Overleg gebruiker:JanVerschure

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Tuvic in het onderwerp Terugzetten wijzigingen
Hallo JanVerschure, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.949 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Spijtig genoeg heb ik al 2 van uw bijdragen moeten terugdraaien: we proberen hier immers een encyclopedie te schrijven, en geen grappenboek. Hopelijk brengt u nog veel 'encyclopedische' wijzigingen aan, en minder van dit soort lolbroekerij. Mvg, --Tuvic 28 aug 2005 23:08 (CEST)Reageren

Terugzetten wijzigingen[brontekst bewerken]

Beste, u stuurde mij een mail waarin u zich afvroeg waarom ik uw wijzigingen in Flight data recorder en Lijst van uitdrukkingen en gezegden K-O heb teruggedraaid.

Om te beginnen: bij Flight data recorder had u alle voorkomens van zwarte doos vervangen door Black Box, omdat u dacht dat dat beter was. Welnu, we zijn de Nederlandstalige Wikipedia, en we proberen een encyclopedie in het Nederlands te schrijven. Daarom worden Nederlandstalige benamingen gebruikt. Voor Black Box is er echter een algemeen aanvaard Nederlands woord, wat dus zwarte doos is. Verder was die meneer Black helemaal niet de uitvinder van de zwarte doos, maar komt de term black box van iets onbekend, iets duister, waarvan men niet weet hoe het werkt.

Verder: bij Lijst van uitdrukkingen en gezegden K-O voegt u uw eigen mening toe over een spreekwoord. Het is voor de lezer van de encyclopedie volkomen onduidelijk wie ik is. Verder is het op Wikipedia niet te doen om uw eigen mening, maan om de encyclopedische waarden van gegevens, feiten dus. Hetgeen u toevoegde is geen feit, maar in mijn ogen eerder cafépraat.

Ik hoop dat u nu iets meer duidelijkheid heeft waarom ik juist uw wijzigingen terugdraaide, en hoop dat u nog goede, encyclopedische bijdragen levert aan Wikipedia. Mvg, --Tuvic 1 sep 2005 21:05 (CEST)Reageren

Oorspronkelijk is de Black Box een zwarte doos. In eerste instante ontwikkeldel door de Engelsen. Later is deze Flight Data Recorder verder ontwikkeld door de Australier David Warren en door hem,om eenvoudiger en sneller op te sporen, in een oranje jasje gestoken. Ik vind het daarom incorrect dat deze Black Box verbasterd wordt in zwarte doos. Een Containerschip noemt men toch oon niet een laadkistenschip! Wie bepaald trouwens wat wel en niet in de Wikipedia komt?

Beste, ivm uw mail en deze opmerking: de correcte term in de Nederlandse taal is een zwarte doos, en niet een Black Box.
Verder: over die mossen: hetgeen u toevoegde was uw eigen mening, en verre van encyclopedisch: al was het echt een bestaand spreekwoord, in die vorm is het absoluut geen nuttige toevoeging voor de lezer die iets opzoekt: het gaat het hier niet om uw eigen mening te geven, maar om een artikel of toevoeging te doen die iets bijdraagt aan de encyclopedie.
U vroeg verder: wie bepaalt er wat in Wikipedia komt? De gemeenschap van gebruikers bepaalt dat: leest de links in het welkom-sjabloon dat op deze pagina staat: daar is veel info te vinden. --Tuvic 2 sep 2005 17:49 (CEST)Reageren