Overleg gebruiker:Patriciacanton

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 3 jaar geleden door Encycloon
Hallo Patriciacanton, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.800 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Encycloon (overleg) 14 aug 2020 23:39 (CEST)Reageren

Beste Patriciacanton, zou u s.v.p. WP:NIET en WP:GOO eens willen doorlezen? Mvg, Encycloon (overleg) 15 aug 2020 00:45 (CEST)Reageren

Hoi!

Waarom wordt mijn bevinding verwijderd? Ik heb jaren lang met pijn rond gelopen.. Na veel (zelf) onderzoek ben ik gestuit op het medicijn ursofalk. Deze heeft mij van de galstenen verlost.. Mij en meerdere mensen heeft het geholpen. Ik hoop er zo meer mensen mee te kunnen helpen, dat gaat niet lukken als mijn bijdrage wordt verwijderd.. Moet ik het anders omschrijven of wat is het probleem? Het heeft er een poos gewoon opgestaan..

Ik hoor graag van u wat ik kan veranderen.

Groetjes Patricia

Beste Patricia, qua omschrijving is Doe (zelf) onderzoek naar het medicijn ursofalk, Ik ben hierdoor genezen. inderdaad geen gepaste formulering: een encyclopedie geeft de lezer geen opdrachten en heeft ook geen teksten die vanuit een ik-vorm geschreven zijn.
Maar het andere euvel, en dan komen we bij WP:GOO dat u hopelijk al gelezen heeft, is dat u dit baseert op eigen ervaring. U zult een betrouwbare bron moeten aandragen die dit geconcludeerd heeft.
Overigens stond uw bijdrage er slechts twee uur op, vermoedelijk was ik de eerste Wikipedia-gebruiker die de wijziging controleerde.
Mvg, Encycloon (overleg) 15 aug 2020 09:10 (CEST)Reageren
Na zelf online gezocht te hebben, kwam ik deze pagina van de KNMP tegen (kopje Wat doet ursodeoxycholzuur en waarbij gebruik ik het?). Er zal dus wel wat over gezegd kunnen worden, maar dan eerder zoiets als:

Bij kleine galstenen die voor het grootste deel uit cholesterol bestaan, kan een arts ursodeoxycholzuur voorschrijven. Dit helpt volgens de KNMP bij ongeveer de helft van de mensen om de galstenen op te lossen.[1]

  1. Apotheek.nl, Ursodeoxycholzuur. Geraadpleegd op 15 augustus 2020.
Merk op dat Ursodeoxycholzuur een rode link is en nog kan worden aangemaakt als u meer details wilt geven over deze stof die onder andere in ursofalk aanwezig is. Encycloon (overleg) 15 aug 2020 09:10 (CEST)Reageren

Bedankt voor u reactie! Ik begrijp u.

Voorheen heeft het een hele poos erop gestaan voordat iemand een week of 2? geleden heeft geschreven dat ursofalk niet zou werken.. Mag ik dit zo kopiëren en op Wikipedia zetten?

Bij kleine galstenen die voor het grootste deel uit cholesterol bestaan, kan een arts ursodeoxycholzuur voorschrijven. Dit helpt volgens de KNMP bij ongeveer de helft van de mensen om de galstenen op te lossen.[1]

  1. Apotheek.nl, Ursodeoxycholzuur. Geraadpleegd op 15 augustus 2020.

Groetjes Patricia

Ah ja, hier. Wat er eerst stond, Het medicijn ursofalk werkt uitstekend bij galstenen die bestaan uit cholesterol, lijkt me overigens ook inderdaad te kort door de bocht - bij de helft van de mensen zou de stof volgens KNMP dus niet werken en slechts bij kleine galstenen.
Het resultaat uit dat onderzoek kan mijns inziens zeker nog vermeld blijven, met dan de extra informatie van Apotheek.nl als toevoeging. (In het artikel kunnen het citaat- en references-sjabloon trouwens achterwege blijven.) Encycloon (overleg) 15 aug 2020 10:01 (CEST)Reageren
Kunt u eens hier klikken en dan de code van de bronvermelding bekijken? Dat is bij uw toevoegingen nog niet helemaal goed gegaan. Mvg, Encycloon (overleg) 16 aug 2020 12:36 (CEST)Reageren