Overleg gebruiker:Fransschrijver

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door Licks-rocks in het onderwerp Toevoegen eigen website op Klimaatverandering
Hallo Fransschrijver, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.969 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Licks-rocks (overleg) 16 dec 2019 19:08 (CET)Reageren


Toevoegen eigen website op Klimaatverandering[brontekst bewerken]

Hallo Frans, Het is op Wikipedia uiteraard niet de bedoeling dat je je |eigen websites gaat lopen promoten.Licks-rocks (overleg) 16 dec 2019 17:10 (CET)Reageren

Hallo, wat een vreemde reactie. Klimaatfeiten.nl is een website zonder commercieel oogmerk die uitgebreid en informatief is. Ik zie op Wikipedia heel veel verwijzingen naar soortgelijke websites. Ik hoor graag welke criteria je hebt gehanteerd om de link weer te verwijderen. Verder zou ik het sympathiek vinden als je je eigen naam onder het bericht wilt zetten, dan weet ik tot wie ik mij moet richten. Vriendelijke groet, Frans Schrijver 2019-12-16 17.47

Wikipedia is geen gratis reclamezuil voor uw website. Het criterium dat ik gebruikte om uw aanpassing terug te draaien heb ik al genoemd: Zelfpromotie. Het toevoegen van een eigen website is alleen toegestaan als het echt niet anders kan en zelfs dan wordt er in de richtlijnen aangeraden om eerst naar de overlegpagina te stappen. In dit geval is er echter al een veelvoud aan alternatieven beschikbaar waarvan een aantal ook al gewoon in het artikel aanwezig is, dus dat is nergens voor nodig. Wat mijn eigen naam betreft, u kunt zich richten tot Licks-rocks (overleg), dat is voor mij genoeg, dus dat zou het voor u ook moeten zijn. groet: Licks-rocks (overleg) 16 dec 2019 19:08 (CET)Reageren
Beste Frans Schrijver,
Conform WP:EXL dienen externe links een specifieke meerwaarde te hebben. Alleen 'uitgebreid en informatief zijn' is niet voldoende, informatie deelt Wikipedia immers liever zoveel mogelijk zelf.
In dit geval zal de website dus ofwel zeer gezaghebbend moeten zijn, gezaghebbender dan een willekeurige andere klimaatsite, ofwel unieke informatie/visualisatie moeten bieden die de site linkwaardig maakt.
Met vriendelijke groet, Encycloon (overleg) 11 jan 2020 17:14 (CET)Reageren
Okay, bedankt voor de reactie. Ik ben het er niet mee eens, maar ik begrijp de afweging. Wel een andere opmerking: ik begrijp echt niet dat jullie niet onder eigen naam op Wikipedia handelen. Op internet gebeurt het veel te vaak dat onder een pseudoniem iedereen van alles roept en zelf buiten schot blijft. Juist Wikipedia zou hier niet aan moeten meedoen.
Vriendelijke groet,
Frans
Het gebruik van een pseudoniem betekent niet dat je "van alles kunt roepen en zelf buiten schot blijft.", het betekent dat je geloofwaardigheid alleen beoordeeld wordt op je activiteit hier, en niet door wat je buiten Wikipedia doet. En dat is het enige wat we op Wikipedia nodig hebben. Je bijdragen staan op zichzelf en als je alleen maar artikelen vandaliseert en/of onjuiste feiten aandraagt, dan is dat snel genoeg duidelijk. Het is niet alsof een blokkade beter werkt als we weten dat de persoon wiens wijziging we net hebben teruggedraaid president van Nederland is. (grappig genoeg is er wel een website die wijzigingen aan deze website door tweede Kamerleden in de gaten houd, maar dat terzijde ;))Licks-rocks (overleg) 11 jan 2020 18:05 (CET)Reageren