Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Manoury

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Erik1980 in het onderwerp Toon bewerking ter controle
Hallo Manoury, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.160.333 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 14 sep 2009 08:48 (CEST)Reageren

Katholieke kerk[brontekst bewerken]

Op het artikel katholieke kerk heb je een subsectie "balans" aangemaakt onder het hoofdstuk geschiedenis. Is het niet logischer om informatie omtrent de huidige (nou ja, 2003) stand der zaken niet onder een geschiedenis sectie te plaatsen? Ik kan me zelfs voorstellen dat deze gegevens in de inleiding niet zouden misstaan, omdat het aantal gelovigen natuurlijk een erg duidelijke indicatie van de relevantie van het onderwerp is. Compro 21 sep 2009 03:48 (CEST)Reageren

Inderdaad is dat een goed idee. Het stukje balans heb ik niet zelf geschreven, maar ik wilde het uit respect voor de persoon die zo goed is geweest het toe te voegen, niet weghalen en heb het maar even onder een kopje gezet. Wanneer ik eens tijd heb zal ik wat recentere gegevens proberen te zoeken. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door ? (overleg · bijdragen) 21 sep 2009 03:56 Manoury

Toon bewerking ter controle[brontekst bewerken]

Beste Manoury,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Rooms-katholieke Kerk. Je hebt hier meerdere bewerkingen op dezelfde pagina kort na elkaar gedaan.
Elke keer een pagina opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een artikel onoverzichtelijk, daarom is het handig als je meerdere bewerkingen aan een artikel in één keer doet.

Door boven het artikel op bewerk te klikken (in plaats van boven een kopje) is het hele artikel in één keer te bewerken.
Door eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe het artikel er na jouw wijzigingen uitziet. Je kan deze knop meerdere keren gebruiken, voordat je op de knop Pagina opslaan drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip!

N.B. Ik begrijp dat het lastig is om in zo'n groot artikel alle bewerkingen ineens door te voeren. Telkens afbeeldingsformaten aanpassen is echter een ander verhaal; dit kan gewoonweg steeds bekeken worden zoals hierboven vermeld en pas als laatste worden opgeslagen. Een artikel is normaalgesproken wel binnen enkele bewerkingen in orde te maken; vele tientallen bewerkingen is écht teveel. - De voorgaande niet ondertekende opmerking werd toegevoegd door Erik1980 (overleg|bijdragen)

Mijn excuses,

Ik vergeet af en toe in te loggen en merk soms dat als ik naar andere artikelen ga om het een en ander te controleren, ik automatisch wordt uitgelogd. Ik vind het wel wat spijtig dat een aantal zinvolle wijzingingen en uitbreidingen van een commentaar van een zekere Erik van jullie redactie wordt aangemerkt als vandalisme. Misschien mag ik eraan herinneren dat het grootste deel van dit artikel door mij geschreven is en dat het soms nodig is die paar zinnetjes die hij invoegt weg te laten (omdat de info elders al wordt gegeven) of te integreren in een langere tekst.

Met vriendelijke groet, Manoury

Beste Manoury,
Ook bovenstaande opmerking was van mijn hand, maar ik was blijkbaar vergeten te ondertekenen. Zo zie je maar dat dingen vergeten (inloggen of ondertekenen bijvoorbeeld) menselijk is ;)
Zoals ik ook al vermeldde op het overleg van je ip-adres, is het bewerken van andermans commentaar niet toegestaan. Ik wilde je er met name op wijzen dat zoiets gezien kan worden als vandalisme; ik wilde je geenszins van enig vandalisme beschuldigen. Excuses als dit wel zo over zou zijn gekomen.
Hopend op nog vele constructieve bijdragen (want dat zijn het!) van jouw hand,
Vriendelijke groeten, Erik'80 · 27 sep 2009 12:11 (CEST)Reageren

Bedankt Erik voor je berichtje,

Prima, zand erover. Ik zal mijn toekomstige bijdragen in een wordbestand verzamelen en deze in één keer naar de bewerkpagina copiëren, dat bespaart jullie inderdaad veel werk (ik moet bekennen dat ik inderdaad veel kleine wijzigingen zijn ingevoerd. Als ik het artikel doorlees stuit ik soms op kleine fouten, soms louter cosmetische, die ik in mijn enthousiasme, meteen wil veranderen). De reden dat ik de grote van de afbeeldingen vaak wijzig is omdat de tekst daardoor soms wat beter uitkomt (vooral bij aanvullingen blijkt dit soms noodzakelijk). Wat betreft het veranderen van andermans commentaar: ik heb het artikel een zekere eenheid en opbouw willen geven, zodat ik soms wat informatie herschik of zaken weglaat die elders al zijn genoemd (soms staan er ook onjuistheden in). Daarnaast probeer ik ook de toon van het artikel soms wat te neutraliseren en uniformeren (een artikel over de RK-kerk nodigt al snel uit tot een te apologetische of een te vijandige toon).

Met vriendelijke groet, Manoury


Iemand heeft de afkortingen O.P. vervangen door O. Praem. Dit is een pijnlijk misverstand O.P. verwijst naar de Ordo Praedicatorum, de orde van Dominicanen, terwijl O.Praem naar de Canonici Regularis Praemonstratensis verwijst, dat zijn: de Norbertijnen. Zou dit gewijzigd kunnen worden? Theologen als Schillebeeckx, Groot, Congar e.a. zijn toch echt dominicaan.

Hartelijke groet, Manoury