Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Henkgeurtz

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 15 jaar geleden door VanBuren in het onderwerp Vader
Hallo Henkgeurtz, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.336 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 30 aug 2008 20:53 (CEST)Reageren

Vader[brontekst bewerken]

Uw bijdrage over uw vader, als oudste inwoner van Zuid Holland, is verwijderd. Helaas worden te vaak foute gegevens toegevoegd. Waar kunnen we uw bijdrage verifiëren zodat uw bijdrage hersteld kan worden? --VanBuren 31 aug 2008 19:46 (CEST)Reageren

Vader 2

Geachte heer/mevr. van Buren,

Op 30 augustus meldde ik mijn vader aan als zijnde "de oudste man van Zuid-Holland". Het was de heer C.J. Geurtz geb. 4 mei 1902 geboren en wonende te Rotterdam en nog springlevend. Tot mijn verbazing werd deze opgave van de lijst geschrapt op basis van "geen verificatie". U kunt dit alleen maar op betrouwbare wijze verifieren door inlichtingen te vragen bij het GBA te Rotterdam. Andere wijzen van informatieverschaffing raad ik u niet aan in verband met de privacy Mijn vader zit ook niet te wachten op een plaatsje in Wikipedia, hij vond het wel grappig, maar verder niet. Ook is het nog maar de vraag of mijn vader de oudste man van Zuid-Holand zou zijn. Maar zeker is,dat Abraham Vijfwinkel geb. 5 jan 1903 dat beslist niet is. Verwacht niet dat ik mijn vader alsnog ga opgeven, daarvoor vinden mijn vader en ik het te onbelangrijk. Wij zetten nu wel vraagtekens bij de geloofwaardigheid van deze rubriek. Met vriendelijke groet, Henk Geurtz.

Dank u voor uw uitgebreide reactie. Ik vind het vervolg van deze zaak niet voldoening gevend. Ik zal zeker niet de privacy van uw vader schenden. Of de GBA deze informatie wil verifiëren weet ik nog niet. U hebt gelijk dat u de informatie op Wikipedia kritisch beoordeelt. Dat doen wij, vrijwilligers die aan wikipedia bijdragen en informatie verifiëren, ook. Dat is ook de reden dat wij ook uw bijdrage willen verifiëren. Groet. --VanBuren 1 sep 2008 16:05 (CEST)Reageren

Bijna alle gegevens betreffende Nederlands oudsten worden door mij aangeleverd en ik zie geen enkele reden om de heer Geurtz NIET als oudste man van Zuid-Holland op te nemen; in mijn lijst van 100-jarige mannen van 1902 heb ik nog 2 plaatsen open staan betreffende de gemeente Rotterdam. Het gaat om een zeer grote gemeente waarvan lang niet iedere 100-jarige in de krant verschijnt en van krantenberichten moet ik het grotendeels hebben. De GBA zal zeker geen informatie willen verschaffen; ik zal de heer Geurts weer toevoegen aan de lijst. Geen van de mensen die ik heb toegevoegd uit de 'provinciale' lijst is overigens geverifieerd door 'derden'; het gaat om mensen waarvan ik weet dat ze de oudsten zijn van elke provincie tot het tegendeel aangegeven wordt.

M.v.g., Gert Jan Kuiper.

Ik heb de bijdrage m.b.t. de heer Geurtz hersteld. --VanBuren 2 sep 2008 09:27 (CEST)Reageren