Marco Roelofs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Marco Roelofs
Foto: John Klijnen
Foto: John Klijnen
Algemene informatie
Volledige naam Marco Roelofs
Geboren 19 juli 1974
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1989 - heden
Beroep zanger, gitarist, cabaretier, schrijver, theatermaker,
Instrument(en) gitaar
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Marco Roelofs (Horst, 19 juli 1974) is een Nederlands zanger, gitarist en tekstschrijver, voornamelijk bekend van de punkrockband Heideroosjes. Daarnaast is hij theatermaker, presentator, schrijver en journalist. Ook acteert hij incidenteel. Marco Roelofs woont in Amsterdam.

Na het afronden van de MEAO studeerde Marco Roelofs aan de School voor Journalistiek in Tilburg en de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch.

Carrière[bewerken]

Met de band Heideroosjes gaf Roelofs bijna 1500 concerten in Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Afrika. Hij schreef meer dan 130 liedteksten die verschenen op de studio-albums van Heideroosjes. Het viertal verkocht een paar honderdduizend platen en in 2004 ontving Roelofs met de Heideroosjes een Edison. Van 1997 tot 2007 is hij een van de vaste presentatoren van de rechtstreekse televisieregistraties rondom Pinkpop. Ook presenteert hij verschillende popfestivals zoals Parkpop in Den Haag, Bevrijdingsfestival Limburg en de Kunstbende.

In september 2012 verscheen zijn eerste boek, getiteld KAAL, bij uitgeverij De Bezige Bij/Thomas Rap. Het boek ontving lovende recensies in uiteenlopende media waaronder Pauw & Witteman, Metro, OOR en Veronica Gids. Inmiddels is dit schrijversdebuut in derde druk . Van september 2012 tot en met januari 2013 speelt Roelofs zijn eerste zelfgeschreven avondvullende solotheatervoorstelling. Deze draagt dezelfde titel als het boek. De tour krijgt een vervolg in 2014 en doet in totaal 62 steden aan in Nederland en België.

Eind september 2013 verschijnt een verzameling van de theaterliedjes uit de voorstelling 'KAAL' op CD. In 2014 keert Roelofs terug op Pinkpop als podiumpresentator. Ook kondigt hij een tweede theatertournee aan, getiteld 'RAMKOERS'. Deze is vanaf oktober in 40 theaters te zien.

Trivia[bewerken]

  • Roelofs kwam op 10-jarige leeftijd op tv toen hij deelnam aan de Mini-playbackshow. Hij playbackte de medley Heb ik daar mijn schoenen voor gepoetst? van Robert Paul.
  • In 1998 richtte Roelofs een eigen platenlabel op, genaamd Windmill Records.

Externe link[bewerken]