Overleg gebruiker:HZS201603377

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Digital Brains in het onderwerp Loran-C
Hallo HZS201603377, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.769 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Vrijblijvend verzoek[brontekst bewerken]

Dag HZS201603377, welkom! Ik wilde je even vragen om te overwegen je gebruikersnaam te laten hernoemen. Zoals te lezen op Wikipedia:Gebruikersnaam kan het wat lastig zijn in communicatie als je moet verwijzen naar iemand met relatief veel cijfers in zijn/haar naam. Verder niet verplicht, als je de naam liever zo houdt komen we er ook wel uit. Mvg, Encycloon (overleg) 27 nov 2018 10:31 (CET)Reageren

Loran-C[brontekst bewerken]

Hallo HZSenzovoort! :-) Bedankt voor het artikel over Loran-C, ik zie dat je het zelfstandig geschreven hebt. Ik kwam er toevallig via een link, ik heb geen specifieke kennis van het systeem. Ik heb een uitgebreide copyedit gedaan, sommige zinnen iets herschreven en de spelling geprobeerd volgend het Groene Boekje te doen (WP:Spellinggids). Er vielen me een paar dingen op:

  1. Transliteratie van Чайка. In de bron en in de Wikipedia-artikelen Navigatie-instrument, Hyperbolische navigatie en LORAN zie ik Chayka of CHAYKA. Tegelijkertijd hebben we al een artikel Tsjaika over een auto. Als het artikel over het Russische navigatiesysteem geschreven wordt, voorzie ik dat wellicht er een doorverwijspagina komt voor de verschillende Tsjaikas of hoe dan ook geschreven. Voorlopig lijkt het me handig om qua spelling aan te sluiten op overige Wikipedia-artikelen en de bron. En misschien is er wel een officiële transliteratie?
  2. Hoofdlettergebruik in Loran-C. Aangezien het hoofdartikel LORAN heet, zou dit artikel niet LORAN-C moeten heten?

Nogmaals bedankt voor je mooie inhoudelijke bijdrage aan ons aller encyclopedie! Digital Brains (overleg) 3 dec 2018 11:57 (CET)Reageren