Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:FFVO

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hallo FFVO, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.345 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 25 nov 2009 22:30 (CET)Reageren

Steendruk museum[brontekst bewerken]

Ik heb al jouw bijdragen op het lemma Nederlands Steendrukmuseum even ongedaan gemaakt. Je hebt namelijk hele lappen tekst van hier] simpelweg gekopieerd en in het lemma geplakt. De website is echter beschermd door copyright, waar jij met het knippen en plakken inbreuk op maakt. Alléén als het Nederlands Steendrukmuseum haar teksten (en foto's!) zelf vrijgeeft door middel van een bericht (OTRS) kan het hier opgenomen worden. Maar zelfs dan is knippen en plakken ongewenst. Eddy Landzaat 5 dec 2009 23:08 (CET)Reageren


Reactie van Nederlands Steendrukmuseum[brontekst bewerken]

Ik zit als nieuwkomer, nog midden in het Wikipedia-leerproces ... Zojuist mailde ik 'Krinkle' de bijgaande e-mail. Graag de wijzingen dus ongedaan maken. Op de door door jou bedoelde (door mij geredigeerde teksten) berust geen copyright. Dat geldt ook voor de door mij gemaakte (vrij van rechten) geplaatste foto van een deel van de machinezaal. Hoe meer men over de steendruk en lithografie kan kennisnemen, hoe liever wij dat zien. Bij voorbaat dank voor je begrip! FFVO

quote Geachte ‘Krinkle’,

Als absolute nieuwkomer in de opmerkelijke wereld van Wikipedia was ik, als directeur Nederlands Steendrukmuseum te Valkenswaard verheugd en voorts verrast te zien dat er inmiddels een klein item over het NSM op Wikipedia is te vinden. De tekst was echter nog summier van karakter en vroeg om aanvulling. En … vraagt na de vrijwel prompte verwijderingsactie daar beslist nog steeds om.

De recente aanvullingen (de bijdragen van FFVO) zijn afkomstig van en met volledige instemming van het Nederlands Steendrukmuseum ter aanvulling op de basistekst geplaatst. De twee getoonde prentjes zijn onvoldoende representatief vandaar dat ik die heb verwijderd en heb vervangen voor een impressiefoto. Een foto van MIJN hand bestemd voor vrij gebruik.

Zoals ik mijn e-mail begon, in Wikipedia-land ben ik dus nog een nieuwkomer, dus het is heel goed mogelijk dat U en/of de heer Eddy Landzaat (of bent u dat?) verbaasd waren door mijn overigens goedbedoelde actie, waarbij ik dus kennelijk/mogelijk bepaalde regels onvoldoende beheers.

Ik acht vanuit het NSM de toevoegingen van groot algemeen belang en verzoek U dan ook mijn bijdragen (FFVO) weer te herstellen en het vooralsnog bij één foto te houden. Daarnaast verneem ik heel graag advies ter voorkoming van een en ander. Uitgangspunt blijft natuurlijk een zo optimaal mogelijke pagina in stand houden en uitbouwen.

Met vriendelijke groet, Frank van Oortmerssen unquote

Interessant. Hier ga ik dus grootschalig op mijn bek...
U bent duidelijk het slachtoffer geworden van een andere gebruiker die ook graag mag knippen en plakken. Die overtreding van de auteursrechten heb ik toen ook teruggedraaid en tot mijn irritatie geschiedde het nu weer. Dus geen gezeur, de bijl erin. Alleen blijkt er nu wat anders aan de hand te zijn! Voor dat punt dus mijn welgemeende excuses.
Maar hoe verder? Als u opnieuw de teksten van de website in het lemma plaatst, kunt u er van uitgaan dat vroeger of later iemand anders ze er weer uitknikkert vanwege copyvio. Om dat te voorkomen is er een OTRS-team opgericht die alle vragen rond toestemmingen en auteursrechten behandeld. Meer over dit fenomeen kunt u vinden op Wikipedia:OTRS. Zij kunnen u exact de weg wijzen hoe de teksten vrij te geven. Echter, ik zou dat niet doen! Iedereen kan dan namelijk met uw teksten aan de haal gaan, ook commerciële partijen. Wat u mijns inziens veel beter kunt doen is alleen de (door u gewenste) foto's van de website vrij te geven en de inhoud van de website te herschrijven. Dat is wel meer werk, maar voorkomt gezeur.
Als vragen heeft, stel ze gerust. Ik ben altijd wel bereid te helpen. Eddy Landzaat 6 dec 2009 21:33 (CET)Reageren

Verwijderingsnominatie Afbeelding:Frans_ter_Gast_kleine.jpg[brontekst bewerken]

Beste FFVO, u hebt een versie van één of meerdere afbeeldingen geüpload die zijn genomineerd voor verwijdering. Het gaat om Afbeelding:Frans_ter_Gast_kleine.jpg. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen afbeeldingen/Toegevoegd 20091206 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Uitleg over de procedure en een lijst met veelgestelde vragen staat op Help:Waarom staat mijn afbeelding op de verwijderlijst. Aangezien dit bericht automatisch is geplaatst, heeft het geen zin hier te reageren. Als u vragen hebt, kun u die stellen op Help:Helpdesk. --E85Bot 7 dec 2009 02:01 (CET)Reageren