Overleg gebruiker:Sopotra

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Paul B in het onderwerp Verwijdernominatie
Hallo Sopotra, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.776 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Dit bericht is automatisch geplaatst. Je kunt hier je opmerkingen over dit bericht achterlaten. --Crazyphunkbot 15 okt 2008 22:55 (CEST)

bosje bloemen als welkom

Welkom op Wikipedia! Verbeteringen zijn altijd welkom, en dat zijn jouw wijzigingen, hoe klein ook, tot nog toe zeker. Ga zo door! - André Engels 16 okt 2008 10:56 (CEST)Reageren

Volglijst[brontekst bewerken]

Hallo,

Als je je inlogt met naam, zie je rechts boven het knopje Mijn Voorkeuren. Als je daarop drukt en naar Volglijst gaat, kan je aanvinken welke pagina's je wil volgen. Bijvoorbeeld allen die je bewerkt (zoals lemma's en overlegpagina's, kleine en grote wijzigingen. Druk je in het vervolg rechtsboven op Volglijst dan zie je alle pagina's die je bewerkt hebt. In je volglijst zit ook de mogelijkheid ruwe volglijst bewerken, zodat je lemma's en volgpagina's kunt schappen.

Groeten, Mark Coenraats 18 okt 2008 01:29 (CEST)Reageren


Hoi,

Hé, da's aardig (je uitleg + bloemen) en handig (die volglijst). Ik ga er direct mee aan de slag!

Dank,

--Sopotra 19 okt 2008 16:46 (CEST)Reageren

De uitleg komt van mij (Mark Coenraats), graag gedaan. De bloemen heb je van André Engels.
Groet, Mark Coenraats 19 okt 2008 17:22 (CEST)Reageren

Kopjes[brontekst bewerken]

Eén vraag:

Kun je op de OP's (overlegpagina's) je vragen en opmerkingen voorzien van een kopje? Dan komt er, bij lange OP's automatisch een overzichtelijke inhoudsopgave waarop je kunt doorlinken. Dat doe je zo:

==Kop 1.==

===Kop 1.1.===

==Kop 2.==

Enzovoorts.

Dit is ook de bedoeling in een artikel, met boven de eerste kop een (zeer) beknopte inleiding (bv. begripsomschrijving in 2 regels, gevolgd door een artikel van meerdere pagina's).

Groeten, Mark Coenraats 19 okt 2008 18:02 (CEST)Reageren

Zoals Engelstaligen zeggen: beschouw het als gedaan!

--Sopotra 19 okt 2008 18:08 (CEST)Reageren

Germaans(e)(-)substraathypothese[brontekst bewerken]

Dag Sopotra, ook van mij nog een, alhoewel iets verlaat, dan toch niet minder gemeend, welkom.

In je uitleg voor de titelwijziging van Germaanse substraathypothese zeg je("Titel van Germaanse substraathypothese gewijzigd in Germaanse-substraathypothese (Het gaat niet om een substraathypothese van Germaanse snit, maar om een hypothese over een Germaans substraat"). Zou de titel dan ook niet Germaans-substraathypothese (of Germaans substraat-hypothese) moeten zijn? Die -e achter Germaans klinkt mij raar (om niet te zeggen fout) in de oren. Ik ben een volkomen leek verder en zag je wijziging toevallig via het logboek titelwijzigingen, maar vroeg het me gewoon af.

Groet, Niels? 29 okt 2008 22:25 (CET)Reageren


Hoi Niels,

Je suggestie is heel plausibel. Het is tenslotte ook openbaar-vervoersaanbod (mag tegenwoordig ook zonder streepje volgens mij) in plaats van openbare-vervoersaanbod. Probleem is wel een beetje dat Germaans-substraathypothese niet echt lekker bekt, maar ja, wat moeten we dan? Bovendien is het mét die 'e' ook niet bepaald een wonder van welluidendheid. En 'Hypothese over een Germaans substraat' is gelijk weer zo'n mond vol. Kortom, zal ik de titel (plus de links andere artikelen) nogmaals aanpassen en nu die 'e' weghalen?

Groet,

--Sopotra 29 okt 2008 23:13 (CET)Reageren

Mijn intuïtieve voorkeur gaat uit naar "Germaans substraat-hypothese" (dat streepje breekt dan voor mijn gevoel mooi de samenstellende delen), maar, zoals gezegd, ik ben een leek op taalkundig gebied (vooral met koppeltekens werken de regeltjes zeker niet volgens mijn gevoel) en merkte dit slechts toevallig op. Mijn opmerking was meer als "food for thought" bedoeld, omdat Germaans op het onzijdige substraat slaat, leek me de -e overbodig. In het Wikipedia:Taalcafé zou je, mocht je nog twijfelen of meer meningen willen, de vraag kunnen stellen aan een wat ingevoerdere groep collega's. Groet, Niels? 30 okt 2008 00:49 (CET)Reageren


Ik heb er nog eens over nagedacht: welbeschouwd is die hele titel fout, met of zonder 'e' of streepje. De hypothese heeft namelijk niet betrekking op een Germaans substraat, maar op een niet-Indo-Europees substraat dat zijn sporen zou hebben nagelaten in het Indo-Europese Germaans. De titel zou daarom beter Niet-Indo-Europees substraat van het Germaans of iets dergelijks kunnen luiden, waarna in het artikel zelf maar moet worden uitgelegd dat het om een theorie, een hypothese gaat.

Groet,

--Sopotra 30 okt 2008 21:22 (CET)Reageren

Reve / Formalisme[brontekst bewerken]

Beste Sopotra, Dank voor de verbeteringen in artikelen waaraan ik (ook) heb bijgedragen, en bedankt voor je compliment over het Russisch formalisme. Ik ben maar een dilletant, dus ik vind het leuk om te horen als een ander waardering heeft. Misschien moet je nog iets op je gebruikerspagina zetten, dan verschiet je naam van kleur (rood naar blauw) en nemen gebruikers gemakkelijker contact met je op. Bijvoorbeeld de oorsprong van je pseudoniem (ik neem aan dat het een verzonnen of geleende naam is).

De enige verbetering van jou die ik eigenlijk geen verbetering vond was: "Karel van het Reve had waardering voor bepaalde aspecten van de Russisch formalisten (...)" Aspecten van de formalisten (personen) vind ik minder fraai dan aspecten van het formalisme (zaak). Ook zou ik het adjectief in dit geval hebben voorzien van een uitgangs-e-tje (of je moet die e-tjes elders weghalen). Maar dit zijn details natuurlijk.

Hartelijke groet, Theobald Tiger 4 dec 2008 12:48 (CET)Reageren

Hoi Theobald,

Ik had formalisme door formalisten vervangen, omdat de zin daarna in het meervoud doorgaat ("hun afkeer van duiding..."). Maar Russische met buigings-e is inderdaad beter. En ook wat aspecten van personen betreft heb je gelijk. Ik heb de bewuste zin daarom opnieuw enigszins aangepast. Kijk maar of je het ermee bent, en anders verander je het gewoon naar jouw inzicht.

Wat mijn gebruikerspagina betreft: ik zal er eens over denken wat ik daar allemaal op moet zetten.

Groet,

--Sopotra 4 dec 2008 16:20 (CET)Reageren

Helemaal mee eens zo. Theobald Tiger 4 dec 2008 16:27 (CET)Reageren

Verwijdernominatie[brontekst bewerken]

Hoi, ik heb je nominatie van Te (voorzetsel) verplaatst naar de lijst van vandaag (Wikipedia:Te beoordelen pagina's/Toegevoegd 20130104, stond op 3 januari). Groet, Paul B (overleg) 4 jan 2013 14:46 (CET)Reageren