Help:Helpdesk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Wikipedia:Informatiebalie)
Ga naar: navigatie, zoeken
1rightarrow.png H:H
1rightarrow.pngH:HD

Helpdesk

Welkom!  ·  Snelcursus  ·  Terminologie  ·  Helpoverzicht  ·  Help-index  ·  Helpdesk  ·  Navigatie naar artikelen  ·  Gebruikersportaal  ·  Contact

Overzicht hulppagina's
Wikipedia Hulppagina's

Zie ook Regels en richtlijnen
Zie ook Artikelen bewerken

Welkom op de Wikipedia-helpdesk!
Help-browser.svg

Stel hier uw vragen aan hulpvaardige Wikipedia-gebruikers.

Voordat u uw vraag stelt...
  • Net als andere pagina's op Wikipedia is deze helpdesk vrijwilligerswerk. Er wordt geen garantie geboden voor de juistheid en volledigheid van de gegeven informatie.
  • Gebruik van de informatie is geheel vrij, maar wel voor eigen risico. Als u advies zoekt op het gebied van recht of geneeskunde, stel dan uw vraag niet hier, maar bij een jurist of arts.
Wachten op antwoord...
  • Uw vraag wordt op deze pagina beantwoord, soms al binnen enkele minuten, doorgaans binnen enkele uren. Kijk dus regelmatig op deze pagina.
  • Vragen die beantwoord zijn worden na ongeveer een week in het archief geplaatst.


Verwijderen Pagina[bewerken]

Geachte heer/mevrouw,

Onlangs hebben wij meerdere pogingen gedaan de wikipediapagina LokaalGelderland in het leven te roepen. U besloot wederom om deze te verwijderen. Wij snappen niet waarom. LokaalGelderland is een lokale grote nieuwswebsite met duizenden lezers. Vergelijkbaar met De Stentor (Zutphense versie) en Omroep Gelderland. Maar ook met een lokale omroep omdat er nieuws en TV geboden wordt.

De pagina die wij als laatste gemaakt hebben was zeer uitgebreid. Wij hopen op een duidelijke uitleg waarom dit verwijderd is. Een opmerkelijke vorm van censuur.

– De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 2A02:A445:4988:1:E4B8:63E0:9B7C:9FF3 (overleg · bijdragen)

Beste anonieme gebruiker, de pagina is voor het eerst op 8 november verwijderd door een moderator na deze beoordelingssessie. Hij is op 26 en 27 november opnieuw verwijderd omdat hij in dezelfde vorm werd teruggeplaatst. Het wordt tevens sterk afgeraden te schrijven over onderwerpen waar u nauw bij betrokken bent (zie Wikipedia:Zelfpromotie). - Nuvola apps kservices.svg Xxmarijnw(overleg) 27 nov 2016 17:26 (CET)
De pagina is tweemaal genomineerd ter verwijdering omdat iemand vond dat de encyclopedische relevantie ontbrak. Als reactie op de nominatie is in beide gevallen geen discussie geweest over het waarom en gezien de verwijderingen is het artikel blijkbaar ook niet verbeterd met (genoeg) (gestaafde) feiten die het relevant genoeg zouden maken voor opname. Wellicht is het beter om wat meer de dialoog aan te gaan met de gemeenschap, daar zit veel kennis die nu tweemaal niet is ingeroepen ter verbetering van het artikel. Het roepen van censuur is niet productief, zelfs als daarvan sprake zou zijn. --bdijkstra (overleg) 27 nov 2016 17:37 (CET)
Ik heb dat artikel genomineerd omdat je website met pak hem beet een paar duizend lezers niet bijzonder genoeg is om opname te rechtvaardigen. Ook de zusterwebsites en medewerkers zijn niet interessant voor de encyclopedie. Opmerkingen kun je verder het best hier plaatsen bij de nominaties. Sonty (overleg) 27 nov 2016 19:40 (CET)

kluisroof eindhoven[bewerken]

hoi hoi,

wij zijn bezig met een kwis in schaijk.

nu is de vraag hoeveel guldens er buit gemaakt zijn bij de kluisroof in eindhoven. bij de eindhovense gebruikerscooperatie van etos of nu heet het etos!!! het was op 21 juli ....

hopelijk kunnen jullie ons snel helpen.

alvast bedankt. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.82.138.169 (overleg · bijdragen) 28 nov 2016 21:46‎

Er wordt ruim 20 miljoen gulden geschat. Een goede site voor zulke vragen is Startpagina.nl/vJP001 (Overleg) FSM Logo.svg 29 nov 2016 22:15 (CET)

Haakjes als er een ander "potentieel" lemma kan zijn[bewerken]

Moeten er haakjes in de titel staan als er op de Nederlandstalige Wikipedia maar één artikel met die naam is, en er dus geen doorverwijspagina voor bestaat, máár er zijn wel op een anderstalige Wikipedia meerdere betekenissen voor die ene naam. Dus zou dat niet-bestaande artikel op de Nederlandstalige wikipedia wel een potentieel lemma kunnen zijn, maar eigenlijk bestaat het nog niet. Nogmaals, moeten er dan haakjes in de titel staan? Want dit komt namelijk veel voor. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 29 nov 2016 22:12 (CET)

Je gaat weer eens een praktisch onbestaand 'probleem' te lijf dat geen probleem is. De meeste pagina's daar zijn diertjes waarbij die haakjes gewoon in de naam horen, en de andere artikelen die er staan zijn meestal bewust zo genoemd, juist omdat er meerdere artikelen mogelijk zijn. In die gevallen hoort gewoon een dp aangelegd te worden onder de naam zonder haakjes, als de andere mogelijke artikelen ook echt e-waardig zijn. Maar nogmaals, dit is een bijna weg te cijferen 'probleem', ik zou me op andere inhoud van de encyclopedie richten als ik jou was. Goudsbloem (overleg) 29 nov 2016 22:42 (CET)

Er hoort helemaal niet per definitie een dp te komen op de plaats zonder haakjes als er meer onderwerpen zijn met dezelfde naam. Uitsluitend wanneer de verschillende onderwerpen gelijwaardig aan elkaar komt de dp automatisch op de plek zonder haakjes. In andere gevallen is een hbc, met een dp op een plek met haakjes de eersr aangewezen variant. EvilFreD (overleg) 29 nov 2016 23:08 (CET)

Zeker niet. De normale situatie is een dp met titel zonder haakjes. De hbc wordt alleen bij uitzondering toegepast, volgens Wikipedia:Doorverwijsconstructies bij een zeer dominante hoofdbetekenis.... Alsmede het kan moeilijk zijn om te bepalen wat de grens is voor "meerderheidsbetekenis" en kan leiden tot arbitraire keuzes. — Zanaq (?) 29 nov 2016 23:15 (CET)
Hoofdbetekenis is pov. Dus eigenlijk moet er altijd een 'normale' dp komen. Een hoofdbetekenis houdt voor mij in dat de andere onderwerpen afgeleid zijn van de hoofdbetekenis. Maar goed, dat is een andere discussie. Nietanoniem (overleg) 30 nov 2016 07:03 (CET)

Zie ook Gebruiker:Andre Engels/Haakjesproblemen. Let op het woord "schijnbaar". --bdijkstra (overleg) 30 nov 2016 09:21 (CET)

Goudsbloem, dit lijkt me niet echt een "onbestaand" probleem, als er zowel een categorie voor bestaat én Andre Engels er een subpagina voor heeft aangemaakt. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 30 nov 2016 14:47 (CET)

Vraagje aan de Vlaamse gemeenschap[bewerken]

Weet iemand hier een definitief antwoord op? OXYGENE 7-13 (OVERLEG) 30 nov 2016 16:24 (CET)

Ik ben geen Belg (laat staan een Vlaming), maar het antwoord stond gewoon op de website van de maker. Richard 30 nov 2016 16:53 (CET)

Test-categorie[bewerken]

Waarom zit de pagina Amsterdam in deze categorie? JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 1 dec 2016 17:06 (CET)

Komt vanwege deze sjablooncode, die hier werd geactiveerd; is inmiddels gerepareerd. --bdijkstra (overleg) 1 dec 2016 19:27 (CET)
Dat heeft CrazyPhunk gedaan op 24 januari 2007 om 12:42 toen het sjabloon "Plaats plus" nog bestond. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 1 dec 2016 20:03 (CET)
Die wijziging is niet echt relevant. Tot afgelopen maart werden handmatig ingevulde statistieken gebruikt, wat een gepaste manier was, omdat er geen aparte CBS-code is voor de plaats Amsterdam (wel de gemeente). Sinds maart staat er een gemeentesjabloon, waar handmatige statistieken ongewenst zijn. Vandaar de test-categorie. --bdijkstra (overleg) 1 dec 2016 20:18 (CET)
Bij mij knagen toch vragen: is de test geslaagd? Wordt aan de hand van de resultaten Amsterdam verbeterd? Groet, Magere Hein (overleg) 1 dec 2016 20:53 (CET)
De test was in 2011 al geslaagd, dus is momenteel de test-categorie niet de meest geschikte manier om dit soort problemen op te sporen. --bdijkstra (overleg) 1 dec 2016 21:38 (CET)

maatschappelijke stage[bewerken]

Kan ik mijn maatschappelijke stage bij wikipedia doen?

Groetjes, Rosemarijn – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.247.31.253 (overleg · bijdragen) 1 dec 2016 21:19

Hallo Rosemarijn,
Helaas is het niet mogelijk om een maatschappelijke stage te volgen bij Wikipedia. Achter Wikipedia gaat namelijk geen organisatie schuil die de vrijwilligers ondersteunt. Er zou dus niemand zijn die controleert of jij het gevraagde aantal uren stage loopt, en niemand die deze uren uiteindelijk zou kunnen aftekenen. Voor het volgen van een maatschappelijke stage kun je beter bij organisaties in je buurt kijken, zoals je lokale bibliotheek of verpleeghuis, of een goed doel. Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld eens op deze website. Uiteraard ben je van harte welkom om een bijdrage te leveren aan Wikipedia, ook buiten het kader van een maatschappelijke stage.
Met vriendelijke groet,
Woody|(?) 1 dec 2016 21:31 (CET)
Inderdaad ondersteunt Wikipedia zelf geen vrijwilligers, maar er zijn wel organisaties die zich direct inzetten voor Wikipedia en ook stageplaatsen bieden, zoals Vereniging Wikimedia Nederland. --bdijkstra (overleg) 1 dec 2016 21:50 (CET)

Onderwerp formule 1 magni cours Frankrijk[bewerken]

Beste ik kom met voor de F1 wereld met groot nieuws en het wordt weggehaald ik weet alkes van F1 en ja ik ben een vrouw Graag wil ik weten waarom dit verwijderd is tevens spreek en schrijf ik in 5 talen en nu denk ik laat maar terwijl het me zo gijn lijkt om ergens over te schrijven waar ik veel verstand van heb! Graag een reactie terug want alkes klopte wat ik heb opgeschreven IK HOOP VAN JULLIE TE HOREN VINDT DIT ZO JAMMER – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 84.85.195.218 (overleg · bijdragen) 2 dec 2016 11:53‎ (CET)

Er zijn zo al meerdere redenen:
  • Tekst is niet neutraal geschreven
  • Tekst bevat geen bronvermelding
  • GP van Frankrijk is nog niet bevestigd, oftewel geruchten.
  • Als deze GP er al komt, is dat niet op Magny Cours.
Al met al hoort die tekst daar dus niet en is terecht verwijderd. Pompidom (overleg) 2 dec 2016 11:57 (CET)
Op de Definitieve kalender voor 2017 komt Magny Cours niet voor. vr groet Saschaporsche (overleg) 3 dec 2016 20:37 (CET)

Mijn pagina die ik heb aangemaakt[bewerken]

Mijn excusus voor het maken van de nutteloze pagina het komt namelijk door dat mijn computer raar deed!

Met vriendelijke groet, Sven Jensen – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 80.57.40.188 (overleg · bijdragen)

Welke pagina? En het is "excuses". JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 3 dec 2016 18:42 (CET)
Waarschijnlijk Svenland, opgediept uit het Verwijderingslogboek. Wikiwerner (overleg) 3 dec 2016 18:47 (CET)

In ieder geval, ik denk niet dat het kwam omdat je computer raar deed. JP001 (Overleg) FSM Logo.svg 3 dec 2016 20:47 (CET)