Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Janwillem79

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door BesselDekker in het onderwerp Glaber
Hallo Janwillem79, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.839 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Siebrand 24 feb 2007 17:09 (CET)Reageren

Glaber[brontekst bewerken]

Beste Janwillem,

Het artikel over Rodulfus Glaber is inmiddels door een aantal collega's verder bewerkt. Misschien dat je daaruit al wat aanwijzingen kunt halen. En verder: al doende leert men. Zo hebben wij het al doende geleerd, en dat gaat voor jou natuurlijk ook lukken.

Enkele tips: het onderwerp van je artikel (in dit geval de persoon) zet je in de eerste zin vet, en daarna geef je meteen een beschrijving, meestal met "is/was een..." Bij personen komen dan ook nog plaats en datum van geboorte en overlijden tussen haakjes achter de naam.

Let op het taalgebruik: het artikel vertoont enkele taalfouten. Ook de collega's hebben die laten zitten, hetgeen al bewijst dat dit niet vanzelf gaat. Een troost, toch?

Let vooral ook op de weergave van namen en titels: daar ging in je artikel enkele keren iets mis. Controleer die dus goed!

Zorg voorts dat je tekst auteursrechtvrij is; schrijf dus geen tekst over uit een boek of andere beschermde bron. Maar ik denk niet dat je dit gedaan hebt.

Ontwerp een goede structuur voor je tekst, liefst met subkopjes. Een goede vuistregel is: één onderwerp per alinea aansnijden. In de praktijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, totdat je eraan gewend bent. Dus: gewoon een kwestie van oefenen.

Goed van je dat je op de hulppagina om advies vroeg. Doe dat vooral weer, als je behoefte hebt. Je kunt ook een van ons rechtstreeks benaderen via een naamlink (zoals de mijne hieronder).

Veel plezier en veel succes gewenst! Bessel Dekker 27 feb 2007 18:09 (CET)Reageren