Marco Roelofs

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Marco Roelofs
Foto: John Klijnen
Foto: John Klijnen
Algemene informatie
Volledige naam Marco Roelofs
Geboren 19 juli 1974
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1989 - heden
Beroep zanger, gitarist, cabaretier, schrijver, theatermaker,
Instrument(en) gitaar
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Marco Roelofs (Horst, 19 juli 1974) is een Nederlands zanger, gitarist en tekstschrijver, voornamelijk bekend van de punkrockband Heideroosjes. Daarnaast is hij theatermaker, presentator en schrijver. Ook acteert hij incidenteel.

Na het afronden van de MEAO studeerde Marco Roelofs aan de School voor Journalistiek in Tilburg en de Koningstheateracademie in 's-Hertogenbosch.

Carrière[bewerken]

Met de band Heideroosjes gaf Roelofs bijna 1500 concerten in Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Afrika. Hij schreef meer dan 130 liedteksten die verschenen op de studio-albums van Heideroosjes. Het viertal verkocht een paar honderdduizend platen en in 2004 ontving Roelofs met de Heideroosjes een Edison. Van 1997 tot 2007 is hij een van de vaste presentatoren van de rechtstreekse televisieregistraties rondom Pinkpop. Ook presenteert hij verschillende popfestivals zoals Parkpop in Den Haag, Bevrijdingsfestival Limburg en de Kunstbende.

In september 2012 verscheen zijn eerste boek, getiteld KAAL, bij uitgeverij De Bezige Bij/Thomas Rap. Het boek ontving lovende recensies in uiteenlopende media waaronder Pauw & Witteman, Metro, OOR en Veronica Gids. Inmiddels is dit schrijversdebuut in derde druk . In 2013 speelt Roelofs zijn eerste zelfgeschreven avondvullende solotheatervoorstelling. Deze draagt dezelfde titel als het boek. De tour krijgt een vervolg in 2014 en doet in totaal 62 steden aan in Nederland en België. De liedjes uit de voorstelling verschijnen in september 2013 ook op een album getiteld 'Kaal'.

In 2014 keert Roelofs terug op Pinkpop als podiumpresentator. Ook kondigt hij een tweede theatertournee aan, getiteld 'RAMKOERS'. Deze is vanaf oktober in 40 theaters te zien.

In oktober 2015 maakt Eindhovense poptempel de Effenaar bekend dat Marco Roelofs hun nieuwe programmeur is. Volgens Roelofs zal hij naast deze functie ook actief blijven als theatermaker en muzikant. Zo kondigde hij begin 2016 zijn nieuwe band-project 'STAVAST' aan. In maart 2017 bracht deze Nederlandstalige rockband haar gelijknamige debuutalbum uit bij platenmaatschappij V2 Benelux [1]

Vanaf 15 mei 2017 is Marco Roelofs terug als TV presentator wanneer hij de Nederlandstalige versie van Ink Master [2] presenteert. In deze serie van acht afleveringen gaat hij op zoek naar de meest veelzijdige tattoo-artiesten uit Nederland en België. Het programma is te zien op TV-zender Spike TV.

Trivia[bewerken]

  • Roelofs kwam op 10-jarige leeftijd op tv toen hij deelnam aan de Mini-playbackshow. Hij playbackte de medley Heb ik daar mijn schoenen voor gepoetst? van Robert Paul.
  • In 1998 richtte Roelofs een eigen platenlabel op, genaamd Windmill Records.
  • In 2014 schreef Roelofs, enkele dagen na de ramp met de MH17, het lied 'De Aap Die Alles Zag'. Hij zette het lied –&bnsp;voorzien van sobere clip – online als ode aan de slachtoffers.

Externe link[bewerken]