Help:Redirect

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Zie voor de toepassing van redirects de pagina Wikipedia:Redirect.
Zie H:R
Overzicht hulppagina's
Wikipedia-terminologie

Een redirectpagina wordt aangemaakt zoals elke pagina, zie Help:Nieuwe pagina aanmaken, en moet alleen de volgende code bevatten:

#REDIRECT [[titel]]

met in de plaats van titel de naam van de doelpagina. Ook kan naar een paragraaf van een pagina gelinkt worden.

Pas verder links naar de redirectpagina aan zodat ze direct naar de goede pagina wijzen. Om te zoeken naar artikelen met deze redirect, en deze links te corrigeren, kan je klikken op de functie Links naar deze pagina in het navigatiemenu aan de linkerzijde van het beeldscherm.

Let op: Als je een redirect aan het maken bent en je wilt het controleren door op de knop 'Toon bewerking ter controle' te drukken, zie je niet de doelpagina. Je krijgt dan dit te zien:

Redirectltr.pnglink

Na het opslaan is hetzelfde zichtbaar en kan op de link geklikt worden om te controleren of het werkt.

Doorverwijzing

Behalve het magische woord #REDIRECT wordt in plaats van dit woord ook #DOORVERWIJZING gebruikt, dat identiek werkt en synoniem is aan #REDIRECT.

Dubbele redirect

Zie ook Help:Dubbele redirects voor meer uitleg over hoe dubbele redirects kunnen weggewerkt worden

Een dubbele redirect is een redirect die naar een andere redirect verwijst. Dit dient te worden voorkomen door, bijvoorbeeld na een titelwijziging of een samenvoeging, de redirects die naar de oorspronkelijke titel verwezen, aan te passen zodat ze naar de nieuwe titel verwijzen.

Interwikiredirect

Een interwikiredirect werkt niet direct, men komt op de redirectpagina en moet dan nog op de link klikken.

Wijzigen van een redirect

Vanaf de doelpagina waar men via de redirect op komt kan de redirectpagina bereikt worden door bovenaan op de link achter "Doorverwezen vanaf" te klikken. Vervolgens kan deze bewerkt worden.

Zie ook