Overleg gebruiker:Keramist

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Keramist in het onderwerp Beste keramist
Hallo Keramist, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.036 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 11 jan 2008 13:33 (CET)Reageren

Beste keramist[brontekst bewerken]

Ook van mij een hartelijk welkom. Overigens heb ik naar aanleiding van uw toevoeging op Keramiek het gedeelte over keramisten aangepast: voorzien van een inleiding en beperkt tot keramisten met een vermelding op wikipedia + één waarvan ik een bron heb gevonden die aangeeft dat hij ook toonaangevend geweest is. Mijn voorstel is om enkel een klein aantal toonaangevende keramisten te noemen op het lemma, anders wil straks iedere keramist wel daar vermeld staan. Maar aangezien ik weinig kennis heb van dit/uw? vakgebied (ik ken enkel wat werk van een paar genoemde keramisten) kan ik mij voorstellen dat er op de huidige keuze nog wat af te dingen valt. Met vriendelijke groet, KKoolstra 11 jan 2008 13:45 (CET)Reageren

(reactie hierop verplaatst vanaf Overleg gebruiker:KKoolstra)

Ik begrijp dat het nodig is om de kwaliteit te controleren op deze site maar zoals u al zegt heeft u inderdaad geen verstand van keramisten in Nederland.
Hans Appels is al meer dan 25 jaar in het vak, geeft cursussen en workshops, heet een eigen atelier en exposeert regelmatig.
Zijn gegevens had ik willen toevoegen maar in de korte tijd dat ik hiermee bezig was had u al het een en ander aangepast.
Ik voel me toch niet zo welkom als u me wil doen laten geloven......helaas.............
Mvg M Slotboom
Beste M Slotboom, het gaat er niet om dat ik niet geloof dat Hans Appels één van Nederlands gevestigde keramisten is, ik ben er alleen erg voor om in artikelen slechts enkele voorbeelden te noemen. We noemen ook niet in het artikel hoogleraar alle hoogleraren in Nederland met senioriteit. Wat wel vaak wordt gedaan is het aanmaken van een lijst, bijvoorbeeld een Lijst van Nederlandse keramisten of iets dergelijks (als het goed is nu een rode link, dus bestaat nog niet). Een andere vraag is of Hans Appels evt. een eigen lemma zou kunnen krijgen, dat kan ik niet beoordelen. Op dit moment is er nogal wat controverse op Wikipedia wanneer kunstenaars van diverse soort encyclopedisch genoeg zijn voor opname in Wikipedia en ik kan moeilijk voorspellen hoe het verdict zou uitvallen in het geval van Hans Appels.
In ieder geval is het m.i. geen goed idee om gegevens over deze keramist al toe te voegen op de pagina Keramiek zelf, als u dat van plan was. Als u denkt dat Hans Appels invloedrijk genoeg is voor een eigen pagina op wikipedia, dan kunt u deze zelf aanmaken, waarbij het in ieder geval belangrijk is dat de tekst neutraal geschreven, het belang van deze kunstenaar duidelijk maakt (bekend werk, prijzen, etc.) en in ieder geval niet als reclame/promotie kan worden opgevat.
P.s. Bijdragen op een overlegpagina kunt u ondertekenen door op het handtekening-knopje bovenaan het bewerkveld te drukken, of vier tildes te typen, dus zo ~~~~. KKoolstra 11 jan 2008 14:25 (CET)Reageren

Beste Kkoolstra, Het gaat ook niet over de manier van het vastleggen van kennis of de standaarden die hier worden gehanteerd maar om uw werkwijze. Ik vind het betreurenswaardig dat u met 1 pennenstreek namen hebt verwijderd van keramisten die al op de site vermeld stonden. Ik krijg dan toch het gevoel dat deze site een site is die door een besloten groep wordt bepaald terwijl ik dacht dat het ging om het delen van kennis. Bovendien geeft u toe dat er op dit moment nog al wat controverse op deze site heerst. Bent U dan degene die mij regels op gaat leggen ipv eerst te communiceren? In mijn geval nam u niet eens de moeite om af te wachten en dat stuit mij tegen de borst. Mvg MSlotboom --Keramist 11 jan 2008 15:44 (CET)Reageren