Naar inhoud springen

Station Venlo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
   Venlo   
Station Venlo
Afkorting Vl
Opening 21 november 1865
Perrons 2
Perronsporen 4 (w.o. één kopspoor) (Sporenschema)
Spoorlijn(en) Maaslijn
Staatslijn E
Staatslijn G
Vervoerders
- Treinvervoerder Arriva, eurobahn & NS
- Busvervoerder Arriva, Hermes (Breng) & NIAG
Reizigers 3.227 (2023)[1] per dag (NS)
Ligging
Plaats Venlo
Coördinaten 51° 21′ 53″ NB, 6° 10′ 17″ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Venlo (Nederlands spoorwegstation)
Station Venlo
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer
Sculptuur (Reizigers) voor treinstation
Locomotiefwissel met NS serie 1200, Sik en DB serie 140 in 1987

Station Venlo is het station van Venlo.

Historie[bewerken | brontekst bewerken]

Station Venlo tussen 1934 en 1939

Het eerste station in Venlo werd geopend op 21 november 1865. Dit station lag ten opzichte van de huidige locatie zo'n 300 meter in zuidoostelijke richting.
Toen het eerste station werd gepland was Venlo vestingstad en omgeven door militaire gronden. Het emplacement moest buiten de militaire gronden worden aangelegd. Enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog werd het emplacement verbouwd en het oude station afgebroken. Het nieuwe station kon dichter bij het centrum worden gebouwd.

Het huidige gebouw, ontworpen door Koen van der Gaast, stamt uit 1958 en is een typisch wederopbouwstation. Opvallende kenmerken zijn de grote luifel en de toentertijd gebruikelijke stationstoren.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Het station ligt aan het Stationsplein in Venlo, aan de rand van het winkelcentrum. Vanaf het stationsplein arriveren en vertrekken tevens de stads- en streekbussen. Tegenover het Stationsplein ligt het Koninginneplein. Aan het Koninginneplein staan het Limburgs Museum en Hotel Wilhelmina.

Stationsvoorzieningen[bewerken | brontekst bewerken]

Op station Venlo zijn diverse voorzieningen te vinden, namelijk een Kiosk en een servicepunt van Arriva. Naast de Arriva- en NS-verkoopautomaten zijn er Duitse verkoopautomaten waarbij regionale Duitse vervoersbewijzen gekocht kunnen worden. Bij het busperron bevinden zich tevens twee horecagelegenheden.

Verbindingen[bewerken | brontekst bewerken]

Zie voor buslijnen, evenals de treinverbindingen het hoofdartikel Openbaar vervoer in Venlo.

Treinseries die stoppen in Venlo tijdens de dienstregeling 2024:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
3500 Intercity (NS) Schiphol AirportUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalHelmondVenlo Wordt in de avonduren en op zondag vervangen door serie 3700. Tussen de spitsen van maandag t/m donderdag en vrijdag de gehele dag tot 20:00 wordt deze serie te Schiphol Airport gekoppeld aan de 2400 van/naar Dordrecht. Rijdt tijdens de late avonduren vanaf 22:00 alleen tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal v.v.
3700 Intercity (NS) DordrechtRotterdam CentraalSchiedam CentrumDelftDen Haag HSLeiden CentraalSchiphol AirportAmsterdam ZuidUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalHelmondVenlo Rijdt van maandag t/m donderdag enkel in de avonduren en rijdt van vrijdag t/m zondag vrijwel de hele dag en vervangt dan series 2400 en 3500. Rijdt in de late avond alleen tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal v.v.
20050 RE 13 Regional-Express (Eurobahn) VenloMönchengladbach HbfNeuss HbfDüsseldorf HbfWuppertal HbfHagen HbfHamm (Westf) Maas-Wupper-Express
32200 RS 11 Stoptrein (Arriva) NijmegenVenrayVenloRoermond
32300 RS 11 Stoptrein (Arriva) NijmegenVenrayVenlo Rijdt niet 's avonds en in het weekend. De laatste drie ritten vanaf Nijmegen gaan tot Venlo.

Station Venlo beschikt over een busstation met 7 busplatforms (A t/m G) waar de stads- en streekbussen stoppen. De ritten worden verzorgd door Arriva, met uitzondering van lijn 83 die door Arriva samen met Hermes (Breng) wordt gereden. Lijn 29 wordt door het Duitse NIAG gereden. Verder zijn er zowel een bewaakte als een onbewaakte fietsenstalling aanwezig en is er (betaalde) parkeermogelijkheid voor auto's, alsmede een "kiss-and-ride"-strook. Ook is er een taxistandplaats.

Grensstation[bewerken | brontekst bewerken]

Op station Venlo komen de elektrificatiesystemen van Nederland en Duitsland samen. Een aantal sporen is voorzien van bovenleiding die omgeschakeld kan worden tussen de Nederlandse 1500 V gelijkspanning en de Duitse 15 kV 16.7 Hz wisselspanning. Evenwijdig aan de perronsporen ligt ook een rangeerterrein voor goederentreinen, waar de locomotieven van de goederentreinen gewisseld kunnen worden.

Verbouwing 2007[bewerken | brontekst bewerken]

De stationshal van station Venlo werd in 2007 en 2008 verbouwd. De werkzaamheden moesten begin 2008 klaar zijn. Uiteindelijk was het werk pas halverwege 2010 gereed.

Ontwikkeling aantal reizigers[bewerken | brontekst bewerken]

Het aantal door NS vervoerde reizigers (per gemiddelde werkdag) ontwikkelde zich sedert 2019 als volgt:

Jaar Aantal reizigers
2019 4.715
2020 1.822
2021 1.948
2022 2.838
2023 3.227
Zie de categorie Station Venlo van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.