Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Informatiebalie)
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Contact

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


voorloop nullen[bewerken]

Op 32 pagina's staat voorloop nullen met een spatie. Kan iemand dat met een robot oplossen, zoals dat op de Engelse wikipedia ook gebeurt? Elizabeth'94 (overleg) 18 mei 2016 08:56 (CEST)

Als het gaat om maar 32 pagina's (misschien heeft u een voorbeeld?) dan is het waarschijnlijk makkelijker met de hand te doen dan er een bot op los te laten. Maar er is een verzoekpagina voor bots waar verzoeken kunnen worden ingediend. Dit klinkt ook als een taakje waar AutoWikiBrowser goed in zou kunnen zijn. –Frank Geerlings (overleg) 18 mei 2016 09:09 (CEST)
Dank u, het verzoek is naar die pagina gekopieërd. Elizabeth'94 (overleg) 18 mei 2016 09:13 (CEST)

Onjuist weetje op hoofdpagina verwijderd[bewerken]

Ik heb Sjabloon:Hoofdpagina - wist je dat 18 mei aangepast door een achterhaald weetje te verwijderen dat pertinent onjuist isaan te passen. Ik weet niet zeker of in de meest recente film ook dezelfde acteur deze rol speelt (ik geloof van wel) maar ik weet wel dat de kwaliteitsbewaking bij het Wist-Je-Datjesproject blijkbaar niet afdoende is. Ik weet niet zo goed of ik het nu goed heb gedaan, omdat het de hoofdpagina betreft vraag ik hier maar even om een second opinion. In ieder geval ontbreekt voor vandaag een weetje.

Ik had dit liever ook ergens anders gemeld dan hier, maar op het Wikiproject Wist-je-datjes vind ik alleen oud overleg, ik heb het gevoel dat ik niet op de juiste plek kijk. Kan iemand mij de juiste plek noemen om dit te melden zodat degenen die zich met Wist-je-Datjes bezig houden nazorg kunnen leveren? –Frank Geerlings (overleg) 18 mei 2016 09:05 (CEST)

Tja, ik zag ook een slordigheidje bij een van de weetjes - ook verbeterd nu, mvg HenriDuvent 18 mei 2016 09:38 (CEST)
Bedankt, dit is inderdaad beter. Ik moet toegeven dat ik de andere weetjes niet eens gelezen heb. Maar goed dat er meer ogen naar kijken. –Frank Geerlings (overleg) 18 mei 2016 10:22 (CEST)
Het Wist-je-dat project is nog steeds actief, daar is zeker de beste plek het te melden, in principe bij de categorie waar het bij hoort. Vraag desnoods een van de coordinatoren. Etersheim - Etersheimer Braakmolen met zeilen.jpg Akoopal overleg 18 mei 2016 18:33 (CEST)
Ik heb de plek gevonden en het bovenstaande daarheen gekopieerd. Bedankt, helpdesk case closed. –Frank Geerlings (overleg) 19 mei 2016 18:18 (CEST)

toevoegen foto aan artikel[bewerken]

Hallo, Ik ben mijn eerste artikel aan het maken en ik wil graag een foto toevoegen uit een ander Wikipedia artikel, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen. Het is geen eigen foto, maar een foto die al aanwezig is op Wikipedia. Hoe kan ik die foto toevoegen? Luc

  1. DOORVERWIJZING [[1]]
  2. DOORVERWIJZING [[2]]

L.T.J. Tijssen (overleg) 19 mei 2016 08:20 (CEST) L.T.J. Tijssen

Hallo L.T.J. Tijssen. Zodra de bewerkingsknop ingedrukt wordt, is bovenaan een werkbalk zichtbaar. Daar staan enkele knoppen, zoals V C (h) (l) (afb) (ref) Geavanveerde functies enz. Eén klik op het afbeeldingsicoon is voldoende, er wordt dan een invulscherm zichtbaar waarin een bestandsnaam worden ingevuld, dat is in dit geval "Lamborghini 350 GTV.jpg" in het veld bijschrijft kan dan aanvullende info worden ingevuld. Daarna op "invoegen" klikken en de code komt automatisch in het bewerkingsveld. Dat ziet er dan zo uit:

[[Bestand:Lamborghini 350 GTV.jpg|miniatuur|bijschrift]]

dan de bewerking opslaan, en klaar is Kees. Het is even omslachtig, maar zodra je er slag van hebt doe je het zonder bij na te denken. Veel succes! Arch Aanziende helm.svg (overleg) 19 mei 2016 08:33 (CEST)
hallo. Het is gelukt. Bij mij staat er
Lamborghini 350 GTV
geen <nowiki> er voor, maar ik weet niet of dit een probleem is. Luc.– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door L.T.J. Tijssen (overleg · bijdragen) PS: Wil je voortaan alsjeblieft ondertekenen met vier tildes (~~~~)? Er wordt dan automatisch een link naar je gebruikerspagina geplaatst.
Het is de bedoeling dat die tag er niet staat. Die tag is bedoeld om de code weer te geven in plaats van uit te voeren. Dat maakt het mogelijk om u uit te leggen welke code u moet gebruiken. Iooryz (overleg) 19 mei 2016 10:01 (CEST)

Ik heb wel gewoon de procedure gevolgd van het toevoegen van foto's zoals aangegeven door Arch hierboven..Moet ik de code anders handmatig toevoegen? 77.249.141.122 19 mei 2016 10:56 (CEST)

Nee hoor, of je het 'interactief' of 'handmatig' doet is lood om oud ijzer. De reden dat Arch 'nowiki' gebruikte is simpel: als hij dat niet gedaan zou hebben, zou je in het leesvenster niet de code maar een afbeelding zien. In het bewerkvenster is natuurlijk altijd de code zichtbaar. Richard 19 mei 2016 11:00 (CEST)

Wapenafbeelding Basse-Allaine[bewerken]

Hoi iedereen, Ik heb een pagina aangemaakt over de gemeente Basse-Allaine nou blijkt het wapen dat ik daar had gebruikt niet overeen te komen met het wapen van de gemeente website. Nou vraag ik me af of er ook een Zwitserse Hoge Raad van Adel bestaat en welke van de twee wapens ook echt bevestigd staat als wapen van deze gemeente. Met vriendelijke groet, Grasmat (overleg) 19 mei 2016 11:52 (CEST)

Ik denk dat je deze vraag het beste kunt stellen aan iemand van het Wikiproject heraldiek, of op een overlegpagina van dat wikiproject. Pompidom (overleg) 19 mei 2016 12:15 (CEST)
Oké. Grasmat (overleg) 19 mei 2016 12:24 (CEST)

Visa kaart en google drive[bewerken]

Beste,

Ik ben werkzaam in een ING bankkantoor. Wij hebben een paar dagen geleden een cliënt een nieuwe VISAKAART afgeleverd . Het kaartnummer is hetzelfde gebleven, maar de vervaldatum is veranderd; Sedert cliënt in bezit van deze nieuwe kaart is kan hij niet meer inloggen op GOOGLE DRIVE. Betalingen doen in winkels met zijn nieuwe VISAKAART KAN hij wel. Hij heeft de vervaldatum in systeem aangepast, maar om een of andere reden werkt het niet.

Ludo <email verwijderd>

Beste Ludo, dit is de helpdesk van wikipedia, hoewel er over veel onderwerpen hier kennis beschikbaar is, denk ik dat u hiervoor het beste contact op kunt nemen met uw interne helpdesk van de ING, de helpdesk van VISA of de klant contact op kunt laten nemen met de supportafdeling van Google. Daarbij is wel van belang om te weten of hij of zij wel nog in kan loggen bij andere google diensten, zoals Gmail. Iooryz (overleg) 19 mei 2016 12:07 (CEST)
Na bewerkingsconflict, dus waarschijnlijk dubbelop: hiervoor zou u de klant denk ik best contact op laten nemen met Google. Het bij de hand houden van eventuele foutmeldingen die hij krijgt, kan de zaak bespoedigen. Richard 19 mei 2016 12:08 (CEST)
PS: naast de vervaldatum zal overigens ook de CCV gewijzigd zijn...

Foto uploaden naar een Wikipedia pagina[bewerken]

Het lukt me niet om een foto waarvan ik zelf de auteur ben op mijn Wikipedia pagina te plaatsen; hij word eerst ter verwijdering voorgesteld. Ik probeer dan de ontbrekende info ter beschikking te stellen en de instructies te volgen, heb zelfs een email gestuurd met toestemming en bewijs van eigendom maar tevergeefs. Ik raak niet wijs uit de licentie voorschriften vrees ik. Vkmf Diepenbeek. Mistercool1972 (overleg) 19 mei 2016 22:29 (CEST)

Het is niet de foto die voorgedragen is ter verwijdering. Het is het artikel zelf. Aangezien de reden is dat het artikel te mager is en dat het reclame is (aldus de nominator), is er geen toestemmingsmail nodig. Ik heb wel even de foto buiten de infobox geplaatst, omdat er in de infobox geen rekening is gehouden met een plek voor foto's. Mbch331 (Overleg) 21 mei 2016 17:20 (CEST)
Ik zie dat ik iets te snel was met mijn antwoord. De foto file:Krav% 20Maga% 20Training% 2002.jpg is inderdaad verwijderd. Ik heb de mail gevonden en zal deze beantwoorden. Mbch331 (Overleg) 21 mei 2016 17:23 (CEST)

Scania[bewerken]

Ik wil een nieuw artikel schrijven over Scania-Vabis. Wanneer ik dit artikel plaats, wordt het niet opgenomen, omdat er een automatische link bestaat naar Scania. Scania is echter niet alleen een naamswijziging geweest van Scania-Vabis, maar ook werden met de introductie van die nieuwe naam totaal andere wagenseries gebouwd volgens nieuwe concepten. Ik pleit daarom voor een ontkoppeling van de doorverwijzing, zodat daardoor ook recht gedaan kan worden aan de rijke geschiedenis van het merk Scania-Vabis als voorloper van Scania. Hoe gaat dit in zijn werk? – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Djsigmond (overleg · bijdragen)

Scania-Vabis is onderdeel van de historie van Scania. Dan kun je toch gewoon daar erover schrijven, zonder dat er overlappende informatie op twee pagina's over hetzelfde bedrijf staat. Toth (overleg) 20 mei 2016 00:46 (CEST)

In mijn optiek kan dit niet: 1. omdat Scania een fabrikant/merk was tot aan de fusie met Vabis (zie ook Wikipedia-artikel hierover); 2. omdat de naam "Scania" opnieuw geïntroduceerd werd in 1969 bij de start van nieuwe modellenlijnen volgens andere concepten. De naam "Scania-Vabis" en de daarbij behorende producten (vrachtauto's) verdwenen. Er is dus degelijk een onderscheid tussen Scania-Vabis en Scania. Ook een liefhebber van de Scania-Vabis zal zich op zijn ziel getrapt voelen, wanneer er wordt gesproken over een "klassieke Scania" i.p.v. een Scania-Vabis. Bovendien laat zich de Scania-Vabis-geschiedenis zich niet zomaar naadloos invoegen in het bestaande Scania-artikel, tenzij het hele artikel herschreven wordt; 3. Ook Google-afbeeldingen maakt een duidelijk onderscheid tussen de beide namen.

Mee eens. Ik het colega Toth's bewerking teruggedraaid, maar misschien is het wel een idee om de overlap tussen beide artikelen en het artikel over Vabis er uit te halen. Milliped (overleg) 22 mei 2016 13:08 (CEST)

De naam van Wikipedia[bewerken]

Beste mensen van Wikipedia,

Ik heb een vraag, Hoort Wikipedia in het Nederlands niet: Wikipedia de GRATIS encyclopedie te zijn i.p.v. Wikipedia de VRIJE encyclopedie. In het Engels is het namelijk: Wikipedia the Free encyclopedia Ik denk dat het gratis moet zijn en niet de vrije encyclopedie, want als je het Engels naar het Nederlands vertaalt dan hoort er de gratis encyclopedie te staan, aangezien het gratis is.

Mijn vraag is dus of dit veranderd moet worden,

Met vriendelijke groeten, een trouw Wikipedia gebruiker – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 94.229.56.136 (overleg · bijdragen) 21 mei 2016 14:07‎

Misschien kunnen anderen dit veel beter beantwoorden als ik maar ik ga er van uit dat vrij op meer slaat dan alleen maar gratis. Vrij toegankelijk (als in: gratis), vrij bewerkbaar (als in: door iedereen zonder vragen) enz. OXYGENE 7-13 (OVE RLEG) 21 mei 2016 14:15 (CEST)
Vrij, dus niet gratis, slaat in deze op: vrij bewerkbaar, vrij beschikbaar en ook rechtenvrij her te gebruiken (geen toestemming voor nodig) zolang je de tekst of afbeeldingen maar ook weer onder dezelfde vrije licentie plaatst. Dus het is wel gratis, dat klopt, maar gratis is niet de juiste vertaling. Dqfn13 (overleg) 21 mei 2016 14:17 (CEST)
Aanvullend: De belangrijkste pijlers/regels van de vrije encyclopedie staan in: Wikipedia:Vijf zuilen. Veel plezier nog hier! vr groet Saschaporsche (overleg) 21 mei 2016 14:26 (CEST)

victor hugo, welk sterfjaar klopt?[bewerken]

op de pagina : 22 mei in de geschiedenis staat 1886 en in zijn lemma 1885. een van de twee klopt niet, maar welke? 94.215.201.99 22 mei 2016 12:52 (CEST)

Anderstalige wiki's vermelden consequent 1885. Ga er vanuit dat het op 22 mei in de geschiedenis fout staat. Arch Aanziende helm.svg (overleg) 22 mei 2016 12:55 (CEST)
Uitgevoerd Aangepast. Met dank voor het melden. ErikvanB (overleg) 22 mei 2016 12:57 (CEST)

snelle service, hartelijk bedankt, groet. 94.215.201.99 22 mei 2016 13:01 (CEST)

Bij het omzetten naar het nieuwe stramien heb ik daar inderdaad een tikfout gemaakt. Bedankt voor de oplettendhed en de correctie. Richard 23 mei 2016 13:09 (CEST)

kast[bewerken]

Ik heb een kast in mijn bezit waarvan de deuren zijn ingelegd met hout en gesigneerd met C Ferrandi. Wie kan mij meer hierover vertellen? Ik denk dat de kast minimaal 60 jaar oud is (max. 100 jaar oud) Gijsbert (22 mei 2016 16:19‎ 145.132.227.111)

Beste Gijsbert, Wikipedia weet veel maar niet alles. Misschien reageert iemand maar anders is er wellicht wel een antiekhandelaar of -restaurateur in de buurt? mvg HenriDuvent 22 mei 2016 16:22 (CEST)
Cornelio Ferrandi. EvilFreD (overleg) 22 mei 2016 16:35 (CEST)
Een zoals deze [3]? Zie vooral hier [4]. Het Venduehuis in Den Haag (misschien ook andere veilinghuizen) doet taxaties aan huis. Kost misschien een paar honderd euro, maar dan weet je het zeker. VanBuren (overleg) 22 mei 2016 16:37 (CEST)
Of zet het eens op Marktplaats. Dan zie je wel of er reacties op komen. Je hoeft de kast vervolgens niet via Marktplaats te verkopen. Elizabeth'94 (overleg) 23 mei 2016 08:12 (CEST)
Deze laatste suggestie vind ik niet erg fraai, Markplaats is geen speeltuin, mvg HenriDuvent 23 mei 2016 14:58 (CEST)
Wat ik zo snel kan vinden is dat de Italiaanse meubelmaker Cornelio Ferrandi in Lombardije in de leer was bij Ferrario. Op deze website wordt een secretaire gedateerd op 'jaren vijftig'. Richard 23 mei 2016 16:00 (CEST)

Anna-Astrid van Oostenrijk-Este[bewerken]

Hoi, ik zoek Ronn die het vreemd vindt dat de pagina over Anna-Astrid van Oostenrijk-Este is gemaakt. Ik ben hier nieuw dus weet niet alles. Maar heb deze pagina aangemaakt vanuit mijn grote hobby het Koningshuis. Omdat ik nog niet goed weet hoe je pagina's moet maken kon ik de bronvermelding er niet zo snel op krijgen. De info komt van de Facebookpagina van de Belgische Monarchie. Ik zie dat ook andere mensen de pagina daarna hebben bewerkt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door Willemijn Vendrig (overleg · bijdragen)

Hallo Willemijn, ik heb Ronn voor je gepingt, dus hij zal zodra hij online is wel even op je gaan reageren denk ik. Maak je geen zorgen, iedereen is ooit begonnen. Groetjes Arch Aanziende helm.svg (overleg) 22 mei 2016 17:23 (CEST)

Voetbaltenue[bewerken]

Ik heb geprobeerd een voetbaltenue toe te voegen bij de club HFC'15 maar ben er niet tevreden over. Bij de body van het shirt krijg je een smalle witte rand te zien (vooral goed te zien ter hoogte van de mouwen) dit moet er niet zitten. Verder zou de donkergroene rand die op de mouwen zit door moeten lopen over de schouders zoals ook bij AVV FIT te zien is. En het laatste wat ik niet goed voor elkaar krijg is de sokken. Die zouden er net zo uit moeten zien als bij VC Vlissingen alleen dan lime-groen in plaats van rood. Bij voorbaat dank wie me kan helpen. ARVER (overleg) 23 mei 2016 08:48 (CEST)

De sokken maar even zelf gemaakt. Pompidom (overleg) 23 mei 2016 09:56 (CEST)

Vraag over zelfhersteld vandalisme[bewerken]

Wat moet ik doen als iemand (anoniem) een ongewenste bewerking doet en die zelf weer terugdraait? Dient de gebruiker dan alsnog een {{zb}} te krijgen? Groet, Gustaafff (overleg) 24 mei 2016 10:49 (CEST)

Beste Gustaafff, het is in ieder geval netjes om een gebruiker gewoon welkom te heten op Wikipedia. Een gebruiker die zelf iets hersteld heeft, zou ik juist vertellen dat je blij bent dat hij zelf zijn wijziging ongedaan heeft gemaakt. Dat kan prima in een tekstje onder het {{welkom}}-sjabloon. Als je de zandbak al wil noemen, dan kan dat door in de tekst te verwijzen naar Wikipedia:Zandbak. Laten we vooral blij zijn met mensen die willen helpen om Wikipedia te verbeteren, ook al zijn hun eerste stappen misschien niet geweldig. Is er sprake van echt grof gescheld of zo, dan kan je wel aangeven dat het gezien is en eventueel de bewerking voordragen om te verbergen. Met vriendelijke groet, RonnieV (overleg) 24 mei 2016 10:56 (CEST)
Oké, dank voor het antwoord. Groet, Gustaafff (overleg) 24 mei 2016 11:02 (CEST)
Hoi Gustaafff, als het echt om vandalisme gaat kan je ook {{zb|artikeltitel|hersteld}} doen, het kan zijn dat je artikeltitel en hersteld moet omdraaien. Dqfn13 (overleg) 24 mei 2016 11:30 (CEST)
Oké! Groet, Gustaafff (overleg) 24 mei 2016 11:33 (CEST)
Een anoniem die zelf zijn vandalisme hersteld, is vaak gewoon aan het uitproberen. Men heeft gehoord "dat iedereen alles kan wijzigen", en met je eigen oog zien doet je dat ook geloven. Wij weten dat natuurlijk, maar anderen willen dat maar wat graag uitproberen. Het kan ook een school zijn, waar meerdere leerlingen elkaar zitten te treiteren. Dit is dan meestal te herkennen aan een doorgaande stroom wijzigingen die wel/niet worden teruggedraaid. Eenmalig "vandalisme" doe ik zelf altijd met een {{welkom}} begroeten, omdat ik er vanuit ga dat iemand met goede wil wat heeft zitten proberen. Behalve als het echt zwaar schelden is, of ongefundeerde zwartmakerij van een persoon, en er mogelijk meer achter zit dan "wat uitproberen", dan doe ik geen welkom, en wel een {{ws}}. Gelukkig komt dat laatste maar heel zelden voor, en het eerste eigenlijk best vaak. En zij die een welkom krijgen, daar komt bijna nooit meer "ellende" van, dus ik geloof dat die aanpak best succes heeft. Hopelijk krijgen we er af en toe een nieuwe zeer actieve gebruiker mee. ed0verleg 24 mei 2016 11:38 (CEST)
Oké. Gustaafff (overleg) 25 mei 2016 10:11 (CEST)

Informatiepagina Stadgenoot verouderd en incorrect[bewerken]

Beste Helpdesk,

De informatiepagina over woningcorporatie Stadgenoot is verouderd en incorrect. Kunnen jullie de inhoud aanpassen op basis van de informatie die op hun website staat? Indien gewenst doe ik graag een voorstel.

Met vriendelijke groet, Sirikit Huibers Afdeling Communicatie Stadgenoot – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 217.166.53.2 (overleg · bijdragen)

Voel u vrij een voorstel te doen, gegeven de richtlijnen die Wikipedia hanteert (dus geen reclame en/of andere getoonde betrokkenheid; wel betrouwbaarheid, verifieerbaarheid, neutraliteti en zakelijkheid) . mvg HenriDuvent 25 mei 2016 09:53 (CEST)
Hallo Sirikit, je zou een aanpassingssuggestie hier neer kunnen zetten, dan wil ik er graag naar kijken. Let op dat het geen directe kopie mag zijn van wat er op de website staat ivm de auteursrechten. Milliped (overleg) 25 mei 2016 09:57 (CEST)
Innmiddels heeft iemand (onder de naam JanB) al e.e.a. aangepast. mvg HenriDuvent 25 mei 2016 11:41 (CEST)