Overleg gebruiker:TgStan

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 17 jaar geleden door Luctor IV in het onderwerp Toneelspelersgezelschap STAN
Hallo TgStan, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.983 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Beste TgStan,
Allereerst welkom op Wikipedia. Een nieuwe medewerker komt altijd van pas. Maar even over je artikel Toneelspelersgezelschap STAN; het is niet toegestaan om zomaar teksten van andere websites (in dit geval deze site) over te nemen, omdat daar doorgaans copyright op zit. Bovendien zijn dit soort websites doorgaans niet NPOV. Om die reden is er dan ook een auteur-sjabloon opgeplakt, en is het artikel op de verwijderlijst geplaatst. Als er na twee weken niet is aangetoond dat er toestemming is van de schrijver van de tekst, of er geen nieuwe, zelfgeschreven, tekst in staat wordt het artikel verwijderd. Voor vragen of opmerkingen is mijn overlegpagina beschikbaar. Groet, LuctorIV | Overleg 5 feb 2007 17:00 (CET)Reageren

Toneelspelersgezelschap STAN[brontekst bewerken]

Beste TgStan,
Allereerst een paar praktische dingen:

  • Berichten op overlegpagina's worden doorgaans onderaan geplaatst, ipv boven.
  • Je kan je opmerkingen ondertekenen met vier tildes (~).
  • Het is niet aan te raden om zomaar je e-mailadres te plaatsen. Zo is het voor kwaadwillenden makkelijk op te sporen, om zo spam te sturen oid. Een alternatief is naam AT provider PUNT com.

Over je bericht: Als je de tekst zelf hebt geschreven is er in principe geen probleem. Er zitten echter twee maren aan. Punt 1: Hou je er rekening mee dat, nu je het op Wikipedia hebt geplaatst, iedereen het vrij kan gebruiken, zonder bron of copyright te melden (dat zit er namelijk niet meer op nu)? Punt 2: Het artikel is nog steeds vanuit een bepaald standpunt geschreven. Er moet nog een hoop veranderen voor het wikiwaardig is. Ik zal het sjabloon veranderen van auteur in npov. Groet, LuctorIV | Overleg 5 feb 2007 17:15 (CET)Reageren