Overleg gebruiker:Jmp98251

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Daniel575 in het onderwerp Marine
Hallo Jmp98251, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.475 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Siebrand 3 mrt 2007 23:29 (CET)Reageren

Marine[brontekst bewerken]

Ik heb je wijziging op Marine teruggedraaid. Is er een reden voor het verwijderen van die paragraaf? --Daniel575 9 apr 2008 10:34 (CEST)Reageren

Ja die is er zeker, hij slaat namelijk nergens op, als je de boeken erop naslaat dan zie je dat er in de 16e eeuw bijvoorbeeld de engelse oorlogen werden gevochten tussen Nederland en Engeland, waarin zwaarbewapende schepen (tot aan 100 kannonen) zoals the sovereign of the seas en de zeven provincien (vlaggenschip van michiel adriaanszoon de Ruyter) Nederland en Engeland hielden er in die tijd een marine van meer dan 100 schepen op na.
Ook was er in begine 16e eeuw nog sprake van een spaanse armada van meer dan 100 schepen die hebben geprobeerd Engeland te veroveren.
In de 17e eeuw is Nederland met een vloot van meer dan 800 (marine)schepen naar Engeland gevaren om stadhouder koning willem de 3e daar aan land te zetten met een leger.
Dus de opmerking dat er toen geen oorlogsschepen waren is een beetje uit de lucht gegrepen. Deze informatie komt trouwens van iemand die is gepromoveerd (cum laude) op geschiedenis
Oke, dat klinkt aannemelijk. Licht dan echter even toe op de overlegpagina daar. En in discussies: zet voor een nieuwe opmerking een of meerdere : waardoor de tekst wat inspringt (zoals je hier nu ziet), en sluit je commentaar af met vier tildes, op deze manier: ~~~~ waardoor je gebruikersnaam en tijd daar komen te staan. Welkom! --Daniel575 9 apr 2008 10:56 (CEST)Reageren