Overleg gebruiker:Jip Valentijn

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Meneerke bloem in het onderwerp Gele sneeuwklokjes
Hallo Jip Valentijn, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.302 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Veel plezier op Wikipedia. Jarii94Overleg 22 apr 2009 15:49 (CEST)Reageren

Beste Jip Valentijn, Het is zeer ongebruikelijk dat straten, wijken (of erven: zoals dat bij u het geval is) van een bepaalde plaats een individuele pagina op Wikipedia toegewezen krijgen. Mag ik u adviseren ons deze bijdragen te sparen en als er zich toch iets opmerkelijks voorgedaan heeft in deze wijk/straat (erf), dat dan te melden op de pagina van de plaats waarin deze straat/wijk (erf) zich bevind. Alvast bedankt, ik wens u verder nog veel plezier op Wikipedia! --Stdx 27 jul 2010 15:25 (CEST)Reageren

Gele sneeuwklokjes[brontekst bewerken]

Beste Jip,

Ik heb jouw volgende tekst verwijderd uit de pagina Galanthus.

Gele sneeuwklokjes:
  • Galanthus nivalis var. lutescens. De markeringen op de bloemblaadjes en het vruchtbeginsel zijn zwavelgeel in plaats van groen. Ontdekt in Northumberland (Engeland). NB: Volgens A.P. Davis is deze selectie ondertussen uitgestorven.
  • Galanthus plicatus 'Wendy's Gold'
  • Galanthus nivalis 'Lady Elphinstone'. Het binnenste segment is mooi geel-abrikoos gekleurd. In sommige jaren en ook het jaar na het verplanten kan de binnenzijde gewoon groen zijn. Sir Graeme Elphinstone vond deze afwijking toen hij in 1890 verhuisde naar Heawood Hall in Cheshire.

Reden: Het zijn cultivars, geen wilde planten. Ze zijn er dus niet op hun plaats. Als je ze ergens wilt plaatsen, dan zou je ze bij de pagina Galanthus nivalis en de nog te creëren pagina Galanthus plicatus in een aparte sectie Gele cultivars moeten plaatsen.

Beste botanische groeten, --Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 5 jan 2011 10:31 (CET)Reageren

PS: Als je meer wilt weten over het geslacht Galanthus raad ik je aan de volgende bronnen te raadplegen:

  • Aaron P. Davis, The Genus Galanthus, The Royal Botanic Gardens, Kew, in association with Timber Press,1999 - ISBN 0-88192-431-8
  • Hanneke van Dijk & Gert-Jan van der Kolk, Sneeuwklokjes - over bloemen, galanthofielen en andere zaken, Terra-Lannoo, 2003 - ISBN 90-5897-084-1

--Réginald alias Meneerke bloem (Overleg) 5 jan 2011 11:39 (CET)Reageren