Overleg gebruiker:Lobo151

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 maand geleden door Lobo151 in het onderwerp Bassie en Adriaan: De Plaaggeest
Hallo Lobo151, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.391 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Richard 25 mrt 2016 19:09 (CET)Reageren

Aankondiging Musical K3[brontekst bewerken]

Hallo Lobo151, zou je nog kunnen reageren op mijn vraag die ik op de bewerkingspagina van K3 gesteld heb?

Waarom mag een lemma over de Olympische Zomerspelen 2028 wél op Wikipedia staan, maar mag een simpele zin over de aankondiging van een nieuwe K3-musical die in het verschiet ligt, niet?

De link die je eerder hebt gebruikt om je argument kracht bij te zetten (WP:NIET/GB) acht ik niet van toepassing, daar het geen onverifieerbare speculatie betreft, maar de zin daarentegen ondersteund wordt door een bronvermelding van Studio100.

Graag hoor ik van je.

JHendrik7 (overleg) 18 jun 2023 17:05 (CEST)Reageren

Beste JHendrik7 , Wikipedia is een encyclopedie en geen platform om toekomstige gebeurtenissen aan te kondigen. Zie ook hier. Met Studio100 als bron neigt dit tevens naar promotie/reclame. ~~~~ Lobo151 (overleg) 18 jun 2023 17:09 (CEST)Reageren
@Wutsje Graag jouw support hierin. Lobo151 (overleg) 18 jun 2023 17:12 (CEST)Reageren
Hallo Lobo151, sorry, maar u geeft hiermee nog steeds geen antwoord op mijn vraag over de Olympische Zomerspelen 2028 en onderbouwt uw standpunt niet.
Waarom zou een encyclopedie geen toekomstige gebeurtenis mogen aankondigen? In mijn optiek draagt dit juist alleen maar bij aan de volledigheid van een lemma.
Tot slot: Studio100 gebruiken als bron om een aankondiging te verifiëren beschouwen als promotie/reclame kan ik niet helemaal volgen.
JHendrik7 (overleg) 18 jun 2023 17:13 (CEST)Reageren
Hallo, Wikipedia is een encyclopedie. Een encyclopedie vermeld feiten. Een musical die in 2024 zal plaatsvinden is geen feit, de kans is bijvoorbeeld aanwezig dat het niet doorgaat. Dat is dus toekomstmuziek. Als het nog niet heeft plaatsgevonden en er wordt hier overgeschreven, dan neigt dat sterk naar promotie. Tevens is Wikipedia geen fansite [[WP:NIET/FS]] , niet alle nieuwtjes hoeven hier beschreven te worden. @Wutsje Graag jouw advies in deze, aangezien jij ook met dit onderwerp bezig bent geweest.Lobo151 (overleg) 18 jun 2023 17:33 (CEST)Reageren
Heb nu geen tijd, maar zal z.s.m. reageren. Wutsje 18 jun 2023 17:42 (CEST)Reageren
Hierbij. Studio100 is géén onafhankelijke bron en heeft promotioneel belang bij deze aankondigingen. Op WP:NIET/GB is al gewezen: dat de musical zal worden opgevoerd is een plan, het is nog allerminst zeker, wat nog meer geldt voor de leden van de cast. De musical is ook geen grootschalig mondiaal miljardenproject dat door vele honderden miljoenen mensen wordt en zal worden gevolgd en waarvan de voorbereidingen makkelijk een decennium kunnen duren. Wikipedia is bovendien geen nieuwssite. Het allerhoogst haalbare lijkt me hier vooralsnog een op een onafhankelijke bron gebaseerd zinnetje waarin wordt gemeld dat Studio100 heeft aangekondigd dat de musical dan en dan weer zal worden uitgevoerd. Wutsje 18 jun 2023 23:42 (CEST)Reageren
Hoi @Wutsje,
Het spijt me, maar dan ben je verkeerd geïnformeerd. De komst van de musical is beslist geen 'plan' en is niet 'allerminst zeker'. De kaartverkoop in de theaters is immers al van start en er zijn bovendien al meer dan 50.000 kaarten verkocht (kijk hier of hier maar). Daarbij, de onzekerheid wat betreft de cast waar je het over hebt vind ik ook verwerpelijk: de musical wordt op dit moment volop gepromoot door K3. Het zou me zéér sterk lijken dat ze uiteindelijk zullen beslissen K3 niet in de musical te laten spelen.
Het feit dat Studio100 geen onafhankelijke bron is, heeft hier in deze context niets mee te maken. Ik gebruik de bron enkel wegens diens betrouwbaarheid. (Wanneer je een feit met bron wil gebruiken over het Eurovison Songcontest is eurovision.tv als bron gebruiken toch ook het meest betrouwbaar? Dan heeft dat toch niets te maken met promotioneel belang o.i.d.?)
Het argument over dat de musical geen dermate groot project is, begrijp ik niet. Is een toekomstig evenement alleen aannemelijk om door te gaan wanneer het een miljardenproject is en honderden miljoenen mensen hier vanaf weten?
Het compromis over een zin waarin staat dat Studio100 in juni 2023 de musical heeft aangekondigd vind ik overigens een prima voorstel.
JHendrik7 (overleg) 19 jun 2023 00:06 (CEST)Reageren
Wat betreft de cast: ik refereerde aan een bewerking als deze, begin deze maand, waarbij de3biggetjes.live als "bron" werd opgevoerd. Dat is in mijn ogen pure promo. Zie wat de betrouwbaarheid van bronnen in het algemeen betreft hier. Aangaande de Olympische Spelen 2028: ik hoop niet dat ik hier in extenso de enorme verschillen met De 3 biggetjes moet hoeven uitleggen. Hoe dan ook, als iedereen hier kan leven met een beknopte vermelding op basis van een onafhankelijke bron, dan denk ik dat we er wel uit zijn. Wutsje 19 jun 2023 00:18 (CEST)Reageren
Dan maken we er een beknopte vermelding van op basis van een onafhankelijke bron. JHendrik7 (overleg) 20 jun 2023 16:56 (CEST)Reageren
Hallo Lobo151,
Het is toch een feit dat deze musical gespeeld zal worden? Dat maakt Studio100 immers zelf bekend.
De aanwezigheid van een mogelijkheid dat het niet door zal gaan acht ik bijzonder klein en vind ik daarbij een discutabel argument: zo kun je alles wel in twijfel trekken.
Bovendien staat er in deze link (WP:NIET/GB) ook dat een toekomstige gebeurtenis Wikipediawaardig is wanneer dit om betrouwbare informatie gaat.
Daarnaast, deze zin meteen betrekken op een soort promotie of 'fansite'-gedrag vind ik nogal uit proportie trekken van een zin waarin gewoonweg staat dat de musical voor de derde keer hernomen zal worden in 2024.
En dan toch nog even over dat lemma over de Olympische Zomerspelen 2028... Is dat dan geen 'toekomstmuziek'? Waarom mag dat wel?
JHendrik7 (overleg) 18 jun 2023 18:46 (CEST)Reageren
Zit wel wat in. Dat de Olympische Zomerspelen 2020 in 2020 zouden worden gehouden, werd door helemaal niet betwijfeld, het was een rotsvaste zekerheid waarbij niemand vragen stelde. Maar toen kwam dat nare virus en ging het toch niet door, althans niet in dat jaar. Toch heeft dat niet geleid tot een ander Wikibeleid ten aanzien van Olympische spelen. Apdency (overleg) 18 jun 2023 18:59 (CEST)Reageren
Hallo JHendrik7, het is dus nog geen feit, omdat het simpelweg in de toekomst is. Je kunt inderdaad alles in twijfel trekken dat is het hele punt. Daarom vermelden wij op Wikipedia dus geen toekomstige gebeurtenissen. Persbericht van de producent is dus vooral promotie. Dat de Olympische Zomerspelen doorgaan is aannemelijker dan deze musical. Acteurs kunnen nu worden aangekondigd, maar om deze musical al aan hun cv toe te voegen, zonder dat deze is gespeeld, is simpelweg te vroeg.Lobo151 (overleg) 18 jun 2023 19:02 (CEST)Reageren
"Daarom vermelden wij op Wikipedia dus geen toekomstige gebeurtenissen." Volgens mij is de Categorie:Toekomstige gebeurtenis het daar niet mee eens. Apdency (overleg) 18 jun 2023 19:06 (CEST)Reageren
Klopt, maar hiet gaat het om het volgende "In 2024 zal K3 voor de derde keer de rollen van Knirri, Knarri en Knorri vertolken in de musical ''De 3 biggetjes'': dit is tevens de eerste musical van Hanne, Marthe en Julia" dat is dus geen zekerheid. De kans dat dit niet doorgaat is aannemelijker, dat de Amerikaanse presidentverkiezingen. Lobo151 (overleg) 18 jun 2023 19:14 (CEST)Reageren
Hoi Lobo151,
Ik ben het met je eens dat je een toekomstige musical niet op iemands cv zet (ik heb deze aanpassingen dan ook verwijderd gelaten nadat je me hierop hebt gecorrigeerd).
Echter, jouw standpunt dat de komst van de musical 'geen zekerheid' is, trek ik erg in twijfel. Ik vind het argument dat het wellicht 'niet door kan gaan' niet relevant: waar ligt dan de grens tussen 'aannemelijke' en 'onaannemelijke' toekomstige gebeurtenissen?
Uit je voorbeelden lijkt het erop dat je enkel internationale gebeurtenissen aannemelijk vindt.
En zou deze hele discussie verholpen zijn wanneer ik er neer had gezet 'In juni 2023 werd er een derde herneming van De 3 biggetjes aangekondigd'?
Dit berust immers op een feit/'zekerheid': het is een zekerheid dat deze aankondiging gemaakt is.
JHendrik7 (overleg) 18 jun 2023 19:57 (CEST)Reageren

Bassie en Adriaan[brontekst bewerken]

Ook hier m`n excuses. Ik wist niet dat dit promotie was, wat niet is toegestaan Aggie2 (overleg) 2 jan 2024 21:43 (CET)Reageren

James Bond DB5[brontekst bewerken]

Hoi, ik vroeg me af waarom je mijn bewerking ongedaan hebt gemaakt? De Engelse pagina verwijst ook naar de auto in het Louwman museum. ArenaCloser3 (overleg) 10 feb 2024 21:50 (CET)Reageren

Betreft promotie en de toegevoegde informatie is onjuist. De DB5 bij Louwman is niet voor de film gebouwd, maar na de film ter promotie, als voorbeeld.Lobo151 (overleg) 10 feb 2024 22:00 (CET)Reageren
"Voor de film werden vier DB5's met gadgets gebouwd, waarvan twee voor het filmen en twee voor promotiedoeleinden. Eén van de promotieauto's, met het chassisnummer DB5/2017/R, is verkregen door het Louwman Museum in Den Haag en staat daar tentoongesteld.<ref name=Louwman />". Ik noem het letterlijk een promotieauto. Verder zie ik niet waarom de Nederlandse pagina niet mag vermelden dat een auto door Louwman is verkregen, terwijl de Engelse dit wel vermeldt: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Aston_Martin_DB5 ArenaCloser3 (overleg) 10 feb 2024 22:05 (CET) ArenaCloser3 (overleg) 10 feb 2024 22:05 (CET)Reageren
Maar de promoties auto zijn niet voor de film gebouwd, maar pas na de film. Dus is dat feitelijk onjuist. De promotieauto's werden gebouw voor de release van Thunderball.[1] Wat voor de Engelse Wikipedia geldt, geldt niet automatisch voor de Nederlandse. Lobo151 (overleg) 10 feb 2024 22:13 (CET) Lobo151 (overleg) 10 feb 2024 22:13 (CET)Reageren
Ik wist niet of ze ervoor of erna zijn gebouwd. Ik zal de tekst daarop aanpassen. Maar ik zou het wel op prijs stellen als je niet de gehele wijziging ineens ongedaan zou maken, dat stimuleert niet echt om Wikipedia verder te verbeteren. ArenaCloser3 (overleg) 10 feb 2024 22:20 (CET)Reageren
Daarnaast was er tijdens de opname maar 1 auto met gadgets en 1 zonder, die pas later gadgets toegevoegd heeft gekregen.Lobo151 (overleg) 10 feb 2024 22:31 (CET)Reageren
Verder maak je ook andere verbeteringen ongedaan die ik heb gedaan aan de tekst. Maar die ga ik nu niet weer opnieuw zitten doen. ArenaCloser3 (overleg) 10 feb 2024 22:09 (CET)Reageren

Bassie en Adriaan: De Plaaggeest[brontekst bewerken]

Beste lobo, Waarom is nieuwe informatie onder het kopje 'Uitgave' met betrekking tot eerste serie op VCR band verwijderd van Wikipedia? Mica86 (overleg) 5 mrt 2024 15:58 (CET)Reageren

Beste, graag toevoeging onderbouwen met een bron want Wikipedia:Geen origineel onderzoek. Lobo151 (overleg) 6 mrt 2024 07:40 (CET)Reageren
  1. (en) VIN: the Eon Productions / James Bond 007 Aston Martin DB5 chassis DB5/2008/R. Supercar Nostalgia (26 januari 2022). Geraadpleegd op 10 februari 2024.