Stoptrein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen   Ten minste één Wikipediagebruiker vindt dat de onderstaande inhoud, of een gedeelte daarvan, samengevoegd zou moeten worden met Sprinter (treinsoort), of dat er een duidelijkere afbakening tussen deze artikelen dient te worden gemaakt  (hier melden).
Een MW41 als stoptrein van Eeklo naar Gent-Sint-Pieters

Een stoptrein wordt ook wel aangeduid als boemel (door reizigers, niet door de spoorwegmaatschappijen), lokaaltrein of L-trein) (België), omnibus (tot 1984 in België), Regionalbahn of RB en RegionalExpress of RE (Duitsland), en als sprinter (NS).

Het is een treinsoort die in principe stopt op alle stations langs een traject. Het komt voor dat bij minder drukke stations niet alle stoptreinen stoppen.

Trivia[bewerken]

De NS gebruikten de aanduiding sprinter vanaf 1975 voor de promotie van het stadsgewestelijk materieel, dat speciaal voor de Zoetermeerlijn is aangeschaft. Later is dit materieeltype ook voor andere stoptreindiensten ingezet, waardoor er ook sprinters buiten de Zoetermeerlijn gingen rijden. Tussen 2003 en 2012 verving NS term stoptrein geleidelijk voor de naam sprinter.

Treinmaterieel voor stoptreinen[bewerken]

Voor stoptreinen worden meestal specifieke materieeltypen ingezet. Deze materieeltypen kenmerken zich vaak door veel deuren om snel in- en uitstappen te bevorderen en licht gewicht en een relatief hoog vermogen om snel te kunnen optrekken en remmen.

België[bewerken]

Gemoderniseerde MS66 in het station van Dendermonde

In België worden meestal het klassiek motorstel en de reeksen MS75 en MS86 als L-trein ingezet, alsook meer en meer de nieuwe Desiro MS08. Op niet-geëlektrificeerde trajecten rijden enkel MW41-dieseltreinen.

Nederland[bewerken]

NS[bewerken]

Voor de stoptrein- en sprinterdiensten wordt vanaf het jaar 2000 hoofdzakelijk gereden met SGM(m), SLT, Mat '64, DD-AR en FLIRT voor de geëlektrificeerde lijnen. Daarnaast rijdt de Koploper voornamelijk op de stoptreindiensten richting Groningen en Leeuwarden. Ook reed de Koploper enkele jaren als stoptrein tussen Apeldoorn en Almelo(/Enschede). Tevens rijden NID-treinstellen op diverse sprintertrajecten. Voor de diesellijnen wordt er met het beschikbare dieselmaterieel van de NS gereden. Dit dieselmaterieel reden ook de sneltreindiensten tussen Leeuwarden en Groningen.

Overige vervoerders[bewerken]

Stadler GTW van Arriva

De andere treinvervoerders die in Nederland rijden hanteren de treinsoort stoptrein, na de afschaffing van de term bij de NS, wel. Uitzondering hierop vormen de grensoverschrijdende maatschappijen DB Regio, NMBS en eurobahn welke de stoptrein aanduiden als RB, L-trein of RE. Omdat de maatschappijen maar beperkt aantal types materieel hebben, worden door hetzelfde materieel zowel de stoptreindiensten als de Sneltreindiensten uitgevoerd. Niet alle maatschappijen hebben overigens Sneltreindiensten.

De treintypes die gebruikt worden voor deze stoptreindiensten zijn:

Nederlandse stoptreinverbindingen zijn te vinden in de lijst van treinseries in Nederland.

Duitsland[bewerken]

Duitse Regionalbahn

De Regionalbahn is de Duitse variant van de stoptrein. Sommige S-Bahnsystemen kunnen ook als stoptreinsysteem gezien worden, hoewel het systeem per stad sterk verschilt. In sommige steden heeft het S-Bahnsysteem weer meer weg van een metrosysteem.