Naar inhoud springen

Station Dordrecht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
   Dordrecht   
Station Dordrecht
Afkorting Ddr
Opening 1 januari 1872
Perrons 3
Perronsporen 7 (Sporenschema)
Spoorlijn(en) Staatslijn I
Betuwelijn (MerwedeLingelijn)
Stadsbus(sen) stadsBuzz: 2 t/m 5 | 7 | 10 | 13 | 14
Streekbus(sen) streekBuzz: 92 & 93
RET: 145
Connexxion: 166 & 176
R-net 416 & 488
Schoolbus(sen) Arriva: 620
Vervoerders
- Treinvervoerder NS & Qbuzz
- Busvervoerder Arriva, Connexxion, Qbuzz & RET
Reizigers 20.970 (2023)[1] per dag
Ligging
Plaats Dordrecht
Coördinaten 51° 48′ 27″ NB, 4° 40′ 4″ OL
Externe link  NS-stationsinformatie
Station Dordrecht (Randstad)
Station Dordrecht
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Dordrecht is het oudste treinstation van de stad Dordrecht, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het op 1 januari 1872 geopende station ligt ten zuiden van het centrum, bij de negentiende-eeuwse schil. Het station is een Waterstaatstation van de eerste klasse en is een van de twee stations die in deze klasse is gebouwd, de ander zijnde Station Zwolle[2].

Het station ligt buiten de vroegere stadsmuren van Dordrecht en buiten de vroegere bebouwing. Om de stad te verbinden met het station is een rechtstreekse doorsteek naar de stad aangelegd, de Johan de Wittstraat. Langs deze route is in 1879 een paardentramlijn geopend naar het centrum van Dordrecht en de Merwekade, waar er aansluiting was op de veerboten naar de streek. Deze tram is in 1919 opgeheven.

Dordrecht werd op het spoorwegennet aangesloten toen men Rotterdam wilde verbinden met Antwerpen. Deze verbinding kon tot stand komen na de bouw van de spoorbruggen over de grote rivieren ten noordwesten en zuiden van Dordrecht en werd in 1872 geopend. Op 1 januari 1872 de verbinding met Breda/Roosendaal en op 1 november 1872 met Rotterdam. Op 16 juli 1885 kwam de verbinding naar Gorinchem in gebruik.

De dichtstbijzijnde stations zijn Dordrecht Stadspolders, Dordrecht Zuid en Zwijndrecht. In station Dordrecht sluit de spoorlijn Elst - Dordrecht aan op de spoorlijn Breda - Rotterdam.

In 2004 heeft men om de overlast van hangjongeren tegen te gaan permanent toezicht van stadswachten ingesteld en door middel van hekken de toegang vernauwd. Dit leidde tot gemengde reacties bij de Dordtse bevolking.

Station en omgeving

[bewerken | brontekst bewerken]

Het stationsgebouw is in neorenaissancestijl opgetrokken en valt op door zijn monumentale bouwstijl. Hoewel Karel Hendrik van Brederode gezien wordt als de architect van de standaardstations, is het station van de hand van Nicolaas Johannes Kamperdijk.[3][4] In de tijd dat het station gebouwd werd, stond het op het grondgebied van de toenmalige gemeente Dubbeldam.

Dit station is sinds mei 2016 afgesloten met OVC-poorten op de MerwedeLingelijn van Qbuzz en op Staatslijn I met OVC-poorten van NS. Voor overstappers zijn er zowel Qbuzz- als NS-palen waar zij kunnen uit- en inchecken bij deze maatschappijen.

Infrastructuur

[bewerken | brontekst bewerken]

Station Dordrecht beschikt over drie perrons met daarlangs zeven perronsporen: 1-5, 15 en 20. De sporen 1-5 worden gebruikt voor doorgaande treinen, perronspoor 15[5] is een kopspoor aan de oostzijde, in gebruik voor treinen richting Geldermalsen en het westelijke kopspoor 20 wordt alleen in de ochtend gebruikt door een Sprinter richting Rotterdam. Daarnaast heeft Dordrecht nog een aantal goederensporen. Aan de westzijde van het emplacement, ter hoogte van de vroegere Spoorweghaven, sluit de stamlijn naar de Dordtse havens aan.

In 1995 is een derde spoor richting Lage Zwaluwe aangelegd (zie Aanleg van het derde spoor in 1995). Dit om goederentreinen de mogelijkheid te geven om te wachten buiten het station zonder de reizigerstreinen te hinderen. Er is een belangrijke helling naar de nieuwe spoorbrug. Deze heeft een grotere hoogte dan de oude spoorbrug. Bij het nemen van de brug heeft een zware goederentrein een aanloop nodig zonder stopseinen. Ook komende van Geldermalsen is een extra spoor aangelegd.

Het station wordt in de dienstregeling 2024 door de volgende treinseries bediend:

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
2200 Intercity (NS) Amsterdam CentraalAmsterdam SloterdijkHaarlemLeiden CentraalDen Haag HSDelftSchiedam CentrumRotterdam CentraalDordrechtRoosendaalVlissingen Rijdt op weekdagen overdag 1x/uur en vormt op weekdagen overdag een scheve halfuursdienst met serie 6100. Op weekdagen overdag vormt tussen Amsterdam Centraal en Roosendaal een halfuursdienst met serie 2300. 's Avonds en in het weekend rijdt deze serie 2x/uur.
2300 Intercity (NS) Amsterdam CentraalAmsterdam SloterdijkHaarlemLeiden CentraalDen Haag HSDelftSchiedam CentrumRotterdam CentraalDordrechtRoosendaalVlissingen Rijdt alleen op weekdagen overdag en rijdt 1x/uur. Vormt tussen Amsterdam Centraal en Roosendaal een halfuursdienst met serie 2200. 's Avonds en in het weekend rijdt serie 2200 2x/uur.
2400 Intercity (NS) (Lelystad CentrumAlmere BuitenAlmere CentrumAmsterdam Zuid – )Schiphol AirportLeiden CentraalDen Haag HSDelftSchiedam CentrumRotterdam CentraalDordrecht Rijdt alleen tijdens de spits van maandag t/m donderdag tussen Schiphol Airport en Lelystad Centrum v.v. Tussen de spitsen en vrijdag de gehele dag tot 20:00 is deze serie gekoppeld te Schiphol Airport aan de 3500. Rijdt niet na 20:00 en in het weekend.
3700 Intercity (NS) DordrechtRotterdam CentraalSchiedam CentrumDelftDen Haag HSLeiden CentraalSchiphol AirportAmsterdam ZuidUtrecht Centraal's-HertogenboschEindhoven CentraalHelmondVenlo Rijdt van maandag t/m donderdag enkel in de avonduren en rijdt van vrijdag t/m zondag vrijwel de hele dag en vervangt dan series 2400 en 3500. Rijdt in de late avond alleen tussen Schiphol Airport en Utrecht Centraal v.v.
5000 Sprinter (NS) Den Haag CentraalDen Haag HSDelftSchiedam CentrumRotterdam CentraalRotterdam BlaakRotterdam LombardijenDordrecht Rijdt niet na 20:00 en in het weekend.
5100 Sprinter (NS) Den Haag CentraalDen Haag HSDelftSchiedam CentrumRotterdam CentraalRotterdam BlaakRotterdam LombardijenDordrecht
5200 Sprinter (NS) Rotterdam CentraalRotterdam BlaakRotterdam LombardijenDordrecht Rijdt alleen van maandag t/m donderdag in de spits.
5900 Sprinter (NS) DordrechtRoosendaal Rijdt na 20:00 uur en in het weekend 1x/uur.
6600 Sprinter (NS) DordrechtBredaTilburg's-HertogenboschNijmegenArnhem Centraal Rijdt alleen doordeweeks tot 19:00 uur tussen Nijmegen en Arnhem Centraal v.v.
7100 Stoptrein (Qbuzz) DordrechtGorinchem Rijdt onder de formule van R-net. Stopt niet in Hardinxveld Blauwe Zoom.
7200 Stoptrein (Qbuzz) DordrechtGorinchemGeldermalsen Rijdt onder de formule van R-net.
21400 Intercity (NS) Rotterdam CentraalDordrechtEindhoven Centraal; Tilburg's-Hertogenbosch; Eindhoven CentraalUtrecht Centraal Nachtnet. Rijdt alleen in de nachten volgend op vrijdag en zaterdag.

Na middernacht rijden de laatste twee Intercity's richting Vlissingen (2200-serie) niet verder dan Roosendaal. Beiden stoppen tot Roosendaal op alle tussengelegen stations.

Zie Openbaar vervoer in Dordrecht voor het hoofdartikel over dit onderwerp.

Ontwikkeling aantal reizigers

[bewerken | brontekst bewerken]

Het aantal door NS vervoerde reizigers (per gemiddelde werkdag) ontwikkelde zich sedert 2019 als volgt:

Jaar Aantal reizigers
2019 27.860
2020 13.147
2021 13.766
2022 18.817
2023 20.970
Zie de categorie Station Dordrecht van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.