Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Informatiebalie)
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Nog vragen?

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Chios[bewerken]

bij de Vermelding over het Griekse eiland Chios is een foute vermelding gemaakt. Aangehaald wordt de saamhorigheid van de chioten en dat daardoor de uitspraak is ontstaan dat de Chioten altijd met zijn tweeen gaan/komen. Dit............ is niet correct.

Deze uitspraak is ontstaan tijdens de Turkse overheersing welke nog meer gruwelijk heden begaan hebben op Chios dan het af slachten van 30000 Chioten maar dat is een ander hoofdstuk De uitspraak is ontstaan om de redenen dat "tijdens de gruwelijk Turkse overheersing een Turk die een Chioot tegenkwam op het eiland kon verplichten als deze alleen was om de Turk te dragen daar naar toe waar deze heen wilde. Dit kon en mocht niet als de Chioot met minimaal twee personen waren. Vandaar dat men besloot zoveel mogelijk met zijn tweeen te lopen.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2a02:a440:5593:0:dca6:26be:9558:b642 (overleg · bijdragen) 22 aug 2015 19:05

Heeft u daar ook een onafhankelijke en betrouwbare bron voor? In dat geval zou het artikel erop aangepast kunnen worden... Richard 24 aug 2015 14:32 (CEST)

Afbeeldingen in handtekeningen[bewerken]

Ik zie sinds kort weer afbeeldingen in handtekeningen, dit terwijl ik in mijn vector.css de code .handtekening_lang { display: none; } heb opgenomen, zoals hier geïnstrueerd. Zijn er gebruikers die hetzelfde probleem ervaren en is er iets aan te doen? Mvg, Woodcutterty|(?) 24 aug 2015 16:52 (CEST)

The problem seems to have resolved itself ... Woodcutterty|(?) 24 aug 2015 17:05 (CEST)

Inkorten overlegpagina's[bewerken]

Lieve hulpdesk,

Als een overlegpagina bij een artikel nogal lang is en veel oude conversaties bevat, is het dan bon ton om er in te snoeien? Zijn hier richtlijnen of gedeelde zienswijzen voor? Cas d'ecole is Overleg:Zorgverzekering (Nederland). –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 12:41 (CEST)

Zo lang is die overlegpagina toch niet. Als je al iets zou willen weghalen moet je ten eerste goed kijken of een punt/discussie wel goed afgerond is (ook al is het soms lang geleden). Ten tweede moet je duidelijk maken dat er overleg is weggehaald (bijvoorbeeld door bovenin een link te plaatsen naar de laatste versie waar het overleg nog wel op stond). Nietanoniem (overleg) 28 aug 2015 12:48 (CEST)
Dat zijn goeie tips. Langer dan deze bestaan ze heus wel, maar ik moest hier al aardig wat doorlezen wat allemaal irrelevant bleek voor het huidige artikel. Maar als deze al niet als 'lang' wordt ervaren dan zal ik maar helemaal niet aan inkorten beginnen. Dank voor het antwoord! –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 13:15 (CEST)
Zie voor een voorbeeld van archiveren van overleg: Overleg:Partij_voor_de_Vrijheid. Woodcutterty|(?) 28 aug 2015 13:17 (CEST)
Mijns inziens in ieder geval archiveren en niet verwijderen. Richard 28 aug 2015 13:31 (CEST)
(na bwc) Het lijkt mij het beste om oud overleg naar een archiefpagina te verplaatsen, zeker dat van artikelen. Wat je op jouw overlegpagina doet maakt niet uit: die is van jou, maar het overleg een algemene of artikeloverlegpagina is van iedereen en dient dus ook toegankelijk te blijven. De kroeg en deze pagina worden ook gearchiveerd, om maar twee grote voorbeelden te geven. Dqfn13 (overleg) 28 aug 2015 13:34 (CEST)
Het PVV-overleg is een mooi voorbeeld van wat ik bedoelde inderdaad. Ik wist natuurlijk dat dit op deze pagina, in de kroeg en op eigen overlegpagina's (in de gebruikersnaamruimte) gebeurt, maar ik was misschien op zoek naar bevestiging dat het in de Overleg-naamruimte ook gewoon kan. –Frank Geerlings (overleg) 28 aug 2015 19:06 (CEST)

pagina word steeds verwijdert[bewerken]

ik ben al een tijd bezig om een Wikipedia artikel te maken voor een platen label maar die word steeds verwijdert Wikipedia zeg steeds dat het reclame is of zelf promotie maar dat is niet zo alles wat in dat artikel staat is waar dus alsjeblieft help mij............

Dit is toen tegen u gezegd:
Omdat het nieuwe artikel eveneens expliciete reclame betrof, bovendien geschreven (in slecht Nederlands) vanuit het wij-perspectief, heb ik ook deze versie voor directe verwijdering voorgedragen. Houd er alstublieft rekening mee dat Wikipedia een encyclopedie is, en dus geen platform om een organisatie of product te promoten.
Het taalgebruik is niet in orde, u maakt veel te veel taalfouten, zoals ook zichtbaar is in uw vraag om hulp.
Een artikel van Wikipedia mag geen aanprijzing zijn voor een product of een dienst. Uw 'artikel' is een reclamefolder. Kukkie (overleg) 29 aug 2015 19:00 (CEST)

dp-link fixen[bewerken]

Weet iemand hoe je deze dp-link kunt fixen? Nederlandse hockeyploeg (vrouwen) Kukkie (overleg) 29 aug 2015 19:17 (CEST)

Zeker. Woodcutterty|(?) 29 aug 2015 19:22 (CEST)
Dank je. Kukkie (overleg) 29 aug 2015 19:24 (CEST)

Programmaschema radiozenders[bewerken]

Via deze weg wilde ik vragen waarom het op de NL-Wikipedia kennelijk niet wordt geaccepteerd om de vaste uurregeling van een radiozender toe te voegen aan het respectievelijke artikel. Zijn hierover in het verleden richtlijnen vastgelegd en zo ja, is het mogelijk om hierover op een bepaalde plaats in discussie te treden? Nicknacc (overleg) 29 aug 2015 19:57 (CEST)

Omdat Wikipedia een encyclopedie is en geen radiogids. Kleuske (overleg) 30 aug 2015 13:00 (CEST)

Esdoornnerfhoekmijt of niet?[bewerken]

Kan iemand eens kijken naar commons:Category:Aceria macrorhynchus? Dat is een mijt die gallen veroorzaakt, maar in deze categorie met zeven foto's is er een opvallend verschil tussen twee bestanden (die met de lange bestandsnamen) en de resterende vijf. Bij die twee groeien de gallen specifiek op bladvoet en op de splitsing van de nerven, wat bij de andere vijf niet het geval is. Ook valt op dat beide foto's een Spaanse aak als waardplant tonen. En dan zijn deze gallen ook nog eens heel anders van kleur dan die op de andere foto's.

Kortom: ik denk dat hier niet Aceria macrorhynchus afgebeeld is, maar Aceria macrochela, oftewel de esdoornnerfhoekmijt.

Het verschil is voor nl:wp in zoverre van belang, dat ik (op gezag van Commons) op de pagina Bladsteel een van deze foto's heb geplaatst met een mogelijk foutief onderschrift. Zelf heb ik geen verstand van mijten, maar als ik voldoende aanmoediging krijg, corrigeer ik de zaak zowel hier als op commons. Alvast bedankt! 82.171.6.217 30 aug 2015 12:58 (CEST)

Hup 82.171.6.217! Zet'm op! Olee-ole-ole-oleee!
Aanmoedigen kan ik, maar van mijten heb ik nog minder verstand dan jij en of het beestje zus of beestje zo is, durf ik je niet te vertellen. Kleuske (overleg) 30 aug 2015 13:20 (CEST)
Probeer het eens op de overlegpagina van het Dierenproject te vragen. Daar lezen vast meer mensen die er verstand van hebben, zelf heb ik er net zoveel verstand van als Kleuske. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 30 aug 2015 16:58 (CEST)