Museumkwartier (Venlo)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben. Vanaf 23 november 2023 kunnen de niet-geverifieerde artikelen via nuweg of TBP verwijderd worden.

Het Museumkwartier is een gebied ten oosten van de oude stadskern van de stad Venlo, in de Nederlandse provincie Limburg. Het gebied ligt aan en in het Julianapark en in de directe omgeving van Station Venlo.

De benaming Museumkwartier wordt pas sinds december 2009 in de Venlose raad gebezigd. Uitgangspunt van dit concept is om alle museumactiviteiten in het stadsdeel samen te brengen en te exploiteren om de stad duidelijker op de recreatieve kaart te zetten. Daarnaast wilde de gemeente het gebied een positieve impuls geven, aangezien er verschillende werkzaamheden plaatsvonden die de stad een rommelig imago gaven, zoals de reconstructie van het Koninginneplein, de reconstructie van de Roermondsepoort en de bouw van de Maasboulevard.

Musea[bewerken | brontekst bewerken]

In het Museumkwartier liggen drie musea, te weten: