Koningstheateracademie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Koningstheateracademie is een Nederlandse cabaretopleiding in 's-Hertogenbosch. Koningstheateracademie biedt een vierjarige hbo-cabaretopleiding aan voor studenten vanaf 18 jaar. Deze gespecialiseerde opleiding – gehuisvest in ’s-Hertogenbosch – ontstond in 1999 op initiatief van Anna Uitde Haag en Frank Verhallen. Sinds 2003 is Anna Uitde Haag zakelijk- en artistiek directeur van de opleiding. In vijftien jaar groeiden de opleiding en het opleidingsprogramma uit tot het huidige hbo-programma ‘Bachelor of Cabaret‘. Naast het voltijd hbo-programma biedt de Koningstheateracademie ook deeltijdvarianten aan.

Het voltijds opleidingsprogramma van de Koningstheateracademie is officieel geaccrediteerd tot allereerste Bachelor of Cabaret in Nederland. In samenwerking met Avans+ (de commerciële dochteronderneming van Avans Hogeschool) is het opleidingsprogramma aangeboden aan de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Dit betekent dat de Koningstheateracademie de allereerste officiële hbo-cabaretopleiding in Nederland aanbiedt. De Koningstheateracademie is een privaat gefinancierde onderneming.

Voormalig studenten Koningstheateracademie zijn o.a. Leo Alkemade, Katinka Polderman, Nathalie Baartman, de Dames voor na Vieren, Pieter Derks, Jochen Otten, Louise Korthals, Jan Beuving, Kirsten van Teijn, Thijs van de Meeberg en vele anderen.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]