Overleg gebruiker:Nomilk today

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Dqfn13 in het onderwerp Internationaal Monument voor het Onbekende Kind
Hallo Nomilk today, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.327 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Veel plezier op Wikipedia! Met vriendelijke groet, Mathonius 4 nov 2010 20:11 (CET)Reageren

Afvalhout[brontekst bewerken]

Dag NMT,

ik zag dat je het artikel Afvalhout hebt aangemaakt. Dank daarvoor. Ik heb het net goedgekeurd, nadat ik er nog wat kleine dingetjes aan had opgepoetst. Er is alleen één punt dat ik graag onder de aandacht breng: Je schrijft over allerlei sectorplannen, nota bene met nummers er achter. Maar het is voor mij als leek totaal onduidelijk wat dat voor plannen zijn. Dat wordt ook nergens toegelicht. Ook klinkt het een beetje alsof deze tekst uit een ander document is overgenomen.

  • Ten eerste is het nodig dat uitgelegd wordt wat sectorplannen zijn en moeten deze sectorplannen helder worden toegelicht (eventueel als referenties met voetnoten), ofwel die termen worden uit de tekst verwijderd.
  • Ten tweede, als deze tekst uit een ander document is overgenomen: weet je dan zeker dat daarop geen auteursrechten (Copyright ©) rusten? Want in dat geval is het namelijk verboden die tekst zomaar op Wikipedia te zetten, en zou hij moeten worden verwijderd.

Vriendelijke groet, Erik Wannee (overleg) 21 jun 2014 02:14 (CEST)Reageren

Ik zag je verbetering van daarnet. Mooi werk! Mijn compliment. Erik Wannee (overleg) 21 jun 2014 16:35 (CEST)Reageren

Geacetyleerd hout[brontekst bewerken]

Hallo Nomilk today, ik heb je artikel Geacetyleerd hout ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd omdat ik het (in deze vorm) niet geschikt acht voor Wikipedia. Wellicht heb je er iets aan om de conventies door te lezen; daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de beoordelingslijst. Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij onze helpdesk. Veel plezier op Wikipedia! Kleuske (overleg) 22 jun 2014 18:55 (CEST)Reageren

Ik vind het zeker wel een encyclopedisch onderwerp. Deze manier van houtverduurzaming is sterk in opkomst en heeft inderdaad een heel aparte plek ingenomen in de houtverduurzaming. Het was wel iets te reclameachtig geschreven. Bovendien klopte het alineaatje over certificering niet, want het is natuurlijk niet zo dat hout dat geacetyleerd is, per definitie FSC etc. gecertificeerd is. Want je kunt 'fout hout' natuurlijk ook prima acetyleren. Oftewel: het is geen eigenschap van dit hout. Daarom heb ik die hele alinea geschrapt. Erik Wannee (overleg) 22 jun 2014 19:11 (CEST)Reageren

Hallo Erik, met je opmerking over de certificering ben ik het achteraf gezien helemaal eens, bedankt! Ik vind het ook een goed onderwerp, met name omdat er tal van leuke nieuwe bouwwerken mee gebouwd zijn. De Deense, Noorse en Engelse pagina's hebben een foute naam in mijn beleving, ik heb heel bewust de Nederlandse pagina een naam gegeven die geen reclame uitstraalt. Bovendien misstaat het in de Nederlandse wikipedia niet omdat bij ons de enige fabriek van de wereld staat. Met de opmerking dat het niet handig is dat bijna alle links van dezelfde zijde komen ben ik het achteraf gezien ook helemaal eens, prima. Maar dat kan eenvoudig veranderd worden! De voorbeelden vind ik wel zinvol, om te voorkomen dat het een echte encyclopedie wordt, kraakloos en smaakloos. Nomilk_today (overleg)

Heel terecht dat je deze naam voor het artikel hebt gekozen. Ik heb op de overlegpagina van het Engelstalige artikel de suggestie neergezet om ook daar een neutralere naam te kiezen. Ik heb verder ook nog wat aan het artikel gepoetst, zodat het nu helemaal geen reclamefolder meer is, en het meteen nog wat lekkerder leesbaar gemaakt. (Tenminste, dat hoop ik natuurlijk.) Erik Wannee (overleg) 22 jun 2014 23:12 (CEST)Reageren

Internationaal Monument voor het Onbekende Kind[brontekst bewerken]

Hoi Nomilk today, ik heb zojuist het artikel Internationaal Monument voor het Onbekende Kind ter beoordeling aan de gemeenschap voorgelegd. In mijn ogen is er vrij veel mis mee namelijk. Zo is de schrijfstijl niet encyclopedisch, bevat het geen bronnen over het monument en komt het ook over als reclame voor de stichting. De beoordeling kan op deze lijst, in het derde dagdeel, besproken worden. Mochten er vragen zijn dan kunnen die hier of op de helpdesk gesteld worden. Hier gestelde vragen zal ik ook hier beantwoorden. Met vriendelijke groet, Dqfn13 (overleg) 7 sep 2014 22:58 (CEST)Reageren