Stoptrein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Duits treinstel van de DB dat gebruikt wordt als Regional Bahn en/of Express
Twee verschillende Nederlandse materieeltypen die worden ingezet als Sprinter of stoptrein.
Een Belgisch treinstel welke veel als L-trein word ingezet

Stoptrein en Sprinter in Nederland, en lokale trein of L-trein in België zijn benamingen van een treinsoort ofwel treindienst die op alle, of vrijwel alle, stations stopt. Er is een verdere onderverdeling mogelijk in treindiensten op stadsspoorlijnen, zoals de Zoetermeerlijn in Nederland, het Gewestelijk ExpresNet (GEN) rond Brussel en de S-Bahn in Berlijn enerzijds en anderzijds treindiensten op regionale lijnen in landelijke gebieden.

Trams en metro’s worden niet als stoptreinen gezien.

Voor stoptreindiensten wordt vaak materieel ingezet dat is geoptimaliseerd voor verkeer voor de kortere afstand. Dit materieel heeft in vergelijking tot materieel voor de langere afstand meer en/of bredere buitendeuren[1], biedt meer staplaatsen, eenvoudigere stoelen, is in staat snel op te trekken en af te remmen, en heeft geen voorzieningen voor personeel dat hapjes en drinken aanbiedt.

Nederland[bewerken]

De Nederlandse Spoorwegen (NS) gebruikt de aanduiding Sprinter, en daarmee is dit de meest gebruikte aanduiding voor stoptrein in Nederland. Andere spoorvervoerders in Nederland, die uitsluitend regionale lijnen exploiteren, gebruiken de term stoptrein. De benaming Sprinter bestaat sinds 1974, aanvankelijk alleen voor het materieeltype Stadsgewestelijk Materieel (SGM, later mSGM). Dit materieel is aangeschaft voor de treindienst op de toen nieuwe Zoetermeerlijn[2]. Vanaf 2006 werd deze naam ook gebruikt voor treindiensten die uitgevoerd werden door het toen nieuwe materieeltype Sprinter light train (SLT). Vanaf 2011 gebruikt NS de naam voor alle stoptreindiensten, ongeacht het materieeltype dat voor deze diensten wordt ingezet.

België[bewerken]

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) gebruikt tegenwoordig de benaming lokale trein of L-trein. Tot 1984 is ook de benaming omnibus in gebruik geweest. Op het Gewestelijk ExpresNet (GEN) van Brussel rijden de treinen onder de noemer: S-trein. De S staat voor (voor-)stedelijk, stad, snel of het Franse suburbain. Eerder droeg deze treinsoort de naam CR-trein (CityRail trein).

De NMBS heeft voorafgaand aan de dienstregeling van 2012 overwogen om de naam Omnirail te gaan gebruiken in de plaats van IR-, CR- en L-treinen.[3]

Andere landen[bewerken]

In het buitenland is vaak het woord regionaal herkenbaar in benamingen voor stoptreinen. In combinatie met inter of express wordt dan gewoonlijk gedoeld op treindiensten voor wat langere afstanden. In Engelstalige landen wordt ook wel het begrip commuter train gebruikt. Letterlijk betekent dit forensentrein.

Benamingen van een regionale trein in een aantal landen
Land Benaming Opmerkingen
Denemarken Regionaltog
Duitsland Regionalbahn (RB)
Nahverkehrszug Tot 1995
Stadtschnellbahn (S-Bahn) Niet te verwarren met Stadtbahn. Dat is een mengvorm tussen tram en trein. In Nederland past de tram in Utrecht in het concept Stadtbahn.
Frankrijk Transport Express Régional (TER)
Luxemburg Regionalbunn (RB)
Oostenrijk Regionalzug (R)
Zwitserland Regio (R)

Zie ook[bewerken]