te houden. Het is dus helaas niet de bedoeling dat iedereen zomaar zijn naam toevoegt zolang over hen geen artikel bestaat. Hopelijk uw begrip hiervoor. Vriendelijke groet, ErikvanB (overleg) 22 jul 2016 13:50 (CEST)
Aanvullend: het is evenmin de bedoeling om over iedereen een artikel te schrijven. Personen die in een encyclopedie opgenomen zijn / worden, hebben 'iets' dat opname rechtvaardigt. Alleen het ontvangen hebben van een ridderorde is niet voldoende. Richard 22 jul 2016 13:56 (CEST)

Waarom worden er bepaalde pagina's van auteurs / illustratoren verwijderd?[bewerken]

Beste,

Ik vroeg me af wat de reden is waarom er bepaalde pagina's van auteurs / illustratoren verwijderd worden? Moeten ze een bepaald aantal publicaties hebben? Of op basis van welke criteria wordt er bepaald welke auteur wel of niet op wikipedia een pagina mag hebben?

Ik hoor graag uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

Tineke Van Hemeldonck

Beste Tineke, hier is de relevantie van de schrijver/illustrator van belang. Meer hierover vindt je HIER over schrijvers en HIER over kunst. Welke schrijver illustrator doel je op? Dan kan er misschien gerichter antwoord worden gegeven op je vraag. vr groet Saschaporsche (overleg) 23 jul 2016 20:53 (CEST)

Judith von Halle[bewerken]

Ik heb op 24 juli om 17.01 enkele wijzigingen doorgegeven in de tekst van het artikel over Judith von Halle, nadat ik mij had aangemeld met gebruikersnaam en wachtwoord (daarvoor kreeg ik een bevestiging van u). Nu zijn deze veranderingen op 25 juli om 01 hr. weer teniet gedaan. Wat is er fout gegaan? Rob Steinbuch, Driebergen.

Betreft: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Judith_von_Halle&oldid=47131241.

U kunt de reden zien op de toelichting bij de wijziging zie https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Judith_von_Halle&diff=47133500&oldid=47131241 Overigens vind ik zelf de vertaling van de boektitels in het Nederlands wel zinvol. Elly (overleg) 25 jul 2016 11:58 (CEST)

Is dat niet gewoon reclame voor 'druk op bestelling' boekwerken? Zie website uitgeverij: Uitgeverij Cichorei. JanB46 (overleg) 25 jul 2016 12:26 (CEST)