De Luien Hook

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.
De Luien Hook
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
De Luien Hook (Limburg)
De Luien Hook
Situering
Provincie Vlag Limburg Limburg
Gemeente Vlag Venlo Venlo
Stadsdeel Blerick
Coördinaten 51° 21′ NB, 6° 8′ OL
Algemeen
Inwoners 300
Overig
Postcode 5926
Portaal  Portaalicoon   Nederland

De Luien Hook is een buurtschap in de wijk Hout-Blerick in het stadsdeel Blerick in de gemeente Venlo, in de Nederlandse provincie Limburg.

De buurtschap kenmerkt zich door een landelijk karakter en is bewoond sinds de jaren vijftig van de twintigste eeuw. De buurtschap kent enkele honderden bewoners. In de jaren zestig werd door de bewoners een buurtvereniging opgericht met dezelfde naam. De herkomst van de naam is niet bekend. De buurtschap is gelegen aan de Maaszijde van het dorp en had tot 2000 een zeer agrarisch karakter. Inmiddels zijn alle agrarische bedrijven aldaar verdwenen en de kassen afgebroken. De naam luien hook leeft hoofdzakelijk voort in de buurtvereniging die met name rondom het carnaval in het dorp haar activiteiten ontplooit met grote groepen of wagens in de optochten van Hout-Blerick en Blerick.