Naar inhoud springen

Overleg gebruiker:Marieke Gisberts

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 14 jaar geleden door Richardw in het onderwerp Octrooi
Hallo Marieke Gisberts, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.159.846 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --SieBot 7 jan 2010 16:03 (CET)Reageren

Octrooi[brontekst bewerken]

Hej Marieke,

ook namens mij: van harte welkom. Ik heb gelijk een vraag over de aanpassing die jij gedaan hebt op octrooi. Jij stelt dat in de Verenigde Staten in geval van octrooibotsingen de eerste uitvinder in het voordeel gesteld wordt. Heb je daar ook een bron voor? Zie bijvoorbeeld het stukje over het eerste patent op telefonie. Dat lijkt jouw opmerking (in ieder geval deels) tegen te spreken. Graag reactie.

Richard 7 jan 2010 16:11 (CET)Reageren

(overgehaald van Overleg gebruiker:Richardw):
Hoi Richard
Bedankt voor je reactie. Mijn bron is de "Syllabus voor universiteiten" die je kunt vinden op www.octrooicentrum.nl onder downloads --> onderwijsmateriaal. In het artikel waar jij naar refereert gaat het volgens mij niet om een "botsing". Zoals ik het begrijp is bij Antonio Meucci het patent nooit gehonoreerd en de aanvraag van A.G.Bell kwam pas 5 jaar later. De reden dat het patent niet aan Bell toegekend had mogen worden zou tegenwoordig dus het feit dat de uitvinding niet nieuw meer is zijn. Maar eerlijk gezegd weet ik niet hoe de regels in 1876 waren en of de openbaarmakingseis toen al bestond. Ik weet wel dat de octrooiwetgeving in europa de laatste 25 jaar heel sterk is gewijzigd.Als je nog vragen of aanvullingen hebt hoor ik het graag.
Groetjes
--Marieke Gisberts 8 jan 2010 22:22 (CET)Reageren
Prima, ik heb dit als referentie in het artikel opgenomen. Bedankt voor je antwoord. Nog één dingetje (zie ook bovenaan mijn overlegpagina): het is voor veel mensen (waaronder ondergetekende) de gewoonte overleg op één pagina te voeren zodat alles bij elkaar blijft staan. Kwestie van een gesprek makkelijker kunnen volgen. Fijne dag verder. Richard 11 jan 2010 09:06 (CET)Reageren

Hoihoi, Bedoel je zo? Het is goed om de Wiki gebruiken te leren kennen en alles bij elkaar zetten maakt het idd wel wat overzichtelijker. groetjes --Marieke Gisberts 11 jan 2010 17:02 (CET)Reageren

Ja, precies zo Glimlach Richard 12 jan 2010 10:17 (CET)Reageren