Overleg gebruiker:Rhodos56

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door Sint Aldegonde in het onderwerp 'Progressief gereformeerd'

Hallo Rhodos56, van harte welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan een encyclopedie die vrij beschikbaar, vrij bewerkbaar, en zo volledig en neutraal als mogelijk is. We waarderen het enorm dat ook jij hieraan wilt bijdragen!

In het menuutje hiernaast zie je enkele handige pagina's. Geen van de richtlijnen die in die pagina's beschreven staan moet overigens gezien worden als wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar. Ze zijn alleen bedoeld als houvast.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Je bericht wordt dan automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide.

Ga vooral aan de slag!

Met vriendelijke groet,
Dqfn13 (overleg) 10 okt 2018 11:09 (CEST)Reageren

Kleine bewerkingen[brontekst bewerken]

Beste Rhodos56,

Bedankt voor je bijdragen op het artikel Christelijke Gereformeerde Gemeenten‎. Je hebt hier kort na elkaar op dezelfde pagina meerdere bewerkingen gedaan. Iedere bewerking telkens apart opslaan maakt de bewerkingsgeschiedenis van een pagina echter onoverzichtelijk en vergroot bovendien de kans op bewerkingsconflicten. Daarom is het handiger meerdere bewerkingen in één keer te doen.

Door bovenaan de pagina op bewerken te klikken (in plaats van boven een kopje) is die in één keer te bewerken. Door daarna eerst op Toon bewerking ter controle te klikken, kun je zien hoe de pagina er na jouw wijzigingen uitziet. Omdat het bewerkingsveld helemaal onderaan de pagina aanwezig blijft, kun je door deze knop te gebruiken meerdere bewerkingen doen, vóórdat je op de knop Wijzigingen publiceren drukt. Zie ook Wikipedia:Welkom voor nieuwkomers voor meer informatie. Bedankt voor je begrip! Dqfn13 (overleg) 10 okt 2018 11:09 (CEST)Reageren

'Progressief gereformeerd'[brontekst bewerken]

Beste Rhodos56,

Dank voor al uw constructieve toevoegingen van de laatste weken. Ik heb daarbij twee vragen:

Ik zie dat u op diverse pagina's de term 'progressief gereformeerd' gebruikt, bijvoorbeeld om de huidige ligging van de GKv en de NGK aan te duiden. Het duidelijkst gebeurt dat hier. Ik ben wel bekend met de betreffende genootschappen, maar niet met de term 'progressief gereformeerd' in deze context. Hebt u bronnen hiervoor? Online, inclusief Digibron, kan ik zelf namelijk niets relevants vinden.

En dan nog een andere vraag: ik begrijp dat u dezelfde bent als gebruiker:Scriptures080? Ik zie weliswaar dat u geen misbruik maakt van het gebruiken van twee accounts, maar voor de buitenstaander kan wel de m.i. onwenselijke indruk gewekt worden dat twee verschillende gebruikers aan bijvoorbeeld het artikel Orthodox-gereformeerden gewerkt hebben, terwijl het in feite maar één is. Is er een bepaalde reden om met twee accounts tegelijk te werken?

Met vriendelijke groet, Sint Aldegonde (overleg) 8 jan 2019 16:26 (CET)Reageren

Beste Sint Aldegonde

Onder de huidige orthodox gereformeerden is bijvoorbeeld prof. J. Douma te rekenen, die nog de oude orthodoxe lijn van de vrijgemaakt gereformeerde kerk vertegenwoordigd in de lijn van k. Schilder. Zij blijven strak binnen de kaders van de belijdenis, maar horen ook niet bij de bevindelijken. In genoemde kerken heeft de ontwikkeling echter niet stil gestaan. Er is een sterke progressieve stroming met nieuwe opvattingen. Hiervan heb ik ook enkele kenmerken gegeven. De aanduiding orthodox en bevindelijk is enigszins achterhaald en werkt verwarrend, zeker voor een buitenstaander die de ondoorzichtelijke gereformeerde wereld wil verkennen. Ter verduidelijking heb ik de nieuw opkomende groep aangeduid onder de werknaam ‘progressief gereformeerd’ om verwarring te voorkomen.

Twee accounts heeft te maken dat ik op mijn tablet een keer een nieuw account heb aangemaakt, omdat ik het wachtwoord was vergeten😌. Rhodos56 (overleg) 8 jan 2019 17:13 (CET)Reageren

Beste Rhodos56,
Dank voor uw reactie. Ik begrijp de gedachtegang m.b.t. de 'progressieve stroming', maar zou toch mijn vraag willen herhalen: hebt u (voor de term 'progressief gereformeerd', in deze context) bronnen hiervoor? Het is namelijk niet de bedoeling dat artikelen de eigen zienswijzen of interpretaties van gebruikers weergeeft. Meer informatie hierover kunt u vinden op Wikipedia:Geen origineel onderzoek. Met andere woorden, een introductie van de term 'progressieve stroming' kan alleen plaatsvinden als dit een term is die al in andere bronnen gebruikt wordt.
Wat uw gebruikersnamen betreft zou ik dan toch willen voorstellen om vanaf nu één ervan te gebruiken. Vriendelijke groet, Sint Aldegonde (overleg) 9 jan 2019 09:56 (CET)Reageren